מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרויים בגוףקרן22/01/2010
בשבת האחרונה חטפתי גרויים עכשיו הגרויים האלה נמשכו עד עכשיו ואני משתגעת לפעמים זה מפסיק ולפעמים זה חוזר אני לוקחת ואבן להרגעה וזה באמת עוזר לי רציתי לציין שגם אני בחורה חולת סוכרת ורציתי לדעת אם יש קשר אחד בין השני לי אמר הרופא משפחה שלי שזה קשור למערכת העצבים ולא לסוכרת האם תוכל להגיד ממה נובעים הגרויים האלה ומה הסיבה שהם באים ולא מפסיקים לבוא כי זה פשוט מעצבן אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרויים בגוף
דוד פרלה24/01/2010קרן שלום,
באבחון של רפואה סינית יכול להיות גם קשר לסכרת,דרוש אבחון מעמיק יותר בכדי להבין את שורש הבעיה,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם תעזור לי מאוד!!!!!!!!!!!!!!שילה21/01/2010
בשנים האחרונות אני סובלת מבעיית עור באזור הרגליים שממש מקשה עליי!!
זה מתחלק ל-2, ראשית אני סובלת מתופעת צמרמורות מרובות מאוד שגורמות לי לכאב עז מאוד ושנית הכאב מתעצם בעיקר לאחר הסרת שיער ומכך השיער באזור הרגליים (שוקיים ויריכיים) צומח לי מהר מאוד ומלווה בכאבים בכל פעם שצמרמורת מופיעה. אי לכך אני לא יכולה "להנות" מרגליים חלקות לזמן רב בין אם אני מסירה בסכין גילוח ובין עם שעווה ושנוסף לכל זה מופיעה תופעת גירוד חמורה שמרוב גירוד אני פוצעת את עצמי עד הופעת דם!!
ניסיתי לקחת תוספי מזון, שמא חסר לי ויטמין כל שהוא, מרחתי כל שמן/קרם אפשרי אך לשווא!!!!
אני מיואשת ברמות שאין לתאר!!! נעלמה לי הספונטניות והסבל רק מתעצם כל פעם מחדש!!!
אנא, עיזרו לי ותגידו שיש פתרון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילה
דוד פרלה22/01/2010
שילה שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף הורדת הגרד ולהטבת מצבו של העור.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרםרחלי21/01/2010
האם קרם פנים המכיל צבע טרטזין מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
דוד פרלה22/01/2010רחלי שלום,
העברי את השאלה לפורום קוסמטיקה טבעית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי ל dyshidrotic eczemaדניאל21/01/2010
שלום רב!
לאחרונה החלו לגרד כפות הידיים והרגליים. לאחר טיפול קצר אצל רופא משפחה ורופא עור שבעיקר רשמו כדורים ומשחות סטרואידים החלטתי לקחת עניינים לידיים.עכשיו אני מורחת מכל הבא ליד שמכהה את הגרד אפילו עם זה רק לשעה.
האם יש איזשהוא טיפול למצב זה?
מה הכי מומלץ למרוח על הידיים והרגליים כדי להרגיע את הגרד?
ניסיתי לבינתיים שמן חוחבה ושומשום בשילוב שמנים אתריים וזה עזר קצת.
כרגע אני עם וזלין,אמרו לי שזה לא מומלץ,האם יש באמת בעיה עם זה?
האם יש איזשהיא משחה/קרם/שמן נגיש ברשתות הפארם שיכול להכהות את הגרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול טבעי ל dyshidrotic eczema
דוד פרלה22/01/2010שלום,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף הורדת הגרד ולהטבת מצבו של העור.
ספרי טופיק מדיס של חברת קמדיס מבוסס על צמחי מרפא סינים יכול להקל על הגרד,[יש בבתי טבע ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאבירם20/01/2010
שלום רב.
בצעירותי סבלתי מאקנה קשה אבל טיפול ברואקיטן עזר לי. בשנים האחרונות חוזרים להופיע לי פצעים על הפנים ובגב. כל שבוע יש לי פצע חדש. איזה טיפול יש לרפאוה המשלימה להציע, וכמה זמן זה אמור לקחת?
בנוסף לכך, יש לי צלקות וכתמים על הפנים מפעם (מעל 10 שנים). האם יש עדיין סיכוי להיפטר מזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה21/01/2010אבירם שלום,
הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף היוצר תהליך דלקתי. חום זה יכול להיגרם:
חוסר איזון הורמונלי המגביר את הפרשת הסבום בבלוטות החלב- מקושר ברפואה סינית לחסימות אנרגטיות בכבד הגורמות להפרעה הורמונלית.
• על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
• על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ורעילות [ דלקתיות ] בגוף.
•
על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה, להחזיר את האיזון לגוף להפחית בדלקתיות ולהיטיב עם מצב העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשמנים למניעת צלקותחבצלת אורבנית19/01/2010
לילה טוב דוד,
יש לי מספר עקיצות בכפות הרגליים אולם כבר עברו מספר שבועות ועדיין נראים סימנים ורדרדים עגולים, ואני חוששת שתשארנה לי צלקות (יש לי עור רגיש שנוטה לזכור יותר מדי דברים שעברו עליו : ) ).
קראתי פעם שיש מספר שמנים אתריים שמומלץ לערבב ולמרוח כדי לסייע בשיקום העור.
תוכל להמליץ לי בבקשה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבצלת
דוד פרלה21/01/2010חבצלת שלום,
העברי את השאלה לפורום קוסמטיקה טבעית,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בעורימית18/01/2010
שלום רב
בעלי סובל מגירודים בעור מזה חודש ימים המופיעים בעיקר בשעות הלילה.
הוא מתגרד בכל חלקי גופו וזה מגיע בהפתעה ונעלם בהפתעה
הייתי שמחה לקבל תשובה מה עושים. הוא בגיל 48 ולפני כחצי שנה הוא עשה בדיקות דם שהיו
תקינות האם לחזור עליהן שוב?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
תודה ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בעור
דוד פרלה21/01/2010
ימית שלום,
כדאי לדעתי לחזור על הבדיקות שוב, ולהתיעץ גם עם רופא עור , יתכן ומדובר בתגובה אלרגית,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת "פלולה" מאיזור הרגיש סביב העין777עדידי77717/01/2010
שלום,
אבי היקר הוריש לי באהבה "פלולות" (איך אומרים את זה בשפה מקצועית? הכוונה לחתיכת בשר לא קשור לכלום שתקוע על העור)
אני בת 21.
יש לי פלולה קטנה בחיבור שבין העור מסביב לעיניים לבין הלחי. האם מסוכן להסיר אותה? מהן האפשרויות שלי?
כשהייתי בת 15 בערך הסרתי פלולה אחת מאיזור הצאוור שהפריעה לי ועד היום יש לי צלקת קטנה. ה"רופא" עשה את זה באמצעות מכשיר מוזר ש"שרף" לי את חתיכת הבשר.
אבל זה היה מזמן , יש סיכוי שלא תישאר לי צלקת? מהן השיטות הקיימות כיום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת "פלולה" מאיזור הרגיש סביב העין
דוד פרלה18/01/2010שלום,
העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה - פריחה בזמן אמבטיהלינה17/01/2010
שלום רב,
ילדתי בת שנה ו-3 חודשים.
בשלושת הימים האחרונים שמנו לב כי בעת שאנחנו עושים לה אמבטיה (כמדי ערב, מאז שנולדה), דקה-שתיים אחרי שהיא טובלת במים (טמפרטורה כ 38-39 מעלות), מופיעה אדמימות דמויית פריחה על חלקי הגוף שבמים (שוקיים, ירכיים, ישבן), ואחרי מספר דקות, האדמימות מתפשטת לחזה, ידיים, כתפיים. לא נראה כי זה מפריעה לילדה, וכאשר אנו מוציאים ומנגבים אותה - זה נעלם.
האם שמעתם על תופעה כזו? מה זה יכול להיות? האם זה יכול לגרום לנזק? האם הילדה פיתחה אלרגיה למים? (לא נראה לי שזה בגלל הסבון או השמפו, כי הפריחה מופיעה לפני הסיבון).
אציין כי אנחנו רוחצים אותה ב"אמבטוח" - אותה אבמטיית פלסטיק לפעוטות. אחרי כל רחצה אנחנו שוטפים את האמבטיה היטב במים - אבל אולי זה לא מספיק? אולי צריך לערוך לה נקיון יסודי?
אשמח למענה והתייחסות מהירה, לפני האמבטיה של היום בערב....
תודה מראש,
לינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנה - פריחה בזמן אמבטיה
דוד פרלה17/01/2010לינה שלום,
יכול להיות תגובה לחום המים ,תנסי לראות איך זה במים יותר פושרים,בכל מקרה מכיון שזה נעלם אני לא רואה סיבה לדאגה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ננסה! :-)
לינה17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעתסמדר אוקו16/01/2010
דוד פרלה שלום
הייתי רוצה לדעת מדוע נמחקו תגובותי בפורום שבהנהלתך. האם עברתי על תנאים כלשהם או שהסיבות הן מקצועיות?
בברכה
סמדר אוקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר
דוד פרלה17/01/2010סמדר שלום,
השאלות מופנות למנהל הפורום ולא אלייך,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר
דוד פרלה18/01/2010סמדר שלום,
השאלות מופנות למנהל הפורום ולא לאחרים , אין לי אפשרות לבדוק את הרקע המקצועי והתשובות של אנשים שאנני מכיר ולכן מי ששואל בפורום זה מסתמך על הרקע המקצועי שלי,
,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש עור באףמאי13/01/2010
שלום רב
עשיתי נזם באף ליפני חודשים בערך.. ולא טיפלתי בעצמי מספיק טוב וחיטעתי, וגדל לי גוש של עור איפה שהנזם .
השאלה שלי היא איזה מישכה יכולה לעזור לי כדאי שהגוש עור ירד ? האם את/ה יכולים להציע לי
מישכות לגבי זה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש עור באף
דוד פרלה14/01/2010שלום,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בידייםאבי12/01/2010
שלום בשלושת החודשים האחרונים אני מזיה הרבה מאוד בידיים, ורק בידיים. אני בן 15. זה יעבור? או שצריך לעבור ניתוח?. אולי זה בגלל גיל ההתבגרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה בידיים
דוד פרלה13/01/2010אבי שלום,
תחכה עוד חודש חודשיים במידה והתופעה לא חולפת פנה לרופא עור לאבחון,
לפני פעולה כירוגית כניתוח ניתן לנסות טיפול ברפואה סינית צמחים ודיקור המותאמים לאחר אבחון ויכולים להקל על המצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים דמויי עקיצות יתוש הנודדים בגושלומית08/01/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים הופיע אצל בתי בת השנה וחצי פצים בפנים דמויי עקיצת יתוש - מגרדים מאוד. מאוחר יותר הופיעו פצעים דומים גם על הזרועות .. הפצע מגרד ולאחר שמגרדים אותו הוא מתנפח ונראה מוגלתי מעט. בחלק מן הפצעים יש נקודת מוגלה קטנה. הפצעים מתייבשים ואז "נודדים" לזרועות\רגליים ולשטח הפנים.
אציין כי בתי אלרגנית מאד, אף הגיעה בעבר לבי"ח בגין אלרגיה לצמח תבלין
1-מה זה יכול להיות ?
2 - האם עלי לגשת לרופא עור?
תודה רבה,
שלומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה בקדם...
שלומית10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים דמויי עקיצות יתוש הנודדים בגו
דוד פרלה10/01/2010שולמית שלום,
יכול להיות תגובה אלרגית - אטופיק דרמטיטיס , בכל מקרה גשי לאבחון ראשוני אצל רופא עור,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חמורעמית05/01/2010
יש לי סבוריאה מאוד קשה קליפות גסות נוזל דביק ומסריח את הקליפות אני יכולה להסיר רק אחרי שאני מורחת סליציל 30% למשך לילה והכי גרוע שזה לא בא בתקופות אני סובלת מזה 4 שנים ברציפות 4 שנים של משחות לפחות 3 פעמים בשבוע אחרת זה מתפשט לאוזניים למצח ולפאות האים יש פיתרון למצב כמו שלי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
דוד פרלה06/01/2010עמית שלום,
סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס, התאור שלך מראה על סבוריאה חריפה ,
טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,מדובר בתהליך של מספר חודשים המחזיר את האיזון לעור הגוף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוכביות בעורכרמן05/01/2010
שלום רב! ברצוני לברר האם יש טיפול לכוכביות שנוצרות בעור ומה הטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוכביות בעור
דוד פרלה05/01/2010כרמן שלום,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)