פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פמוטידין
    טומי
    09/09/2008

שלום רב אני נוטלת באופן קבוע פמוטידין, לפני חודש הפסקתי והתחלתי להשתמש בתכשיר טבעי הנקרא סווידש ביטר שעזר לי מאוד, בשלושה ימים חשתי ברע, הנפיחות בבטן חזרה ולקחתי שוב את בכדורים שהקלו עלי מאוד, שאלתי היא האם ניתן לקחת את הכדורים בהפסקה ולשוב אליהם כאשר אני חשה נסיגה תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פמוטידין

הוספת תגובה

• פמוטידין

ד''ר סטיבן מלניק
    09/09/2008

אין שום בעיה לקחת ולהפסיק וחהתחיל שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• " .gastric G
    ארי
    09/09/2008

הייתי בביקור אצל כיר' ובמכתב היה כתוב " ... מעלים אפשרות של " .gastric G" , מה זה אומר ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    " .gastric G

הוספת תגובה

• לא יודע

ד''ר סטיבן מלניק
    09/09/2008

לא מכיר הביטוי הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך........................

ארי
    10/09/2008

לא יודעת , אולי בטעות או קיצור למשהו אחר , אבל האם יכול להיות שזה "גסטריומיה" ? ואם כן , האם רמות גסטרין בדם ( 70-100) יכולות להעיד אף הן על המחלה הזאת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה גסטרינומה

ד''ר סטיבן מלניק
    10/09/2008

ואז הרמה של גסטרין מה מאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה לא הבנתי את התשובה !!!

ארי
    10/09/2008

ולמרות זאת תודה לך , עשיתי כמה פעמים בדיקת דם לגסטרין והתוצאות היו בין 70 ל- 100 , לכן אני ואלת שוב , האם יכול להיות הגידול הזה עם רמה תקינה של גסטרין ?!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גסטרין

ד''ר סטיבן מלניק
    11/09/2008

ברמה של 100 לדעתי האפשרות של גסטרינומה נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש
    חושש
    09/09/2008

שלום לך, התכתבנו בעבר. להזכירך, לאחר תלונות של כאבים חזקים וכרוניים ברום הבטן ובעת בליעת מזון, במעבר של האוכל לקיבה, עשיתי בדיקות מקיפות ללא ממצא אורגני ממשי, למעט בקע סרעפתי גולש קט. הבדיקות כללו: מנומטריה, PH, גסטרוסקופיה, אולטרא סאונד בטן, סי טי חזה/בטן/אגן, צילום חזה, אקו במנוחה/מאמץ, אקג, תפקודי ריאות, שלילת הילוקובקטר פילורי. גם בדיקות הדם יצאו תקינות למעטIgG גבוה עליו חזרתי בביה"ח בו אני עובד ובנוסף עשיתי אלקטרופורוזה של חלבונים בדם בעקבות. יצאו לי התוצאות הבאות: IgG = 16.6 - המקסימום המותר זה 16 (לפני שבוע עשיתי ויצא 18.7) IgA = 2.38 IgM = 0.98 Protein, total = 88 - המקסימום המותר זה 83 Alburmin(EP) = 53.1- המקסימום המותר זה 50 Alpha I – glob = 1.4 Alpha II – glob = 7.6 Beta – glob = 9.6 gamma – glob = 16.5 המקסימום המותר זה 15 CRP<0.5 ממתין כרגע לתשובות מביופסיות שלקחו לי אמש בגסטרוסקופיה מהתריסריון ומהקיבה. כרגע לוקח לנטו 30 מ"ג פעם אחת ביום ללא הקלה בכאבי הבטן הכרוניים. שאלותיי: 1. האם יש לי ממה לחשוש מזיהום בקיבה, שלא גילו עד כה חרף כל הבדיקות שעשיתי, ושאולי גורם לי לכל הכאבים בבטן ובאכילה? 2. האם חלילה יש קשר להתפתחות איטית של מיאלומה נפוצה? 3. האם רצוי להמשיך לבצע בדיקות נוספות כמו אלקטרופורוזה של השתן ובן ג'ונס? 4. מה המשמעות של החריגות האלה??? תודה רבה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    חושש

הוספת תגובה

• חושש

ד''ר סטיבן מלניק
    10/09/2008

אין חשיבות לבדיקות אלו- הסטיה לא משמעותית.
    אין עדות למיאלומה בבדיקה ואין צןרך לבדיקת שתן.
    לא נראה לי שיש קשר לנוכחות HP אם נמצא.
    שיש הרבה תלונות ובירור מקיף תקין יש לחשוב על תסמונת המעי הרגיז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית
    עדי
    09/09/2008

שלום.ביצעתי השבוע קולונוסקפיה רגילה אך היתה בעיה לעבור את כפף הטחול ולכן הבדיקה הופסקה.כעת עלי לעבור קולונ' וירטואלית.כיצד מתבצעת הבדיקת CT הזו?האם ישנה שוב הרדמה/טשטוש? האם עלי לעבור את אותה ההכנה או שמא ניתן להקל ולהיות כביכול"פחות נקיה" היות וזה מתבצע ע"י CT(=בפעם הקודמת הייתי בדיאטת נוזלים+כדורי לקסדין למשך 4 ימים היות ולא היתי מסוגלת לקחת את ההכנה המקובלת וההכנה היתה טובה מאד) ,כמו כן,האם זה בעייתי שההפרש בין 2 הבדיקות הוא שבוע בלבד? הן מבחינת ההרדמה והן מבחינת ההכנה-לקסדין..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה וירטואלית

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עדי
    09/09/2008

בהמשך להודעתי הקודמת..2 שאלות נוספות.. 1.את הבדיקה אני מבצעת ב"אסותא" ולפי ההוראות שלהם אסור לאכול מוצרי חלב במשך 72 שעות לפני הבדיקה.אך בהכנה הקודמת שעשיתי-בתה"ש, צרכתי מוצרי חלב(מעדנים גבינה לבנה וחלב) פרט ליום האחרון.מדוע הפעם אסור מוצרי חלב?האם בגלל שזו קולונו' וירטואלית ולא קולונו' רגילה? או שמא זה קשור להוראות של כל מכון.?האם זה יהיה בסדר לצרוך מוצרי חלב כפי שעשיתי בבדיקה הקודמת? 2.בשנה האחרונה עברתי כבר 3 צילומי CT(בעקבות מחלת השחפת בה חליתי), עד כמה זה מסוכן לעשות בטווח כה קצר CT נוסף? היות וזו כמות אדירה של קרינה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח למענה.תודה

עדי
    10/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT וירטואלי

ד''ר סטיבן מלניק
    10/09/2008

כל מקום עושה הכנה שלו גם לקולונוסקופיה רגילה. לדעתי לא נוראה אם את שותה מעט מוצרי חלב. ההכנה לCT קולונוסקופיה אותו דבר לקולונוסקופיה רגילה וזה החסרון הגדול שלו. לא צריך טישטוש.
    נכון שCT עם הרבה קרינה אבל הכאיות תלוה על חומרת המחלה שאת סובלת ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הפטיטיס סי
    אריק
    09/09/2008

שלום אני בטיפול משולב (פגסיס+קופגוס) נגד הפטיטיס סי משך כשישה חודשים. עשיתי בדיקות ואשמח לקבל תשובה עליהם כיוון שאינני יודע לפרשם לבדי. בדיקה Hepatitis C RNA כמותי תוצאה <50 (אם יתהפכו לי הסימנים אז הכוונה היא שהחלק הפתוח לכיוון 50) יחידות IU/ml בדיקה Hepatitis C RNA איכותי תוצאה NEGATIVE 0.000 יחידות OD הערות בדיקה כמותית גבול תחתון 600 גבול עליון 700000

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הפטיטיס סי

הוספת תגובה

• תוספת

אריק
    10/09/2008

ברצוני להוסיף רק שאני גנוטייפ A1. תודה ד"ר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• HCV

ד''ר סטיבן מלניק
    11/09/2008

נראה לי שהטיפול מצליח, אין HCV לפי PCR לאחר 6 חודשי טיפול וממשיכים לשנה.
    הסיכוי להצלחה כעת סביב 70%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של גוש בגרון וחנק
    סיגל
    09/09/2008

שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. וכו... לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של גוש בגרון וחנק

הוספת תגובה

• גוש בגרון

ד''ר סטיבן מלניק
    11/09/2008

יתכן בעיה של תנועתיות בגרון ובושט. ניתן לבדוק זה על ידי מנומטריה אך לא תמיד יש טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בכבד
    מילי
    09/09/2008

בעברי חליתי באפטיטס a רציתי לדעת אם יש השפעות לעתיד בגלל הדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בכבד

הוספת תגובה

• הפטיטס A

ד''ר סטיבן מלניק
    11/09/2008

אין סיבוכים עתידיים של הפטיטיס A.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר בבקשה לאחר טיפול בהליקובקט
    יעקב ס
    09/09/2008

לפני חודשיים בעקבות תלונות על עצירות מתמשכת , צואה רירית ושחורה, גרפסים מרובים, עייפות, B12 וברזל נמוך, תחושת נפיחות, בחילות,חוסר תיאבון . ביצעתי בדיקה להליקובקטר פילורי שהייתה חיובית , ביצעתי את הטיפול המשולש שבסיומו חל שיפור ניכר ומצב הקיבה חזר להיות נורמלי כולל היציאות . עשיתי כבר תבחין נשיפה חוזרשהיה שלילי - דהיינו החיידק חוסל .הבעיה שבשבוע האחרון -לא יודע אם זה קשור אבל זה התחיל לאחר אכילת אספרסו וסנדוויץ בבית קפה ,התחילו שוב חלק מהבעיות - עצירות וקושי ביציאות, צואה עם הפרשות ריריות חזקות ,גרפסים מרובים ,בחילות וקושי בבליעה עם הרגשה שם טעם חמוץ בגרון, חוסר תיאבון וירידה במשקל. ותחושת גירוד בפי הטבעת .הייתי אצל גסטרואנטרולוג שאמר לי שצריך לחכות ולתת למעי להסתדר לבד -בינתיים אני לוקח פרוביוטיקה {2 כדורים} ואומפרדקס. הבעיה שעבר כבר שבועיים ואני עדיין סובל -ללא הטבה ועכשיו כברהתחלתי לסבול מכאבים בצד שמאלי עליון -כמו שריפה וכאבים באיזור בלוטות הלימפה -מתחת לבטן בצד השמאלי . הכאבים חלפו כשעשיתי חוקן ורוקנתי את הקיבה [כאשר היציאה הייתה בהירה מאוד עם חלקי צבע ירוק כהה והפרשות לבנות מרובות ]. אבל חזרו שוב כשהקיבה התמלאה והעצירות ממשיכה . רציתי לדעת האם זה מצביע על התגברות הדלקת ? האם יש טיפול לכך ? האם המשך המצב הקיים בתקווה לשינוי -ללא טיפול כאשר העצירות והכאבים ממשיכים רק תסכן את מצב הקיבה ? האם יש טעם לקחת אומפרדקס במצב כזה ,היות והתרופה מורידה חומציות האם היא עלולה לחשוף את הקיבה לזיהומים נוספים ואם ההליקובקטר חוסל האם התגברות הדלקת היא תוצאה של זיהום אחר אשר נבע מהאוכל בבית קפה שהיה אולי מזוהם ?

הוספת תגובה

• הליקובקטר

ד''ר סטיבן מלניק
    11/09/2008

אנני חושב שיש קשר בין התלונות לבין החיידקץ
    יתכן התסמונת המעי הרגיז- מציע להתייעץ שוב הם רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות ריריות

אוסי
    28/01/2009

מאז אפריל חיידק אליקובקטר קיבלתי שלוש פעמים טיפול משולב לאחר גסטרטסקופיה יש כרגע הפרשות ריריות צואה כהה לפעמים סימני דם האם זה סימן למשהו במעיים או האם זה קשור לחיידק הצואה לפעמים קשה שטוחה לפעמים רכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות

ד''ר יעקב מאור
    28/01/2009

יש צורךב בירור של המעי הגס על-ידי קולונוסקופחיה בשאלה של דלקת מעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגרדות וצריבה באיזור בטן העליונה
    יבגני
    08/09/2008

שלום, אני בן 29, סובל כ3 חודשים מצריבה והתגרדות באיזור של בטן העליונה. הסבל מתחזק בדרך כלל כשעתיים אחרי האוכל, מרגיש חולשה רצינית, במשך 3 חודשים רזיתי ב 12 קילו (היתי 83 ועכשיו 71). בקרתי אצל כמה רופאי גסטרו ועברתי את המנומטריה של הושט ואיתור PH של 24 שעות. PH-תקין אבל ומנומטריה קיבלתי את התוצאות כאל: גרף הושט אחרי תגובה לבליעה: 100% (NORMAL 80%) סוג פריסטליקה: פרופולסיבית לחץ גל פריסטלטי: ושט עליון: 30 (NORMAL 50-150) ושט אמצעי: 40 (NORMAL 50-150) ושט תחתון: 44 (NORMAL 50-180) סוגר תחתון LES: מרחק מהאף: 45, לחץ 10-20 (NORMAL 10-30)ת הרפיה: חלקי התרשמות: פריסטלטיקה פרופולסיבית עם תגובה טובה לבליעהץ לחץ נמוך בושט לכל אורכוץ לחץ תקין בLES עם הרפיה חלקית שלו. התמונה מתאימה להפרעה בלתי ספציפית בבליעה. בנוסף גילו אצלי PYLORI, קיבלתי טיפול משולש שבועי של אנטיביוטיקה לפני כחודש. בדם ובשתן יש לי רמת AMYLASE קצת גבוה - 160 בדם (NORMAL 28-100) ו 540 בשתן (0-460). הרופה אמר שאין מה לעשות עם זה וצריך לעשות מעקב - בעוד שנה לחזור על הבדיקה של מנומטריה. הבעיה היא שאני מאוד סובל ושום דבר לא עוזר לי. אני מקבל LOSEK פעמיים ביום של 2 MG ונראה לי שגם זה לא עוזר לי... האם יש איזה שהיא דרך להחליש את הסובל? תודה מראש יבגני

הוספת תגובה

• צריבה בטן

ד''ר סטיבן מלניק
    08/09/2008

התלונות בכל זאות נשמעות כמו רפלוקס. אני מציע לנסות נסיון בלוזק 40 מ"ג פעמיים ליום כנסיון טיפולי.
    לא בטוח מיהיה הצעד הבא אם זה לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יבגני
    11/09/2008

שלום ד''ר סטיבן מלניק, קודם כל תודה על התגובה, אני מקבל LOSEK במשך חודשיים אחרונים פעמיים ביום של 2 מ''ג. אתה מציע לעלות את המנות עד 40 מ''ג? זאת אומרת 80 מ''ג ביום? האם הבנתי נכון? תודה מראש, יבגני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה על הכבד
    שירי
    07/09/2008

לאחר אולטרסאונד של הבטן העליונה נמצאה שומה על הכבד ונתבקשתי לחזור כל 3 חודשים על הבדיקה. מה זה אומר? כמו כן בבדיקות דם הפרוטאין שלי נמוך מעט. נשלחתי לבדיקה בעקבות 3 וחצי שבועות של כאבי בטן עליונה, חוסר יכולת לאכול, בחילות, חולשה, עייפות רבה, ירדתי 4 ק"ג, בלי יכולת לשכב פרט לעל הגב, וטעם של ברזל בפה, צמאון נוראי ועוד. כרגע נראה שישנה הפוגה והחולשה, בחילות (בעיקר כשאני מתכופפת) עדיין קיימים. האם יש קשר בין המקרים או שהקשר הוא מקרי לחלוטין? מה הן האפשרויות? תודה שירי

לקביעת תור
    סגירה
    שומה על הכבד

הוספת תגובה

• שומה

ד''ר סטיבן מלניק
    08/09/2008

לא ברור לי מה זה. מציע למסור המלל מהדו"ח של הUS.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר קולונוסקופיה
    צביה
    07/09/2008

היי אני בת 30 עברתי היום קולונוסקופיה ארוכה - והממצאים "בקרקעית הצקום אזור קטן של רירית מנומרת " שאלותי הם : מה זה קולונוסקופיה ארוכה זא מה זה כולל ושנית האם הממצא השני מחשיד על בעיה כל שהיא שקימת האם אוכל לאכול הכל רגיל או שיש למשהו לשים לב חוץ מגזים ? ערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

קולונוסקופיה היא בדיקה שמחדירים אנדוסקופ לכל המעי הגס.
    אנני חושב שיש בעיה בממצא השני אך קרוב לודאי שהרופא לקח ביופסיה כך שנדע.
    אחרי הבדיקה אפשר לאכול הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בלבלב
    דני
    07/09/2008

אימי בת 57. לפני כמה חודשים חשה כאבי בטן. לשם אבחנה נשלחה לבדיקת אנדוסקופיה בה נתגלתה ציסטה ונלקחה ביופסיה שתוצאתיה הם: "עברה EUS עקב ממצא ציסטי בראש הלבלב, מרקרים תקינים. ב- EUS ניצפה ממצא היפואקוגני בלתי הומגני באזור מעבר ראש-גוף וניקור תאים פפילרים חשודים ל- apillary Cystic Tumor" הרופאה המליצה לה לעבור ניתוח להסרת הציסטה בלבלב אך לאור המידע שאימי קראה, היא מאוד חוששת מהניתוח ומסיבוכיו מכיוון שהיא גם ככה אישה לא בריאה והיא חוששת שזה יגרום לפיטוריה מעבודה. השאלה שלי היא מהו הניתוח המקובל לאור הממצאים, עד כמה הוא הכרחי בהנחה שהגידול שפיר והאם לחששותיה יש בסיס. אודה על תשובתך המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בלבלב

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

התהליכים האלו יכולים להיות סרטניים ןלכןרק כריתה ניתוחית היא בטוחה. זה העדיפות האישית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן עליונה
    אביבה
    07/09/2008

אני סובלת מכאבי בטן עזים בבטן עליונה כבר למעלה משבוע. אין לי בחילות, שלשולים, עצירויות, אלרגיות ואינני צורכת תרופות. אני בריאה למעט בקע בסרעפת שהתגלה לפני כשנה ולפני כשלושה שבועות התחלתי לשתות רבע כוס עשב חיטה בכל בוקר על קיבה ריקה. מה זה יכול להיות? הכאבים מופיעים כשעה לאחר שאני אוכלת דבר מה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן עליונה

הוספת תגובה

• אביבה

רן
    07/09/2008

אני עדיין לא מומחה גדול, אך ידוע לי כי במקרה של כאבים ועוד במקרה שלך, כאבים עזים לאחר האוכל בבטן העליונה מעלים חשש על בעיה כלשהי בכיס המרה. אולי אבנים, פוליפים וכו'. (לאחר האוכל כיס המרה מתכווץ ומפריש מיצי מרה המסייעים לעיכול השומנים וזו אולי סיבת הכאבים) לדעתי זה יכול לנבוע מכל מני סיבות, אך עלייך לפנות לבירור אצל רופא המשפחה שלך, שיפנה אותך לבצע בדיקת אולטרסאונד לאבחון מקור הבעיה, גם בדיקת דם של תפקודי הכבד פעם בשנה לא תזיק :) בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

לא ניתן לאבחן כך הפורום. ממליץ ךהפנטת לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה בתפקודי כבד- ופעילות גופנית
    טל
    06/09/2008

שלום רב אני ידועה עם סימפטום של כבד שומני, לפני כ- 5 חודשים הייתה עליה של תפקודי הכבד שלי GOT, GPT, ן- GGT, נערכו בדיקות נוספות ונמצא HEPATITIS C+ ושלילי ב- RNA , נבדקתי עי" מומחה כבד, שהעלה את ההשארה שמדובר HEPATITIS C POSETIVE FALS וכנראה מדובר בוירוס הנותן תמונה דומה. נתבקשתי לחזור על הבדיקות כשלושה חודשים אחרי. בשבוע האחרון עשיתי בדיקות חוזרות ומסתבר שיש עליילה נוספת באינזימי הכבד GOT ו- GPT וירידה ב- GGT , אך עדיין מעל הנורמה. אני אמורה לחזור למומחה הכבד, אך עד שאתקבל אצלו שאלה לי, האם יתכן ששוב הוירוס פעיל? אני חשה בעייפות גדולה מתמיד בימים האחרונים וכאבי ראש עמומים, לפעמים אני תוהה אם זה לא פסיכולוגי לאחר שראיתי את תוצאות הבדיקות, לפני כן ייחסתי את התוצאות לעייפות לחזרתי מטיול בחו"ל לפני שבועיים. ידוע לי שעלי לבדוק שוב את התזונה שלי, לעניין פעילות גופנית שאני עוסקת בה האם נכון עכשיו להמשיך בפעילות בחדר כושר? או שמנוחה רצויה, עד לפני נסיעתי לחו"ל הלכתי כ- 3 פעמים לחדר כושר. אני נאבקת בעצמי מול העייפות והידיעה כמה חשוב לעשות כושר, אשמח לדעת מה נכון. לציין שבשנת 2002 היה לי סיפור דומה ואז אובחן EBV IGA חיובי וEBV. EBNA חיובי והתמונה חלפה. בברכה טל

הוספת תגובה

• אנזימי הכבד

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

אם ה PCR לHCV שליל אז C לא פעילץ
    יתכן כבד שומני וגורם אחר.
    לא נראה לי משהו דחוך וטוב ללכת להפטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ליציאות
    אני
    06/09/2008

היי, אני חיילת בת 19 ולאחרונה שמתי לב שבזמן שאני עושה קקי ומכווצת את השרירים על מנת להוציא אותו אז יוצא לי מהחור של הטוסיק משהו שנראה ומרגיש כמו הפנים של הבטן. זה יוצא בערך 2 ס"מ אל מחוץ לפי הטבעת וזה בקוטר של כ-1.5 ס"מ. אחרי שהקקי יוצא ואני מפסיקה לאמץ את השרירים זה חוזר לתוך הגוף. חשבתי אם הגיוני שזה חלק מהמעי שיוצא החוצה וחוזר? יש לציין שהתופעה הזאת מאד מבישה אותי ושמתי לב שזה ככה כבר מספר חודשים אבל אני לא יודעת למי לפנות וגם מתביישת בבעיה- האם זה מסוכן או שניתן להזניח ולא לטפל בזה? כי זה לא כואב לי, ואין לי עצירות או שילשולת ויש לי יציאות לפחות פעם ביום.. בד"כ יותר וגם אני ממש לא צריכה להתאמץ כדי לעשות קקי כמו אנשים אחרים. פשוט לא נוח לי שרופא יבדוק את זה.. כי זה לא נעים.. בכל מקרה רציתי לשאול אם יש לך מושג מה זה? והאם חובה לטפל בזה או שזה נורמלי ופשוט אנשים לא נוהגים לדבר על זה? (שמתי לב לזה במקרה פעם אחת לפני מספר חודשים מתי שניגבתי אחרי הקקי ופיתאום הרגשתי משהו שם- זו פשוט הייתה פעם חד פעמית שלא הכל חזר לבפנים הגוף אחרי הרפיית השרירים.. אבל איכשהו בסוף זה גם חזר.. ואחרי זה התחלתי לעקוב ושמתי לב שזה יוצא בכל פעם שאני עושה קקי וחוזר כשאני מסיימת) אני מצטערת אם זה נראה כמו הודעה שסתם באה לעשות צחוק, אבל אני רצינית ולצערי זה באמת קורה לי.. אשמח אם תוכל לעזור לי בצורה כלשהי. תודה מראש, אני.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ליציאות

הוספת תגובה

• שאלה קשה

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2008

יתכן טחור מתקדם ופרולפס של הרקטום. בסוף תגיעי לרופא אבל במצב דחוף אז עדיף עכשיו.לא כדי להזניח את זה ואני ממליץ להפנות לפרוטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה