מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אודם על החיך והשפתיים ותחושת צריבהיולי22/10/2008
שלום אודם לכם מאד על תשובתכם: תופעה שחוזרת על עצמה כבר פעם רביעית. אודם ונפיחות על השפתיים מבחוץ וגם של הרירית מבפנים. אודם על החיך האחורי ועל הענבל. תחושת צריבה על השפתיים ועל הלשון. לאחר מספר ימים מאז שהתופעה מתחילה מופיעה גם תחושת כובד אבל לא צריבה, ואיזושהי אי נוחות בבליעת מזון אבל לא כאבים. נבדקה ע"י מומחה לאלרגיה - לדעתו לא מדובר באלרגיה. האם התופעה יכולה להיות קשורה לבעיה של גסטרו, האם יכול להיות שמדובר ברפלוקס? האם הוא בא לידי ביטוי גם על השפתיים? תודה רבה, יולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2008התלונות יכולות משני לרפלוקס. אני ממליץ משהו פשוט כמו חודש של טיפול עם מינון גבוה של תרופות נגד חומצה כגון אומפרדקס 40 מ"ג X2 כבדיקה לבחון אם יש הקלה בתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמר והסבר על לימפוציטיק קוליטיסש.ל.21/10/2008
האם יש הסבר או מאמר בנושא?האם ניתן להרפא מהמחלה או שזה לתמיד? יש לי בחילות ותכיפות ושלשול כרוני בבוקר. אני בטיפול של 8 כדורי קלבטן ליום ואני מרגישה מאוד עייפה ומנומנמת האם יש קשר לכדורים או שזה בגלל הבעיה של המחלה והאנזימי כבד?אחרי כמה זמן יודעים אם הטיפול הקל עוזר או שהוא לא מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטית קוליטיס
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2008הטיפול עם קלבטו מקובל. בדרך כלל יש תגובה לקראת הסוף אבל יכול להחזור.
יש טיפולים אחרים אך מעט מאוד מחקרים לתמוך בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןאולגה20/10/2008
שלום רב לפני שבוע הרגשתי כאבי בטן ואז ראיתי תולעים ... אח"כ זה עבר ואז לפני יומיים שוב פעם התחיל לי לכאוב הבטן לקחתי כמה כדורי קלבטן היום ראיתי בצהריים שיש לי צואה שחורה ואז הופיעו לי שוב כאבי בטן.. השאלה ממה יכול להיות הצואה השחורה ? אני מאוד מודאגת מיזה. תודה רבה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2008הצואה השחורה מהקלבטן קרוב לודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שאני לא מצליח לפענחמיכאל19/10/2008
שלום, היום היתי ביעוץ אצל גסטרואנטרולוג מומחה לכבד והוא נתן לי מרשם לתרופה שקוראים לה: pancreuflat (זה מה שהוא רשם) כנאה שהוא טעה בכתיב או משהו כזה כי אני לא מצליח למצוא את התרופה באינטרנט. אם הוא טעה או שיש לתרופה שם אחר, בבקשה תגידו לי אני רוצה לקבת כמה שיותר מידע לפני שאני מבקש את התרופה בבית מרקחת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
ד''ר סטיבן מלניק19/10/2008מדובר על pancreoflat שהוא שילוב של כמה אנזימים. משתמשים בו למעי רגיז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל באמת זה כתוב לא נכון.
מיכאל20/10/2008באינטרנט מצאתי את זה כ-Pankreoflat.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה פאנקרפלאט
יונתן21/10/2008צלצל אלי ואסביר לך בדיוק -0542210639 יונתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר פשוט הסבר קצר?
מיכאל21/10/2008אתה יכול בבקשה רק להסביר קצת, לא צריך יותר מדי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפוציטית קוליטיס
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2008הטיפול עם קלבון מקובל ולא קל כל כך. בדרל כלל לקראת הסוף יש תגובה אבל יכול להחזור לאחר מכן. יש ספר טיפולים אחרים אבל אין הרבה מחקרים לתמוך בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון ואז כאב בטןדורית19/10/2008
שלום אני הייתי מקוררת תקופה של שבוע עד שבועיים ובתוך זה היה לי כאב גרון שנמשך כמעט שבוע. הייתי לוקחת סטרפסילס ושותה המון תה עם דבש לימון והרופאה אמרה שזה אמור לעזור כי איננה רואה מוגלה. היום בבוקר תקף אותי כאב בטן שלא עזב אותי לאורך כל היום והוא מתיישב בבטן העליונה, ז"א באיזור הקיבה. יכול להיות שכאבי הגרון היו בעצם סוג של צרבת ( כאב לי כשבלעתי) ושהכאב בטן קשור לזה? הלכתי לסופרפארם היום בבוקר והרוקחת המליצה לי על אומפרדקס Z אבל זה לא עזר? יש לכם מושג מה זה יכול להיות זה משגע אותי? יש מאכלים שאני יכולה להימנע מהם או משהו שאני יכולה לעשות שיקל על הכאבים? תודה מראש, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי..
דורית19/10/2008אחרי ששוטטתי בפורום ניגשתי לבדוק את תוצאות המעבדה שלי ויש לי ערכי ALT GPT נמוכים מהנורמה האם זה אמור להעיד על משהו? האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק19/10/2008אנני יודע הסיבה. לא נראה לי שיש קשר אבל זה ניחוש. אין חשיבות לבדיקות הנמוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן העליונהדנה18/10/2008
שלום לכם מזה חודש יש לי כאבים עמומים בבטן העליונה עם הרגשת בחילה. הכאבים חולפים לאחר ארוחה. הכאבים בבטן מלווים בחולשה, יובש בפה, גזים עולים ויציאות קטנות מעוגלות. אשמח לקבל תשובה בנושא. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד"ר יעקב מאור18/10/2008על פי הנתונים המעטים לא ניתן להגיע לאבחנה מדויקת. נידרשות בדיקות נוספות כגון גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתיעקב17/10/2008
אחרי הטיפול של שבע ימים עם אנטיביוטיקה וקרין, ועוד 21 יום לוסק, להמשיך בלוסק עד הנשיפה הבאה אחד ביום חצי שעה לפני האוכל, או להפסיק לגמרי את הלוסק עד הנשיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ד"ר יעקב מאור18/10/2008זו כמובן שאלה לגסטרואנטרולוג המטפל בך שמכיר את פרטי הבעיה ויודע אם ניתן להפסיק את הטיפול בלוסק. באופן עקרוני !!! לצורך תבחין נשיפה יש צורך להמתין חודש מתום הטיפול המשולב באנטיביוטיקה ולבצע את הבדיקה ללא טיפול בלוסק שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Cעמי17/10/2008
שלום רב, לחולה צהבת C: 1. האם עדיף שימוש בנורופן מאשר באקמול? 2. האם רצוי לאכול מזונות מנקי כבד כארטישוק, שינן, גדילן, כורכום, קלנדולה, נבטים, בצל, שום, גזר וסלק? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת C
ד''ר יעקב מאור17/10/2008בחולה עם מחלת כבד לא מתקדמת !!! ניתן לטפל באקמול (במינון של עד 4-6 כדורים ליום) ובנורופן. מזונות אלה ניתנים לאכילה אולם פרט לגדילן מצוי לא דווחו השפעות טיפוליות שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילן מצוי?
אריק17/10/2008איזה השפעות טיפוליות יש לו?? ומה זה בכלל?? האם בזמן טיפול בפגסיס וקופגוס כדאי לאכול אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילן מצוי
ד"ר יעקב מאור18/10/2008החומר הפעיל בגדילן הינו סילימרין המשווק כמילק טיסל. החומר נימצא כבעל השפעות מטיבות במחלות כבד שונות. להדגיש שהתכשיר אינו מסלק את הוירוס. לא ידוע מה ההשפעה בשילוב עם פגאינטרפרון וריבוירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקב17/10/2008
האם אחרי טיפול של 28 יום בחיידק אליקפטור HP יש להמשיך עד הנשיפה הבאה עם לוסק או להספיק? האם ניתן לעשות זריקת חיסון נגד שפעת בזמן שאני מחכה לנשיפה הבאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור17/10/2008בחיידק ההליקובקטר פילורי מטפלים במשך 7-14 יום. בדיקת נשיפה לודא הכחדת החיידק מבוצעת כחודש מתום הטיפול וללא נטילת לוסק משך שבוע. ניתן לחסן לשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהדבקותה17/10/2008
שלום ! יש לי חבר שעבר לפני 5 שנים השתלת כבד,צהבת זיהומית,כיום ברוך השם עבר את ההשתלה בהצלחה ,וחיי רגיל,רק עם כדורים לכבד. שאני שאלתי את החבר,אם זה תושרשתי ,או מסוכן לי אמר שלא, מה שהבנתי, השהוא היה ילד קטן, לא זיהו את המחלה מהר, ובעקבות זה הוא הסתבך. חברה שלי הלחיצה אותי מאוד, ואמרה לי תיזהרי לא להדבק. אני מאוד אוהבת את החבר שלי, אבל אני גם אשאל אותו, וגם רציתי שאלה מקצועית, האם יש לי מה לדאוג , עלי ובמידה ויהיו לי ילדים ממנו, ילדי יוכלו לקבל ממנו את הצהבת. בבקשה תשו לי סדר בראש, נהיה לי לחץ מזה, ואני לא מוכנה לוותר עליו בכבוד רב, ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד''ר יעקב מאור17/10/2008אם מדובר בהפטיטיס C קרוב לודאי שלחברך יש נגיף בדם (גם אחרי ההשתלה). סיכויי ההדבקה מהפטיטיס C בין בני זוג קבועים !!! הינם נמוכים מאוד. באם מדובר בהפטיטיס B ומצב חברך טוב יתכן מאוד שרמת הנגיף נמוכה מסף הגילוי בבדיקות המעבדה. גם במקרה זה קיים סיכון להדבקה שהינו נמוך. המצב מחייב שימוש בקדדום עד שיבורר אם את מחוסנת להפטיטיס B (בבדיקות דם) או שתקבלי חיסון כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קולנוסקופיהש.ל.16/10/2008
לפני מס' ימים רשמת לי בדיקת קולנוסקופיה בהקדם שאכן עברתי לפני כחודש והיום הרופא אמר לי את התוצאות בע"פ. כאמור לאור 3 חודשי שלשולים דחיפות ביציאות חוסר תיאבון ירידה של 22 קילו במשקל בתקופה זו כאבי פרקים ובחילות. לדבריו יש לי דלקת ברירית שעוטפת את המעי והיא מאופיינת בהמצאות של לויקוציטים לטענתו זה יותר קל מקוליטיס ולא קוליטיס. הטיפול שקיבלתי ממנו 8 כדורי קלבטן ליום ופעם ביום בערב קונסיל(משלשל) פעם ביום פרוביוטיק ובהמשך צנטרום.הרופא מעדיף להתחיל בטיפול קל לאור העובדה שיש לי לפי בדיקות דם חוזרות בעיות בתפקודי כבד ואנזימים בכבד.ב- 3 חודשים אחרונים. מה שם המחלה אם כך האם זה אכן לא קוליטיס? האם מדובר במעי גס בבדיקה זו?ומה דעתך בנוגע לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור17/10/2008לא ברור לי מהי דלקת ברירית במעי שאינה קוליטיס. עליך להגיע לגסטרואנטרולוג מומחה לקבלת תשובות מפורטות של כל הממצאים ואיבחון מדויק הן של הסיבה לשלשול והן להפרעה באנזימי הכבד. הקולונוסקופיה בודקת את המעי הגס ומספר ס"מ מהמעי הדק הסופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימפוציטיק קוליטיס
ש.ל.18/10/2008זו ההבחנה של רופא הגסטרו. אם כך שם זה אומר שזה כן קוליטיס? זה מה שנאמר לי ממנו על פי הבדיקה במדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת רופא גסטרו
ש.ל.18/10/2008באבחנה של הקולנוסקופיה נראה בצקת ואודם במעי גס ובביופסיה במיקרוסקופ נראה לימפוציטיק קוליטיס. עפ"י זה נשאלת השאלה האם זה קוליטיס? קל? האם זה עובר? מה הטיפול? מה מותר לאכול? אני עדיין יורדת במשקל 23 קילו כבר ועם כלכלה עוצרת באוכל. נתנו לי טיפול של 8 כדוירי קלבטן ליום וקונסיל באבקה פעם בערב ובהשמך כדור ויטמינים צינתרום ליום. זה מספיק בשביל להבריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוליטיס
ד"ר יעקב מאור18/10/2008באם מדובר בקוליטיס לימפוציטית הטיפול מתאים. אינני בטוח שאבחנה זו מסבירה ירידת משקל ניכרת ולכן אני חוזר על המלצתי ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה בצורה מקיפה עם כל הנתונים הרפואיים לצורך בירור הבעיה לעומקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- probioticsמיכאל16/10/2008
אני סובל מ-reflux למרות שאני לוקח 40mg אומפרדקס סיום, בנוסף אני סובל מעצירות (חוסר יכולת להתרוקן) ומעבר עיטי בקיבה ובמעי הדק (תוצאה של בדיקת קפסולה אנדוסקופית. רציתי לשאול מה מנגנון פעולה של פרוביוטיקה (כל הכמוסות שמוכרים בבתי מרקחת? האם צריך קודם להתייעץ ברופא? האם זה יכול להזיק? אם אפשר כמה שיותר פרטים על זה. תודה מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד''ר יעקב מאור16/10/2008מנגנון הפעולה המדויק של פרוביוטיקה אינו ידוע. התכשירים הפרוביוטיים עשויים לסייע במקרים של מעי רגיש. ניתן ליטול תכשירים הניתנים בבתי-הטבע 1-2 ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לחולי דיאליזהיונתן16/10/2008
שלום רב ברצוני להזמין את חולי דיאליזה ללמוד על החוקים אשר מגיעים להם ככל חולה דיאליזה . לפרטים 0542210639 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחולי דיאליזה
ד''ר יעקב מאור16/10/2008הפורום נועד ליעץ בנושאי מחלות כבד וגסטרואנטרולוגיה במבוגרים בלבד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ופריטין נמוכיםאילנית16/10/2008
שלום רב אני חצי שנה אחרי לידה, בה סבלתי מרעלת, סוכרת וקרישיות יתר. עדיין יש לי קרישיות ולכן יש לי התקן נחושת הגורם לדימומים רבים. עשיתי בדיקות דם והברזל והפריטין נמוכים. יש לי גם סחרחורות מידי פעם. אני הולכת ויורדת במשקל ללא רצוני ויש לי חוסר תיאבון. בנוסף, כאבים בבטן העליונה. היה לי הליקובקטר לפני חודשיים, אולם עכשיו בתבחין נשיפה התוצאה שלילית, אבל כאבי הבטן חזרו. הסטוריה משפחתית: אבא שלי נפטר לפני חצי שנה מסרטן הלבלב. אמא שלי חולת סוכרת ולחץ דם. תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל ופריטין
ד''ר יעקב מאור16/10/2008מקור האנמיה ככל הניראה משני לדמם וסתי ניכר אולם יש צטרך בבירור גסאטרואנטרולוגי מקביל לסיבה לחוסר דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וערכי ALT גבוהים מהנורמהtal15/10/2008
שלום, כבר תק' ארוכה שיש לי כאבים בבטן העליונה מהצדדים. בדיקות גסטרוסקופיה (משני הכיוונים)לא העלו שום ממצאים. ערכי ALT GPT הינם גבוהים מהנורמה בין 40-70. לפעמים התוצאה תקינה. מה הכיוון שצריך לבדוק ? תודה מראש, טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ו- ALT
ד''ר יעקב מאור16/10/2008יש צורך בהדמיות רנטגניות של הבטן על ידי US/CT ובמקביל לברר סיבות שונות להפרעה באנזימי כבד כגון זיהום בוירוסי הפטיטיס, כבד שומני ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)