פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים מימיים לאחר סיטי אנטוגרפיה
    לימור
    21/11/2008

אתמול בערב ביצעתי סיטי אנטוגרפיה עם שתיית חומר והזרקת חומר ניגוד. היום בבוקר התחילו לי שלשוליים מימיים. האם זה לגיטימי ואם כן, כמה זמן זה אמור להימשך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשול

ד''ר סטיבן מלניק
    22/11/2008

שלשול שכיח אחרי CT ונמשך יום יומיים בדרך כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה
    טל
    21/11/2008

בוקר טוב שמתי לב בימים האחרונים כי בסוף הצואה בקצה מופיע מין מרקם פלומתי לבן. אין לי כאבי בטן חדשים. מה יכולה להיות התופעה ? האם התופעה דורשת בירור או שהיא נגרמת ממאכל כלשהוא שאני אוכל ? האם יש מקום לדאגה ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צואה

הוספת תגובה

• צואה

ד''ר סטיבן מלניק
    21/11/2008

לא ניתן להאבחן. מציע לבצע בדיקת צואה אצל הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לגבי HBV
    תמר
    20/11/2008

שלום אני אישה בת 50 , לפני כשנה התחלתי להרגיש כאבים בבטן ולאחר בדיקה אצל הרופא הופנתי למספר בדיקות הגעתי למכון לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד שם הפנו אותי לאולטראסונד ומיפוי ולביקות תפקודי כבד לפני יומיים היתי שם עם התוצאות נאמר לי לחזור לביקורת בעוד 3 חודשים עם הבדיקות הבאות : ס"ד,ת קרישהת כימיה מלאה, AFP,US בטן PCR, HBV-DNA בבדיקות כבד צויין: ALT-56 שיר בבדיקה השניה ל 45 AST-39 ללא פגיעה בתפקוד סינטטי של הכבד AFP- בגבול הנורמה US בטן- ממצא מחשיד להמנגיומה דבר שאושש גם במיפוי במסגרת בירור של מחלות כבד נמצאה עם סרולוגיה חיובית ל HBV עם HBS-AG חיובי ו HBE-AB חיובי HDV- שלילי שאר הבירור היה שלילי רציתי מאוד לדעת מה כיוון בדיקה ומה הסיכונים ? , נאמר לי גם לבדוק סרולוגיה ל HBV אצל שאר בני המשפחה ולחסן בהתאם, עד איזה קירבה מדובר? האם רק קשר דם או אנשים שאיתם אני מתראה באופן שכיח (חברי משפחה , חבר של ילדה וכו') תודה מראש על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי HBV

הוספת תגובה

• HBV

ד''ר סטיבן מלניק
    21/11/2008

השאלה היא אם ההפרעה באנזימי הכבד קשור לHBV ולא ואם כךלטפל ולא. הבדיקה שקובעת היא HBV DNA- אם מעל 2000 יחידות אז יש מקום לטיפול כי שי מחלה פעילה. אם פחות יש מקום לשקול ביופסיה של הכבד על מנת לבדוק המצב בתוך הכבד.
    בודאי צריך לבדוק קרובים ממדרגה ראשונה וקשה לתת חוות דעת לגבי אנשים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לדופליקציה של הושט
    יונתן
    20/11/2008

בבדיקה תקופתית שבצעתי, שכללה צילום חזה, עלה חשד למלאות בצידי החלק העליון של עמוד השדרה. צילומים מכוונים ואולטרה-סאונד צוואר לא העלו דבר, אך CT צוואר ובטן העלה שקיים "ממצא מבודד של תהליך סולידי במיצר העליון, בגובה קשת האאורטה, בקוטר של כ-3.5 ס"מ... קרוב לודאי שמדובר בתהליך שאינו ממאיר כגון דופליקציה של הושט...". הקביעה כי התהליך ככה"נ אינו ממאיר נשענת על השוואה בין צילום החזה העדכני לכזה שבוצע בשנת 2000, בשניהם נראית התופעה ללא שינוי. יצויין כי הרנטגנולוג שפיענח את תצלום החזה בשנת 2000 לא הצביע על בעיה כלשהי, ורק הרנטגנולוג שפענח תצלום עדכני העלה חשש, ואז השווה לאחור. ההמלצה היתה להמשיך בירור באנדוסקופיה כדי לראות אם קיימת מעורבות של הושט, וכן אנדוסקופיק אולטרהסאונד עם ביופסיה. שאלותי: 1. מה זה בכלל? 2. מה כדאי לעשות? (חוץ מללכת לרופא משפחה, זה טריוויאלי ואני אלך אליו בהמשך). תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לדופליקציה של הושט

הוספת תגובה

• ושט

ד''ר סטיבן מלניק
    21/11/2008

זה סוג של סיסטה ממקור הושט אך לרוב ללא קשר ישיר עם הושט. בדרך כלל לא ממאיר ןאם קיים שנים רבות זה תומך בזה. לפעמים רק שיודעים שיש ממצא ומסתכלים שוב על צילומים רואים את זה. אם אין סימפטומים קשורים לא מטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IBS, כבד שומני והריון
    לונה
    20/11/2008

אני בת 25, בריאה באופן כללי. מזה מס' שנים אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז. דבר שמתבטא בעצירות וגזים בלבד. אני לוקחת 15CC קונסיל ביום ומקפידה לשתות הרבה. עם הקונסיל יש שיפור משמעותי אך הבעיה לא נפתרת לחלוטין. מזה כשלושה חודשים אני סובלת מכאבים שניתן לתארם יותר כאי נוחות ותחושה של "מתיחה" באיזור הימני של הבטן. זה התחיל באיזור השחלה הימנית וכיום הכאבים ממוקדים בעיקר מתחת לצלע התחתונה מימין. הכאבים מתחילים בעיקר בשעות הערב והם מחמירים בזמן ישיבה. עשיתי על דעת עצמי US בטן שנמצא תקין פרט לכבד שומני. אני בת 25, סובלת מעודף משקל אך לא בצורה קיצונית. רמות השומנים בדם כולל טריגליצרידים בגדר הנורמה. רמות סוכר בגוף תקינות. אין בעיה של בלוטת התריס. אין בעיה של אינסולין. אני לא נוטה לצרוך אלכוהול. בנוסף לכך, מזה שבוע אני נוטלת כדורי גלוקופאז', אינסולין, כחלק מטיפול פוריות. אינני סובלת או סבלתי מעולם מסוכרת. הטיפול ניתן ע"י רופא הנשים. שאלותי, האם יתכן שהכאבים שתיארתי נובעים מכבד שומני? האם יתכן שטכנאית הUS טעתה בפענוח? האם יש טעם לחזור על הבדיקה? האם יתכן שהאינסולין גרם לכבד השומני? (בהנחה שהכאבים אינם קשורים בכבד). על מה מעידים כאבים באיזור שתיארתי? אני יודעת שעלי לפנות אל רופא גסטרואנטרולוג אך גם בבתי חולים שונים וגם בקופת החולים, התור המוקדם ביותר הוא לחודש פברואר. אני לחוצה וסובלת וזקוקה לפחות לתשובה לחלק מהשאלות... אודה לכם מאוד מאוד על העזרה! לונה

לקביעת תור
    סגירה
    IBS, כבד שומני והריון

הוספת תגובה

• כבד שומני

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

1) הכאבים לא קשורים כנראה לכבד שומני
    2) לא נראה לי שטכנאי US טועה
    3)אינסולין גבוה קשור לתסמונת מטאבולית וכבד שומני והצורך למתן אינסולין נובע מתנגודת לאינסולין כחלק שלתסמונת מטאבולית. במילים אחרות - אנסולין היא חלק של הבעיה אבל מתו אינסולין לא גורם כבד שומני. 3) קשה לי לומר מה גורם לכאבי בטן האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונסקופיה עם סופודקס
    לימור
    20/11/2008

יום שלישי אני צריכה לעבור קולנסקופיה יש לי חששות לגבי הסופודקס אין לי בעיות בכליות למיטב ידיעתי עשיתי בדיקת קריטין לפני שבועיים והיא תקינה ואני בת 34 לפני כשלושה וחצי חודשים עשיתי CTA עם הזרקה של יוד והייתה לי תגובה אלרגית מאוד קשה ואמרו לי שזה מכביד על הכליות לכן אני חוששת הגסטרו אומר שאין קשר בן שני הדברים ואפלו שאמרתי ליתר ביטחון אני אקח מרוקן המליץ על סופודקס האם יש לי ממה לחשוש??? תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    קולונסקופיה עם סופודקס

הוספת תגובה

• סופודקס

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

בגילך אם אין סיפור של סוכרת, את לא לקחץ ץרופות נגד יתר לחץ דם והתיפקוד כליתי תקין אז אין מה לחשוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוקטיטיס
    דני
    19/11/2008

שלום רב, עברתי אתמול קולונסקופיה והפרופסור קבע שיש פרוקטיטיס קשה ולקח ביופסיות.מדוע נלקחות ביופסיות אם בוודאות קבע שמדובר במחלה זו?מהו הטיפול?שאר המעי שנבדק תקין?האם הביופסיה תפקידה לגלות את סוג הדלקת וסוג טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    פרוקטיטיס

הוספת תגובה

• פרוקטיטיס

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

אנדוסקופיה יכולה להדגים תמונה של דלקת אבל לא פטולוגיה וזה הסיבה של הביופסיה. יש מספר גורמים של דלקת ואולי ניתן להגיע לאבחנה מדויקת יותר אחרי ביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה קלה בברזל
    יעל
    19/11/2008

שלום שלום, אני בת ארבעים, אובחנתי לפני 10 שנים כבעלת מעי רגיז. לפני 6 שנים עשיתי קולונוסקופיה לבקשתי שהיתה שתקינה. לפני כחצי שנה עשיתי סיגמואנדוסקופיה בשל דימום מפי הטבעת. היה תקין, חוץ מטחורים פנימיים. הרופא גם אמר שעלה גבוה מאד והמעי ניראה מצויין. גם עשיתי בדיקות דם שהראו עליה מתמדת בברזל 14.7 אז (היתה ירידה מסויימת עקב הריון לפני כמה שנים, אבל מאז הברזל עולה). כמו כן, סבלתי ממשקל נמוך והוא עלה לתקין. לאחרונה ראיתי ריר כהה בצואה, והיא נהייתה קצת רכה יותר. בשל סחרחורות שסבלתי מהם מספר ימים הופניתי שוב לבדיקת דם שהראתה ירידה קלה בברזל- ל13.7 וירידה בHMCי מ27.9 ל26.9 . שזה על גבול האנמיה. בצואה כל הזמן יש ריר כהה האם ייתכן שמדובר בדימום, למרות שהסיגמו היה תקין? אני מאד חוששת תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה קלה בברזל

הוספת תגובה

• ברזל

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

מציע לבדוק פריטין שבודקת מחסני הברזל בגוף. ריר בצןאה יכול להיות חלק של מעי רגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    אמא
    19/11/2008

שלום, אני בת 38, נ+ 4, לפני כשלושה חודשים בדיקות דם הראו ברזל נמוך 30 וכן כדוריות דם אדומות בשתן.התחלתי לקחת ברזל ונשלחתי לפרוקטולוג , גסטרו ורופא נשים. הפרוקטולוג הפנה אותי לגסטרו (בטענה שטחורים מדממים לא יכולים להוריד ברזל לרמה כזו)ובביקור אצל גסטרו לא ראה צורך לתת לי אנדוסקופיה בטענה שהוא לא רואה סיבה. יש לציין כי בעבר היו לי טחורים (ראיתי דם על נייר הטואלט והשירותים ובבדיקה אצל פרוקטולוג אומת) היום ביציאה ראיתי דם בצואה וכן דם בנייר טואלט. האם זה מצביע על טחורים שחזרו ולמה? האם עליי בכל זאת לגשת לגסטרו ולבקש אנדוסקופיה? לעיתים יש לי כאבים בבטן אך לא משהו חריג האם עליי לדאוג? איך יודעים שאין משהו חמור נגיד כמו חס וחלילה סרטן במעי ? תודה על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

אם יש דימום מפי הטבעת מציע להפנות שוב לגסטרו. חשוב גם לעשות בדיקת פריטין שמשקפף מחסני הברזל בגוף- אם מעל 1000 אז בגדול אין חוסר ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות
    רונית
    19/11/2008

בת 30 בדר"כ בריאה, לא מעשנת ולא שותה במשקל של 7 קילו מעל הנדרש, ולאחר תופעת צרידות מסתבר ויתכן ויש לי ריפלוקס (אומפרדקס 20 מ"ג כעת פעם ביום בבוקר), לקחתי את הבשורה מאד קשה אני בוכה ומבינה שזוהי מחלה למעשה כרונית , כל חיי לשתות כדור, אודה לך אם תענו לי למס' שאלות שמאד מטרידות אותי ואולי אצליח להרגע ולקבל דברים בפופורציה, אז ככה: 1. האם המחלה מסוכנת? (כמו סכרת ולחץ דם למשל?) 2. האם ניתן להאריך חיים ולשתות תרופה כ- 40 שנה לפחות ולא יגרם נזק לאברים אחרים בגוף בעקבות התרופה?ובכלל מחלות נוספות בעקבות המחלה? 3. האם השמנה מהריון יכולה להחריף ריפלוקס ומחלה זו באה בשיקול שלא להביא ילדים? 4. מה משמעות להמנע מהדרים? לא לאכול כלל מפירות אלו בינהם גם אוכל מבושל עם עגבניה? במצב כרגע אני רואה מחלה זו כקשה מאד וחסרת מנוחה, אנא עזור לי. (וידוע לי שמחלה זו שכיחה החל מגיל 45 לא בגילי, אז מדוע?) תודה וסליחה על ריבוי השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר סטיבן מלניק
    20/11/2008

1-יש סיוכים נדירים אבל לרוב זה מרגיז יותר משמסוכן
    2-רוב האנשים עם רפלוקס חיים בסדר ומתים עם הרפלוקס לא בגלל הרפלוקס
    3-השמנה בכלל מחמיר המצב ויתכן מאוד שאם תורידי במשקל (ומפסיקה לעשן אם זה רולונטי) יהיה שיפור. זה לא סיבה לא להכנס להריון. אומפרדקס גם כנראה בסדר בהריון.
    4- אנני חושב שסוג מסוים של אוכל מאוד קשור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות תוצאת בדיקת דם ל- HBV DNA
    זאב
    18/11/2008

אני נשא הפטיטיס B בבדיקה לפני 3 חודשים התקבלה תוצאה 1713.10 IU/ML השבוע קיבלתי תוצאה ללא יחידות מידה 60 > מה ההבדל בין התוצאות ? מי מהתוצאות טובה יותר? אני מקווה שהודעה זו דיסקרטית

הוספת תגובה

• HBV DNA

ד''ר סטיבן מלניק
    18/11/2008

התשובה שניה היא שלילית למעשה והראשונה נמוכה מדי להצדיק טיפול.
    כך שאין צורך לטיפול כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסופיה ...הסבר
    ש.א.
    17/11/2008

עברתי בדיקת קולונוסופיה ולשמחתי התוצאה היתה תקינה. אולם אבקש הסבר לביטויים : 1.קולונוסופיה -עד ציקום. 2.דוליכוקולון בולט ביותר. אודה לך עך הסבר המונחים הרפואיים. תודה מראש. ש.א

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסופיה ...הסבר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה הסבר

ד''ר סטיבן מלניק
    18/11/2008

1- בדיקה עד הצקום . הצקום הוא סוף מעי הגס ולכן המבצע בדק את כל המעי.
    2-דוליכוקולון- המעי מסובב מאוד והיתה בדיקה קשה כנראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• helicobacter pylori
    Ronen
    16/11/2008

שלום בבדיקת צינור דרך הפה שנערכה לי לפני מספר חודשים נמצאה דלקת חריפה והחיידק הליקובקטר פילורי. לקחתי סבב תרופות ראשון ולאחר חודש וחצי בבדיקת הנשיפה נמצא שהחיידק עודנו פעיל. לפני שבוע סיימתי סבב תרופות שני. כרגע אני לא לוקח שום תרופות,אבל מרגיש כאבי בטן לעיתים - יש עליות וירידות - עדיין לא מסוגל לשתות מיים קרים, ולא מרגיש שהמצב חזר לנורמלי. בעוד חודש אבדוק שוב את הימצאות החיידק. שתי שאלות: 1- האם כדאי להמשיך לקחת לנטון? 2- אפילו אם החיידק נכחד, כיצד אדע אם הדלקת נעלמה מבלי לחזור על בדיקת הצינור? כידוע דלקת ממושכת יכולה לגרום לסרטן.

לקביעת תור
    סגירה
    helicobacter pylori

הוספת תגובה

• הליקובקטר פילורי

ד''ר סטיבן מלניק
    16/11/2008

1- לא בטוח שהתלונות קשורות לחיידק ולכן לא הייתי ממשיך בטיפולים למחיקה.
    2- השאלה היא מה גורם לתלונות ואיך מטפלים. יתכן סיבות אחרות כגון תנועתיות של הקיבה. מציע להתייעץ עם רופא גסטרו שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות בריח רע
    טמיר
    15/11/2008

מזה שנים יש לי יציאות בריח רע במיוחד. בנוסף במשך היום יש לי גם גזים בכמות רבה ובריח כנ"ל. אני בן 42 סה"כ בריא במשקל תקין ללא בעיות בריאות מיוחדות. התזונה שלי מגוונת. הצואה היא אחת ליום, לא שלשולית. מה אפשר לעשות כדי להיפטר מבעיה מביכה זו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות בריח רע

הוספת תגובה

• רח רע

ד''ר יעקב מאור
    16/11/2008

ממליץ התיעצות עם דיאטנית לגבי הכלכלה שאתה צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות בתריסריון
    ליאורה
    15/11/2008

שנים רבות (למעלה מ 30 שנים) אני סובלת מכיב בתריסריון. לפני חצי שנה עברתי ארוע של דמם מהכיב (וגם לפני 15 שנים) למרות ששנה קודם טופלתי נגד חיידק ההליקובקטר.( פעם שלישית במהלך חיי). בבדיקה אנדוסקופית הרופא לא הצליח להגיע לאיזור הקיב בשל היצרות קשה במעבר מהקיבה לתריסריון. הרופא הסביר לי שההיצרות היא כתוצאה מצלקות רבות שנוצרו באיזור הכיב כנראה בשל העובדה שכיב זה מגליד וחוזר שוב. הוא אמר שהפיתרון הוא ניתוח אך לא כדאי לי כיוון שמיקום הכיב מאוד מסובך (חיבור בין התריסריון הלבלב וכיס המרה אם הבנתי אותו כהלכה) לא קיבלתי שום טיפול,בחודשים האחרונים אני מרגישה החמרה אני מקיאה כמעט מדיי יום,אפילו שתית מים או קפה יוצרים אצלי תחושת שובע ומיד מתחילות בחילות צרבות גרפסים מלווים בריח לא נעים, אני לא יכולה לבלוע רוק ובסופו של דבר אני נאלצת ליזום הקאה כדי לשפר את ההרגשה. אני מרגישה סבל רה שמשפיע על תפקודי היומיומי. שאלתי מה ניתן לעשות? האם אין מנוס מניתוח או שיש אפשרויות אחרות לשיפור המצב הקיים?

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות בתריסריון

הוספת תגובה

• היצרות בתרסריון

ד''ר יעקב מאור
    15/11/2008

לעיתים קיימת אפשרות של הרחבה אנדוסקופית (בגסטרוסקופיה) באמצעות בלון מיוחד. יש לבדוק התאמת ההיצרות להרחבה מסוג זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה