מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות מרובהיעל14/10/2007
שלום
1. עשיתי בדיקות דם לפניי חצי שנה והיה לי past infected למחלת הנשיקה , האם זה אומר שאני לא יכולה להידבק במחלה שוב?...
2. האם זה נכון לאמר ש : תפוקודי כבד לא תקינים גורמים לעייפות?
3. ( בהמשך לשאלה 2 )האם אנטיביוטיקה משבשת את תפוקדי הכבד, ? אם כן כמה ימים לאחר הפסקת הכדורים הכבד חוזר לתפקוד תקין<?
4. האם נכן לאמר ש : " כאשר אנחנו חולים לא משנה במה או שבגוף יש מקור דלקתי תמיד תפקודי הכבד יורדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי - השאלה למעלה
יעל15/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
ד''ר סטיבן מלניק16/10/20071- לא ניתן לקבל המחלה פעמיים. הנוגדנם נותנים הגנה.
2-לפעמים כן אך גם הרבה אנשים עם אנזימים לא תקינים לא מרגישים דבר.
3-אנטיביוטיקה לא חייבת לשבשב אנזימי הכבד. גם הזיהום שבגללה קיבלו הטיפול יכול להשפיע על אנזימי הכבד.
4- לא נכון. ככלל ברפואה אים לעולם ולתמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צום ביום הביופסיהישראל ,ס,14/10/2007
רציתי לשאול בבקשה על הצום שאני אצטרך לעשות בלילה שלפני הביופסיית כבד בעצמה,,,,
אם אפשר פירוט לגבי אוכל בפרט ושתייה לבד,,,,
והאם מותר לקחת את הכדורים הכרונים שלי שהם איקאקור וקלונקס,,,
בתודה מראש,,,
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסית כבד
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2007צריך להיות בצום (רק כדורים) מאחר שאם יש צורך לטפל בסיבוכים נדירים של הבדיקה כגון דימום לפעמים צריך הרדמה כללית. במקרה כזה חשוב שהקיבה ריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבין אבל שאלתי היא:
ישראל ,ס,14/10/2007כמה שעות של תום אני צריך לפני ביצוע הבדיקה
כמה שעות לפני עליי להיכנס לצום ,,,,של מים וכמה שעות לפני של שתייה
בתודה רבה שוב
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתום=צום(תיקון טעות)
ישראל ,ס,14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה כמה שעות של צום ממים וכמה
ישראל ,ס,14/10/2007מאוכל זה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2007מספיק 6 שעות צום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר קיבה-ושט?נועם14/10/2007
אני בחור בן 25, בריא באופן כללי.
מזה כחצי שנה (ואולי אף יותר) אני מרגיש כאילו משהו "תקוע" לי בגרון, כאילו משהו עולה לי למעלה ותקוע שם. התופעה מלווה בשיהוקים שכביכול "משחררים" את מה שתקוע, אבל זה חוזר.
כמו כן אני מרגיש לעיתים קושי בבליעת רוק (לא אוכל)- כאילו הרוק צריך לעבור איזשהו מחסום..
לציין כי התופעה היא לסירוגין- יכולה להיעלם לחודש למשל (לאחר שלקחתי אומפרדקס) ואח"כ לחזור. לא ברור לי מה עומד מאחורי זה.
בתבחין נשיפה שעשיתי התוצאה היתה 20.07 (ערכי ייחוס 0.0-3.5). אין לי מושג מה זה אומר, אך בעקבות התוצאה הרופא משפחה נתן לי קוקטייל אנטיביוטיקות למשך שבוע שלא ממש עזר.
התופעות האלה "באות והולכות". לאחרונה זה חזר, אז התחלתי לקחת אומפרדקס וכרגע יש לי בחילה (אני לוקח כדור אחד כל יום, בינתיים עברו 3 ימים).
מה ההמלצה שלך? האם לבצע בדיקת אנדוסקופיה פולשנית? אולי לקחת יותר זמן אנטיביוטיקה (אם מדובר בחיידק הליקוגבטר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושט-קיבה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2007יתכן מאוד שהתלונות קשורות לרפלוקס של חומצה מהקיבה לושט. אם טיפול של כמה שבועות של אומפראדקס לא הועיל אז יש מקום לבירור עם אנזוסקופיה. אנני חושב שיש מקום לאנטביוטיקה כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני השתמשתי ומשתמש ב,,,
ישראל ,ס,16/10/2007רק המלצה בלבד אתה יכול לנסות במשהו ששמו "רני" RENNE
טבליות נגד צרבות ותופעת החזר ושט קיבה
טבליות מציצה כאלו עולה כ42 שקל לחבילה
אתה יכול לנסות אבל זו רק המלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות והתמכרות לגליצריןאורית14/10/2007
אני בת 28 -אני כבר מגיל צעיר מאוד סובלת מעצירות.
בעבר הייתי מכורה ללקסעדין ולפני שנתיים הצלחתי להגמל מהם.
בשנה האחרונה אני מכורה לנרות גליצרין ואני לא יודעת כיצד להגמל מהם ...אני חושבת ש"נדפק"לי מנגנון הגירוי ליציאה ללא גליצרין.מה עושים?אני משתדלת לשמור על תזונה נכונה עשירה בסיבים תזונתיים+שתייה מרובה+פעילות גופנית .וזה לא עוזר....
אשמח לקבל עזרה ויעוץ
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לגליצרין
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2007אני חושב שחשוב לנסות לפתור הבעיה כל עוד שאת צעירה.
מציע להפנות למומחה בתחום כגון מרפאה של קרקעית האגן בתל-השומר. קודם צריך להגיע לאיבחון נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאריאל14/10/2007
בן 57 עם המנגיומה בכבד.
בתאריך10/10/07 אחר הצהריים נטלתי 2 גר' מוקסיפן חד פעמית. על -פי הריח הפרשתו בשתן החלה עוד באותו יום בערב אך נפסקה כרגיל כעבור כיומיים.
היום בבוקר שוב החלה הפרשתו בשתן.
האם החידוש לכאורה לארח הפסקה עשויים ללמד על בעיה כלשהי בכבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד''ר סטיבן מלניק14/10/2007אנני חושב שאפשר להסיק הרבה מסקנות מהצבע של השתן והריח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון אבל
אריאל15/10/2007השאלה היתה ממוקדת והתשובה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2007אנני חושב שאפשר להסיק מסקנות מהמראה של השתן בשאלה בפורום. מציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול אנטיביוטיעידו13/10/2007
שלום רב,
טופלתי במשך שבוע בטיפול משולש בעקבות החיידק הליקובקטר.
סיימתי את הטיפול לפני 5 ימים ועדיין יש כאבי בטן.
מה זה אומר? האם בהכרח החיידק לא חוסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול אנטיביוטי
ד''ר יעקב מאור13/10/2007אין בהכרח קשר ישיר בין נוכחות חיידק ההליקובקטר פילורי למיחושים באיזור הבטן. הכאב יכול לחלוף לאחר תקופה כזו או אחרת. לבדיקת הכחדת החיידק בבדיקת נשיפה (בדיקה עם שתיית מיץ תפוזים) יש להמתין כחודש לאחר טיפול ולהמנע מנטילת תרופות מסוג בולמי משאבות פרוטונים, כגון אומפרדקס למשך שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בקיבה בזמן הריוןרחלי13/10/2007
שלום, אני בשבוע שמיני בהריון וממש בתחילת ההריון נוכחתי לדעת שיש לי חיידק בקיבה (הליקטובקטור 37.5) אני חשה תחושת מחנק וכאבים קלים בין הצלעות. מאז שהבנתי שאני בהריון חששתי לקחת טיפול שמא אפגע בעובר. שאלתי היא האם המצאותו של החיידק כרגע יכולה לסכן את התפתחותו של העובר? האם עליי לקחת טיפול אנטיביוטי בכל זאת ולמרות ההריון? האם ניתן לדחות את הטיפול התרופתי והאם יכול להגרם לי נזק אם אני דוחה טיפול? מה לעשות???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בקיבה בזמן הריון
ד''ר יעקב מאור13/10/2007רחלי,
המחושים שאת חשה קרוב לודאי אינם ניגרמים מעצם נוכחות חיידק ההילקובקטר פילורי. ההדבקה בחיידק מתרחשת בגיל הילדות כך שנמצא אצלך קרוב לודאי שנים רבות. נוכחות ההליקובקטר אינה מסכנת את ההריון וכמובן לא אותך. לא מומלץ לטפל בזמן ההריון כוון שסוגי האנטיביוטיקה הניתנים כטיפול לא בטוחים לעובר. באם אין מיחושים מיוחדים פני ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה לאחר הלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מידת הכאב בביופסיית כבדישראל ,ס,13/10/2007
שלום בקרוב מאוד אאלץ לעבור ניקור כבד
רציתי לדעת כמה שאפשר לפי הידע שלכם או של מטופלים מהי מידת הכאב בבדיקה זו והאם היא מסוכנת?
תודה,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מידת הכאב בביופסיית כבד
ד''ר יעקב מאור13/10/2007כשליש מהניבדקים העוברים ביופסית כבד יסבלו מכאב בדרגה כל-שהיא באיזור הדיקור בבטן הימנית העליונה. הכאב עלול להמשך מספר ימים ועל-פי-רוב חולף עם מתן משככי כאב כגון, אופטלגין או אקמול. לעיתים לא קרובות יתכן כאב עז יותר המצריך מתן תרופות משככות כאב מסוג המורפיום.
הסיבוך העיקרי לאחר ביופסית כבד הוא דמם פנימי שעלול להתרחש בכמחצית אחוז מהניבדקים. ברוב המקרים מצב זה מצריך אישפוז להשגחה בבית-חולים, מתן נוזלים לוריד ולעיתים מנות דם ומשככי כאב. נדיר מאוד שדמם מחייב ניתוח לעצירתו. כיום קיימים אפשרויות טיפול בגורמי קרישה בעלי עוצמה או בשיטות רנטגניות לעצירת דמם ללא ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני פשוט מת מפחד
ישראל ,ס,14/10/2007הבדיקה בעוד מספר ימים לא יודע מה לעשות ,,,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סישמעון11/10/2007
שלום
התחלתי השבוע טיפול באינטרפרון ולמרות שאמרו לי שארגיש רע הרגשתי בסדר גמור האם זה מעיד על משהו? יש לזה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור12/10/2007אני שמח שאתה חש בטוב לאחר הטיפול. תופעות הלוואי יכולות להתרחש גם לאחר הטיפולים הבאים. לא נימצא קשר בין חומרת תופעות הלוואי להצלחה הטיפולית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות ביופסיה מהמעירונן11/10/2007
שלום.
לאחר סיפטומים ממושכים של שלשולים, כאבי בטן, גזים, וחוסר תיאבון.ולאחר בדיקות דם וצואה שיצאו תקינות.
נעשתה לי בדיקת קולונוסקופיה שמצאה:
In the distal descending colon 2 small aphthous ulcers were present.largest was 3 mm diameter.These were probably secondary to bowl preperation.
בעקבות כך, נלקחה ביופסיה:
Vial I from transvers colon X2
תוצאות הביופסיה הן:
aphthous villous descending colon biopsies X2
מאחר ויש לי תור לגסטרואנטרולוג רק בעוד חודשיים, אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה משמעות תוצאות הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות ביופסית המעי
ד''ר יעקב מאור12/10/2007להערכתי חל שיבוש בתעתיק של תשובת הביופסיה ורשמת את תיאור הממצאים על-ידי הגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה ולא את התשובה הפתולוגית. מכל מקום כפי שבוודאי הגסטרואנטרולוג הסביר לך מדובר בכיבים זעירים דומים לאפטות שמופיעות בפה והניגרמים מהכנה על-יד סופודקס. עליך לשוב לגסטרואנטרולוג להמשך בירור תלונותיך שאינן מוסברות על-ידי הממצאים המתוארים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שרשום,העתקתי נכון.
רונן12/10/2007זה רשום למעלה תחת הכותרת אבחנות ופרטים קליניים.
יש גם למטה רישום תחת הכותרת אבחנה:
TRANSVERSE COLON;BIOPSY:
-Fragments of unremarkable colonic mucosa
האם זאת האבחנה של הביופסיה?מה הפירוש של האבחנה שרשומה למטה?תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שרשום,העתקתי נכון.
ד''ר יעקב מאור13/10/2007Fragments of unremarkable colonic mucosa - זו אכן התשובה הפתולוגית המציינת שהביופסיה ללא ממצא ראוי לציון ובמילים אחרות תקינה. אני חוזר על המלצתי להמשיך בבירור התלונות אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםרונית11/10/2007
בוצעה בדיקת דם בגלל פטריה בציפורניים
והתקבלה תוצאה שיש שינוי , עליה באנזים של הכבד
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
ד''ר יעקב מאור12/10/2007לא ציינת אם מדובר בבדיקה לפני התחלת טיפול תרופתי בפטרת או תוך טיפול. אם ההפרעה ניצפתה עוד טרם הטיפול והיא חוזרת על עצמה יש צורך לבצע בירור על-ידי מומחה למחלות כבד לכוון הגורם להפרעה באנזימי הכבד. אם ההפרעה הופיעה תוך טיפול יתכן מאוד וניגרמה עקב השימוש בתרופה ואז יש צורך בהתיעצות עם מומחה כבד ורופא עור לגבי הצורך בהפסקת הטיפול או בהחלפתו לתכשיר אחר לטיפול בפטרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיסמיכל11/10/2007
שלום רב, אני בת 28 וסובלת מזה כ-8 שנים מגסטריטיס. בגסטרוסקופיה האחרונה זוהתה דלקת כרונית בפעילות נמוכה ללא נוכחות הליקובקטר פ. אני סובלת בחצי השנה האחרונה מעוויתות קשות מאוד בקיבה ללא תגובה ללוסק,אומפרדקס,גסטרו,לנטון -נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב,לחם לבן,סוכר פשוט וירקות ופירות טריים. האם יש סיכוי שיש חוסר אנזימתי כלשהו או מחסור בגסטרין? כיצד ניתן לבדוק זאת?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס
ד''ר יעקב מאור12/10/2007גסטריטיס כרונית כשלעצמה אינה סיבה מובהקת לסימפטומים שתארת. גם חוסר אנזימטי (האם התכוות לחוסר לקטז המפרק את סוכר החלב?) אינם מסבירים כאב בטן עליונה. למיטב ידיעתי אין מחלת חסר גסטרין. עליך לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה לשם בירור הסיבה לתלונות ומתן טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה רעה אחר תחילת טיפול בחיידקתומר11/10/2007
לאחר 3 חודשים של כאבים באיזור הבטן ובאיזור החזה וירידה במשקל עברתי אתמול גסטרוסקופיה אשר מצא את הממצאים הבאים :
יש את החיידק הליקובקטר, אולי בקע היטאלי מינימלי ודלקת קלה של רירית האנטרום
עבור החיידק קיבלתי לקחת פעמיים ביום 1 - לנטון 30 , מוקסיפן 500 - 2 , קארין 500 - 1 .
הספקתי בנתיים לקחת את התרופות פעמיים ( פעם בבוקר ופעם בערב ) והתחושה שלי היא ממש רעה , לא נרדמתי כל הלילה כי הרגשתי שהמיצים של הקיבה עולים לי לפה וגרמו לי לטעם מאוד מר בפה ( כמו אחרי הקאה) וכאבי בטן חזקים ושילשולים . לפני לקיחת התרופות היו לי כאבים שילשולים וטעם מר בפה אבל לא בכזאת עוצמה שלא יכלתי לישון בלילה .
האם זה נורמלי שבהתחלת הטיפול הסימפטומים מתחזקים ?
אני ממש מודאג כי אני מרגיש ממש רע לאחר יום של טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה רעה אחר תחילת טיפול בחיידק
ד''ר יעקב מאור12/10/2007ההרגשות שתארת שכיחים מאוד במטופלים בשילוב התרופתי לחיידק ההליקובקטר פילורי. חיוני מאוד כי תתמיד בטיפול שנימך עד שבועיים כדי להבטיח הכחדת החיידק שכן הפסקת הטיפול תגרום לכישלון טיפולי. באם אינך מסוגל להמשיך בטיפול למרות הכל התייעץ בגסטרואנטרולוג שהמליץ על הטיפול בטרם תפסיק אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגמואמוסקופיהליאל10/10/2007
אני בטוחה שלא רשמתי את שם הבדיקה נכון וזאת מכיוון ששמה נורא מסובך אך אני אמורה לעבור את הבדיקה הזו ולפי המכתב שנשלח אלי הביתה בו אני צריכה לאשר שאני מבצעת את הבדיקה נראה לי מפחיד וחשוד כאילו יש כאן סכנת חיים לכן לכל מקרה אני צריכה לאשר את ביצוע הבדיקה, האם יש מקום לחשש והכן הבדיקה יכולה לגרום לנזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגמואידוסקופיה
ד"ר יעקב מאור10/10/2007כל הליך רפואי ובעיקר פולשני מצריך הסכמה מודעת של הניבדק. בכל בדיקה קיימים סיכונים ויש צורך להיות מודע להם. באופן ספציפי בסיגמואידוסקופיה הסיבוכים נדירים ביותר וכוללים בעיקר התנקבות המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורימיכל09/10/2007
שלום רב,
אני סובלת מזה 5 חודשים מהחיידק הליקובקטר פילורי.
עברתי 2 טיפולים אך ללא הצלחה.
הטיפול הראשון:
OMPRADEX-למשך חודש
METROGYL-למשך 6 ימים
KLARIDEX- למשך 7 ימים
KALBETEN
באמצע הוחלף האומפרדקס ל LANTON 30MG למשך חודש.
לאחר כאבים חוזרים ביצעתי גסטרואנטרולוגיה שם עדיין נמצא החיידק.
הטיפול השני היה:
TEVACYCLINE- למשך 30 יום
PROTOCIDE- למשך 14 יום
OMPRADEX- למשך 14 יום.
לאחר כאבים חוזרים.
ביצעתי תבחין נשיפתי שם התקבל הערך 23.14 כשהמקסימום 5.
אני סובלת עדיין מכאבי בטן חזקים.
האם יש טיפול אחר?
מה יכול לעזור לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור09/10/2007הליקובקטר פילורי הינו חיידק הנימצא בקיבה במחצית האוכלוסיה ואינו הגורם בהכרח לכאב הבטן. אני שמח לשמוע שהגסטרוסקופיה תקינה. עליך לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה להמשך בירור הסיבה לכאב הבטן (אולטראסואונד, CT). במקביל יש לנסות שילוב אנטיביוטי אחר כנסיון להחכדת החיידק. עלי להדגיש כי גם אם טיפול זה לא יצליח זה לא סוף העולם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר פילורי - המשך
מיכל10/10/2007לפי מיטב ידיעתי הליקובקטר פילורי מדבק מאד, האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליקובקטר פילורי
ד"ר יעקב מאור10/10/2007ההדבקה בהליקובקטר מתרחשת בעיקר בגיל הילדות עד גיל 5 לערך. מפאת נפיצות הזיהום והיעדר סימפטומים במרבית הנידבקים אים דרך למנוע הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)