מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר יעוץ גסטרותותיק22/12/2013
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת ,בתי בת 23 כבר למעלה מחודשיים סובלת מכאבי בטן ושלשולים\
מס ימים בשבוע.
כפי שכתבתי בדיקות דם,צואה,US בטן עליונה +תחתונה תקינים.
בבדיקת גסטרו הוא חשב שבסבירות גבוהה מעי רגיז.מקבלת טיפול נטנזיל פעמיים ביום ופעם ביום ליבריאקס.נוטלת כבר 10 ימים ללא הטבה.
תחושת נפיחות ושלשולים לפחות פעמיים בשבוע.
הוא כתב שאם לא תהיה הטבה יש לבצע קולונוסקופיה.
האם לא נשמע מדאיג?האם הטיפול הנ"ל יעיל בד"כ?האם זה אכן מתאים למעי רגיז?
בדיקת ש.ד וCRP ביצעה היום.עוד אין תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר יעוץ גסטרו - תגובה
פרופ' דורון זמיר22/12/2013אכן נשמע מעי רגיז . האם נשלל חסר בלקטז? כדאי לחכות לCRP ESR לפני קולונו+איליאוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב כבד שומנירוני22/12/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, עושה מעקב חצי שנתי עקב כבד שומני ומוגדל עם הססננה משמעותית.
בעבר בוצע בירור אוטואימוני ובדיקות לוירוסים, והיה תקין.
מדי חצי שנה אני עושה US בטן, ובדיקת דם.
אני יודע שהטיפול המיטבי לזה, זה הורדה במשקל, ואני עובד על זה (לא תמיד בהצלחה).
כיום במאוחדת שינו את המדדים שנבדקים תחת פרופיל כבד, והורידו כמה מהם.
ברצוני לשאול אלו בדיקות יש לעשות במעקב חצי שנתי?
(מצ"ב רשימת בדיקות אפשריות, אם אפשר לציין איזה מהם יש לבדוק כחלק מהמעקב, או אם יש להוסיף משהו עליהם)
AST
ALT
GGT
ALP
בילוריבין (ישיר- טוטאלי?)
פריטין
AFP
אלבומין
פרוטאין
LDH
תפקודי קרישה
ספירת דם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב כבד שומני - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2013בעיקר יש לעשות alt ast bilirubin ggt alk phosph albumin inr
יש היום בדיקה שניתן לחשב nash fibrosis score ויכול לתת הערכה של חומרת הצלקת בכבד.
ניתן לעשות את החשוב דקך האיטרנט ומציע לדבר על זה עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה קקי כל הזמןמאיה20/12/2013
שלום,
אני בהריון שבוע שישי
כבר שבועיים שאני מרגישה שאני צריכה קקי כל הזמן.
כשאני מנסה להתפנות באמת יוצא קצת, לרוב צואה דביקה או מתפזרת.
האם זה מצב שדורש בדיקה?
האם זה תקין? והאם זה קשור להריון?
תודה
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה קקי כל הזמן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2013קשה לענות דרך הפורום ומציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטריטיס אטרופיק - תת חומצה בכיבה לאריק19/12/2013
שלום אני בן 41 .
כתוצאה מלשון לבנה פניתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי לגסטרולוג שעשה לי בדיקה קולונסקופיה וגסטרופיה מהפה ומלמטה(בגלל פריטין נמוך שהיה בזמנו 17 לפני שהתחלתי לקחת ברזל בינתיים עלה) .
במעי הכול בסדר חוץ מפוליפ שפיר 4 סמ שהוצא החוצה. ובקיבה נאמר לי שחיוורת הרופא אמר שחומציות נמוכה גורמת לאי ספיגה של ברזל וויטמין B12 וזה נקרא גסטריטיס אטרופית אמר לי שצריך כל שנה להבדק.
שאלותי:
1. האם יש טיפול והאם צריך לצרוך מזונות שגורמים לחומציות.
2. האם לא נורא לחיות עם זה אני צריך לקחת ברזל ו B12 לכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס אטרופיק - תת חומצה בכיבה ל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2013חוסר ויטאמין b12 שכיח מאוד ואין בעיה לקחת תוספת דרך הפה באופן קבוע.
לגבי חוסר בזל חשוב לזהות את הסיבה ויתכן שיש צורך לבדוק גם מעי הדק על ידי בדיקת קפסולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס B + Cשני19/12/2013
שלום, רציתי לשאול שתי שאלות:
1. האם לפי הבדיקות המצורפות בתמונה ניתן לשלול הפטיטיס C + B? במידה ולא, איזה בדיקות יש לבצע?
2. הבדיקות נעשו 2 חודשים לאחר חזרה מאפריקה. יש לציין שאין סיבה לדאגה מיוחדת. השאלה היא האם חודשיים זה זמן מספיק לביצוע הבדיקות? (שכן למיטב ידיעתי לכל וירוס זמן דגירה אחר עד שניתן לראות אותו בבדיקות)
תודה מראש..!
שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B + C - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2013זה לא מספיק לשלל.
מציע לבדוק hcv antibodies hbsag כדי לשלל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהפני18/12/2013
שלום,
כהכנה לבדיקת קולונסקופיה קיבלתי 2 שקיות פיקוסלקס ו-8 כדורי לקסעדין.
את הכדורים עלי לקחת :
יומיים לפני הבדיקה:
2 כדורים יומיים לפני הבדיקה בשעה 20:00
יום לפני הבדיקה:
2 כדורים יום לפני הבדיקה בשעה 10:00 בבוקר
2 כדורים יום לפני הבדיקה עם השקית הראשונה בשעה 12:00
2 כדורים עם השקית השניה בשעה 20:00
עלי לציין ששעת הבדיקה היא 11:00 בבוקר.
האם המינון נכון או שיש מקום לטעות , כי נראה לי מוזר לקחת יום לפני הבדיקה
3 פעמים ובכל פעם 2 כדורים וכשבין הפעם הראשונה לשניה הפרש של שעתיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק22/12/2013יש הרבה דרכים לעשות הכנה לקולונוסקופיה ולכל רופא פרוטוקול שלו.
נראה לי דרך הכנה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- H. pylori + חשש לתסמונת NutcrackerOsher17/12/2013
17.12.13
שלום רב,
אודה לכם אם תעזרו לי להבין את התאור המיקרוסקופי והאבחנה הבאה
של בדיקת גסטרוסקופיה:
.Moderate to severe chronic corpus and antral Gastritis"
".H. pylori is present
כמה פרטים חשובים:
בת 28. נשאית חיידק הליקובקטר פילורי ככל הנראה מגיל 14.
טיפול ראשון בגיל 14- לא השמיד את החיידק.
לאורך השנים- מחסור בB12 ואנמיה הולכת וחוזרת(עד לפני כשנתיים). טיפול לפרקים בברזל. כרגע- ברזל וB12 תקינים.
בשנה וחצי האחרונה- כאבים ממוקדים בבטן עליונה(מימין לטבור, צד ימין)בתכיפות משתנה,ללא קשר מובהק לאכילה וכד'.
בעקבות כך- לפני כ7 חודשים התחלתי בסדרת בירורים שגילתה שאני עדיין נושאת את החיידק. ניתן טיפול משולש OAC ל10 ימים וטיפול בCONTROLOC 40X1.בבדיקה חוזרת HP קיים, ואף התחזק.כאבים המשיכו.
אולטרסאונד בטן לפני כ7 חודשים העיד על -ב.מ.פ באזור פריאומביליקלי מימין (מקום של כאבים) ונמצאו
מס' בלוטות לימפה 5-12ממ קוטר.
בבדיקות צואה- BLASTOCYSTES.
בבדיקת אולטרסאונד חוזרת לפני כשבועיים,הבלוטות לא שינו את גודלן, אך הועלה חשש לתסמונת NUTCRACKER.
ניתן טיפול משולש נוסף (אך שונה) להליקובקטר, אותו אתחיל מחר.
-אני פונה אליכם לעזרה, כי אני מרגישה שמשהו פה מתפספס בין רופא לרופא, ואני חוששת שדברים יחמירו.
אודה לכם מאוד על פענוח האבחנה של בדיקת הגסטרו' + השערה/המלצה על כיוונים אפשריים של הבעיה וטיפול בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר H. pylori + חשש לתסמונת Nutcracker - תגובה
פרופ' דורון זמיר18/12/2013NUTCRACKER ESOPHAGUS לא מאובחן באולטרא סאונד אלא בצילום ומוכח במנומטריה.
חסר B12 יכול להיות על רקע גסטריטיס אטרופית המוכחת בביופסיה אך אין תיאור כזה. במידה וטיפול משולש נכשל ניתן לתת טיפול מרובע או טיפול משוחלף (עם שחלוף אחת התרופות בטיפול) או טיפול עם טבניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא הקאות במחלת קרוהן ותאי דלקתשירה13/12/2013
לרופא
היום היתי אצל הרופאה המחליפה והיא טוענת שיש לי "משהו וירלי" ולכן
הופיעו התאי הדם הלבים בצואה.
כמו כן אתה טוען שזה אכן דלקת ולא משהו וירלי
אני חולת קרוהן ואני תחת טיפול בבודזון
ובנוסף לזה גם התחלתי היום להקיא.
יש כאבי בטן וגם הקאות
אני יותר מאמינה לך בתור רופא גסטרו ולא לה
זה לא יכול להיות שאני עכשיו מקיאה ואין דלקת במעי
היא אומרת שיש לי וירוס
למי להאמין?
קראתי באינטרנט שתאי דם לבנים זה אכן דלקת
מה עלי לעשות?
חשוב לי לציין שעשו לי כמה פעמים גסטרוסקופיה ולא מצאו מה מקור של
ההקאות שמהן אני סובלת כרגע ואני גם לא מגיבה לאף תרופות נגד הקאות.
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא הקאות במחלת קרוהן ותאי דלקת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/12/2013דלקת יכולה להיות בהרבה סיבות - קרוהן ונגיף הן 2 מהן.
ההקאות יכולה גם היות מהרבה סיבות ורצוי בדיקה של רופא גרסטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתוצאות בדיקת הפטיטיס Bנעמה13/12/2013
שלום,
אני בת 26 ונשאית של צהבת B, בבדיקה האחרונה שעשיתי קיבלתי תוצאות שונות מהעבר.
רציתי לדעת מהי המשמעות של שינוי בבדיקות צהבת B שלי,
מה שהשתנה הוא Be Ag שהפך ל-negative ו-PCR שהפך מ-0 ל-393
לפני חצי שנה קיבלתי את התוצאות הבאות:
HEPATITIS Be Ab negative
HEPATITIS Bs Ag positive
HEPATITIS Bc Ab TOT positive
HEPATITIS Be Ag positive
HEPATITIS Be Ab negative
HEPATITIS QUNTITATIVE PCR 0-0 negative
ובבדיקות לפני שבוע:
HEPATITIS Be Ab negative
HEPATITIS Bs Ag positive
HEPATITIS Bc Ab TOT positive
HEPATITIS Be Ag negative
HEPATITIS Be Ab negative
HEPATITIS QUNTITATIVE PCR 393 IU/ml
תודה רבה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתוצאות בדיקת הפטיטיס B - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/12/2013קשה לדעת.
אפשרות אחת היא טעות
אפשרות שניה היא הופעת מוטציה בנגיף והתחלה של יציאה מדיכוי- התלקחות
דרוש בדיקה חוזרת עוד 3חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEntecavir
נעמה15/12/2013תודה על התשובה.
עד לפני כחצי שנה לקחתי Entecavir. האם ההפסקה יכולה לגרום לשינוי?
תודה רבה רבה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEntecavir - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/12/2013בהחלט כן- ולא בטוח שזה היה טוב להפסיק.
ממליץ להתייעץ עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני12/12/2013
שלום ד"ר,
בבדיקת נשיפה שעשיתי נמצא כי יש לי את החיידק הליקובטר, רופא הגסטרו המליץ לי על הטיפול המשולש: אומפרדקס, PROTOCIDE, KLACID.
האם התרופה KLACID זו אותה תרופה בדיוק כמו clarithromycin?
האם אפשר לקחת נקסיום במקום אומפרדקס?
האם עליי ליטול את שלושת הכדורים יחד או שיש צורך להמתין בין כדור לכדור?
בנוסף, רופא המשפחה המליץ להוסיף כדור probiotica forte בבוקר.. האם אכן כדאי להוסיף? ואם כן האם כדור אחד או שניים? (אינני זוכרת מה הכמות שהמליץ).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2013klacid הוא clarithromycin.
ניתן לקחת את הכדורים ביחד.
לא נראה לי שיש צורך לפרוביוטיקה בכל טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למחלת קרהוןליאור12/12/2013
שלום.
אני בן 17 ועברתי בדיקת MRI לבירור של מחלת קרהון , שתיתי כל 10 דקות את חומר הניגוד בהתאם להוראות אבל מרגע סיום השתייה עד לתחילת הבדיקה עברו למעלה מחצי שעה , כמו כן שילשלתי פעמיים בגלל החומר ששתיתי .
התוצאה של הבדיקה נכתב כי "הבדיקה היא תת אופטימלית טכנית בגלל אי מילוי לא אחיד ולא טוב של לולאות מעיקב שתיה לא רצופה "
"הודגם אילאום טרמינלי אשר אומנם מודגם ללא חומר ניגודי ועל כן הערכתו לא טובה אך מהלכו מעט נוקשה ולא סדיר, והוא צר בכל הרצפיס עד המסתם האילוצקלי , חשוד כמעורב במחלת קרהון"
בסיכום כתוב : "בדיקה תת אופטימלית טכנית אך בכ" רושם למחלה היכולה להתאים לקרהון באילאום טרמינלי"
שאלתי היא: האם אובחנה אצלי מחלת קרהון או שכדאי לחזור על בדיקת MRI ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד למחלת קרהון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/12/2013מחלת קרוהן מאובחנת על סמך קליניקה ובדיקות עזר כולל קולונוסקופיה וביופסיה.
צריך להחזור לרופא גסטרו לקביעת האבחנה- mri לבדו רק חשוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ggt dcuvאילן11/12/2013
בדיקות תקופתיות מראות על ggt מעל 220 ואלקליין גבוה-147
בבדיקה אולטראסאונד לפני שנה לא נתגלה דבר.
למעט הבדיקות אין שום חולשה ,כאבים .
מה יכול להיות?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ggt dcuv - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2013יש מספר מצבים שיכולים להסביר את זה ואני ממליץ שתפניה לרופא גסטרו וכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני?שירה11/12/2013
בוקר טוב!
כתבתי שיש לי לויקוציטים בצואה
כמו כן אני על 12 מג ליום של בודזון (כדור של 3 מג)
כרגע אין הקאות ואין שלשולים
אבל יש כאבי בטן באופן תמידי וחזק
שמגיב לאופטלגין
כמו כן האם זה נשמע הגיוני שיש לי לויקוציטים על פי שאני על
סטרואידים?
תודה
נב
או שאין קשר לטיפול לבין הופעת לויקוציטים בצואה
ומה אני יכולה לקחת בנוסף לבודזון?
אופטלגין?או פפברין?או קולוטאל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הגיוני? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2013יתכן שכן- סטראידים מפחיתים אך לא תמיד מפסיקים את הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעיים מורחבותצבי11/12/2013
מבדיקת CT בטן קיבלתי את התשובה הבאה :
לולאת מעי מורחבת ומלאה בתוכן צואתי בקוטר 5.2 ס"מ באגן , כנראה חלק מהפאוץ .
פרוקסימלית יותר המעי הדק מורחב ומגיע לרוחב 9.2 ס"מ (9.2 ס"מ ) בבטן הימנית העליונה . דפנות המעי דקים וסדירים .
מה פרוש : פרוקסימלית יותר המעי הדק מורחב ומגיע לרוחב 9.2 ס"מ . מה הכוונה של הרופא באומרו את המשפט הנ"ל . האם זה מסוכן? מה עושים עם תופעה זו .
לציין כי לפני כ-18 שנה עברתי כריתה של כל המעי הגס עקב קוליטיס \ ובניה במקביל פאוץ , שהוא בשנים האחרונות מודלק כל הזמן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיים מורחבות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2013יתכן הרחבה של המעי לאחר יצור של פאוץ- אך יתכן היצרות בגלל הפאוץ.
צריך להפגש עם רופא הגסטרו המטפל ולבדוק אם יש תלונות המחשידות לחסימה של המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
צבי11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרו?אייל10/12/2013
פעם בכמה חודשים מופיע לי כאב בבטן העליונה בחיבור הצלעות .(הסרעפת?)
הכאב עובר לאחר מספר ימים , בעזרת אומפרדקס שאני לוקח וכנראה עוזר.
הומלץ לי לעשות בדיקת גסטרוקופיה בנוסף לאולטרסאונד בטן.
אני בן 61,ובסה"כ בריא.
א. האם לאור תדירות הכאב כדאי בכלל לעשות בדיקת גסטרוקופיה?
ב. בהמשך- מה רמת הסיכונים של הבדיקה, (שמהווה עוד שיק'ול אם לבצע?)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרו? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2013ההתויה לבדיקה נשמעת גבולית.
הבדיקה בטוחה מאוד עם סיבוכים נדירים -אחד לכמה אלפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)