פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ברה לתינוק
    אתי
    15/05/2010

שלום

בעת היציאה מבית חולים, בני קיבל הזמנה לביקת ברה בגיל 6 שבועות.
    תוצאת בדיקת סקר השמיעה (הדים קוכלארים) - תקינה.

מדוע קיבלנו את הבדיקה? אם יש קשר לצהבת אם כן איזה קשר?

אנא תענו לי אני מאוד מוטרדת

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ברה לתינוק

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לתינוק

חגית שגיא
    16/05/2010

אתי שלום,
    ערכים גבוהים של בילירובין (צהבת ילודים) אכן נחשבים כגורם סיכון לפגיעה בשמיעה ולכן מנהלים מעקב אחר ילודים אלו לוידוא מצב השמיעה
    כרגע אין טעם להיות מוטרדת, זו באמת בדיקה שגרתית - חכי לתוצאות ותפעלי בהתאם

בברכה
    חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניות In-ear
    יואב
    30/04/2010

האם אוזניות Canalphones (ידועות גם בתור IEM או in-ear monitors) פוגעות בשמיעה יותר מאוזניות רגילות?

הכוונה לאוזניות סגורות המוכנסות לתוך התעלה של האוזן, ומנצלות את מבנה האוזן כדי ליצור תיבת תהודה. אוזניות אלה מספקות רמת איטום גבוהה; חלק מהאוזניות מסוג זה אוטמות רעשים גבוהים יותר מ-20 דציבל.

לא רציתי לפרסם תמונה בגלל בעיות פרסום וכו' אז אני מצטער מראש על הצורך לחפש ב-Google.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניות In-ear

הוספת תגובה

• אוזניות In-ear

30/04/2010

יואב שלום,
    ראשית אומר שחיפוש ב- google לא מפחיד אותנו, אך במקרה זה לא היה צורך.
    ולשאלתך, מה שבעיקר משנה הוא עוצמת המוזיקה שאתה שומע. היתרון של האוזניות שהזכרת הוא שהן אוטמות רעש סביבתי ואז אתה לא צרך לנסות ולהתגבר עליו על-ידי הגברת נגן המוזיקה. ההיפך הוא הנכון, דוקא בעזרת אוזניות אלו אתה יכול להנות משמיעת מוזיקה בעוצמות יותר חלשות כי הרעש בסביבה (למשל מוזיקת חדרי הכושר) אינו מפריע לך.
    אני חייבת לצרף כאן גם את האזהרה שאם בכל זאת תבחר להגביר את נגן המוזיקה מאד, אז יש סיכוי שתפגע בשמיעתך- וזה ללא קשר לאיזה סוג אוזניות אתה משתמש בהם.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יואב
    01/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה בתינוקות
    נילי
    26/04/2010

בתי בת 8 שבועות, בבית החולים עברה את בדיקת סינון שמיעה והיא הייתה תקינה. לאחרונה נראה כי היא לא שומעת כיוון שאינה מגיבה כלל לרעשים ואף לא לרעשים בעוצמה חזקה.
    האם הבדיקה המתקיימת בבית החולים מהימנה ? האם ניתן לחזור על הבדיקה באופן עצמאי?
    האם יש מכונים פרטיים בו עורכים בדיקה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה בתינוקות

הוספת תגובה

• שמיעה בתינוקות

26/04/2010

הי שרון.
    בדיקת סינון השמיעה בתינוקות אמינה, אך היא בודקת חלק מסוים מהאוזן. כמו-כן, בהחלט יתכן שהצטברו אצלה נוזלים בחלל האוזן (תופעה מאד שכיחה בילדים עד גיל 8 שנים). בנוסף חשוב להבין שהתגובות בגיל זה מוגבלות בעיקר לבהלה מקולות חזקים פתאומיים (למשל דלת נטרקת).
    לפיכך מומלץ לפנות לאאג שיתבונן באוזניים ולאחר מכן יפנה אתכם לבדיקת שמיעה.
    עם זאת, בתך עדין מאד קטנה והיכולת של הבדיקה הרגילה במכונים לרדת לסף השמיעה ולהפריד בין האוזניים מוגבלת ולפיכך יתכן שתדרשו לחזור גם על בדיקת סינון השמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שמיעה לתינוק בן חודש
    מיכל
    26/04/2010

