מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם ותסמינים נלויםאלעד28/08/2007
שלום וברכה!
מצ"ב תוצאות בדיקת דם אחרונה.
יש לציין מספר תסמינים נלווים מזה כמה שבועות:
1.בעיות עיכול: לעיתים צואה כהה, ולעיתים ארוכה ובהירה, נוכחות שאריות מזון בצואה בתוספת
נקודות שחורות.
2.חולשה.
3.קשיי שינה.
3.נפיחות בבטן התחתונה.
4.לחץ דם די גבוה.
יש לציין שאני נוטל תרופות 60 מ"ג רסיטל ביום עקב הפרעת חרדה משמעותית מסוג ocd.
בבדיקת דם סמוי בצואה התוצאה היתה תקינה.
אודה לכם אם תוכלי להפיג את חששותי מפני בעיה סמויה שאולי אינני מודע לה או לא מיחס לה כלל חשיבות בשלב זה.
בהמשך לנתונים שמסרתי לעיל יש להוסיף:
1. גיל: 29.
2. עבר משפחתי של גידולים במעי הגס אצל סבא ושתי דודות.
כל טוב.
לתשובתכם אודה.
כל טוב.
GLUCOSE 88.21 MG/DL ( 65.00- 110.00) (....*....)
ALK.PHOSPHAT. 127.86 U/L ( 30.00- 105.00) (.........)*
החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי ייחוס
ALT(GPT) 35.52 U/L ( 5.00- 45.00) (......*..)
AST(GOT) 24.69 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....)
BILIRUB.TOTAL 0.86 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.....*...)
CHOLESTEROL 181.10 MG/DL ( 120.00- 200.00) (......*..)
HDL-CHOLEST. 28.00 MG/DL ( 35.00- 85.00)*(.........)
LDL-CHOLEST. 121.35 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.......*.)
TRIGLYCERIDES 158.72 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.......*.)
WBC 9.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.......*.)
NEUTROPHILS 6.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.......*.)
NEUTROPHILS % 68.70 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.90 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......)
LYMPHOCYTES % 21.10 % ( 15.00- 40.00) (.*.......)
MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..)
MONOCYTES % 7.40 % ( 2.00- 9.00) (......*..)
EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......)
EOSINOPHILS % 0.70 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.15) (.........)*
BASOPHILS % 2.10 % ( 0.00- 1.50) (.........)*
RBC 4.52 M/UL ( 4.30- 6.00) (*........)
HEMOGLOBIN 14.00 G/DL ( 13.50- 17.50) (*........)
HEMATOCRIT 40.70 % ( 38.00- 50.00) (.*.......)
MCV 90.00 FL ( 80.00- 98.00) (....*....)
MCH 30.90 PG ( 27.00- 33.00) (.....*...)
MCHC 34.30 G/DL ( 32.00- 35.50) (.....*...)
PLATELETS 373.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (.......*.)
MPV 8.90 FL ( 6.50- 10.00) (.....*...)
RDW 13.50 % ( 11.00- 14.00) (.......*.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם ותסמינים נלווים
ד''ר יעקב מאור28/08/2007להערכתי רצוי שתעבור בדיקת קולונוסקופיה. אני ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג מומחה לקבלת יעוץ אישי ממוקד לתלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני בהריוןתמי27/08/2007
שלום,
אני בשבוע 31 להריוני וסובלת מסכרת הריונית, במהלך ההריון עברתי בדיקות דם ונמצא שבדיקת ALT (gpt) יצאה 98
ובדיקת AST (GOTׂ יצאה 48, הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי הפנייה לאולטרסאונד ואני אמורה ללכת לבצע את הבדיקה, רק יש לציין שהוא אמר שזה יכול להיות כבד שומני ויש מצב שזה יכול להיות מהסכרת.
עכשיו מה שכן אני מאוד מאוד מודאגת אז אם תוכלו בבקשה לענות מה זה בעצם כבד שומני ומה דרכי הטיפול ואם אחרי הריון זה נעלם?
תודה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני בהריון
ד''ר יעקב מאור27/08/2007קיימים מספר מצבים המופיעים בהריון בלבד בהם קיימת עליה באנזימי כבד שלהם השפעה אפשרית על בריאות האשה ההרה ו/או העובר . לכן, רצוי מאוד שבירור הפרעה באנזימי כבד בהריון ובעיקר בשליש השלישי להריון יתבצע על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה בשילוב עם רופא נשים המומחה לסיבוכי הריון.
איני בטוח שאבחנה של כבד שומני המשנית לסוכרת הריונית הינה האבחנה במקרה זה. אולם, על-פי רוב מצב זה אינו מצביע על הפרעה כבדית משמעותית (להבדיל מכבד שומני של ההריון שאינו קשור לסוכרת).
אני ממליץ כי תפני בהקדם ליעוץ המומחים הנ"ל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרוניתריטה26/08/2007
יש לי עצירות כרונית שלא עוברת גם אם אני אוכלת סיבים ורק אם אני לוקחת משלשלים היא עוברת לכמה זמן. חברה שלי הציעה לי לעשות חוקן אבל זה לא נראה לי פתרון קבוע לבעיה הזאת. מה אתם מייעצים לי לעושת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית
ד''ר יעקב מאור27/08/2007במקרים של עצירות ממושכת שאינה מגיבה לאמצעים תזונתיים כגון סיבים ומחייבת שימוש במשלשלים, בפרט באם מדובר באדם צעיר, אני ממליץ לבצע בירור העצירות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה. הבירור יכול לכלול הדמית המעי על-ידי קולונוסקופיה, בדיקת מעבר חלקיקים במעי (בצילום לאחר בליעת כמוסה), בדיקת לחצים בסוגר פי-הטבעת על-ידי בלון ועוד. באמצעות בדיקות אלה ניתן להכוין את הטיפול למשל טיפול בשיטת ה- Bio-Feedback. איני פוסל שימוש זמני קצר מועד בחוקנים לשבירת "מעגל הקסמים" של העצירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדקטי#24/08/2007
לפני שנה סיימתי לקבל זריקות נגד הפטיטיס ? האם זה יכול לעבור לאובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק25/08/2007אין חיסון נגד HCV. יש נגד HBV ולאחר 3 זריקות אין סיכן כמעט שאת יכולה לקבל HBV.
היום כל תינווק מקבל חיסון בעת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת 100 מ"ג אספירין שברקע רפלוקסיהונתן22/08/2007
שלום רב,
שמי יוסי בן 58.קצת רקע, ב2003 היה לי פרפור פרוזדורים שבעקבותיו התהפך גם הקצב וחזר לעצמו לאחר יומיים לאחר טיפול נוגד קרישה.
בבדיקת אקו לב אחרונה ב2007 נמצא שהמסתם האורטלי תלת עלי מעובה אך ללא היצרות.האורטה העולה מורחבת בשורש 34 מ"מ.עליה שמאלית מורחבת במידה קלה 22 סמ"ר. עליה ימנית מורחבת במידה קלה 18 סמ"ר.השאר תקין וגם תפקוד החדר השמאלי.אני סובל מצרבות מזה 8 שנים הייתי מטופל בעבר בלוסק לזמן קצר( היום לא).סובל מרפלוקס כתוצאה מבקע סרעפתי גולש בגובה 36-40 ס"מ מהשיניים לפי גסטרוסקופיה שנעשתה ב2003.כשנתיים סובל מכולסטרול גבוה בדם 220 וLDL גבוה מהנורמה לוקח 10 מ"ג סימוביל וכיום מאוזן.
רופאת המשפחה המליצה על 100 מ"ג אספירין על בסיס יומי שאלתי היא האם אני יכול ליטול את האספירין כל יום ללא צורך בלוסק או כדור אחר בגלל הרפלוקס והצרבות?
תודה רבה ומצטער על ההקדמה הארוכה.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק23/08/2007אנני חושב שצריך לקחת לוזק בהעדר סימפטומים. יש מקום למתן טיפול מונע ראשוני עם אספירין אבל למעט כך אתה לא בסיכון גבוה לפתח אולכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לחוצהמיכל22/08/2007
לפני כחודש דרך הבן שלי (בן שנתיים וחודשיים) על משהו בים - זכוכית אולי חתיכת עץ רטובה או כל דבר אחר - לא שמתי לב להמצאות של מזרק או משהו בסגנון במיוחד לאור העובדה כי זהו חוף מסודר בתשלום. שאלתי את הרופאת ילדים אם יש מקום לעשות בדיקה להפטיטיס או HIV מתוך הגעה מעולם התרופות ומודעות יתר לנושאים הללו (שוב למרות הדגשה כי לא שמתי לב להמצאות מזרק). לטענת 2 רופאות הילדים אין טעם בבדיקת הפטיטיס - טוענות שבחופים מסודרים אין מזרקים מזוהמים.
לפני כשבוע הופיעו כתמים אדומים גדולים על האמות של בני (קרוב לפרק כף היד) הכתם הוא אדום, לא מגרד, ללא קשקשת. חשבתי שאולי זוהי תגובה אלרגית היות והמטפלת נתנה לו פסיפלורה ללא ידיעתי. אך הכתמים לא ירדו. הם הפכו במהלך השבוע לחומים ולאט לאט מתבהרים אך עדיין קיימים גם שבוע אחרי. כתמים אלה לא נמצאים בשום מקום אחר בגוף!
האם יתכן ויש סימנים דרמטולוגים להפטיטיס בילדים התואמים ממצאים אלו או שאני סתם לחוצה.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק23/08/2007לא נראה סביר שנגיפים יכולים לשרוד בסביבת הים. הכי עמיד אומנם הוא HBV אך כל הילדים מחוסנים בעת הלידה.
כך שלדעתי אים מקום לדאגה ואני לא חושב שיש קשר לסימנים ברגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מיכל23/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להרניהענת21/08/2007
לאחר ניתוח בכבד יש לי נפיחות באיזור הניתוח עם כאבים במיוחד אחרי האוכל תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק21/08/2007לא בטוח שזה הרניה ויש מקום לבדיקה של רופא כירוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס המרהעידית20/08/2007
שלום רב,
אני בת 27, ללא הריונות קודמים ולא סובלת מעודף משקל. לאחרונה בעקבות כאב עז שפקד אותי בבטן, התגלתה בבדיקת אולטראסאונד אבן קטנה בכיס המרה, ללא סימני דלקת. כמו כן, בבדיקות דם רואים Amylase מוגבר ברמה של 131.
רופאת המשפחה המליצה לא לנתח בינתיים ולהמתין לראות אם האבן יוצאת לבד (דרך הקיבה).
אבקש את חוות דעתך המקצועית בנוגע לביצוע של ניתוח הוצאת האבן- האם אכן כדאי להמתין או שכדאי לבצע כבר את הניתוח?
תודה רבה מראש,
עידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכיס המרה
ד''ר סטיבן מלניק21/08/2007אני ממליץ להבדק אצל רופא כסטרו לקבוע אם הכאבים קשורים לאבן בכיס המרה. בחלק גדול של המקרים של אבנים הם נתגלים באופן אקראי ואינם קשורים לכאבים.
מקובל היום לא לנתח אבנים שלא גורמים לסימפטומים מכיוון שסיכוי גדול שהם לא יגרמו לסימטומים בעתיד גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההמנגיומה עלולה לחזור?ענת19/08/2007
אני בת 52 ,מזה 10 שנים אני לוקחת הורמונים בצורת מדבקות וזאת לאחר כריתת רחם ושחלות. לפני 1/2 שנה נתגלתה אצלי המנגיומה בכבד בגודל כ-12 ס"מ
עברתי ניתוח וכריתה חלקי של הכבד (אונה שמאלית)
עד היום אני סובלת מכאבים באיזור הניתוח שלאחר ביקורת אצל הרופאים
טענו שזה הרניה ועליי לעבור ניתוח נוסף לאחר שנה מהניתוח הראשון
שאלתי היא: האם ההמנגיומה עלולה לחזור ? האם להורמונים יש השפעה על גידולים סרטניים או לא סרטניים?
תודה מראש לתגובתכם
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה בכבד
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2007בדרך כלל המגיומה לא חוזרת אחרי כירוגיה אך לרוב אין צורך בניתוח. בגודל של 12 ס"מ יש בהחלת צורך לשקול ניתוח.
העדות לגבי קשר להורמונים לא מוצק ולא מומלץ להמנע מהורמונים. אפשר גם לעקב במהלך הריון אבל רק אם> 10 ס"מ בקוטר. ניתן להמשיך בנטילת הגלולה למניעת הריון לאחר יעות מאתים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה בכבד
אמילי20/01/2009מזה 4 שנים שאני סובלת מכאבים חזקים בבטן עליונה מימין. באיבחון שעברתי התגלתה המנגיומה בגודל של 8.2 ס"מ. היושבת בשער הכבד ומלפפת את כלי הדם. הרופאים מתקשים להסביר את הכאבים כי לטענתם המנגיומה לא גורמת לכאבים. אך מאידך אין כל ממצא אחר, גם לא אורטופדי היכול להסביר את הכאבים הללו..חוץ מההמנגיומה... האם לעל-פי נסיונך המנגיומות כן יכולות לגרום לכאבים? כמו כן מידי פעם כפות הידים שלי וכפות הרגלים ממש צהובות..בבדיקות הדם שלי הבילרובין הישר קצת גבוה. אבל הרופא לא רואה בזה בעיה... אודה לתגובתך אמילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק20/01/2009המנגיומה יכולה לגרום לכאבים ויתכן שזה הסבר.
אנני חושב שזה קשור לידיים צהובות - וגם אין צהבת אם בילירובין לא מעל 4.
יתכן קרוטין שמקורו מירקות כגון אכילת גזר ועגבניות. מציע לבדוק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 המנגיומות ענקיות
רחלי05/12/2009שלום
לפני 6 שנים התגלו אצלי 3 המנגיומות ענקיות בקוטר של 5,6, ו-8 ס"מ בשתי האונות. בבדיקה אחרונה הגדולה מתקרבת ל-10 ס"מ. לא הומלץ ניתוח בינתיים אלא המשך מעקב. כשאני מתאמצת בעיקר אני מרגישה לחץ, דקירות ולפעמים אףכאב חד. האם מומלץ ניתוח בגלל סיכון של דימום? איך מרגישים שיש דימום חו"ח? יש סיכון בניתוח? אני בת 59, בריאה ומודאגת.
תודה רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחלי
ד''ר יעקב מאור06/12/2009המנגיומות גם בגודל כזה אינן נוטות לדמם. הכאב מהמנגיומות ניגרם בעיקר כאשר נוצר קריש דם בתוך ההמנגיומה. בכל מקרה יש לשקול את הסיכון הניתוחי, האפשרות שהכאב יתמיד גם לאחר ניתוח מול אי-הנוחות הנוכחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בסרעפתנועה19/08/2007
לפני כ- 4 שנים בעקבות תלונות על צרבות קשות נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה ואובחן אצלי בקע בסרעפת. מאז אני מטופלת בכדורי לוסק.
כבר מספר שנים אני סובלת מבחילות שבאות והולכות, כבר שאלתי את רופא המשפחה על כך והוא אמר שבחילות לא מרמזות על משהו ספציפי ובכך סיים את העניין.
בתקופה האחרונה אני מרגישה החמרה בתחושת הבחילות ובתדירותן, וחשבתי שאולי יש קשר בין הבקע בסרעפת לבין הבחילות.
האם אכן הבקע בסרעפת יכול גם לגרום לבחילות ואם כן האם ישנו טיפול תרופתי לכך ומהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בסרעפת
ד''ר סטיבן מלניק19/08/2007בקע יכול לגרום להרבה תלונות אבל אם את מטופלת בלוזק , ויש שיפור בשאר התלונות אזלא סביר שזה קשור.
בחילות והקאות נגרמות מהרבה גורמים ואני ממליץ שוב להפנות לרופא הגסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psc ו"תמר הינדי". האם יש קשר ?משה19/08/2007
אני מאובחן כחולה psc.
לפני מספר שנים (קודם למחלה) לקחתי כדורים להרזיה בשם טרימקס 2000 המכילים תמר הינדי. כדורים אלו עזרו בעניין ההרזיה אך גרמו לתחושה לא נוחה במערכת העיכול לרבות לחצים (כאב קל) באיזור הכבד.
האם יכול להיות קשר כלשהו בין הכדורים לבין המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSC ו"תמר הינדי" האם יש קשר?
ד''ר יעקב מאור19/08/2007משה,
הסיבה להתפתחות PSC אינה ברורה די צורכה. עד כמה שידוע לי לא ניבדק קשר בין "תמר הינדי" להתפתחות PSC. אולם, מדובר במשקה או תכשיר שמופק מתמרים ובאם אין מרכיבים אחרים מעורבים בתכשיר איני סבור שקיים קשר.
בריאות שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהבלה17/08/2007
שלום רב!
אני בת 55 ומזה כ 25 שנה סובלת מבעיות בעיכול.
זה מתבטא בכך שהאוכל שאני אוכלת לא מתעכל, נשאר בקיבה באופן קבוע, גזים בבטן שלא יוצאים, בטן נפוחה תמידית, עצירות, ירידה במשקל (אני שוקלת כ45 קילו).
הייתי אצל המון רופאים, בארץ ובחו"ל, עשיתי כמעט כל בדיקה אפשרית שיכולה להיות קשורה לבעייתי.
נשללה אנקולוגיה, גם בכל מה שקשור לגניקולוגיה הכל בסדר.
גסטרוסקופיה לא מראה שום דבר מיוחד, וכך גם האולטרסאונדים.
כרגע מצבי נהיה גרוע יותר מיום ליום, אני ממשיכה לרדת במשקל, מרגישה ממש לא טוב, ומרגישה שאני לא יכולה לחיות חיים כאלה יותר.
האם יש למישהו איזושהי הצעה, רופא, מרפאה, רפואה משלימה, או כל דבר שיכול לעזור לי (ניסיון אישי יתקבל גם כן בברכה).
אני מחפשת יותר רופאים פרטיים, רצוי פרופסורים שיקחו אותי באופן אישי, שיעשו כל מה שצריך ע"מ למצוא את הבעיה ולפתור אותה (שום סכום כסף לא מהווה בעיה). בבתי חולים ומרפאות ממשלתיות הייתי כבר, ושם עושים בדיקות כלליות, אומרים שהכל בסדר ושולחים אותי הביתה, ואני ממשיכה לרדת במשקל.
מודה מראש לכל מי שמקדיש מזמנו ומנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה
ד''ר יעקב מאור18/08/2007שרה,
רצוי שתעברי גם בדיקות קולונוסקופיה ו- CT של הבטן אם לא עברת עד כה.
לבעיתך קיימות פתרונות תזונתיים כגון, המנעות מחלב ומוצריו, שימוש בדיאטה עם סיבים, המנעות ממוצרים מסוימים יוצרי גזים כמו קטניות.
טיפולים אחרים כוללים תוספת תכשירים פרוביוטיים שמנסיוני עוזרים מאוד בעיקר תכשיר הביו-פלוס וה- VSL#3.
עוד יכולות לעזור תרופות המשפיעות על התכווצות הקיבה והמעי כגון: מוטיליום, מודל, קולוטל, נירוקסל ועוד. יש רופאים המטפלים בתכשירים נוגדי דיכאון בהצלחה לא מבוטלת.
לאחרונה קיים דגש על טיפולי היפנוזה עם הצלחות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בטריגליצרידיםשרה17/08/2007
שלום רב,
אני עושה דיאטה מיוחדת, ובחודשיים האחרונים הורדתי את רמת הטריגליצרידים מ- 310 ל- 143. לפני כמה שנים נאמר לי שיש לי כבד שומני, ורק להיות במעקב בעוד כמה שנים.
האם הירידה בטרי' משמועתה שהכבד "משתפר"? האנזימים שלי תמיד בגבול התחתון של הנורמה. לפני שנים רבות גם היתה לי צהבת מסוג 1.יש מקום לשמחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בטריגליצרידים
ד''ר יעקב מאור17/08/2007עלית טריגליצרידים הינה חלק מתסמונת מטבולית הכוללת גם עודף משקל (בעיקר באיזור הבטן) והפרעה במשק הסוכר (ובמקרה הקיצוני סוכרת) במסגרת תסמונת מטבולית זו ניצפה לעיתים גם כבד שומני, מצב בו יש הצטברות שומנים בתוך תאי הכבד. כבד שומני לעיתים לא שכיחות מלווה בנזק לתאי הכבד ונדיר אף יותר להפרעה כבדית משמעותית. הצעד הטיפולי הראשוני והעיקרי ושהינו אף האמצעי המוכח היחיד לטיפול בבעיה הוא תיקון "גורמי הסיכון" דהיינו דיאטה לעודף משקל ויתר טריגליצרידים שיכולים להתלוות לכך. אין הוכחה לכך שאנזימי כבד תקינים מצביעים על היעדר נזק לכבד ולהיפך עליה באנזימי הכבד אינה מעידה בהכרח על קיום נזק כזה.
להפטיטיס A (אם לכך הכוונה) אין קשר למצב הכבד השומנ שכן לאחריו הכבד חוזר למצב תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לשאלה שלי
שרה17/08/2007האם העובדה שרמת הטרי' ירדה לרמה נורמילת אומר שגם השומן שבכבד יוצא? שהכבד מבריא?
תודה, שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לשאלה שלי
ד"ר יעקב מאור17/08/2007לשאלה ששאלת לא קיימת תשובה החלטית במחקר הרפואי. אולם, כפי שציינתי ממחקרים עם מספר מועט של אנשים עם כבד שומני מסיבות שונות (לוא דווקא בגלל רמת טריגליצרידים גבוהה) הסתבר שבאמצעות דיאטה מתונה ומדורגת חל שיפור בפרמטרים כמו אחוז תאי הכבד שבהם הצטבר שומן ופרמטרים אחרים שניראים בביופסית כבד.
עלי להדגיש שוב כי הצטברות שומן בתאי הכבד כשלעצמה (ללא נזק נלווה לתאי הכבד) אינה בעייתית מבחינת התפתחות מחלת כבד משמעותית בעתיד.
בכדי לענות על שאלתך נידרש מחקר בעייתי מאוד הכולל ניבדקים רבים עם טריגליצרידים גבוהים ואנזימי כבד תקינים!!! בהם יבוצעו ביופסיות כבד עוקבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרה17/08/2007אוקיי, הבנתי שבעצם אי אפשר לדעת. הדרך היחידה לדעת מה מצב הכבד היא רק באולטרסאונד?
תודה על התשובות המהירות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד''ר יעקב מאור18/08/2007שרה,
עלי להדגיש שוב שרק ביופסית כבד!!! מבהירה את מצב הכבד לאשורו. האולטראסאונד נותן הערכה מסוימת על "כמות השומן" שהצטברה בכבד. על-פי-רוב אין מבצעים ביופסיה בהיות שהטיפול אינו משתנה על-פי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי השתלהלאה16/08/2007
עברתי השתלה וה נגיף הפטיטיס סי שוב גורם לעלית אנזימי כבד .היציעו לי טיפול אך ה אינטרפרון מוריד לי את הספירה כך שאינני יכולה לקבל את הטיפול כל שבוע .מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר השתלה
ד''ר יעקב מאור17/08/2007אני מניח שאת במעקב מומחים למחלות כבד במרכז השתלה.
זיהום בהפטיטיס C חוזר במרבית הכבדים המושתלים ובחלק מהחולים מתלווה לכך דלקת המתבטאת בעליה באנזימי הכבד. במצב זה יש לשלול סיבות אחרות לעלית אנזימי הכבד - למשל דחית שתל, שמתבצעת על-ידי ביופסית כבד. במקרה של דלקת מהפטיטיס C הטיפול המומלץ כולל פאג-אינטרפרון וריבוירין. טיפול זה כרוך בתופעות לוואי בעיקר במושתלי כבד כאשר התופעה העיקרית הינה ירידה בספירות הדם. בכדי להתגבר על תופעה זו ניתן לטפל בפקטורי צמיחה הכוללים: רקורמון או אפררקס לכדוריות הדם האדומות (המוגלובין) ונאופוגן לספירת הדם הלבנה. שילוב פקטורים אלה יכולים לסייע בהתמדה בטיפול כנגד הוירוס. יש לציין כי קיימים קשיים מצד קופות-החולים לאשר תוספת תרופות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנידנית14/08/2007
בבדיקות דם אקראיות התגלתה עלייה משמעותית בתפקודי הכבד:
ALT - 232
AST - 112
CK - 269
GGT - 81
LDH - 575
בבדיקת US נצפה כבד שומני.
האם המצב הפיך? אני בן 37, 1.80 מ' ושוקל 90. התחלתי בדיאטה ובפעילות
גופנית במקביל להמשך ברור בבדיקות דם. האם יתכן לפי תוצאות אלו כי המחלה
התפתחה ל- NASH ? מהם סיכויי ההחלמה ממחלה זו?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר יעקב מאור14/08/2007כבד שומני מתפתח על רקע של עודף משקל (כמו במקרה שלך) או גורמים אחרים כגון, יתר שומני הדם, סוכרת ועוד. כבד שומני הינו על-פי-רוב מצב שפיר שאינו מתקדם למחלת כבד מתקדמת, במיוחד כאשר המחלה מאובחנת בגיל צעיר יחסית (פחות מ- 40). רמת אנזימי הכבד אינה מעידה על חומרת הנזק לכבד או התפתחות NASH (כבד שומני בלווי דלקת ונזק לתאי הכבד). ניתן לאבחן התפתחות NASH רק באמצעות ביופסית כבד. בנוסף, רק מיעוט מקרב החולים שלהם NASH יפתחו פגיעה כבדית משמעותית. הטיפול היחיד שהוכח כמועיל בכבד שומני הוא פעילות גופנית ודיאטה הדרגתית בהדרכת דיאטנית קלינית. שמתי לב כי גם CPK ו- LDH מוגברים-האם אתה משתמש בתרופות להורדת רמת הכולסטרול ממשפחת הסטטינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
דנית15/08/2007תודה רבה על התשובה המרגיעה. אכן אני בדיאטה ומבצע פעילות גופנית.
אינני לוקח תרופות כלל. מהיכן יכולות לנבוע התוצאות הגבוהות של הבדיקות?
מחכה לתשובתך ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני
ד"ר יעקב מאור15/08/2007אני ממליץ כי תתיעץ באופן אישי עם מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה. יש כמובן צורך גם לשלול סיבות אחרות לעלית אנזימי כבד שיכולות להתבטא בכבד שומני. כפי שציינתי, רק ביופסית כבד תוכל לתת מידע מספק לגבי חומרת מחלת הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)