פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם בעור
    ישראל יהודית
    06/09/2011

היה לי שפשפת חמורה במפשעות,לאחר טיפול בשפשפת, ניהיה לי כתם בשתי המפשעות.אני רוצה לדעת האם יש טיפול באמצעות קרם או כל דבר אחר להבהיר את הכתם?
    אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם בעור

הוספת תגובה

• כתם בעור - תגובה

דוד פרלה
    07/09/2011

שלום,
    העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,רופא העור יוכל להמליץ לך על קרמים רפואיים להבהרה,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית עור
    אור
    06/09/2011

הבן שלי כבן שנתיים וסובל מבעית עור(פצעים בעור שמלווים בגירוד) בערך מגיל 11 חודשים אני היתי איתו אצל הרבה רופאי עור.
    בבדיקות אלרגיה שביצעו הוא לא אלרגי. חלק מהרופאים טענו שמדובר באסטמה של העור וחלק טענו שמדובר בפטרת.
    אך אף תרופה שניתנה לא עזרה גם טבעית וגם לא.
    אני מיואשת בבקשה אשמח לקבל עצה בהקדם!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעית עור

הוספת תגובה

• אסתמה של העור-אטופיק דרמטיטיס

דוד פרלה
    07/09/2011

אור שלום,
    טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , עד גיל 4-5 המחלה חולפת למרבית הילדים, לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות. הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות בעור- מקור פנימי
    יעל
    06/09/2011

שלום,
    לפני ככמה חודשים הופיעו פצעי אקנה על פניי ולאחר שימוש במינוציקלין ומישחות למיניהן ניפטרתי מחלק מהפיצעונים. הבעיה היא שלאחר הפצעונים נותרו נקודות אדומות שטחיות באזור שליד השפתיים\סנטר (לא צמוד לשפתיים )..
    הבנתי שיכול להיות שהמקור לאדמומיות זו היא בעיה פנימית.
    אני מתכוונת לעשות בדיקת דם אבל לפני זה רציתי להתייעץ כאן.
    שאלתי היא ממה זה נובע ? זה קשור לתזונה שלי?- אני מקפידה לאכול בריא ,מקפידה בשתיה מרובה ..

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות בעור- מקור פנימי

הוספת תגובה

• אקנה

דוד פרלה
    07/09/2011

יעל שלום,
    האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.

מה גורם לאקנה?
    גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.

גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.

הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטיליגו ופסוריאזיס
    מיכל
    06/09/2011

לדוד פרלה ואמיר קלי שלום רב.
    שמי מיכל ואני כבת 43. יש לי שתי בעיות עור, וברצוני לדעת האם לרפואת העור המשלימה יש איזה פיתרון או הקלה במצבים אלו.
    הבעייה הראשונה: כתמים לבנים בתחתית הלחיים בשתי הלחיים. רופא העור שהייתי אצלו אמר לי שלצערו אין מה לעשות במחלה זו דבר שלדעתי אינו נכון, קראתי הרבה חומר על מחלה זו באינטרנט. הוא אמר שאולי זה ויטיליגו, לא בטוח לגמרי. יש לי פחד איום ונורא שזה לא יתפשט לי כעל כל הפנים, זה מאוד לא אסטתי.
    הבעייה השנייה: פסוריאזיס מתחת לברך. גם כאן קיבלתי משחת קליציפטריול לא עזר קיבלתי משחה בשם דבובייט.
    שאלתי אליכם: האם ברפואה המשלימה שאני באופן אישי מאוד מאמינה בה יש פיתרון לנגעים אלו? אנא מכם, אודה לכם על שליחת תשובה בקרוב, אני דיי לחוצה מהכתמים האלו, שיהיה לכם המשך יום נעים, בתודה מראש, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטיליגו ופסוריאזיס

הוספת תגובה

• ויטיליגו ופסוריאזיס - תגובה

דוד פרלה
    07/09/2011

מיכל שלום,
    מדובר בשתי בעיות עור שונות:
    בפסוריאזיס-ניתן לעזור מאוד לסובלים מפסוריאזיס, הטיפול ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון לגיל ומהלך המחלה. ומכוונים להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף להטבת מצב העור.
    פסוריאזיס הינה מחלה עם רקע גנטי תורשתי שעדין לא נמצאה ''תרופת הפלא'' לא ברפואה מערבית ולא ברפואה משלימה, המחלה הינה מורכבת ובעלת צורות וסוגים שונים של התבטאות .
    בתפיסה הסינית מצבי מתח ותזונה לקויה מהווים זרז להתפרצות המחלה.
    כל צורה מחייבת אבחון וטיפול שונה ברפואה סינית על מנת להקל על המצב. חלק מהצורות מגיבות מהר לטיפול וחלקם דורש זמן ממושך יותר של טיפול,
    הטיפול יכול להיות משולב בטיפול הקונבנציונלי במידת הצורך. מנסיוני לעיתים הטיפול הסיני מספיק ולעיתים יש צורך בשילוב מושכל בין שתי השיטות להשגת תוצאות מירביות,
    הויטיליגו (בהקת )היא בעיה בעור הקשורה לתאי המלנוציטים, (אלו היוצרים את הפיגמנט בעור). הבעיה קשה יותר לטיפול הן ברפואה מערבית והן במשלימה ,מנסיוני טיפול ברפואה סינית תומך במניעת התפשטות התופעה ,אך אנינו מחזיר את הפיגמנט,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח כלורופיל כבר יומיים ופתאום
    רז
    02/09/2011

יצא לי התחלה קטנה של הרפס
    בעבר סבלתי מהרפס כל שנה וכיום אני בן 18 והיא כבר 6-7 שנים לא חזרה
    זה יכול להיות בגלל הכלורופיל הוא של GRAMSE...

תודה ושבת שלום

אני לא בטוח אם זה הרפס אבל רוב הסיכוים שכן
    הוא לא כואב שאני נוגע בו אבל הוא יבש ויש שם מין סדק כזה קטן

הוספת תגובה

• למעלה בלחי זה חצקון אז לא להתייחסרק

רז
    02/09/2011

רק זה שליד השפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח כלורופיל כבר יומיים ופתאום - תגובה

דוד פרלה
    04/09/2011

שלום,
    למיטב ידעתי אין קשר לכלורופיל,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר הסבר
    דן
    01/09/2011

שלום
    לפני שלוש עשרה שנים +- הראתי לרופא עור מין נקודות " דם" אדומות בבטן טיפה מעל הטבור היו שם כבר שנים .במקרה הייתי אצלו למשהו אחר.
    הוא הסתכל - ראה תמונה מצורפת ואמר:
    אה זה כלום ,על תסתכל. הסבר ארוך.תתעלם.
    כנראה שזמן להסביר לי לא היה לו שיצאתי לפנסייה ( יש הרבה זמן)
    ומקווה שלך גם יש זמן בזמנך החופשי שעונה לנו התועיל להסביר לי מה זה?
    איך קרה? וכו.
    תודה
    צריך עוד תמונות?

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר הסבר

הוספת תגובה

• אפשר הסבר - תגובה

דוד פרלה
    04/09/2011

שלום,
    הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים בפנים כתוצאה משפשוף
    לימור
    31/08/2011

שלום רב,
    לפני כחודש וחצי נפצעתי בפנים במהלך אימון קרקע. הפנים שלי נשרטו ממשטח האולם וקיבלתי שפשוף באף ובמצח. הייתי בטוחה שהסימנים האלו יגלידו ויעברו אבל היום נותרו לי שני כתמים באיזורים אלו. רציתי לדעת באילו תכשירים עליי להשתמש כדי שלא ישארו לי הסימנים.
    לפי המלצת רופא ניסיתי את הידרוקינון 4% אבל זה לא ממש עזר. וגם ניסיתי לפי המלצת רוקחת את משחת קלנדולה.

הבנתי מהרוקחת ששפשוף הוא כמו כוויה אולי הטיפול שלי בעצם צריך להיות לפי זה??

אשמח למענה, לימור.

הוספת תגובה

• סימנים בפנים כתוצאה משפשוף - תגובה

דוד פרלה
    04/09/2011

לימור שלום,
    קשה לעזור לשינויי פגמנטציה ברפואה משלימה, ישנם עוד משחות רפואיות להבהרת כתמים ,תתיעצי עם רופא העור,
    משחת קלנדולה טובה לעור,וגם משחות עם אלוורה עוזרות לשקום העור,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילופים אחרי שיזוף
    נירית
    31/08/2011

שלום,
    הייתי בים כלפני שבועיים ואפשר לומר שתפסתי צבע בעזרת השמש אבל בימים האחרונים התחילו לי בכתף ועוד קצת למטה באזור היד קילופים עדינים ואני המשכתי לקלף אותם עוד בעקבות זה נותרו לי כתמים לבנים זאת אומרת, יותר בהירים מגוון העור שקיבלתי וזה רק ביד אחת.
    מה ניתן לעשות כדי להחזיר את הצבע לקדמותו ולהיפטר מהכתמים המטרידים הללו? אם בכלל...

לקביעת תור
    סגירה
    קילופים אחרי שיזוף

הוספת תגובה

• קילופים אחרי שיזוף - תגובה

דוד פרלה
    31/08/2011

נירית שלום,
    עם הזמן הפיגמנטציה תחלוף,והיד תשתזף ותחזור לגוון שלה,במידה ומדובר בפטריית שמש יש לפנות לרופא העור לאבחון וקבלת טיפול,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים לבנים
    דינה
    30/08/2011

שלום
    לביתיבת ה10 יש זה מספר שנים כתם לבן קטן ליד האוזן, קרוב מאד לקרקפת, בצבע לבן, לפני מספר שנים פנינו לרופא עור שאמר שזה שום דבר, לאחרונה נראה כי הכתם גדל מעט(גם היא גדלה..) בנוסף גיליתי כתם קטן לבן, מעט כהה יותר מהכתם שליד האוזן, בצורה עגולה על הבטן.
    שאלותי:
    האם יש קשר בין הכתמים,
    האם יש חשש לויטילגו
    והאם יתכן שהכתם בבטן הוא פטריית שמש למרות שזה באיזור שמכוסה בבגד ים.
    אציין שלילדה יש צליאק .
    האם יש למהר לגשת לרוופא עור או להמתין ולראות .

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים לבנים

הוספת תגובה

• כתמים לבנים - תגובה

דוד פרלה
    31/08/2011

דינה שלום,
    פני לרופא עור שיראה ויאבחן,
    בכל מקרה אין מה להילחץ ,התופעה אנינה מסוכנת,ויכולה להופיע בשני המקרים שציינת,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    ליאת
    29/08/2011

שלום ,
    אני בת 16 ואני סובלת זמן רב מנשירת שיער בכמויות גדולות והעיניין נורא מציק לי .
    יש משהו שאפשר לעשות כדי לטפל בזה? וממה זה יכול לנבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

אמיר קלי
    29/08/2011

נשירת שיער יכולה לנבוע מסיבות שונות כולל בעיות בבלוטת התריס ועוד.תיגשי קודם כל לרופא עור שיפנה אותך למספר בדיקות ,יש לבצע בירור לפני שמחליטים על טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי שמש
    רותי
    28/08/2011

היי, אני בת 30 ויש לי כתמי שמש על המצח (אולי פיגמנטציה) שהם די בולטים, כי אני מאוד בהירה. יש גם חלק קטן שנראה כאילו יש בו כתם לבן.

האם עדיף לטפל אצל רופא עור או אצל קוסמטיקאי פרא-רפואי?

התייעצתי גם עם רופא עור (שאמר שיתן לי מישחה בחורף) וגם עם קוסמטיקאי שאמר שצריך טיפול משולב במרפאה+תמיכה. מה עדיף?

הקוסמטיקאי עובד עם מוצרים של חוה זינגבוים - האם אתם מכירים אותם? האם הם מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה
    כתמי שמש

הוספת תגובה

• כתמי שמש - תגובה

אמיר קלי
    29/08/2011

באופן כללי צריך קרמים שגורמים להבהרה.ישנם חומרי הבהרה שמסווגים כתרופות אותם ניתן לקבל אצל רופאי עור וגם חווה זיגבוים משתמשת במוצרי הבהרה המותרים לקוסמטיקה.שני האופציות טובות ואכן כפי שנאמר לך טיפול משולב הוא אפשרות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

רותי
    04/09/2011

מה לדעתך שיטת הטיפול המומלצת? קרם הבהרה, פילינג, לייזר או משהו אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני ה אולי נתקלתם בתופעה?
    דן
    19/08/2011

שלום
    ברגל קצת מעל הקרסול במקרה שמתי לב ל "סימן " - מצורף צילום-
    לא מגרד - לא מדמם - לא כואב.-- כלום . היה לפני שנה בערך - וכמו שהופיע לאט לאט נעלם
    שראיתי צילמתי ושולח .
    לא נדקרתי , לא נחבלתי אני פנסיונר , בבית כל היום -מה זה ? - סימן למשהו מהגוף?
    תודה
    רופא עור בפורום לא ענה . אולי לא שייך אליו.
    הסבר לצילום:
    בתמונה למטה גיליתי במקרה לפני שלושה שבועות והתחיל " להרפא" ושלחתי -ולא ענו.
    בתמונה למעלה : הסימן -----חדש --- מאתמול אולי שלשום?
    מה זה??...???

הוספת תגובה

• לשני ה אולי נתקלתם בתופעה? - תגובה

דוד פרלה
    26/08/2011

שלום,
    פנה לרופא עור שיראה,יכול להיות תגובה אלרגית,אבל גם דברים אחרים,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיעה
    טל
    18/08/2011

שלום, יש לי בעיה מאוד מעצבנת אני מזיעה יותר מדי. לפני חצי שעה יצאתי מהמקלחת וכבר יש לי ריח של זיעה. אני משתמש בדאורדורנט,, אמרו לי לנסות להחליף ואני כל הזמן מחליף וזה עדיין לא עוזר. זה לא קשור לחום כי גם שאני יושב בבית מול מאוורר או מזגן דולק אחרי זמן מה אני מסריח מזיעה. אני אשמח אם יעזור לי. תודה. יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    זיעה

הוספת תגובה

• זיעה - תגובה

דוד פרלה
    19/08/2011

טל שלום,
    ברפואה סינית ישנם טיפולים בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון שיכולים להקל על המצב,

בכדי לקבל תמונה מלאה הפנה את השאלה גם לפורום רפואת עור אסטתית לגבי הטיפול הניתן ברפואה רגילה לבעיה של הזעת יתר,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,כתמים בהירים על המצח
    רעות
    14/08/2011

שלום , יש לי כתמים בהירים (קטנים) על המצח
    מה זה יכול להיות ??

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,כתמים בהירים על המצח

הוספת תגובה

• שלום,כתמים בהירים על המצח - תגובה

דוד פרלה
    17/08/2011

רעות שלום,
    פני לרופא עור שיראה,התופעה יכולה להיות קשורה לדברים שונים,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים גירודים גירודים!
    שיר
    14/08/2011

היי,
    אני בת 20, ולאחרונה (שבועיים) יש לי גרודים עזים ברגל מהברכיים ומטה בצד הקידמי של הרגל.. מרוב הגירודים נוצרו לי פצעים קטנים ובליטות קטנות ופנימיות כמו של עקיצת יתוש. בנוסף, נוצרו חלקים של יובש בעור שקודם לא היו.. (לדעתי הם תוצאה של גרודים עיקשים..) מה אפשר לעשות?!

רציתי לציין שלאימי ישנה תופעה של גירודים ברגליים לאחר אכילה/ שתיה של דבר מתוק או מלוח.. חשבתי שזה כך גם אצלי אך נוכחתי לראות שזה לאו דווקא..

בקיצור שאלותי:
    * ישנה תרופה, משחה או המלצה מה לעשות כדי שהגרודים ייפסקו? (מיותר לציין שהגירודים אינם עקב חוסר היגיינה..:)

* שאלה שניה, האם גירודים יכולים לגרום לוורידים ברגליים לבלוט?
    אשמח מאד מאד לתשובה! תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים גירודים גירודים!

הוספת תגובה

• גירודים גירודים גירודים! - תגובה

דוד פרלה
    17/08/2011

שלום,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.תנסי גם טופיק מדיס ספרי של חברת קמדיס מבוסס על צמחי מרפא סיניים ומקל על גרד, גרד חזק יכול לגרום לכלי הדם להתרחב ולבלוט זמנית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה