פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    חסוי
    26/10/2008

עשיתי בדיקות דם ויצאו לי ערכים: GOT (ast)U/L = 34 GPT(alt) U/L=46 הבדיקות מחוץ לטווח העליון. שאר הבדיקות Ldh/ ggt /alk phosphatse/ bilrubin בטווחים. הרופא אמר לי שאני צריכה לעשות עוד הפעם את הבדיקות בעוד כ6 שבועות. מה יכול להיות הסיבות לתוצאות? בנוסף אני בת 23.5 יש לי תת פעילות בלוטת התריס והבדיקה האחרונה של ה- TSH יצא 0.94 בטווח התחתון אך בנורמה, האם אליי לבקש בדיקות נוספות יכול להיות שמשהו בהקשר לבלוטת התריס שלי משפיעה על תוצאות בדיקת הכבד? וגם אני מטר שישים שוקלת 49 קילו אך אנשים בסביבתי אומרים לי שירדתי במשקל ואני ניראת יותר רזה משהייתי מה יכולה אז להיות הסיבה שאני ניראת רזה מאוד למרות שהמשקל שלי תקין?שקלתי לפני זה משהו כמו 50, 51 קילו ירדתי רק אולי קילו שניים לא יותר מזה ואני לא בדיאטה ותמיד הייתי צרה אך הסביבה אומרת לי שאני ניראת יותר צרה ורזה עכשיו. האם יש קשר בין שינויים בגוף לבעיות אפשרויות בכבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר סטיבן מלניק
    29/10/2008

ניתן לומר רק שיש בדיקת דם לא תקינה. זה יכול להיות מהרבה סיבות. בהחלט סביר להחזור לפני שמתחילים בירור. יתכן אפילו שפעת למשל.ההגדרה של דלקת כרונית בכבד היא לפחות 6 חודשים.
    אין לי הסבר למראה הרזה שלך אך את לא שוקלת הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירדן
    26/10/2008

שלום , אני סובלת זמן ממושך [כ 3 וחצי חודשים..] מעצירויות .. עם יציאות קטנות.. ותחושה של אי התרוקנות לאחר מכן . אני סובלת גם מגזים , ולעיתים רחוקות מבחילות. לפני כשבועיים הייתי במיון, ועשו לי בדיקות [בלי קשר לבדיקות הגסטרו] ולא מצאו משהו שיכול להיות הבעיה . הופנתי גם לדאטנית לפני חודשיים , אך כלום לא השתנה גם עם התפריט. הדבר שמפריע לי בעיניין הזה הוא הלחץ בפי הטבעת, התחושה שצריך להוציא, אך כמובן לא יוצא [וגם אם כן, נשארת התחושה] . אימי רוצה לשלוח אותי לרופא גסטרו בשבוע הקרוב . איזה בדיקות הוא יעשה? ומה יכולה להיות הבעיה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/10/2008

יתכן בעיה באזור קרקעית האגן. יש קודם כל לבדוק מעי הגס התחתון על ידי קולונוסקופיה ולאחר מכן יתכן בדיקות נוסםפות לבדוק התיפקוד של המנגנון של היציאה.
    בהחלט יש מה לעשות ולעזור אך קודם צריך איבחון נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת c ולידה
    שולי
    25/10/2008

שבוע טוב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. לפני כחודשיים התגלה בבדיקות שגרתיות כי יש לי צהבת c אבל המחלה לא פעילה ותפקודי הכבד תקינים לאורך השנים. שאלתי היא: האם עדיף ללדת בניתוח קיסרי בכדי למנוע העברת הנגיף לעוברים? ואם לא האם ניתוח קיסרי מקטין את הסיכוי להעברת הנגיף לעוברים? תודה, שולי

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת c ולידה

הוספת תגובה

• HCV ולידה

ד''ר סטיבן מלניק
    29/10/2008

באופן כללי ההעברה בלידה מזערית ולא הומלץ על ניתוח קיסרי עבור זה. גם הענקה מותרת. אם אכן אנזימי הכבד תקינים ובדיקת PCR שלילי אז הסיכוי אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ודלקת
    ורד
    25/10/2008

שלום רב, אני בת 26 רציתי בבקשה לדעת יש לי מזה כמה חודשים דלקת ברירית האנטום כתוצאה מחיידק שהיה לי אליקו בקטר, האים זה שאני התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון זה יכול להזיק לי ?בגלל הדלקת כי עדיין יש לי את הכאבי בטן עליונה בעקבות החיידק . האים הגלולה תגביר את הכאבים. ?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ודלקת

הוספת תגובה

• גלולה

ד''ר סטיבן מלניק
    25/10/2008

אין קשר בין הגלולה לחיידק ונראה לי שאין קשר לתלונות גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    גל
    25/10/2008

שלום קיבלתי היום כמה תוצאות חריגות בבדיקת דם שקשורות לכבד אבקש להדגיש שאני לוקח אטופן כמו כן ספירת דם, שקיעת דם, ובדיקת שתן תקינות. החריגים : cholesterol 219.1 נורמה עד 200 triglycerides 212 נורמה עד 150 bilirubin-direct 0.21 got 62 נורמה עד 35 gpt 122 נורמה עד 45 ggt 64 נורמה עד 55 ldh 489 נורמה עד 480 cpk 278 נורמה עד 171 כמו כן, בחודש האחרון בלילה נרדמות לי הידים האם קשור ? עד כמה מלחיץ ומה עושים ? בברכה גל

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר סטיבן מלניק
    25/10/2008

ניתן לומר בלבד שיש הפרעה באנזימי הכבד שדורש בירור. לגבי כולסטרוך אין משמעות לערך זה.
    לא נראה שיש קשר לנימלול ביד.
    יש להבדק אצל הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה מחובר ברזל, הליקובקטר פירולי
    שי
    24/10/2008

שלום, אני בן 25, בריא בד"כ, דיאטה עשירה בירקות ובפירות (לא צמחוני אך גם לא קרניבור), עוסק בספורט. באחרונה סבלתי לראשונה בחיי מעצירות קשה, שנמשכה כשבוע וכללה מספר מעט של יציאות קטנות. החלה באופן מפתיע ללא כל שינוי בהרגלי התזונה וכו'. העצירות נפתרה לאחר שימוש באוילק במשך שלושה ימים. לאחר מכן, חשתי כאבי בטן (עליונה ותחתונה לסירוגין) מתונים שנמשכו כעשרה ימים וחלפו לבסוף אף הם. עם או בלי קשר לנ"ל, בבדיקת דם שערכתי לראשונה מזה שנים רבות התגלתה רמה נמוכה מאוד של המוגלובין (9-9.9) וכן רמות נמוכות של ברזל (34 לאחר שבוע של טיפול בכדורים), ויטמין B12, כולסטרול וכן נוכחות נוגדנים לחיידק הליקובקטר פירולי. נשלל G6PD. אחוז HYPO מעל הנורמה (52.8%). HCT, MCH, MCHC, MCV כולם מתחת לנורמה. לתחושתי מדובר במצב שנמשך מזה תקופה ארוכה (מספר שנים) ולא בשינוי פתאומי. הרגלי התזונה והחיים שלי לא השתנו וגם לא חשתי ברע - הדבר התגלה כאמור בבדיקה מקרית. יש לציין עם זאת, כי מזה מספר שנים אני שם לב לסחרחורות שפוקדות אותי כאשר אני עובר במהירות ממצב של שכיבה לעמידה (לא ייחסתי לכך חשיבות רבה). החלתי ליטול כדור ברזל ותוסף B12 לפי המלצת הרופאים, במקביל לבירור רפואי. בבדיקת אולטרא סאונד בטן לא נמצאו ממצאים חריגים, פרט לטחול שגודלו "בקצה העליון של הנורמה". גם בגסטרוסקופיה לא נמצאו ממצאים חריגים. בקולונסקופיה התגלה gastritis, רירית בצקתית והיפראמית בגוף הקיבה ונלקחה ביופסיה. בכל מקרה לא אותר דימום'. להבנתי ה-gastritis יתכן שמקורו בהליקובקטר. אשמח לקבל חוות דעת לגבי הסיבות האפשריות לממצאים החריגים בבדיקות הדם ורמת ההמוגלובין הנמוכה. האם יתכן כי מדובר בבעיה תזונתית בלבד? האם יתכן קשר להימצאות ההליקובקטר? כמו כן, האם נראה שארוע העצירות החריג קשור לאותו בעיה או שמדובר בצירוף מקרים? כיצד מומלץ להמשיך את הבירור? תודה רבה, שי

הוספת תגובה

• חוסר ברזל

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

לא נראה לי חוסר תזונתי ובראש ובראשונה יש לחשוד על מקור של דימום ממע העיכול. יתכן גסטריטיס משני לחיידק HP אך יתכן מקור במעי דק. יש מקום לבירור נוסף אולי כולל קפסולה למעי הדק.
    ממליץ להפנות לרופא כסטרו שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה רירית
    שרון
    24/10/2008

שלום רב, אני בת 38, בד"כ בריאה. לאחרונה גילו אצלי ברזל נמוך שמקורו בחוסר דם וכן כדוריות דם אדומות בשתן. עברתי בירורים שונים שנמצאו תקינים כגון אולטרה סאונד של כליות ודרכי שתן, בדיקת צליאק, ביקור אצל גסטרו . ביומיים האחרונים לאחר יציאות אני רואה ריר על הנייר טואלט- לא דם אלא ממש ריר וכן ריבוי של גזים ונפיחות בבטן, ללא כאבי בטן. מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    צואה רירית

הוספת תגובה

• ריר

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

זה לא ספיציפי- יתכן מעי עצבני והרבה דברים אחרים. מציע להפנות שוב לרופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפטיטיס סי
    מלנה
    23/10/2008

לאחרונה התברר שיש לי היפטיטיס סי, עשיתי בדיקות נוספות, מה ניתן להבין מביקות? ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | *57.6 | ALT (GPT) | U/l | *13 | המטולוגיה-כללי ESR 1 hour | mm/hr | *10 | המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes | 10*3/micl | *9.4 | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | *4.52 | Hemoglobin | g/dl | *13 | Hematocrit | % | *38.9 | MCV-Mean Cell Volume | fl | *86 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *28.8 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | *33.4 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | *12.6 | Platelets | 10*3/micl | *335 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | *10.3 | Neutrophils % | % | *56.4 | Lymphocytes % | % | *24.7 | Monocytes % | % | *8.2 | Eosinophils % | % | (0 *10.5 | Basophils % | % | *0.2 | Neutrophils # | # | *5.33 | Lymphocytes # | # | *2.33 | Monocytes # | # | *0.77 ) | Eosinophils # | # | (0 *0.99 | Basophils # | # | *0.02 ) | קרישה PT (%) | | 100% - גדול מ | PT (Seconds) | Sec. | *10 | I.N.R | | *0.9 | וירולוגיה Hepatitis A - IgG | | NEGATIVE | HIV Ab | | לחץ לתוצאות | אימונולוגיה Antinuclear Ab Adults | | *0.68 תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    היפטיטיס סי

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

בדיקת הכבד תקינה . יש להשלים HCV PCR ולהפנות לרופא כבד להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    דניאלה
    23/10/2008

שלום רב, אני בת 27 וכבר יומיים שאני רואה שהשירותים מלאים דם לאחר יציאה. הדם מופיע גם על נייר הטואלט. יש לציין שבעקבות כאבים בגב ובצד הגב, עברתי אולטרסאונד של הכלייה שיצא תקין. האם יש קשר בין שני המקרים?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

נשמע מטחורים אך יש להפנות לרופא גסטרו כדי להגיע לאיבחון. אין קשר לדעתי לכאבי גב- אלה אם כן בטלת כדורים נגד כאבים ויש דימום גדול מכיב. במקרה כזה אבל היית סובלת מלחץ דם נמוך וסחרחרת קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרפסים מרובים גם ביום וגם בלילה
    אתי
    23/10/2008

וגם גושים בגרון.לפני יומיים לקחתי לאחר ביקורי אצל רופה א.א.ג תרופה בשם לנטון שהגביר את הגרפסים שוקלת להפסיק לקחת.הבעיה של גרפסים היא לא שנה ראשונה תופעה קיימת גם אצל אימי אבל רק לאחרונה החלטתי לטפל בה וכרגע לא רוא שנמצא איזה שהיא מוצא יודע לך על דעתך

הוספת תגובה

• גרפסים

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

קשה בפורום לתת מענה לזה. יתן גם משני למתח נפשי. אני יכול לומר רק שלא ניתן לשפןט ההשפעת לנטון לאחר ימים בודדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד
    נוי
    23/10/2008

שלום רב, אני בהריון בשבוע 22 בבדיקה שערכתי היום קיבלתי תשובות מאוד חריגות לגבי תפקודי כבד: ALK.PHOSPHAT. 166.01 U/L ( 30.00- 105.00) BILIRUB.TOTAL 0.99 MG/DL ALT(GPT) 531.70 U/L ( 5.00- 40.00) אני סובלת מגרד עז וסימפטומים נוספים של כאבים ברגליים. מה ההשלכות של תוצאות אלה ואיך ניתן לטפל? האם תיתכן פגיעה בלתי הפיכה בכבד?

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• תיפקודי כבד

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

זה יכול להיות בעיה ויש צורך להפנות בהקדם לרופא נשים. יש טיפול אך חייבים איבחון מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות / אלרגיה לגלוטן ?
    איל
    23/10/2008

אני חולה בקרוהן. לאחרונה אני חושד שיש לי רגישות או אלרגיה לגלוטן. מעולם (או לפחות אסייג זאת שככל הידוע לי) לא נתבקשתי לבצע בדיקה אשר בודקת ענין זה. האם לשתף בענין זה את רופא הגסטרו ? האם יש בדיקה (אם בכלל) פשוטה שבה ניתן לשלול או לבדוק ענין זה ? בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות / אלרגיה לגלוטן ?

הוספת תגובה

• גלוטן

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

אני לא ידע על מה אתה חושד על גלוטן אך ניתן לבדוק זה בקלות על ידי רופא המשפחה עם בדיקת דם- anti-TTG antibodies and Immunoglobulin A.אם התשובות תקינות אז אין צליאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים פנימיים
    אבי
    23/10/2008

שלום, לפני 3 שבועות שמתי לב שבצואה יש מעט מאוד דם עם ריר ע"ג הצואה.אמי ואחותי סובלים מטחורים ובפנייתי לרופא המשפחה בבדיקה קצרה ידנית אמר שיש בוודאות טחורים לא מעטים ובמקביל שלח לכירורג.גם הכירורג בדק ידנית בלבד ואמר שישנם טחורים פנימיים לא מעטים אולם לא ראה סימני דם ושלח לגסטרו עם המלצה לקולונסקופיה+נרות לטיפול בטחורים.מאז 7 ימים עברו,שיניתי תזונה +הנרות להחדרה ואין סימני דם בצואה בכלל אולם עדיין לא בכל יציאה יש מעט ריר בצואה.בדיקות דם ושתן שעשיתי יצאו מצויינות ללא אנמיה,המוגלובין טוב מאוד.תאבון בסדר גמור,עושה ספורט 3 פעמים בשבוע.האם מחוייב קולונסקופיה גם לאחר שכבר שבוע אין דמם לאחר שהצואה יוצאת רכה ללא מאמץ?אני בן 40.נושא הטחורים הוא ודאי לא רק מהסיבה שהכירורג בדק ומצא אלא שלפני חצי שנה היה טחור שיצא ולאחר מס' ימים חזר פנימה.בדיקות הדם והשתן שעשיתי תורמות משהוא לאיבחון?האם נושא הדם שהיה ונעלם מצביע על כיוון כלשהוא שכנראה מדובר בטחורים שהתכווצו?

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים פנימיים

הוספת תגובה

• טחורים

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

יש דימום ממערכת העיכול התחתונה ויש טחורים כנראה לא קטנים אם נראו בבדיקה ידנית. יתכן מאוד שזה מקור הדימום אך ללא בדיקה יותר מעמיקה אין לשלל למשל פוליפ גדול וגידול 15 ס"מ מעל זה. לכן חיוני לבצע קולונוסקופיה. כל טיפול ללא קולונוסקופיה הוא בגדר הימור שזה"יהיה בסדר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לוקחים pankreoflat
    מיכאל
    23/10/2008

הרופא שלי אמר לי לקחת שני כדורים בצהרים ו2 בערב אבל הוא אמר לי לקחת 30 דקות לפני הארוחה, ובדף עם התרופה כתוב לקחת עם הארוחה.. אז איך עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לוקחים pankreoflat

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

לפי המלצות ניצרן אבל היעילות של התרופה בספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים
    שרית
    23/10/2008

שלום רב, לחמתי בת 69 התגלו גרורות בכבד לאחר הוצאת גידול מהחלחולת. הוצאו כשלוש גרורות מהכבד אך כפי הנראה שיש עוד. היא החלימה יפה מהניתוח אוכלת הולכת וכו'. לאחרונה התחילו גירודים חזקים בראש ובבטן. שאלתי היא האם זה אומר משהו על התקדמות המחלה ? האם יש מצב שהמחלה מעוכבת או נעצרת ? האם יש טעם לערוך בדיקות דם של תפקודי כבד ? ואם הן יוצאות תקינות , הרי שעדיין יש שם גרורות. אודה לך אם תוכל להשיב על שאלותיי.

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים

הוספת תגובה

• גירודים

ד''ר סטיבן מלניק
    24/10/2008

יתכן שיש בעיה בניקוז המרה עקב לחץ על דרכי המרה מהגרורות.
    כן מציע לבדוק אנזימי הכבד ולבצע US של הכבד.
    לא בטוח שאפשר לרפאה את זה אבל בהחלט אפשר להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה