מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם הפטיטיס B (נשאית בריאה)הילה24/10/2007
שלום רב,
אני נשאית של הפטיטיס B , מדבקת עם רמת וירוס נמוכה
הרופא המליץ לי לקחת תרופת זפיקס החל מהשבוע ה30 כדי להוריד סיכון להדבקת התינוק.
והייתי ביעוץ טרטולוגי אצל ד"ר אלון שרים, וקיבלתי מידע לגבי התרופה בהריון, השתכנעתי לקבל את התרופה על מנת להוריד סיכון להדבקה.
כמו כן, בעלי לבדק - ןאינו נדבק ממני משך 2.5 שנים....
מה באמת הסיכוי להדביק את העובר? האם
הסיכוי להדביק עולה על הסיכון של התרופה? קניתי אותה כבר, וכתוב שם לא לקחת כשאר מניקים.. אז כן יש השפעה שלילית על העובר והתינוק שיונק? לא להניק? לפי מה שהומלץ לי, הטיפול הוא 5 חודשים...
אנא תעזור לי להחליט!! שבוע 30 כבר מתקרב, ואני בהתלבטות קשה אם לקחת את התרופה או לא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם הפטיטיס B (נשאית בריאה)
ד''ר יעקב מאור25/10/2007לא קיימת המלצה גורפת לתת למיבודין (ששמו המסחרי זפיקס) לכל נשאות ההפטיטיס B בשליש השלישי להריון למניעת ההעברה לילוד. יש חוקרים הממליצים לתת טיפול זה לנשאות הפטיטיס B עם עומס נגיפי גבוה בלבד!!!. רק בנשים אלה הסיכון להעברת הנגיף לילוד עדין גבוה למרות מתן חיסון פעיל וסביל מיד לאחר הלידה. הטיפול בהריון נחשב בטוח מתן למיבודין בעת הנקה לעומת זאת אינו בטוח בגלל העברת התרופה בחלב האם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה25/10/2007להלן הבדיקות שעשיתי ביוני. מה אתה חושב, האם אתה ממליץ לי על התרופה?
אני יכולה להגיע בדחיפות אליך ליעוץ? שבוע 30 מתחיל ביום ראשון...
ALK.PHOSPHAT. 67.00 U/L ( 30.00- 140.00) (..*......)
החל מתאריך 29.7.2007 שונתה השיטה וערכי ייחוס
ALT(GPT) 12.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......)
AST(GOT) 23.00 U/L ( 5.00- 40.00) (....*....)
BILIRUB.TOTAL 0.35 MG/DL ( 0.30- 1.20) (*........)
GGT(GAMMA GT) 18.00 U/L ( 5.00- 38.00) (...*.....)
HBV DNA 284.83 IU/ML
2.86 E+2 IU/ML
HBE ANTIGEN NEGATIVE
ANTI HBE POSITIVE
ANTI HBS 0.29 MIU/ML
NEGATIVE <10 MIU/ML
POSITIVE >=10 MIU/ML
ANTI HBC IGM NEGATIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: הילה
ד''ר יעקב מאור25/10/2007ראשית אין צורך להלחץ גם אם תהיה דחיה בנטילת הטיפול למספר ימים. כמובן שאי אפשר לתת חוות דעת רצינית באמצעות פורום. ליעוצים יש לפנות הכתובות המופיעות באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- malt לימפומהחגית24/10/2007
שלום רב,
האם לדעתכם יש מקום לשימוש בתרופה LEVO לטיפול ב malt לימפומה שיטחית המוגבלת לרירית הקיב והממקומת באנטרום אשר בבדיקה לא נמצא HP (הליקובקטר) פעיל כרגע? מדובר באישה בת 54. תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MALT לימפומה
ד''ר יעקב מאור24/10/2007אבן היסוד בטיפול ב- MALT לימפומה בקיבה הינו טיפול להכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי. יש כאלה הממליצים על טיפול זה גם אם אין עדות לנוכחות החיידק (כ- 5% מהחולים) מתוך מחשבה שהחיידק קיים אבל לא ניתן לאיתור. לבופלוקסצין ניתן כחלק מהשילוב התרופתי בקו השני לאלו שלא הכחידו את החיידק אחרי טיפול ראשון ואינו טיפול כשלעצמו.
לקבלת המלצות ספציפיות יש כמובן להוועץ בהמטולוג ובגסטרואנטרולוג מומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המעי הרגיזמיכל23/10/2007
שלום,
שמי מיכל ואני כבר שנים סובלת ממה שהרופאים מכנים כ"תסמונת המעי הרגיז".
אני סובלת משילשולים, בחילות והקאות לעיתים תכופות. בדרך כלל זה קורה לכמה ימים ואז חולף, לאחרונה המצב החמיר ואיני יכולה לתפקד רגיל בשגרת חיי היום יום.
הייתי רוצה לדעת אולי כדאי לי לעשות איזשהיא בדיקה לרגישות למזון מסויים?
או שאולי יש לך איזשהיא עצה מה עלי לעשות כדי להפחית את הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המעי הרגיז (ש)
ד''ר יעקב מאור23/10/2007לצערי לא קיים פתרון "פלא" למעי רגיש. המגמה היא לשלב מספר אמצעים: שינויים בכלכלה כמו המנעות מחלב ומוצריו, קטניות ואחרים. טיפול בתרופות שונות המפחיתות את התכווצות המעי. נטילת פרוביוטיקה (חיידקי מעיים מועילים) ולעיתים אפילו שימוש בהיפנוזה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בכבדדניאלה23/10/2007
אני בת 26, נמצא גידול של כ7 ס"מ בכבד (ככל הנראה סרטני). עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה "איך מטפלים"? את האמת אני לא יודעת מה הן השאלות שבדרך כלל יש לשאות במקרים כאלה. אשמח לכל עזרה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בכבד
ד''ר יעקב מאור23/10/2007דניאלה,
קשה מאוד לתת תשובה לשאלתך בהיעדר מידע על הסוג המדויק של הגידול, מיקומו המדויק בכבד, האם קיימת מחלת כבד כרונית ברקע ועוד. המלצתי החמה כי תפני למומחה למחלות כבד ולכירורג העוסק בניתוחי כבד באחד מבתי-החולים הגדולים בארץ. במרבית בתי-החולים האלה קיים פורום התייעצות של צוות רב-מומחים בכוללים כירורג, מומחה לכבד, מומחים לפעולות רדיולוגיות (רנטגן) פולשני, אונקולוגים ועוד. לאחר ישיבה שלהם תקבלי המלצה לגבי דרכי הטיפול הקימות והדרך המועדפת במקרה שלך. במקרים כמו שלך יש לעיתים גם מקום להתיעצות נוספת על-ידי מומחים מחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאיםד.23/10/2007
שלום רב
אני בת 28, בריאה לרוב. בשנים האחרונות (עם קבלת גלולות למניעת הריון) נמצאה היפרליפידמיה (בבדיקות אחרונות כולסטרול 278; HDL 64; LDL 171; טריגליצרידים 216).חשוב לציין כי בבדיקה המטולוגית של הדם, כל המדדים היו בתוך תחום הייחוס.
בנוסף בבדיקה אחרונה נמצאה עליה בתפקודי כבד, דבר שלא הופיע בעבר (בבדיקות קודמות היה באמצע התחום) GOT )AST)= 55; GPT(ALT))=96. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות נוספות של תפקודי כבד, בהם נמצאו המדדים הבאים כשלילים: antinuclear Ab;heptitis Bs AG; heptitis C Ab; smooth muscle Ab; parietal cell Ab; mitochondrial Ab/
הממצא לגביו רציתי לשאול הינו הממצא הבא:
heptitis Bs AB שערכיו 69.6iu/l.
חשוב לי לדעת פירוש הממצא האחרון (קיבלתי לפני 12 שנה חיסון נגד צהבת), אם מעיד על מחלה נגיפית שעלולה להדביק אחרים, או להפך על חיסון ? (חשוב לי לדעת מכיון שקרוב משפחה המתגורר עמי חולה בסרטן ומקבל כימותרפיה).
מהם כיווני החקירה/בדיקות נוספות הנדרשים לבירור המצב (האם אולטראסאונד לכבד מספיק בשלב ראשוני, רופאת המשפחה חושדת בכבד שומני,בנוסף עליתי 8 ק"ג במשקלי בתקופה האחרונה).
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר יעקב מאור23/10/2007קיום כייל נוגדנים HBSAB מעל 10 מצביעה על התחסנות כנגד נגיף ההפטיטיס B ומונע הדבקות בנגיף.
לא קיים סיכון לקרוב המשפחה החולה להדבק ממך שכן אינך נשאית של הפטיטיס B. עליו להתיעץ עם האונקולוג המטפל לגבי בדיקתו לנשאות הנגיף הפטיטי B וצורך בטיפול מונע בעת הטיפול הכמותרפי.
ניראה כי עלית האנזימים אצלך משנית לכבד שומני בעיקר לאור ההשמנה ויתר שומני הדם. עליך לפנות למומחה למחלות כבד להשלמת הבירור לסיבה לעליה באנזימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל למטה בבטןישראל ,ס,20/10/2007
שלום לפעמים יש לי כאבים בציד שמאל בבטן למטה עם כאבים באיזור המפשעה ,,,
שמלווה בעצירות
מה זה יכול להיות??..
כאבים מאוד חזקים לפעמים,,,,
אוסיף אואומר שלפני 4 ימים עשיתי ביופסיית כבד,,,לבדוק בעיות בכבד,,,אני חושש,,,,שזה עוד בעיות אצלי ונמאס לי לסבול מכאבים כרונים מבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד שמאל למטה בבטן
ד''ר יעקב מאור21/10/2007איני סבור כי הכאב הממוקם בבטן השמאלית התחתונה קשור לביופסית הכבד שעברת. באם הכאב חזק או מתמיד יש צורך לפנות לבירור הסיבה לכאב אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה ו/או לכירורג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי בהפטיטיס Cג'וני20/10/2007
שלום , אני נגוע בהפטיטיס C עם ALT65 יציב שנתיים ו ג'נוטייפ 1-2 . מעוניין לטפל בטיפול טבעי כגון תה גדילן או פורמולות אחרות טבעיות (לפני כניסה לטיפולים בפגאינטרפרון..) .האם יש תוצאות מחולים שניסו זאת ? האם היתה ירידה באנזימי כבד כתוצאה משתית תה גדילן נניח 3 פעמים ביום למשך שנה ? האם ניתן לשפר מצב הכבד בפועל בשימוש בגדילן ? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי בהפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור21/10/2007צמח הגדילן מכיל חומר המכונה Silymarin או Milk Thistle. קיימות עדויות אנקדוטליות - לא עבודות מחקריות גדולות ומבוקרות, שהראו שיפור במצב הכבד בשימוש בתכשיר זה. בשום מקרה התכשיר אינו יכול להביא לסילוק הוירוס. ככלל יש להזהר בשימוש ב"תכשירים טבעיים" במחלות כבד שכן חלקן הוכח כרעיל לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאדיאל20/10/2007
שלום רב,
אני בן 25.
לפני שנה גרתי בחו'ל והיה לי מעט דם בצואה ותחושת גרד באיזור הרקטום וניגשתי לבית החולים הפרטי מהביטוח ושם עשו לי קולונוסקופיה והיה תקין ואז אמרו לי שזה רקטומיטיס .
מצב זה נמשך כמה חודשים עד שחזרתי לארץ ושם רופא המשפחה אמר שזה קשור להגיינה והמליץ לי על אמבטיות חמות וזה פסק עם הזמן.. מאז אפריל היו לי 3 מקרים של דם בצואה בלי הגרד האחרון לפני 3 ימים יש לציין שזה מלווה בטיפה אי נעימות לא כאב אלא תחושה שעדיין נשארה מעט צואה שלא יצאה , רופא המשפחה עשה בדיקה ידנית ואמר שכנראה מדובר בטחורים פנימיים ואין מה לעשות בקשר לזה..
האם עליי לדאוג? אין לי שום היסטוריה של סרטן המעי במשפחה או פוליפים .
איך יודעים שמדובר בדם בצואה? זו חייבת להיות כמות גדולה של דם טרי או גם נקודות אדומות קטנות על הצואה ? אני כבר לא יודע מה לחשוב כל פעם שאני בשירותים...
אודה על עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר סטיבן מלניק20/10/2007לא נראה לי סשיר שמדובר על תהליך גידולי. יתכן טחורים ודלקת ברקטום.
מציע להפנות שוב לרופא גסטרו ופרוקטולוג לאיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהממי18/10/2007
מה אומר התשובה:?
קיבה גסטריטיס חריפה -המורגית בגוף הקיבה אנטרום נראה שמור
יש לציין שבעבר נמצא לא פעם ולא פעמים גסטריטיס ברמה קלה עד בינוית בגלל הליקו בקטר שטופל בכמה וכמה טיפולי אנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר סטיבן מלניק19/10/2007יש סימנים של דלקת בקיבה. יתכן קשור ל שימוש באספירין למשל אך גם להליקוטר.
אם יש כאבי בטן ואין אפשרות להתפתר מהליקובקטר, אז יש מקום לשקול טיפול בתרופות כגון לוזק שמפסיקים הפרשת חומצה באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מתמדת באנזימי הכבדגילי18/10/2007
שלום לרופאים, אני בת 47 תמיד בדיקות הדם שלי היו בסדר מלבד המוגלובין בין 10 וחצי ל-11, כולסטרול גבוה= 250, אך הבעיה המרכזית היא העליה בביוכימיה של הכבד.
got= 118
gpt= 166
ggt= 89
זה כמה שנים הערכים עולים ויורדים, אך לרוב הם גבוהים. בסביבות ה- 70 או ה-80
אמרו לי שאולי לא צמתי 14 שעות (צמתי רק 10 שעות). אין לי מושג מה הבעיה. אני לא שותה, לא מעשנת, לא נוטלת תרופות. המשקל שלי עולה או יורד חמישה ק"ג יותר או פחות. מתאמנת לא בתדירות גבוהה, אך פעילה. לפני חצי שנה עשיתי אולטרסאונד של הכבד והכל היה תקין. קבעתי עכשיו תור למומחה, אך התור רחוק ואני מודאגת מאוד. מה לחשוב? מה יכולות להיות הסיבות או ההשלכות? בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לשואלת בנושא עליה באנזימי כבד
חדזי06/11/2008לי יש את אותה הבעיה ועשיתי ביופסיה בכבד (לא הכי נעים אבל לא נורא.....) כעת אני יודעת שהסיבה היא הליך אוטואמיוני שהוא די פשוט לטיפול עם תרופה ודיאטה שאני עושה (לא מוכרח) ומאד עוזר. גם לי היו שוב ושוב תוצאות של ערכים גבוהים ובילתי מוסברים ועזר לי פופ' בהדסה בשם ד"ר ספדי בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק18/10/2007יכולה להיות הרבה דברים כולל HCV וכבד שומני.
צריך לעשות סידרה של בדיקות דם כדי להבדיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים להפטיטיסאמא דואגת18/10/2007
שלום.
בבדיקות שנערכו לחייל נמצאו התוצאות הנ"ל(פעמיים חזרו עליהן)
הפטיטיס Bs Ag שלילי. .הפטיטיס c ab .low pos.נבדק פעמיים. נשלח ל-pcr הפטיטיס bs ab מחוסן. הפטיטיס A lgG חיובי.
מה זה אומר? אם יש נוגדנים אז הנגיף נמצא? מה עושים?
לפני 9 חודשים גם כן תרם דם ולא נמצאו ממצאים כאלה....ממה זה יכול לנבוע? הוא לא שותה, לא מעשן, לא משתמש בסמים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים להפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק18/10/2007לגבי HAV רק זיהום ישן ואין מה לדאוג.
לגבי HBV גם אין מחלה פעילה ולא בטוח בכלל שהיה זיהום בעבר. יש לחכותלשאר התוצאות.
לא כל הבדיקות נהדקות בעת תרומת דם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מגסטריטיס כרונית ובמקביל ממיגרנהמיכל17/10/2007
סובלת מגסטריטיס כרונית ובמקביל ממיגרנה.
קניתי אקמול פוקוס והבנתי שהוא מכיל סיליצילטים ולכן לא מומלץ לשימוש
איזה משכך כאבים יהיה עדיף לשימוש?האם אופטלגין בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק18/10/2007לדעתי אפשר להשתמש -גם אקאמול וגם אופטלגין וגם פוינט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטון ואומפרדקסנועם17/10/2007
מה ההבדל בין השתים?
התחלתי לקחת אומפרדקס לפני שבוע לערך, אחרי שחזרתי להרגיש משהו תקוע בגרון וגרפסים. הצרה היא שבעבר אומפרדקס לא הועיל, אולי רק קצת, ולכן רופא הגסטרו שלי נתן לי היום לנטון.
השאלות שלי הם:
1. מה ההבדל בין אומפרדקס ללנטון?
2. האם קודם לסיים את הטיפול באומפרדקס (כלומר לקחת במשך שבועיים) ואז לעבור ללנטון? או להפסיק ולעבור כבר עכשיו?
3. האם לעשות הפסקה בין נטילת שתי התרופות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק17/10/2007הם תרופות באותה קבוצה ואמורים להיות דומים. לעתים חולים אומרים שלנטון יותר חזק.
מציע לקחת משיש -אין צורך להפסיק בניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתאתי16/10/2007
שלום רב,
יש לי שאלה טיפה מביכה ואני מרווה שתוכלו לעזור לי לגביה: אני התחלתי קשר עם בחור ואחרי שהתנשקנו , מספר ימים לאחר מכן הוא סיפר שיש לו צהבת B מלידה והיא במצב רדום.
רציתי לבדוק מה אני צריכה לעשות עכשיו בכדי להגן על עצמי מפני המחלה.
אודה מאוד על תשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2007קודם כל ניתן להעביר HBV דרך רוק.
אם חוסנת בעבר הכל בסדר ואם לא כדי לקבל חיסון- אבל לוקח 6 חודשים להשלים הקורס.
עליך להבדק המצב של הכבד אצלך כעת וגם מצב החסינות.
הוא גם צריך להבדק כולל HBV DNA לבדוק אם באמת רדום.
תקופת הדגירה של HBV יכול להיות מספר שבועות אז יש להמשיך להבדק.
אם הוא HBV חיובי בדם ואם חלפו פחות מ 3 ימים יש מקום לשקול חיסון פאסיבי עם נוגדנים.
אני ממליץ שביחד תפנו לרופא לדון על המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם זה כזה מסוכן למה עושים את זה?ישראל ,ס,14/10/2007
נשמע כי ביופסיית כבד הליך מאוד מסוכן
אם זה כזה מסוכן מדוע עושים את זה?...
לי רוצים לעשות את זה בגלל עליית האינזימים בכבד,,,משהו כזה
אני פשוט מרגיש מפוחד עד מוות ,,,,
האם אפשר למות מיזה?
ולפני כחצי שנה עברתי צינתור אבלציה, וגם היו כאבים כשבוע אחרי , האם יהיו בערך אותם כאבים , והאם אלו אותם הסיכונים כמו בצינתור?
סליחה על המיני הצפה דוקטור אני פשוט חרד לעצמי וגורלי
בברכה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוי לא שמתי לב למילה "אחוז "
ישראל ,ס,15/10/2007
לא שמתי לב למילה אחוז "בחמצית אחוז " כמו שכתבתי לי דוקטור יקר,
באמת יו
הייתי ממש אחוז דיבוק ופחד
מרוב פחד וחרדה לא שמתי לב למילה אחוז
חשבתי שכתוב שם כמחצית מהעושים את הבדיקה הזו
אז יש להם בעיות של דימום ,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק16/10/2007ביופסית כבד אינה כזו מסוכנת-
בערך 5 מתוך 1000 אנשים מפתחים סיבוכים משמעותיים.
עושים הבדיקה על מנת להגיע לאבחנה ולהחליט על טיפול. היום עושים פחות משבעבר גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור יקר
ישראל ,ס,16/10/2007תודה רבה דוקטור יקר על הסבלנות , למרות שהצפתי קצת את הפורום שלך
מודה לך מאוד מחר זה יקרה,,,מקווה שיהיה בסדר, מניח שאהיה בבית אכתוב שהכל נגמר,,
בברכת בריאות ושלום
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)