מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפטיטיס cאילנה01/09/2008
שלום רב! בדיקת דם התברר לי שתוצאות בדיקה ההפטיטיס היו חיובי: positive HEPATITIS C Ab מה זה אומר? האם יש לי צהבת? האם נדבקתי ממישהו? מה יכול לקרות בעתיד? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור02/09/2008הבדיקה מציינת חשיפה להפטיטיס C וברוב המקרים מחלה פעילה. דרך ההדבקה על-פי-רוב אינה ברורה פרט לאנשים שקבלו מנות דם בזמן מסויים (לפני שנת 1992) או צורכי סמים. עליך לפנות למומחה למחלות כבד לבירור מקיף של הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר של תוצאותשלי01/09/2008
שלום! בבדיקת דם קיבלתי תוצאה חיובית ל hepatitis a IgG מה זה אומר? האם זה מסוכן? האם אני יכולה להדביק אחרים? ממה אני נדבקתי? תודה רבה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר של תוצאות
ד''ר יעקב מאור02/09/2008הבדיקה מראה על חשיפה בעבר בצורה גלויה למשל צהבת בילדות או בצורה סמויה לנגיף הפטיטיס A. ככלל קיימת החלמה מלאה מהנגיף ובשלב זה אין חשש להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיס אוטואימונירחלי31/08/2008
אני בת 57 סוכרתית מגיל 18.מטופלת באינסולין.בבדיקות שעשיתי לאחרונה:נשללה מחלת צליאק. נוגדנים להליקובקטר שליליים.אימונוגלובולינים תקינים.גסטרין גבוה 404. APCA גבוה 149. נאמר לי שמדובר בגסטריטיס אוטואימוני המסביר את הירידה המתונה בערכי B12. אני לוקחת ויטמין בי.12 תת לשוני וזה תקין. שאלתי היא: מה זה גסטריטיס אוטואימוני ומה הטיפול שצריך לקבל לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס אוטואימוני
ד''ר יעקב מאור02/09/2008גסטריטיס אוטואימוני הינו תהליך בו נפגעות הבלוטות המיצרות חומצה וכן חלבונים אחרים החיוניים בספיגת ויטמין B12 כתוצאה מפגיעת מערכת החיסון העצמית. אין למצב זה טיפול ספציפי פרט לתוספות ברזל וויטמין B12 לפי הצורך. מומלץ לבצע גסטרוסקופיה עם ביופסיות ולעיתים לחזור על הבדיקה כל פרקי זמן מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתידני31/08/2008
יש לי קשיי נשימה מזה כשנה בבדיקת גסטרוסקופיה שערכתי לאחרונה נמצא בקע סרעפתי קטן , האם זו הסיבה ומה עלי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי
ד''ר יעקב מאור02/09/2008בקע סרעפתי קטן אינו סיבה לקוצר הנשימה אם כי לעיתים הבקע מלווה החזר חומצה מהקיבה לושט שיכול באופן לא שכיח לגרום סימפטומים נשימתיים. עליך להתייעץ עם רופא ריאות ויתכן שהוא יפנה אותך ליעוץ גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה הסבר תוצאות בדיקת...ארי31/08/2008
ערב טוב , אתמול עברתי בדיקת גסטרוסקופיה , והנה תשובת הבדיקה , בבקשה הסבר התוצאות ובדיקת GASTRIC ACID SECRECTION ממצאים : ושט תקין , מעבר ושט קיבה תקין , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכן קיבה חום עם שרדי דם ישן . באנטרום 4 כיבים עד 5 ממ' עם CLEAN BASE . גסטריטיס דיפוזית . בצל התריסריון וחלקו השני תקינים . מעבר הושט בס"מ 40 אבחנה אנדסקופית : - DIFFUSE GASTROPATHY - ANTRAL ULCERS MULTIPLE המלצות : המשך טיפול בלוסק במינון מקסימלי 40 מג' פעמיים ביום לפני ארוחת בוקר וערב . גסטרוסקופיה חוזרת בעוד 6 שבועות . קביעת תור לביצוע קפסולה אנדוסקופית (לשלול מחלת קרוהן) ובדיקה של GASTRIC ACID SECRECTION תודה ןהמשך יום נפלא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
ד''ר יעקב מאור02/09/2008מדובר בכיבים (פצעים) עם בסיס נקי (כלומר ללא סיכון מוגבר לדימומים חוזרים) בקיבה שיכולים לנבוע מסיבות שונות: זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי. שימוש בנוגדי דלקת לא סטרואידליים כגון: ולטרן, אדויל, ארקוקסיה ואחרים וסיבות אחרות נדירות יותר (כגון, מחלת קרון שיכולה באופן נדיר לערב את הקיבה). לשם כך נטלו ביופסיות מהכיבים. יש להמתין בסבלנות לתוצאות הביופסיה ולקחת את הטיפול המוצע בלוסק בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך........
ארי02/09/2008בוקר טוב ותודה על תשובתך , אתמול הייתי בבדיקת צוות רופאים כירורגים , והם החליטו לנחת , משהבנתי שהם יכרתו כחצי מהקיבה . צוות רופאי גסטרו הרימו את ידם ,... ואני ממש בדלימה האם לקחת טיפול תרופתי ולסבול או לנתח !!! בבקשה ממך , קצת עזרה , מה הוא הסיכון של ניתוחים כאלה ? והאם כדאי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור02/09/2008אין בידי מספיק נתונים לקבוע את הצורך בניתוח. עליך להתיעץ בראש וראשונה עם גסטרואנטרולוג מומחה שיעבור על כל החומר הרפואי ויתן את המלצותיו. רק כירורג יוכל לדון איתך בפרטי הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... המשך ... המשך ...
ארי03/09/2008תודה לך , נכון אתה צודק , אבל משהעביר את תיקי הרפואי לצוות כירורגים הם צוות רופאי גסטרו (הייתה ישיבה לבעייתי וכך החליטו ) כאילו הרימו את ידם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור08/09/2008אם אינך משוכנע בהחלטה כדאי שתתיעץ בגסטרואנטרולוג מומחה נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהרונית31/08/2008
שלום,עלי לעבור קולונוסקופיה בתחילת שבוע הבא.אין באפשרותי לבצע הכנה עם סופודוקס או מרוקן ולכן החלטתי לנסות הפעם לבצע את ההכנה ע"י תזונה נוזלית למשך מספר ימים +לקיחת כדורים משלשלים+ביצוע חוקן. כמה ימים כדאי לשמור על תזונה נוזלית ומה היא צריכה לכלול? מתי יש לבצע את החוקן? ומתי לקחת כדורים?(האם לקסעדין הוא הכדור האופטימלי?וכמה כדורים כדאי לקחת?) תודה על עזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור02/09/2008אני מכיר מעט אנשים שניסו שיטת הכנה זו והגיעו מוכנים לבדיקה. הייתי ממליץ על כלכלה נוזלית (מים, מיץ, תה, קפה, מרק צח) בלבד ל- 4-5 ימים. לקסדין למשך 7 ימים. 2 חוקנים ביום הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומות כבדיותרונית29/08/2008
האם יש צורך במעקב כאשר נמצאו המנגיומות כבדיות בבדיקת סיטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר יעקב מאור02/09/2008צורך במעקב תלוי בביטחון שאכן מדובר בהמנגיומה ובגודל הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס A ו- Bשולי29/08/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. עשיתי בדיקות דם לצהבת Aו- B ורציתי לדעת מה אומרות התוצאות ברצוני לציין כי לפני כ- 7 שנים נסעתי לטיול בתאילנד ועברתי חיסונים לצהבת מסוגים אלו. HBS ANTIGEN 0.01 IU/ML HAV-IGG POSITIVE ANTI HBS >1000 U/ML IMMUNE תודה מראש, שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס A, B
ד''ר יעקב מאור02/09/2008אכן את מחוסנת להפטיטיס A ו- B.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעה בכבד.רן28/08/2008
שלום, הייתי אמור לעבור היום ניתוח להוצאת ציסטה, אך עברתי בדיקות דם לפני הניתוח וגילו הפרעה בתפקודי כבד. הרופאים קיבלו תוצאה רק של אנזים אחד AST-657 כל שאר האנזימים טרם הגיעו מהמעבדה רק מחר בבוקר. מכיוון שערך האנזים הוא פי 15 מהנורמה החליטו לשחרר אותי לבירור ולא לבצע את הניתוח. לפני חודשיים עברתי בדיקת דם שגרתית ותפקודי הכבד היו בגדר הנורמה לחלוטין תקינים. לפני 3 חודשים שלשלתי והקאתי במשך 3 ימים ללא חום ומאז אני סובל מגירויים בפי הטבעת ומצואה רכה/נוזלית לרוב. לטענתם שסיפרתי להם זאת אמרו כי קיים סבירות להפטיטיס מסוים, אך יש צורך בבירור סרולוגיה ואולטרה סאונד שאותם אבצע בחודש הקרוב דרך רופא המשפחה. אני השתמשתי בסטרואידים אנבוליים לצורך פיתוח גוף וכשסיימתי את מחזור נטילת הסטרואידים ביצעתי בדיקות דם והכל היה תקין ללא כל עלייה באנזימי כבד או בשומנים וכולסטרול... אני פונה אליך בשאלה כי אתה מומחה כבד בניגוד לכירורגים ומאמין שאתה תוכל לענות ולעזור לי: איך בחודשיים יש עלייה חריגה של פי 15 מהנורמה? וממה זה נובע? האם שימוש בעבר בסטרואידים אנבוליים (שימוש אחרון בחודש אפריל בדיקות דם תקינות נעשו ביוני) הוא זה שגרם לי לפגיעה בכבד? עד כמה הפגיעה חמורה ומה היא משקפת בערך כזה? קיים סיכון לסרטן?? בתודה וליל טוב, רן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בכבד
ד''ר יעקב מאור02/09/2008חסרים נתונים רבים בכדי לענות על שאלתך. AST הינו אנזים הקיים בכבד אולם גם באברים אחרים ולכן אין בטחון שמדובר בכלל בבעית כבד. סטרואידים אנבוליים עלולים לגרום בעיות כבדיות אולם באופן אופייני לא עלית אנזימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בכבד
רן02/09/2008תודה רבה על ההתייחסות, אך יש לי שאלה לגבי הסטרואידים האנבוליים, מה הכוונה בעיה אופיינית ולא עליית אנזימים? האם יתכן כי סטרואידים אנבוליים שנטלתי בעבר יגרמו נזק לכבד בעתיד באיזשהו אופן? אם לא נגרם נזק בהווה יש סיבה שיגרם בעתיד בעקבות שימוש בעבר גם אם אני לא נוטל יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בכבד
ד''ר יעקב מאור03/09/2008סטרואידים אנבוליים במינונים גבוהים עלולים לגרום להפרעה בהפרשת המרה - ובאופן קיצוני צהבת. קיים קשר שלא הוכח לחלוטין בין שימוש בסטרואידים אנבוליים להתפתחות גידולים שפירים מסוג אדנומה. הסיכון קיים אם כי נמוך בהרבה גם לאחר הפסקת צריכת תכשירים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
רן03/09/2008שוב שלום ותודה על ההתייחסות. ביצעתי הבוקר אולטרסאונד כבד שיצעת תקין, אך גילו לי פוליפ בגודל 0.3 ס"מ בכיס המרה. לפני שנה וחצי עברתי אולטרסאונד ולא נמצא פוליפ או ממצא מסוים. האם פוליפ בכיס המרה הוא זה שגרם לי לעליית אנזים כה גבוהה? (AST-657) הומלץ לי על מעקב כל חצי שנה. האם הפוליפ הזה הוא גידול שפיר או ממאיר לדעתך? האם קיים סיכון כי הפוליפ יתפתח ויגדל להיות ממאיר? מה היא סיבת הגידול בעצם, ממה הוא נבע הפוליפ? יש קשר לסטרואידים? תודה רבה ויום נעים, רן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
ד''ר יעקב מאור07/09/2008פוליפ בגודל פחות מ- 5 מ"מ אינו ממאיר, אינו דורש מעקב, אינו דורש כריתת כיס-המרה ובודאי שאינו קשור לשימוש בסטרואידים אנבוליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קארין תרופהנחמה28/08/2008
נתנו לי טיפול לחידק מוקסיפן וקארין ,הקארין גרם לי כאבי בטן קשים ובחילות לכן היפסקתי מיד. הרופא שלי לא נמצא מה עלי לעשות? תודה נחמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין
ד''ר יעקב מאור02/09/2008קיימים שילובים שונים לטיפול בהליקובקטר פילורי עליך להתיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת הפטיטיס Cכפרי דורית28/08/2008
האם עובד חולה הפטיטיס C יכול להעביר את המחלה תוך כדי פציעה{דם}לעובדים אחרים בצוות המטבח ולאוכלוסיה שאוכלת . אנחנו מקום הכשרה{בי"ס}ויש לנו אחריות גדולה כלפי החניכים. נמסר לנו ע"י רופאת המשפחה שהפטיטיסC עובר רק דרך דם,כידוע במטבח אפשר להיפצע ולהעביר מחלות דרך פה וידיים. אשמח לקבל תשובה מפורטת דורית כפרי רכזת שירות סוציאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור02/09/2008העברה כזו אינה סבירה. מומלץ כי העובד יחבוש את האיזור באם קיימים פצעים גלויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטןטלי27/08/2008
אני בת 29 וסובלת כבר בערך שנה וחצי מנפיחות בבטן וגראפסים, אני כמעט כל הזמן נפוחה אין לי שילשול או עצירות עשיתי בדיקת MRI של דרכי עיכול עליונות שבמהלכה נתנו לי לשתות בריום , אולטראסאונד של דרכי עיכול עלינות ובדיקת צואה, בכל הבדיקות הללו לא מצאו כלום. הבעיה הנ"ל ממש פוגמת באיכות החיים שלי, האם ניתן לטפל בה? או שפשוט צריך "ללמוד" לחיות איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד"ר יעקב מאור28/08/2008יתכן ואת סובלת ממעי רגיש ו/או מאי-סבילות לחלב. יש צורך להשלים את הבירור ולקבל טיפולים מתאימים אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבותאיתי27/08/2008
שלום רב, אני סובל תקופה ארוכה מצרבות ש"מופיעות" למספר שניות ונעלמות, כך מספר פעמים ביום. האם חייבים לטפל בצרבת? האם מהווה אינדיקציה לסימפטום רפואי? קראתי באיזה מקום שעלולה לגרום לבארט - האם הדבר נכון? תודה, איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד"ר יעקב מאור28/08/2008צרבת קלה ונדירה אינה דורשת על-פי רוב בירור. אם המצב תכוף ובעוצמה משמעותית רצוי לבצע גסטרוסקופיה לברר אם קיימת ואת חומרת הדלקת הכימית הנוצרת בושט התחתון כתוצאה מהחשיפה לחומצה. במקרים נדירים יאותר ושט על-שם ברט שהוא שינוי בציפוי הרירית של הושט התחתונה כתגובה לחומצה. במקרה זה נדרש מעקב בגלל נטיה מסוימת לשינויים טרום ממאירים ברקמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת קיבה על ידי שמן אורגנודניאל27/08/2008
היי,
יש לי דלקת ברירית הקיבה. קראתי כתבות באינטרנט ששתיית שמן אורגנו יכולה להועיל בבעיות קיבה.
מה דעתך בנושא? ואם לדעתך כדאי לנסות, אז מהו המינון ואופן השימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקיבה
ד"ר יעקב מאור28/08/2008אין לי ניסיון בטיפולים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מקום לדאגה למרות שהחשד ב- US הוא להמאנגיומה?ויקי26/08/2008
אני בת 36 .בבדיקת US בטן עליונה התגלה (באופן מקרי) הממצא הבא-
בכבד ממצא פוקלי אקוגני בגודל 5.9- 6.7 ס"מ.-
תמונה סונוגרפית מחשידה להמאנגיומה.
נשאלתי אם שתיתי גלולות בעבר - וכן לפני כ- 8 שנים שתיתי לתקופה של שנתיים והפסקתי.
רופא המשפחה ממליץ על מיפוי כבד, ורופא הגסטרו מתעקש על CT תלת פאזי.
שאלתי,
האם זה יכול להיות ממאיר?
בדיקות הדם (תפקודי כבד תקינים) .
האם יש מקום לדאגה למרות שהחשד ב- US הוא להמאנגיומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בכבד
ד"ר יעקב מאור28/08/2008אם אכן מדובר בהמנגיומה כפי שניתן לאבחן במיפוי עם כדוריות אדומות מסומנות או ב- CT עם הזרקה תלת-פאזית הממצא שפיר ואין בו סיכון יתר לדמם. הקשר לנטילת גלולות אינו מוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)