מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם היתכן דבר כזה ?מור06/10/2011
היי אני בחור מאוד בהיייר , רוב הפעמים שאני נחשף לשמש או שאני נשרף או שאני ניהיה אדום (לא שרוף) ולאחר כמה ימים חוזר לצבע המקורי שלי .. קרה שהשתזפתי בעבר בצוורה מאוד בולטת ויפה אבל זה היה כשהייתי בקפריסין ולאחר כחודש הצבע ירד וחזרתי להיות בהיר .. אז שאלתי הראשונה היא : 1) האם ייתכן שהשתזפתי בקפריסן בגלל המזג האויר שם מה שבארץ לא יכול לקרות ?!
2) האם יש דבר כזה עור שלא יכול להשתזף לעולם ? אלא רק נשרף ?
מאוד מםפריע לי צבע העור שלי , ואני מוכן אפילו לשלם כסף בתמורה לצבע עור בגוון כהה יותר ... חשבתי על מיטת שיזוף אבל הבנתי שזה גם יורד ודורש השקעה תמידית...
אשמח אם תענו לי על השאלות ותעייצו לי בנדון ...
תודה מראש וגמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היתכן דבר כזה ? - תגובה
דוד פרלה07/10/2011מור שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפנים,צליל04/10/2011
ברצוני לדעת דבר מה, לפני שנה ילדתי את בני והופיעו לי לאחר הלידה כתמי שמש, הסבירו שזה מההריון, וגם מגלולות שלקחתי בעבר הרחוק, המליצו לי על תכשיר שעולה די יקר אז נאלצתי לוותר, קניתי דר פישר קרם הבהרה ליום ולילה, עם מסנן הגנה, האם זה באמת יועיל בתודה מראש?או שצריך להוסיף עוד דבר למשל את הפילינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בפנים, - תגובה
דוד פרלה05/10/2011שלום,
העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אור
ליאת10/10/2011אני יכולה להגיד לך שקרה לי את אותו מקרה, לאחר הלידה השנייה דווקא, התחילו להופיע לי על הפנים המון כתמי שמש ופיגמנטציה וגם לי אמרו שזה מההריון. אני עדיין לא מבינה את ההיגיון מאחורי העיניין אבל זה מה יש. האמת שניסיתי בעברי כל מיני תכשירים שנאמר לי שעוזרים ולא מצאתי משהו טוב דיו. עכשיו יצא סרום חדש לאסתי לאודר שנקרא אילומיניישן לפנים שממה שהבנתי מדיילת היופי שעוזר להבהיר כתמי פיגמנטציה וכתמי שמש ומעניק לעור גוון אחיד. אני קניתי לי אחד והתחלתי להשתמש. אני מקווה לראות תוצאות חיוביות בקרוב, אומרים שתוך שבועיים כבר מתחילים לראות את התוצאות. הייתי ממליצה לך לבדוק את העיניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לשמור על עור פנים שמןSahara24/09/2011
מאז ומתמיד עור הפנים שלי היה שמן, עברתי בתקופת ההתבגרות שנים של פצעי בגרות, טופלתי ברואקוטן ורמת השומניות בפנים ירדה גם היא, אך עדיין עור הפנים שלי שמן.
אני מעוניינת לשמור על העור ברמת השומניות הזו, כיצד אעשה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לשמור על עור פנים שמן - תגובה
אמיר קלי27/09/2011אומגה 3 יכולה לעזור וסבונים מיוידים לעור שמן.אם הבעייה ממשיכה יש טיפול ברפואה סינית לעור שמן לרוב עם תוצאות טובות מאוד ומהירות יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםלירון22/09/2011
היי,
האם יש טיפול בשמנים טבעיים שעוזר במקרה של פטרת עיקשת
ורבת שנים?
אני לא רוצה להשתמש בכדורים/אקונומיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורניים - תגובה
אמיר קלי27/09/2011לצערי הדבר היחידי שאני מכיר שעטבד הם הכדורים המומלצים על ידי רופאי עור.עד היום לא נתקלתי במשהו טבעי שעזר בצורה משמעותית בודאי לא אם הפטרת מפושטת ועקשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא עור משלים בירושליםרינה22/09/2011
כבר מעל 3 שנים אני סובלת מאקזמה בכפות הידיים שבאה ונעלמת. אני לא רוצה להשתמש בקורטיזונים למיניהם לאורך זמן ולכן אני מחפשת פתרון אלטרנטיבי. הייתי שמחה אם מישהו יכול להמליץ על רופא או מרפאה שעוסקת בנושא באזור ירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת רופא עור משלים בירושלים - תגובה
אמיר קלי27/09/2011לצערי אני לא מכיר מומחה בתחום בירושליים.כל המומחים בתחום שאני מכיר הם מאזור תל אביב.טיפול כזה מחייב לעתים הגעה למרפאה פעם בחודש ולכן אני ממליץ בכל זאת לפנות למרפאות בתל אביב שיכולות לתת מענה טוב לבעיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותאיתי19/09/2011
אני סובל מזה כשנתיים במספר די גדול של ציסטות שומניות על החזה. פניתי לרופאת עור והיא המליצה על ראקוטן אך אין באפשרותי ליטול את התרופה הנ"ל.
הדבר מאד לא אסתטי והייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לטפל בנושא בעזרת רפואה משלימה.
מספר אנשים אמרו לי שיתכן שהדבר נובע מלחץ.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות - תגובה
אמיר קלי20/09/2011אכן רואקוטן עוזר אך ישנם גם צמחים שעושים פעולה דומה לרואקוטן כלאמר הפחתת ייצור החלב אך ללא תופעות לוואי.מומלץ לפנות לטיפול בצמחים אך אני חייב לציין שהבעייה כלל אינה קלה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה בעצם אומר
איתי20/09/2011אז מה שאתה אומר בעצם זה שיתכן ואני "תקוע" עם הבעיה הזאת בלי כל פיתרון לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאתה בעצם אומר - תגובה
אמיר קלי21/09/2011אני ממליץ אם אפשרי לקחת רואקוטן.למרות זאת קיימת אפשרות של הקלה משמעותית עזרת טיפול ברפואה סינית אך לא ברור אחוזי ההצלחה של טיפול כזה.אם לא עושים טיפול זה אכן יכול להיות לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בעור הפניםברכה19/09/2011
שלום
אני בת 29.מאז גיל ההתבגרות סבלתי מפצעי בגרות,רק לפני כשנה,פסקו פצעי האקנה.
אציין כי אני בעלת עור כהה(אתיופית),ברצוני לשאול מספר שאלות:
1.לפני מספר חודשים התחלתי להשתמש בפילינג תוצרת בית,עשוי ממיץ לימון טבעי ומלח לימון.המסכה די עוזרת לי ואני מרגישה שבזכותה פסקו הפצעים.האם החומרים(בעיקר המלח לימון)יכול לגרום נזק לעור הפנים?
2.אני מתענניית בטיפול קוסמטי של הבהרת כתמי עור,האם הטיפולים בטוחים בכלל ובמיוחד לבעלי עור כהה?
בתודה מראש
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שלבעיה כמו שלך.. - תגובה
אמיר קלי27/09/2011השאלה צריכה להיות מופנית לפורום רפואת עור אסטטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירודרמטיטיסורד17/09/2011
זו ההבחנה של רופאת עור חביבה ואני ממש אשמח לקבל המלצה על רופא עור על המלצה בכלל על טיפול שיכול לסייע.
יש לי 4 מוקדים מאוד ערניים או שהם שורפים כאילו שיש להבה ממש קרוב אל העור והם מגרדים מאוד עד זוב דם. וזה מאוד כואב. מאוד. לא מצאתי יעילה וניסיתי כבר הרבה. אשמח לשמוע תגובות.
תודה רבה.
ורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירודרמטיטיס - תגובה
אמיר קלי20/09/2011נוירודרמטיטיס מגיבה מצוין לטיפול ברפואה סינית.טיפול חיצוני של כל משחה אינו מספיק.הטיפול החשוב הוא נטילת צמחים בשתייה או בקפסולות,שינוי תזונתי ,דיקור לעיתים ומשחות על בסיס צמחי.המטרה היא להפחית עד היעלמות של תגובתיות היתר של המערכת החיסונית שמייצרת דלקות עצמיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בסדר אבל מה לגבי שאלתי?משה כהן16/09/2011
את הגורמים לאקנה אני יודע ואת רוב מה שהסברת
שאלתי היא, אם בשביל 4 פצעים תמידיים שיש בפנים לאחר סיום של 4 חודש מינוציקלין
יש צורך לקחת ראוקוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר אבל מה לגבי שאלתי? - תגובה
דוד פרלה19/09/2011משה שלום
כפי שבתבתי לך אורקוטן היא תרופה למקרים חריפים של אקנה,תרופה עם תופעות לוואי, הצורך נתון לשיקול דעתך בהתיעצות עם הרופא המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים -רגישות בעור עקב צמיחת הזקןמוריס16/09/2011
שלום רב , אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בעניינן שמציק לי כבר שנים
כשאני מתגלח בין יומיים ל 3 מקסימום בין גילוח לאחר אני שומר על עור פנים חלק יחסית לאחר הגילוח , ברגע שאני נותן לשיערות הזקן למצוח קצת נגיד בין 6-8 ימים אני מתחיל לסבול ומרגיש כמו להבי גילוח צומחות לי בעור הזקן ולאחר הגילוח העור אדמומי ועילו פיצעונים שלשמחתי נמחקי ממש אחרי יום או יום וחצי ולא נשאר סימן אך ברגע שאני מתאפק ונותן לה לצמוח במשך יותר משבועיים בערך אני מתחיל להרגיש פחות גירוי בעור הזקן ואחרי הגילוח לאחר תקופה ממושכת זו של צמיחה מקבל עור חלק לחלוטין ונעים .
אודה לכם אם תצביעו לי על הבעיה (אני חושש שזו צמיחה בזווית איומה של השיערות) ואשמח לקבל עיצה איך להתגבר על הבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים -רגישות בעור עקב צמיחת הזקן - תגובה
אמיר קלי20/09/2011צמיחה הפוכה של שערות הזקן היא בעייה לא קלה לטיפול.ניתן להקל על ידי מתן טיפול שיפחית את הדלקת אך הנטייה תישאר והבעייה לא נעלמת.לצערי אין לי בשורה בנושא וגם לרפואה קונבנציונלית אין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםדניאל14/09/2011
שלום יש לי בעיה, אני בת 18, החלטתי לטפל בפצעים אצלי על הפנים והלכתי לרופא עור, כרגע אני מתחילה לקחת גלולות פמינט הוא אמר שיכול להיות שזה יקח כמה חודשים 3-4 עד שאראה ממש שיפור, רציתי לשאול איך בינתיים אפשר לטפל בזה כדי לא לא להפריע לטיפול שהרופא רשם לי אבל כן שיהיה לי פחות פצעים בתקופה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה14/09/2011דניאל שלום,
האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.
מה גורם לאקנה?
גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.
גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.
הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
• על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
• על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
• בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר כוויהליאו14/09/2011
שלום,
לפני כשבועיים נכוויתי בפנים (קוטר 2 ס"מ) כוויה מדרגה 1 ו - 2 קלה.
לאחר פניה למיון ובדיקת פלסטיקאי, הוא המליץ על תריאולון ולהימנע משמש ישירה למספר חודשים כדי להימנע משינויי פיגמנטציה, ואמר שלא תישאר צלקת.
כעת הכוויה כבר הגלידה והתקלפה, אך האזור עדיין ורוד מאוד.
רציתי לדעת אם יש משהו שניתן למרוח על האזור כדי לעזור, וכמו כן רציתי לדעת כמה חודשים צריך להימנע משמש ישירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר כוויה - תגובה
דוד פרלה14/09/2011שלום,
יש משחה בשם קלוקייט לזרוז אחלמה בצלקות,
לגבי חשיפה לשמש תתיעץ עם הרופא,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהמיכלי14/09/2011
שלום רב
אני בת 23 ויש לי נטייה לבעיות עור.
זה מתבטא בכך שהפנים שלי בדרך כלל יבשות ועם סבוריאה. ומדי פעם יש לי פטריות בפנים מאז שאני ילדה.
כל פעם שזה חוזר אני מטפלת במשחה מהרופא עור שיש בה קורטיזון וזה באמת עובר אחרי כמה ימים אבל חוזר כל תקופה.
רציתי לשאול אם יש אפשרויות לטיפול טבעי בבעיות עור הללו...פשוט שמעתי שקורטיזון לא כל כך בריא לגוף....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה - תגובה
דוד פרלה14/09/2011מיכלי שלום,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים מאפילציהאור13/09/2011
שלום ..
עשיתי אפילציה מתחת לעיניים ונוצרו חורים זה נורא מפריע לי .
איזה מישחה אני יכולה לקנות להפחית את החורים ?<
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים מאפילציה - תגובה
דוד פרלה14/09/2011
שלום
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 3 וחצי חודש של מינוציקלין.משה כהן10/09/2011
יש לי שאלה
אני אחרי 3 וחצי חודשים של מינוציקלין ועדיין יוצא לי פה ושם פצע
יש לי הרבה נקודות אדומות שיטחיות של אחרי אקנה שהרופא אמר שזה יעבור
אבל חוץ מזה כל איזה 4 ימים יוצא לי פצע קטן בפנים
עכשיו הרופא אמר שלפצעים האלה אין משמעות ובמקרה הזה לא עוברים לראוקוטן
ואין צורך אבל אם אני רוצה הוא יתן לי..
אני רוצה לדעת אם אחרי 3 וחצי חודשים של מינוציקלין עדיין יוצא פצע פה ופצע שם
צריך לעבור לראוקוטן ??
אני בן 19 וחצי ושוקל 65* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה14/09/2011משה שלום,
אורקוטן הינה תרופה חזקה עם תופעות לוואי שניתנת במקרים של אקנה חמור,
האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.
מה גורם לאקנה?
גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.
גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.
הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
• על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
• על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
• בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)