פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה בקרקפת
    משה
    09/12/2009

שלום רב . החתולה שלנו הדביקה את 3 ילדי בפטריה. 2 מהם על גבי העור ( פנים וגב ) ואחד בקרקפת .
    ל 2 בעור הרופאת עור נתנה משחה ולקרקפת סירופ ספורנוקס שעולה 1200 שקלים ללא השתתתפות מקופת החולים וגם דורש בדיקת תקינות תפקודי כבד לאחר כחודש והטיפול כולו לחודשיים.
    רציתי לדעת בבקשה האם ישנו תחליף כלשהוא פחות מסוכן ומסובך וכמובן יותר זול.
    תודה מראש, משה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בקרקפת

הוספת תגובה

• פטריה בקרקפת

דוד פרלה
    10/12/2009

משה שלום,
    ניתן לטפל ברפואה סינית באמצעות צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון , צמחים בעלי פעילות אנטי פטריתית ,הטיפול עוזר אם כי לא במהירות וביעילות של הטיפול בספורנוקס,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 עם גרד באזור בתי השחי
    רונית
    09/12/2009

בתי בת ה-9 עם רקע אטופי ואסתמה קלה. בשבוע האחרון מגרדת מאוד בבתי השחי, בעיקר בערב כשהיא מסירה את הבגדים לקראת מקלחת. היא עדיין לא משתמשת בדיאודורנט ולא שיניתי כלום מבחינת אבקות כביסה וכו. בשבוע האחרון היא נוטלת, בעצת הרופא המטפל שלה, במקום סינגולייר, משאף סימביקורט בוקר וערב, קיבלנו כטיפול של חודש לאחר שיצאה קצת מאיזון עם הנשימה לאחרונה. לגבי האזור עצמו הבחנתי באדמומיות קלה ובבליטות קטנות. לאיזה כיוון לפנות?

מודה לך מראש על תשובתך!
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 עם גרד באזור בתי השחי

הוספת תגובה

• בת 9 עם גרד באזור בתי השחי-אטופיק

דוד פרלה
    10/12/2009

רונית
    טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , עד גיל 4-5 המחלה חולפת למרבית הילדים, לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות. הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה. , הטיפול ברפואה סינית יכול להיות במקביל לטיפול המערבי המקובל ,ולוקח בחשבון כמובן גם את מצב הנשימה,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה של העור לתינוק
    דרורית
    07/12/2009

שלום רב,
    לבני בן ה4 חודשים יש אסתמה של העור על שתי הלחיים, מדקרת סינית שעזרה לו עם נזלת ושיעול אמרה לי לשים על זה וזלין (האם יתכן כי וזלין יהיה מסוכן לו לאורך זמן?) כדי לשמור על העור לח ושמנוני. רופא עור שהייתי אצלו אמר שאין דרך אחרת שזה יעבור לגמרי אלא במשחה עם קורטיזון-מה שאני לא ששה לשים לו.
    בינתיים אני אכן שמה לו וזלין אך התופעה הולכת ובאה. כלומר היו ימים שלא היה לו שום פצע על הפנים ויש ימים שיש כמה פצעים.
    האם תוכל להמליץ לי על משחה שתוכל לדעתך להתאים לפניו של תינוק רך ועדין?
    יש כאלו שאומרים לי בכלל לחכות ולא לשים כלום זה יעבור לבד.
    מה דעתך?
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה של העור לתינוק

הוספת תגובה

• אסתמה של העור לתינוק

דוד פרלה
    08/12/2009

ענת שלום,
    יובש אדמומיות וגרד הם מאפינים של אטופיק דרמטיטיס המכונה אסתמה של העור, סוג של אקזמה עם רקע אלרגי השכיחה מאוד בתינוקות וילדים ,וחולפת במרבית המקרים עם הגדילה.
    שכיח לראות בגיל קטן פריחה על הפנים בד''כ יורד לבד עם הגדילה , תנסי לשים דרמקול ,או טופיק מדיס קרם פנים של קמדיס,
    הטיפול במשחות המכילות קורטיזון חשוב למקומות מאוד מודלקים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים -בכדי למנוע זיהום משני.
    הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור
    דיצה טייכמן
    07/12/2009

יש לי ילדה בת 5. מגיל חודשים היא סובלת מאסטמה של העור. ניסינו את כל המשחות האפשריות שקיימות- עם קורטיזונים וללא קורטיזונים. ושום דבר לא עוזר. העור שלה מחוספס מאוד, אדמומי ונכיוון שהיא מגרדת יש לה הרבה פצעים, שמתפצחים גם לפצעים דלקתיים.
    שמעתי על דיקור סיני שיכול לעזור בשיפור מצב העור. מה דעתך בנושא? וכיצד מטפלים עם מחטים בילדה בת 5?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה של העור

הוספת תגובה

• אסטמה של העור

דוד פרלה
    07/12/2009

דיצה שלום,
    טיפול בדיקור שלא כואב [ מחטים דקות למספר דקות בד''כ מקריאים סיפור בזמן הדיקור ]בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , עד גיל 4-5 המחלה חולפת למרבית הילדים, לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות. הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה בעיות
    גל
    07/12/2009

אני בת 15. נתחיל מזה שאין לי שום אקנה ברוך השם.. פה ושם לפעמים יוצאים מצעונים ( הלבנים ) ויש לי די הרבה שחורים בעיקר באזור ה T . אני בעלת עור שמן ( נראה לי שאפילו שמן מאוד ).
    יש לי כמה בעיות :.
    הבעיה הראשונה היא שהעור שלי לא בגוון אחיד, וכנראה שזה קרה כתוצאה משימוש בסבונים, משחות וכ'ו. כלומר באיזור הT הגוון הוא חום די כהה ופתאום באיזור הלחיים הוא לבן לבן.
    הבעיה השנייה היא שישי לי המון נקודות או כתמים אדומים בעיקר בלחיים כנראה כתוצאה מפצעונים שהיו לי והתפוצצו ובגלל שהעור בלחיים לבן אז רואים אותם עוד יותר .
    חשוב לציין שהעור שלי רגיש, ונוטה להתנפחויות ואדמומיות ( אם זה עוזר )
    זה פשוט בלתי נסבל....
    אם תוכלו לעזור , אשמח מאוד,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כמה בעיות

הוספת תגובה

• גל

דוד פרלה
    07/12/2009

גל שלום,
    לפיגמנטציה בפנים הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    לכתמים האדומים-טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על הפנים
    אמאלה
    06/12/2009

שלום,

אני בת 28, לא סבלתי מחצ'קונים יותר מדי, ובסה"כ הכל היה בסדר.

איך שנכנסתי להיריון התחילו לי פצעים ורודים גדולים (לא מאלה שאפשר לפוצץ...) ורק בחודש החמישי להיריון המצב מעט השתפר אבל לא היו לי פנים חלקים מאז.

לאחר הלידה הכל חזר, אמרו לי שזה הורמונים, ואז נרגע אבל תמיד היה איזשהו חצ'קון סורר.

עכשיו, חצי שנה לאחר הלידה פתאום התקפה חדשה.

דני לא יכולה יותר, זה מייאש, אני נראית כמו בת 16 , גם חצ'קונים מוזרים שאי אפשר לפוצץ.

מה לעשות!?!?!?!!??!?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על הפנים

הוספת תגובה

• פצעים על הפנים-אקנה

דוד פרלה
    07/12/2009

רויטל שלום
    הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור - טיפול לאישה בהריון
    סבטלנה
    04/12/2009

אישה בהריון (כעת 6 חודשים), סובלת מאסטמה של העור מילדותה. כעת מצבו של העור גדוע מאוד. כדי להוריד, לפחות קצת ,את הגירוד היא משתמשת בקרם א-דרמה אקסומגה.
    השאלה: האם שיטות של הרפואה הסינית הן מתאימות בתקופת ההריון?

הוספת תגובה

• אסטמה של העור - טיפול לאישה בהריון

דוד פרלה
    04/12/2009

סבטלנה שלום,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור,הטיפול מותאם כמובן לזמן ההריון [ שונה ממצב רגיל ],הן בדיקור והן בצמחי המרפא,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של העור
    גילי
    02/12/2009

שלום רב,
    בילדותי סבלתי מאסטמה של העור אך לא בעוצמה גבוהה, מספר פעמים עם משחה והגירוד חלף. לצערי לפני כ4 שנים (כיום אני בת 26) חזרה האסטמה והפעם בעוצמות גבוהות ביותר. זה התחיל ממפרקי הידיים עבר לרגליים, בית השחי, חזה וצואר. אני לא מצליחה להפבסיק לגרד יום ולילה והשטחים המגורים הולכים וגדלים.בקרתי אצל מספר רופאי עור אך פרט לאוסף משחות עתירות סטרואידים המועילות למספר שעות (אם בכלל לא) קיבלתי פתרון לבעיה. הגירודים נמשכים לאורך כול השנה ואין כול הקלה בעונה מסויימת.
    רציתי לדעת אם ידוע לך על סוגי מזון המעודדים את הפריחות ואם לאור ניסיונך דיקור סיני עשוי להוות פתרון.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה של העור

הוספת תגובה

• אסטמה של העור

דוד פרלה
    02/12/2009

גילי שלום,

טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , המחלה שכיחה בתינוקות וילדים ו לחמישה אחוז המחלה ממשיכה לגיל הבגרות.
    הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה. במזון הקפידי לא לאכול חריף,מטוגן,אלכוהול,וקופאין-כל אלה מחממים באופיים ומעלים גרד,
    באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניזקי SLS
    זאב
    27/11/2009

שלום
    ברצוני לשאול עם חומר SODIUM LAURYL SAURYL
    הוא חומר מסרטן או חומר מסוכן לשימוש לאורך זמן יש כול מיני
    מחקרים והם מבלבלים.
    בתודה זאב

לקביעת תור
    סגירה
    ניזקי SLS

הוספת תגובה

• זאב

דוד פרלה
    29/11/2009

זאב שלום,
    הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בגוף שמלוות בגירוד
    חייל מוטרד
    25/11/2009

שלום אני חייל בן 21 לפני כשנה אובחנתי בצבא כחולה פסוריאזיס וכרגע אני מטופל בדייבובט. וכבר כיומיים יש אצלי פריחות בגוף שמלוות בגירוד נורא מעצבן (ידיים, רגליים,גב,צוואר) שבאות והולכות במהלך היום...לפעמים הפריחות מופיעות לאחר גירוד המקום. הפריחות נראות כמו המון המון עקיצות יתוש יש לציין שמקלחת חמה מרגיעה את הגירוד והפריחות בד"כ נעלמות לשעה שעתיים וחוזרות אחר כך..
    רציתי לשאול כמה שאלות:
    1) אני חייל שעושה שבוע שבוע, והשבוע הזה אני נמצא בבית , האם כדאי לביקור רופא או לחכות עד שהתופעה תחלוף או לשבוע הבא שאני יחזור לבסיס ויטופל ביחידה
    2) האם זו אלרגיה? והאם יש קשר לזה שאני חולה פסוריאזיס?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בגוף שמלוות בגירוד

הוספת תגובה

• פריחה בגוף שמלוות בגירוד

דוד פרלה
    26/11/2009

שלום,
    נשמע כמו תגובה אלרגית[שלא קשורה לפסוריאזיס ] המחייבת ביקור אצל הרופא, אבחון של העור על ידי רופא עור שיראה את הנגעים יגיד לך בבודאות אם זה קשור לפסוריאזיס או לא,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדקים בכפות רגלים וידיים עד דימום
    שלום יואל
    21/11/2009

אני בן 55 לפני כארבעה חודשים התחילה אצלי תופעה של עור יבש ואח"כ סדקים וחתכים קודם בכפות רגליים ואח"כ בכפות ידיים. כל הבדיקות כולל קולנוסקופיה, גסטרוסקופיה, צילומים, סי טי בדיקות דם הכל תקין למעט חוסר בוטמין B12, כל המשחות שקיבלתי לא עוזרות, אני לא יכול לתפקד, לא לנהוג, לא לדרוך הרבה על הרגליים, עבודה פיזית בידיים בלתי אפשרית. מה זה? והאם יש טיפול?

הוספת תגובה

• סדקים בכפות רגלים וידיים עד דימום

דוד פרלה
    23/11/2009

שלום,
    התופעה שאתה מתאר נפוצה באקזמה של הידיים והרגליים או בפסוריאזיס, האם קיבלת איבחון מדויק מרופא העור? בכל מקרה טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי דיקור ומשחות טבעיות ,וניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר בכפות הידיים!
    שמרית
    21/11/2009

ד"ר שלום!
    אני בת 19 וסובלת מהזעת יתר בכפות הידיים.. בעיה זו ממש מטרידה אותי .. ניסיתי שימוש באנהידרול פורטה בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה חודשים הפסיק לפעול..
    אני סובלת מבעיה זאת ומוכנה לעבור כל טיפול אפשרי על מנת לדכא את ההזעה..
    אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי..

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר בכפות הידיים!

הוספת תגובה

• הזעת יתר בכפות הידיים

דוד פרלה
    23/11/2009

שמרית שלום,
    טיפול בצמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון מקל מנסיוני על התופעה, שלחי את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנים
    מיכל
    20/11/2009

יש לי בפנים בלוטות שומן/חלב פנימיות, לפני 4 שנים כירורג הוציא לי 1 בניתוח, לאחרונה יצאו לי כמה! קוסמטיקאית ניקזה לי כמה אבל הם יצאו שוב. מה לעשות? ממה זה נובע? זה מכוער אני בחורה צעירה בת 22 איך אעשה 6 ניתוחים בפנים להוצאת הבלוטות האלה???

לקביעת תור
    סגירה
    פנים

הוספת תגובה

• פנים

דוד פרלה
    20/11/2009

מיכל שלום,
    התופעה נובעת מנטיה של הגוף ליצור יתר של שומן וחלב , טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי [הניתנים לאחר אבחון ] שמטרתו להפחית את יצור השומניות והחלב יכול לעזור ולהקל ,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי שאלה חשובה
    הייהיי
    19/11/2009

יש לי כבר כמה שבועות פצעון בפנים.
    ואני כול יום מתמיתה לשים סבון רחצה לפנים במקלחת או משחה שקניתי לפצעי בגרות.
    שמתי למשך כמה ימים וזה עדיין נשאר לי. אולי זה ממש קצת אבל ממש קצת נחלש הפצע אבל עדיין זה נשאר לי.

מה את מייעצת לי לעשות בנוגע לזה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום יש לי שאלה חשובה

הוספת תגובה

• אקנה

דוד פרלה
    19/11/2009

שלום,
    כנראה שהמשחה לא ממש יעילה בשבילך, תנסי להחליף משחה,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה וישיבה מול מחשב
    גלית
    18/11/2009

שלום!
    ברצוני לברר משהו:
    הקוסמטיקאית שלי נתנה לי תכשירי הבהרה שהשפיעו מצויין
    המוצרים הם של רונליזה (אולי שמעת עליהם). הפנים שלי ממש היו לבנות בתחילת השימוש
    ואפילו הייתי יכולה להסתובב בלי מייק אפ אך בהדרגה זה חזר קצת, לא כמו שהיה אבל הייתה נסיגה של השפעת החומר.
    אני משתמשת בקרם הגנה 50 spf של "אוונט" והטענה שלה היא שפה הבעייה מיכוון שההגנה הגבוהה יש בה סיליקונים והם חוסמים את העור והישיבה מול המחשב גם כן מוסיפה לפיגמנטציה. האם זה הגיוני? בנוסף היא ממליצה לי לקנות את הקרם הגנה של רונליזה 20 spf והיא טוענת שזה מספיק לי. מה אתה יכוללייעץ לי כדי שיעזור לי, אני כבר אובדת עצות, קונה המון תכשירים שמשפיעים ואחר כך יש נסיגה וכמובן אני שומרת מהשמש, אגב גם באזומד השתמשתי

אודה מאוד אם תוכל להדריך אותי
    תודה רבה! גלית

הוספת תגובה

• גלית

דוד פרלה
    18/11/2009

גלית שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה