פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדמומיות, נפיחות ,יובש וגירוד
    אולגה
    09/02/2010

שלום, בני בן 6.5 חודשים לפני כ-3 שבועות הופיע כתם אדום יבש, דומה לפטרייה, ועם הזמן האדמומיות והיובש הגיע לכל איזור הלחיים והסנתר. בהתחלה חשבתי שזה נובע מהרוק שהוא מפריש. רופאת ילדים המליצה לנו למרוח שמן זית. כמו כן מרחתי לו דרמוקול ושום דבר לא עזר זה כל הזמן נעשה עוד יותר גרוע, לפעמים הוא קצת משתעל גם (אני לא יודעת אם זה קשור). היום בלילה הוא כמעט ולא ישן, התחיל להתגרד והאדמומיות הגיע עד לעיינים , הם גם התנפחו. היינו אצל רופא והוא נתן לנו מיקס מ- 3 משחות יו-לקטין , טופיסלן ועוד משחה אחת. מה עוד אפשר לעשות במצב הזה? אני מבינה שבמשחה יש סטרואידים . האם יש דרך אחרת לטפל בבעייה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

דוד פרלה
    12/02/2010

אולגה שלום,
    יובש אדמומיות וגרד הם מאפינים של אטופיק דרמטיטיס המכונה אסתמה של העור, סוג של אקזמה עם רקע אלרגי השכיחה מאוד בתינוקות וילדים ,וחולפת במרבית המקרים עם הגדילה.
    הטיפול במשחות המכילות קורטיזון חשוב למקומות מאוד מודלקים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים -בכדי למנוע זיהום משני.
    הטיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור ומשחות טבעיות המותאמים לאחר אבחון מאוד עוזרים מנסיוני להגיע למצב בוא אין צורך במשחות חזקות עם תופעות לוואי. באתר שלי תמצאי מחקר שערכתי בנושא.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלווני
    הילה
    06/02/2010

ישנו מכשיר חדש לטיפול בצלוליטיס, סימני מתיחה וטיפול בקמטים, "גלווני"
    האם ידוע לכם פרטים על הטיפול והאם זה באמת עוזר במיוחד לסימני מתיחה?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    גלווני

הוספת תגובה

• הילה

דוד פרלה
    06/02/2010

הילה שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניתי את השטות הזו

רות
    24/03/2010

אני לא רואה בשלב זה שום שינוי, רכשתי את המכשיר בגלל התוכנית של אברי גלעד וההתלהבות שלו כי בעיני הוא אדם ישר ואמין,וגם אם יהיה שיפור כפי שהבטיחו לי , לדעתי הוא יהי זניח, הבעיה הנוספת זה מחיר התכשירים שזו הוצאה של 400 שח בחודש לשיקולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    ליר
    06/02/2010

אני שנים סובלת מאקנה , היום אני בת 31 והמצב השתפר אבל לא ב- 100% העור שלי יותר בריא בעקבות טיפול תמידי אצל קוסמטיקאית והפחתה במוצרי מזון מסויימים.

עדיין יש לי פצעים בגב ובטוסיק וסימנים בגוף

האם יש דרכים לטפל בבעיה זו מלבד רקוטן שכן שנים נמנעתי מלקחת תרופה זו.

בעבר הייתי מטופלת בדיקור וטווינה אבל זה שוב חוזר

האם יש דרך להוריד את הסימנים בגוף שנשארו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה

דוד פרלה
    06/02/2010

ליר שלום,
    האקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר בעיקר בקרב בני נוער אך ניתן לראותה גם בבוגרים. זוהי מחלה דלקתית כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות והיא מופיעה בעיקר באזור הפנים, החזה, והגב, היכן שבלוטות החלב מורחבות.

מה גורם לאקנה?
    גורמים הורמונליים: עור שומני ואקנה נגרמים על-ידי הפרשה מוגברת של סבום= חלב, חומר שומני המופרש מבלוטות החלב לזקיקי השיער בכדי ללחלח את העור ולמנוע איבוד של נוזלים. הפרשה זו מתגברת בגיל העשרה כאשר רמת ההורמונים האנדרוגניים בגוף משתנה במהירות. תאי עור מתים והפרשת החלב יוצרים סתימה בנקבוביות שגורמת להופעתם של ראשים לבנים , אם פתח הניקוז מתרחב המלנין הנמצא שם מתחמצן ונוצרים ראשים שחורים. מנקודה זו מתחילות צורות שונות של אקנה.

גורמים סביבתיים: ישנם תנאים סביבתיים המזרזים היווצרות פצעונים כגון: מגע עם חומרי סיכה, או עבודה בתנאי טמפרטורה גבוהה הגורמת להזעה.

הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידווו
    .
    06/02/2010

אולי אתם יודעים
    רקוטן או קירוטן אפשר לשתות עם משקה חם??
    אני מרסקת את הכדור ושמה אותו באוכל..אפשר לשים במנה חמה?לא משפיע ?
    כי לבלוע אני לא מסוגלת

לקביעת תור
    סגירה
    תגידווו

הוספת תגובה

• שלום,

דוד פרלה
    06/02/2010

שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור מערבית,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כזאת..

.
    07/02/2010

אין כזה פורום התכוונתי..יש ופספסתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעלי
    05/02/2010

שלום , אני בת 32 ולפני 5 שנים הסרתי שיער בלייזר מהפנים ובשל כך נגרמו לפניי כוויות במיוחד בלחי אחת רואים את חום הקרינה שהלייזר גרם לעור, העור אדמומי יותר מכל חלקי הפנים עם חורים סימני מתיחה שלאחר לידה ונקבוביות בולטות באור יום העור נראה מלא חורים ומהחום של השמש אני מרגישה צריבה באזור זה מה ניתן לעשות אני אובדת עצות
    לתשובתכם אוזה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יעלי

דוד פרלה
    06/02/2010

יעלי שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך למשוך חצ'קון תת עורי ענק החוצה?
    נועה
    04/02/2010

הסתבכתי... כבר כמה שנים שיש לי מעיין כדור מוגלה תת עורי במפשעה, הנובע מצמיחת שערה הפוך, לאחר מריטה. כן כן כבר כמה שנים, מדי פעם הוא כאילו מנסה לצאת ואז חוזר פנימה ונרגע. עכשיו הוא שוב מנסה לצאת אך הוא (הכדור מוגלה, אני מניחה) ממש מתחת לשכבות העור העליונות. אנא הושיעו! איך מושכים החוצה- מה שנקרא "שיוציא ראש". האם לא להמתין עד ההזדמנות הבאה ופשוט להתחיל לדקור עם סיכה מחוטאת? תודה

הוספת תגובה

• איך למשוך חצ'קון תת עורי ענק החוצה?

דוד פרלה
    05/02/2010

נועה שלום,
    עדיף לא לפוצץ לבד במצבים אלה,במידה ויש צורך רופא העור ינקז את המוגלה,
    בפוליקוליטיס -דלקת בזקיק השערה טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף הורדת הדלקתיות ויצור המוגלה בגוף, ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קון פנימי וכואב נורא

ריקי
    17/10/2013

זקוקה נואשות לעזרה, צמח לי חצ'קון פנימי ענקי וכואב נורא על השפה החיצונית של הפות. זה לא נראה שהוא עומד להתפוצץ, מתקשה ללכת או לשבת...הוא אדום וכואב נורא, איך מביאים לכך שזה יתפוצץ? הצילווו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קון פנימי וכואב נורא - תגובה

דוד פרלה
    17/10/2013

ריקי שלום[
    פני לרופא עור לאבחון וטיפול,
    טיפול ברפואה סינית יכול לעזור למניעת התופעה בעתיד,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ברטאוויט ובאקנה מיצין
    יעל
    04/02/2010

שלום רב,
    עקב כמה פצעונים וכתמים בפנים הלכתי לרופאת עור שנתנה לי טיפול ברטאוויט בכל לילה וטיפול באקנה מיצין בכל בוקר. כעבור 3 ימים הופיעו לי כתמים אדומים בכל הפנים וקילופים בכל הפנים מסביב לעיניים, על האף ובלחיים. בנוסף זה מאוד מגרד ומאוד מאוד שורף. האם זה תופעת לוואי של אחד התכשירים ועלי להפסיק את הטיפול או שזה תוצאה של פעולה תקינה של אחד התכשירים?
    מה עלי לעשות? להמשיך רק עם אחד מהם? ואם כן, איזה עדיף?
    האם מה שהופיע לי על הפנים זה רגיל או לא?

תודה רבה מראש,
    יעל.

הוספת תגובה

• שימוש ברטאוויט ובאקנה מיצין

דוד פרלה
    05/02/2010

יעל שלום,
    לגבי שימוש בתכשירים רפואיים העבירי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית ,
    הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף היוצר תהליך דלקתי. חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המגביר את הפרשת הסבום בבלוטות החלב- מקושר ברפואה סינית לחסימות אנרגטיות בכבד הגורמות להפרעה הורמונלית.

• על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ורעילות [ דלקתיות ] בגוף.

על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.

טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא דיקור טיפול חיצוני טבעי ושינוי תזונתי הניתנים לאחר אבחון עוזר מאוד מנסיוני במצבים אלה, להחזיר את האיזון לגוף להפחית בדלקתיות ולהיטיב עם מצב העור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חררה
    מורן
    31/01/2010

שלום רב,

בני בן 8 חודשים וכבר לפני בערך חודש החלה אצלו באזור שבין האוזניים ללחיים מין חררה כזאת משני הצדדים של הפנים, שמעבירים את היד מרגישים ורואים חיספוס עם נקודות קטנות שיש בהן קצת לבן (לא מוגלה) זה התחיל להתפשט קצת לכיוון המצח.
    הייתי שמחה לדעת מה זה יכול להיות? ומה ניתן לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חררה

הוספת תגובה

• חררה

אמיר קלי
    31/01/2010

אם אין גרד אין צורך לעשות כלום זה יחלוף לבד.עור התינוק לא תמיד מסלק את עודפי החלב ולפעמים נוצרת גם שכבה קרנית שמכסה את פתחי זקיקי השערה ולכן יש חיספוס.יש לוודא שהתינוק לא יהיה לבוש חם מדיי.אפשר להשתמש בתרחיץ צטאפיל שניתן לרכישה בבתי המרקחת הוא עשוי להקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה
    בר
    31/01/2010

שבוע טוב
    כבר כמה שנים אני סובל מסימני מתיחה שנמצאים בכל הגוף(מאימוני כושר ודיאטות)
    הדבר מציק לי מאוד וממש לא "נח" לי עם זה..אני נואש וחייב לטפל בזה...
    יש דרך להעלים אותם(כל דרך)?בבקשה דוקטור אם אפשר תכתוב כל דרך של טיפול תודה
    נ.ב. שהייתי הולך לים ו"נשרף" העור היה מתקלף לגמרי אחרי כמה ימים,והיה נשאר בשר בצבע ורדרד שהיה מתרפא אח"כ..האם מדובר באותה שכבת עור?

לקביעת תור
    סגירה
    סימני מתיחה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה

אמיר קלי
    31/01/2010

כדאי להפנות את השאלה לפורום דרמטולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלולה עם עור מגורה מסביב
    אתי
    30/01/2010

לילדתי בת השלוש יצאו פלולות בכמה אזורים בגוף:בצוואר ושלוש אצבעות מעל האוזן... ובשני הידיים בחלק האמצעי...זכור לי שבעבר עם בני הגדול אמרו שזה ויראלי עד שראו שזה לא עובר ושמו לו את החנקן ...השאלה אם במקומות אלה זה שונה...ואם בכלל אפשר גם שם לנסות להוריד באותה הדרך?

לקביעת תור
    סגירה
    פלולה עם עור מגורה מסביב

הוספת תגובה

• פלולה עם עור מגורה

אמיר קלי
    31/01/2010

הפלולות מהסוג שאתה מתאר מתאימות ליבלות וירליות מסוג מולוסקום קונטגיוסום.אלו יבלות ירליות שנוצרות במקומות שונים ונשארות כחצי שנה עד שנתיים עד שחולפות מעצמן.אפשר לנסות להוריד אותן עם חנקן נוזלי אך תמיד יש חשש להצטלקות כתוצאה מכך.יש טיפול יעיל לבעייה זו ברפואה סינית על ידי צמחים שיש להם פעילות אנטי וירלית וכך אפשר לקצר באופן משמעותי את משך הזמן שהוירוס נשאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדי בן שנתיים
    מעיין
    30/01/2010

סובל מגירויים בעור.
    יש לו בזרוע, בגב היד ובבטן אדמומיות ויובש.

מה זה יכול להיות? אני רוצה לעקור את הבעיה מהשורש ולא רק לטפל עם משחה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדי בן שנתיים

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים

אמיר קלי
    31/01/2010

גירויים ויובש מהסוג שאת מתארת מתאימים לאסטמה של העור ממנה סובלים כיום 20% מהילדים בעולם.כדי לטפל באופן יסודי בבעיה תפני לטיפול ברפואה סינית שיש לה הצלחה באחוזים מאוד גבוהים בטיפול יסודי בבעייה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב עזרה ! דחוף !!!
    דור
    28/01/2010

שלום , שמי דור אני עוד מעט בן 17 סובל מאקנה בינונית ..
    לאחרונה התחלתי בטיפול בקיורטן של 20 מ"ג ...
    אני לוקח את הקיורטן כבר חודש כמעט .
    בימים האחרונים התחילו לי גירודים עזים בידיים , ברגליים , ואני מדגיש גירודים בלתי נסבלים .
    אבקש את עזרתך דחוף ! מה לעשות ?
    יש לי ביום ג' רופא עור אבל מצב הגירודים לא סובל דיחוי .
    תודה מראש ..
    דור .

לקביעת תור
    סגירה
    חייב עזרה ! דחוף !!!

הוספת תגובה

• גירודים עזים בידיים , ברגליים

דוד פרלה
    29/01/2010

דור שלום,
    חשוב לבדוק עם הרופא עור שאין פה תגובה אלרגית לתרופה,
    יכול להיות שהגרד קשור לסוג של אקזמה אלרגית שנקראת אטופיק דרמטיטיס ויכולה להופיעה גם בידיים וברגליים, ספרי של חברת קמדיס הנקרא טופיק מדיס ספרי מבוסס על צמחים של רפואה סינית יכול להקל על הגרד,תימנע מאוכל חריף ומטובל.
    במידה ולא עובר טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית עור
    ענת
    25/01/2010

שלום,

מה ידוע לך על pigmentary mosaicism בתינוקות?

מה הבטויים הקליניים של התסמונת?

האם התסמונת באה לבד או מלווה /מעורבת בעוד מחלות נוספות?

אודה לתשובה מהירה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית עור

הוספת תגובה

• ענת

אמיר קלי
    26/01/2010

מעט מאוד.בכל אופן לא ידוע לי על טיפול כלשהו לבעייה גם לא ברפואה סינית.אני מציע שתפני לפורומים של רפואת עור קונבנציונאלית כיון שספק רב אם יש פיתרון או מענה אלטרנטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מוזר בעור
    רועי
    24/01/2010

שלום יש לי משהו מוזר בעור
    זה התחיל לפני שבוע בערך,יד ימין שלי התנפחה למשך יום שלם ואז הנפיחות ירדה
    מאז על כפות הידיים יוצאים לי מין כמו כתמים אדומים כאלה שכואבים כשאני לוחץ עליהם והם נלעמים מעצמם ויוצאים לאחר מכן חדשים וחוזר חלילה
    גם יוצא לי לפעמים פריחה על העור
    מה זה יכול להיות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר בעור

הוספת תגובה

• משהו מוזר בעור

אמיר קלי
    24/01/2010

נראה שיש לך תופעה שנקראת אורטיקריה,זהו סוג של אלרגיה.תיגש לרופא שייתן לך אנטי היסטמינים נגד האלרגיה.במידה וזה נמשך- לרפואה הסינית יש הצלחות רבות בטיפול בבעייה כאשר היא ממשיכה לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים במצח
    איימי
    24/01/2010

אני כבר לא יודעת למי לפנות ואיך לטפל בתופעה. אני בת 25, ומגיל 12 בערך התחילו להופיע אצלי פצעים במצח. מכיוון שזו התחלה של גיל התתבגרות, לא טיפלתי בצורה רצינית מדי, רק סבונים למיניהם ומשחות לחצ'קונים שלא כל כך עזרו. בזמן הצבא כבר החלטתי לטפל בצורה רצינית יותר ומאז הלכתי לאינספור רופאי עור וקוסמטיקאיות, שכל אחד מהם הביא לי דברים שלא עזרו בכלל, או עזרו חלקית- משמע הפצעים נעלמו עד שהפסקתי להשתמש בתכשיר ואז הם חזרו ועוד איך. לבסוף החלטתי להשתמש ברואקיוטן, כי הרופא עוד אמר שזה הטיפול שיעזור ויעלים את הפצעים לתמיד. בערך חודש אחרי שסיימתי את הטיפול הפצעים חזרו לחלוטין לאזור המצח ואני כבר אובדת עצות. פתאום עלה בראשי שאולי זו בעיה פנימית וזו הסיבה שהפצעים פשוט מסרבים להיעלם. מה זה יכול להיות, ואיך אני אמורה לטפל?
    תודה מראש, אני ממש מיואשת כבר ומתחילה לחשוב שעור חלק זה משהו שלא אזכה ליהנות ממנו אף פעם.

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים במצח

הוספת תגובה

• פצעים במצח

אמיר קלי
    24/01/2010

לפצעים מהסוג שאת מתארת קיימים בעיקר שני טיפולים:רואקוטן או גלולות למניעת הריון.ייתכן שהבעייה ההורמונלית אצליך היא דומיננטית ולכן רואקוטן לבד לא עוזר.הטיפול ברפואה סינית לאקנה כולל נטילת צמחים,משחות חיצוניות ולעיתים גם דיקור.הטיפול יעיל אך לוקח זמן.בכל זאת אם כבר עשית טיפול של רואקוטן אני מציע שתבדקי שוב עם הרופא.לפעמים המינון צריך לעלות ואז הטיפול מוצלח יותר ולעתים מחזור נוסף של רואקוטן אכן פותר את הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה