מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חריגה באנזים כבדנועם31/07/2007
שלום
האם לחריגה באחד מאנזימי הכבד יש משמעות קלינית ?
ALT(GPT) 54.10 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)*
זה חזר על עצמו בבדיקה שעשיתי שבוע לאחר מכן בגלל משהו אחר מרופא אחר .
האם זה דורש בירור כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגה באנזים כבד
ד''ר יעקב מאור01/08/2007הפרעה באנזימי הכבד החוזרת על עצמה דורשת התיחסות ובירור שיכול להתחיל אצל רופא המשפחה ולהמשיך אצל מומחה במחלות כבד או גסטרואנטרולוג.
יש צורך לקבל פרטים אודות המצב למשל: משך ההפרעה (לעבור על בדיקות דם קודמות או לברר אצלך אם קבלת בעבר הודעות אחרי תרומת דם למשל), קיום גורמי סיכון למחלות כבד (כגון קבלת מנות דם בעבר, שימוש באלכוהול או בסמים וכדומה), קיום סימפטומים המתאימים להפרעה כבדית. בהמשך יש צורך להרחיב את הבדיקות שיתנו מידע על מדדים של תיפקוד הכבד (להבדיל מאנזימי כבד) ועל גורמים שונים להפרעות באנזימי הכבד.
בין הגורמים הנפוצים להפרעה באנזימי הכבד נמצא: זיהום בוירוסים של הכבד הפטיטיס B ו- C. מצבים של פגיעת מערכת החיסון בכבד ומחלות הקשורות בחילוף חומרים (למשל חילוף חומרים של הנחושת).
כפי שציינתי, רצוי על סמך הממצאים בבד'יקות אלה יוכל המומחה למחלות כבד/גסטרואנטרלוג להתוות תוכנית לצורך בבירור נוסף או ימליץ על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןהראל31/07/2007
שלום, אני בן 24 וסובל מזה כשנה מכאבי בטן.
בהתחלה כאבי הבטן היו בעיקר בשעות הבוקר, אך עם הזמן התחזקו ונהיו בתדירות גבוהה יותר בעיקר לאחר ארוחות. הבטן שלי נפוחה מאוד ואני סובל רוב היום מגזים, היום גיליתי לראשונה דם בצואה.
התייעצתי עם רופא פעמיים ועשיתי בדיוקת דם שיצאו תקינות (חוץ מ-B12 נמוך), מה יכולה להיות הבעיה? האם יש חשש מגידול במעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר יעקב מאור01/08/2007הראל שלום,
תלונות של כאב בטן, דמם מדרכי העיכול וחוסר בויטמין B12 דורשות התיעצות ובירור על-ידי מומחה בגסטרואנטרולוגיה. יש לשלול בראש וראשונה מחלות מעיים דלקתיות, אם כי הסבירות לכך אינה גבוהה. גידולי מעיים נדירים בגילך, אולם להערכתי כחלק מהבירור תעבור בדיקות אנדוסקופיות של המעי הגס-קולונוסקופיה שישללו גם מצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרומת דם- וירוס מסוג Cאהרונה30/07/2007
שלום רב.
תרמתי דם ואמרו לי שיש לי וירוס מסוג C, מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור30/07/2007אהרונה,
המצאות נוגדנים להפטיטיס C מצביעה על-פי רוב על חשיפה בעבר לנגיף ההפטיטיס C.
הפטיטיס C הינו נגיף המדביק את תאי הכבד וכתוצאה מכך גורם לדלקת הכבד (הפטיטיס).
חלק קטן מהאנשים שנימצאו אצלם נוגדנים הצליחו להפטר מהוירוס סמוך לזמן ההדבקה והמצאות הנוגדנים בבדיקה (גם כעבור שנים) מהווה את הסימן היחיד להדבקה.
אולם, אצל רוב הנידבקים ניתן לגלות וירוס פעיל בדמם. הבשורות הטובות הן, שמרבית הנידבקים לא יפתחו מחלת כבד משמעותית במשך חייהם וכי קצב ההתקדמות של מחלת הפטיטיס C הינה איטית ונימשכת על פני עשורים.
בנוסף עליך לדעת כי כיום קיימים טיפולים יעילים מאוד כנגד הפטיטיס C וטיפולים נוספים נמצאים בשלבי פיתוח מתקדמים.
בשלב זה עליך לגשת למומחה למחלות כבד או לגסטרואנטרולוג כדי שיערוך לך סידרת בדיקות כולל אנזימי כבד, קביעת כמות הוירוסים בדם, תת-הקבוצה-גנוטיפ של הפטיטיס C (קיימים 6 גנוטיפים כשהשכיח בארץ גנוטיפ 1). על פי מדדים אלה יקבע הצורך והעיתוי המתאים לטיפול, סוג הטיפול ומשכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנייעקב30/07/2007
עשיתי בדיקת אולטראסאונד ורופא שלי אמר לי שיש לי כבד שומני.האם יש תרופות שיכולות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר יעקב מאור30/07/2007יעקב,
ממצא של כבד שומני הינו ממצא שכיח מאוד ובמיוחד אצל אנשים הסובלים מעודף משקל, יתר שומני הדם, יתר לחץ-דם וסוכרת. סבורים כי לגורמי סיכון אלה בסיס משותף הקרוי תנגודת לאינסולין.
כבד שומני כשלעצמו ברוב המקרים מהווה מצב קל שאינו מתקדם לתחלואה כבדית משמעותית.
כיום לא קיים טיפול ספציפי לכבד השומני. ברור מעבר לכל ספק שהטיפול המועדף הינו דיאטה לירידת משקל משולבת עם פעילות גופנית. חשוב לזכור כי הדיאטה צריכה להיות בהדרכת דיאטנית, אמורה לכלול תפריט מגוון - ואין יתרון לדיאטה ללא פחממות (שיטת אטקינס) ולגרום לירידת משקל מתונה והדרגתית של לא יותר מ- 500 - 700 גרם לשבוע.הוכח כי, " דיאטת כסח" מחמירה את מצב הכבד. פעילות גופנית אולי חשובה אף יותר מדיאטה לשיפור "התנגודת לאינסולין".
לאנשים בעודף משקל משמעותי מומלצות תרופות המסייעות להפחתת התיאבון ובמקרים קשים ניתוחי השמנה.
תרופות אחרות שנוסו ולא הוכחו עד כה כמועילות כוללות: נוגדי חימצון כגון ויטמין E, תרופות המשמשות לאיזון סוכרת ואחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר תחושת רעבירון30/07/2007
שלום רב,
אני סובל מהעדר תחושת רעב כבר המון זמן. אני לא מרגיש רעב כמעט אף פעם. עשיתי בדיקות דם כולל ספירת דם ושקיעת דם ויצאו תקינות (חוץ מרמת טריציגילרדים גבוהה- שומנים בדם).
מה יכולה להיות הסיבה? מה כדאי לבדוק?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תחושת רעב
ד''ר יעקב מאור30/07/2007ירון,
אף כי לא ציינת במפורש אני מניח שמשקל גופך יציב. במקרה זה די ברור כי צריכת המזון שלך מספקת למרות היעדר תחושת רעב. אני ממליץ כי תפנה לדיאטנית קלינית שתקבל מידע לגבי הארוחות שלך ותעזור לך לארגן תפריט מגוון שיענה על כל הצרכים התזונתיים של אדם בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תושבתך
ירון30/07/2007יש לי קצת עודף משקל ובגלל זה גם יש לי רמת שומנים קצת גבוהה בדם. זה גם (על אף שזה נשמע אבסורד) בגלל שאיני מרגיש תחושת רעב אז אני מנסה לאכול כמו בן אדם נורמלי ולפעמים אני אוכל יותר ממה שצריך (כי אין תחושת רעב ושובע). פרט לכך האם יש גורצים אפשריים לכך? (כבר זמן רב זה כך).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה
ד''ר יעקב מאור01/08/2007ירון,
כפי שציינתי, אני ממליץ כי תפנה לדיאטנית קלינית שתקבל מידע לגבי הארוחות שלך ותעזור לך לארגן תפריט מגוון שיענה על כל הצרכים התזונתיים של אדם בגילך. בנוסף באם עודף המשקל ניכר רצוי לבצע בירור הורמונלי על-ידי הרופא המטפל או אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חזקיםזוהר29/07/2007
אני סטודנט שנה ראשונה במקצוע קשה ותחרותי. כבר כמה חודשים (קרוב ל-3) יש לי כאבי בטן לעיתים מאוד קרובות, הרגשה של צריבה ומעין תחושת רעב גם אם אני לא רעב. לרוב הכאבים נסבלים, אבל מדי פעם הם הופכים לכאבים חזקים מאוד שגורמים לי ממש להתקפל. אני חושב שאולי זה בגלל הלחץ שאני נמצא בו,אבל בכל זאת יש לזה ביטוי גופני, זה לא משהו פסיכוסומטי בלבד. אני מתאר לעצמי שאי אפשר לתת לי אבחנה דרך האינטרנט, אבל אולי יש השערות או לפחות אם אפשר לדעת לאיזה רופא בכלל אני צריך ללכת ומה אני יכול לעשות עד שיגיע התור שלי...
תודה רבה ומצטער על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן חזקים
ד''ר יעקב מאור30/07/2007זוהר שלום,
כאב בטן הינה תלונה שכיחה ובלתי נעימה באנשים צעירים. בקבוצת בני גילך הסיבות העיקריות לכאב בטן כוללות: מחלות פפטיות-מחלות הקשורות לחומציות הקיבה, מחלות הקשורות לאבנים בכיס-המרה ומחלות דלקתיות של המעיים.
אנשים רבים סובלים מתסמונת המעי הרגיש שביטויו העיקרי כאב בטן. מצב זה אינו!!! ניגרם ממתח אבל יכול להיות מוחמר במצבי לחץ.
עצתי כי תפנה בהקדם ליעוץ של מומחה לגסטרואנטרולוגיה, אשר יתווה את התוכנית האבחנתית ועד לקבלת האבחנה יתן לך תרופות שעשויות להקל על הסימפטומים שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריףליאל27/07/2007
אני בחורה צעירה שסובלת מגזים באופן קצוני ונפיחות בבטן לאחר אכילה ,אני מרגישה לפעמים את כל התהליכים שקורים לי בבטן עד להוצאת הנפיחה או הצואה ,קבעתי תור לגסטרו ,הדבר שמדאיג אותי יותר מכל הוא ריח הגזים שמאוד מאוד חריף בלשון מאוד עדינה ,ז"א שברג עשיוצאת לי נפיחה אני ממש צריכה להתרחק כי הריח ממש מחריד ,על מה הריח יכול להעיד ,לי יש תחושה שפשוט יש לי משהו מקולקל בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חריף
ד''ר יעקב מאור27/07/2007כפי שציינת, אכן מן הראוי לקבוע התיעצות עם גסטרואנטרולוג מומחה שיאבחן את הגורם לתלונותיך בצורה מדויקת ויתן לך הסבר מפורט לגבי מצבך ודרכי ההתמודדות אתה.
פליטת גזים הינה תהליך נורמלי. מקור הגזים במעיים הינו באופן חלקי מתוצרי פירוק של חיידקים הקיימים בכל אדם ונקראים פלורת המעיים. יתכן ששימוש בתכשירים פרוביוטיים, דהיינו, תרכיז חיידקים עם תכונות מועילות ישפר את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביציאותלימור26/07/2007
שלום
אני בת 30 ולפני כחצי שנה כל יציאה הייתה מלווה בכאב ובדימום
ישנם ימים שהכול תקין אך כאשר היציאה קשה , היא מלווה בדימום
לפי הבנתי זה טחור , אשמח לדעת האם שינוי הרגלי אכילה יכול
להעלים את הטחור או שזה תלוי בעוד דברים
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמום ביציאות
ד''ר יעקב מאור26/07/2007הסיבות השכיחות לדמם מפי הטבעת כוללות: פיסורה-סדק בפי הטבעת, טחורים-התרחבות ורידים בפי הטבעת, ותהליכים דלקתיים וגידולים במעי הגס. לפני קביעת הטיפול הנידרש יש צורך בהערכה אבחנתית, המתבצעת במקביל על-ידי גסטרואנטרולוגים-מומחים למחלות דרכי העיכול ועל ידי פרוקטולוגים-כירורגים של איזור פי-הטבעת. ההערכה עשויה לכלול בדיקות אנדוסקופיות של המעי הגס סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה.
אם אכן הסיבה לדמם היא טחורים קיימות מספר אפשרויות טיפוליות המתבצעות על-ידי פרוקטולוג.
חלק מהטיפול בטחורים ובסדק כולל שמירה על פעולות מעיים סדירות ומעט רכות. הדרך הטובה להשגת מטרה זו הינה כלכלה עשירה בסיבים תזונתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודונטע25/07/2007
שלום רב, אדם שאני מכירה נמצא עכשיו בהודו.. ואינו מרגיש טוב, שני רופאים אומרים שהתנפח לו הכבד.. והוא מרגיש כמין גולה בבטן התחתונה.. ובלילה לרוב תוקפים אותו כאבים עזים.. מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן? הוא מחכה עם זה.. האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו
ד''ר יעקב מאור26/07/2007הפרטים שתארת הינם מעטים מכדי לאפשר התיחסות רצינית לגבי האפשרויות האבחנתיות ודרכי הטיפול במצבו.
לעניות דעתי, בהיעדר איבחון מדויק לגבי אופי המחלה, במיוחד בהודו על המגבלות בשירותי הרפואה במקום, יש צורך להעביר את האדם חזרה ארצה בהקדם לצורך מתן טיפול רפואי הולם.
מצבו הבריאותי בהגעתו יאפשרו החלטה לגבי המשך הטיפול אם על-ידי רופא המשפחה ויועצים כגון מומחה לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד או במרפאת המטיילים במרכז הרפואי שיבא בראשותו של פרופ' אלי שוורץ או במסגרת אישפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)