מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה PBC בעברית?דנית14/11/2008
שלום רב, אני בת 37 , לאחרונה התגלה אצלי PBC (איך קוראים לזה בעברית?) בשלבים מוקדמים, במקרה דרך בדיקות דם . למה אני צריכה לצפות. כמה המחלה הזאת מסכנת או פוגעת באיכות ותוחלת החיים? אני די בפאניקה תודה רבה דגנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PBC
ד''ר יעקב מאור15/11/2008צמקת ביליארית (קשורה ל דרכי המרה) ראשונית. PBC-Primary Biliary Cirrhosis. הינה מחלה דלקתית של דרכי המרה הקטנות בתוך הכבד. כמובן שבשלבים ראשונים אין צמקת/שחמת או צירוזיס כפי שמרמז השם. המחלה אכן עלולה להתקדם במשך השנים אולם התקדמותה איטית ביותר. קיים טיפול טוב במלח מרה הקרוי Ursolit שיכול לעקב את התקדמות המחלה. עליך להיות המעקב מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPBC
שרון17/11/2008באילו דרכים טבעיות ( צמחי מרפא , תזונה, טיפול אלטרנטיבי- או אולי ריגשי) ניתן להאט או להקל על התפתחות המחלה? מה התופעות הפיסיות השכיחות של המחלה? האם יש קשר לכרישות יתר ולחוסר זרימת המחזור החודשי ? איך ניתן לטפל בתופעה המדדי דם שלי: APPT- SEC 37..4, APPT-R 1.23 , FIBRINOGEN 483.0 HIGHG אודה לתשובות שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPBC
ד"ר יעקב מאור17/11/2008לא מוכחות שום שיטות טיבעיות או רגשיות המשפיעות על מהלך המחלה. עליך לפנות ליעוץ פרטני אצל מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיהאבי14/11/2008
שלום זו תשובת הביופסיה שנלקחה מבדיקת גסטרוסקופיה: רירית קיבה עם אזור של כיב עם ריקמת גרעון ואטיפיה רגנרטיבית של אפיטל הבלוטי. מאחר והתור לרופא בעוד כמה שבועות, אודה לפירוש והבהרת התשובה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר יעקב מאור15/11/2008לא ציינת את המיקום המדויק והנגע ממנו נילקחו הביופסיות. באם נילקחו מכיב בקיבה הביופסיה מתארת כיב שפיר (ללא סימני ממאירות). תשובה זו אינה מחליפה יעוץ מפורט אצל הגסטרואנטרולוג המבצע את הגסטרוסקופיה שיחליט אם הוא מסתפק בבדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה בכבדמירי14/11/2008
אני בת 31 עברתי CT בטן ביולי עקב התקף של RENAL COLIC בCT ראו כבד מוגדל חוץ מאבן באגן הכליה. המשכתי בירור להפטומגליה, תיפקודי כבד היו תקינים אך בUS ראו הגדלה. שבוע שעבר סבלתי מכאבים חזקים עמומים בבטן ימנית עליונה עברתי US שוב והתשובה הייתה 2 המנגיומות(ממצא שלא היה בבדיקה הקודמת) חוץ מההגדלה ובבדיקות דם יש לי LDL גבוהה . מאז הכאבים מתגברים אפילו במאמץ פיזי קטן. ידוע לי שלא מטפלים בהמנגיומות . האם אני צריכה להמשיך בירור ?? אם כן מה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר יעקב מאור15/11/2008יש צורך ביעוץ פרטני על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה לגבי הסיבה לכאב החוזר. יתכן שהכאב אינו קשור לכבד המוגדל וכמעט בודאות לא קשור להמנגיומה (אם אכן מדובר בהמנגיומה), ובאם לא מדובר בהמנגיומה ענקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונוסקופיהשרון14/11/2008
שלום, הלכתי לרופא המשפחה לאחר ששנים רבות (אני בת 29) אני סובלת מהסימפטומים הבאים: התכווצויות וכאבי בטן הפוחתים בדרך-כלל לאחר יציאה תחושת נפיחות שלשול או עצירות, ולעיתים התקפים של עצירות ושל שלשול לסירוגין צואה רירית צואה שצורתה ככדורים קטנים או שטוחה כרצועות דם בצואה- לא כל הזמן ייתכן כי מטחורים הרופא המליץ על הבדיקות הבאות: בדיקת דם (רשום כי יש לבדוק צליאק) אולטרסאונד בטן קלונוסקופיה שאלתי היא: מדוע יש לבצע בדיקת קלונוסקופיה, האם זה הכרחי לנוכח הסימפטומים? כמו כן, מה בדיקה זו יכול לגלות? שקשור לסימטוומים אלו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור15/11/2008הרושם שמדובר במעי רגיש אולם רצוי לשלול מחלת מעי דלקתית על-ידי קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ע"י מרוקןאלדד14/11/2008
ד.נ. האם מותר בהכנה לקולונוסקופיה להוסיף למרוקן סוכרזית (והאם זה יפחית את טעמו הנורא)? בנוסף, האם מותר להמשיך ליטול טבליות סידן (קרבונט) ב-3 הימים שלפני הבדיקה? תודה. אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוקן
ד''ר יעקב מאור15/11/2008אין מניעה להוסיף סוכרזית אולם אינני בטוח שיעזור כאשר מדובר בתמיסה של 3 ליטר. הייתי ממליץ להמנע מנטילת סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה בתפקודי כבדישראל14/11/2008
שלום,אני בן 22,רזה,לא לקחתי כדורים בזמן האחרון ואין לי שום כאבים .עשיתי את כל בדיקות הדם השיגרתיות.כל הבדיקות יצאו בנורמה חוץ מ:ALT-70 AST-42. יש לציין שלפני כשנתיים וחצי כשהייתי בצבא לקחתי כדורים נגד פטרת בציפורניים(לא זוכר את שם הכדורים) והייתי מבצע כל חודש בדיקת תפקודי כבד,לאחר ארבעה חודשים אמרו לי להפסיק לקחת את הכדורים וכך עשיתי.האם יש קשר? בנוסף אני סובל מאלרגיה לקרדית הבית אך בחודש האחרון לא לקחתי כדורים בקשר לזה. אני מאוד מודאג!מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף אציין שאני לא שותה אלכוהול
ישראל14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה באנזימי כבד
ד''ר יעקב מאור15/11/2008יש לבדוק באם ההפרעה באנזימי כבד חדשה או הייתה כבר לפני מספר שנים בעת נטילת הטיפול לפטרת. באם אינך נוטל תרופות מסוג זה מספר שנים לא סביר שההפרעה קשורה לנטילת תרופות אלה. באם ההפרעה ממושכת יש צורך לבצע בירור מקובל של הפרעה באנזימי כבד על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה או מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, אני אציין עוד משהו
ישראל15/11/2008לאחרונה אני גם סובל מלחץ נפשי כבד,ללא טיפול בכדורים,הייתכן שלחץ נפשי יכול גם לגרום לעלייה הזאתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד
ד"ר יעקב מאור15/11/2008לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'יארדיה עבר הסימפטומים לאתומר14/11/2008
שלום, חזרתי מטיול במזרח לפני כחודשיים וסבלתי מג'יארדיה. קיבלתי 2 טיפולי אנטיביוטיקה וכעת(לאחר 3 בדיקות) עושה רושם שאין יותר ג'יארדיה. הבעיה היא שסיימתי את נטילת האנטי' האחרונה לפני שבועיים ועדיין יש לי סימפטומים. יש לי כאבים במגע בבטן העליונה ושלשולים בבקרים, השלשולים מחמירים אם אני צורך חלב אבל גם אם אני לא צורך בכלל הם עדיין קיימים. ראוי לציון שעשיתי 2 בדיקות של שקיעת דם והן היו תקינות וגם שתי בדיקות לגילוי פעילות בקטריאלית בצואה וגם הן היו תקינות. תודה רבה מראש, תומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'יארדיה
ד''ר יעקב מאור14/11/2008לעיתים לאחר זיהום מעיים נותרים סימפטומים של כאב בטן, שינוי יציאות ואחרים לתקופות משתנות. לרוב מדובר במעי רגיש עם או בלי חוסר סבילות ללקטוז (סוכר חלב פרה). באם הסימפטומים יתמידו יהיה צורך בבירור מקיף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALK. PHOSPHATASEאיילת13/11/2008
שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם שעשיתי. כל התוצאות טובות למעט -170 ALK. PHOSPHATASE חיפשתי מידע באינטרנט והבנתי,שרמות גבוהות יכולות להעיד על מחלה בכבד או בעצמות. באלו מחלות מדובר? והאם ישנן דרכי טיפול? תודה מראש, איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Alk. Phosphatase
ד''ר יעקב מאור13/11/2008אכן הסיבות העיקריות לעלית פוספטזה בסיסית הן מחלות כבד ומחלות עצם. אולם, יש מצבים שאינם מצבי מחלה שבהם עולה רמת האנזים - כגון גיל ההתבגרות ובהריון. מחלות הכבד העיקריות שגורמות עלית פוספטזה הינם מחלות המערבות את דרכי המרה או מצבים המפריעים להפרשת המרה מהכבד:כגון, דלקות דרכי המרה, שימוש בתרופות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי המרהלירון13/11/2008
שלום, סבא שלי בן 94 והתאשפז לפני 3 ימים בעקבות כאבים עזים בבטן,היה לו חום גבוה, צהבת והקאות, הרופאים מעריכים שמדובר בדלקת בדרכי המרה ומטפלים בו באנטיביוטיקה לוריד. הוא אדם צלול אך עכשיו הוא נמצא במצב של הזיות קשות מאד, האם הזיות אלו הן חלק מתופעות הלוואי של הדלקת או של הטיפול האנטיביוטי? תוך כמה זמן האנטיביוטיקה מתחילה להשפיע והאם יש טיפול עתידי שצריך לשקול. אשמח לקבל דעה שניה על דרך טיפול משום שכבר קראתי שלעיתים חייבים לנתח במיידי וכן תשובה לגבי ההזיות הקשות. כיוון שמדובר באדם מבוגר מאד כל החלטה לא נכונה או עיכוב יכולים להביא לתוצאות טרגיות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי מרה
ד''ר יעקב מאור13/11/2008במצב של דלקת בדרכי המרה יש צורך לבצע בדיקה פולשנית של דרכי המרה המאפשרת הרחקת אבן מדרכי המרה או הכנסת תומך (סטנט) לדרכי המרה לאפשר ניקוז המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטיטיסילנה13/11/2008
שלום ,בעלי חולה במחלה כבר 10 שנים בשנה האחרונה מצבו הורע, והרופא אמר שאין תרופות למצבו ולכן בעלי הפסיק לטפל בעצמו וגם לא מוכן שאני אלך לשאול בקשר לטיפול אחר. שאלתי: בשנה האחרונה יש לו ריח מאוד רע מהפה -ייתכן שהריח נובע ממצבו של הכבד? אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר יעקב מאור13/11/2008לא צרפת מספיק פרטים, אולם יתכן שמחלתו התקדמה. יש צורך ביעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט דם בצואהאבי13/11/2008
שלום רב, בן 40. בעבר שלחתי הודעה בנושא מעט דם שיורד עם הצואה(טיפה עוטף את הצואה בתחילתה). הכירורג טען שיש סימני טחורים פנימיים אולם לא ראה בבדיקה ידנית סימני דם ושלח לגסטרו עם המלצה לקולונסקופיה בעוד מס' חודשים.שיניתי לחלוטין תזונה . מאז ,חודש עבר ולא היו יציאות עם דם בכלל,היציאות רכות אולם ע"ג הצואה יש ריר לבן.הבוקר אחרי חודש שבהם טופלתי גם בנרות לטחורים גיליתי ממש מעט דם בתחילת הצואה.בדיקות דם שעשיתי+שתן היו תקינות לחלוטין.האם עצם העלמות הדם למשך חודש יכול להרגיע למרות שהבוקר שוב הופיע מעט דם?הגסטרו המליץ קולונסקופיה ואמר שהוא משוכנע שלא יימצא כלום,אולי במקרה הגרוע פוליפ . הדם הופיע הבוקר ביציאה מעט קשה אולם ללא מאמץ מצידי. להערכתי במשך החודש האחרון פיתחתי לחץ נפשי לא קטן שחלק מהסימפטומים דומים לתסמונת נעי רגיש כמו התכווצות צידית מתחת לצלע שמאל+בטן תחתונה במיוחד לאחר אוכל +ריר בצואה. ההתכווצויות הם רק במהלך היום ,חולפות אחרי מס' שניות .מס' שאלות:פוליפ שפיר יכול לדמם? :האם הופעת דם אחרי חודש ללא דם מעידים בהכרח על טחורים שטופלו בנרות ואחרי 5 ימים ללא נרות ייתכן והטחור שוב דימם ?האם יש חשיבות לכמות הדם הגלוי בצואה בסרטן מעי?אם אין אף סימפטום למעט מעט דם בצואה (אחרי חודש ללא )ובמידה וחלילה יש גידול האם לרוב זה בשלב מוקדם?אין כאבי בטן,פיזית מרגיש מצויין +ספורט,יש תאבון וללא ירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד''ר יעקב מאור13/11/2008אני מניח כי מקור הדמם מטחורים אולם יש צורך לשלול ממצאים במעי הגס על-ידי קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממושכיםאיתן12/11/2008
שלום, בן 38, לא מעשן ולא שותה אלכוהול, 185/80, סובל מזה ארבעה חודשים מכאבי בטן שהחלו בבטן העליונה מתחת לסרעפת ואזור מפתח הלב וירדו בחודשיים האחרונים לכל הבטן עד לבטן התחתונה. לעיתים מרגיש שרפה בבטן במרכז (כאילו חומצה אוכלת אותי מבפנים) או התקף לחץ בבטן העליונה שיכול להמשך שעות. בדיקה פיזית של הרופא מראה כי יש לי רגישות יתר וכאב בכל הבטן בעיקר באזור של הקיבה ובאזור האפגניסטרי. בנוסף, כאבים לא ממוקדים בחזה (נשללה בעיה קארדיאלית באקו לב מנוחה ובמאמץ) ובעת בליעת מזון. עשיתי בדיקות רבות שהעלו חרס (דם, שתן, צואה, שלילת הליקובקטר פילורי, PH 24 שעות ללא עדות חד משמעית לרפלוקס, מנומטריה עם LES חלש, אולטראסאונד ללא ממצא, צילום בריום ללא עדות לאכלזיה או ממצא אחר, גסטרוסקופיה וסיטי אינטרוגרפה עם ממצא של בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ ועדות לרפלוקס). אין עדות לדם בצואה. לאחרונה יציאות קשות עם נטייה לעצירויות ותחושת התרוקנות חלקית. לנטון, נירבקסל וקלוטל לא סייעו באופן מיוחד. כרגע מנסה אומפרדקס פעמיים ביום ל - 20 מ"ג. היתה לי רגיעה של שבוע וחצי מהכאבים ועכשיו חזרו בעצמה חזקה יותר ולא מפסיקים, מעירים משנתי ולעיתים 24 שעות בצורה כרונית. עשיתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות, מה עושים בהמשך? 1. האם ייתכן שכל זה בגלל הבקע הסרעפתי הגולש הקטן (2 ס"מ בלבד) והאם זה מצב ניתוחי אם אין עדות לצרבות (כנראה שלפי הסי טי יש רפלוקס בשכיבה למרות ש - PH ובליעת בריום לא דגמו זאת). 2. האם מומלץ לבצע קולונסקופיה בגלל מחלת סעיפים אפשרית, כיבים במעי הגס או חס וחלילה סרטן במעי הגס (למרות שאין עדות לדם ביציאות וגם אין בעיות של סרטן מעי גס במשפחה) או שזו בדיקה מיותרת לפי הסמפטומים שתארתי, מה גם שבדיקת סי טי הדגימה מעבק תקין של חומר הניגוד עד למעי הגס ללא עדות לחסימה וכן האיליום הסופי הודגם היטב ללא עדות ל - IBD? 3. האם אפשר לשלב מוליטיום ו/או קונסיל? 4. לסיכום, ממה יכולים להיות הסימפטומים האלה??? מצטער על פירוט היתר, אני ממש אבל ממש סובל. איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר יעקב מאור12/11/2008הבקע הסרעפתי אינו סיבה לכאבים.
רצוי לבצע קולונוסקופיה אם כי הצפי שתהיה תקינה.
עליך לסכם את הממצאים עם גסטרואנטרולוג מומחה שגם יתווה המלצות טיפוליות למשל החלפת בלוסק בחנטון או דומיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן
ד''ר יעקב מאור12/11/2008הבקע הסרעפתי אינו סיבה לכאבים.
עליך לסכם את הממצאים עם גסטרואנטרולוג מומחה שגם יתווה המלצות טיפוליות למשל החלפת בלוסק בחנטון או דומיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן
ד''ר יעקב מאור13/11/2008הבקע הסרעפתי אינו סיבה לכאבים.
עליך לסכם את הממצאים עם גסטרואנטרולוג מומחה שגם יתווה המלצות טיפוליות למשל החלפת בלוסק בלנטון או דומיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהיערה12/11/2008
לרופאים שלום, עקב כאבי בטן בחודשיים האחרונים ביצעתי בדיקת סימואנדוסקופיה במראה הכל היה תקין, אך היום שלחו את תוצאות הביופסיה לביתי והייתי שמחה לשמוע אם גם הן תקינות, מפני שעבורי הכל סינית: מקור הביופסיה מהרקטום. "קטעי רירית מעי גס במבנה שמור. בלמינה פרופריה ריבוי קל של תאים עגולים וכמה זקיקי לימפה". תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר יעקב מאור12/11/2008דו"ח הביופסיה מציין שהבדיקה בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- usofer11/11/2008
אני בן 40 שוקל 120 לחץ דם גבוה. לאחר בדיקות דם נמצאו שתיפקודי כבד לא תקנים .נשלחתי ל-US הכל נראה טוב חוץ "מכבד הסננה שומנית דיפוזית ". מה זה אומר ואיזה טיפול צריך והאם מומלץ עוד בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
ד''ר יעקב מאור11/11/2008כבד שומני הינה מחלת כבד שכיחה כאשר הגורמים העיקריים לה הינם עודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ דם ויתר סוכר הדם. על-פי-רוב המחלה קלה מבחינת הכבד אולם, הגורמים שצויינו הינם גורמי סיכון משמעותיים למחלות לב וכלי דם. הטיפול היחיד שהוכח במצב זה כולל ירידת משקל ופעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרויטלתמי10/11/2008
היי רוי... תודה רבה לך עזרת מאוד... אני פשוט לא מבינה כלום והינו בפחדים איך שמתברר ללא סיבה. תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
ד''ר יעקב מאור10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)