מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חוזרים בשורשי השיערד23/01/2012
שלום רב,
מידי כמה ימים יש לי כאבים ממש בשורשי השיער
אני לא הולכת עם שיער אסוף במהלך היום ושיערי פזור גם בלילה
לפני כשנה וחצי החלמתי ממחלת הנשיקה והתופעה הזאת התחילה מאז.
זה מאוד מציק ומפריע
מדוע זה קורה? ולמה התופעה חוזרת על עצמה כל הזמן?
האם יש לזה טיפול כלשהו?
קראתי משהו על פעולת יתר של בלוטות חלב או קרקפת שומנית, אבל מעולם לא סבלתי מהתופעות האלה.
מה בעצם אומרת פעולת יתר של בלוטות חלב?
אשמח לתשובה מהירה
המון תודה
והמשך יום מקסים,
ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חוזרים בשורשי השיער - תגובה
דוד פרלה25/01/2012שלום,
בדקי אצל רופא עור שאין דלקת בזקיקי השיער,
והפני את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לגבי שאלה קודמתהדס שמידע18/01/2012
שאלתי קודם לגבי הורדת נקודת חן. הכוונה היא האם אין הורדה כזו בגדר התערבות בדרך הטבע? התערבות שגם בה עצמה עלול להיות נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה לגבי שאלה קודמת - תגובה
דוד פרלה19/01/2012הדס שלום,
כאשר הרופא מחליט להוריד נקודת חן יש לכך סיבות,בד''כ חשד לגידול שיכול להיות סרטני,
גילוי מוקדם במצבים כאלה מציל חיים,כך שלפעמים אין מנוס מהתערבות,הסכנה יותר גדולה בחוסר התערבות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאמא, מחלת עור Prurigo nodularאריאל18/01/2012
שלום לכולם.
האמא המדהימה שלי סובלת כבר כמה שנים ממשהו שקוראים לו Prurigo nodularis. המחלה היא בעצם פצעים ברגליים שמגרדים מאוד מאוד, עד רמה כזו שהיא מתעוררת בלילה מרוב גירוד.
היא כבר אושפזה בבי"ח למשך חודש וחצי (הדסה עין כרם) ועברה טיפול פוטוטרפיה יחד עם כל מני משחות הורמונליות, ועדיין, זה לא עזר.
בבית החולים זה ירד מעט, אך מאז שהיא חזרה הביתה היא שוב חוזרת למצב הקודם.
בנוסף, בהסתכלות מהצד היא נראית לי גם מאוד לחוצה, כל הזמן דואגת על הכל, לא מתיישבת לרגע, ואני מאמין שזה מאוד משפיע עליה. היא לא ישנה הרבה, והעבודה שלה גם מאוד לחוצה היות ויש עליה המון אחריות.
אני קצין בצה"ל, ומשרת רחוק מהבית ולא יכול להיות לצידה ולעזור לה להוריד מעצמה את העומס. אבא שלי גם עובד המון.
כרגע היא לוקחת כדורים (את שמם לא יודע), שזה משהו נסיוני יחסית שהבנתי סטטיסטית עוזר לאחוז יחסית גבוה של אנשים במצב חומור כמו שלה.
לא יודע מה לעשות...
מישהו שמע על משהו כזה? מישהו הבריא מהמחלה או יודע איך לטפל בה?
היא כבר ניסתה כמעט הכל..
מאוד מאוד אודה לעזרה או המלצה.
תודה ושתהיה לכולם רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת עור Prurigo nodular - תגובה
דוד פרלה19/01/2012אריאל שלום,
אכן מדובר במחלה עקשנית וקשה לטיפול,
מנסיוני במחלה טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון יכולים להקל על המצב ולזרז את ההחלמה,
הטיפול יכול להיות במקביל לטיפול הרפואי אותו היא מקבלת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לגירוי העור
אופק03/04/2012למי שסובל מגירוי בעור ואף לטיפול בהקלה בפסוריאזיס יש קרם שנקרא "פסירילקס" והוא מדהים. ניתן להשיג בקופות חולים וגם בסופרפארם.
ניסיתי והמלצתי לאחרים והוא פשוט מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן- האם כדאי להוריד?הדס שמידע17/01/2012
שלום
יש לי נקודת חן שנראית לי חשודה. עדין לא בדקתי אותה אצל רופא. למרות שהעולם נוהג אחרת- לי נדמה שיש סכנה בהתערבות במהלך הטבעי של הגוף. האם אין בהורדת נקודת חן גם סיכון כלשהו?
תודה רבה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן- האם כדאי להוריד? - תגובה
אמיר קלי17/01/2012השאלה צריכה להיות מופנית לפורום רופאי עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאתי11/01/2012
יש לי שאלה, אם קוסמטיקאית עשתה לי טיפול פנים וניהיה לי גלדים כמו פצעים כאלה...עד היום זה לא עבר ונשאר סימן כמו צלקת כזאתי, השאלה שלי אם זה נקרא אקנה? כי היום יש טיפולים לאקנה ויש לי כמה כאלה בפנים וזה הכל בגלל הקוסמטיקאית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
דוד פרלה11/01/2012אתי שלום,
לעיתים אקנה משאיר סימני צלקת בעור,
בשלב של הפצעים-חצ'קונים רפואה סינית מאוד עוזרת,שילוב של צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון, בשלב שיש צלקות יותר קשה לטפל,
הפני את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית ,לגבי פיתרונות אסתטים,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
אתי11/01/2012אין לי פצעים ואין לי חצ'קונים לפעמים יוצא לי פה ושם חצ'קון אבל הפנים שלי בדרך כלל חלקות, אבל פעם הלכתי לקוסמטיקאית לעשות טיפול פנים כדי שתוציא לי שחורים והיא עשתה לי סימנים בפנים שנהפכו לפצעים כמו גלדים כאלה ונשאר לי עד היום סימנים אדומים עבר כבר שנתיים וחצי, השאלה שלי אם זה נקרא אקנה ואם יש לזה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה - תגובה
דוד פרלה11/01/2012אתי שלום,
זה נקרא צלקות של אקנה,
פני לרופא עור המתמחה ברפואה אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשיםמרטה ישראלי09/01/2012
שלום ,
כבר יותר מ- 10 שנים אני סובלת מקשקשים בקרקפת. הייתי אצל כמה רופאי עור וניסיתי את כל השמפו, משחות וטיפות שבדרך כלל נותנים (כמו ניזורל/אלפוסיל/), ניסיתי את השמפו של חברת kerastase שהספר שלי המליץ לי כי זו החברה לטיפוח שיער הכי טובה - ושום דבר לא עוזר. ניסיתי פעם תרופת סבתא (אלוורה עם בצל) שגם לא עזר. אני רוצה להבין האם זה משהו שאני צריכה לטפל בו מבפנים ז"א לטפל באיבר פנימי שהוא גורם לקשקשים או שזו מחלה חיצונית ? האם ניתן להתרפא מזה בכלל ? מישהו יכול להסביר לי ולהמליץ על טיפול שיכול לרפא אותי מהדבר הנוראי הזה לנצח!!!
אודה לכם מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לרפא קשקשים
נעמי09/01/2012קשקשים היא תכונה גנטית של הקרקפת לייצר אותם
ולא הלאה אותך כאן במנגנון .
לא ניתן באמצעות טיפול כל שהוא לגרום לכך שהקרקפת לא תפריש שומנים
זאת משום שזו הגנטיקה שלך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשקשים זה לא גנטיקה
מרטה10/01/2012אני לא בטוחה שזו גנטיקה, כי לאף אחד מהמשפחה אין קשקשים חוץ ממני . וחוץ מזה כשהייתי בקנדה לפני כ- 5 שנים בטיול של 4 שבועות אז מחפיפה ראשונה נעלמו לי הקשקשים. וכשחזרתי לארץ אז שוב הופיעו לי . איך את מסבירה את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשקשים - תגובה
דוד פרלה11/01/2012מרטה שלום,
קשקשים בד''כ משויכים לתופעה הנקראת סבוריאה של הקרקפת,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, כיוות קור או אלרגיה למזון?שירה08/01/2012
לבתי בת 5 חודשים יש בעיה בעור של הפנים שלה...נראה כמו כיוות קור או שהיא רגישה למזון. אני לא יודעת.... לפני חודש הופיע לה אדום בסנטר ושמתי לה משחה וזה לא עבר...לא מזמן קניתי משחה WELEDA ושמתי לה משחה...זה לא ממש עוזר מה עושים?מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, כיוות קור או אלרגיה למזון? - תגובה
דוד פרלה11/01/2012שירה שלום,
קודם כל פני לרופא עור שיראה ויאבחן,
מאוד שכיח אטופיק דרמטיטיס-סוג של אקזמה אלרגית בגיל הזה,[ לא מסוכן וניתן לטיפול גם ברפואה משלימה ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תרופותנוגה04/01/2012
האם אני יכולה לשים את המשחה גנטתרים מתחת למייק אפ ?
האם אני יכולה לשים מעל המשחה מופיסירוסין נייר טואלט על מנת לכסות שהשיער בלילה לא יגע לי בשמן של המשחה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור תרופות - תגובה
דוד פרלה05/01/2012נוגה שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערמישהי31/12/2011
שלום,
אבחנו אצלי תופעה של "ליכן סימפלקס כרוניקוס" בשפתיים התחתונות לפני כחצי שנה. הגרד אינו קבוע ובתקופה האחרון האיזור לא מגרד בכלל.
אני מעוניינת לעשות הסרת שיער של כל השיער באיזור המפשעות והערווה וכבר קבעתי טיפול ראשון לשבוע הקרוב.
האם יכולה להיות בעיה בעקבות ה"ליכן סימפלקס כרוניקוס"? האם ישנה מניעה לעשות טיפול הסרת שיער כשיש את התופעה הזו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
אמיר קלי01/01/2012זה לא הפורום המתאים לשאלה.אנא פני לפורום רופאי עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית עוראמא מודאגת27/12/2011
בתי בת ה25 החלה לסבול בערך לפני כ4חודשים מסוג מסוים של משהו שנראה כאילו צלקת באזור הפנימי של המרפק, כתם אחד בין השדיים ומעט בעורף. רופא עור נתן להdermovate cream. ישנה הטבה לאחר מספר ימי טיפול עד להיעלמות כמעט מוחלטת ולאחר מספר ימים שוב מופיע. יש לציין שהכתמים בדרך כלל כמעט ולא מגרדים. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עור - תגובה
אמיר קלי28/12/2011יש לבדוק מה ההבחנה על מנת לדעת אם ניתן לטפל בבעיה בעזרת רפואה סינית האם הרופא רשם אבחנה או הבחנה משוערת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות ויראליותסילבי25/12/2011
אני סובלת מיבלות ויראליות בפנים. הרופאה רשמה לי טיפול בLOCACID בנתיים אני כבר חודש מורחת את המשחה ללא שינוי.
המצח שלי מלא ביבלות וזה מפריע לי מאוד אסטתית. האם יש דרך נוספת להפטר מהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצל הבן שלי זה ככה
דיני27/12/2011בדיוק רציתי לשאול לגבי אותן יבלות אצל בני בן ה - 7 , גם אצלנו הלוקסיד לא עובד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבלות ויראליות - תגובה
אמיר קלי28/12/2011ברפואה סינית ישנם מספר צמחים עם פעילות אנטי וירלית שבהחלט עשוים לעזור בטיפול ביבלות וירליות תפני למומחה בתחום העור ברפואה סינית במרפיאות המשלימות של הקופות חולים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפנים - גילוח. ממש דחוףאנונימי21/12/2011
שלום, אני לא יודע אם בהכרח הגעתי למקום הנכון, אבל אני מקווה שתעזרו לי.
כבר המון זמן שאני מחפש באינטרנט ובמלא פורומים תשובה, אך כל אחד אומר משהו אחר וזה מאוד מתסכל.
אני עוד מעט בן 16, אני מתגלח כבר יותר משנה וחצי , במכונת גילוח.
אני לא מתגלח כל פעם, אני גם אוהב קצת את המראה המחוספס לפעמים ורק מקצץ עם מכונת תספורת.
הענין הוא, שכשאני מסתכל על גברים מסויימים אני רואה שהפנים שלהם בעלות גוון כחול או אפור, שונה מצבע העור לדוגמא שבמצח או בשאר הפנים.
כלומר הגילוח עושה את זה. השאלה שלי ממה זה נובע, מגילוח בסכין או מגילוח במכונת גילוח? או משניהם?? זה אכפת לי, כי אני לא רוצה שיהיה לי דבר כזה בעתיד.
ובגלל זה גם בתקופה האחרונה הפסקתי להתגלח, כי אני באמת לא רוצה שזה יקרה.
הגעתי לכאן, כי אני בטוח שכאן אתם בעלי ידע, יותר מסתם תגובות שאנשים עונים באינטרנט. תענו לי בהקדם האפשרי... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים - גילוח. ממש דחוף - תגובה
דוד פרלה21/12/2011שלום,
הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור בבוהןשלי20/12/2011
יש לי בבוהן ברגל צמוד לעור גוון שחור מתחת לציפורן ולא קיבלתי מכה מיוחדת אך הציפורן לא נראית במצב רגיל. האם זו פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור בבוהן - תגובה
דוד פרלה21/12/2011
שלי שלום
פני לרופא עור לאבחון,זה יכול להיות פטרת המחייבת טיפול אנטי פטריתי,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בבית השחיעדו15/12/2011
שלום רב,
השתמשתי מספר פעמים בודדות בקרם SPIRIAL להזעת יתר בבית השחי ולא היה שינוי.
הרוקח המליץ לי למרוח את הקרם לאחר מקלחת לפני השינה, ואמר שהקרם ישפיע ביום המחרת - זה לא קרה. פעם אחת ניסיתי למרוח את הקרם בבוקר לפני היציאה מהבית וזה גם לא השפיע.
האם הקרם אמור להשפיע מיידית?
יכול להיות שהוא לא אפקטיבי במקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בבית השחי - תגובה
דוד פרלה16/12/2011עדו שלום,
אני לא מכיר את הקרם ,אתה יכול לבדוק בהוראות השימוש המצורפות ואם הם לא כותבים להתקשר לייצרן ולשאול,
ברפואה סינית מטפלים בבעיה בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון ויכולים לשפר את המצב,הרעיון הוא לאזן את הגוף מבפנים למניעת עודף הזעה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק והמנעות מחלבטליה12/12/2011
שלום דודי
בני בן השנתיים וחצי אובחן כסובל מאטופיק דרמטיטיס (על ידי רופא עור ואלרגולוג קונבנציונליים) ונמצא כעת בטיפול ברפואה סינית, הכולל נטילת צמחי מרפא ו acupreassure (ללא דיקור במחטים)
המטפל הדגיש מלכתחילה את החשיבות שבהמנעות ממוצרי חלב. עם תחילת הטיפול (לפני כחודש) הפסקנו כמעט לגמרי עם חלב פרה, אך המשכנו עם מוצרי חלב עיזים. בשבוע שעבר החלטנו לעשות נסיון בעקבות בקשת המטפל ולהמנע לחלוטין ממוצרי חלב, כולל עיזים. במהלך השבוע של ההמנעות הטוטלית לא ניכרו סימני שיפור מיוחדים, ולאחר אכילת מעט גבינה מחלב פרה בארוע משפחתי, ביום השביעי, לא ניכרה כל תגובה שלילית מיוחדת
אני יודעת שיש קורלציה מסויימת בין רגישות לחלב ובין אטופיק, אך מכיוון שמוצרי חלב עיזים מהווה מרכיב בעל משמעות בתפריט של בני, שהוא אכלן בררן ביותר, לא הייתי רוצה למנוע אותם ממנו לטווח ארוך אם אין הטבה משמעותית בהעדרם.
שאלתי היא, האם אתה מוצא לנכון להמשיך את ההמנעות גם מחלב עיזים למשך תקופה ממושכת יותר (ואם כן, לכמה זמן?) בכדי לבדוק השפעה על מצב העור?
תודה
טליה (מטופלת לעבר שלך...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ענת12/12/2011גם לי יש בן עם אטופיק ולא מעלה בדעתי שלא לתת לו חלב .
מהחלב יש לו סידן ויש לו חומצות אמינו שהיכרחיות לגדיל שלו
מי שמטפל בבן שלך מגלה חוסר אחריות ובעיקר חוסר מקצועיות.
גם אנחנו ניסינו דיקור בלי שום תועלת.
מצאתי שתי משחות מדהימות על בסיס צמחי שעושות עבודה מצויינת ואני מסתפקת
בהם בלי לקחת שום סיכון.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)