פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו-7 חוד
    נטלי
    18/11/2009

שלום רב לך
    אני זקוקה לייעוצך בבקשה
    לפני כשבועיים הופיעו לבני 2 חתכים בשפה התחתונה בפה ומאז זה לא נעלם , יש לו גם יובש שם מרחתי וזלין , שמן זית ,מלפפון ושום דבר לא עוזר. זה מדמם לסירוגין וקצת נפוח. מה עליי לעשות? לפנות לרופאה? איך אני יכולה לעזור לו בדרך טבעית? האם זה מעיד על משהו?
    אודה לך מאוד על עזרתך
    המשך יום נעים
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-7 חוד

הוספת תגובה

• נטלי

דוד פרלה
    18/11/2009

נטלי שלום,
    המשיכי למרוח וזילין ולשמן את העור,במידה ולא עובר פני גם לרופאת עור לאבחון,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא לשתיה המזינים את העור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות פני עור האף
    פבל
    18/11/2009

שלום רב!
    מזה כשנה ישנה בעיה של אדמומיות באזור האף, ניגשתי לרופא עור והוא המליץ לי על משחה שנקראת רובילין(משחה דיי יקרה), בטענה שהאדמומיות היא עקב התרחבות הורידים הקרובים לעור באזור האף. לאחר שימוש ברובילין פעמיים ביום במשך חודש שום דבר לא קרה, האדמומיות נשארה. פונה אלכם בתקווה למצוא רמז ממה יכולה לנבוע הבעיה.
    הסימפטומים בשיגרה- אף אדמדם, בזמן צינון אדום, אני שם לב לעיתים קרובות ואפילו תמיד שהאף הוא שמנוני מאוד, לכן אני מנגב ומיבש אותו מהשמנוניות.לעיתים רחוקות מתפתח לי קיב פנימי ואז ישנה גם אודם באזור וגם כאב בנגיעה, תחושה שהאף פועם.

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות פני עור האף

הוספת תגובה

• אדמומיות פני עור האף

דוד פרלה
    18/11/2009

פבל שלום,
    התאור שלך מתאים לתופעה הנקראת רוזציאה ומתאפיינת בהתרחבות של כלי הדם ,במידה ויש גם קשקשת יתכן מעורבות של סבוריאה שומנית,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער זמן רב(!) לאחר כימותרפיה
    אורח123
    17/11/2009

שלום לכולם,
    אני בן 17, ולפני חצי שנה סיימתי טיפולים כימותרפיים בגין NHL - לימפומה נון הודג'קינס. כמובן שבזמן הטיפולים הייתה נשירת שיער מכל הגוף, אך הוא הספיק לצמוח, וכבר 6 חודשים שאני מסתובב עם שיער רגיל.
    לפני כשבועיים התחילה לי נשירת שיער - אבל לא מהראש, אלא בעיקר שיער ערווה, וקצת שיער מהרגליים ובית השחי.
    בהתחלה חשבתי שיש לזה קשר לתזונה משום שבשבוע שבו התחילה לי הנשירה הייתי בחו"ל, ואכלתי באופן מאוד לא מאוזן ומסודר, בעיקר מנות חמות וכמעט ולא אכלתי חלבון (אם זה מביצים או מעוף). קראתי קצת שיכול להיות קשר הדוק בין תזונה לבין נשירת שיער, אחד המרכיבים העיקריים שהוזכרו שם זהו החלבון. אבל מאז שחזרתי, כבר עברו למעלה משבועיים, ולמרות שחזרתי לתזונה יחסית מאוזנת הנשירה עודנה קיימת - מה שמגביר לי את התחושה שזה קשור לטיפולים הכימותרפיים.

במסגרת הביקורת השגרתית במחלקה האונקולוגית עשיתי ספירת דם + SMA. כל הערכים ב-SMA יצאו תקינים ובטווח הנורמה, ובספירת הדם גם הרוב תקין (למעט ספירה לבנה שטיפה מתחת לטווח ובעקבותיה גם הנוטרופילים - הכל בטווח, כולל המוגולובין) - מה שמגביר לי עוד יותר את התחושה שזה לא קשור לתזונה.

אשמח אם תעזרו לי, ואם זה לא הפורום המתאים - אז אשמח אם תפנו אותי למקום מתאים יותר.

תודה מראש

הוספת תגובה

• שלום

דוד פרלה
    17/11/2009

שלום,
    הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    ברפואה סינית מנסיוני במצבים אלה ניתן לחזק את הגוף בעזרת צמחי מרפא הניתנים לאחר אבחון ומעודדים צמיחת שיער בגוף.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וויטיליגו
    יפית
    14/11/2009

שלום רב,
    בת 32, יש לי ויטיליגו ברגליים מאז גיל 9 שלא התפשט.
    לאחרונה גילו לי פסוריאזיס טיפתית בעקבות דלקת בגרון שהיתה לי.
    המליצו לי על טיפול בפוטותרפיה.
    האם יש קשר בין שתי מחלות העור (ויטיליגו ופסוריאזיס)?
    האם יש השלכות / תופעות לוואי לטיפול בפוטותרפיה על הויטיליגו?

לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס וויטיליגו

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וויטיליגו

דוד פרלה
    15/11/2009

יפית שלום,
    גם בויטלגו וגם בפסוריאזיס יש תהליך אוטו אמיוני ופטותרפיה הוא טיפול הניתן בשניהם,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ושינוי תזונתי עוזר מאוד בפסוריאזיס טיפתי וניתן לשלב אותו בטיפול הפוטותרפי. לגבי תופעות לוואי של הטיפול הפוטותראפי הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על עור הפנים
    ריטה
    13/11/2009

שלום לד"ר פרלה, הבעיה שהופיעה אצלי לאחרונה היא פצעים על הפנים,הבעיה התחילה ככל הנראה מהחלפת מקום מגורים,מאשדוד לירושלים,כמו שנראה לי התגובה שלי למים הירושלימיים היא פצעים על הפנים,אלה פצעים אדומים לא בולטים במיוחד ללא מוגלה לרוב, על כל חקלי הפנים כלומר גם היבשים וגם השומניים. אני מספקת את כל המידע הזה בתקווה שתוכל לכוון אותי לטיפול כלשהו.
    תודה מראש על ההתייחסות!

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על עור הפנים

הוספת תגובה

• פצעים על עור הפנים

דוד פרלה
    15/11/2009

ריטה שלום,
    צריך לראות בכדי לאבחן האם מדובר בתגובה אלרגית כלשהיא או סבוריאה או אקנה של הפנים, פני לרופא עור לאבחון,
    בכל שלושת הבעיות שציינתי טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצבים אלו, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה בעור
    עינת
    12/11/2009

שלום.
    אני בת 23 סובלת מאסטמת עור באיזור הרגליים, יש לי נשירה מאוד מאוד חזקה, רציתי לדעת אם קיימת אסמטת עור בקרקפת ומה התסמינים לכך והאם המחלה יכולה להיות הגורם לנשירה.
    אם כן, אודה לשמוע על טיפולים באיזור.
    תודה מראש עינת.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה בעור

הוספת תגובה

• אסטמה בעור

דוד פרלה
    13/11/2009

עינת שלום,
    אטופיק דרמטיטיס -אסטמה בעור- יכולה להופיע גם בקרקפת ,אם כי פחות שכיח באזור זה, יותר שכיח לראות סבוריאה המלווה ביובש וקשקשת בקרקפת שיכולה להשפיע על נשירת שיער.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי דיקור ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת שלי יש פצעים מוגלתיים בבית השחי
    מאיר
    12/11/2009

שלום לך
    מזה 4 שנים החלו לצאת לבת שלי פצעים מוגלתיים גדולים, מכוערים וכואבים עד דמעות בבתי השחי ובמפשעה (לעיתים מופיעים גם בירך).
    פנינו לרופא עור והוא המליץ על משחה שחורה בשם איכטיול. המשחה מקלה קצת אך היא משאירה צלקות מכוערות בעור. רופא העור אמר שאפשר לטפל בזה בניתוח או בכדורי רואקוטן.
    הטיפול נראה לי דרסטי מידי.
    אתמול הופיע עוד פצע בירך והבת שלי החלה לבכות, לא יכולתי לראות אותה במצב הזה, ואני פונה לעזרה. היום ביתי היא בת 16 וחצי וגם לי נמאס לראות אותה סובלת.
    האם יש טיפול אלטרנטיבי ובטוח למצב ביש זה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פצעים מוגלתיים בבית השחי

דוד פרלה
    12/11/2009

מאיר שלום,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.ומתמקד בהורדת התהליך הדלקתי בגוף כדי שיצאו פחות פצעים,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה

מאיר
    14/11/2009

איך מתחילים את התהליך? למי פונים? אני יודע שקופת חולים כללית התחילה להעניק טיפולים מתחום הרפואה המשלימה, האם היא מעניקה טיפולים לבעיות כמו לבת שלי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיר

דוד פרלה
    15/11/2009

מאיר שלום,
    אתה צריך מומחה לרפואה סינית ובעיות עור, תברר בקופה,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש נכון ברוקוטאן כנגד פנים מוכתמ
    אורלי
    10/11/2009

שלום, שמי יוסי בן 20 חייל בשירות סדיר. עד לפני כחודש הייתי אמור להתחיל טיפול ברוקוטאן כנגד פצעים מוגלתיים (חצ'קונים). לאחר שהתחלתי קורס המחייב פעילות גופנית ברמה סבירה (ריצות, זחילות, מטווחים) בכול תנאי מזג האוויר הפצעים נעלמו אך נשארו לי מין כתמים (חלקם בצבע שחור) מתחת לעור. בשל כך החלטתי לדחות את הטיפול בתורפה ולצאת בחיפוש אחר דכי טיפול שונות.
    האם במצב הנתון טיפול ברוקוטאן יכול לעזור לי? שמעתי שגם פילינג עמוק יכול לפתור את הבעיה, הייתכן? אילו אלטרנטיבות נוספות קיימות לפתרון הבעיה?
    אשמח לקבל את עזרכתם.
    תודה מראש.
    יוסי.

הוספת תגובה

• יוסי

דוד פרלה
    11/11/2009

יוסי שלום,
    העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטריאזיס רוזה
    יערית
    08/11/2009

בת 29
    7 חודשים אחרי לידה ואובחנה אצלי מחלת העור.
    האם כדאי להתחיל בדיאטת ניקוי מסויימת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטריאזיס רוזה

הוספת תגובה

• פיטריאזיס רוזה

דוד פרלה
    09/11/2009

יערית שלום,
    ברוב המקרים מופיע קודם נגע וורוד בקוטר של מספר ס"מ במרכז הגוף - חזה או גב. לאחר מספר ימים מצטרפים אליו נגעים רבים דומים קטנים יותר המפוזרים על כל הגב והחזה. לעיתים נדירות יכולים לגלוש גם לחלק העליון של הגפיים. הם לא מופיעים על הפנים או כפות הידיים. לנגע האופייני צבע וורוד עדין וקשקש לבן המופיע בשוליו בצורת צווארון. ברוב המקרים התפרחת לא מגרדת או מגרדת מעט.
    התפרחת אינה מסוכנת ואינה מדבקת. ברוב המקרים היא חולפת גם ללא טיפול לאחר 6 עד 8 שבועות. מבלי להשאיר סימנים.מומלץ למרוח משחות לחות להקלה על היובש.

טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, ולזרז את ההחלמה ,הטיפול מכוון להחזרת האיזון לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמומיות בצידי האף
    יוסי
    08/11/2009

ביומיים האחרונים נהיה לי אדמומיות בצידי האף וזה נורא מפריע לי הדבר הזה אני ממש לא יודע מה לעשות כדי להיפטר מזה , אני יודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי בבקשה מה אפשר לעשות במצב הזה כדי שזה יעלם
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אדמומיות בצידי האף

הוספת תגובה

• סבוריאה

דוד פרלה
    09/11/2009

יוסי שלום,
    התאור שלך מתאים לבעיית עור הנקראת סבוריאה,
    סבוריאה הינה תופעה שכיחה המתאפיינת בעור יבש עם קשקשת קלה המופיעים בד''כ בעור הקרקפת וצידי האף והמצח , בחורף בד''כ ישנה החמרה במחלה בגלל היובש , כאשר יש מרכיב דלקתי [ אדמומיות ] התופעה נקראת סבוריאה דרמטיטיס,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחחוף!
    יעכ
    06/11/2009

היי, אני בת 19 ויש לי אסטמה של העור.
    בימים האעחרונים הייתי חולה ואחרי שירדלי החום התייבש לי העור בפנים והתנפחו לי הפנים והעיניים במיוחד, זה לא ירד עד עכשיו. אני בצבא ואין לי רופא שממש יכול להביא לי טיפול נגד זה
    האם יש תרופה אלטרנטיבית? זה ממש דחוףף. מעבר לכיעור של זה ולזה שאני לא יוצאת מהבית זה כואב ושורף כבר.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    דחחוף!

הוספת תגובה

• אסטמה של העור.

דוד פרלה
    09/11/2009

שלום,
    משחות של לחות המיועדות לאסתמה של העור יכולות להקל על מצבך, [ יש בבתי המרקחת ] ,פני לרופא עור לאבחון וטיפול.

ברפואה הסינית-טיפול בדיקור שלא כואב בצמחי מרפא ומשחות טבעיות הניתנים לאחר אבחון ומותאמים לגיל ולמהלך המחלה עוזרים מאוד מנסיוני במצבים אלה, למחלה מהלך גלי של הפוגות והחמרות ,מושפעת ממזג אויר-עונות מעבר בד''כ קשות יותר, מגע עם אלרגנים,תזונה ומתח , . הרפואה הסינית עוזרת מאוד למתן את התופעות ולזרז את ההחלמה. במזון הקפידי לא לאכול חריף,מטוגן,אלכוהול,וקופאין-כל אלה מחממים באופיים ומעלים גרד,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה של עור- אטופיק דרמטיטיס
    דור
    04/11/2009

שלום,
    אני בת 18, ויש לי אסטמת עור מגיל מאוד קטן.
    לאורך כל השנים קיבלתי טיפולים שונים שהקלו על חומרת האסטמה שהייתה לי על כל הגוף.
    כיום, אני סובלת מהאסטמה כמעט ורק בכפות הידיים שלי. הם כל הזמן יבשות, מופיעות לי מעין שלפוחיות על הידיים והגרד בלתי נסבל.
    התחלתי טיפולים ברפואה הסינית שכללו דיקור, אך לא הרגשתי שום שינוי לאחר מספר טיפולים ולכן הפסקתי, וחזרתי להשתמש בתכשירים סטרואידלים.
    מצב כפות הידיים שלי לא משתפר.

איזה טיפול לדעתך עלי לעשות כדי לשפר בצורה משמעותית את מצב כפות הידיים שלי?

תודה, דור.

הוספת תגובה

• אסטמה של עור- אטופיק דרמטיטיס

דוד פרלה
    05/11/2009

דור שלום,
    יובש אדמומיות וגרד הם מאפינים של אטופיק דרמטיטיס המכונה אסתמה של העור, סוג של אקזמה עם רקע אלרגי השכיחה מאוד בתינוקות וממשיכה בערך לחמישה אחוז בבוגרים, ויכולה להופיע גם בכפות ידיים.
    הטיפול במשחות המכילות קורטיזון חשוב למקומות מאוד מודלקים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים -בכדי למנוע זיהום משני.
    הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
    ישנם טיפולים שונים ברפואה סינית לאטופיק, מנסיוני ניתן להקל במצב שאת מתארת ,מדובר בתהליך של לפחות שלושה חודשים שיכול להקל על מצב הידיים ,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגמי הלייזר
    יעלי
    03/11/2009

שלום אני בת 32 ולפני 8 שנים טופלתי בלייזר להסרת שיער הפנים מאז העור מאין התכווץ וגרם למרקם לא חלק במראה שלו מאין נקבוביות פעורות וזאת מכיוון שהשיערה שבתוכם נכחדה אך כל הפנים נראות מלאות חורים כאלו קטנים ובמיוחד באור יום שזה מאוד בולט (כמו נקודות של גבר מתגלח ) מה ניתן לעשות , לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    פגמי הלייזר

הוספת תגובה

• פגמי הלייזר

דוד פרלה
    03/11/2009

מיכאלי שלום,
    לצערי קשה לעזור לתופעה ברפואה משלימה,הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה ששאלתי במקום..
    דנה
    28/10/2009

ערב טוב אשמח מאוד עם אקבל מענה!!:)

אני בחורה בת 19 וקניתי היום מיקאפ
    קראתי בין המרכיבים..וגיליתי שיש בזה מרכיבים פעילים-TITANIUM DIOXIDE 2.6%
    האם המרכיב הזה בריא לעור,מה תפקידו והאם אפשר להשתמש (או שכדאי להחזיר..?)

זה מלחיץ שמוצר כזה יש מריכב פעיל ,במיוחד בגילי ..אני רוצה לשמור על עור הפנים שלי! הוא רגיש..

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    מקווה ששאלתי במקום..

הוספת תגובה

• שלום

דוד פרלה
    29/10/2009

דנה שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטליגו
    חסויה
    28/10/2009

שלום ..
    כשהיה בני בן שנתיים הוא נפל בגן נפצע ברגל (בברך) והפצע לא הגליד או יותר נכון העור לא חזק כמו שהיה נהיו לו כתמים לבנים כשפנינו לרופא המשפחה הוא אמר שזה יובש בעור או משהו כזה בשם ויטליגו .
    כיום "הילד" בן 16 הכתמים גדלו איתו ואף התרבו על חלק גדול מהרגל (לדעתי ישנם גם ברגל השנייה ברמה נמוכה יותר)
    1. האם זה מדבק? 2.האם יש לזה טיפול של מקסימום הצלחה?3.מה עושים??? זה מאוד מאוד מפריע לו ללכת לים או סתם עם מכנס קצר ,הוא מתבעס ששואלים אותו מה יש לך ברגל??
    אשמח לקבל תשובה,המלצה תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטליגו

הוספת תגובה

• ויטליגו

דוד פרלה
    28/10/2009

הויטיליגו (בהקת )היא בעיה בעור הקשורה לתאי המלנוציטים, (אלו היוצרים את הפיגמנט בעור).
    התופעה אנינה מדבקת.
    ויטליגו הוא מצב של היעדר תאי מלנוציטים בעור (התאים המייצרים את הפיגמנט). אבל הסיבה לא ידועה , אחת התיאוריות אכן היא כי מדובר במחלה אוטואימונית שהגוף תוקף את תאי המלנוציט שלו, אך יש גם תיאוריה שאומרת כי הדבר נגרם מתאי עצב פגומים המפרישים חומרים רעילים ההורסים את המלנוציטים ויש תאוריה נוספת הטוענת כי אולי המדובר בפגם גנטי. מאופיינת בתהליך התפשטות כתמים לבנים על העור ובעיקר באיזורים החשופים לשמש.
    הבשורה הטובה היא שאצל חלק מהחולים היא יכולה להיעצר ולא להתפשט יותר. כמחצית מהאנשים הסובלים מתופעה זו מפתחים אותה לפני גיל 20. לא יודעים מה הסיבה ולא יודעים איך לרפא אך רואים שהיא מופיעה יותר אצל אנשים עם מחלות אוטואימוניות. לכן הטיפול במחלה ממוקד בסימפטומים ז"א שיפור ההופעה של הסובל ממנה תוך שיחזור צבע העור לצבע המקורי .הטיפול בילדים מומלץ שלא יהיה אגרסיבי ומומלץ שיהיה מושתת על הסתרת הנגעים ומריחת מסנן קרינה.
    הסתרת הנגעים כוללת: תכשירים לשיזוף עצמי, משחות בצבע העור,קעקוע של צבע באיזורים קטנים,ועוד.
    קשה להשפיע על התופעה ברפואה משלימה,תתיעצי עם מומחה לגבי טיפול בליזר,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה