מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קולונוסקופיהשירה22/06/2014
ד"ר שלום רב,
בני בן 34, ביצע בדיקת קולונוסקופיה עקב כאב בבטן תחתונה אירועים שמהם הוא סובל כבר מספר שנים.
אולטרסאונד בטן וסיטי בטן יצאו תקינים.
עשה קולונוסקופיה לפני כחודשיים, (רק יום ניגשנו לקבל התוצאות),
ונרשם:
עבר קולונוסקופיה כולל צינתור איליום סופי-כל המעי הנבדק-תקין.
נלקחו ביופסיות אקראיות מאיליום סופי-רירית תקינה.
התשובה של הקולונוסקופיה שהתקבלה הינה:
TUBULAR ADENOMA OF COLON WITH LOW GR DYSPLASIA.
הרופא אמר שכשהוא עשה את הקולונוסקופיה הוא לא ראה פוליפ.
מה זה אומר ? מה המשמעות? מה עושים? מה דעתך?
מה זה אומר פוליפ ? ובגיל כזה?
אנא תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר26/06/2014חשוב גודל הפוליפ יש הבדל אם מדובר בממצא זניחשל פחות מ5 מ"מ או פוליפ משמעותי יותר. באם מדובר בכזה יש צורך בקולונוסקופיות מידי 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוצע עיון חוזר לדגימה
שירה30/06/2014פרופסור שלום רב,
התייעצתי עמך במייל הקודם לגבי פוליפ שהתברר בתשובת ביופסיה, כאשר הרופא הגסטרו שביצע הקולונוסקופיה אמר שלא ראה פוליפ ולקח דגימות באופן אקראי.
לכן ביקש בירור נוסף והתוצאה היא:
ADDITIONAL REPORT.
1. NORMAL ILEAL MUCOSA.
2. NORMAL COLONIC MUCOSA.
מה זה אומר? מה דעתך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזות בבטן עליונהיעל22/06/2014
בזמן האחרון אני מרגישה תזוזות או "קפיצות" בבטן העליונה מצד ימין. זה קורה לעיתים קרובות.
האם יש סיבה לדאגה? מה גורם לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות בבטן עליונה - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/06/2014ממש לא מסוכן יכול לנבוע מגזים או פריסטלטיקה ערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נשיפה הליקובקטר פילורישי21/06/2014
שלום
כמה זמן יש להפסיק לקחת לנטון לפני ביצוע בדיקת שאיפה
ומה ניתן לקחת במקום על מנת להרגיע את הצרבות עד הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נשיפה הליקובקטר פילורי - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/06/2014שבועיים וניתן לקחת מלוקס ודומיו שהשפעתם פחותה אם כי כדאי להפסיקם יומיים שלושה טרם הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שי22/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזאבי21/06/2014
רופא משפחה אבחן אותי כבעל מעי רגיז במשך הכמה חודשים האחרונים כל מה שאני אוכל גורם לי לגזים שאפילו את הגזים אני צריך ללחוץ כמו בשירותים כדי להוציא אותם וגם הצבע של הצואה כל פעם משתנה והריח רוב הזמן מאוד חריף והבטן נפוחה וכואבת וגם בנוסף יש לי טחורים פנימיים רציתי לדעת מה אני צריך לעשות איזה בדיקות וכו' ולפי הנתונים מה יכול היות שיש לי אני בן 22 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/06/2014הורד מהתזונה משקאותתוססים כדאי לשלול חסר לקטז(האם חלב ומוצריו מחמירים התופעה-ניתן לנסות דיאטה ללא חלב ומוצריולשבועיים ולראות אם יש שיפור) כדאי ייעוץ דיאטנית לגבי תזונה וניתן לקחת כדורי פחם הסופחים גזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי גסטרוסקופיהגליגל18/06/2014
שלום רב,
עברתי לפני יומיים בדיקת גסטרו סקופיה BRAVOבעקבות רפלוקס.
(עברתי בעבר בדיקת גסטרו פעמיים באופן חלק.
אני יומיים אחרי הבדיקה וכל פעם שאני אוכלת בעיקר לחם ומוצקים יש לי כאבים בכל בליעה ברום הבטן כאבים שלא היו לפני הבדיקה.
מה עלי לעשות? האם יכול להיות שנגרם לי נזק בבדיקה?
האם מוכר העניין של כאב מסוג זה לאחר בדיקה מסוג זה?
בברכת תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי גסטרוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2014יתכן שישפצע משני לקפסולה- מציע לקחת כדור כמו אומרדקס פעמיים ליום למשך כמה ימים להפסיק את הפרשת החומצה עד שיחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בפענוח בדיקהאופיר18/06/2014
שלום ד"ר
לפני מספר ימים ביצעתי CT לאור תלונות על כאבים בצד הבטן וציסטה לא פשוטה שנמצאה בבדיקת אולטראסאונד.
התוצאה הייתה בין השאר :
בקוטב העליון של הכליה הימנית הודגמה ציסטה קורטיקלית עם דופן דק מסויד בקוטר כ 4.8 ס"מ
צפיפות הציסטה לפני הזרקה 16HU לאחר הזרקה 20HU+
מה משמעות התוצאה ובעיקר העליה בצפיפות בערכים אלה.
המון המון תודות
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בפענוח בדיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק19/06/2014אני לא חושבה שיש בעיה - נשמע כמו סיסטה פשוטה וצריך רק מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת סרטן שד גרורתי לכבדאדית18/06/2014
לאחרונה סובלת ממיימת שהולכת וגוברת. ביומיים האחרונים יש לי גם בצקת ברגליים. עשיתי בדיקות דם והאלבומין שלי מתחת לנורמה. יש לציין שאני סובלת מחוסר תיאבון ואוכלת מעט יחסית , מאז שהתחלתי טיפול כימותרפי באיקסמפרה.
האם יש דרך להעלות במהירות את רמת האלבומין? האם מומלץ לבצע ניקור של המיימת? אני מסתובבת כבר 3 חודשים עם בטן כמו של חודש שישי בהריון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת סרטן שד גרורתי לכבד - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/06/2014ניתן לקבל אלבומין אך יעילותו במחלה גרורתית לא רבה. כדאית תזונה טובה עתירת חלבון במידה וזה אפשרי. ניתן לנקר הנוזל אם כי הוא עלול להצטבר שובבמהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיריס18/06/2014
שלום רב,
מדי פעם מופיע בלילות גרד קשה ביותר בכפות הרגליים שמונע שינה. ביומיים האחרונים הגרד קשה מאד ואינו מרפה. שמעתי שיתכן וקשור לתפקודי כבד. האם נכון הדבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/06/2014בדרך כלל גרד כללי אך מומלץ לבדוק אנזימי הכבד ובילירובין בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחושת בדם לעומת נחשות בשתןקרן מרקוביץ17/06/2014
שלום רב,
אני קרן חולה במחלת ווילסון והייתי רוצה לקבל הסבר לגבי בדיקות דם ושתן מבחינת הנחושת. מה חשוב יותר בדיקת הדם עם ערכי הנחושת, בדיקת השתן, גם וגם? יש לי חוסר בהירות לגבי העניין הזה ואשמח ומבקשת אם תוכל להסביר לי.
בחודשים האחרונים הפרשת הנחשות בשתן מאוד גבוהה ולא יודעת איך להבין את זה. החלפתי מומחה לכבד לאחרונה והתור שלי אליו יהיה לי רק באוגוסט. אני במעקב נוירולוגי והנוירולוגית שלי לא מבינה בשתן את הערכים הללו. בדם הבדיקות תקינות לחלוטין.
קצת נתונים עליי: אובחנתי במחלת ווילסון לפני כ-20 שנה, הכבד היה כל השנים ושימשיך כך תקין, המחלה אצלי התפתחה כיוון נוירולוגי, אובחנתי יחסית בשלב מוקדם כשרק החלו להופיע סימפומטים נוירולגיים.
. כבר הרבה זמן מאוזנת, מצב יחסית טוב בהתאם למחלה. אך בינואר הצרולופלזמין שלי גם היה נמוך 14.6 וגם נחושת בשתן יחסית גבוה. היום בדיקות השתן מראות גידול של כפי שתיים וחצי בשתן לעומת התוצאות בינואר. בדם כמעט אותו דבר טיפה יש שינוי ממש טיפה לכיוון גבול התחתון. ובדיקת צרולולזמין איכשהו התפספסה לא שמתי לב לא עשו לי.
עוד מציינת שכ-10 שנים הייתי מטופלת בפניצילמין, ולאחר מכן TREANTINE עשר שנים, שב-3-4 שנים האחרונות המנה היומית ירדה ל-3 כדורים ביום של 250Mg מ-4 כדורים כאשר התאזנתי במשך שנים.
בינואר נאלצתי לחזור לפניצילמין, מיד גם הועלתה המנה היומית מאז, חזרתי ל-4 כדורים. בעיניי היה אמור להיות שינוי חיובי לאחר שלושה חודשים מאז התוצאות שהראו חריגה בשתן. ולא.
לא רוצה להיכנס לפניקה, אך כן רוצה לשמור על עצמי ואשמח לתגובתך בהקדם. אם חסרים לך נתונים ערכי הבדיקות וכו' להשלים לך התמונה ליותר ברורה אשמח במייל לתת לך אותן.
ממתינה להתייחסות שלך לדבריי הנ"ל.
ומודה לך מראש:
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחושת בדם לעומת נחשות בשתן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק18/06/2014הפרשת נחושת מוגברת בשתן תוך כדי טיפול הוא טוב- מתפתרים מהנחושת בגוף.
הצרולופלזמחן הנמוך יחד עם מינון נמוך של טריאנטין מרמז על תת טיפול ולכן טוב לעבור לפניצילאמין.
בוילסון המינון של פניצילאמין יכול להיות עד 1500 מ״ג ליום.
המעקב לאחר השתן טוב.
גם יש טיפול באבץ כאפשרות להקטין את הספיגה של נחושת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שלא מאובחנים כראוייחי16/06/2014
היי, אני גבר בן 25 שכבר כמעט שנה סובל מכאבי בטן בעיקר לאחר אוכל.
הכאבים התחילו בצד שמאל מתחת לחזה ועברו לצד ימין ולאמצע הבטן.
עברתי בדיקות US בטן עליונה, צילום חזה, כמה בדיקות דם בדיקת C13. כולן יצאו תקינות חוץ מ-C3, עדיין מחכה לתשובה. הרופא רומז שהכל בראש ואני בסטרס נפשי, אני ממש לא מקבל את זה. זו הבחנה מתחמקת ולא נכונה.
רשמתי לי את התסמינים שקראו לי במהלך הכאבים או אחרי אוכל יכול להיות שחלק לא רלוונטים, אבל כדי להיות בטוח רשמתי הכל:
-כאב בנשימה בצד שמאל, כאב חד שמקרין לגב בקו ישר.
-כאב במרכז הבטן, לפעמים מלווה בבטן קופצת לפי הדופק.
-פצעים מגרדים כמו עקיצות בשני הזרועות. יום אחרי הופיעו פצעים בגב כף היד, ויום למחרת בגב כף יד השניה.
-ריח רע תמידי מהפה.
-כאב בצד ימין עד כדי שאני מחזיק את הצד כדי להרגיע.
-כאב עם סוג של דפיקות\נקישות (לא דופק) הכאב הזה הפך כמעט לתמידי.
-עצירות! של כמה ימים, עד 4-5 ימים וגם אחרי יציאות קטנות, כמו אבנים. צבע רגיל.
-קמתי בבוקר כמה פעמים על ענבל נפוח מידי, כמו משהו שתקוע בפתך הגרון.
-כאב בכתף שמאל, מרגיש כמו דלקת.
בעקבות כל אלה אני ממש חרד לאכול. אחרי כל ארוחה, לא משנה מה אוכל, יש לי לפחות אחד מהתסמינים או אפילו כמה מהם.
כבר נסעתי למיון בגלל הכאבים אבל כל הבדיקות יצאו תקינות.
אני לא מרגיש כ"כ רעב ושובע, הבטן תמיד בהרגשה לא נעימה, נפוחה וכואבת.
אשמח ליעוץ כי אני די עובד עצות. הצעד הבא הוא רופא פרטי אבל זה הרבה כסף בשבילי, מקווה שהיו לי ברירות זמינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן שלא מאובחנים כראוי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/06/2014קודם כל קשה לעשות אבחנות דרך פורום.
האבחנה הסבירה ביותר היא תסמונת מעי רגיז.
אך וו אבחנה של שלילה.
מציע בינתיים לחפש באחנטרנט כלכלה דלת fodmap למעי רגיז ופעול בהאתם עד שתגיע לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לחולה עם שחמת כבדג'ק14/06/2014
שלום למומחים הנכבדים,
אבי בן 72 חולה בשחמת הכבד ומבצע כל כ- 3 שבועות ניקור מיימת. לאחר בדיקות תקינות, נמצא מוכן לביצוע TIPS . בנוסף לשחמת יש לאבי בקע מפשעתי גדול מאוד שאינו כלוא. הרופאים המליצו לא לנתח אותו בכדי לתקן את הבקע היות וחששו להרדימו דבר שלדעתם מסוכן בשלב בו הוא סובל מהשחמת. שמעתי שישנה תרופה חדשה / ישנה שממעטים להשתמש בה לצורך הרדמה לניתוחים מסיבה כלכלית ..? שמה של התרופה "אולטיבה" והבנתי שבעזרת תרופה זו קל לנתח חולים במצבו של אבי. אני מבין את דאגת הרופאים אולם חייבת להיות דרך לפתור את בעיית הבקע של אבי. הבקע המפשעתי שלו גדול מאוד מאוד ! ומאוד מפריע לו בתפקוד .
מה עלינו לעשות ?
שאלה נוספת, מה היתרונות / חסרונות של TIPS ? האם זה מסוכן ? האם יש דרך אחרת להקל על מצבו של אבי ?
תודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לחולה עם שחמת כבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2014יש סיכון של ניתוח והחלמה עקב מחלת כבד מתקדמת עם שחמת
אולטיבה לא משנה את הסיכון של הניתוח והחלמה של הצלקת.
tips בשימוש לאנשים עם שחמת קשה עם מיימת עקשנית ויותר קל מניתוחים.
יש סיכון של בילבול(אנצפלופטיה) לאחר הפעולה ובהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבצמרת12/06/2014
שלום רב
הנני בת 39 בדכ בריאה יש לי ריפלוקס בגרון סובלת מפסןריאזים ומידי פעם לפני וסת ביוץ כאבי בטן תחתונה חזקים שגורמים לי ליותר יציאות וכל הזמן יש הרגשה של לצאת והרבה גזים זה לא קורה כל הזמן גם יש לי תקופות רגועות לדוגמא מיום שני בבוקר עם כאבי גרון שיעול נתנו לי זינט 500רגישה לפנצילין ואני תמיד לוקחת זינט וביום השני שלקחתי קמתי ןמחרת ושילשלתי פעמיים לאחר מכן שלקחתי תזינט היתה יציאה רגילה אבל כל היום הרגשה לא נעימה החליפו לי תכדור ןזטו 250 לקחת שתי כדורים 3 ימים בערב לקחתי ואחרי כשעה אני לא י7דעת אם זה קשןר כי אניגם לפני ביוץ התילו לי כאבים בבטן תחחתונה שנמשכו לסחרוגין וגם היום ממשיכים אודה ליעוץ מןדאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2014קשה לתת יעוץ אך יתכן משני למעי רגיז.
אנטיביוטיקה גם גומת לשלשול עקב שינוי החיידקים במעי.
מציע להבדק אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ph מטריהשרון11/06/2014
ערב טוב,
קיבלתי הפנייה מרופא גסטרו לבצוע הבדיקה עקב כחכוח מתמשך בגרון למרות נטילת
נקסיום. הבנתי שבדיקה זו לא נעימה בלשון המעטה ... חברה סיפרה לי שהיום יש
אפשרות לביצוע בדיקה עם קפסולה ... האם בדיקה זו מומלצת מבחינת מהימנותה?
והאם עושים אותה בבתי חולים או שרק באופן פרטי
והם אין סיכוי שהקפסולה תשאר בגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ph מטריה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2014עושים את זה באיכילוב וגם תל השומר
הקפסולה עוברת את כל המעי ויוצא עם הצואה לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת ביופסיהאנרי11/06/2014
moderate active colitis involving the entire colonic biopsy
findings are not sufficient for chronic injury
האם התשובה הנ"ל אומרת שלא מדובר בכוליטיס כרוני אלא בזיהום כלשהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/06/2014לדעתי לא אך יש לייחס גם לתמונה הקלינית.
הפטולוגיה תלויה על המידע הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה.
אנרי16/06/2014לא הבנתי האם סביר שלא מדובר בקוליטיס כרונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק17/06/2014זה תלוי על התלונות ועל התמונה הכוללת
קוליטיס בביופסיה יכולה להיות חריפה וכאונית
זיהומית, דלקתית, מקרינה מחוסר זרימת דם.
לא ניתן לקבוע רק מהפטולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולנוסקופיהיוסי10/06/2014
שלום,
רציתי לברר אם קיים מכשיר חדש לביצוע הבדיקה שכולל אפשרות של ניפוח בלון
לצורך מעבר זויות חדות של המעי הגס?
והיכן הוא זמין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולנוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2014יש מספר שיטות אך אנני יודע אם נמצאים בשימוש שיגרתי.
איכילוב השתתפו בחלק של המחקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)