פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח תוצאות בדיקות:
    ד"ר אורי
    05/10/2008

שלום נכבדיי. כזכור לכם, לאשתי יש סרולוגיה חיובית להפטיטיס C. PCR בוצע 4 פעמים בעבר והיה שלילי. כעת נדרשה ע"י מקום עבודתה לבצע PCR ו HCV RNA QUANTITY. התוצאה: <600 (כלומר מס' וירוסים ביחידות בינלאומיות פר מ"ל נמוך מ 600). לא צורף הסבר לתוצאה. לפי הבנתי, 600 היא רמת הסף לזיהוי העומס הויראלי, ולפיכך פחות מ 600 = שלילי. אני צודק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאות בדיקות:

הוספת תגובה

• אצה צודק

ד''ר סטיבן מלניק
    06/10/2008

אבל לא ברור לי איזה מקום עבודה דורשת PCR כמותי . יש מעט מאוד דווחים על העברה אפילו בין רופאים כירוגיים למטופלים. האם זה חוקי לדרוש בדיקה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום העבודה לא דרש

ד"ר אורי
    06/10/2008

רופאת המשפחה בקופ"ח דרשה, אבל נראה שהיא בורה יחסית בנושא הפטיטיס C. וזה בסדר- רוב הקולגות שלי לא יודעים הרבה על הנגיף, כך שפורומים עם מומחים למחלות כבד מאוד עוזרים. ישר כח על עבודתכם ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות כרונית
    אורי
    05/10/2008

שלום, האם יש מחלות או זיהומים של דרכי העיכול שגורמים לעייפות כרונית? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות כרונית

הוספת תגובה

• עייפות

ד''ר סטיבן מלניק
    06/10/2008

זו תלונה מאוד לא ספיציפי ולכן הרבה מחלןת כולל בדרכי העיכול וכבד יכולות להיות ההסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!

אורי
    08/10/2008

אני יודע שישנן הרבה מחלות שיכולות להיות גורם לעייפות. אני עשיתי בירור רחב בתחומים אחרים כגון אנדוקריני, נוירולוגי, פסיכולוגי וכו' ללא ממצא. אני סובל מהעייפות הזאת מזה שנים שגורם לי למצוקות רבות בחיים כגון הכושר לעבוד. לכן ברצוני לחפש תשובה באיזורים אחרים וקראתי שיכול להיות קשר בין בעיות גסטרו לעייפות כרונית. רק מה שאני רוצה לדעת זה אם אני פשוט יכול להגיע לגסטרואנטרולוג עם תלונה של עייפות וזה יהיה מספיק כדי לפתוח בבירור, או שהעייפות צריכה להתלוות בבעיות גסטרו, שבמצב שלי אין לי אותן? תודה רבה, אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד''ר יעקב מאור
    13/10/2008

הפרעה כבדית ובעיות של דלקת כרונית במעיים או הפרעות בספיגה עלולים לגרום לעייפות. הגסטרואנטרולוג יוכל לקבוע באם קיימת הפרעה כזו הדורשת בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    אמ
    05/10/2008

הבת שלי בת 14 , גובה 171 שוקלת 50 [ אולי זה יכול לעזור..]. היא סובלת מעצירויות וכאבי בטן קרוב לחצי שנה ואף יותר. היא עברה בבית החולים אולטראסאונד+אולטראסאונד גניקולוגי , בדיקת סיגמואידוסקופיה ,בדיקות דם למינהם [תפקודי כבד,בלוטת התריס] , בדיקת פרזיטים בכיס מרה [עקב בחילות]. והכל נראה כתקין. כשלקחתי אותה למיון ובדקו אותה אכן הרגישו מעין גוש בבטן ועשו לה צילום וראו שהמעי מלא צואה. היא טופלה באבילאק. בהתחלה היו יציאות , אך בכל אופן יש לה תחושה של אי-התרוקנות גם לאחר יציאה , שהיא צריכה להוציא עוד והיא לא מצליחה. אחר כך אמרו לעבור לפגלקס [בגלל שהאבילאק גרם לכאבי בטן].. אותו דבר עם הפגלקס. בהתחלה עזר, אותה תחושה ואחר כך הפסיק לפעול. עכשיו היא מטופלת בשמן פראפין. לוקחת כל ערב 50 CC .. הרופאה אמרה שכשיהיה נוזל כתום יש לקחת עוד. הבעיה היא שיש את זה כל הזמן והיא לא לוקחת עוד קצת [ ואסור יותר מידי..] כרגע, הרופאה ממליצה לקבוע תור לשניידר. היא טוענת שיש לקחת ביופסיה ואולי יש בעיה בעצבים [לא בדיוק הבנתי למה הכוונה..] כמה שאלות לי אליכם- מה הייתם מציעים לעשות? מה הבעיה יכולה להיות? כיצד לטפל.. מה לעשות עד לתור .. מה יכול להקל. יש לציין: חוסר ברזל, כאבי בטן, לפעמים בחילות. אושפזה במשך 3-4 ימים בבית חולים , קבעו שזה 'תורשתי' [מכיוון שאני גם די סובלת מעצירות] ולא טיפלו בה כמו שצריך [ככה לפחות ההרגשה שלי]. תודה רבה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• עצירות

ד''ר סטיבן מלניק
    06/10/2008

בהחלט מסכים לעשות בירור נוסף. יתכן בעיה בעיצבוב של פי הטבעת ולכן הספינקטר לא פותח טוב. טיפול נכון תלוי באיבחון נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומות בכבד
    שרית
    04/10/2008

שלום רב, חמתי עברה לפני כשבוע ניתוח להסרת מלונומה בחלחולת, תוך כדי הוצאו 3 מלנומות בכבד. הרופא אמר שכאשר ניסה להוציא הוא גילה שהכבד כבר מפושט. האישה נראית בריאה ומרגישה בריאה (בת 69). שאלתי היא האם אין שום דרך להציל אותה ? יכול להיות שהמלנומות האלה כבר היו שם שנים ורק שפתחו לנתח (בגלל הבעיות בחלחולת, שעשו עצירויות) גילו זאת ? אני קוראת שיש טיפולים בגרורות בכבד, אבל הרופא אמר שאין לזה טיפול. מה זה אומר שיום אחד היא לא תרגיש טוב ? אולי יש טיפול ? מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מלנומות בכבד

הוספת תגובה

• מלנומות בכבד

ד"ר יעקב מאור
    05/10/2008

אני ממליץ כי תתיעצו עם אונקולוג מומחה למערכת העיכול ועם כירורג כבדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת C
    אורי
    04/10/2008

כמה זמן לאחר חשש מהידבקות בצהבת C ניתן לגלות זאת בבדיקת דם ואיזה בדיקת דם עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת C

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    04/10/2008

באם החשש להדבקה הינו למשל לאחר דקירה ממחט נגועה ניתן לבדוק HCV RNA שיהפוך חיובי תוך 10-14 יום. נוגדנים להפטיטיס C יהפכו חיוביים מאוחר יותר תוך 8-9 שבועות. יש לזכור שתוך 3-4 חודשים כמחצית הנידבקים יסלקו את הנגיף באופן ספונטני גם ללא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום זקוק לעזרה בבקשה מ IBS מתגבר
    מיואש מ IBS
    03/10/2008

אני בד"כ בריא ,בן 30 . לפני 3 חודשים לאחר שימוש בסם חגיגת
    התחילו אצלי נפיחות ,גזים כלואים בבטן עליונה המקרינים כאב לגב ולחזה , חומציות וצרבות בגרון , צואה רירית מאוד ולעיתים לא מעוכלת בעלת צבע ירוק כהה ,ועצירות כרונית . ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות שיצאו תקינות ואובחנתי כמעי רגיז המאופיין בעצירות . תופעות אלו הינם רצופות כל הזמן ללא הפסקה ,מה שכן נפיחות הגזים מוקלת כשהקיבה ריקה לכן אני נימנע מלאכול הרבה . קיבלתי מגוון רחב של תרופות כמו נירבקסל, קולוטל, פפברין - הבעיה שלאחר שימוש בתרופות אלו התחילו לי כאבים בבטן שמאל עליונה ורעשים כשאני מכניס אויר ומנפח את הבטן . לכן הפסקתי עם התרופות האלו .

כיום אני נוטל פרוביוטיקה עם אנזימי עיכול ,קרבוסילן ומעט סיבי פסיליום לשיפור היציאות היות והרבה סיבים גורמים ליותר גזים במערכת . בנוסף אני נוטל לנטון לצרבות .

קראתי שאם מעי רגיז לא עובר אחרי 3 חודשים אז התסמונת היא כרונית לכל החיים . האם אמור באיזשהוא שלב להיות רגיעה והקלה מהתסמינים האלו מהם אני סובל ? האם העובדה שאינני נוטל את התרופות שקיבלתי רק תחמיר את המחלה להיות יותר קשה ותגביר תסמינים או שהתרופות מיועדות רק להקלה ?

קראתי שאנטיביוטיקה כמו Rifaximin הועילה בהפחתת תסמינים לאורך זמן -בנוסף רציתי לציין שבמהלך 3 חודשים במסגרת הבירור הרפואי היה לי הליקובקטר שלאחר טיפול משולש חוסל ובזמן הטיפול האנטיביוטי המשולש התסמינים של נפיחות ועצירות נעלמו ,אולם חזרו שבוע לאחר סוף הטיפול כ- 20 דקות לאחר אכילה ושתיית קפה במסעדה {אולי מהקפאין או קלקול קיבה או אכילה מופרזת } ומאז במשך חודש וחצי רצוף ללא הפסקות רק מתגברים , האם יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי כזה ? מה המינון ומשך הטיפול לכך?

הוספת תגובה

• IBS

ד"ר יעקב מאור
    04/10/2008

עליך לקבל יעוץ פרטני ממומחה לגסטרואנטרולוגיה. באופן כללי מעי רגיש הינו מצב כרוני בו יש תקופות של רגיעה ותקופות בהן התלונות מחמירות. ריפקסימין הינה אנטיביוטיקה שאינה ניספגת ממערכת העיכול. זה אינו טיפול מקובל ל- IBS. בנוסף התכשיר אינו קייםב בארץ. פרוביוטיקה כגון CO-BIOTIC עשויה להקל במידה ניכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    איל
    03/10/2008

שלום, אני חולה במחלת קרוהן. הומלץ לי על ידי רופא משלים (לא רופא מערבי) ליטול באופן קבוע כדורי אומגה 3. לדבריו יש מחקרים על יתרונות אומגה 3 במניעת דלקות ובכלל קים מחסור בתזונה המערבית ברכיב זה. לא ידוע לי על בדיקת דם שעשיתי שהראתה על חוסר באומגה 3 ולכן גם אני מהסס לפני שאני מחליט על נטילת תוסף זה. וחשבתי לשאול כאן בפורום האם אכן יש מחקרים המאשרים שאומגה 3 מומלץ כתוסף תזונה לחולי קרוהן ? האם אתם ממליצים ליטול תוסף זה באופן קבוע ? תודה מראש, ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3

ד"ר יעקב מאור
    03/10/2008

לא נימצאה תועלת בהוספת אומגה 3 לחולי קרון במחקרים שונים כולל מחקר רב מרכזי שנערך במחלקה בשיבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה תמידית
    סגל אילן
    02/10/2008

אני סובל מזה שנים מליחה תמידית, ומרגיש גוש בגרון כל העת. לעיתים בעת אכילה (בעיקר דגים) אני מרגיש מחנק בגרון ועלי להוציא את האוכל תוך הקאה של כמות מוגברת של ליחה. בבדיקה יסודית של רופא אף אוזן גרון לא נמצא דבר. רופא גסטרולוג נתו לי אומפרדקס בכמויות גדולות למשך מספר חדשים וגם זה לא עזר האם זו יכולה להיות אלרגיה ? האם בכלל זו בעיה שבאה ממערכת העיכול? מה ניתן לעשות? כיצד לאבחן מנין צצה בעיה זו? ואיך ניתן לטפל? תודה סגל אילן

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה תמידית

הוספת תגובה

• ליחה

ד"ר יעקב מאור
    02/10/2008

עליך להתיעץ עם מומחה למחלות אף-אוזן וגרון. יתכן שהסימפטומים הינם ביטוי לרפלוקס של חומצה ולכן מומץ טיפול בכוון זה על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה תמידית

סגל אילן
    02/10/2008

לד"ר מאור שלום! תודה בעד תשובתך, אבל כבר ביקרתי אצל רופא אף אוזן וגרון, כפי שכתבתי וגם אצל גסטרולוג שלא מצאו פתרון לבעיה. שאלתי האם יש לחפש מוצא בכוון אחר של אלרגיה למשל, או מתח נפשי, או כל דבר אחר.? תודה אילן סגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה

ד"ר יעקב מאור
    03/10/2008

הכוונים שציינת יכולים להיות רלונטיים. הייתי מנסה בכל אופן טיפול בתכשירים כגון אומפרדקס במינון פעמיים ביום ל- 3 חודשים לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר התרוקנות,בטן נפוחה
    זאב
    01/10/2008

שלום רב, אני בן 44 ,לפני כ- שנה התחלתי לסבול מעצירות, חוסר אפשרות להתרוקן כאבי בטן תחתונה ודימום רקטלי בכמות קטנה,הופנתי לפרוקטולוג שפרט לטחורים בדרגה 2 לא מצא דבר,הוא הפנה אותי להמשך ברור ע"י בדיקת קולונוסקופיה. בדיקת הקולונוסקופיה היתה תקינה,בבדיקה נכתב:המעי הגס נבדק לכל אורכו ונמצא תקין, ועוד צויין שההכנה היתה לקויה. הרופא המליץ לקחת PEGALAX . לאחר מספר שבועות התופעות חלפו. לפני כ 4 חודשים התחלתי לסבול שוב, מחוסר אפשרות להתרוקן,גם אחרי שיש יציאה,היציאה היא חלקית,בטן נפוחה,צואה רירית במקצת,מידי פעם כאבים בבטן התחתונה בצד ימין,אין סמני דם.התחלתי לקחת KONSYL פעמים ביום וגם עם החומר הזה אני לא מסוגל להתרוקן,בבקרים יש לי מספר יציאות,אך תמיד יציאות חלקיות ללא אפשרות להתרוקן לגמרי. אשמח לקבל חוות דעת מה זה יכול להיות,איזה בדיקות רצוי לבצע ? האם כדאי לחזור בשנית על בדיקת הקולונוסקופיה (בגלל שהרופא ציין שהיתה הכנה לקויה - האם יש אפשרות שהוא פספס משהו). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר התרוקנות,בטן נפוחה

הוספת תגובה

• חוסר התרוקנות

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

אני ממליץ כי תעבור שוב בדיקת קולונוסקופיה באם ההכנה היתה לקויה. באם הפעם ההכנה תהיה טובה ושוב לא יהיה ממצא יהיה צורך לברר את הסיבה לעצירות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה ובמקביל לקבל הדרכה בשינוי הרגלים ותכשירים שיקלו על העצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר התרוקנות

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

אני ממליץ כי תעבור שוב בדיקת קולונוסקופיה באם ההכנה היתה לקויה. באם הפעם ההכנה תהיה טובה ושוב לא יהיה ממצא יהיה צורך לברר את הסיבה לעצירות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה ובמקביל לקבל הדרכה בשינוי הרגלים ותכשירים שיקלו על העצירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות בצהבת C
    רונן
    01/10/2008

שלום לחמי יש צהבת C. (אני יודע שבימים אלו הוא עובר אזשהו טיפול בזריקות שבא לטפל בזה). בערב ראש השנה, הוא נתן לילד שלי (בן שנה וחצי) לטעום מהיין שבכוס שלו. כמו כן,חמי העיר באותו ערב שהפה שלו יבש עם פצעים (שמן הסתם גם היו מדממים). האם יש סיבה לחשש מהידבקות? ובכלל, הייתי שמח לדעת אם אפשר להידבק אם בולעים דם של מישהו שיש לו צהבת C? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות בצהבת C

הוספת תגובה

• הדבקה בהפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

הסבירות להדבקה בצורה זו אפסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלהההה
    יערה
    30/09/2008

שלום שמי יערה בת 23 כבר 3 חודשים אני סובלת לסרוגין מכאבי בטן כאבי בקיבה הרופאים אמרו שזו כנראה דלקת בקיבה כי הבדיקה היחידה שאולי אומרת זאת היתה crpשהיה גבוה ממש בקצת וגם קיבלתי כדור גסטרו שלא עזר. עשיתי בדיקת נשיפה יצאה שלילית בדיקה לצליאק שלילי וגם עשיתי לאחרונה גסטרוסקופיה שגילה כי יש לי בקע סרעפתי קטן אני השתמשתי בערך חודשיים בגלולות מליאן והפסקתי אותן באישור רופאת הנשים היא החליפה לי את הגלולות למדבקות בשבוע האחרון הקאתי פעמיים ויש לי תחושה של אוכל תקוע בגרון וחוסר טעם ותאבון יש לציין שעדיין בדיקות הביופסיה עדיין לא הגיעו נמאס לי כבר מהתחושה הזו כאילו זה התקפים של כאבי בטן בשניות ולפעמים אני נותנת לזה להרגע . מרוב כאבי הבטן הקיבה רק מתרוקנת ואני תמיד מרגישה רעבה אך אין לי תאבון . הרופא הגסטארולוג אומר שהכל בסדר אז מה הבעיה שלי????????. נמאס יש לציין ששנה שעברה היתה לי מחלת הנשיקה , אולי זה השפעה של זה? אולי זו עוד מחלת נשיקה רק מהסוג שלא חליתי בו? מחכה לתשובה תודה יערה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלהההה

הוספת תגובה

• שאלה

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

לעיתים לאחר זיהום בנגיף כמו "מחלת הנשיקה" או אחר יתכנו שיבושים בפעילות מערכת העיכול. באם הגסטרוסקופיה תקינה סה"כ (ניראה לי שלבקע אין חשיבות בגרימת הסימפטומים), הביופסיות יהיו תקינות והדמיה כגון אולטראסאונד ו/או CT בטן תקינים החשש מבעיה משמעותית נמוך מאוד. יש להעזר בטיפול סימפטומטי כגון אומפרדקס, מוטיליום ואחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יערה
    02/10/2008

מחלת הנשיקה היתה אצלי לפני שנה ומשהו האם יכול להיות לי רגישות להורמונים? לקחתי גלולות מליאן 3 חודשים מתוכם התחלתי לסבול מתפועות אלה חודשיים הפסקתי חודש וחזרתי למדבקות שאלתי האם יש דבר כזה? ואיך מגלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד"ר יעקב מאור
    03/10/2008

לא קיימת "רגישות" מערכת העיכול להורמונים אולם גלולות עלולות לגרום לתופעת לוואי של נפיחות ואי-נוחות בטנית המשתפרת עם החלפת אמצעי המניעה או שינוי התכשיר ההורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום . אשמח לעזרה בנוגע לתרופות IBS
    יעקב ס
    30/09/2008

אני בן 30 ומזה5 חודשים-התחיל מאז שימוש בסם חגיגת שלאחריו הפסקתי לקחת אותו אך עדיין סובל מנפיחות בבטן -גזים , עצירות כרונית ללא שלשול , יציאה רירית מאוד בעל גוון צהוב עם ירוק כהה ,ללא כאבי בטן , רעשי עיכול . אובחנתי כבר כמעי רגיז לאחר בדיקות מקיפות . ניסיתי את כל התרופות האפשריות - קולוטל , נירבקסל, פפברין, קולופרמין . אולם ללא הטבה . כרגע לוקח פרוביוטיקה ,אנציפלמד , ביולקס, קרבוסילן - מה שמקל קצת על הסימפטומים . אולם לאחר שימוש קבוע מעל יומיים גורם לשלשולים וכאב בפי הטבעת -הבעיה הפוכה . רציתי לדעת האם יש מזור למחלה הזאת היות וניסיתי את כל התרופות האפשריות? מה לגבי זלמאק -{ידוע לי שהפסיקו לשווק אותה למרות שניתן לרכוש באינטרנט } האם היא יכולה לעזור ,לכמה זמן יש לטול אותה ? האם IBS זו מחלה לכל החיים .. ואני אסבול כל חיי מבעיות ביציאה , יציאה רירית ,ונפיחות בבטן ?

הוספת תגובה

• טיפול ב- IBS

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

באם אכן הבירור (האם כלל קולונוסקופיה?) העלה אבחנה של IBS, קיים מגוון טיפולים שחלקם אתה נוטל. פרוביוטיקה יכולה לעזור מאוד. לא הייתי ממליץ על טיפול בזלמק שעוזר רק במקרים מסויימים בהם התלונה הדומיננטית הינה עצירות. IBS יכול להיות עם סימפטומים קשים לעיתים ובתקופות אחרות להיות במצב טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות - מה עושים?
    ליאת
    29/09/2008

שלום רב, מזה תקופה ארוכה (חודשים) אני סובלת מנפיחות וגזים. הורדתי את כמות מוצרי החלב שאכלתי וכיום אני שותה חלב (2% שומן) רק בכוס קפה (3-4 כוסות ביום) ואוכלת גביע יוגורט ביו בבוקר. אני ממעטת לאכול גבינות שמנות (אחת לכמה זמן אוכלת עם חברים פיצה). חשבתי כי אולי מוצרי החלב גורמים לי לנפיחות וגזים. האם יש צורך להוריד את כל מוצרי החלב מהתפריט?? בנוסף - אני ביום רגיל אוכלת בבוקר דגני בוקר (חיטה מלאה ואורז), ארוחת עשר - פרי, צהריים / ערב - סלט ירקות (הכולל בתוכו שום ובצל), דגים ומעט בשר בקר, 2 פרוסות לחם וטחינה. הגעתי למסקנה שחומוס לא עושה לי טוב וכן עדשים. מבחינת שתיה אני שותה עד 2.5 ליטר מים ביום (בקיץ, בחורף מגיעה ל 1.5 ליטר מים). האם יש משהו בתפריט שגורם לי לנפיחות וגזים?? אציין שכל יום ישנה יציאה, אני מנסה לרדת במשקל ללא הצלחה רבה (יכול להיות שמדובר יותר בנפיחות ולא במשקל?!?!). כן אציין שאני מיואשת כבר!!! הלכתי לדיאטנית שאמרה לי שהתפריט שלי מצוין ואין לה מה להוסיף לי או לגרוע. אודה לכם מאד מאד על עזרתכם. שנה טובה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים ונפיחות - מה עושים?

הוספת תגובה

• גזים ונפיחות

ד"ר יעקב מאור
    01/10/2008

אני ממליץ כי תמנעי לחלוטין מחלב ומוצריו לחודש ואח"כ תחדשי צריכת גבינות קשות, יוגורטים, גבינות רכות וחלב ניגר בסדר זה אחת לשבוע. זו הדרך הטובה ביותר לברר קשר בין הנפיחות לאי-סבילות לקטוז (חוסר פירוק של סוכר החלב). נסי גם להמנע ממזונות יוצרי גזים כגון חומוס, שעועית וכו'. פרוביוטיקה יכולה לעזור לך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליאת
    02/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס c
    g
    29/09/2008

האם זה נכון שאם אדם נידבק בהפטיטיס c ולאחר עד 3 חודשים מיום ההדבקה הוא מתחיל בטיפול אז 90% אפשר להבריא(להעלים את הנגיף)?

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס c

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    29/09/2008

באופן כללי הנתון נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס C

ד"ר יעקב מאור
    29/09/2008

באופן כללי הנתון נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם כהה בליחה
    ברק
    28/09/2008

ד'ר שלום. קודם כל תודה על התגובה להודעתי הקודמת.. היום בבוקר יצאו לי טיפות של דם כהה בליחה.. זה קרה רק עם הליחה של הבוקר.. דרך אגב, אני זה עם הקשיי בליעה והדם בצואה.. לפי דעתך, האם ייתכן קשר כלשהו לכל הסימפטומים האלה? תודה. . . !

לקביעת תור
    סגירה
    דם כהה בליחה

הוספת תגובה

• דמם בליחה

ד"ר יעקב מאור
    28/09/2008

עליך להתיעץ גם עם מומחה לאף-אוזן-גרון ומחלות ריאה. יתכן קשר בין אירועי דמם מדרכי הנשימה ודרכי העיכול אולם ראשית יש לברר את מקור הדמם מכל מערכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה