פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבלב הסנה שומנית
    שגיא
    17/07/2014

שלום
    אני בחור בן 43 בריא בד"כ. רזה כ 55 ק"ג. גובה 180 סמ
    מזה כשנה וחצי, לאחר זיהום בשיגלה,
    יש לעתים שלשולים וירדתי במשקל כ 5 ק"ג.
    כל בדיקות הדם תקינות. CRP תקין ואין סימנים לחסר בבדיקות.

עלה חשד לקרוהן. בוצע סיטי בלי חומרי ניגוד בשל התנגדותי לכך.
    בבדיקת הסיטי הכל תקין כליות, כבד, טחול, אאורטה, בלוטות לימפה,
    פיתולי המעי תקינים ( במגבלות הבדיקה ללא חומר ניגוד ).

שני דברים חריגים אשמח לעזרתך:
    1. "לבלב מודגם חלקית עם הסנה שומנית. לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב".
    מה המשמעות של זה? האם זה מעיד על סיכון או סיכון עתידי בלבלב?
    אציין שבעבר סבלתי מטריגלצירדים גבוהים כ 300 במשך כ 10 שנים עד ששיניתי דיאטה ( הפסקתי שתית קולה ) והם ירדו לכ 170 ב 5 השנים האחרונות.
    הכולסטרול תקין.
    2. "האיליום הסופי מודגם תת מיטבית בתמט"
    מה המשמעות של התמט? האם זה מעיד על בעיה באילאום? מתאים לקרוהן?

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבלב הסנה שומנית

הוספת תגובה

• לבלב הסנה שומנית - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

אני מניח שהלבלב עם שומן זה בגלל שהשומנים בדם היו גבוהים כמו שיכול להיות כבד שומני.
    איליןם בתמט אומר שבזמם הct לא היה תוכן בפנים והיה גל התכבצות- אין משמעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן

שגיא
    20/07/2014

ומה זה אומר שיש שומן בלבלב
    למרות שאני רזה מאוד
    וכל השומנים תקינים פרט לטריגלירצידים 200
    בעבר היו 400 אבל הפסקתי מתוקים לפני 5 שנים והם ירדו

האם זה חס וחלילה וחס מסוכן? מגדיל סיכון לסרטן בלבלב או דלקת בלבלב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקטזין
    אריאל
    16/07/2014

שלום הבעיה היא כזאת- גזים ללא שלשולים.
    לא עשיתי את הניסוי בבית של הפחתת מוצרי החלב ואני גם לא רוצה ללכת לעשות בדיקה של אי סבילות ללקטוז היות וזה בדיקה שאורכת חמש שעות+- ואני חושבת שזה דיי חרטא, כי במקרה הגרוע ואפילו לא אקרא לזה גרוע, כי זה לא, מה יגידו לי? שאני צריכה מקסימום להימנע מחלב לא? אז אני חושבת שאני יכולה לבדוק את זה בבית נכון ואולי הגזים יפחתו? האם אני צודקת או דעתך שונה משלי?

ולגבי כמוסות של לקטזין שאולי יכולות לעזור לי לגזים? אני יכולה על דעת עצמי לקנות את זה? זה תוסף תזונה יש סכנה בכך אם קונה על דעת עצמי? ואם יש לך המלצה למשהו אחר לגזים אני אשמח! תודה רבה לך ויום נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    לקטזין

הוספת תגובה

• לקטזין - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

אפשר לנסות כלכלה ללא לקטוז לתקופה לבחון את ההשפעה.
    הרבה פעמים מדובר על מעי רגיז ולא חוסר לקטייז.
    מציע להבדק אצל רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברבע העליון של הבטן - רק בערב
    א
    15/07/2014

שלום רב, כבר מעל חודש שכל ערב אני מרגישה לחץ לא נעים בחלק העליון של הבטן בצד ימין, בערך מתחת לחלק האמצעי של הצלע הימנית הכי תחתונה. בדרך כלל בריאה, לפני כן הייתי מאושפזת בגלל אבצס בגרון וקיבלתי אנטיביוטיקה תוך ורידית וגם אחכ בבליעה בבית. אני מקפידה על תזונה מאד בריאה - ללא חיטה, מוצרי חלב ודברים נוספים שעשו לי לא טוב והוצאתי אותם מהתפריט. זה לא כואב אבל זה מציק מאד ומפריע. מלבד זאת הכל ממשיך כרגיל אולי אני עייפה יותר אבל בשעות הבוקר והצהריים אני ממש בסדר.
    זה מתחיל בסביבות 5 אחרי שאני באה הביתה ואוכלת משהו קטן (פצפוצי אורז עם חלב שקדים או מיץ רימונים) (אני אוכלת בוקר וצהריים הרבה יותר גדולים ואחריהם אין לי את הבעיה הזו) אשמח לשמוע מה זה יכול להיות, אילו איברים נמצאים באזור הזה ויכולים להיות קשורים לכאב הזה וכן לאיזה רופא ללכת כדי לנסות למצוא פתרון? תודה!

הוספת תגובה

• כאבים ברבע העליון של הבטן - רק בערב - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

קודם כל מציע לבדוק בדיקת צואה לנוכחות חיידק clostridium difficile שיכול להופיע אחר טיפול אנטיביוטי.
    אפשרות נוספת הוא של מעי רגיז לאחר משהו זיהומי.
    יש צורך לבדיקה אצל רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

א
    21/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות לתקופה ממושכת
    נוף
    15/07/2014

אני חייבת עזרה. כבר מעל שנה שאני סובלת מבחילות קשות מאוד, יש ימים יותר טובים וימים שזה מלווה גם בהקאה. יש ימים שגם מלווה בחום בטווחים של: 37.2-37.8, אני יודעת שזה לא חום מבחינה רפואית אבל בגוף שלי זה בהחלט מראה על בעיה ויוצר חולשה בגוף. בהתחלה עשיתי בדיקת הליקובקטור ויצא חיובי, לקחתי את הקוקטייל ועשיתי בדיקה חוזרת ויצא בסדר.  הייתי כבר בבית חולים ולא בדקו כלום, כמו כן נגשתי לרופא גסטרו והוא מתעקש שאני אלרגית ללקטוז , למרות שהבחילות מגיעות גם בימים שאני לא נוגעת במוצרי חלב כלל ובאופן עקרוני אני כבר חצי שנה לא נוגעת כמעט במוצרי חלב, רק לעיתים נדירות ובכמות ממש נמוכה. יש לי בדיקת נשימה במימן בספטמבר אבל אני כבר סובלת ממש והיום שוב הקאתי קפה עם חלב הרים נטול לקטוז. אני כבר לא יודעת מה לעשות. אנא המלצה מה לבדוק כבר...

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות לתקופה ממושכת

הוספת תגובה

• בחילות לתקופה ממושכת - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

יתכן סוג של מעי רגיז ומציע לבדוק לגבי דיאטה דלת fodmap ולנסות כלכלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד
    ימית
    15/07/2014

שלום,
    תוצאות בדיקת סיטי, אישה כבת 70, נשלחה לביצוע סיטי בשל תוצאות u.s שהראו מימצא סביב הכבד בגודל של כ-3 ס"מ.
    כבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. ללא עדות לממצא מוקדי.
    מספר קשרי לימפה קטנים בשער הכבד בגודל עד 0.7 ס"מ.
    דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוכוס אינם מורחבים.
    כיס המרה אינו תפוח ללא אבנים מסוידות בתוכות.
    בקע היאטלי קטן.
    טחול לבלב ואדרנלים תקינים.
    הכליות במימדים תקינים. מודגמת האדרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות קטנות בודדות בשתי הכליות. מודגמת הפרשה תקינה של חומר ניגודי בשתי הכליות.
    בבטן שמאלית תחתונה מודגם בקע ונטרלי קטן מכיל חלק מהקולון היורד ללא סימני חסימת מעיים. קרוב לוודאי מדובר בבקע על שם שפיגליאן.
    שינויים טרשתיים באאוטרה ללא עדות להרחבה אנאורזימטית.
    אשמח אם תוכל להסביר קצת יותר על הממצאים הנ"ל. כמובן שנקבע תור לכירורג ולרופא המתמחה בכבד.
    תודה !

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סיטי בטן עם חומר ניגוד - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

לדעתי אין משמעות לבלוטות והבקע הוא משהו שדורש תיקון ניתוחי- ניתוח יחסית פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

ימית
    21/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפוס יטיס 21.7
    שי
    14/07/2014

שלום.האם תוצאות לימפוסיטיס 21.7 שנמוך מהמינימום מלמד על דלקת במעי כאשר בct בטן רואים גם קוליטיס קל בקולון והתחושה הכלל ית שלי היא של חולשה.רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה ציפרודקס ופלאג'ל האם זה מומלץ קראתי בעלון התרופה על תופעות לואי מדאיגות.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימפוס יטיס 21.7

הוספת תגובה

• לימפוס יטיס 21.7 - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

קשה לנות- חוסרהרבה פרטים.
    מציע להקשיב לרופא המפשחה- הטיפול מאוד מקובל ובטוח ברוב הגדול של מקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו בקשה עזרה
    רוני
    14/07/2014

היי מכורה ללקסעדין כבר 7 שנים ארבע שנים לוקחת חצי כדור כל יום.. בעבר הייתי לוקחת כמויות ,. רוצה להגמל ואשמח שנפמישהו יגיד לי איך עושים את זה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו בקשה עזרה

הוספת תגובה

• הצילו בקשה עזרה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

צריך בדיקה של רופא גסטרו- בסופו של דבר יש צורך להחליף את הכדורים עם סיבים כמו konsyl.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז
    גלית
    14/07/2014

הבת שלי עשתה מבחן רגישות ללקטוז ואלו התוצאות:
    זמן 0. 0
    לאחר 30 דקות : 0
    לאחר 60 דקות : 0
    לאחר 90 דקות : 5
    לאחר 120 דקות : 13
    סימפטומים נלווים :הופעת כאבי בטן בדקה נוספת לאחר 150 דקות =31.

השאלה כזו: האם אפשר לאכול מוצרי חלב מסויימים ואם כן איזה ?
    מה אסור לאכול בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות ללקטוז

הוספת תגובה

• רגישות ללקטוז - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

זה לא תמונה מאוד חיובית לחוסר לקטייז- בדרך כלל העליה מוקדם יותר.
    אני בספק אם יש מחסור.
    מציע בדיקה אצל רופא גסטרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ליאת
    12/07/2014

בת 28+2 בריאה בדכ, אני סובלת מזה שבוע וחצי משלשולים וכאבי בטן לעיתים גרד בפות ובנוסף כאבים באמצע הגב ולא יודעת אם יש קשר אך גם לא קיבלתי מחזור מזה 3 חודשים, האם מדובר בקנדידה? מעי רגיז? דלקת במעי? לאיזה רופא לפנות ואיך לטפל בנתיים בבקשה אשמח לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    20/07/2014

אני מציע בראש ובראשונה ללכת לרופא המשפחה.
    שלשול כרוני מוגדר כמעל 6 שבועות משום שרוב המקרים חולפים לבד קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות לימפה מוגדלות עם עכירות שומן
    פרופ' דורון זמיר
    11/07/2014

שלום, אבי בן 48, סובל מצליאק ואינו שומר על תזונה נכונה כבר שנים.
    בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית שביצע לפני חודש היו הממצאים הבאים :
    בקע סרעפתי קטן של הקיבה.
    הגדלה של קשריות הלימפה במזנטריום עד 1.8 ס"מ עם עכירות שומן מסביבו.

סיכום :
    לימפאדנופתיה פתולוגית במזנטריום עם עכירות שומן מסביב.
    מומלץ להשלים את הבדיקה ע"י CT חזה, בטן ואגן ללא ועם הזרקת חומר ניגוד לשלילת לימפאדנופתיה בתחנות אחרות וכן המשך בירור קליני.
    בנוסף ESR 24.

שאלות:
    1) מהו הבקע הסרעפתי, האם הוא זה שגורם לצרבת כל הזמן, הצרבת מטופלת בכדורים ללא הצלחה, למרות שאין התמדה, האם ניתן לטפל באמצעות ניתוח?
    2) האם מומלץ לבצע גסטרוסקופיה?
    3) מהי קשריות לימפה מוגדלות עם עכירות שומן מסביבו במזנטריום, על מה זה יכול להצביע וממה זה נגרם? כיצד מטפלים? לאיזה רופא מטפל בזה?
    4) למה צריך עוד CT?
    תודה

הוספת תגובה

• קשריות לימפה מוגדלות - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/07/2014

עם צליאק לא מטופלת יכולה להיות סיבוכים בבלוטות לימפה.
    לכןההמלתצה להשלים ct.
    הבקע תורם לצרבת אך אין התויה לניתוח אם לא מקפידים על נטילת טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה לשחמת כבד
    יצחק
    11/07/2014

שלום רב למומחים הנכבדים,
    אבא שלי בן 73 חולה בשחמת כבד עם מיימת אשר מנוקזת בניקור כפעמיים בחודש.
    איננו יודעים מה הסיבה לשחמת אך בדקתי את תיקו הרפואי וגיליתי בין בדיקות הדם אשר ביצע בעבר את התוצאות הבאות:

ng/mL 2.72 ALPHA FETOPROTEIN TM
    Positive HEPATITIS A IgG
    negative HEPATITIS A IgM

האם לדעתכם זה מעיד על כך שיתכן והשחמת נגרמה כתוצאה מערך חיובי של בדיקת הדם לדלקת הכבד HEPATITIS A IgG
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סיבה לשחמת כבד

הוספת תגובה

• סיבה לשחמת כבד - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    12/07/2014

הפטיטיס a אינה גורמת למחלתכרונית בכבד.
    הבדיקה מצביעה על זיהום ישן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבחן דלקת בלבלב
    אמיר
    10/07/2014

עשיתי קולונוסקופיה ואנדרוסקופיה ועדיין לא מצאו מה יש לי כבר שנה
    תסמינים - גזים מרובים, לא מעכל אוכל כמו שצריך, עייפות חוסר B12, צואה שומנית...
    בעבר שבדקו לי את הדם הרופא גסטרו לא הכניס עמילאז לבדיקה לכן אין היה ביכולתי לדעת אם היה גבוה.. , קראתי על דלקת בלבלב וזה נראה לי הדבר היחידי שנשאר לי לבדוק בנוגע למערכת העיכול. ויש לי כמה שאלות:

1. כעת אני בטיפול ברפואה אלטרנטיבית ואובחנתי כסובל מקנדידה מרובה בעיקר ולכן אני בטיפול ולוקח אנזימי עיכול בכל ארוחה, תוספי תזונה, כפסולות צמחים וכדומה..
    לכן ה-B12 שלי כבר לא גבוה, ואחרי בדיקת דם גם העמילאז לא..
    האם הטיפול הנל משפיע על רמת העמילאז בדם כמו שהבי12 מן הסתם הושפע?
    כי אז זה מונה ממני לבדוק באמת אם העמילאז גבוה מידי ושיש בעיה כי הסימפטומים שלי עדיין מופיעים ואני עדיין לא בריא.

2. איזו בדיקה יכולה לאבחן אם יש לי דלקת בלבלב או בעיה שקשורה ללבלב?

3. האם אני יכול לעשות את אותה בדיקה בסעיף 2 בקופות החולים בלי תוצאה של עמילאז גבוה בבדיקות הדם?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לאבחן דלקת בלבלב

הוספת תגובה

• לאבחן דלקת בלבלב - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2014

דלקת בלבלב גם אם חריף וגם אם כרוני מחלה קשה שלא ניתן להבלבל.
    בדיקת העמילייז אינו נחוץ אצלך.
    יותר סביר שיש לך מעי רגיז ואני מציע שתפנה לרופא גסטרו להמשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אמיר
    11/07/2014

איני סובל ממעי רגיז וגם לא מאמין בזה עד לפני כשנה אורך החיים שלי היה שונה לגמרי.
    ואיני סומך על בדיקותיו ואבחונו של הגסטרולוג הקודם מכיוון שאם התסמינים האלה היה חייב לבקש בדיקת עמילאז בנוסף לכל בדיקות הדם שנתן ולא עשה זאת.
    לא ענית לי בכלל על השאלות ששאלתי דוקטור. אשמח אם תענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול
    ט
    10/07/2014

שלום רב,
    הסיפור שלי התחיל בסוף פברואר כשחטפתי שפעת קשה עם שיעול חזק.
    בינתיים השפעת עברה ואני מרגיש טוב וחזרתי לפעילות מלאה למעט גירוי בגרון שמופיע בבוקר לאחר שאני קם ומדי פעם גורם לי להישתעל.הגירוי נרגע מעט או לגמרי לתוך הערב,כשישן לא משתעל ולא מרגיש כלום.יחד עם הגירוי מופיעה אי נוחות בין השכמות (לא כאב)
    וככה זה נמשך ככככללללללל כבר חמישה חודשים כל יום ואני מיואש.
    יש לי היסטוריה של צרבות כבר כמה שנים.
    אני רוצה לציין כי לאחר שהחלמתי מהשפעת יצאתי לאימון שבמהלכו הופיע לי צרבת חזקה מאד ומאז הגירוי הזה איתי.
    הצרבות בעבר היו מופיעות בזמן ריצה בעיקר לתקופות, הייתי מטפל בלוסק וזה היה נפתר.
    רופא אאג מצא בארבעת הביקורים שלי אצלו נפיחות בפתח הוושט (בפעם האחרונה הוא ראה שיפוא ניכר אולם עדיין הנפיחות קיימת) ונתן לי נקסיום 40מג פעמיים ביום כבר חודשיים וחצי.
    צרבות אין לי יותר אבל הגירוי לא עבר וכשיש ליחה היא מדי פעם חמוצה.
    הלשון שלי לבנה כל הזמן.
    מרגיש צורך לכחכח כל הזמן ולפעמים אחרי אוכל הפה מתמלא בליחה.
    הוא הפנה אותי לרופא גסטרו להמשך בירור.
    צילום חזה לפני שלושה חודשים תקין.
    סי טי סינוסים תקין
    שאלתי:
    האם יכול להיות שנקסיום לא עוזר לשיעול במידה וזה קשור לריפלוקס?
    מה לעשות?
    בן 40 מעשן לשעבר.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• שיעול - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2014

יתכן ונקסיום לא עוזר מספיק ובמקרים כאלו יש צורך לניתוחים.
    צריך ביקורת אצל רופא גסטרו- להעריך את המצב ולשקול המשך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לצום?
    אריאל
    10/07/2014

שלום, יש לי כאן בדיקת דם שעלי לבצע ואני לא יודעת אם צריך לצום, יש בבדיקת הדם המון בדיקות רובם זה בקשר לגזים במערכת העיכול שמאוד מציקים לי אז זה מה שהרופא נתן לי ואני רוצה לשאול אם אני צריכה לצום שכחתי לשאול אותו את זה.
    CELIAC SCREEN
    TREPONEMA SCR./TPHA
    LACTOSE TOLERANCE
    GLUCOSE 0
    GLUCOSE 30
    GLUCOSE 45
    GLUCOSE 60
    GLUCOSE 90.
    בנוסף יש לי פה גם בדיקת איידס 1+2 first, הרפס, הפנטיטיס כל הסוגים.
    צריך לצום? הכל זה בדף אחד, אולי לגבי משהו ספציפי שצריך לצום? תודה רבה! אגב- זה בדיקות של רגישויות למזון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך לצום?

הוספת תגובה

• צריך לצום? - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2014

צריך להיות בצום עקב הבדיקת סוכר.
    יש בדיקה של רגישות לקמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-שאלה אחרונה

אריאל
    11/07/2014

כל הבדיקות שרשמתי לך פה הם לקיחת דם? גם הבדיקת קמח זה לקיחת דם? איך מתבצעת הבדיקת קמח? וצום זה 12 שעות נכון? המון תודהההההההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מקונטרולוק ללוסק
    שי
    10/07/2014

שלום.אני לוקח קונטרלוק נגד צרבות .זה עוזר אבל יש תופעות לואי של כאבי ראש חזקים .האם אפשר לעבור ללוסק ?אם כן האם צריך לחכות מספר ימים או מותר להחליף מיד.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מקונטרולוק ללוסק

הוספת תגובה

• מעבר מקונטרולוק ללוסק - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    11/07/2014

מותר להחליף מיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה