פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטרוסקופיה
    לימור
    03/12/2008

ד"ר שלום כבר רשמתי לך לא מעט עברתי לפני שבוע קולונסקופיה נבדקו מעי גס תקין ומעי דק סופי לאורך 20 ס"מ תקין נלקח ביופסיה מהמעי הדק לצורך אישור מיקום ותקינות אין עדין תשובה הסיבה לקולונסקופיה שלשולים שלושה חודשים ורק לאחרונה זה השתפר עדין היציאות מאוד רכות והם כשאני אוכלת מרק ירקות בעיקר ובכלל סיבים הגסטרו ביקש היום לבצע גסטרו סקופיה גם בגלל שהפריטין שלי נמוך 13 והמוגלובין 11.4 אני ממש לא רוצה לעשות עוד בדיקה שאלתי אם אפשר לקחת ברזל ולראות אם זה מסתדר הוא אמר שלא מפחיד אותי כי גם רק לפני שבוע קיבלתי טשטוש עמוק ושבוע אחרי זה אקבל שוב אשמח לדעתך התרופות שקיבלתי לטשטוש ביאטריל 0.05 מ"ג דורמיקום 7 מ"ג אשמח לדעתך גם אם אתה באמת רואה דחיפות וצורך לבצע את הבדיקה וגם אם יש בעיה עם הטשטוש בטווח כזה קצר אודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גסטרוסקופיה

הוספת תגובה

• גסטרוסקופיה

ד"ר יעקב מאור
    03/12/2008

אנמיה מחוסר ברזל ושלשול יכוולים להיות ביטוי של מחלות כגון מחלת הצליאק שניתנת לאיבחון מוחלט אך ורק על-ידי גסטרוסקופיה וביופסיות מעי דק. שימוש חוזר בתרופות לטישטוש אינו מסוכן-אחרי שבוע התרופות הופרשו מהגוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם גיל שנתיים וחמש
    אפרת
    03/12/2008

קיבלנו תוצאות של בדיקות של הבן שלי שבן שנתיים וחמישה חודשים. האם הנ"ל מעיד על בעיות בכבד? מה אומרים לעשות? הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 31- 0 U/L 32 GOT (AST) 45- 0 U/L 18 GPT (ALT) 1 345- 104 U/L 2759 ALK. PHOSPHATASE 9.0- 1.0 % 0.4 A.P.FAST LIVER % 75.0- 23.0 % 58.7 A.P.BONE % 14.0- 0.0 % לא נמצא A.P.INTESTINE % 71.0- 15.0 % 40.9 A.P.LIVER % פירוט הערות מציין הערה 1 בוצע פעמיים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם גיל שנתיים וחמש

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר יעקב מאור
    03/12/2008

פוספטזה בסיסית עשויה להיות מוגברת בילדים. לתשובה מפורטת יש לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר יעקב מאור
    03/12/2008

פוספטזה בסיסית עשויה להיות מוגברת בילדים בלי מחלה. לתשובה מפורטת יש לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת נגיפית B
    יוסי
    03/12/2008

לרופא שלום בבדיקת דם נימצאו חיוביות ל HEPATITIS Bc Ab total ול HEPATITIS A IgG ושליליות ל: HEPATITIS Bs Ag HEPATITIS C Ab, HEPATITIS Bs Vb , HEPATITIS A IgM מה משמעות הבדיקה האם הוירוס פעיל ואם כן מה הטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת נגיפית B

הוספת תגובה

• צהבת נגיפית B

ד''ר יעקב מאור
    03/12/2008

קיים מצב בו רק נוגדן הקרוי HBcAb חיובי ללא נוכחות סמנים אחרים לזיהום פעיל או קודם בהפטיטיס B. יש להבדיל בין זיהום פעיל בו ה- HBsAg אמור להיות חיובי לבין זיהום בעבר ממנו החלימו ואז נוגדן HBsAb חיובי. לשם כך יש להעזר במומחה למחלות כבד או בגסטרואנטרולוג מומחה העוסק במחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרו
    מגי ו
    01/12/2008

שלום רב אני בת 40 עשיתי בדיקה גסטרוסקופיה להלן התשובה של הבדיקה נבדקו: נבדקו ושט קיבה ותריסריון ובוצע תרגיל היפוך ממצאים: ושט -אזופגיטיס דיסטלית דרגה 1 + קיבה תקינה תרסריון בצל וחלק יורד תקינים מבחן אוריאז מהיר : נבדק אבחנה: ESOPHAGITIS מה אתה יכול לומר על הבדיקה שעשיתי ? האם זה דלקת ? ומה מותר ואסור לאכול ?

לקביעת תור
    סגירה
    גסטרו

הוספת תגובה

• גסטרו

ד''ר יעקב מאור
    01/12/2008

הממצאים הינם של דלקת בקצה התחתון של הושט כביטוי לנזק קל מחומצה שעולה מהקיבה לושט-רפלוקס. הטיפול העיקרי הינו בתרופות ממשפחת בולמי משאבות הפרוטונים, כגון לוסק למשך 3 חודשים לפחות. רצוי להמנע מאכילת יתר בארוחות, להמנע מאכילה לפנ השינה, להמנע מעישון ושתית אלכוהול ולמעט בצריכת קפה, שוקולד וארוחות שומניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והפטיטיס C
    נטלי
    01/12/2008

שלום רב! אני בת 25, בהריון ראשון, שבוע 13 פלוס. לפני יותר משנתיים סיימתי טיפול (פגסיס + קופגוס) נגד הפטיטיס C גנוטייפ 1. לאחר שלושה חודשי טיפול בדיקת PCR הייתה שלילית ובדיקת הנוגדנים (AB TOTAL) הייתה חיובית. מצב זה נשמר לאורך כל הטיפול ובתקופה שלאחריו. הבדיקה האחרונה נערכה במאי השנה (שנתיים לאחר סיום הטיפול). תפקודי הכבד היו תקינים, ה- PCR שלילי והנוגדנים חיובי. אינני נמצאת במעקב אצל מומחה כבד מתום הטיפול, אלא רק עושה בדיקות תפקודי כבד ו- PCR חוזרות מדי חצי שנה. בפגישה אצל רופא הנשים שלי (לאחר גילוי ההריון), הוא הפחיד אותי מאוד ואמר שעליי לפנות למומחה כבד, שכן בעת ההריון ישנו סיכוי כי המחלה תפרוץ שוב. רציתי לשאול- האם אכן כך הדבר? האם ייתכן שהריון מעלה סיכון לחידוש המחלה בשנית? האם עלי להיות במעקב אצל מומחה כבד או מספיק להמשיך ולעשות בדיקות דם כפי שעשיתי? האם ישנו סיכון כלשהו לעובר אם ה- PCR הינו שלילי? וכמה זמן צריך לעבור מסיום הטיפול נגד הפטיטיס ועד הקביעה שהתרחשה החלמה מלאה מהמחלה ללא סיכוי לחידושה? בברכה ובתודה מראש נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    הריון והפטיטיס C

הוספת תגובה

• הריון והפטיטיס C

ד''ר יעקב מאור
    01/12/2008

באם ה- HCV RNA (לא הנוגדנים) שליליים 6 חודשים מתום הטיפול קיים סיכוי של 98% להחלמה מהוירוס. העובדה שבבדיקות חוזרות הוירוס ממשיך להיות שלילי מקטינה את הסיכוי להשנות הוירוס עוד יותר. ההריון אינו גורם סיכון להתלכחות פעילות וירוס לאחר העלמו. הסיכון להעברה לילוד במקרה כמו שלך הינו אפסי. להזכיר כי אפילו לאם הנושאת הפטיטיס C סיכויי ההעברה לילוד הינם עד 5 אחוזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומפרדקס
    דוד
    01/12/2008

שלום רציתי לדעת אם אומפרדקס מתחיל לעבוד מהכדור הראשון או שזה לוקח כמה זמן עד שמרגישים את ההשפעה?

לקביעת תור
    סגירה
    אומפרדקס

הוספת תגובה

• אומפרדקס

ד''ר יעקב מאור
    01/12/2008

יש צורך במספר ימים לקבלת ההשפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו
    אורית
    30/11/2008

ערב טוב, שמי אורית ואני בת 32, לאחרונה אני סובלת מהקאות רבות ומתעוררות לרוב תוך כדי שינה. הוחלט להפנות אותי לייעוץ של גסטרו ונמסר לי שהוחלט כי עלי לעבור את הביקה אשר מחדירים לי צינור דרך הכפה עד הקיבה. לפני שנה וחצי עברתי בדיקה דומה ERCPאשר בעקבותיה נוקב התריסריון ואושפזתי בבית החולים מספר חודשים (היו לי אבנים בכיס המרה ולא הצליחו לשוף אותן ובנוסף חליתי בצהבת חסימתית). יש לי פחד נוראי מהבדיקה הזו ולכן אני דואגת ושאלתי היא, האם בכל זאת עלי לעבור את הבדיקה ומה ההשלכות שלה?? תודה מראש, אורית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גסטרו

הוספת תגובה

• בדיקת גסטרו

ד''ר יעקב מאור
    01/12/2008

גסטרוסקופיה הינה חלק מבירור הקאות ונועדה לבדוק בעיות בושט, קיבה ותרסריון. הגסטרוסקופיה הינה בדיקה קלה יחסית ולמעשה ללא סיבוכים. ה- ERCP הינה פעולה מורכבת מאוד ועלולה להסתבך בעיקר באם חותכים את הסוגר שבין דרכי המרה למעי כדי לאפשר הוצאת אבנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטרקציה של הכבד
    אור
    30/11/2008

למה הכוונה רטרקציה של הכבד?

לקביעת תור
    סגירה
    רטרקציה של הכבד

הוספת תגובה

• רטרקציה

ד''ר יעקב מאור
    30/11/2008

רטרקציה פירושה נסיגה. מבלי לקבל את ההקשר הקליני בו צויין המונח לא ניתן להרחיב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת דם
    איל
    30/11/2008

אני חולה בקרוהן. שאלתי היא האם אני יכול לתרום דם ? כעקרון הוראת הרופא שלי היא ליטול באופן קבוע 3 גר' פנטסה אולם הפסקתי ליטול את התרופה כבר תקופה ארוכה. תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תרומת דם

הוספת תגובה

• תרומת דם

ד''ר יעקב מאור
    30/11/2008

באם אינך סובל מאנמיה אין מניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין......
    איתן
    30/11/2008

אנדוסקופיה לגסטרוסקופיה? -תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל בין......

הוספת תגובה

• אנדוסקופיה

ד''ר יעקב מאור
    30/11/2008

אנדוסקופיה הינו שם כוללני לבדיקות פנימיות של מערכת העיכול באמצעים אופטיים. גסטרוסקופיה הינה הבדיקה לקיבה (וכוללת גם את הושט והתרסריון) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לאחר קולונסקופיה
    לימור
    30/11/2008

ב 25/11 עברתי קולונסקופיה עם סופודקס נאמר לי שזה עלול לפגוע בכליות במהלך השנה עברתי בדיקת MRI עם חומר ניגוד ו CTA עם הזרקה של יוד שגרמה לתגובה אלרגית קשה ועכשיו הסופודקס מאוד חוששת מפגיעה בכליות לאחר הקולונסקופיה הרגשתי כאבים בגב התחתון והלכתי למוקד ותוצאות בדיקות הדם סוכר 85 UREA 13 CREATININE 0.7 SODIUM 143 POTASSIUM 4.2 לפני כשלושה שבועות גם ביצעו בדיקות דם לפני הקולונסקופיה והנתונים השונים הם UREA 22 CREATININE 0.6 הדבר הנוסף שלא תקין פירטין 13 וברזל 11.4 שאלתי האם האוראה נצוך מעיד על בעיה?? האם כל החומר ניגוד היוד וסופודקס במהלך כל השנה מסכן את הכליה האם עלי לבצע בדיקות חוזרות בהמשך או נוספות אודה מאוד על תשובותיך

הוספת תגובה

• בדיקת דם

ד''ר יעקב מאור
    30/11/2008

אכן קיים סיכון מסויים בפגיעה כליתית מסופודקס ומחטומר הניגוד של ה- CT. מצב זה נדיר וקורה בעיקר באנשים שכליותיהם פגיעות: כגון, מבוגרים, חולי סוכרת וכו'. התפקוד הכליתי שלך שמור. אין משמעות לאוריאה נמוכה מבחינת הכליות. על המשך הבירור ותדירותו יחליט כמובן הגסטרואנטרולוג המטפל שלך. לציין: מחסי הברזל שלך נמוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבה רגישה
    אושרה
    30/11/2008

אני בת 23 ולפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים בקיבה, תחושת נפיחות ולעיתים גם התקפות שילשולים. עשיתי את כל הבדיקות המומלצות ולא נמצאה אצלי שום בעיה רפואית. הרופאים החליטו שיש לי תסמונת המעי הרגיז ובזה סגרו את התיק. הלכתי להתייעץ עם דיאטנית, וניסינו להוריד מוצרים שונים כדי לבדוק מה גורם להתקפות. לא הצלחנו עד היום למצוא קשר לאוכל, אני כבר כמעט שנה נמנעת ממאכלים שומניים, חלביים, חריפים חמוצים, וכל דבר טעים אחר בעצם. כמו כן אני מטופלת בתרופות אומפרדקס ונירבקסל שעוזרות לי להפחית תחושות של בחילה וצרבת, אבל לא משפרות את הכאבים בקיבה וההתקפות. קראתי על תסמונת המעי הרגיז, וזה לא ממש תואם את התסמינים שלי - הכאבים הם תמידיים והתקפות השילשולים נדירות. אני מרגישה חום בקיבה וחומציות, ובכל התקף הכאב מתחיל מלמעלה ורק אחרי זה יורד למעיים. גם ביציאות רגילות יש תחושה של דחיפות וחומציות מוגברת. גם הדיאטנית שלי סבורה שהבעיה שלי היא בקיבה ולא במעיים. החיים שלי כרגע משותקים, הרופאים מבחינתם נתנו לי את מילתם האחרונה, ואני לא מוכנה לקבל את העובדה שאין אבחנה מדוייקת יותר או לפחות דרך להקל על המצב כך שאוכל לחזור לתפקד. יש תקווה? רפואה סינית, אלטרנטיבית אולי?

לקביעת תור
    סגירה
    קיבה רגישה

הוספת תגובה

• קיבה רגישה

ד''ר יעקב מאור
    30/11/2008

לתסמונת המעי הרגיש יש ביטויים קלסיים של כאב בטן ונפיחות לסרוגין המוקלים עם פעלת המעיים ושינוי יציאו: שלשול, עצירות ו/או שלשול/עצירות לסרוגין. אבל, לעיתים ההסתמנות אינה קלסית ובכל זאת מדובר במעי רגיש. באם הבירור שבצעת שאמור לכלול בדיקות דם, צואה. אנדוסקופיות (קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה) והדמיות מעי דק תקינות סביר שמדובר במעי רגיש. האלטרנטיבות הטיפוליות כוללות שינויים תזונתיים, תרופות מסוגים שונים, פרוביוטיקה (חיידקים מועילים) ואף הפנוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה קולונסקופיה קצרה
    יעל
    28/11/2008

שלום בשל דימומים מפי הטבעת אני צריכה לעבור בדיקת קולונוסקופיה קצרה. על פי הנחיית המרפאה אני צריכה לעשות שני חוקנים כשלוש שעות לפני הבדיקה. אני כמעט בטוחה שיש לי טוחרים (היום הרגשתי) האם החוקן יכול לפצוע אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה קולונסקופיה קצרה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה קצרה

ד''ר יעקב מאור
    29/11/2008

יתכן הופעת דמום קל לאחר ביצוע החוקנים. יש לשמן את הפיה של החוקן עם וזלין ולהחדיר אותה בזהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    מירי
    27/11/2008

שלום, אני בת 31 עקב כאבים בבטן ימנית עליונה עברתי US השובה הייתי " צל היפרדנסי באונה הימנית של הכבד בגודל 1ס"מ קרוב לוודאי הימנגיומה +היפטומגליה 180מ"מ " . תיפקודי כבד תקינים . אני סובלת מכאבים חזקים מאוד ברוב שעות היום עם התדרדרות למצב שאני לא יכולה לפעיל שום מאמץ פיזי אפילו לא יכולה לשבת עם כיפוף של הבטן. שאלתי היא- האם הימנגיומה יכולה לגרום לכאבים כאלה וגם להגדלה בכבד?? האם ישנו צורך בבירור נוסף ?? האם אפשר לסמוך על תשובת US כדי לקבוע שזו אכן הימנגיומה??

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד''ר יעקב מאור
    27/11/2008

הכאב קרוב לודאי אינו ניגרם מהנגע בכבד המנגיומה או אחר בגודל 1 ס"מ. יש צורך להמשיך בירור לסיבה לכאב הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות, נפיחות והפתרון,,,,,, יין ?!
    מעין
    27/11/2008

שלום, שמי מעין בת 22 . אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מזה מספר שנים בין היתר אני גם לוקה בעצירות חמורה אשר נמשכת, לעיתים כשבוע. הדבר מקשה מאוד על תפקודי. שכן אני חשה נפוחה וכבדה. אין תרופה שעדיין לא ניסיתי, גם בנוגע לעצירות וגם בנוגע לגזים. אם זה עיכולקס, גזים X, אאקרבון, אבילק, תה טיבטי ועוד הרבה, (אין לי כוח לחשוב על כולם) כן, אי מטופלת באלטרוקסן, אך ללא הועיל, בתוך האפלה הזו, ניתן לראות קצה של אור. מצאתי פתרון אחד שעובד עליי נפלאות, (ולא, זה לא פלפלים חריפים), מדובר ב- אלכוהול, על סוגיו השונים. בעת שתיית האלכוהול אני חשה את השרירים נרפים, הבטן נעשית רכה, והופה, יום למחרת יש לי יציאה, וכניסת אנרגיה מחודשת. אני מוכנה להשיבע שאני לא יודעת מה הסיבה, איך זה שיין, בירה או וודקה הם הם אלו המשמשים לפתרון? והיחיד ... הבעיה היא כזו, באלכוהול יש כמות קלוריות גבוהה, לא באלכוהול עצמו, במשקאות האלכוהוליים, ולכן אין ניתן להתבסס על זה כתרופה. בנוסף, אני לא מעוניינת להיגרר לאלכוהוליזם :) שאלתי- הכיצד יתכן וכי בחומר זה- האלכוהול יש מענה לבעיה? והיות וזה נכון, וזה אכן מהוווה פתרון, האם יש חומר אחר שיכול לחקות את הפעולה? תודה מראש, מעין

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר יעקב מאור
    27/11/2008

בהנחה שתיפקוד בלוטת התריס שלך מאוזן יש צורך בבירור הסיבה לעצירות - האם עברת קולונוסקופיה? קיימת אפשרות לבירור מקיף במרפאת ריצפת האגן במכון הגסטרואנטרולוגי בתל-השומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה