מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמישהו10/12/2013
אכלתי ביצת עין כאשר הצהוב של הביצה היה חצי קשה ומלמעלה היה מעט נוזלי-האם זה מספיק כדי להרוג את הסלמונלה במידה והייתה שם? ואם לא מה עלול לקרות לי ואיך אני יגלה אם נדבקתי בחיידק זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2013יש סיכוי מאוד נמוך לסלמונלה מביצים מסחריים תחת פיקוח.
סלמונלה גורמת למחלה חריפה עם חום ושלשול כך שקשה לפספס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי דלקת בצואה ייעוץ דחוףשירה10/12/2013
ערב טוב!
היום בבוקר ביצעתי בדיקות צואה גם תרבית וגם בדיקה
מיקרוסקופית
ויש חשד לחיידק הליקובקטר אצלי
התרבית יצאה שלילית
היום היו פעמים הקאות וזה פסק לבד.
היו שלשולים וגם הפסיק לבד מעצמו.
בבדיקה מיקרוסקופית אין לי פרזיטים אבל יש
כדוריות דם לבנות בצואה.
מי מה זה?
יש לציין שאני חולת קרוהן ואני תחת בודזון.
12 מג ליום
תודה רבה
ומה הטיפול לזה?
נב
אני מצרפת את הבדיקה שלי
CAMPYLOBACTER CULTURE NEGATIVE
STOOL CULTURE NEGATIVE CULTURE FOR:SALM/SHIG
STOOL DIRECT MICROSCOPY NO PARASITES FOUND
LEUKOCYTES : +
הבדיקה כוללת: פרזיטים, לאוקוציטים ואריטרוציטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי דלקת בצואה ייעוץ דחוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/12/2013אם התלונות חלפו אז כנראה שאין צורך לטיפול.
הלוקוציטים בצואה יכולים להיות עקב מחלה חריפה ועקב קרוהן- אך מטפלים בבני אדם ולא בבדיקות צואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעי מעיים - ללא הצלחה עם Vermoxאריאל10/12/2013
שלום רב,
אני בן 27.
כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים.
אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג).
4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית:
"לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים"
"שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA".
למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית).
במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום.
בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד.
השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה.
חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה.
נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד.
לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים.
אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו.
רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל.
אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות.
שלוש שאלות בבקשה:
1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ?
2) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ?
3) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ?
תודה רבה !
אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעי מעיים - ללא הצלחה עם Vermox - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2013בדרך כלל רופא גסטרו ומחלות זיהומיות מטפלים בבעיה זו.
השאלה הקריטית היא אם עדיין יש תולעים ושיש הסבר אחר לתלונות שלך ולכן עדיף להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה בנושא נזקי Vermox לכבד
אריאל10/12/2013תודה רבה על תשובתך, אשמח לברר האם הנזקים של Vermox לכבד (בעיקר בטיפול חוזר בתקופה של חודשיים), הם באמת כ"כ משמעותיים ?
תודה רבה,
אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתי קטןרון09/12/2013
שלום,
עשיתי צילום לפני חצי שנה ונמצא לי בקע סרעפתי קטן שמלווה בתסמינים של גיהוקים בלתי פוסקים ומידי פעם צרבות ומידי פעם עצירויות
רציתי לדעת אם ניתן להשתמש במרוקן פיקו- סלקס שיש בקע סרעפתי
ומהם תופעות הלוואי של הפיקו – סלקס במקרים של בקע סרעפתי
והאם פיקו – סלקס מסוכן באופן כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע סרעפתי קטן - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2013לדעתי אין קשר לבקע שערפתי לבין פיקוסלקס.
התרופה לא מסוכנת אם אין בעיה קיימת של אי ספיקת כליות ואי ספיקת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע סרעפתי קטן - עוד שאלה קטנה.
רון10/12/2013שלום ד"ר,
תודה על התשובה המהירה שלך,
רציתי לדעת בנוסף, האם שימוש בפיקו-סלקס לניקוי מעיים יכול לטפל ברפלוקס ובצרבות וגיהוקים ? (בגלל שלדעתי רפלוקס נגרם כתוצאה מחסימה חלקית של המעיים או מבקע סרעפתי)
והאם פיקו-סלקס אמור לנקות גם את המעי הגס וגם את המעי הדק ? או רק את המעי הגס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע סרעפתי קטן - עוד שאלה קטנה. - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/12/2013הרפלוקס לא נגרם על ידי חסימת מעי משני לעצירות.
פיקוסלקס אינו טיפול לרפלוקס- רק לניקוי המעי לפני קולונוסקופיה.
אנני ממליץ על שחמוש בפיקוסלקס למטרות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגיהוקים וצרבות
רון12/12/2013שלום ד"ר,
שתיתי את הפיקו-סלקס לניקוי מעיים לאחר שסבלתי מ 150 גיהוקים ליום ומספר הגיהוקים השתפר לפחות מ 10 גיהוקים ליום
הפיקו- סלקס עוזר לגיהוקים ולרפלוקס בגלל שהרפלוקס נוצר כתוצאה מחסימה חלקית של המעיים בעקבות שאריות מזון והפיקו- סלקס מנקה את המעיים
נשאר לי צרבת חלשה מאוד ולפחות 10 גיהוקים ביום קניתי תרחיף של מאלוקס להשלמת הטיפול
מקווה שזה יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קלפרוטקטין באופן פרטיפרופ' דורון זמיר09/12/2013
שלום רב ד"ר.
רציתי לדעת היכן אפשר לעשות בדיקת קלפרוטקטין באופן פרטי? כי הבנתי שאינה בסל הבריאות.כמו כן מה בערך עלותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קלפרוטקטין - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2013אנני יודע- אך מניח שניתן לעשות באיכילוב.
תפנו למכון גסטרו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ושלשול בבוקררוני09/12/2013
שלום ד״ר,
לפני כחודש וחצי עשיתי ניקוי רעלים כשלושה שבועות בעצמי. שזה אומר: כל בוקר שקמה שתיתי, מים פושרים עם לימון ושמן זית. אחר כך חצי כוס מיץ עשב חיטה טרי. ארוחת ביניים: שייק ירקות (סלרי, תפוח ירוק, פטרוזיליה).
ארוחת צהריים: בורגול או אורז מלא.
ארוחת ערב שוב שייק ירוק.
נמנעתי מקפה וסיגריות!
במהלך הניקוי הרגשתי מעולה.
אחרי שהפסקתי את הניקוי אכלתי הכל ואף לצד קיצוני יותר ( פיצות, בורקסים ועוד)
מאז שהפסקתי אני קמה כל יום עם כאב בטן שמריץ אותי לשירותים ואני משלשלת שלשול מיימי.
לקראת לילה עיוותים ורעשים נוראים מהבטן!!
ושוב בבוקר מתעוררת, אחרי עשר דקות שירותים.
זה מדכא ומפחיד אותי מאוד!!! יש לי טור לרופא בעוד שבוע וחצי.
מה קורה לי?
האם הזקתי לגוף עם הניקוי???
השלשול מגיע רק בבוקר פעם ביום!!!! אבל בערב רעשים מהבטן.
בינתיים קניתי כדורי פרוביוטיקה.
השתמשתי גם בקל בטן שלא עזר!
נ. ב בבוקר גם בחילות.
רקע כללי: בת 39 נשואה פלוס, רזה ובריאה עד עכשו.
אשמח לחוות דעת
תודה ויום נפלא
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן ושלשול בבוקר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/12/2013יתכן שיש תלונות של מעי רגיז עכשיו.
אנני חושב שיש קשר לדיאטה שלך אך לא ברור לי הקונספט של נקוי רעלים.
מציע להפנות לרופא גסטרו להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכיםליאורה08/12/2013
בת 60. מטופלת באומפרדקס 40 יומי מזה שנים בד"כ בהצלחה. מזה כחודש יש לי כאבים כל הזמן בקיבה מלווה בהמון חומציות בגרון, בחילות וחוסר תיאבון. עשיתי קולונוסקופיה לפני שלש שנים - הוסרו פוליפים. אז גם בדקו בטשטוש מהושט ויש דלקת קלה כרונית. כיס מרה נכרת בגיל 20.
למה יש החמרה . לא שיניתי כלום.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממושכים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/12/2013יתכן שיש החמרה של רפלוקס- לפעמים עליה במשקל ותרופות אחרות שאת לוקחת למשל.
תנסי תרופה יותר חזקה כמו נקסיום בשלב ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטון בבוקר ואומפרדקס z אחרי האוכלשאול08/12/2013
שלום דר',
אין לי צרבות, אבל יש לי חומציות שעולה לפה ברמה יום יומית,
בתחילת ברור התלונה שלי, הגסטרו נתן לי אומפרדקס 40 פעמיים ביום למשך חודש וזה לא פתר את הבעיה, לאחר מכן עשה לי בדיקת גסטרוקופיה ואמר שהוא לא רואה בעיה, us בטן תקין, וכל הסיפור שלי אולי בגלל המעי הרגיז שאני סובל ממנו מזה שנים רבות, הריפלוקס זה דבר חדש, רק חצי שנה ולדעתי לא קשור למעי הרגיז, למעי הרגיז אני לוקח ליברקס אחד ליום בערב.. הגסטרו אמר שזה סוג של ריפלוקס ושלח אותי לביתי ללא שום טיפול !!!
רופא א.א.ג שבדק אותי, אמר שיש לי סימנים של צריבה/ כוויה בגרון מהחומציות ואמר שאני חייב לקבל טיפול ונתן לי לנטון 30, למשך שלושה חודשים, אני לאחר שלושה שבועות של טיפול אין "מהפך" גדול אבל הרגשת הצריבה בפה קצת פחתה אבל עדיין נמצאת ביום יום. לאחר אחת מארוחת צהריים כשהרגשתי שהצריבה מתחזקת, לקחתי מיוזמתי אחרי האוכל, אופרדקס z, שקניתי מבית מרקחת ללא מרשם וזה עשה שינוי לטובה והפחית את הצריבה בגרון ובפה בצורה משמעותית.
האם ניתן לשלב את שתי התרופות יחד כשאת האומפרדקס z אקח לאחר האוכל? אני מרגיש יותר טוב כשאני לוקח את ה- z אחרי האוכל, ניסיתי בהתחלה לקחת לפני האוכל וזה היה פחות אפקטיבי.
האם בכלל יש פתרון למחלה?
אשמח לקבל את תגובת הדר' הנכבד.
בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטון בבוקר ואומפרדקס z אחרי האוכל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/12/2013הסיפור מרמז על רפלוקס כגורם לתלונות. לא הגיוני להוסיף אומפרדקס במינון נמוך.
אני מציע לעבור לטיפול יותר חזק-נקסיום 40 מ,ג פעמיים ליום למשך חודש.
אם זה לא עוזר יש צורך לבירור נוסף כולל ניטור חומצה בושט במשך יממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מעי דלקתיותדורון08/12/2013
האם יש מחלות מעי דלקתיות שקשה לאבחן או שלוקח זמן עד שהמחלה יכולה להיות מאובחנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מעי דלקתיות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק09/12/2013אם המיקום קשה להגיע- כמו באמצע מעי הדק -יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות תכופותמעיין07/12/2013
שלוםרב,
אני בת 25, בריאה. בשבועיים האחרונים הקאתי לפחות 5 פעמים. הופנתי לבדיקת דם על ידי רופא משפחה, שאמר שאינו רואה דבר היכול להעיד על בעיה כלשהי. אמר כי יכול להיות וירוס...
המליץ לי במשך שבועיים לא לאכול שומנים ולחיות על לחם קלוי ואורז. היום חזרתי לאכול סדיר, כי כבר הרגשתי בסדר ושוב בחילות והקאות ...
למיטב הבנתי וירוס הקאות אף פעם לא נמשך יותר מיומיים שלושה, האם יש טעם להתפנות למיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות תכופות - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2013אין צורך למהר במידה ואת שותה ומשתינה היטב, קחי כדור פרמין הרבי לשתות ופני לרופא רק אם אין שיפור (בהנחה שאין כאב בטן חום שלשול או כאב ראש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת וסרטן הוושטיוסי07/12/2013
גבר בן 63, סובל מצרבות (רק) בעקבות שימוש קבוע בסיאליס, והשאלה - האם צרבת כמעט יומיומית (עם טיפול בנוגד-חומצה כמו טאמס) יכולה לגרום להתפתחות מחלות כמו סרטן הוושט (או אחרות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת וסרטן הוושט - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2013אכן סיאליס וויאגרה יכולים לגרום לצרבת ניתן לקחת PPI משמע אומפרדקס או נקסיום. רפלוקס קשה נקשר לעיתים עם שינוי מסוג ברט ברירית הוושט שיכול לגרום לשכיחות יתר של סרטן הוושט מטיפוס בלוטי הייתי שוקל במידה והבעיבה מתמדת או להחליף את הסיאליס באחר (אם כי סיכוי טוב שגם ויאגרה ולוויטרה יעשו זאת) ואם יש הכרח לקחתו בקביעות ניתן לשקול גסטרוסקופיה לשלילת ברט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הפירושלבנדר06/12/2013
שלום .היתי בחדר מיון בגלל בעיקר כאבים ובחילה בבטן העליונה והרופא רשם באבחנה:
AGE בהתהוות או כאב פפטי.מה זה?כיב קיבה?אבל מה זה AGE?
אני צריך עוד לעשות בדיקות נוספות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הפירוש - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2013גסטרואנטריטיס חריפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IBS עם ASCA חיובי וקלפרוטקטיןשי06/12/2013
שלום
בן 40. לפני כ 15 שנה הופיעו לעתים כאבי בטן שמוקלים אחרי שלשולים.
בדיקות דם מקיפות היו תקינות, CT בטן ו US בטן בגיל 25 יצאו תקינים.
בגיל 30 קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה תקינות.
אובחן כ IBS. מאז שומר על תזונה מתאימה שהקלה את התסמינים רוב הזמן וברוב הימים היה יציאה אחת.
בחצי השנה האחרונה יש החמרה בתסמינים ( זה החל בעקבות שיגלוזיס עם תרבית חיובית ). עקב רגישות רבה יותר בבטן התחלתי לאכול פחות ואף ירדתי בחצי שנה
4 קילו במשקל מ 60 ל 56 ( גובה 1.78 מטר ).
ברוב הימים 1-2 יציאות. אחת לכמה ימים אף 2-3 יציאות רכות.
בדיקות דם מהעת האחרונה -
Crp תקין, ESR = תקין ( רמות של 5-12 ),
ספירת דם תקינה ( המוגלובין 13.7 יציב ),
TSH, טסטוסטרון, כימיה, אלבומין ( 4.6 ), טרנספרין, ברזל, סוכר - כולם תקינים.
בדיקת אנדומיזיאל לפני 4 שנים תקינה.
US בטן לפני חודשיים כולל בדיקת דופן מעי! אצל מומחה לכך - תקין לחלוטין.
קלפרוטקטין בוצע 4 פעמים בחודשים האחרונים
התוצאות הבאות מימין לשמאל 115, 50 > ( תקין ), 70, 110
דם סמוי לפני חודשיים תקין.
ANCA בוצעה פעמיים - תקין.
ASCA בוצעה פעמיים בפער של חודשיים
ASCA IGA ( הנורמה 0-10 ) = 2 ואח"כ שוב 2 - תקין לחלוטין.
ASCA IGG ( הנורמה 0-10 ) = 45 והשבוע 60 !! - לא תקין!
הגסטרו בקופה אמר שזה עלול להיות קרוהן / IBS.
אינני מעוניין לחזור על הבדיקות החודרניות ולא לבצע קפסולה.
ברצוני לשאול:
1. על מה מעיד ASCA IGG פי 6! מהנורמה אבל IGA ASCA תקין ונמוך?
2. בהנתן ASCA IGG חיובי וקלפרוטקטין מעט גבוה - האם זה אומר
שרוב הסיכוי שיש לי קרוהן?
3. האם יכול להיות קרוהן למרות ש CRP ושקיעת דם תקינים לאורך זמן
ולמרות ש US בטן כולל דופן מעי תקין?
4. יש בעיה אם אחכה חצי שנה עם אבחון חודרני במצב כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IBS עם ASCA חיובי וקלפרוטקטין - תגובה
פרופ' דורון זמיר08/12/2013יתכן שיש לך קרוהן אני סקפטי ASCA אינו בדיקה אמינה לקרוהן אך החמרת תלונות לצד קלפרוטקטין חיובי וASCA מצדיקה קולונו+איליאוסקופיה (קלפרוטקטין יכול להיות חיובי גם בזיהום חידקי של המעי) US אינה בדיקה מספקת למעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיליוסקופיה
שי08/12/2013תודה רבה על התשובה
אני נרתע מלעשות שוב קולונוסקופיה
1. האם אפשר לעשות קפסולה במקום קולונוסקופיה? ברוב המקרים של קרוהן
יראו גם בקפסולה?
.2 מה זה איליוסקופיה?
3. לאור ה ASCA גבוה וקלפרוטקטין 100
אבל כל יתר הבדיקות תקינות CRP שקיעת דם כימיה US מעי וכ'ו
האם אני יכול לחכות חצי שנה עם בדיקות חודרניות או שעיכוב
יכול להיות בעייתי במידה ומדובר בקרוהן
שוב המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיליוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר09/12/2013קולונוסקופיה עם הצצה וביופסיות מהאיליום הסופי הינה בדיקה חיונית לשלילת או אבחנת קרוהן ואמינותה מעל 90% קפסולה עדיין אינה בדיקה למעי הגס. פחד מבדיקה לא מורכבת שניתן לעשות אפילו בהרדמה כללית אינו אינדיקציה לדחייתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובטרשמרית04/12/2013
שלום,
בבדיקת נשיפה שעשיתי נמצא כי יש לי את החיידק הליקובטר, רופא הגסטרו המליץ לי על הטיפול המשולש: אומפרדקס, PROTOCIDE, KLACID.
האם התרופה KLACID זו אותה תרופה בדיוק כמו clarithromycin?
האם אפשר לקחת נקסיום במקום אומפרדקס?
האם עליי ליטול את שלושת הכדורים יחד או שיש צורך להמתין בין כדור לכדור?
בנוסף, רופא המשפחה המליץ להוסיף כדור probiotica forte בבוקר.. האם אכן כדאי להוסיף? ואם כן האם כדור אחד או שניים? (אינני זוכרת מה הכמות שהמליץ).
מודה לך מראש,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם לענות לי, אשמח לתשובתכם!
שמרית09/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןאלון04/12/2013
היי אני בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,בעברי (שנת 97) מחלה סוערת עם ניתוח כפול (סטומה שנסגרה ) מאז הכל בסדר ללא דלקת וללא התקפים. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול ולאחרונה הפסקתי אותו בגלל עליה בתפקודי כבד ,היום אני ללא תרופות . שאלותיי הם : 1. מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי שהמחלה תחזור בצורה חריפה? 2. אני עושה שבוע הבא קולונוסקופיה ״לבדיקת הרירית״, מה זאת אומרת? לוקחים ביופסיה? 3. מה הסיכוי שימצאו לי פוליפים ? ( אני מאוד חושש) האם זה שהדלקת אצלי לא פעילה זה לטובתי ? ובנוסף אני מעשן ובשלבי הפסקה ,אלכוהול לא שותה בכלל - סליחה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2013לפי התיאור סביר שהמחלה תתבטא שוב. הקולונוסקופיה לבדיקת פעילות המחלה במעי הגס ובאיליום הסופי. אין לך מה לחשוש מפוליפים כדאי לך להפסיק לעשן עם קרוהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא לחשוש מפוליפים ?
אלון04/12/2013בגלל הגיל? בגלל שאין דלקת פעילה או סיפור משפחתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא לחשוש מפוליפים ? - תגובה
פרופ' דורון זמיר04/12/2013בגלל גילך הצעיר, אמנם יש בקוהן יותר גידולי מעי אך לא בפרופורציות של קוליטיס אולצרטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה קוליטיס אלצורטיבית? לי קרוהן
אלון04/12/2013סליחה שאני משגע אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)