מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי שיזוףרווית11/12/2011
איך אפשר לטפל בכתמי שיזוף? ניסיתי המון קרמים ושום דבר לא מצליח להעלים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי שיזוף - תגובה
אמיר קלי14/12/2011בבקשה תפני לפורום רפואת עור אסטטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצע יתר של מוצריםנופר וקנין02/12/2011
אני בת 25 סובלת מקופרוז בפנים, מתחת לעיניים, על גשר האף, צידי האף, ובמחשוף. סוג העור שלי הוא מעורב.
אני רוצה לטפל בקופרוז מצד אחד, ומצד שני אני מתלבטת אם להתחיל להשתמש במוצרים נגד הזדקנות. קוסמטיקאיות למינהן מציעות ים של מוצרים (סרום, קרם עיניים, חומצות C, קרם לילה ועוד ועוד) ואני לא יודעת מה בינהם אני זקוקה ומה לא..וברור שהמצב הכספי משפיע גם על יכולת הקנייה שלי.
אלו מוצרים אני צריכה בשביל הגיל שלי-25, סוג העור שלי- מעורב, ובעיית העור שלי- קופרוז.
המון תודה נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצע יתר של מוצרים - תגובה
דוד פרלה03/12/2011נופר שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאת02/12/2011
שלום,
אני לוקחת כבר חודשיים ויטמינים HSN נגד נשירת שיער.טבליה אחת ביום עם האוכל.
שאלתי האם יכול להתקיים עודף ויטמינים בגופי?
והאם זה יכול לסכן במידה מסויימת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
דוד פרלה03/12/2011ליאת שלום,
במינון שאת לוקחת נראה לי שאין בעיה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה - כנראה זבוב החולא.24/11/2011
שלום,
אתמול בלילה בנותיי נעקצו בפניהן
והערב תפסתי בבית זבוב חול (אני באזור חיפה אבל זיהיתי
בודאות). האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שלא יתפתח פצע שושנת יריחו?
אשמח לעזרה או הפניה למקומות המתמחים בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה - כנראה זבוב החול - תגובה
דוד פרלה25/11/2011שלום,
העבר את השאלה גם לפורום רפואת עור מערבית,
ניתן לעזור ברפואה סינית בעזרת התאמת צמחי מרפא אנטי דלקתיים הניתניים לאחר אבחון לעיכוב והקלה של מצב העור,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות בפנים ?pavel122/11/2011
יש לי צלקת קטנה בפנים ממכות וזה לא יפה כי זה ליד העין והדביקו לי תפצע אחרי מה שקרה זה לא תפרים משהו ועכשיו נשאר סוג של צלקת איך אני מעלים אותה יש איזה טיפול
או משחה או תרופה כלשהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות בפנים ? - תגובה
דוד פרלה23/11/2011שלום,
הפנה את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית,
משחה בשם קלוקט עוזרת לזרוז החלמת הצלקת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים ברגליםHASAN22/11/2011
יש לי בת 5 הופיעו לה פצעים כ 6 פצעים ברגל שמאל בתדירות של כמעט 7 או 8 חודשים באותה רגל - אנחנו לא יודעים הסיבה לפצעים הרופאים אומרים 99% מעקיצות
אני פונה אליכם אני צריך עזרה ופתרון או להפנות אותי למתמחים
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים ברגלים - תגובה
דוד פרלה23/11/2011שלום,
התופעה יכולה להיות קשורה לאטופיק דרמטיטיס סוג של תגובה על רקע אלרגי ,השכיחה בילדים, כמובן שצריך לראות ולבדוק בכדי לאבחן,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה22/11/2011
אני משתמשת בדאודורנט אנטי פרספירנט ורוב הזמן אחרי גילוח במקלחת וגם בבקרים ואני שמה די הרבה כדי לקטול את הזיעה .
יש לי טיפה אדמומיות בבית שחי הימני וכשאני נוגעת זה שורף .
אני מפחדת שזה אומר על משהו מסוכן , שמעתי שאנטי פרספירנט זה חומר מסוכן
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה ? זה ממש דחוף
דנה23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה - תגובה
דוד פרלה23/11/2011דנה שלום,
תיאורך נישמע כמו תגובה אלרגית קלה לדאודרנט,לא מסוכן,
מומלץ לך לנסות לקנות דיאודרנט טבעי יותר [יש בבתי טבע ] ,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםמרדכי15/11/2011
שלום,
מזה שנים רבות אני סובל מגירודים באזור איבר המין , בחלק שקרוב לשק האשכים (בעיקר למטה), מה שגורם לגבשושיות קטנות בעור.
כשהגירוד חריף אני מורח קרם פוליגנום לשפשפת של מורז, שבהחלט עוזר להרגיע באותו הזמן. אגב, הגבשושיות כבר מזמן אינן נעלמות.
שאלתי היא האם אפשר להיפטר מתופעה זו, והאם היית ממליץ לשנות את אופן הטיפול שלי בעניין.
בברכה,
מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים - תגובה
אמיר קלי16/11/2011גירודים כאלו מעידים על נוכחות של פטרת.אכן קרם פוליגונום עוזר אך לא מטפל לגמרי בבעיה.טיפול ברפואה סינית יכול לטפל בבעייה בצורה יותר יסודית בעיקר על ידי נטילת צמחים בעלי פעילות אנטי פטרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- oral lichen planus-חשובעדי14/11/2011
שלום רב
אצל בת זוגתי אובחן (לאחר בדיקה קלינית וביופסיה) מחלת ליכן פלנוס ולא ידוע לי כרגע איזה צורה של המחלה אך תסמיני המחלה נראים כרגע רק בחניכיים וזה נראה כמו דלקת חניכיים (אגב, לא נראה כמו דלקת קשה). מאז שנודע כי קיימת אצלה המחלה אני מנסה ללמוד על המחלה וככל שאני מחפש כך אני נלחץ יותר.
יש לי כמה שאלות אשמח אם תוכל לענות לי עליהן:
1. האם ליכן פלנוס בחניכיים באופן שתיארתי נחשב לצורה קשה של המחלה או פשוטה יותר?
2. האם ליכן פלנוס בצורה של דלקת חניכיים נחשב לצורה הארוזיבית / אטופית. האם יש הבדל בין השניים?
3. מה באמת הסיכוי שליכן פלנוס שכזה יעבור התמרה סרטנית? האם נצפו מקרים כאלה עד היום בארץ? (המחשבה על הנושא תופסת מקום נכבד מחיי)
4. כאשר כתוב שליכן פלנוס ארוזיבי בעל פוטנציאל מוגבר להתמרה סרטנית האם הכוונה לכל צורה שלו (גם בצורת דלקת חניכיים) או רק בצורה הכיבית?
תודה רבה רבה, אתם עושים פה עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר oral lichen planus-חשוב - תגובה
אמיר קלי16/11/2011אני מציע שתפנה עם השאלות לפורום רופאי עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהרועי06/11/2011
שלום.
אני בן 23 ובד"כ הכל תקין אצלי.
לפני כשבועיים שמתי לב שעל גבי החלק העליון של הירך, איפה שבד"כ היו שערות רגילות, פתאום לאורך כ-5 ס"מ נעלמו השיערות, נשארו רק קוצים קטנים והשיער לא צומח.
זה קרה רק ברגל אחת, לא נחתכתי,נפצעתי, השתפשפתי, פתאום שמתי לב לכך.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה ויום טוב
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
דוד פרלה06/11/2011רועי שלום,
ישנה תופעה הנקראת אלופציה אראטה שהיא התקרחות ממוקדת באיזורי גוף שונים,פעמים רבות על רקע של לחץ נפשי ,
שים לב אם יש גם באזורי גוף אחרים,במרבית המקרים השיער חוזר לאחר מספר שבועות לעצמו,במידה ולא ניתן לעזור לתופעה בטיפול ברפואה סינית ,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדל לי פרונקל באיזור הרכהאלן03/11/2011
כבר מספר חודשים שהוא שם אך אתמול התעסקתי איתו והרגשתי שפוצצתי מוגלה בתוך העור. כרגע התנפח לי כל איזור הרכה והוא כואב כשנוגעים בו..
אפשר להבחין בנפיחות והכאב לא מחריד אך מציק.
האם יש סיבה לדאגה או שאנטיביוטיקה תוכל לטפל במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדל לי פרונקל באיזור הרכה - תגובה
דוד פרלה03/11/2011אלן שלום,
פנה לרופא עור שיראה,בד''כ אנטיביוטיקה עוזרת במצבים אלה,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להורדת הדלקתיות ולהטבת מצבו של העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך באנטיהיסטמיןהילה29/10/2011
האם קיים נזק בשימוש ממושך באנטיהיסטמין העוזר לי בבעיית גירודים בעור?
ושאלה נוספת: האם יש קשר בין אוטופיק דרמטיטיס ממנה אני סובלת זה זמן רב לבין שיעולים טורדניים חוזרים ונשנים שיש לי?. מקורם לא ממש בריאות אלה בגרויים בקנה הנשימה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך באנטיהיסטמין - תגובה
דוד פרלה30/10/2011הילה שלום,
לגבי טיפול תרופתי הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
ברפואה סינית קיים הקשר חזק בין מצב הראות והעור,ומיכוון שמדובר בתגובה אלרגית של העור,גם דרכי הנשימה בהיותם במגע עם אלרגנים דרך האוויר עוברים גירוי היכול לגרום לשיעול טורדני,
הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור צריך גם לשפר גם את מצב העור ,וגם את מצב הראות ודרכי הנשימה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בעור הפניםמיכל21/10/2011
שלום, רציתי לדעת האם הסרת שיעור מעור הפנים באמצעות שעווה למיקרוגל, שעווה רגילה, שאינה מיוחדת לפנים.. עלולה להזיק ולגרום לנזקי עור בעתיד כמו פגמנטציה?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בעור הפנים - תגובה
דוד פרלה23/10/2011יהלי שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואה אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קונים בגוףנטלי18/10/2011
הייי
אני בת 21. כבר מלא שנים יש לי חצ'קונים, אבל דווקא בפנים לא כ"כ הרבה ויותר באזורים כמו הישבן והזרועות. זה מאד מציק לי. ניסיתי פעם איזה תכשיר אלכוהולי שנתן לי רופאף ניסיתי להתרחץ עם סבון מוצק, ניסיתי להשתמש בסבון פילינג, ניסיתי סבון לגברים - ממש הכל וכלום לא עזר. מה אתם ממליצים??
תודה וחג שמח!!! =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצ'קונים בגוף - תגובה-אקנה
דוד פרלה23/10/2011נטלי שלום,
הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
• על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
• על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
• בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בכף הידאני08/10/2011
שלום
אני בת 60 וכל חיי סובלת מכאבים בגב עליון כתפיים זרועות ידיים(המקומות, לפי הסינים, שם נמצאים כל השירים שרצית לכתוב ולא כתבת), כן, עקב ...חיים בפול גז(על ניוטרל)
מזה כשנתיים התחילו כפות הידיים להציק. התחיל בקשיון (הידיים בכללית נרדמות לי אחרי שניות בשינוי תנוחה..)והמשך בפצעים.
מדובר על פצע מוגלתי קטן שלמחרת הופך לאדום בלי מוגלה ואח"כ(אם הוא זוכה לאח"כ כי אני בדר"כ "מטפלת" בו בדרך)מתקלף..
הריכוז המסיבי הוא בגבעה מעל שורש כף היד מול הזרת(נדמה לי קוראים לה ונוס-אהבה פוצעת..)., אבל מפושט גם ביתר שטח הכף.
כמו כן יש לי קבוע 2 סדקים אנכיים בציפורן האגודלים, רופא עור אמר לי שאלה נקודות שאין זרימת דם אליהן, ולאחרונה ביד ימין, כל האזור מציפורן האגודל לאורך הכף והאמה, יש זרמים חשמליים מפחידים(בתנועות מסוימות(, ובנגיעה ..השטח מת, כאילו משותק..
ברור לי שמרבית החוליים מגיעים עקב גורמים נפשיים, אבל בגילי, אני מרימה ידיים(שוב ידיים) בשטח הזה, ומכיוון ש3 רופאי עור קבעו כל אחד מהו אחר והלעיטו אותי עם משחות כדורים וזריקות(רובם על בסיס קורטיזוני)..שאכן עוזרים לתקופת הנטילה אך ביום הפסקתם זה פורץ בחזרה במלוא העוז.
האם יש למשלימתנו משהו להגיד בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בכף היד - תגובה
אמיר קלי08/10/2011התופעות שאת מתארת יכולות להתאים לאקזמה או פסוריאסיס.שתי הבעיות מטופלות בצורה טובה ברפואה סינית ללא צורך בסטרואידים.מציע לפנות למומחה עור ברפואה סינית יש סיכוי רב שיימצא לך פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל המלצה
אני08/10/2011על מישהו קרוב לאזור כרמיאל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)