מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבתאורית12/01/2014
שלום..
אני בחורה בת 36 כמעט, בריאה בד"כ. לא היו לי צרבות מעולם למעט הריונות.
לא שיניתי הרגלי אכילה.
כעשרה ימים עם צרבות קבועות. ארבעה ימים אחרונים עם תחושת גוש בגרון.
נבדקתי ע"י א.א.ג ראה אודם שהוא תוצאה של ריפלוקס. קבלתי אומפדורקס 20 מג פעם ביום ללא הועיל. החלו לי כאבי בטן כמו כאבי ווסת. לקחתי שלושה ימים.
פניתי לרופאת גסטרו נתנה לי מינון אחר היום. 40 מג בבוקר ו40 מג בערב ללא בדיקה למשך חודש.
האם אין מקום לבדיקות נוספות בשל העובדה שאני בריאה בדכ ולא סובלת מזה אף פעם?
לא יודעת אם זה קשור אבל כמה ימים קודם היתה לי עצירות..
שללה על הסף הליקובקטר.. אני פוחדת שאולי יש לי את החיידק...
מה דעתך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2014אם אין שיפור-גסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- biopsyסטרמברג בן12/01/2014
אני בן 20 חייל בעיות של כאבי בטן חזקים לאחר אוכל ביצעתי ביופסיה והתוצאה
SEVERE CHRONIC ACTIVE ANTRAL GASTRITIS H.PYLORI IS PRESENT
מה אפשר לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר biopsy - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2014לקחת טיפול לחידק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעפסים ללא הפסקהפיני12/01/2014
שלום, אני בן 25. פני כשנה וחצי עברתי בדיקת גסטרוסקופיה בשל התלוננות על צרבות וכאבים באזור הקיבה.
מייד לאחר שחזרתי הביתה מהבדיקה התחילו לי גרעפסים ללא הפסקה, מרגיש אותם תמיד בגרון גם כשמנסה להמנע מלעשות אותם.
יש לציין כי לא סבלתי מכך לפני בדיקת הגסטרוסקופיה והדבר התחיל מייד לאחר שחזרתי הביתה.
הדבר פוגע מאוד בשגרת היום יום שלי, אשמח לדעת האם התופעה יכולה לנבוע מבדיקת הגסטרוסקופיה (נזק שיכל להגרם לי כתוצאה מהבדיקה) ובכלל, מה אפשר לעשות?
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף ואציין
פיני12/01/2014אוסיף ואציין כי תוצאות בדיקת הגסטרו היו תקינות, וכיום אני כמעט שלא סובל מצרבות וכאבים, אך הגרעפסים לא פוחתים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרעפסים ללא הפסקה - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2014תופעה אופינית לרפלוקס טיפול באומפרדקס ודומיויכול לעזור ייעוץ דיאטנית והמנעות ממשקאות תוססים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אומפרדקס במשך שניםבסטיאן12/01/2014
אני נוטל אומפרדקס במשך שנים בגלל ריפלוקס.
נטילה ממושכת יכולה לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אומפרדקס במשך שנים - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2014הסיכון במינון קטן של 20 מ"ג נמוך. טיפול ממושך לשנים במינון גבוה נקשר ולא בוודאות בזיהומי דקכי עיכול ביחוד קלוסטרידיום ואוסטיאופורוזיס מוחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא חיובי בבדיקה לצהבת Cבת 2912/01/2014
כחלק מתהליך לכניסה להריון, נשלחתי ע"י הרופא המטפל לבצע בדיקות דם כאשר אחת מהבדיקות הייתה Hepatitis C Ab
תוצאת הבדיקה הייתה חיובית כאשר צויין בתוצאות שרמת נוגדן נמוכה ויש לבצע PCR (את הבדיקה אבצע בשבוע הבא). ברצוני לציין שבבדיקת דם זו נמצא שתפקודי הכבד שלי תקינים.
יש לי מספר שאלות:
1. האם בדיקת הדם שבצעתי אמינה או שיש לחכות לתוצאות PCR (HEPATITIS C RNA QUAN)?
2. האם יתכן שקיבלתי תוצאה חיובית כוזבת ואם כן אשמח להסבר קצר מדוע זה קורה?
3. תוך כמה זמן מיום בדיקת ה PCR מתקבלות תוצאות?
4. האם בדיקת PCR היא מדוייקת לחלוטין או שיש לבצע בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא חיובי בבדיקה לצהבת C - תגובה
פרופ' דורון זמיר19/01/2014בדיקת הPCR היא האבחנתית כי בדיקת נודנים תהיה חיובית גם אם נרפאת מהנגיף, נעשית מידי מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אנדוסקופיה- עזרהדרור09/01/2014
אני בן 26 לאחר תלונות על צרבות וכאבים ברום הקיבה שמופיעים גם בחזה הופניתי לבדיקת גסטרוסקופיה.
להלן תוצאות:
ושט - אזופגיטיס דיסטלית קלה, במעבר ושט-קיבה בליטה קטנה של 4 ממ מכוסה רירית מודלקת(נלקחה דגימה לביופסיה), מעבר ושט קיבה במרחק 40 ס"מ.
קיבה תקינה כולל היפוך, ניע תקין ומתנפחת היטב. בצל התריסריון וחלקו השני תקינים.
אני מבין שהאבחנה זה ריפלוקס קל אבל אני מפחד בגלל "הבליטה" המוזהר של ה4 מ"מ האם זה שלקחו ביופסיה אומר שחתכו אותה או רק לקחו דגימה לבדוק מה זה?? האם מדובר בפוליפ? (שאותם אני יודע שמורידים ישר במהלך הבדיקה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח אנדוסקופיה- עזרה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/01/2014שכיח מאוד לראת בליטות קטנות ולרוב אין לזה חשיבות בביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לכלמידה או לזיהום אחר ?מירב05/01/2014
אני בת 24 בריאה בדרך כלל היה לי קשר אם מישהו בגילי שהיה מקיים יחסים אם עוד בחורות וכנראה הדביק אותי בחיידק הכלמידיה(אני לא נבדקתי לכלמידה) אני כבר לא איתו.אבל.בחצי שנה האחרונה אני סובלת מתופעות של כלמידיה דלקת בחצוצרות דימום בצואה בניגוב ,צואה רירית,מוגלתית,שלשולית,כרגע מטופלת בדוקסילין וטופלתי בצימפרודקס ,ודאלצין,מתי התופעות של מערכת העיכול יפסקו ?ומתי הצואה תחזור להיות תקינה..זה מצב שמלחיץ אותי מאוד כי אני מרגישה שיש לי בגוף מצב של זיהום דלקתי במערכת העיכול .ואציין שגם מדגדג לי בטבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לכלמידה או לזיהום אחר ? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014אנני בטוח שהתלונות במערכת העיכול משני לקלמידיה.
יתכן חיידקים אחרים למשל כגון clostridium difficile וממליץ להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביו-פידבקשמרית05/01/2014
שלום,
קיבלתי הפניה לביו-פידבק והתברר לי שהטיפול אינו בסל הבריאות.
האם רצוי לחזור לרופא ולמסור לו שהטיפול אינו בסל הבריאות? {מדובר בטיפול מאוד יקר}
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביו-פידבק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק06/01/2014כן כדי.
הפנתי חולים בעבר ולא שמעתי מהם שזה לא בסל- תלוי על ההתויה.
הפרוקטולוג בטח יודע מה בסל ומה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה והפטיטיסענת04/01/2014
האם נטילת תוסף תזונה של פולי קפה ירוק (לירידה במשקל) מותרת לחולי הפטיטיס סי (מצב הכבד סביר).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה והפטיטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014לעתים תוספי מזון יכול לגרום לבעיות כבד כמו עם הרבאלייף ואני לא ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וצואה שחורה.אבי04/01/2014
כבר כמה ימים יש לי כאבי בטן , ולקחתי קל בטן.
אתמול בלילה גיליתי שיש לי צואה שחורה. גם היום בבוקר היה לי צואה שחורה.
זה לא היה שלשול.
לפני כמה ימים היה כן שלשול, עם כאבי הבטן.
לפני כמה ימים קיבלתי הפניה לבדיקת לקטוז החלב.
היום קראתי על צואה שחורה - והתברר לי כי זה דימום במערכת העיכול.
מחר בבוקר אני אלך לרופא המשפחה לדווח על הצואה השחורה.
עכשיו פתאום חזר לי כאב הבטן ואני לא יודע , אם ללכת למיון או לחכות למחר לרופא
המשפחה ???
חוץ מקצת כאבי בטן אני מרגיש טוב ואפילו עשיתי הליכה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וצואה שחורה. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014קל בטן גורם לצואה שחורה.
מלנה היא ביטוי לדימום אך נראה כמו זפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן- קל בטן גורם לצואה שחורה והרבה
אבי05/01/2014לא יודעים את זה.
מי שיודע זה רק המומחים. לא כל האחיות יודעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסדינה03/01/2014
שלום
אני מטופלת למעלה מ5 שנים מונעי חומצה אומופרדקס 40 ובשנה האחרונה
נקסיום 40, האם תרופות אלה יכולות לגרום לקושי באכילה והררגשת מלאות בקיבה?
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת ביסקוויטשלומית03/01/2014
שלום רב,
רציתי לשאול האם בליעת חתיכה גדולה של ביסקויט ששרט את הוושט
עלולה לגרום לבקע סרעפתי או לדלקת בוושט?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת ביסקוויט - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014לא לבקע אך יתכן דלקת באזור השריתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מאוד אודה לעציתכםימית02/01/2014
הנני בת 39 בריאה בדכ למעט פסוריאזיס וריפלוקס
טופלתי בעבר בלנטון אשר איזן את הריפלוקס כרגע ללא כלום
סובלת מכאבי בטן תחתונה בצדדים רגישות בבטן עליונה גזים תחושת נפיחות
הרבה יציאות בשירותים
וזה קורה בתקופת לפני הוסת לפני הביוץ לפני מחזור וזה פשוט מעיק עלי
הייתי אצל רופא נשים שלל את הכל אין לי כלום טוען חוץ מתסמונת PMS
וגם רופאת משפחה ככה טוענת
האם גסטרו יכול לעזור
אני עכשיו כמה ימים לפני וסת ומרגישה נפיחות וכבדות בכל חלל הבטן כמו כן גם הצדדים של הבטן הרגליים האגן
אודה לעיצה
תודה רבה וים נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת מאוד אודה לעציתכם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014שווה להבדק אצל רופא גסטרו.
לעצתי יש מחלה בשם endometriosis שיכול לעשות בעיה דומה וזה בתחום רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבד עם מחיצהמ4031/12/2013
שלום רב,
אני כבן 44 בריא בדרך כלל. בחצי שנה האחרונה הקאות ובחילות צרבות וקיא צהוב לא ברור. מעשן 10 סיגריות ליום בערך...לא מעשן כבד.
בU.S בטן עליונה ציסטה עם מחיצה בקוטר 19 מ"מ באונה שמאלית של הכבד.
ציסטה פשוטה בכליה 35 מ"מ כליה שמאל.
שאלתי היא: האם המחיצה בכבד מדאיגה? הסבירו לי שברגע שיש מחיצה זה לא טוב מאחר וזה יכול להוות גידול ממאיר בהמשך. הא יש דרכים להסרת המחיצה , וממה זה קרה הציסטה עם מחיצה? אני לא נוהג לשתות אלכוהול או משהו מסוכן...מלבד העישון.
כדאי לעשות תהליך גמילה מהעישון בשל הציסטה או שעישון הוא לא הגורם פה?
אודה להיענותכם.....כבר בלחץ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכבד עם מחיצה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014ציסטה עם מחיצה יכול להיות ביטוי למחלה פאראזיטית בשם echinococcus.
זה לא גידול וניתן לטפל.
מציע ביקורת אצל רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בכבד
חנהj-n@hotmai21/09/2014שלום ד״ר,
באלטראסאונד כבד יש ממצא של ציסטה בגודל 0.58
עם מחיצה האם היא מסוכנת והאם אפשר
לטפל בה .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתח ודיכאון גורמים לעצירות?נדב30/12/2013
שלום ד"ר!
האם מתח נפשי יכול לגרום לעצירות?
והאם דיכאון יכול לגרום לעצירות?
או שאולי מתח נפשי גורם בדרך כלל לשלשולים ולא לעצירות?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מתח ודיכאון גורמים לעצירות? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/01/2014יכול להיות שיש קשיים ביציאות עקב דכאון.
גם לעתים תרופות נגד דכאון קשורות ולעתים גם מחלות כגון תת פעילות של בלוטת התריס שגם יכול לתת תמונה דמוית דכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)