מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור רדוםאסתר08/03/2012
שלום רב
שלושה ימים שאני מרגישה תחושת הרדמות מהבטן עד כפות הרגליים ..
ובכפות הרגליים יש לי נמליים .. מה זה יכול להיות ?
תווודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור רדום - תגובה
אמיר קלי12/03/2012יש צורך בבדיקת נאורולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים כהיםמיטל01/03/2012
שלום
יש לי כתמים כהים מאוד ביריכיים הפנימיות (כנראה משפשופים) ובבית השחי וגם יש לי עור מאוד רגיש, כל בגד שקצת לוחץ על העור משאיר אחריו סימנים ויש לי גם כתמים כהים מתחת לשדיים ומכתפיות החזייה
מה אפשר לעשות כדי למנוע וכדי לבהיר אותם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים כהים - תגובה
דוד פרלה04/03/2012שלום,
ישנם משחות רפואיות של הבהרת כתמים, התיעצי עם רופא העור שלך,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפניםנועה28/02/2012
ערב טוב,
בזמן האחרון עור הפנים שלי נראה יבש יותר ופחות "זוהר", אמא שלי אמרה לי שיכול להיות שזה נובע מחוסר ויטמין או משהו בגוף..
האם זה באמת יכול לנבוע מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים - תגובה
אמיר קלי29/02/2012אפשר לעשות בדיקות ולברר אם יש חוסר בויטמינים או בעיה אחרת שניתן לראות בבדיקות דם . מומלץ לבדוק גם את התזונה כיון שיש לה השפעה על מצב העור. חומצות שומן של אומגה 3 משפיעות לטובה בדרך כלל על העור בכלל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקות דם
נועה04/03/2012ולא נראה שיש חוסרים. מה בכל זאת אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאפשר
קרן06/03/2012תראי אני ממליצה לך להתיעץ עם רופאת משפחה ולא לפענח בדיקות דם לבד זה לא תמיד ברור כמו שנראה לנו. אני אישית לא רק בחורף לפעמים יש לי בעיה של תזונה לקויה שלא ישר מתבטאת בבדיקות דם, אני כבר הייתי ביעוץ אצל נטורופת והוא המליץ לי על מולטי ויטמין VM75 של סולגאר שיש לו השפעה טובה על עור וגם על שיער שלפעמים גם הוא מושפע, כדאי שתלכי להתיעץ אולי זה משהו שיתאים לך גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות???מומי25/02/2012
שלום ביתי בת 14 יש מן התקרחות בחלק שמעל המצח כאילו השיער בורח אחורה, היינו את רופא עור והוא טען שמכיוון שהיא הולכת כל הזמן עם שיער אסוף היא בעצם גורמת לזה, לא נתקלתי אצל חברותי שגם הולכות עם שיער אסוף באותה הבעייה, אשמח לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות??? - תגובה
דוד פרלה26/02/2012שלום,
במידה וקיימת התקרחות באזור זה כדאי גם לבצע גם בדיקות דם לראות שאין אנמיה עם נשירת שיער ברקע,
בידקי שוב אצל רופא עור אם מדובר בהתקרחות?
ברפוואה סינית ניתן להתאים צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון לחיזוק צמיחת השיער,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת מעגיל באףמעיין25/02/2012
שלום,
ישלי עגיל באף (נזם) קרוב ל4 שנים
עוד חצי שנה אני מתגייסת והייתי רוצה להוריד אותו
והשאלה שלי האם ה"חור" יעלם לגמרי?
או שתשאר לי צלקת באף?
האם יש משחה מיוחדת לצלקות כאלה?
אשמח למענה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת מעגיל באף - תגובה
דוד פרלה26/02/2012מעיין שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
משחת קלוקט עוזרת לאיחוי צלקות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוחאילת21/02/2012
שלום
עברתי לפני 3 שבועות ניתוח בע.ש. צווארי.
אני עדיין עם צווארון לקיבוע הצוואר.
כרגע יש לי צלקת ארוכה בצוואר מקדימה.
מה ניתן לעשות כדי לרפא את הצלקת בצורה הטובה ביותר ?
תודה
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר ניתוח - תגובה
דוד פרלה21/02/2012אילת שלום,
תמרחי משחת קלוקט עוזרת להחלמת צלקות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאהוד18/02/2012
שלום רב.אני בן 28.בחודשים האחרונים החלו לצוץ לי שערות לבנות בשיער ראשי ומאז ששמתי לב התחלתי לתלוש אותן באמצעות פינצטה.עכשיו לאחר שאמרו לי שזה לא יעיל אני חושב שאולי רק גרמתי נזק לשיער שלי שאולי כתוצאה מהתלישה יהיה דליל יותר.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
אמיר קלי20/02/2012קרוב לוודאי שלא נגרם נזק.אנא הפנה את השאלה לפורום רופאי עור או פורום רפואה אסטטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשdavid11/02/2012
היי אם השאלה לא מתאימה לפורום הספציפי הזה אשמח שתפנו אותי לפורום המתאים אני סובל מיובש בשפתיים ואני משתמש במשחת פלקסיטול (fkexitol) לשפתיים יבשות רשום במשחה שמותר להשתמש עד 6 פעמים ביום, השאלה שלי היא כל כמה זמן אפשר לשים? כל שעה? ומדוע אסור להשתמש יותר פעמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש - תגובה
אמיר קלי20/02/2012אנא הפנה שאלתך לפורום רופאי עור.באופן כללי ישנן התויות שנובעות מבדיקות בטיחות ולכן לא מומלץ לעבור את המינון המצוין בתוית גם הקרם אינו תרופת מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עור לא ידועהאופיר06/02/2012
שלום אני סובלת מזה כמה חודשים מבעיה בעור (בכל הגוף אך בעיקר בידיים וברגליים) שמתבטאת במין עקיצות עגולות גדולות עם קו מתאר אדום. זה התחיל בטיול במזרח הרחוק ולא עובר. מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת עור לא ידועה - תגובה
אמיר קלי07/02/2012מחלות שמתחילות במזרח אני ממליץ לפנות לתל השומר לדר שוורץ שמתמחה במחלות שמגיעות מהמזרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בהריוןורד05/02/2012
כיצד ניתן להבהיר פיגמנטמיה בתקופת הריון ,האם ניתן להשתמש במסכות טבעיות המכילות לימון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בהריון - תגובה
אמיר קלי05/02/2012למיטב ידיעתי אין בעייה עם לימון. כדאי לבדוק עם פורום רפואה אסטטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגב ובפנים..ר'ייצל05/02/2012
שלום אני בת 22 לאחרונה מזה שנה וחצי התחלתי לסבול מפצעים בגב,
אלו לא פצעים בעלי מוגלה הנראת לעין האזור מגורה מעט נפוח מסביב לפצע כשנוגעים מרגישים מין בלוטה אך כשפצע מתייבש הראש שלו הופך לשחור..הבעיה היא שהפצעים האלו יוצאים בלי סוף בכל פעם יוצאים כמה והכאב שלהם ובלתי נסבל ביומים שלושה הראשונים...גם באזור הלסת והצוואר יוצאים לי פצעים באופן קבוע באותו מקום הם מגרדים מעט ואז הופכים מוגלתים או שהם נשארים אדומים וכואבים...אני לא מעונינת לקחת כדורים..הייתי שמחה לדעת..כתוצאה ממה יוצאים הפצעים האלו ומהם..וכיצד ניצן לטפל בהם ללא כדורים..
אני מוכרחה לומר שבמשפחה שלי יש קרובים רבים שסובלים מעיות עור כגון:פסוריאזיס,אבססים וסבוריאה..
תודה ר'ייצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגב ובפנים.. - תגובה
אמיר קלי05/02/2012יש לך אקנה שמופיע בגב לסת וצוואר.אקנה נובע מחוסר איזון הורמונלי והטיפול הקונבנציונלי הוא או על ידי נטילת גלולות למינעת הריון או על ידי רואקוטן (נגזרת של ויטמין A )
הטיפול ברפואה סינית לאקנה באזורים שתיארת מגיב פחות טוב לטיפולי רפואה סינית לכן אני ממליץ קודם כל לנסות טיפולים קונבנציונליים שיש סיכוי שאכן יעזרו למרות שמלווים באחוז מסוים של סיכון ותופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשקוטןרננה02/02/2012
שלום , יש לי מרשם למשחת לשקוטן מבי"ח אך אני לא מצליחה למצוא הפעלתי את כל קשריי בקופות החולים השונות ואין גם בבתי מרקחת פרטיים רבים בדקתי ואין שוחחתי עם משרד הבריאות והם עם טבע והתשובה היא חוסר במלאי ואין צפי. הפצע הוא על הפנים כך שלזמן יש חשיבות גדולה על מנת להמנע מצלקת גדולה . מה האפשרויות שיש לנו ? האם יש משחה חליפית ? האם יש המלצות אחרות ?
מטרת המשחה היא טיפול בפצע של שושנת יריחו בילדה בת שנתיים. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקוטן - תגובה
דוד פרלה05/02/2012שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,הפורום לא דן בתרופות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער תחת לעור למומחה או רופאיעל29/01/2012
שלום רב,
מזה זמן מה אני סובלת מצמיחת שיער במפשעה מתחת לעור וזה עושה לי ממש פצעים. מה ניתן לעשות בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער תחת לעור למומחה או רופא - תגובה
אמיר קלי31/01/2012הבעייה ידועה ומאובחנת לרוב כפוליקוליטיס (דלקת בזקיקי השיער) קשורה לעיתים לצמיחה הפוכה של שערות באזור ונטייה לזיהומים בזקיקי השיער כתוצאה מזה .ניתן לטפל בעזרת רפואה סינית בבעיה על ידי צמחים ומשחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- skabias-lichen blanus diseaseאלכסנדרה27/01/2012
שלום.אני בת65 ואף פעם לא היוה לי בעיות עור ופיתומ היתחילו גירודים בידיים ובמרפק פניתי לרואפה עור והוא אמר לי שיש לי סקביאס ונתן לי משחה. מרחתי על כול הגוף ולמחרת כול כולי המלתי בפצעים וסבלתי מגירודים נוראים.אחרי בדיקה פתולוגית מיקרוסקופי אבחנה מחלה lichen planus / שעלה האם מחלה מדבקת..האם היתחילה מאותה משחה שנגד סקבייס והאם טיפול שאני צריכה פוטוכמותרפיה ע''י uvb ועטרן/פטרולטום יש תופעות לוואי.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר skabias-lichen blanus disease - תגובה
אמיר קלי31/01/2012ליכן פלנוס איננה מדבקת כלל.אכן פותתרפיה עוזרת אך ממליץ במקביל לעשות טיפולים ברפואה סינית שעוזרת מאוד לבעייה זו.תופעות לוואי לפותותרפיה הן שוליות ואפשר לא לקחת אותן בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהליאת25/01/2012
שלום,
אני בחורף סובלת מחתכים באצבעות ובידיים,ממש יש לי דם בגלל היובש,מה לעשות
על איזה קרם אתם ממליצים ,הידיים ממש שורפות לי,אני בהריון אז ויטמין A אסור לי.
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
דוד פרלה25/01/2012שלום,
קרם אינטנסיב של נוטרגינה לידיים יבשות,
קרם ריץ גל של חברת קמדיס,
שניהם טובים למצב זה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)