מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור נקסיום נגד גרפסיםפרופ' דורון זמיר22/11/2013
שלום בחודש האחרון קורה לי כמה ימים גרפסים בטעם ביצה ובאותו יום הרבה יציאות היום אכלתי ואני מרגיש כאב לאחר הבליעה אבל לא בגרון לאחר שהאוכל יורד עשיתי גסטרוקופיה לפני חצי שנה היתה תקינה בלי קשר להיום מה כדאי לעשות האם כדור נקסיום יעזור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013קשה לומר- אך בהחלט נראה סביר לנסות נקסיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן עליונה ותחתונהשני21/11/2013
שלום אני בת 22 וסובלת כבר הרבה זמן מכאיבי בטן עליונה וחתחתונה סבלתי בעבר מחיידק אליקובקטר לפני שנתיים ועכשיו כאבי בטן חזרו כולל עצירות נפיחות בטן אחרי שאני אוכלת אני מרגישה ממש כבד בבטן ונפיחות גירודים בכול הגוף מקיאה כול הזמן אחרי אוכל ונזלת אלרגית וירידה במשקל כאבי גב וכול הזמן גזים עשיתי בדיקת דם לצליאק יצא תקין ויש אנמיה קלה אשמח לשמוע מה אני יכולה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עליונה ותחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013צריכה להבדק שוב אצל רופא גסטרו- יתכן ויש מקום לבצע גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזאנונימית21/11/2013
שלום,
האם כשישנה רגישות ללקטוז (מבחן מימן 180 לאחר שעה וחצי) וצורכים מוצרי חלב, זה גורם לנזק?
אם נניח אוכל משהו קטן אחת לשבועיים-שלושה זה יכול להזיק? נניח פיצה, מעדן וכדו'.
יש לי את הכדורים, אבל הם לא זמינים תמיד וגם ככה אני לא אוהבת ליטול אותם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013לא גורם לנזק- אבל לעתים לאי נוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובדיקות דםפני19/11/2013
שלום,
חודש וחצי סובלת מכאבי בטן ,גזים, ולעיתים פעמיים ביום יציאות רכות.
בדיקות דם:
IRON-40
ESR-40
VITAMIN B12-301
FOLIC ACID-25.1
FERRITIN-87
WBC-4.5
HB-12.8
C-REACTIVE PROTEIN-0.3
EBV VCA LgM - NEGATIVE 10
EBV VCA_LgG - POSITIVE 143
CMV LgG - Positive
CMV LgM-Negative
CELIAC SCREEN 1.3
Stool culture-שלילי לאנטרטפגונים
Parasiter microscopy-לא נמצאו טפילים
CLOSTR.DIFFIC.TOXIN-CD-שלילי TOX
אני ממש מיואשת , אשמח לחוות דעתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ובדיקות דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/11/2013בדיקות תקינות למעט ברזל מעט נמוך אך פריטין תקין חשוב הגיל ואם יש שינוי ביציאות לשקילת קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטטיס Cמישהי19/11/2013
שלום רב
בבדיקות שנעשו לביתי באופן מיקרי לחלוטין גילו שהיא נשאית של הפטיטיס C אך הסבירו שהמחלה לא פעילה .
היום הילדה כבר בת 18 יש לה חבר כבר דיי הרבה זמן יש לציין שעדיין בתולה אך יש לי חששות מה יהיה אם תתחיל בקיום יחסי מין ? פניתי לרופא נשים ואמר שיש בדיקה מיוחדת שרופא גסטרואנטולוג צריך לעשות על מנת לדעת אם זה מדבק
האם נכון הדבר?
אשמח לקבל ייעוץ בעיניין
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטטיס C - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/11/2013בדיקת PCR לנגיף תגלה אם היא נשאית או נרפאה ממנו . נוגדנים יתכנו גם שנים לאחר הבראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת כדורשני19/11/2013
שלום,
שאלה שקצת מטרידה אותי.
נוטלת בודזון
אני בולעת את הכדור בלי מים ורק אז שותה.
היום כשבלעתי את הכדור הוא זז ממש לצד ימין ואז נבלע למטה.הרגשתי אותו ממש בדופן של הגרון.
האם זה בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת כדור - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/11/2013הגרון הוא חלק מדרכי הנשימה לא שם הרגשת אותו וכנראה שהכדור נתקע מעט בלוע או בפרינגס בשל בליחעה טפשית ללא מים. המנעי מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקטרובן ובדיקת נשיפהר18/11/2013
שלום,
אני מעוניינת לבצע השבוע בדיקת נשיפה.
שבוע שעבר מרחתי משחה בשם בקטרובן על פצע
האם זה יכול לשבש את תוצאות הבדיקה או שאני יכולה לבצע את הבדיקה כרגיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקטרובן ובדיקת נשיפה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/11/2013זה לא יפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובטר פעם שנייהשרונה18/11/2013
לפני 3 שנים היה לי חיידק, טופלתי באנטיביוטיקה. ועכשיו יש לי שוב. אני מטופלת במוקסיפן וקארין וכמובן לוסק. למשך 10 ימים. אני שואלת, האם קיימת תרופה אחרת יותר מתקדמת ממוקיספן וכו' שהחיידק ייעלם אחת ולתמיד. אפילו אם התרופה לא נמצאת בסל.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובטר פעם שנייה - תגובה
פרופ' דורון זמיר21/11/2013במידה ולא תפטרי מהחידק יש גם טיפול מרובע בפלגיל טטראציקלין ביסמוט ולוסק או דומיו ואם גם זה לא מצליח ניתן לתתשילוב עם טווניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוירוני18/11/2013
האם הבדיקה יכולה לאבחן ב-100%
בין אכילת סלק/עגבניה לדוגמא
בערב שלפני הבדיקה ובין דם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013הבדיקה לא 100% רגיש ודיאטה חשובה ובדיקה חיובית יכולה להיות עקב טחורים למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mri בטןאסף17/11/2013
שלום רב,עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRI בטן ודרכי מרה עקב חשד לפוליפ בצוואר כיס מרה וכאב/הרגשת אי נוחות מתחת לצלעות בצד ימין,להלן תוצאת mri:
(-) mrcp
אנמנזה:כאבים בבטן עליונה מימין,חשד לאבנים ב CBD
כיס מרה ודרכי מרה:ללא עדות לאבנים בכיס מרה.ללא עיבוי דופן.ללא הרחבת דרכי מרה.CBD בקוטר 3 מ"מ.ללא עדות לפגם מילוי.ללא הרחבת דרכי מרה אינטרא הפטי
כבד,טחול,לבלב,אדרנלים וכליות תקינים.
יתכן בלוטות קטנות בשורש מזנטריום עם טשטוש קל בשומן סביר ל MESENTERIC PANNICULITIS.
עצמות תקינות.ללא נוזל בטן.
לסיכום:דרכי מרה תקינים
יתכן MESENTERIC PANNICULITIS.
האם הבדיקה תקינה?אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות mri בטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013הבדיקה של כיס המרה ודרכי המרה תקינים אך יש חשד לדלקת בתוך הבטן ולזה צריך להתייעץ שוב עם רופא הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות ותחושה כללית לא טובהדנה17/11/2013
שלום, בת 32, חצי שנה אחרי לידה. אני סובלת מזה 3 שבועות מבחילות, גזים תחושת נפיחות ושילשול. עשיתי בדיקת הליקובקטר שיצאה חיובי. האם זה יכול להסביר את התופעות או האם עלי לראות גסטרו? אני 4 ימים מטופלת באנטיביוטיקה וחולשה (בעיקר בגפיים) נוספה על התסמינים הנ"ל. האם זה יכול לנבוע מהטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות ותחושה כללית לא טובה - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/11/2013התלונות אינן ספיציפיות מידי נסי טיפול פרוביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ספציפי
דנה17/11/2013אילו עוד פרטים חסרים? האם לדעתך כדאי לראות גסטרו? בחילות, שילשולים וגזים היו לפני הטיפול האנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשים בבטן ומערכת העיכול בלילותדוד17/11/2013
כבר תקופה שאני סובל כל לילה מרעשים בבטן/מערכת העיכול. זה מתבטא בנפיחויות, גזים, רעשים של כאילו נהלות של נוזלים זזים לי מצד לצד בבטן.
זה פוגם באיכות השינה שלי, אני מתעורר כמעט כל לילה ב-4-5 לפנות בוקר בגלל זה.
הורדתי מוצרי חלב מהתפריט. ביצעתי אולטרה סאונד לבטן עליונה ורקמות ולא נמצא כלום.
ניסיתי בהמלצת רופטת גסטרו לקחת אנזימי עיכול ופרוביוטי וחטפתי מזה דקירות בבטן עליונה אז הפסקתי.
אם אני אוכל יקרות טריים/סלט אני אחרי פרק זמן קצר בשירותים על סף שלשול, אז הפסקתי גם עם יקרות טריים.
מה עושים?
אני בן 51.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים בבטן ומערכת העיכול בלילות - תגובה
פרופ' דורון זמיר17/11/2013התלונות מעידות ברובן על גזים נסה אנצפלמד או דומיו. בכל מקרה בגילך כדאי קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעשים בבטן ומערכת העיכול בלילות
דוד17/11/2013תודה על התשובה המהירה.
ומה אם אינני מסוגל לעמוד בהכנה של הקלונו?
יש פתרונות אחרים?
זה גורם לי לשלשולים עזים ודימומים מרוב שלשול.
ומה הקלונו יכול למצוא שקשור לכל הרעשים האלה?
אשמח לפירוט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה באופן כללישירה17/11/2013
ד"ר שלום רב,
אם תוכל בבקשה להשיב לי באופן כללי על שאלותיי שמאוד מטרידות אותי והן:
אני מבינה שלא ניתן לתת לי תשובה עד אשר אני מקבלת תשובת ביופסיה. אך שאלתי היא באופן כללי:
האם קרוהן וקוליטיס זה אותה דלקת?
האם יכולה להיות דלקת אחרת במעי הגס? ז"א לאו דווקא קרוהן או קוליטיס? או שאלו הדלקות שבדרך כלל מוצאים במעי הגס?
האם זה מצב שבדרך כלל הוא כרוני ולא ניתן לריפוי?
האם יכולים לראות בבדיקת קולונוסקופיה שזו דלקת? או אם זה משהו יותר מסוכן???
תודה מראש על סבלנותך.
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה באופן כללי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק24/11/2013יש הבדל בין סוג הדלקת בקרוהן וקוליטיס כיבית
יש הרבה סיבות לדלקת במעי כולל זיהום, קרינה ותרופות.
יכול להיות כרוני וחריף.
ניתן לראות דלקת בקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותנ15/11/2013
שלום רב,
שאלה לגבי מחלה שמונעת ממני לתפקד כרגיל.
אני בת 24. שנתיים סובלת ממחלה אוטואימונית חוזרת כלשהי. בהתחלה הכיוון היה FMF בגלל המוצא שלי ובגלל האופי ההתקפי של המחלה. אבל קולכיצין שלקחתי כמה חודשים טרם התחיל לעזור.
כרגע נשקלת האפשרות של קרוהן. התסמינים שלי הם- שלשול שמביא אחריו כמה ימים של חום קל (37.3 בערך), כאבי רגליים, עייפות רבה, וכאב חזק במפרק הקרסול. תחושת מחלה כללית. לפעמים נמשך שבוע רצוף ולפעמים יומיים. בדיקת קלפרוטקטין שלי יצאה תקינה חלוטין, ASCA הייתה לפני שנה 28 וכעת 23. רציתי לשאול- האם כדאי לבדוק קרוהן בשלב זה? למרות שעיקר הבעיה הוא לאו דווקא במערכת העיכול? אם כן, מה הדרך המדויקת ביותר- קולונוסקופיה? קפסולה? האם ייתכן שגם במידה והבדיקות האלו ייצאו תקינות אני בכל זאת סובלת מקרוהן?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק16/11/2013קרוהן יכולה לגרום לשלשול ולכאבי פרקים.
אך גם קולכיצין יכול לגרום לשלשול.
מציע כן לעבור קולונוסקופיה על מנת לבדוק אפשרות של דלקת במעי.
אם תקין- כולל בדיקה של מעי דק סופי- די שולל קרוהן אך עדיין אפשרות של דלקת באזורים אחרים של מעי דק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה הודעה מפורטת יותרשירה14/11/2013
ד"ר שלום רב,
מכיוון שבהודעה הקודמת לא כתבתי את שאלותיי וכן את האבחנה של הרופא בגסטרו שביצע לי את הבדיקה כתבתי אותה שוב, והוספתי למטה כפי שתראה.
תודה מראש על סבלנותך והיענותך האדיבה.
רקע אודותיי:
בת 56. לא לוקחת כדורים מכל סוג שהוא (כשבוע וחצי בלבד לקחתי מגנזיום לסירוגין במהלך שבוע וחצי ותו לא). ברקע אין מחלות, במעקב אחר אנזימי כבד שבבירור שנעשה ובדיקת C.T. בטן יש לי כבד שומני . לציין כי אני רזה מאד , לא מעשנת לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים ולא אוכלת ג'נק פוד. לא נמצאה סיבה לכבד שומני.
כמו כו, אני סובלת די הרבה שנים לעצירות, ואוכלת מאכלים כגון פירות, ירקות, קוואקר, לחם דגנים וכדומה על מנת לעודד יציאות על מנת שלא אצטרך להעזר בכל מיני מעודדי יציאות לא טבעיים. דבר שאני נמנעת ממנו מכל וכל.
והיום ביצעתי קולונוסקופיה, כביקורת מפאת גילי.
ולהלן התוצאה:
החולה נוטר בעזרת אוקסימטר.
מעי הגס עד שק הצקום צונתר איליום סופי, בוצע תרגיל היפוך ברקטום.
ממצאי הבדיקה: רירית תקינה באיליום סופי- ביופסיה מס' 1, רירית תקינה בשק הצקום, קולון הימני, רוחבי - ביופסיות מס' 2, בקולון היורד קטע קטן של רירית היפרמית עם כיבים שטחים - ביופסיה מס' 3, בסיגמה עוד קטע קטן של רירית היפרמית עם ארוזיות - ביופסיות מס' 4, ברקטום רירית תקינה - ביופסיה מס' 5.
באבחנות הבדיקה הרופא רשם: SEGMENTAL COLITIS
מכיוון שהייתי די מטושטשת, לא יכולתי לשאול את הרופא אף שאלה, והתור שנקבע לי לקבלת תשובה היא רק בעוד חודשיים מכיוון שלא היתה למזכירה תור לעוד חודש כפי שביקש הרופא שהגיע לקבלת התשובה ואני די מודאגת.
האם תוכל להגיד לי מה הכוונה בממצאי הבדיקה?
אמנם אני מבינה שצריך להמתין עד לקבלת תשובות הביופסיה, אך במידה ואכן יתאמת הממצא שהרופא רשם דלקת/קוליטיס, שאלתי היא האם זה מסוכן? האם יש לזה טיפול ? האם הטיפול מרפא את זה? מה עושים במצב כזה? איזה מעקב אני אמורה יהיה לעשות? ובעצם האם זה יכול להיות משהו יותר מסוכן? ז"א אותה דלקת יכולה להתברר כדבר אחר? מסוכן? האם אותה דלקת קוליטיס יכול בעצמו לגרום למצב מסוכן יותר?
כפי שציינתי בדרך כלל אני סובלת מעצירות מתונה.
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה הודעה מפורטת יותר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק15/11/2013יתכן סוג של דלקת במעיים כמו קרוהן.ֿ
בצורה קלה.
התלונות לא בהכרח קשור.
צריך להמתין לתשובת ביופסיה בינתיים.
יש לזה מגוון רחב של טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה15/11/2013ד"ר מלניק שלום וברכה
תודה רבה לתשובתך. אני מבינה שעלי להמתין לתשובת הביופסיה אך בכל זאת רציתי לשאול שוב ולנסות להבין הרופא רשם כפי שציינתי לך במייל הקודם, באבחנה הבדיקה הרופא : SEGMENTAL COLITIS .
אתה אומר שזה יכול להיות קרוהן ושאין כל קשר לסימפטומים.
האם יכולה להיות דלקת אחרת במעי הגס? ז"א לאו דווקא קרוהן או קוליטיס? או שאלו הדלקות שבדרך כלל מוצאים במעי הגס? האם זה מצב שבדרך כלל הוא כרוני ולא ניתן לריפוי? האם זה יכול להיות תשובה של מצב יותר מסוכן?
האם זה אומר שמעתה אצטרך לבצע קולונוסקופיות תכופות ? וכל כמה זמן לדעתך?
תודה מראש על הבנתך ותשובתך.
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת על מתן תשובה עבורי
שירה17/11/2013ד"ר שלום רב,
אני מבינה שלא ניתן לתת לי תשובה עד אשר אני מקבלת תשובת ביופסיה. אך שאלתי היא באופן כללי:
האם יכולה להיות דלקת אחרת במעי הגס? ז"א לאו דווקא קרוהן או קוליטיס? או שאלו הדלקות שבדרך כלל מוצאים במעי הגס? האם זה מצב שבדרך כלל הוא כרוני ולא ניתן לריפוי? האם זה יכול להיות תשובה של מצב יותר מסוכן?
ושאלה נוספת היא האם יכולים לראות בבדיקת קולונוסקופיה שזו דלקת? או אם זה משהו יותר מסוכן???
אודה לך אם תוכל להשיב לי על שאלותיי.
בכבוד רב ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)