מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטור פלורישוש15/10/2008
שלום רב, עקב כאבי בטן ותחושות אי נעימות בקיבה ביצעתי את בדיקת הנשיפה לבדיקת הליקובקטור פלורי. תוצאות הבדיקה מראות כי החיידק קיים בגופי כשהערכים גדולים מ-5. רציתי להיוועץ עמכם מהו הטיפול לחיידק זה? האם ישנו טיפול אלטרנטיבי? בתודה מראש שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור15/10/2008הטיפולהיחיד שהוכח כיעיל בהכחדת החיידק כולל תרופה בולמת יצירת חומצה כמו אומפרדקס בשילוב עם שני סוגי אנטריביוטיקה למשך שבוע עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגסיסיפה15/10/2008
בעלי מטופל בפגסיס בשל הפטיטיס c. באלון המצורף לתרופה כתוב שכל זמן השימוש בתרופה חובה להשתמש בשני אמצי מניעה ואם האשה בהריון חובה להשתמש בקונדום, כדי שהחומר לא יפגע בעובר. אינני חוששת מהריון מאחר ואינני בגיל הפוריות אך האם קיים חשש שאני אפגע מהחומר ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגסיס
ד''ר יעקב מאור15/10/2008ראשית, יש לציין שהתרופה הגורמת לבעיות בעובר הינה הריבוירין (הכמוסות הנתנות דרך הפה) ולא הפגסיס הניתן בזריקות. באם את בגיל המעבר ואין סיכוי שתהרי התרופות אינן משפיעות על בריאותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרוני15/10/2008
שלום, אני בן 48 , קיבלתי תוצאות בדיקת דם : Hepatitis B Core Ab : POSITIVE Hepatitis B Surface Ag : NEGATIVE Hepatitis C Ab(EIA) : NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab : גדול מ 100 mIU/ml יש לציין שעברתי בעבר ניתוח להסרת כיס מרה (אבנים). לא ידוע לי שבעבר חליתי בצהבת (רק במונונוקלאוזיס בגיל 18) מה זה אומר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
ד''ר יעקב מאור15/10/2008ניראה כי נחשפת לנגיף ההפטיטיס B והחלמת ממנו. מרבית המקרים של חשיפה להפטיטיס B בעיקר בילדות עוברים ללא צהבת (לעיתים יש רק "שפעת" קלה ותן לא). אין עדות לחשיפה להפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT תלת פאזיטלי15/10/2008
שלום רב אבי ערך בדיקת סי טי תלת פאזי לבטן לפני כשלוש שנים. הסי טי נערך בדיוק לאחר שכרתו לו מס' פוליפים במעי - שנמצאו תקינים. רופא הגסטרו התנגד לסיטי. רופא המשפחה שמיודד עםא בי אמר לו תעשה בכל מקרה. וזה היה די מיותר. מה שנורא זה שלאחר הסריקה הראשונית והשנייה נאמר לאבי לחכות ולעשות סי טי חוזר כי הבדיקה לא יצאה ברורה. נתנו לו לשתות שוב חומר והכניסו אותו שוב לסריקה. ההחלטה היתה של הטכנאי. האם זו הכוונה בתלת פאזי? או שהוא ספג קרינה כפולה ומכופלת? שאלתי היא מה הסיכון? ומתי הקרינה הזו עלולה להתפרץ? והאם זה לא מסוכן יותר שהוא עשה זאת לאחר החיתוך של הפולילים ההם (שהכל טרי) הוא היה אז בן 67. יש בעבר של משפחתו היסטוריה של גידולים ממאירים בבטן (קיבה, כבד, מעי). וכבר אז השתגעתי מהמחשבה על כל הקרינה המיותרתה זו. והאם אפשר בכלל לברר את כמות הקרינה שיש במכשיר כזה ובבדיקה כזו (נדמה לי וייתכן שאני טועה שמדובר ב50 מיליגריי או משהו כזה? הטכנאית המחליפה אמרה שזו כמותה קרינה ההממוצעת בבדיקה כזו..). אודה לתשובה. (יש לי אגב את הדיסק האם ממנו אפשר לראות כמה פעמים המקום נסרק ובאיזו כמות קרינה?) תודה הבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT תלת-פאזי
ד''ר יעקב מאור15/10/2008ב- CT מסוג זה יש הדמית הכבד (או הלבלב) במספר שלבים (פאזות) של זרימת הדם לאיבר. בבדיקה זו ניתן לאפיין נגעים באברים אלה ולהגיע לאבחנה ללא צורך בביופסיה. אכן, רצוי להמנע מקרינה מיותרת, אולם, הסיכון להתפתחות גידולים משניים לצילומי CT קטן מאוד לאחר גיל 35. לגבי כמויות קרינה יש לפנות לרדיולוג (רופא מומחה בהדמית רנטגן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה למושתליםיונתן15/10/2008
שלום רב שמי פלט יונתן מושתל מזה חצי שנה מזמין אתכם מושתלים יקרים לדעת לעומק את זכויותיכם כמושתלים לפרטים 0542210639.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה למושתלים
ד''ר יעקב מאור15/10/2008תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטליאייל15/10/2008
שלום, לפני כחודש חויתי אירוע חד פעמי של דימום רקטלי. גיליתי כמות די גדולה של דם טרי ואדום בניגוב וכן באסלה. לא היו לי שום תסמינים נוספים פרט לדימום. יום לאחר מכן גיליתי טיפות בודדות של דם על הנייר ותו לא. אני בן 26, משתדל לשמור על אורח חיים בריא,עוסק בספורט, ללא עודף משקל וללא הסטוריה משפחתית של בעיות מעיים.(פרט לאבי הסובל מטחורים פנימיים). יש לציין שאני סובל מממחלת פון וילברנד (בעיות קרישה) שמעולם לא נתנה אותותיה, אך לפני טיפולי שיניים/ניתוחים אני צריך לקבל חומר המסדיר את הקרישה. פניתי היום לרופא גסטרו שהמליץ על קולונסקופיה במכון גסטרו בבית חולים. הרופא טוען שהסיפור שלי לא תואם תמונה קלאסית של טחורים אך אלה יכולים להיות טחורים פנימיים והוא מעוניין לשלול דברים רציניים יותר. האם לדעתך ניתן להסתפק בבדיקות פחות טראומטיות שמכוונות יותר לגילוי טחורים? אשמח לדעת באופן כללי את דעתך... בתודה, אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום רקטלי
ד''ר יעקב מאור15/10/2008חשוב מאוד הרושם של הגסטרואנטרולוג שבדק אותך באם ניתן ליחס את הדמום לטחורים או בעיה אחרת בפי הטבעת או שיש לשלול בעיה במעי הגס עצמו. אני מניח כי לעובדה שיש לך הפרעת קרישה היה משקל בהחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT וסרטן - מודעותאיל15/10/2008
השאלה בעקבות מודעותי לנושא. אני חולה בקרוהן. עשיתי קולונוסקפיה, מאחר וכנראה היתי כולי מודלק עם קרוהן היו לי כאבים עזים ביותר לאחר הקולונוסקופיה. הרופאים שפחדו שנפגעתי במהלך הקולונו' (או שרצו לשלול פגיעה) שלחו אותי ל- CT בטן (ללא חומר ניגוד). התוצאה היתה עיבוי חלק מלולאות המעי הדק, מעט בלימפה מזנטריאליות מוגדלות גבולית. א. אודה אם תוכל להסביר ממש בקצרה, עבורי שלא מבין דבר ברפואה, מה המשמעות של תוצאות ה-CT שכתב הרופא ? (נראה על פניו שהעיבוי זה כתוצאה מהקרוהן או מפגיעה או שאי אפשר לדעת ?) ב. מבלי חלילה וחס לערער על מוצדקות ההפניה ל- CT לאחר הקולונו' , סטטיסטית מהנתונים המצוים בספרות הרפואית, בכמה הסיכוי שלי לחלות בסרטן עלה כעת לאחר הבדיקה הזו שערכתי (CT) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT וסרטן
ד''ר יעקב מאור15/10/2008הממצאים המתוארים ב- CT מתאימים לדלקת מעי של מחלת קרון. קשה מאוד להעריך את הגדלת הסיכון לפתח סרטן לאחר צילום CT בודד אולם יש להתייחס תמיד לאלטרנטיבה של אי-ביצוע CT חיוני כמו במקרה שלך-לכן יש להגביל את מספר ה- CT למינימום הנידרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותאילנה15/10/2008
שלום רב בחצי שנה האחרונה אני סובל מיציאות מרובות של צואה רכה. לעתים קורה שאני מבלה יום שלם בניגובים. הדבר ממש מפריע לי לאיכות החיים ושאלותיי הן: (1) האם מדובר במחלה?מה הסיבה לתופעה שאינני רגיל אליה? (2) האם ניתן להקשות את היציאות ע"י תרופה מסויימת? תודה וחג שמח יואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
ד''ר יעקב מאור15/10/2008התלונה דורשת התייחסות ובירור גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברום הבטןמשה14/10/2008
שלום, מזה כשנה אני סובל כל מספר חודשים, לאחרונה כל שבועיים, מכאבים חזקים ברום הבטן, המקרינים לגב לצידו המרכזי שמאלי, הכאב נמשך כשעה ולאחריו שעות של כאילו קיבה מלאה ובחילה לסירוגין עד שאני מקיא. בבדיקת דם הבילירובין מעט גבוהה, הצואה שלי בגוון צהוב, לאחרונה מדי פעם מופיע כאב קל שנעשה ממוקד ומתגבר כשאני נושם עמוק באיזור החזה הימני, בדיקת u.s הראתה אבנים בכיס המרה. שאלתי היא מה זה יכול להיות מלבד האבנים בכיס המרה, ואיזה בדיקות רצוי לעשות כדי לשלול בעיה אחרת, לפני הורדה של כיס המרה? תודה, משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברום הבטן
ד''ר יעקב מאור14/10/2008רצוי לבצע גסטרוסקופיה לבדיקת הקיבה והתרסריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים פוקאליים בכבדסמד12/10/2008
שלום רב, לפני כחודש חשתי בכאבים חזקים בבטן העליונה. הופנתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקות ובינהם u.s . בבדיקות הדם נמצאו תפקודי כבד תקינים ואילו בבדיקת הu.s נמצא כבד בגודל תקין, אך בשתי האונות הודגמו מוקדים אקוגניים( 2 בכל אונה) בקוטר מקסימלי עד כ- 0.6 באונה שמאלית וכ- 2.3 במנח רוחבי באונה הימנית: המנגיומה או אחר? ההמלצה מעקב ע"י u.s בעוד כ 3 חודשים. אני מאוד חרדה. האם יש סיבה לדאגה? האם מדובר במחלה קשה? האם כדאי לבצע בדיקות נוספות? מבקשת את עזרתכם. סמד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים פוקליים
ד''ר יעקב מאור13/10/2008הנגעים אכן חשודים כהמנגיומה שהם תהליכים שפירים (דומה מאוד ל"כתמי לידה"). בגודל המתואר אין להם משמעות מיוחדת. האפשרויות להמשך בירור הם מעקב או במקרה של נגעים גדולים מ- 2 ס"מ ביצוע מיפוי עם כדוריות אדומות מסומנות (חשוב לציין שנידרשת שיטת SPECT).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Cמתלבטת12/10/2008
שלום, אני בת 35 ומתכננת להכנס להריון ראשון במסגרת בדיקות דם גיליתי שאני נשאית של צהבת C (ייתכן ומגיל שנה בעקבות עירוי דם) תוצאות הבדיקה: HCV PCR QUANT 1377011.00 IU/ML לאחר שהתייעצתי עם מספר מומחים הבנתי כי אחוז ההעברה לעובר הוא כ 5% כעת אני מתלבטת אם להתחיל טיפול או להמשיך עם התוכנית להכנס להריון תוך לקיחת הסיכון להעברה. הבנתי שהטיפול ארוך (יש לי גינוטייפ 1) ושמדובר בדחיה של עד שנתיים. תפקודי הכבד מעט גבוהים מהנורמה אך לא עוררו דאגה אצל הרופאים. בבדיקת US של הכבד והטחול הכל נמצא תקין. התחלתי בסדרת חיסונים עבור צהבת A ו B. אשמח לשמוע את חוות דעתכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת C
ד''ר יעקב מאור13/10/2008השאלה אכן עדינה ודורשת שיקולים שונים. לדעתי יש צורך להעריך את חומרת מחלת הכבד, רצוי באמצעות ביופסית כבד ולקבוע החלטה לגבי דחיפות הטיפול על פי התוצאה. יש לזכור את שיעורי הצלחת הטיפול שהיא כ- 40-45 אחוז במקרה של גנוטיפ 1. לכן, לשיקולים לגבי ההעברה לילוד יש משקל לא גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות לכבדש.ל.11/10/2008
(B) | mg/dl | ( 70 * 100 ) 110 | Urea (B) | mg/dl | * 5.5 ( 17 ) 43 | Creatinine (B) | mg/dl | ( 0.51 * 0.59 ) 0.95 | K+ Potassium (B) | | לא בוצע, דגימה המוליטית | Na- Sodium (B) | mmol/l | ( 136 * 137 ) 146 | Bilirubin Total | | לא בוצע, דגימה המוליטית | ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | ( 30 * 84 ) 120 | ALT (GPT) | U/l | ( 10 ) 31 * 123.6 | AST (GOT) | | לא בוצע, דגימה המוליטית | LDH-Lactic Dehydrogenase | u/l | ( 233 ) 440 * 463.4 | Amylase (B) | u/l | ( 0 * 70 ) 100 | המטולוגיה-כללי ESR 1 hour | mm/hr | ( 0 ) 20 * 30 | האם יש בעיה בכבד ומהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2008קשה לי לראות המספרים אבל התשובות המצורפות לא מאפשרות לגלות גורם. אבקש לשלוח שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם
ש.ל.11/10/2008Urea (5.5 ALT (GPT 123.6 LDH-Lactic Dehydrogenase 463.4 ESR 1 hour 30 Lymphocytes 19.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ד''ר יעקב מאור13/10/2008קיימת הפרעה מתונה באנזימי הכבד. באם אין לך סימפטומים כגון עייפות ניכרת, בחילות או אחר וההפרעה הינה חד פעמית ניתן להסתפק בבדיקה חוזרת. אחרת יש צורך בבירור על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג המתמקד בבעיות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס או מעי רגיש?ש.ל.11/10/2008
שלום, אני סובלת משלשולים מזה חודשיים וצואה מעט רירית ונוזלית. אני מרגישה מאוד רע ורצה הרבה לשירותים בעיקר בבוקר בליווי בחילות. אני עם כלכלה עוצרת וברגע שפעמיים נגעתי בחתיכת ג.צהובה נעשה לי ממש רע. הצואה חיוורת מאוד, זה מלווה בחולשה עייפות שינה מועטה בלילה וקימה מוקדמת בבוקר בערב אני גם מרגישה רע אך פחות. עברתי סי.טי אנטרוגרפיה שיצאה תקינה והראתה על המנגיומה קטנה בכבד וכבד שומני. ממתינה לביופסות של בדיקות קולנוסקופיה ואנדוסקופיה. סובלת מאוד מחסירה ימים בעבודה ותרביות צואה יצאו תקינות. תוצאת אנדוסקופיה יצאה תקינה. נלקוח ביופסות מתריסריון ובקולנוסקופיה לבדיקת מחלת קרוהן וקוליטיס כרונית באבחנה הרופא רשם שיש בצקת ואודם במעי דק יורד וקוליטיס סגמנטלית מה זה אומר? ומה יש לי לדעתך? בבוקר אני מרגישה ממשרע ורצה המון לשירותים במהלך היום אי נעימות בבטן. בנוסף שכחתי לציין שטופלתי באחרונה בכדורי ציפרו ומטרוג'יל במשך 3 ימים ויש לי רדימות ברגליים התחתונות מאחורה לדברי הרופאים זוהי תוצאה של המטרוג'יל אני ככה כבר 3 שבועות בבדיקהשלנוירולוגית ובדיקת זרמים ברגליים יצאה תקינה האם ייתכן שזה בגלל התרופה או בגלל המעיים. אין לי חיידק הליקובקטר ולא צליאק.עדיין ממתינה לתשובת קולנוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש?
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2008לא ניתן לומר משהו כעת ללא קולונוסקופיה אך העובדה שאת לא מתעוררת באמצע הלילה עקב שלשול יותר בעד מעי רגיז. השאלות של הרופא שואל הן לגבי עדות בקולונוסקופיה למחלה דלקתית של נמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז?
ש.ל.11/10/2008ירדתי 20 קילו בחודשיים האלו ואני רצה לשירותים כל פעם בשעות אחרות במהלך היום ישפעמים שגם בלילה אני לא מרגישה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיש?
ד''ר יעקב מאור13/10/2008סיבה מאוד טובה לעבור קולונוסקופיה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד ימני עליוןדינה11/10/2008
שלום,ד"ר לפני כחודש קיבלתי התקפת כאב חזקה ברום הבטן.קישרתי את זה לכך שאכלתי שני תפוחים חמוצים.הכאב היה מאוד חזק ולכן הקאתי באופן יזום.הרגשתי הקלה רגעית והכאב חזר,אבל כעבור משהו כמו 5 עד 10 דקות עבר מעצמו.מאז אני כל הזמן מרגישה את הצד הימני העליון של הבטן-לפעמים כאבים,אבל לא חזקים,ולרוב הרגשת כובד ממש מתחת לצלעות.בנוסף כשאני שוכבת על הגב וממששת את האיזור ,כמעט ואין רגישות,אבל כשאני שוכבת על צד שמאל ולוחצת מתחת לצלעות,יש כאב חזק שמתפשט לרום הבטן מתחת לסרעפת.בנוסף אני מרגישה שריפה בפה.כל התסמינים הם לא בעוצמה קבועה.יש ימים טובים יותר ויש כאלה שפחות.חוץ מזה לא ראיתי קשר לאוכל חוץ משתית קפה (לאחר שתיית קפה בבוקר אני מרגישה פחות טוב).אבל לרוב אני גם לא אוכלת מטוגן או שומני וגם לא חריף. הופניתי לבדיקת אולטרסאונד אבל התור רחוק ואני די במתח.אני יודעת שאי-אפשר לאבחן דרך האתר אבל אולי תוכל להגיד ל למה מתאימים התסמינים.האם זה יכול להיות כיס המרה? מה שמטריד אותי במיוחד זה שגם אם אין לי כאבים ואני אלחץ על האיזור עדיין אני ארגיש כאבים כאילו יש לי שם פצע. סליחה על האורך ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2008התלונות חשודות לכיס המרה וגם הרגישות במישוש חשודץ אין תחליף לUS ואני מציע מהרופא לבקש בדיקה בהקדם וךבדוק אנזימי הכבד.
בנוסף אם תיהיה החמרה חריפה יש מקום להפנות למיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דינה13/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת דיאטה למעי רגיז וקרוהןיניב10/10/2008
שלום רב, יש לי כמה בעיות התלויות זו בזו: קרוהן שמוביל למעי רגיז שמוביל לגזים. אני רוצה למצוא דיאטה שתעזור לי להתגבר על הפדיחות. שלחו אותי לטובים ביותר, ללא בעית כסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר סטיבן מלניק11/10/2008זה משהו בתחום היכולת של כל דיאטנית ולא צריך לדעתי לחפש משהו מחוץ לתחום הציבורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)