מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטן העליונהארז14/08/2007
שלום
שמי ארז ואני כבן 30 , מזה מספר שנים אני סובל מכאבים בבטן העליונה שבאים בצורת התקף חד
לעיתים יום אחרי יום ולעיתים יכולים לעבור מספר חודשים בין התקף להתקף.
חש בעיקר כאב/לחץ עז(כאילו מנפחים בלון) באזור הבטן העליונה והחזה ולעיתים הכאב מקרין לגב
וחולף לאחר מספר דקות.
לפני כשנה ערכתי בדיקות דם מקיפות שכללו גם תפקודי כבד והן נמצאו תקינות.
US בטן עליונה שערכתי לפני כשבועיים היה תקין אף הוא ונאמר בו בין השאר "כבד-גודל רגיל
מרקם הומוגני ,דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות כיס מרה-כיס ודרכי מרה תקינים"
ושאלתי היא כזאת:האם יתכן שאני סובל מאבנים בדרכי המרה ואלו לא אותרו ב US? והאם ישנן
סיבות אפשריות לכאבים אלו וישנה סכנה בכך שאני כל כך הרבה זמן סובל מכאבים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן עליונה
ד''ר יעקב מאור14/08/2007רגישות ה- US לגילוי אבנים בכיס-המרה גבוהה מאוד. אם עדיין קיים חשד גבוה לקיום אבנים יש לשקול בדיקה חוזרת ו/או ביצוע בדיקות אחרות כגון אולטראסאונד אנדוסקופי (מתמר אולטרסאונד המוצמד לקצה של מיכשור אופטי המוחדר לתוך הקיבה) לגילוי אבנים בכיס-המרה (או בדרכי המרה). במקביל יש לבדוק סיבות אחרות לכאב בטן בהתיעצות עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
תלונות הנימשכות זמן רב מצביעות על-פי-רוב על מחלה שפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס המרהמאיה בן עמי12/08/2007
שלום,
אני צריכה לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה.
רציתי לשאול מה מומלץ לאכול ולא לאכול עד מועד הניתוח.
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס מרה
ד''ר יעקב מאור12/08/2007באופן עקרוני אין צורך בדיאטה מיוחדת לאנשים שלהם אבנים בכיס-מרה.
מלחי המרה מופרשים מהכבד ונאגרים בין הארוחות בכיס-המרה. תפקיד מלחי המרה לסייע בספיגת מזונות שומניים. בזמן הארוחה מתכווץ כיס-המרה ומפריש את מלחי המרה למעי, בכדי לאפשר את העיכול. מזונות שומניים עשויים לגרום לגירוי חזק להתכווצות כיס-המרה. אם קיימת אבן במוצא כיס-המרה ההתכווצות כנגד ההתנגדות של האבן יכולה לגרום לכאב האופייני של מחלת כיס-מרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק רדוםעינת10/08/2007
מזה חיידק רדום בכבד והאם זה קשור לכבד שומני האם זה מדבק באמצעות יחסי מין רוק זיעה וכו אודה לך על תשובתך המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2007אני מניח שאת מתכוונת לנגיף רדום.מדובר לרוב בHBV (דלקת בכבד מסוג B) שמזהם הכבד ואינו משכפל. זה יכול להתעורר בנסיבות מסוימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניעינת10/08/2007
מהו כבד שומני האם זה חיידק הפטיטיס ? מהו המונח הרפואי של זה?האם אפשר להדבק בזה על ידי רוק נשיקות זיעה או יחסי מין אודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2007כבד שומני זה מצב של הסננה של שומן בתוך הכבד. יכול להיות משני לאלכוהול אך לרוב קורה בחולים עם התסמונת המטאבולית- יתר לחץ דם, סוכרת ועודף משקל ושומנים גבוהים בדם. יכול להיות גם בהפטיטיס C.
אם זה קשור לתמונת המטאבולית אז אין סיכון של הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C דחוףרוני10/08/2007
שלום אני בת 42 לפני 8 שנים נתגלה אצלי הפטיטיס C במהלך ההריון. אחרי הלידה ה-PCR יצא שלילי ולא עשיתי שום טיפולים. כיום בבדיקות הדם שלי יצאו תפקודי כבד גבוהים ו-PCR חיובי. בבדיקות האולטראסאונד יצא שהכל תקין ומרקם הכבד אחיד. כך גם שאר האיברים. בהתייעצות הראשונה עם רופא גסרו הוא אמר שאני צריכה להתחיל בטיפול. ושלח אותי לבדיקות נוספות של איזה סוג יש לי. אני מאד מעוניינת בחוות דעת נוספת. האם יש משמעות לכך שהאולטרסאונד יצא תקין? ( כשהייתי אצל הרופא לא היו בידי בדיקות האולטרסואנד) האם יש כמה טיפולים להפטיטיס? אני שייכת לקופח כללית ובמרפאה שלי לא הפנו אותי לבית חולים בטענה שיש רופאים במרפאה שאליה אני שייכת. האם אני צריכה חוות דעת נופסות לפני שאתחיל בטיפול??? אנא ענו לי במהרה. תודה מראש
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2007טיפול ב HCV בהחלט יכול להיות דרך מרפאה של קופ"ח ואין צורך להיות בב"ח.
זה נשמע שיש HCV כרוני . US היא בדיקה למבנה של הכבד ולרוב תקין בחולים עם HCV - למעט אם יש שחמת.
הטיפול ל HCV יעיל היום- בין 50-80% סיכוי למחיקת הנגיף.
כאשר יש כל הניתונים מהבדיקות יש להתייעץ שוב עם הרופא.
צריך לדעת שאם מקבלים טיפול אז אור להיות בהריון במהלך הטיפול וחצי שנה לאחר מכן. גם התופעות הלואי יותר קשים עם גיל מעל 50 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלי?דנה08/08/2007
שלום,
במרבית הפעמים אני סובלת מכאבי בטן עזים לפני יציאות ומכאב בפי הטבעת בזמן היציאות האם זה נורמלי ותקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2007יתכן הרבה מאוד דברים- גם מחלות מבניות וגם של תסמונת המעי הרגיז.
חייבים להבדק על ידי רופא גסטרו על מנת להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nasreennisreen08/08/2007
שלום
אני בת 23 סובלת מבעית יתר שתן אשר נכנסת לשירותים הרבה
חשבתי שיש בעית סכרת
עשתי בדיקות דם והכל בסדר
אני שואלת מה לעשות ומה הבעיה ואים יש בדיקות שאני צריכה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2007צריך להבדק אצל אורולוג- יש תחום של אורודינמיקה שבודק בבדיקות מיוחדות מערכת השתן. לא ניתן לתת אבחנה בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון כרוניסיגל08/08/2007
שלום דוקטור,
יש לי תחושה של כאב חזק / מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 5 חודשים , זה מאוד מפריע לי לתיפקוד יום יומי .
עשיתי בדיקות הבאות:
בדיקת א.א.ג - הכל תקין
בדיקת גסטרו- בקע קצר בסערפת
בדיקת CT - הכל תקין
בדיקת אולטרסאונד - הכל תקין
רנטגן - הכל תקין
בדיקות דם - הכל תקין
משטח גרון - תקין
מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות לעשות עוד כדי לדעת איך לפתור את הביעה ?
זה מאוד מפחיד אותי כי כל הבדיקות שעשיתי הם תקינות חוץ מבקע סערפתי .
תודה מראש על התשובה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2007יתכן globus- שזה תגובה למתח. המבנה של המערכת תקינה בבדיקות הדמיה אך התיפקוד לא. מציע להפנות שוב לרופא גסטרו. יתכן שיש מקור למתח נפשי שגורם לתלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כאב בגון
סיגל20/08/2007תודה על התשובה.
אני בכלל לא בלחץ אז יש לשלול מצב נפשי לא תקין.
היתי אצל גסטרולוג , הוא אמר לי שבגלל בקע בסערפת יש תחושה כזאת , האם זה נכון ?
הוא נתן לי לנטון פעמים ביום וזה לא עוזר ...
מה אתה מציע ?
תודה מראש על התשובה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גרון כרוני
ד''ר סטיבן מלניק21/08/2007אם אין תגובה ללנטון פעמיים ליום לא סביר שמדובר על בעיה קשןרה לרפלוקס של חומצה לגרון.
יתכן בעיה של תנועה של הושט.
מציע להחזור לרוםא גסטרו- ולשקול ביצוע בדיקת מנומטריה של הושט שבודקת התנועה של ושט וגם ניטור חומצה בושט במשך יממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופאיורי08/08/2007
שלום הייתי מעוניין בהמלצה לרופא באזור הצפון רצוי שיהיה מאוד חזק בתחום הגסטרואנטרולוגיה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2007מציע להפנות למנהל מכון גסטרו של אחד מבתי החולים הגדולים באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותארנון07/08/2007
שלום רב
עשיתי שבוע שעבר בדיקת בריום מנגנון בליעה והכל יצא תקין. מה שמוזר הוא שעכשיו חזרתי מרופא אאג והוא הכניס את הדיסק למחשב וראה רק צילום אחד,אבל הממצאים של הרופא שבדק אותי כאליו מתיחסים ליותר מצילום אחד,ייתכן?
בכל מקרה,בגלל שהבדיקה יצאה תקינה הפנו אותי לבדיקת גסטרוסקופיה אצל רופא גסטרו,שמקבל בבית הרופאים(ברחובות למי שמכיר) ונאמר לי שאני יכולה לבצע את הבדיקה אצלו.?! זה הגיוני?! אני קראתי באינטרנט שמבצעים את הבדיקה הזו רק בבית חולים?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק09/08/2007צילום ושט ובליעה כולל מספר צילומים- הרופא בודק גם בעת הבדיקה אבל לרוב יש כל הצילומים. אני חושב שיש לסמוך על התשובה. יתכן בעה טכנית עם הדיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות מזון בצואהמיכל06/08/2007
שלום,
בת 30, מזה כחודש מופיעות שאריות מזון שלא עוכל בצואה (ניתן לראות שאריות של ירקות ופרות אדומים, כתומים, ירוקים ועוד) ויציאות מרובות יחסית. לא הבחנתי בדם, איני סובלת מכאבים, בחילות, גזים או עצירות, אולם היציאות מרובות יחסית.
ערכתי בדיקות דם כלליות והן יצאו תקינות.
אני מודאגת שמא המזון לא נספג היטב, אני רזה ואין לי עודפים מיותרים...
האם כדאי לבצע בדיקות נוספות, מקיפות יותר? האם שאריות מזון בצואה הן דבר חריג או אולי פשוט לא הבחנתי בהן קודם לכן? רופא המשפחה טען שאין טעם לדאוג כרגע, אך אני דואגת...
אודה מאד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק06/08/2007יתכן שיש מעבר מהר של אודל דרך מע העיכול - אבל בדרך כלל מופיע עם שלשןל. כמובן יתכן שלא זיהת נכון את תוכן בצואהץ
בכל מקרה אני מציע לפנות לרופא המטפל לבצע בדיקות צואה בין היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אבל -
מיכל07/08/2007אני חושבת שזהיתי היטב...
ערכתי בדיקות צואה פעמים ברציפות - לא נמצאו פרזיטים, ביצי תולעים, סלמונלה.
האם תוכל להציע בדיקות נוספות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
ד''ר סטיבן מלניק07/08/2007יש בדיקות שבודקים מהירות המעבר של מערכת העכול וגם בדקות של תת-ספיגה. חלק של הבדיקות מסובכוות ויש להתייעץ עם רופא גסטרו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני מ עושים?זכסנהויז רחל06/08/2007
אני בת 45 שוקלת 82 גובה 170 אני מטופלת בכדורים ללחץ דם (140/90)וזה עוזר לי מאוד ערכים נכון להיום 107/69 110/70 .
לפני כשנתיים היה לי חידק בקיבה , טופלתי וזה עבר .
לפני מס, שבועות הופיעו לי שוב כאבים חזקים מאוד בבטן עליונה , בבדיקת נשיפה שעשיתי היא נמוכה מ 5 (1.30) עשיתי u.s בטן עליונה ודגש על כבד וכיס מרה.
הכול תקין חוץ מזה שיש לי כבד שומני .
שאלתי היא האם ישנה דיאטת למניעת השומן בכבד?
מה עלי לעשות?
הודה אם תוכל לענות לי בברכה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק06/08/2007כבד שומני מאוד שכיח וקשור לעודף משקל ובעיקר בבטן מרכזית. למרות מחקר רב, הפתרון לא תרופתי אלה לרדת במשקל ולהגביר פעילות גופנית. אני מציע שתפמי למומחה לכבד להעריך את מצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטן, יציאות מוזרות מאוד!!טל05/08/2007
שלום
אני בת 23 ואובחנתי בגיל 12 כבעלת מעי רגיז למרות שאורך החיים שלי לא לחוץ ואינני נוטה להיות בלחץ או דברים דומים אך קיבלתי את רוע הגזירה ונאלצתי להתמודד עם הכאבים שעוד לא פסקו- הבעיה היא שבחצי שנה האחרונה חלה תפנית מוזרה:
כאבי הבטן נהיו חזקים יותר, יש לי יציאות רכות אך לפני היציאה יש לי שילשול בצבע צהוב לבן (סליחה על הפירוט אבל לפעמים השילשול יוצא בעת יציאה של גזים כאילו ללא שליטה)
בנוסף היציאות הן בצבע קצת דמי וקרה שהיה לי פעמיים שילשול דמי
הלכמי למוקד ובדקו לי המוגלובין והוא היה תקין, בנוסף יש לי כאבי בטן עליונה בצד שמאל בעיקר בערב, הגסטרו אמר שזה המעי הרגיז אך עבר זמן וכאבי הבטן וכל שאר הדברים נשארו כך ולא נעלמו
יש לציין שיש לי בקע סרעפתי ובנוסף להכל הצרבות חוגגות
רופא משפחה אמר שאין סיכוי לשום חיידק ולא הסכים לבצע בדיקה לזיהוי, אך נראה לי שיש לי משהו שממש לא בסדר האם זה נכון להפיל הכל על המעי הרגיז ולא לבצע בדיקות טפילים? האם המעי הרגיז יכול לגרום למה שיש לי בחצי שנה האחרונה?
לפי מה שקראתי חלק מהסימפטומים שאני מתארת מתאימים לחידק הליקובקטר או עוד אחד שאיני זוכרת את שמו- מה דגעתך? להתעקש על בדיקת טפילי מעיים?
סליחה על המגילה אך אני מיואשת מהמצב הלא נגמר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבטן
ד''ר יעקב מאור05/08/2007את בהחלט צודקת. אבחנה של מעי רגיש לפני 11 שנים אינה שוללת התפתחות בעיה אחרת במערכת העיכול כעת. עליך לבקש מרופא המשפחה בדיקות דם רלבנטיות כגון: שקיעת דם, ספירת דם, נוסחת חלבוני הדם, פרופיל שומנים בדם, תיפקודי כבד, תיפקודי בלוטת התריס, בדיקות צואה לתרבית ולטפילים ועוד. על-פי ממצאים ראשוניים אלה ניתן יהיה לשקול טיפולים כגון טיפול אנטיביוטי אמפירי (ניסיון טיפולי) קצר מועד והפניה להמשך יעוץ ובירור על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!מוריה03/08/2007
מזה כבר שבוע אני סובל מכאבי בטן חזקים באזור הקיבה\מעי. בננוסף יש לי גזים רבים. ובכל פעם שאני מכניסה משהו לבטן יש לי בחילה כאב בטן ואח"כ יציאות רכות.. נראה כאילו הקיבה לא מעלת את מה שאני אוכלת. אני מציינת שתפריט האוכל שלי מאוזן ובריא מכיל סיבים וכו'. האם זה וירוס? או שאני צריכה לבדוק אצל רופא?
ד''ר סטיבן מלניק03/08/2007קשה לתת אבחנה כך אך הכי סביר שמדובר על משהו נגיפית. אם התלונות ממשיכות ממליץ להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזשירי02/08/2007
האם תסמונת המעי הרגיז זה משהו שנמשך לאורך כל החיים או שזה יכול לעבור אחרי תקופה כלשהי? אם כן, מה אפשר לעשות כדי לרפא את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
ד''ר יעקב מאור02/08/2007מעי רגיז או עדיף לומר מעי רגיש ניגרם ככל הניראה בגלל סף נמוך לכאב בעקבות גירוי של נפיחות המעי. במילים אחרות באותה דרגת נפיחות המעי אדם בריא לא יחוש מאום ולעומתו אדם הסובל ממעי רגיש יחוש הרגשות לא נעימות או כאב בבטן. הסיבה להווצרות מצב זה אינה ידועה, אם כי לאחרונה מניחים שארועים במהלך החיים למשל, זיהום מעי יעוררו את התיסמונת.
התסמונת מתאפיינת בכאב בטן ושינוי ביציאות בין עצירות לשלשול.
לאחר קביעת האבחנה הטיפולים כוללים שינויים תזונתיים כגון, המנעות מחלב ומוצריו, תוספת של תכשירים פרוביוטיים (חיידקי מעי "מועילים"), תרופות שונות ואף היפנוזה.
טיפולים אלה עשויים להביא להקלה משמעותית עם "תקופות טובות". לעיתים מזומנות קיימת הטבה ספונטנית. לצערי, פעמים רבות נישנים הסימפטומים. מעי רגיש לא חולף עם הגיל אבל ככל הניראה במהלך השנים "לומדים להתמודד עם הבעיה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)