לפני חודש ילדיתי את בני ובבדיקה שמיעה בבית החולים והיום בדיקת ברה יש חשש לחרשות הומלץ לנו בנוסף לעשות בדיקת cmv
    אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפנינו
    מהם הדרכים הטובות ביותר לטיפול
    האם זה וודאי?
    האם יש סיכוי שזה ישתנה?
    בני ידבר רגיל?
    בבקשה עיזרו לי
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בעיית שמיעה לתינוק בן חודש

26/04/2010

מיכל שלום, אני מבינה את דאגתך, אך את רק בתחילתה של דרך. לפיכך, לא תוכלי לקבל את התשובות לכל שאלותיך בבת אחת. כמו-כן, אין לי כל מידע לגבי התוצאות של הבדיקה ולכן איני יכולה לענות על רוב שאלותיך.
    בדיקת הברה היא בדיקה אמינה. עם זאת לשמיעה יש מרכיב הולכתי ומרכיב עצבי.
    מרכיב הולכתי הינו הולכת הקול עד לאוזן הפנימית והוא לרוב הפיך: מדובר בנוזלים או בפקק.
    הרכיב העצבי אינו הפיך ודורש שיקום עם מכשירי שמיעה /שתל.
    כרגע עליך לגשת לאאג שיראה אם יש נוזלים או פקק וכן לעשות ברור CMV בכדי לטפל ב- CMV ולמנוע פגיעה נוספת.
    בכל מקרה סביר להינח שילדך יבדק בבדיקות נוספות בכדי לאשש את הממצאים.
    אני יכולה לנחם אותך בכך שהיו רוב הילדים לקויי השמיעה מסתדרים היטב עם מכשירים/שתל ומפתחים שפה ודיבור טובים.
    מאד חשוב לעבור את השלב הקשה הזה של הבשורה מהר ולהתגייס לפעולה כדי לתת לבנך את מירב הטיפול שהוא יכול ולזמןן יש כאן תפקיד חשוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת BERA
    ציפי
    25/04/2010

האם בדיקת BERA אמינה כדי לקבוע האם הילד חרש או לא? או שצריך בדיקות נוספות?
    אציין שהתינוק בן 10 חודשים סמונת דאון

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת BERA

הוספת תגובה

• בדיקת BERA

25/04/2010

הבדיקה הינה בדיקה אמינה ומספקת מידע מדויק על ספי השמיעה ועל מקור הליקוי (האם יש נוזלים או בעיה מבנית באוזניים הדורשת התערבות אאג או אם יש ליקוי תחושתי-עצבי הדורש שיקו עם מכשירי שמיעה). יש לציין כי בגיל זה הבדיקות מתתבצעות תחת טשטוש. הבדיקה אינה כואבת או מזיקה וכנ"ל הטשטוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• auditory processing disorder
    אביגייל מדמונ
    22/04/2010

שלום

אולי תוכלו לעזור לי. שמי אביגייל ולגיסתי שלא מזמן עלתה מאנגליה יש לה בת בת 6 שהיא חושדת שהיא סובלת מ auditory processing disorder. אולי אתם יודעים איפה אפשר לעבור אבחון כדי לאמת את החשדות שלה? חשוב שהאבחון תהיה באנגלית כי עוד אין לילדה שליטה של השפה. הם גרים בירושלים אבל היא תהיה מוכנה לנסוע אם צריך.

תודה מראש
    ושבת שלום

אביגייל

לקביעת תור
    סגירה
    auditory processing disorder

הוספת תגובה

• APD

חגית שגיא
    25/04/2010

אביגייל שלום,
    במכון השמיעה בתה"ש מבצעים אבחון זה, יתכן וגם במכונים בבי"ח אחרים - תוכלי לברר זאת מולם
    לגבי ביצוע האבחון באנגלית - צריך לבדוק ישירות מוןל המכון המבצע האם יכול לעשות זאת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• APD

25/04/2010

גם בהדסה מבצעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    שרה
    18/04/2010

שלום יש לי 2 מכשירי שמיעה שקניתי אותם לפני כשלוש שנים. אחת המכשירים מצפצף ולאניתן לתקנו או לסדרו. בדרך כלל אני עושה בדיקת שמיעה בבי"ח תל השומר כיוון שכל השנים עשיתי ולאחר בדיקה היו מזמינים להתאמת מכשיר. לפני שלוש שנים עשיתי בדיקה שמיעה אך לא הזמינו להתאמת מכשיר. בסוף קניתי מכשירי שמיעה במכון מסויים אך היום וזמן רב לא מרוצה כי יש לי צפצוף במכשיר אחד.
    השאלה שלי איך אני יכולה להתאים מכשיר בהתאם לבדיקת שמיעה.
    למרות שבהתחלה השמיעה היתה טובה אך עם הזמן מאכזב.
    חשבתי להזמין התאמת מכשיר כמו תמיד בתל השומר אך צריך אישור מקופת חולים מירושלים.
    אני חברת קופ"ח כללית מושלם פלטינום.
    מה ניתן לעשות כדי שאהיה מרוצה ולא אפול שוב .

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה

חגית שגיא
    18/04/2010

שרה שלום,
    מכשיר שהיה טוב בתחילת דרכו ואחרי 3 שנים החל לצפצף - זוהי תופעה טבעית. לעיתים יש שינוי במבנה האוזן עם השנים וההתאמה של המכשיר לאוזן אינה מדויקת כבתחילת הדרך. חוסר אטימה זה יכול לגרום לצפצופים שאת חווה.
    כל מכון שמיעה אשר מעסיק קלינאי תקשורת מוסמכים המתמחים בשיקום שמיעה יכול לספק לך התאמת מכשיר בהתאם לבדיקת שמיעה ורוב הסיכויים שתהיי מרוצה
    לגבי הליך הפניה לתל השומר - עליך לברר זאת מול קופת החולים ומול תל השומר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצוף

שרה
    18/04/2010

בהמשך לתשובתך,
    צפצוף מהמכשיר ולא מאוזניה. החלפתי פעמיים השנה אוזניות ואני שואלת אם מצפצף ולא שומעים את הצפצוף. סימן שמהמכשיר יש צפצוף.
    לכן יש לי פחד לקנות מכשיר שמיעה.
    התודה על התשובה שרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפצוף

ענת כוכבא
    18/04/2010

לשרה שלום! תופעה של צפצוף, המופיע בתוך מכשיר שמיעה נובעת מתקלה במכשיר עצמו. את הצפצוף את שומעת והאחרים לא. כל קלינאי תקשורת, המתעסק במכשירי שמיעה יוכל להאזין למכשיר שלך ולהפנות אותו למעבדת שירות של החברה, אשר מיבאה את המכשיר לארץ.
    מכשירי השמיעה - כמו כל סוג של מכשור אלקטרוני - עשוים לסבול מתקלות. את רב התקלות ניתן לתקן בעלויות סבירות. ישנן חברות, המאפשרות רכישת אחריות מורחבת לכיסוי תיקונים עתידיים וגם ביטוח אבדן ושבר. לפני שתחליטי לרכוש מכשירי שמיעה חדשים, כדאי שתעשי סקר שוק ע"מ להגיע לספק, שיציע לך את התנאים הטובים ביותר . בהצלחה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה
    יוסי
    15/04/2010

עדיין לא הלכתי לרופא א.א.ג אני גם לא חושב שיש צורך .. פשוט אני רק רציתי לדעת עם הצלקות שיש לי יפריעו לשמיעתי בעתיד , או יגרמו למחלות ?

אשמח עם את תוכלי לעזור לי ..

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה

ענת כוכבא
    15/04/2010

יוסי! אתה באמת צריך לשאול רופא א.א.ג. קל להגיע לרופאים אלו - קובעים תור וזהו.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעה
    יוסי
    15/04/2010

שלום זה אותו יוסי ממקודם, מלפני איזה חודש הלכתי לרופאת שמיעה והיא הסתכלה לי באוזן ואמרה לי שיש לי המון צלקות בהתפלאות כזא.
    1. רציתי לדעת האם זה יגרום סיכונים בעתיד?
    2. האם זה לא ייפתח או משהו כזה? (להזכיר עשיתי ניתוח צינוריות בגיל 4)
    אשמח עם תעברי לי ..

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעה

הוספת תגובה

• שמיעה

ענת כוכבא
    15/04/2010

ליוסי שלום! האם שאלת את השאלות הללו את רופאת א.א.ג.? כי היא הכתובת לשאלותיך ולא קלינאית תקשורת.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    א
    11/04/2010

שלום,
    אטמי אוזניים NRR 33 הם אטמים טובים?
    באיזה רמת דציבלים בטוח להיות בסביבה כששמים אותם באוזניים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ענת כוכבא
    12/04/2010

אין לנו נתונים טכניים אודות אטמים מסוג זה. עליך לבדוק האם המספר מייצג את כמות הנחתת הרעש ואם כן,באיזה טווח תדרים. את הנתונים הנ"ל עליך להשוות לנתוני הרעש, אלי אתה נחשף והאם בסופו של דבר הרעש יירד מתחת לעוצמה של 85 דציבל. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בשמיעה עקב ניתוח מוח
    גונן
    11/04/2010

לפני כחצי שנה התגלו במוחי גרורות שטופלו. כנראה שבעקבות הניתוח, ומספר טיפולים קרינתיים למוח (כולל רדיו- סרג'רי ו- WBRT) שעברתי בחצי השנה האחרונה, חלה ירידה משמעותית ביכולתי לשמוע, להבין ולהשתלב בשיחה. יש שינויים בשמיעה לאורך היום ומשבוע לשבוע, לא תמיד לטובה. הילדים אומרים שאני "לא עוקב". באוזן ימין המצב גרוע מבאוזן שמאל. אני מתלבט אם ללכת לכיוון מכשירי שמיעה:
    א. אולי השמיעה תחזור (אם כי גם לפני הניתוח וההקרנות השמיעה לא היתה טןבה).
    ב. העלות הגבוהה של המכשירים המתקדמים מרתיעה. השתתפות קופ"ח בערך 4,000 ש"ח, מכשיר בודד יכול להגיע ל- 11,000 ש"ח. שני מכשירים כאלה יכולים לעלות 14,000 ש"ח ??
    ג. לא ברור אם השיפור באיכות החיים יצדיק את חוסר הנוחות הכרוך במכשירי שמיעה, ואז כל ההשקעה יורדת לטימיון.

הוספת תגובה

• פגיעה בשמיעה עקב ניתוח מוח

11/04/2010

גונן שלום,
    מצער לשמוע על מצבך, אך עוד קשה לשמוע שבנוסף למחלתך אתה גוזר על עצמך ניתוק חברתי כי אתה לא שומע. אני בטוחה שבני משפחתך יסכימו להציע כל סכום כדי לתקשר איתך בצורה טובה.
    ועכשיו אתייחס לטענותיך לפי סדרם:
    כמו שאמרת, יתכן והשמיעה תחזור, אך אם הפגיעה היא עצבית , סביר להניח שהשמיעה לא תחזור לתיקונה. מי שיכול לתת לך את היעוץ הכי טוב בנושא זה רופא אאג ו/או קלינאית תקשורת שבדקה אותך. בהתאם, לא בטוח שמכשירי שמיעה הוא הפתרון האידיאלי עבורך ישנם מיגוון נוסף של פרונות (כמו מגברים ו'או מערכות FM). גם מכשירי שמיעה וגם מערכות אחרות ניתן להחזיר תוך חודש ימים בניכוי דמי ניסיון, כך שההשקעה לא תרד לטימיון - א לא תנסה לא תדע את מידת השיפור באיכות החיים.
    בברכת החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה חוזרת לתינוקת - בתיה
    ב
    08/04/2010

שלום,

ביתי עברה בדיקת ברה בהיותה בת חודש ולפי התוצאות לא ניתן לאבחן וזומננו לבדיקה חוזרת כאשר ימלאו לה חודשיים

במכתב סיכום הבדיקה נרשם כי לא התקבלה תגובה מאוזן שמאל ובאוזן ימין נרשמה תגובה אך לא נרשמה תגובה להקשת תוף. נבדקה בעוצמה של 80DB 10SN

ו- 65 DB
    כמו כן בדיקת רופא א.א.ג הייתה תקינה ולא נמצאו נוזלים באוזניים
    רציתי לבר מתוך נניסיונכם והידע, האם היו מקרים בהם בוצעה בדיקת ברה אחת אשר הצביעה על ליקוי כלשהו בעוד שבדיקת חוזרת הראתה תוצאה הפוכה?
    דהיינו האם לביתי יש ליקוי כלשהו ורק נותר לקבוע באיזה דרגה? או שמע ייתכן והכל תקין (במידה ובדיקת הברה החוזרת תראה תוצאה הפוכה)
    האם בכלל ייתכן מצב כזה?

אני קראתי שבדיקת ברה היהנ אמינה ברמת וודאות גבוהה ,מאידך, שמיעה של תינוק מתפתחת עד גיל 9 חודשים....

מה דעתכם בנושא?......

הוספת תגובה

• בדיקת ברה חוזרת לתינוקת

חגית שגיא
    08/04/2010

בתיה שלום
    בדיקת ברה אכן אמינה מאוד אך ישנם גורמים שונים היכולים להפריע למדידת התגובה ועל כן עצם זה שכתבו בסיכום שלא ניתן לאבחן מרמז כי יתכן והבודק חושד כי היה משהו שהפריע לבדיקה להתבצע וזה הגורם לחוסר התגובות.
    לכן בהחלט הייתי ממליצה לחזור על הבדיקה ולראות מה יהיו התוצאות בבדיקה הבאה.
    לגבי התפתחות השמיעה - איבר השמיעה מסיים להתפתח עוד בשלב העוברי, כלומר התינוק שומע עוד לפני לידתו, מה שממשיך להתפתח עד גיל 18הוא העיבוד של המידע השמיעתי במוח.
    וכן, ראיתי מקרים של ילדים שבדיקת ברה אחת יצאה לא תקינה והבאה אחריה יצאה תקינה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ב
    02/05/2010

חגית שלום,

עברנו בדיקת ברה נוספת עם הבת (בת חודשיים) והתוצאות הראו כי היא אינה מגיבה לקולות מכל סוג שהוא. הופננו למיח"א

רציתי לברר האם ידוע לך על קבוצת תמיכה להורים בעלי ילדים חרשים?

כיצד עוברים את התקופה הקשה הזו?
    הבנתי שלפני שעושים שתל משרד הבריאות מחייב להיות עם מכשיר שמיעה תקופה מסויית, על איזה תקופה מדובר?

האם ביתי תוכל להשתלב בחברה ולהסתדר בחיי היום יום ? אני מתכוונת לרכישת שפה .... עד כמה יש הבדלים בדיבור בין ילד חרש/לקוי שמיעה לבין ילד רגיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתיה שלום

חגית שגיא
    03/05/2010

אני מציעה לך לגשת למיח"א בהקדם האפשרי מכיוון שהעובדות הסוציאליות, הקלינאיות וההורים האחרים ששם ירגיעו אותך מאוד
    כשתגיעי לשם תראי את הילדים המקסימים אשר מבקרים שם, ותווכחי כי כמו באוכלוסיה ללא בעית שמיעה כך גם הילדים בעלי לקות השמיעה במיח"א מראים מגוון גדול של התנהגות, התקדמות התפתחות והשתלבות חברתית.
    האיתור המוקדם של לקויות השמיעה אשר קיים בארץ מאפשר התחלת שיקום מוקדמת ולכן מאפשר לילד לבטא את יכולותיו האישיות למרות הירידה בשמיעה. מרגע שיספקו לבתך את העזר השמיעתי שמתאים לה (מכשיר שמיעה או שתל) זה באמת תלוי בה, כי לכל ילד יש את קצב ההתקדמות שלו והיכולות האקדמיות והחברתיות שלו שאיתן הוא נולד - ללא קשר לירידה בשמיעה.
    לגבי תקופת הרכבת מכשיר לפני השתל - זה גם תלוי גיל, וגם תלוי התקדמות. במידה ורואים התקדמות בתגובה לצלילי סביבה, והתפתחות בהפקות קוליות (המלמול שמשמיעים תינוקות) מחכים מעט עם השתל, ובמידה ולמרות הרכבת מכשירי השמיעה אין התקדמות בתחומים אלו - יעדיפו לנתח
    וגם אז - בגיל חודשיים לא ניתן לבצע ניתוח כזה... כך שאני באמת מציעה שתגשי למיחא
    ותראי שאת בידיים טובות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ב
    03/05/2010

חגית שלום,

קודם כל תודה על העידוד והייעוץ שניתן במסגרת הפורום......

יש לנו פגישה מחר במיח"א ת"א אני מקווה שאוכל לקבל מענה לכל השאלות שיש לי
    כך שסף החרדה שלי יפחת...

מזל שיש ארגון כמו מיח"א שתומך ועוזר.....
    יישר כח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לילדה לקוית שמיעה

ע
    03/05/2010

בתיה שלום,

אני אם לבת, לקויית שמיעה המטופלת במיח"א, גדלה כילדה רגילה לכל דבר, הולכת לגן רגיל, מדברת מצוין!
    אם את מעוניינית לשאול / לשמוע וכיו"ב, השאירי כאן כתובת מייל ואכתוב לך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ב
    03/05/2010

ע שלום,

תודה על העידוד

אני אשמח לשמוע ממך
    אגב מחר יש לנו פגישה במיח"א, אני מקווה שאקבל מידע לגבי כל השאלות שיש לי

במידה שתפחית ככל שניתן את סף החרדה שיש לי , שנובע בעיקר מחוסר מידע והפחד מהבלתי נודע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לתינוקת בת שנה לקויית שמיעה.

תמי
    09/05/2010

שלום לכולם.
    אני אם לתינוקת בת שנה לקויית שמיעה. הילדה מטופלת במיחא תל אביב. התחלנו בהרכת המכשירים לפני מס' חודשים.
    בתחילה, ניראה היה שההסתגלות למכשירים הייתה מיידית. הילדה לא בכתה כשהרכבתי לה, לא נגעה, לא הורידה וכדומה.
    אך בשלב מסויים היא החלה לגעת במכשירים (בהתחלה מעט באקראי, ואז הייתה מושכת ושמה בפה...) וכעת היא מסירה אותם באופן עקבי כל כמה דקות.
    ניראה לי שהיא חושבת שזה סוג של משחק....
    כשהיא רואה את המכשיר ביד שלי היא כבר נוגעת באוזניים.
    קלינאית התקשורת הנחתה אותי להתעקש על העניין באופן אסרטיבי וענייני(ללא כעס או חיוך)
    אך זה לא עוזר כאמור.
    האם יש למישהו נסיון או רעיון כיצד להרגיל את התינוקת שלי למכשירי השמיעה ?
    אציין כי כאשר אני מרכיבה לה אותם היא לא מתנגדת/בוכה.
    תודה,
    תמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לתינוקת בת שנה לקויית שמיעה.

ענת כוכבא
    09/05/2010

לתמי שלום! העצה שקיבלת מהקלינאית במיחא נכונה. הילדה לדעתי בוחנת את תגובותיך ולכן אסור לעשות מזה ענין וצריך להרכיב לה את המכשירים ללא כעס או תגובה מיוחדת כלשהי. כדאי אולי גם להתיעץ עם הפסיכולוגית של מיחא, כי מדובר במשהו התנהגותי. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה אצל ילדה בת 7
    קרן
    06/04/2010

שלום רב,
    עברנו סדרת בדיקות אצל רופא, התוצאות הן:
    בדיקת שמיעה : ליקוי שמיעה דו צדדי מעורב, מימין 50/35 דב' משמאל 50/30 דב'.SRT בשתי האוזניים 45 דב'. בדיקה נוספת לאחר חצי שנה ללא שינוי בתוצאות.
    בדיקת BERA: מימין סף 30 דב' ו-40 דב' בקליק בהולכת עצם 35 דב' ו-40 בקליק בהולכת אוויר. משמאל 20 דב' ו-35 דב' בהולכת עצם, 35 דב' ו-40 דב בקליק בהולכת אוויר.
    CT אוזניים תקין. עצמות שמע נראות תקינות. US כליות תקין. בדיקת עיניים תקינה. אוזניים מאווררות.
    ההמלצה שקיבלנו היא שיקום שמיעה על ידי זוג מכשירי שמיעה.
    הייתי שמחה לשמוע את דעתך הן לגבי הבדיקות והן לגבי ההמלצה.

תודה רבה,

קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שמיעה אצל ילדה בת 7

הוספת תגובה

• בעיות שמיעה אצל ילדה בת 7

ענת כוכבא
    06/04/2010

לקרן שלום! תוצאות הבדיקות נראות אמינות ועקביות, לכן ההמלצה של הרכבת שני מכשירי שמיעה הינה נכונה. רצוי מאוד לשקול הוספת מערכת FM אישית לצרכים לימודיים ע"מ לאפשר לבתכם שמיעה קלה של המורות בכיתה. דבר נוסף - תפנו בהקדם לארגון " שמע", אשר יוכל לספק ליווי הצרכים של בתכם בכלל ובמערכת החינוך בפרט. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לילד בן 3
    באסם אלקרינאו
    06/04/2010

יש לי בן עם איחור התפתחותי,היום בן 3 בבדיקת שמיעה אחרונה בגיל שנה וחצי התגלתה אצלו הפרעה בשמיעה,אני מאיזור הדרום ומחכה כבר כמה חודשים לבדיקת שמיעה לבני,מישהו יכול ליעץ לי איפה אפשר לבצע את הבדיקה באופן פרטי,כדי לזרז את הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה לילד בן 3

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לילד בן 3

ענת כוכבא
    06/04/2010

שלום רב! אסור לנו בפורום זה להמליץ על מקומות נותני שרות בתחומנו, אך אם תכנס דרך גוגל ל"שמיעה" בתוח תוכל למצוא מקום מקצועי עם זמינות מיידית. חשוב שתקפיד לציין כי הילד סובל מאיחור התפתחותי ע"מ שיתאמו לכם תור בצורה נכונה (בדיקה עם שתי קלינאיות תקשורת ). בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה יד שניה
    עומר
    28/03/2010

שלום
    אלמנה נזקקת מעוניינת למכור מכשיר השמיעה. הוא לא חדש, תקין. בזמנו עלה הרבה כסף. Widex senso c19+. כמה ניתן לבקש עבורו? האם יש אתר או חנות שניתן למוכרו? תודה על העזרה, עומר

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה יד שניה

הוספת תגובה

• מכשיר יד שנייה

חגית שגיא
    28/03/2010

עומר שלום,
    מכשירי שמיעה הם אישיים ולרוב לא ניתן להעבירם מאדם לאדם ללא התאמה מסויימת (כתלות בצורת המכשיר). לא ידוע לי על אתר המתעסק בקניה ומכירה של מכשירים.
    במידה ומדובר במכשיר מאחורי האוזן, ניתן למכור אותו - אך ניתן גם לתרום אותו למרכזים כגון שמע ומיח"א המטפלים בילדים לקויי שמיעה וזקוקים למכשירים כאלו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה