מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- hepatitis B Core Ab - גבוליניצן28/09/2008
בבדיקת דם שעשיתי לפני התחלת טיפולי פוריות קיבלתי את התוצאות הבאות: Toxoplasmosis IgG - 2.7 גבולי, עשוי פעמיים Toxoplasmosis IgM - Negative מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים hepatitis B Core Ab - גבולי. מה זה אומר? האם זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hepatitis B Core Ab
ד''ר יעקב מאור28/09/2008יתכן ונחשפת בעבר לנגיף ההפטיטיס B אולם יש צורך ביעוץ פרטני עם כל הבדיקות הרלונטיות להפטיטיס B (שישלחו על-ידי רופא המשפחה) לשם איבחון מצבך הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קלונוסקופיה דרך הפה ופי הטבעתהילה27/09/2008
ד"ר שלום רב, אני בת 21 ולפני כשבוע וחצי סבלתי משילשולים מאוד כבדים וחזקים שגרמו לי למצב של כמעט התייבשות (חום גבוה ול.ד נמוך של 85/43), הופנתי למיון ושם ביצעו לי בדיקות דם שתוצאותים היו טובות, (חשוב לי לציין שאני סובלת משלשולים מזה כשנה לסירוגין) הרופא במיון רצה לאשפזי ע"מ לבצע בדיקות מהסיבה שאני סובלת משלשולים במשך זמן ממושך אך לא ברציפות, ביקשתי מהרופא חהשתחרר ולגשת לבדיקות דרך קופ"ח שלי, השבוע ניגשתי לרופא המשפחה שלי והוא נתן לי לבצע מס' בדיקות דם (ספירת דם, קלוקוז, esr, iron, electrolytes, ferrtin, folic acid, vitamin b12, c-reactive proten,transferrin ), בדיקות צואה (parasites in stool, stool cult profile)והפנייה לבדיקת קולונוסקופיה דרך הפה ודרך פי הטבעת. פרט נוסף שברצוני לציין זה שאני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט מזה כשנתיים וחצי. להלן שאלותיי/דאגותיי: 1. האם זה לא נחפז מדי לגשת לעשות את הבדיקה דרך הפה ופי הטבעת מבלי שבדקו אותי לפני כן בדרכים אחרות פחות פולשניות (או לפחות לראות רופא גסטרו)? 2. האם הבדיקות הנ"ל מסוכנות? 3. האם יש צורך להפסיק ליטול את הגלולות למניעת הריון טרם הבדיקה? ואם כן אז מתיי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/20081- התשובות של הבדיקות יהיו תוך ימים בודדים
2- נראה לי שיש מקום לבצע הבדיקות ללא קשר לתוצאות- גם אם תקינות
3- הסיכון פחות מ 1 ל2000.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת לענות לי על שאלת הגלולות;
הילה28/09/2008ד"ר שלום, שכחת לענות לי בדבר שאלתי על הגלולות, האם עליי להפסיק לפניי הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחת
ד"ר יעקב מאור28/09/2008אין צורך להפסיק גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mudalמיכאל27/09/2008
לאחר שביצעתי בדיקת קפסולה אנדוסקופית שהראתה מעבר איטי במעי הדק והגס. הרופא המטפל שלי המליץ לי לקחת mudal רציתי לדעת מה התרופה הזאת עושה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר modal
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2008זו תרופה שמשפיעה על תנועה של המעי. גם מרגיע עצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ריפוי ההליבקטור פילוריאפי27/09/2008
קבלתי את הטיפול של 16 כדורים ביום במשך שבועיים הרופא אמר לאחר שבדק את תוצאות הנשיפה - החיידק נעלם אולם אני ממשיכה לסבול מבחילות צרבות וכאבים בבטן העליונה מה הלאה? האם מיץ חמוציות שהוא טוב לכל הדעות עלול לגרום לצרבות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2008כ50% של המדינה עם HP ולרוב התלונות לא קשורות לחיידק.
מציע שוב להפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי בליעה ודם בצואה..!ברק27/09/2008
שלום.. אני בן 20.5, חייל.. לפני קרוב לחודשיים התחילו לי קשיי בליעה, הרגשה שהאוכל נתקע בוושט, גם בשתיית נוזלים ישנה הרגשת לחץ בוושט.. עשו לי גאסטרוסקופיה לפני שבוע, לפי הבדיקה, הוושט תקינה.. לקחו לי ביופסיות מהוושט לבדיקה והתשובה רק בעוד שבועיים.. עדיין יש קושי בליעה.. בנוסף לזה, לפני כשלושה שבועות גיליתי דם בהיר בצואה, עשו לי סיגמואידוסקופיה, לקחו ביופסיה, תשובה עוד שבועיים.. אני מאוד לחוץ מכל העניין, מפני שלפי הבדיקה הוושט תקינה, אך עדיין יש קושי בליעה.. מה עלולה להיות הבעיה שלי? חוות דעתכם מאוד חשובה לי.. תודה..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשי בליעה
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2008יתכן 2 בעות שכיחות- הדימום סביר להניח בגילך קשור לטחורים. קשי הבליעה הרבה פעמים קשורים לדלקת בושט למרות שגסטרוסקופיה תקינה. מציע נסיון טיפולי עם כדור כגון אומפרדקס כנסיון טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם ובכבדשחר27/09/2008
שלום ד"ר סטיבן מלניק יש ילדה בת 11חודשים, לאחרונה היתגלו אצלה שומנים בדם וכבד מישקלה רק יורד היום היא שוקרת 6.328ק"ל היא אוכלת רק מטרנה מה אני יכול לאסותאני מודעג ביקשר לילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2008אין לי נסיון בצחום של רפואת חלדים. מציע להפנות לרופא גסטרו ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רגישות ללקטוז וצליאקיעקב ס26/09/2008
אני בן 30 ללא בעיות גסטרו בעבר עד שהתחילו אצלי באופן פתאומי לפני חודשיים .תופעות של עצירות -ללא שלשולים,צואה עטופה ריר ,נפיחות בבטן שמקורה מגזים שאינם משתחררים המקרינה לכאבים בחזה ,בגב ,ובצד השמאלי של הבטן . הרופא שלח אותי למספר בדיקות ואמר שאם הם תקינות אזי זה תסמונת המעי הרגיז . ביצעתי בדיקת דם שהראתה רמה נמוכה ב B12 וברזל . ביצעתי בדיקת צליאק : CRP קטן מ 0.5 . Immunoglobulin A 81.4 {ערכי הייחוס 70-400 }. TransGlutaminase (IgA) Ab קטן מ-3 ז"א נגטיב . שאלותיי הן : מה אומרות בדיקות הצליאק ? אני מעוניין לבדוק האם יש לי רגישות ללקטוז -כמה זמן אני צריך להתנזר ממוצרי חלב על מנת להעריך את מצבי ? יש לציין שכרגע אני נוטל פרוביוטיקה עם אנזימי עיכול פעם ביום כי יותר מפעמיים אני מקבל שלשולים ויש שיפור בעצירות . בנוסף אני נוטל קרבוסילן - והגזים משתחרר דרך פי הטבעת מה שהפחית לי את תחושת הנפיחות והעלים לי את הכאבים בגב , בטן , חזה . האם ניתן לקחת כדורים אלו באופן קבוע לזמן ממושך ? באם אני יפסיק האם תופעות אלו יתעצמו שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק27/09/2008אין צליאק לפי בדיקות הדם. בדיקת לקטייז עושים בבתי חולים כאשר שותים לקטוז ועושים בדיקת נשיפה.
מציע להפנות לרופא גסטרו לאיבחון-יתכן שיש תסמונת המעי הרגיז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וצועה שחורהדורון26/09/2008
שלום המטפלת הזרה של אימי סובלת מזה כמה חודשים וכאבי בטן לאיטים קשים לפני כחודש וחצי עברה בדיקת הליקובטר שיצאה חיובית והיא קיבלה את הטיפול האננטביוטי הנדרש לאחר כשלושה שבועות חזרו הכאבים היום בבוקר בנוסף לכאבים היה לה גם צועה שחורה ההיתה איתה במשך מספר שעות במיון ולא נימצא דימום בקיבה לאחר שהוחדרה לה צינורית דרך הפה וגם ערך ההמוגלומין שלה הוא 14 מה צריך לעשות מכאן מה יכולות להיות הסיבות לבעיה בתודה מראש דורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן וצואה שחורה
ד''ר יעקב מאור28/09/2008ראה תגובתי בפורום גסטרו שיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפטיטיס ?מלנה25/09/2008
בוקר טוב. האם מתואצות של הבדיקה ניתן להבין שיש לי הפטיטיס C? תודה רבה Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE | Hepatitis B Core Ab | | NEGATIVE | Hepatitis B Surface Ab | | לחץ לתוצאות | הודעות לבדיקת Hepatitis B Surface Ab מתאריך 07/09/2008 NEGATIVE :סוחיי יכרע 10 - 100 mIU/ml LOW RESPONSE 100 mIU/ml-מ לודג IMMUNED Hepatitis C Ab(EIA) | | חיובי, הועבר לאימות | Hepatitis C Ab Confirm. | | לחץ לתוצאות הודעות לבדיקת Hepatitis C Ab onfirm. מתאריך 07/09/2008 הבדיקה אומתה בImmunoblotting נמצאה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק25/09/2008יש הפטיטיס C אך דרוש הרבה בדיקות נוספות על מנת לקוע אם צריך טיפול ולא.
לכן חשוב להתייעץ עם רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות ומעי רגיזיעל25/09/2008
שלום, אני בת ארבעים, אובחנתי לפני 10 שנים כבעלת מעי רגיז. לפני 6 שנים עשיתי קולונוסקופיה לבקשתי שהיתה שתקינה. לפני חודשיים עשיתי סיגמואנדוסקופיה בשל דימום מפי הטבעת. היה תקין, חוץ מטחורים פנימיים. הרופא גם אמר שעלה גבוה מאד והמעי ניראה מצויין. גם עשיתי בדיקות דם שהראו עליה מתמדת בברזל בשנים האחרונות (היתה ירידה מסויימת עקב הריון לפני כמה שנים, אבל מאז הברזל עולה). כמו כן, סבלתי ממשקל נמוך והוא עלה לתקין. לאחרונה ראיתי ריר כהה בצואה, והיא נהייתה קצת רכה יותר. לפני שבוע קיבלתי וירוס של שלשולים, כניראה נידבקתי מבני שחלה באותו וירוס. לאחר כמה ימים זה עבר, אולם מאז עדיין כאובת לי הבטן בעיקר בבוקר, ופעם ביום בערך יש לי גם יציאה קרובה לשלשול. האם יש סיבה לדאגה? האם זה יכול להיות המשך של הוירוס ההוא? תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר סטיבן מלניק25/09/2008זה נשמע כמו מעי רגיז וזה שכיח שיש החמרה אחרי מחלות נגיפיות של שלושל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהשושי25/09/2008
לאחרונה יש לי טעם מר בפה, הטעם מתגבר מאד בזמן שאני אוכלת, קבלתי תרופה שקשורה לתפקודי כבד , אהל אני מבקשת להתיעץ עם מומחה בעניין זה ואיזה בדיקות מומלץ לבצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר
ד''ר סטיבן מלניק25/09/2008אני לא יודע אם זה קשור למחלות כבד.
יש תרופות שקשורות לטעם מר, אולי בעיה של חניכיים אך הרבה פעמים לא זוהה גורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מדם יבשסיגל24/09/2008
אני בהיסטריה טוטאלית אנא ענה לי במהירות האפשרית , היום הייתי צריכה לעשות דחוף אולטראסאונד ויגנלי של נשים לתדהמתי הוא היה מכוסה דם יבש בחלק התחתון , ביקשתי לנקות הרופא נירה במגבונים שלטענתו מכילים אלכוהול אלה שלאחר מעשה אני מבינה שאת הקנדום ששם על המקל לבדיקה הויגנלית הוא שם עם אותם כפפות האם יתכן שהכפפות היו בהם חיידקים של הפטיטיס איידס או כל דבר נורא אחר מה הסיכוי להדבק האם אני יעשה מהר חיסון להפטיטיס B אין סכוי אני בפניקה אנא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות מדם יבש
ד''ר יעקב מאור28/09/2008אני סבור שהסיכון בהדבקה אפסי. רצוי לקבל חיסון להפטיטיס B (גם ללא קשר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מדם יבשסיגל24/09/2008
אני בהיסטריה טוטאלית אנא ענה לי במהירות האפשרית , היום הייתי צריכה לעשות דחוף אולטראסאונד ויגנלי של נשים לתדהמתי הוא היה מכוסה דם יבש בחלק התחתון , ביקשתי לנקות הרופא נירה במגבונים שלטענתו מכילים אלכוהול אלה שלאחר מעשה אני מבינה שאת הקנדום ששם על המקל לבדיקה הויגנלית הוא שם עם אותם כפפות האם יתכן שהכפפות היו בהם חיידקים של הפטיטיס איידס או כל דבר נורא אחר מה הסיכוי להדבק האם אני יעשה מהר חיסון להפטיטיס B אין סכוי אני בפניקה אנא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות
ד''ר סטיבן מלניק25/09/2008הסיכוי להדבק כך נמוך מאוד אם בכלל. קודם כל הקונדום נותן הגנה. שנית HCV וHIV לא מחזיקים מעמד זמן רב מחוץ לגוף.
האלכוהול ינקה HBV. אני מסכים שזה לא אסטטי וגם חא תקין שאת צריכה לשים לב לדם הקרוש ולא הצוות הרפואי. גם לא טוב שהוא לא החליף כפפות-אבל זה לא רלונטי לגבי נגיפים- יותר חשוב במסגרת בית חולים עם חיידקים שאינם נמצאים בקהילה וחולים מדוכאי חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולר23/09/2008
שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת ממשהו דמוי שלשול (פעם ביום), לעתים עם קצת דם. כמו כן, הצבע מאוד מאוד צהוב.... אילו בדיקות אלי לבצע ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק24/09/2008לבשצע בדיקת צואה , בדיקות דם כגון ספירת דם, שקיעת דם, רמת סידן בדם ובדחקה של בלוטת התריס ולהגיע לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לגבי שיבוש תוצאות תבחיןיעקב ס23/09/2008
סיימתי טיפולמשולש להליוקבקטר לפני חודש ואני אמור לעשות תבחין נשיפה עוד יומיים .. מאז הטיפול אני נוטל 2 כדורי פרוביוטיקה מדי בוקר . האם זה יכול לשבש את תוצאות התבחין היות וקראתי כי יש להפסיק טיפול אנטיביוטי כלשהוא כחודש לפני הבדיקה ..אם כן כמה זמן הפסקה רצוי לפני הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין
ד''ר סטיבן מלניק24/09/2008פרוביוטיקה אינה אנטיביוטיקה ולדעתי אינו משפיע על בדיקה ל HP.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)