פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בפי הטבעת
    מודאגת
    09/09/2007

לפעמים לאחר שאני עושה את צרכיי מאוד כואב לי בפי הטבעת.
    זה כאב כזה שמקשה עליי לשבת ואם יש לי גזים זה גם כן ממש כואב.
    בפעם הראשונה שזה קרה לי זה היה לפני שנה בערך ומאז כל פעם הכאב בא והולך תלוי בתדירות היציאות שלי.
    האם ייתכן שזה סתם פצע או שזה יותר מזה?
    אני ממש נבוכה ולא סיפרתי על זה לאף אחד ואני מתביישת ללכת לרופא, אני גם לא כ"כ יודעת איזה סוג של רופא מטפל בבעיה כזו.
    בבקשה תעזרו לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפי הטבעת

הוספת תגובה

• כאבים בפי הטבעת

ד''ר יעקב מאור
    09/09/2007

על פי תאורך יתכן שאת סובלת מפיסורה-סדק בפי הטבעת. לבעיה זו קיימים כיום פתרונות תרופתיים מצוינים. המומחה העוסק בבעיות אלה ניקרא פרוקטולוג שהוא כירורג המומחה לבעיות פי-הטבעת. אל תהססי ופני אל פרוקטולוג בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GERD
    סילבה
    08/09/2007

אני סובלת מ-GERD שאובחן ב-2002 עם גסטרוסקופיה. אחרי טיפול לא ממושך עם זוטון הרגשתי טוב במשך 3 שנים. בדצמבר 2005 שבו התסמינים. עברתי את הבדיקות הבאות:
    HP- שלילי
    US- כולל מרה, כבד, לבלב- ב.מ.פ.
    סרולוגיה נוכחית לצליאק- שלילית.
    קולונסוקפיה- הכנה בינונית מימין , מעי ספסטי. טחורים פנימיים בלבד.
    גסטרוסקופיה- בקע גולש. בביופסיות ושט אדמומיות קלה- רפלוקס אזופגיטיס קלה. ביופסיות קיבה תקינות.

אבחנה:
    HIATUS HERNIA
    ESOPHAGITIS REFLUX
    REFLUX ESOPHAGEAL
    HEMORRHOIDS INTERNAL

בשנה האחרונה רוב התסמינים הינם בגרון. אני מרגישה אי נוחות כל הזמן, לעיתים קרובות כאבים בגרון, רגישות יתר בלשון ובפה. אני חוששת לאכול, רזיתי קצת. עברתי בדיקת א.א.ג באוגוסט 2007- סיב אופטי, ממצאיה היו כוויה אריטנואידית למרות שאני לוקחת לנטון בלי הפסקה כמעט שנה (בהתחלה 15X1 מ"ג, אח"כ 15X2 מ"ג, ובחודש האחרון אני לוקחת 30X2 מ"ג. בינתיים ללא שיפור במצבי). קיבלתי הפנייה לבדיקת מנומטריה ו-PH מטריה.

שאלות:
    1. לגבי הבדיקה הנ"ל (PH) קיבלתי הנחיות סותרות ממומחי גסטרו שונים
    א. לבצע את הבדיקה תוך כדי נטילת לנטון.
    ב. להפסיק לשבוע את נטילת הלנטון לפני הבדיקה.
    מה יותר נכון לצורך בירור סיבות הכאבים והרגשת צריבות בגרון.

2. האם זה מקובל לקחת לנטון שנים ללא הפסקה? איך זה משפיע על מערכות הגוף?

3. לפי עלון התרופה, לנטון יכול לגרום לכאבים בגרון. איך ניתן לברר האם הסיבה היא נטילת לנטון או רפלוקס.

4. האם מומלץ לבצע שוב בדיקת גסטרוסקופיה?

5. מה לגבי תיקון אנדוסקופי (STRETTA) או ניתוח לפרסקופי? למה הדעות כל כך סותרות בנושא זה?

תודה לתשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    GERD

הוספת תגובה

• GERD

ד''ר סטיבן מלניק
    08/09/2007

1) לדעתי עדיף לעשות הבדיקה של PH תוך כדי טיפול בלנטון. אנו יודעים שיש רפלוקס לפי הגסטרוסקופיה והשאלה היא איך המצב תחת טיפול ואם יש קשר בין תלונותיך לבין אירועים של רפלוקס.
    2) אנשים רבים לוקחים לנטון ןלוזק שנים רבות. יצריך לזכור שרפלוקס כרוני יכול להיות מסוכן. לנטון קבוע יכול לגרום לחוסר ויטאמין B12 שניתן לבדוק ולתת טיפול ואולי לבריחת סידן.
    3) אני לא חושב שכאבי הגרון משני ללנטון אלה לרפלוקס.
    4) אני לא בטוח שיש מקום לגסטרוסקופיה חוזרת עכשיו.
    5)הטיפולים האנדוסקופיים עדיין חדשים ואני ממליץ לחולים שלי לחכות עד שיש יותר נסיון. יש אפשרות טובה של ניתוחים בלפארוסקופיה אך רק אם לא מצליחים בטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל- אמסטרדם
    אייל
    07/09/2007

שלום !

שמי אייל- בן 22 בעוד כ-3 שבועות.
    לפני כחודשיים וחצי החלו לי התכווצויות שרירים בעיקר מאחורי ברך שמאל.

וכשבועיים לאחר מכן כאבים חזקים בצד שמאל של הגב, בעיקר בגב העליון, בדיקת דם שעשיתי נמצא חוסר בחומצה פולית-לקחתי כדורים(5 מ"ג ביום) , לפני כחודש טסתי לחו"ל לגור בהולנד ולאחר יומיים החלו לי כאבים חזקים בצד שמאל של הצוואר ובעורף ובעיקר בצד שמאל מתחת לבית השחי השמאלי, עשיתי שוב בדיקת דם שנמצאה תקינה לחלוטין. לאחר הרבה מנוחה ומשככי כאבים הכאבים אכן נעלמו אולם לאחר 10 ימים חזרו- מלווים בקושי להירדם ושינה לא טובה, וכאבים מעמוד השידרה הצווארי לאורך כל היד, הרגשה של כאבים, נימול ושריפה בשתי כפות הידיים לרוב היום וכאבים לאורך כל הגב ובכתף השמאלית, התכווצויות שרירים באצבעות ובזרוע מן הכתף הרגשה של דקירות בבוהן הרגל השמאלית
    והתכווצויות שרירים בשתי הרגליים מאחורי הברכיים בעיקר ובכפות הרגליים לעיתים.
    לאחרונה החלו גם כאבים בצד שמאל של המפשעה בתחילת הירך(בשריר- רק שאני יושב או נוגע במקום)
    כמו כן היחלו בעיות עיכול קשות שכוללות עצירות, צואה משתנה מפעם לפעם אך בעלת ריח חריף, הרגשה של אי התרוקנות, שתן צהוב כהה בעיקר בלילה ובחילות מרובות לאורך כל היום ובעיקר אחרי האוכל.
    לאחרונה היחלו גם מיגרנות וסחרחורות לפרקים.
    עשיתי שוב בדיקת דם בפעם השלישית אשר נמצאה תקינה לחלוטין.
    כנ"ל גם צילום חזה ובדיקת דם סמוי בצואה- הכל תקין.

פיזותרפיסט בהולנד איבחן לחץ בצד שמאל של הגב ובכתף ופיזותרפיסט נוסף לא יכל לאבחן את הבעיה או לראות משהו מכיוון שאמר שכל הגב תפוס וזה הופך את האבחנה עבורו לבלתי אפשרית.

מהם השערותייך ?

האם התופעה מוכרת שכאבים שהחלו בצד השמאלי של הגב התפשטו לשתי כפות הידיים ולרגליים.

האם מדובר בבעיה אורטופדית או בנוירופתיה ?

האם ההשפעה על העצבים זמנית והפיכה ?

האם מערכת העיכול יכולה להיות קשורה לכך או שזה סיפור אחר -התיאבון שלי לא נפגע.
    מקווה שתוכל לכוון אותי ולעזור לי, קצת קשה לעשות את כל הבדיקות בהולנד מבלי מה עלי לבדוק קודם...
    אני חוזר לארץ ב-27 לספטמבר אך בינתיים אני מפחד שהמצב ידרדר אם לא אטפל ואבדוק מה שצריך.

סליחה על כמות המידע ושבת שלום !

לקביעת תור
    סגירה
    אייל- אמסטרדם

הוספת תגובה

• לאייל

ד''ר סטיבן מלניק
    08/09/2007

קשה לתת אבחנה. יתכן שחלק של התלונות של מערכת העיכול משני לתרופות שלקחת נכד כאבים. לא נראה לי שחלק העיקרי של התלונות ממערכת העיכול. לדעתי יש מקום לראות ניורולוג- כי ניורופטיה היא אפשרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה
    ליאל
    07/09/2007

אני אציין תחילה מה אני אוכלת ,אני אוכלת די הרבה פירות וירקות בעיקר תפוחים ואני שותה הרבה קולה עכשיו הבעיה שלי היא שאני סובלת בצורה קשה מאוד מגזים ונפיחות בבטן ממש ללא הפסקה ,קמה עם גזים ובטן נפוחה והולכת לישון עם גזים ובטן נפוחה ,עכשיו בנוסף לזה הריח של הגזים שלי ממש ממש מחרידים ריח בלתי נסבל כאילו משהו מקולקל ,כמו ביצה מקולקלת וירקות רקובים ממש נורא ואני נמצאת במצבי אי נעימות ,ממש קשה לי להיות בחברת אנשים בנוסף לזה אני גם שומעת רעשים מהבטן כשהיא מנסה לעכל אוכל ,ממש תזוזות וקולות ,אני מכירה הרבה אנשים שאוכלים כמות גדולה לכמות הירקות והפירות שאני אוכלת אך הסבל שלהם אפילו לא מתקרב לסבל שלי ,יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום וגם הצואה שלי מורכבת מחלקיקי אוכל והיא מאוד גדולה וארוכה ממש כמו צואה של סוס לצורך העניין ,מה יכול להיות הסיבה לכל הבעיה ,אני אוכלת 3 מלפפונים 3 עגבניות רבע ראש כרוב 5 תפוחים 5 שזיפים ובקבוק קולה ,זה בדרך כלל כמות הירקות והפירות שאני אוכלת ביום

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה

הוספת תגובה

• ליאל

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2007

יתכן הרבה מאוד דברים ולא ניתן לאבחן דרך הפורום.
    2 אבחנות סבירות הן תסמונת המעי הרגיז ו גם חוסר לקטייז.
    אני מציע להפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ASMA POSITIVE
    אמאמא
    06/09/2007

שלום
    לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה. לאחר הניתוח בדיקות הדם הראו על ASMA POSITIVE. חזרתי על הבדיקות לפני שבוע, כחודש אחרי ושוב זה מה שהראה הבדיקה.
    מה משמעות ערך זה??
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ASMA POSITIVE

הוספת תגובה

• ASMA+

ד''ר סטיבן מלניק
    07/09/2007

ASMA הוא נוגדן עצמי ולעתים קשור ל דלקת אימונית בכבד. הוא גם יכול להיות חיובי בהרבה מקרים של כבד שומני למשל.
    גם יכול להיות חיובי ב% מסוים של האוכלוסיה ללא קשר למחלות.
    לכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל לקבוע המשמעות של הבדיקה הזו עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך!

אמאמא
    07/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח צואה
    פיני כהן
    05/09/2007

לאחרונה שמתי לב שלצואתי יש ריח חזק יותר, מזה של בת זוגתי.
    האם ייתכן שריח צואת הגבר, חריף יותר מריח צואת אישה? ואם כם, מדוע?
    אנא מכם כבדו שאלה זו בתשובה דחופה.
    תודה, פיני

לקביעת תור
    סגירה
    ריח צואה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    06/09/2007

ריח בצואה נגרם מהרבה גורמים אך למיטב ידיעתי אין הבדל בין זכרים ונקבות.
    מציע לבדוק איזה סוג של אוכל קשור לריח במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד וטחורים,
    תמרי
    05/09/2007

שלום רב,
    שמחה למצוא את הפורום הזה, פעם ראשונה שאני כאן :-)

אני חודשיים אחרי לידה ובעקבות תלונה על גירודים הרופאה שלחה אותי לבדיקת תפקודי כבד. התוצאות -ALT (GPT) - 59.6 AST (GOT) - 49.4 ראיתי שזה מחוץ לנורמה. על מה זה יכול להעיד? האם זו חריגה קיצונית? הרופאה ביקשה לחזור על הבדיקות, ותהיה זמינה רק בתחילת השבוע, אשמח לשמוע בינתיים...

בנוסף - אני כבר הרבה שנים עם טחורים לא מדממים ולא מאוד מציקים. הם יוצאים בקלות (כשאני מתיישבת על האסלה, בלי כל מאמץ). לפני כמה ימים הופיע לו טחור מדמם וכואב מאוד. אני בקושי מצליחה להתפנות, ומראה הדם באסלה גורם לי לתחושות קשות מאוד. מה עושים? האם תוכלו להפנות אותי לפרוקטולוג של קופ"ח מאוחדת? האם יש טיפול בינתיים?

תודה מקרב לב

תמרי

לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד וטחורים,

הוספת תגובה

• עוד מידע שאולי הוא רלוונטי

תמרי
    05/09/2007

פחות או יותר עם הופעת הטחור המדמם התחילו גם שלשולים וכאבי בטן (התכווצויות) נוראיים. נמשך שלושה ימים, הפסיק, ואחרי יומיים חזר שוב. אולי יש קשר בין הדברים ?!?

שוב תודה
    תמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחור מדמם

ד''ר סטיבן מלניק
    05/09/2007

נשמע כמו קריש דם בתוך הטחור. זה כואב מאוד ובדרך כלל מסתדר עם אמטיות ישיבה.
    אנני חושב שיש קשר בין זה לבין כאבי הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום רקטאלי

ינאי
    24/04/2009

שלום רב,
    קרה לי משהו דומה....
    בשבוע האחרון הופיע אצלי דימום עם שילשולים . הדימום היה ממש גדול וממש טיפטף מפי הטבעת, לא היה ברור אם יצא עם הצואה או התערבב איתה אח"כ, המים היו אדומים. הדימום פסק ליומיים, יציאות היו תקינות ואז הוא שוב חזר. ביצעתי בדיקות דם אשר תקינות לגמרי. אבקש לדעת מה זה יכול להיות? האם ניתן באמצעות בדיקת הדם לשלול שזה לא סרטן מעי הגס או כל סרטן אחר חלילה או כל בעיה אחרת? כמו כן, רק היום הבחנתי במן שכבת עור גבנונית, שכנראה זה טחורים. אין שם כאב והאם טחור יכול לגרום לדימום של ממש?
    אני מאוד מודאגת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמם רקטלי

ד"ר יעקב מאור
    25/04/2009

יש צורך בבירור של דרכי העיכול התחתונות על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה. הסבירות לגידול נמוכה אבל יש לשלול זאת בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תמרי
    06/09/2007

אתחיל לעשות אמבטיות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד"ר יעקב מאור
    25/04/2009

בריאות שלימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר סטיבן מלניק
    יעל
    04/09/2007

שלום.
    שמי יעל ואני מאוד דואגת לאימי .
    אימי סובלת מבעיה בדרכי העיקול והכבד היא מקיאה המון.
    אימי בת 73 יש חשש לבעיה בכבד,שלחו אותה לעשות בדיקת M.R.I
    והבדיקה היתה קשה ובאמצע הפסיקה.
    הרופאה שלה לא יודעת להבחן את הבעיה.
    בשנה האחרונה רזתה 20 קילו ויותר ובקושי מתפקדת.
    אנו מאוד דואגים ורוצים את עזרתך.

בתודה.
    יעל בלעיש.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר סטיבן מלניק

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר סטיבן מלניק
    05/09/2007

קשה מאוד לתת איבחון דרך פורום ועם הניתונים כאן. MRI היא בדיקה קשה לפעמים לאנשים שלא סובלים מקומות סגורים.
    האם היא היתה אצל רופא גסטרו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי

עומר
    18/03/2013

שלום
    לפני כחודשיים הופיעו לי כאבים בבטן עשיתי בדיקה דרך הפה בהרדמה התגלה אצלי בקע סרעפתי של 2 ס"מ ודלקת בקיבה בבדיקה דרך הפה גם נלקחה רקמה לבדיקה במעבדה
    4 חודשים שאני נוטל אומפרדוקס וכשאני מנסה להפסיק ליום יומיים חוזרים הסימפטומים ואני מרגיש מותש ועייפות כבדה כאבי בטן קשה לדבר ואני שוב לוקח כדורים
    בנוסף לכל יש לי כאבים גם מתחת לטבור
    1)האם מתחת לטבור זה גם שבר ?
    2)האם אצטרך לקחת כדורים לכל החיים ואני חייב מתישהוא לעשות ניתוח או שזה יכול להתרפות מעצמו?
    3)והאם לחידק הליקובטור פילורי גם קשור לכל זה ?
    מתנצל על ריבוי השאלות זה פשוט מטריד אותי והכאבים מפריעים לתפקוד היום יומי

בתודה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

עומר
    18/03/2013

שכחתי לציין שבדק אותי רופא אאג במצלמה זעיריה ומצא רפלוקס וצרבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע סרעפתי - תגובה

ד''ר סטיבן מלניק
    18/03/2013

1-קשה לי לענות לגבי הכאב מתחת לתבור. צריך להבדק אצל רופא.
    2-יתכן צורך לשימוש כרוני בכדורים ולחילופין בפעילות כירוגית לשנות המצב.
    3-לחיידק אין קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בכבד?
    יוני
    04/09/2007

שלום, כבר שבוע שאני סובל מחולשה כללית,עייפות, קצת סחרחורות וכאבים קלים בבטן העיליונה. עשיתי בדיקות דם ושם התגלה ש ה- ALT-128 AST-85 הלכתי לרופא משפחה הוא אמר לי שיש לי וירוס בכבד ושזה דבר שיעבור מעצמו, הוא אמר שכל עוד יתר הערכים בבדיקת הדם בסדר אז אין מה לדאוג, ושהערך של ה-ALT AST לא גבוהים בצורה משמעותית. הוא אמר שאין טעם לעשות אפילו בדיקת אולטרה סאונד. והוא אמר לי לחזור עוד חודשיים לעשות בדיקות דם נוספות. עכשיו, שאלתי היא: האם בגלל הוירוס הזה אני מרגיש את החולשה ועייפות? והאם זה יכול להיות משהו רציני? ולא משהו זניח כמו שרופא המשפחה מציג את העניין. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בכבד?

הוספת תגובה

• בעיה בכבד

ד''ר סטיבן מלניק
    05/09/2007

יתכן מאוד שזה מסביר תלונותיך. לרוב מדובר על מחלה ויראלית (נגיפית) שחולפת אבל לדעתי יש מקום לבדוק מהגורם ולהחזור על הבדיקות. הייתי ממליץ להפנות שוב לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום
    ענת
    02/09/2007

היה לי עכשיו דימום קל מפי הטבעת, דימום רק על הנייר. הדימום לא היה אחרי יציאה (יציאה הייתה לי לפני 4 שעות ואח"כ גם התקלחתי). האם זה יכול להיות טחורים או שטחורים מדממים רק אחרי יציאה? האם יכול להיות קשר לכדורי ברזל שאני לוקחת אשר גורמים לי למעט עצירות?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר יעקב מאור
    03/09/2007

הסיבות לדמם שתארת רבות ומגוונות ושכיחותן תלויה בגיל הניבדק ובנסיבות הדמם. בהחלט יתכן שהדמם נובע מטחורים. תכשירי ברזל עלולים לגרום עצירות. עצירות כשלעצמה אינה גורמת לדמם אך יכולה להיות קשורה להווצרות סדק-פיסורה שהיא סיבה שכיחה נוספת לדמם.
    באם ישנה הדימום אני ממליץ כי תפני לגסטרואנטרולוג מומחה ולפרוקטולוג - מומחה למחלות פי הטבעת.
    אגב, באם את נוטלת ברזל בשל אנמיה האם בוררה הסיבה לאנמיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!
    מור
    29/08/2007

אני מור, בת 18, אני סובלת מזה כשנתיים מכאבי בטן נוראיים באזור הוסט אשר מתפשטים לכל חלל הבטן. אני הולכת לישון עם הכאבים, מתעוררת מהם, וחיה את אורך היום יום איתם.
    מדיי פעם אני משלשלת ולפעמים שלשולי דם. ניסיתי מלא תרופות הרגעה ואף אחת לא עזרה להרגיע את כאביי.
    לפני כחודשיים התחלתי טיפול אצל רופא גסטרו, עשיתי את בדיקת החיידק עם הנשיפה, ולא נמצא כלום. לאחר מכן עשיתי גסטרוסקופיה ושם מצאו דלקת קטנה במעי הדק, אתמול עשיתי את הקולונסוקופיה והרופאים אמרו על המקום שהם נורא חששו שזה סרטן אבל בסוף לא מצאו כלום ושלחו אותי לרופא כירוגי.
    היום הייתי אצל לפרופסור כירוגיה, הוא בדק אותי, ואמר שאין לי בעיה כירוגית אבל לפני מה שנראה לו יש לי כרון במעי הדק, ואני צריכה לעשות צילום למעי הדק ולוסט.
    שאלתי היא, האם למרות שעשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ניתן באמת למצוא כרון במעי הדק, למרות שלפי הבדיקה לא נמצא דבר?
    אני מאוד לחוצה, בעוד כחודש וחצי אני מתגייסת לצבא. אני מאוד מקווה שימצאו לי משהו כדי להתחיל טיפול שיקל על כאביי הקשים.
    אשמח לחוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

מור היקרה,
    אני מתרשם שאת נימצאת בטיפול בידיים טובות ואמינות של גסטרואנטרולוגים מומחים וכירורגים. לצורך איבחון מחלת קרון מתבססים על סימני מחלה אופיניים, בדיקות מעבדה מתאימות, הדמיות רנטגניות של המעי הדק (צילום או CT), קולונוסקופיה עם בדיקת חלק מהמעי הדק וכיום גם קפסולה אנדוסקופית למעי הדק.
    כולי תקוה כי אינך סובלת ממחלת קרון ושתוכלי לבצע שירות משמעותי בצה"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה!

מור
    30/08/2007

היי,
    ראשית כל, תודה על המשוב.
    עשיתי בדיקות דם ותוצאותיהן סימנו כי הכל תקין. בקולונוסקופיה שעברתי שלשום הרופא חדר עד לסוף המעי הדק, לכן הרופא הכירוגי אמר שלדעתו יש לי קרון במעי הדק, גם לפי תיאור הכאבים מכל בחינה שהיא, מקום, רמת כאב וכדומה, וגם הוא אמר שלרוב המקרים קרון במעי הדק מתאבחן דרך צילום,סיטי או קפסולות, כפי שאמרת.
    שאלתי הנוספת היא, מהם הסימנים האופיינים למחלת הקרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד"ר יעקב מאור
    02/09/2007

הסימנים הבולטים של מחלת קרון כוללים: שלשול, כאב בטן, חום, ירידה במשקל, אנמיה וחסרים תזונתיים. בנוסף יתכנו הפרעות סביב פי הטבעת כגון פיסורות, פיסטולות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות צואה כבר יותר מ12 שנה
    צביקה
    29/08/2007

שלום רב שלכם,
    אחי ח, הוא לא עשה קקי כבר 12 שנים ולא ברוב המקרים הוא משלמשל בחתונים והוא לוקח כדרים במינון נמוח שלושה ימים בשבוע והוא חושב שכדור יהרוג אותו
    כמה נזקים יכולים לקרות זה יכול לגיע עד סכנת מוות?
    איך משכעים ילד את לעשות קקי ?
    אמא שלי ניסתה הכול מענשים ועד כדורים

מה סימונים לבעייה בעי הגס

עוד שאלה מעי הגס יכול לגרום לשחור מתחת לעיינים

תחזירו תשובה כי ממש דואג
    וגם אני רוצה לרגיע את אחי

צביקה,

נ.ב הגוף שלו מנגד לכדור

הוספת תגובה

• בעיות צואה

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

אני ממליץ בחום כי תפנה לגסטרואנטרולוג ילדים. הבעיה המתוארת מצריכה התיחסות של גסטרואנטרולוג המומחה לבעיות ספציפיות לילדים. הפורום שלנו עוסק בבעיות הקשורות במבוגרים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה
    צביקה
    29/08/2007

שלום
    אני בן 12 וחצי משהייתי קטן מאוד לא עשיתי צואה לא באופן סדיר עד היום נסיתי ונסיתי לעשות צואה כל יומיים אבל לא יודע משום מה ממש לא הצלחתי החזקתי רק שבועיים
    אמא שלי אמרה שאני יכול לעשות צואה באופן סדיר והכל אבל אני לא רוצה וזה נכון נכון מאוד לא יודע למה פשוט משהייתי קטן וזה נהפך להרגל תמידי כבר ממש ממש הרבה שנים אמא שלי קנתה את התרופת הכדורים לקסעדין -תרופה משלשלת למישהו שיש עצירות
    והמינון המומלץ הוא -2-3 כדורים אבל לילדים מעל גיל 6 זה רק טבליה אחד בערב לפניי השינה אמא שלי מביאה לי גם בבוקר לפעמים בצוהריים וגם בערב בין -2-3 כדורים ביום
    וזה עבר את המינון המומלץ לילדים ונוער ואני לוקח כל יום -שאנ מקבל כדור אחד וזה לא עוזר לי אחרי שאני עושה אמא שלי מכריחה אותי לקחת אחרי שבוע --2-3 כדורים לפעמים גם זה כל יום
    ואני ממש מפחד שיקרה משהו \שקרה משהו למערכת העיכול
    מה יכול לקרות?
    מה אני יכול לעשות כדי שמערכת העיכול תחזור להיות רגילה ?
    מה עושים במצב כזה?
    ללכת לרופא?
    לבדוק את עצמי?
    האם יכול לקרות משהו ממש לא טוב למערכת העיכול אם כן אז למה איך ? איך עוצרים את זה?
    האם להמשיך את הכדורים-למרות שמכריחים אותי ?
    אשמח אם תענו
    ח.

לקביעת תור
    סגירה
    צואה

הוספת תגובה

• צואה

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

אני ממליץ בחום כי תפנה לגסטרואנטרולוג ילדים. הבעיה המתוארת מצריכה התיחסות של גסטרואנטרולוג המומחה לבעיות ספציפיות לילדים. הפורום שלנו עוסק בבעיות הקשורות במבוגרים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בכבד
    תמר
    29/08/2007

מה זה ציסטה בכבד? מה הבעיה עם ציסטה ומהם הטיפולים המוכרים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בכבד

הוספת תגובה

• ציסטה בכבד

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

ציסטה הינו חלל המלא נוזל. קיימות סיבות רבות להתהוות ציסטות בכבד, אולם הציסטות השכיחות ביותר מכונות ציסטה פשוטה ואינן מחייבות מעקב או טיפול. מאוד משמעותי לאבחן אם הציסטה ניגרמה מטפיל-פרזיט הקרוי אכינוקוקוס. ציסטה כזו מצריכה טיפול ספציפי. ציסטות גידוליות או מולדות הינן נדירות מאוד ועל-פי-רוב ניתנות לאיבחון על-ידי מומחה לרנטגן-רנטגנולוג ומומחה למחלות כבד. אני ממליץ כי תפני למומחה למחלות כבד עם בדיקות ההדמיה (אולטראסאונד, CT) להמשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד וכיס מרה דרכי טיפול
    אורטל
    28/08/2007

לדוקטור שלום רב לפני מספר היו לי כאבים בבדיקת אולטראסנד נאמר ל י שיש לי
    כיס מרה מודלק עם אבנים
    ושומן בתוך הכבד
    מה דרכי הטיפןל

לקביעת תור
    סגירה
    כבד וכיס מרה דרכי טיפול

הוספת תגובה

• כבד וכיס מרה דרכי טיפול

ד''ר יעקב מאור
    28/08/2007

לחולים שעברו דלקת בכיס-המרה משנית לאבנים מומלץ לעבור כריתת כיס-מרה בגלל סיכון ניכר להישנות הסיבוך. ניתוח זה מבוצע כיום על-פי-רוב בדרך לפרסקופית.
    לגבי כבד שומני שבמרבית המקרים משני לעודף משקל, עלית שומני הדם או סוכרת מומלץ לטפל בגורמי הסיכון ובעיקר לנקוט בירידת משקל מבוקרת ואיטית בהדרכת דיאטנית בשילוב עם פעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הענותך

אורטל
    29/08/2007

אך ידוע לי שלאחר הוצאת הכיס יכול להיות סיבוכים מכוון שלא יהיה מיץ מרה
    ולאוכל יהיה קשה להתעכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד וכיס-מרה דרכי טיפול

ד"ר יעקב מאור
    30/08/2007

תפקיד כיס-המרה הינו לאגור את מילחי המרה בין הארוחות ובזמן ארוחה לשחרר את המרה למעי בכדי לאפשר ספיגת שומנים מהמעי. המרה נוצרת בכבד ללא צורך בכיס-מרה לכן, ניתן בהחלט לחיות טוב לאחר כריתת כיס-מרה. לאחר ניתוח, מלחי המרה נימצאים בחלל המעי גם בין הארוחות. הסכנה שבהשנות דלקת בכיס-מרה רבה מהבעיות האפשריות לאחר כריתת כיס-המרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה