מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טינטוןגודי אייל14/11/2010
בעלי בן 74 סובל מירידה הדרגתית בשמיעתו של כ 50% מזה כ עשר שנים.
מה שיותר מפריע לו הוא הטינטון.
האם יש מכשיר שיענה על הצרכים שלו ואם כן מה ההמלצה וכמה זה יעלה.
בתודה
גודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון - תגובה
ענת כוכבא15/11/2010לגודי שלום! אנשים רבים, שסובלים מליקוי בשמיעתם סובלים גם מטנטון. הגישה הטיפולית הרווחת בעולם הינה התאמת מכשירי שמיעה בהתאם למצב השמיעה והצרכים היומיומיים. ברגע הרכבת מכשיר שמיעה המשתמש נחשף לקולות הסביבה, אשר ממסכות את קולות הטנטון ובמקביל שימוש במכשיר משפר את יכולת השמיעה והתקשורת היומיומית. את ההמלצה על המכשיר הנכון לבעלך תוכלו לקבל מקלינאי תקשורת, המתמחה בהתאמות מכשירי שמיעה וזאת על סמך בדיקת השמיעה והמידע שתמסרו לו על סגנון חייו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה14/11/2010
בני בן שנה ושמונה נולד פג בשבוע 34 במשקל 2 קילו.
בבדיקת א.א.ג נמצאו נוזלים באוזן ובדיקת שמיעה נמצא ליקוי קל באוזן אחת (התוצאה הייתה 25-30)
בדיקת טימפנומטריה - אוזן אחת AS ווערכי GR גבוהים
האוזן עם הנוזלים B - ללא הענות
יש לו כיום בערך אולי 5-10 מילים
הוא מביע את עצמו מאד יפה ומבין מעבר לגילו (כך אומרים גם בגן)
שתי שאלות
מה זה אומר ערכי GR גבוהיים ?
והאם כדאי כבר לפנות לקלינאית או שיש דברים שאפשר לעשות לפני ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת כוכבא17/11/2010לשרה שלום! לדעתי עדיין מוקדם לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת. מה שעליכם לעשות זה להתמקד בטיפול בבעית הנוזלים באוזניים על מנת להביא את מצב האוזניים לתקין עמה שיותר מוקדם. ליקוי שמיעה כפי שציינת יכול להוות גורם מעקב בהתפתחות השפה והדיבור , לכן חשוב מאוד לטפל בו. לשאלתך לגבי ערכי GR גבוהים- מדובר ברוחב זוית התגובה, שנרשמה כתוצאה מהפעלת הלחץ על עור התוף והיא מתאימה למצב של תגובה מוגבלת מאוד (Type As).בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה באוזן אחתאני31/10/2010
מהם הסיכויים לקבל קצבת ביטוח לאומי לאדם ששמוע רק מאוזן אחת? (לא שזה מפריע לתפקוד יומיומי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה באוזן אחת - תגובה
חגית שגיא01/11/2010ל'אני'
עלייך לפנות לביטוח לאומי ולברר את החוקים מולם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי שמיעהhanna4331/10/2010
אני אשה בת 62 שסובלת שנים מאי הבנה כשאחרים מדברים אלי. אני שומעת את הרעשים,קולות,אבל לא מבינה מה מדברים אלי.לדוגמה משהוא יכול לבוא ולהגיד לי את המילה מחר ואני אבין אותה אחר. פניתי לרופאת א.א.ג והיא קבעה שיש לי סדק שעצם השמע.על כך קיבלתי מכשיר שמיעה,שאני טוענת שלא היתי זקוקה לו אלה להשתלה של מכשיר כפי שעושים בחו"ל. מה לעשות כדי הרופאה לא תחזור על עצמה כמו תוקי וכל פעם תענה "כן,הבנתי את לא שומעת"אני שומעת כל רשרוש רק לא מבינה שפונים תמיד אלי.תודה על התשובה.בבדיקות מצאו ירידה בשמיע מצד ימין 40 דציבל בצד שמאל 35 דציבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה - תגובה
חגית שגיא01/11/2010חנה שלום
על פי הנתונים שסיפקת אכן יש לך ירידה בשמיעה. הירידה בשמיעה גורמת לך להיות חשופה לצלילים ועל כן את חשה שאת שומעת, אבל על מנת להבין דיבור אנו צריכים להיות חשופים לצלילי דיבור שונים, ובירידה כפי שתיארת (התיאור חלקי אך נענה כללית) חלק מצלילי הדיבור אינם נגישים לך ועל כן לא תמיד את מבינה את שנאמר לך ולעיתים את מעוותת את המילים שאת שומעת.
מכשיר שמיעה לרוב הוא אכן הפתרון, גם בחו"ל. ישנם ניתוחים שונים הקשורים לשמיעה, אך הפתרון הנפוץ הוא עדיין מכשיר שמיעה עקב היותו לא פולשני ושאינו מצריך הרדמה מלאה.
במידה ואינך מרוצה מההגברה שמכשיר השמיעה שברשותך מספק לך, עליך לחזור למקום שרכשת אותו ולתאר בדיוק מה הקשיים על מנת שיוכלו לכוון לך אותו לשביעות רצונך.
איני יודעת מה ירידת השמיעה המדויקת אך כנראה ואת צריכה מכשיר שמיעה גם לאוזן השנייה (את מציינת מכשיר ולא מכשירים אז אני מניחה שרכשת מכשיר לאוזן אחת), ויתכן וזה יספק לך את התפקוד שאת מחפשת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרשות לילדים - גנטיקהמיכל27/10/2010
שלום רב,
לי ולבעלי ילד בן שנתיים וחצי שנולד חרש. אין במשפחות של שנינו לאורך דורות אחורה בעיה של לקיויות שמיעה. הבדיקות הגנטיות שנעשו לנו וגם לבננו לא הצביעו על איזשהו מטען גנטי שאנו נושאים שיכול לגרום לכך.
לפני כארבעה חודשים נולד בננו השני. בבדיקת השמיעה שנערכה לו עם הולדתו נאמר לנו שיש סימנים לשמיעה ברמות רעש גבוהות אך שעלינו להגיע לביקורת. לפני מספר ימים בבדיקה שנערכה לו בבית החולים הדסה נאמר לנו שגם בננו השני חרש ושעלינו לעבור איתו את אותו מסלול ניתוחי שעברנו עם בננו הבכור.
למרות שבננו הבכור הצליח להשלים את הפערים מאז הניתוח שעבר בגיל שנתיים וכעת הוא מדבר ושומע בעזרת השתלים ומכשיר השמיעה והוא ילד מופלא וחכם ורגיל, בכל זאת אנו מתוסכלים ולא מבינים הכיצד זה קרה? הרי, אם היינו יודעים לאחר לידת בננו הבכור שיש כאן מטען גנטי הגורם לכך, סביר שלא היינו מביאים את בננו השני לעולם.
התוכלי להאיר את חוסר הודאות ולתת לנו כיוון מדוע זה קורה, למרות שכפי שציינתי הבדיקות הגנטיות שעברנו כולנו הן לפני והן אחרי הלידה לא הובילו למצב בו הסבירות שבה יוולד לנו ילד שני חרש היא ריאלית?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרשות לילדים - גנטיקה - תגובה
חגית שגיא27/10/2010מיכל שלום
קיימים מעל 100 גנים הידועים כמעורבים בתהליך השמיעה ובעיה בכל אחד מהם יכולה לגרום לקושי שמיעתי.
הגנים אשר נבדקים בבדיקות לקראת הריון והם הגנים להם השכיחות הגבוהה ביותר במעורבות בלקויות שמיעה על רקע גנטי הם קונקסין 30 וקונקסין 26. במידה והבעיה אכן גנטית ונבדקתם לשני גנים אלו, יתכן והרקע ללקות אינו קשור לאחד מהגנים הללו. ניתן לבדוק אצל גנטיקאי אחד מהגנים הידועים האחרים
אפשרות נוספת היא שהבעיה לא על רקע גנטי אלא על רקע אחר ומדובר בצרוף מקרים בלבד
אני מאמינה שילדך השני יביא לך את אותו האושר והסיפוק שאת מקבלת מבנך הבכור, ולמרות שתהליך השיקום הוא ארוך ודורש השקעה כדאי לזכור שאין שום בדיקה גנטית או בדיקה אחרת (אולטרסאונד, מי שפיר וכד') שיכולה להבטיח לנו ילד "נקי" מבעיות ותסמונות (גם כאלו שלא קשורות לשמיעה) ולכן אני חושבת שכדאי להתרכז בעובדה שעל הלקות הזאת ניתן להתגבר בעזרת ההגברה המתאימה (מכשיר/שתל) וילדים בעלי לקות בשמיעה יכולים להשתלב חברתית ולימודית בצורה מלאה ולנהל אורח חיים תקין לחלוטין
הרבה בריאות והצלחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתורים?שרון26/10/2010
שלום רב !
בני בן כמעט 3 ,נמצא במעקב נוזלים באוזניים .בשל ירידה בשמיעה לפי הבדיקות כ-30%-40% המליץ לי הרופא לעשות לו ניתוח כפתורים .
רציתי לדעת יותר על הפרוצדורה ,מה הסיכונים אם ישנם , וכמה היא מועילה?
תודה מראש
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כפתורים? - תגובה
חגית שגיא26/10/2010שרון שלום,
שאלות לגבי פרוצדורות רפואיות יש להפנות לרופא
אני מציעה לך לפנות לרופא אא"ג מטפל או לפורום רופאי אא"ג והם הכתובת לשאלות אלו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כפתורים תגובה
תמי14/11/2010שרון שלום לך
אני לא יודעת כמה אקטואלית התגובה שלי יתכן והניתוח כבר נעשה בכל אופן אם לא אז הבן שלי בן 3 עבר ניתוח כפתורים + שקד שלישי ואני יכולה להגיד לך שאין לך מה לחשוש הניתו הוא לא יותר מ- 1/2 שעה וההחלמה קלה ביותר לרגע אחד את שוכחת שהבן שלך עבר ניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בשמיעההלנה25/10/2010
לאחר עבודה של 8 שנים עם אוזניה אני מרגישה ירידה בשמיעה באוזן שמאל (לא האוזן עם האוזניה) האם יש קשר ? קשה לי לשמוע בסביבה רועשת ועקב כך גם עזבתי את העבודה.בבדיקת שמיעה אמרו שהשמיעה טובה מאוד. ההרגשה היא כמו פקק באוזן או נוזלים, יש לציין שבאמת כשאני מנקה את האוזן אז הקיסם יוצא רטוב אבל הרופא אמר שאין לי נוזלים באוזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בשמיעה - תגובה
ענת כוכבא25/10/2010להלנה שלום! לא תמיד ההרגשה שלנו תואמת את הממצאים- את מתלוננת על בעית שמיעה וכפי שכתבת בבדיקת שמיעה נמצא , כי נינך שומעת טוב מאוד. עליך להתייעץ אולי שוב עם רופא א.א.ג. ולשאול לגבי הרטיבות שאת רואה בתעלת האוזן .קושי בשמיעה בסביבה רועשת עשויה לנבוע מהזדקנות מערכת השמע: כבר מגיל 35 שנים אנו עשוים לחוות קושי בהבנת דיבור על רקע רעש. אם הדבר מלווה בליקוי שמיעה כלשהו, ניתן להיעזר במכשירי שמיעה, אך כל עוד שמיעתך תקינה, תצטרכי למצוא דרכים לשפר את שמיעתך בסביבה רועשת כמו שיפור מיקומך מול בן שיחה והתרחקות ממקורות הרעש. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא ירידה בשמיעהדפנה19/10/2010
שלום רב,
אשמח אם תענו לי למספר שאלות:
1. האם ירידה הולכתית בשמיעה יכולה להפוך לירידה תחושתית-עצבית? ואם כן, באילו מקרים?
2. כשנולדתי היה לי נקב קטן בעור התוף, כמו כן סבלתי הרבה מדלקות אזניים ובכל פעם שהייתי חולה בכאב גרון או בנזלת, ישר כאבו לי גם האוזניים. בבדיקה שעשיתי לפני כמה שנים שמיעתי הייתה תקינה (הקלינאית אף אמרה לי "את שומעת ממש טוב"). לפני כמה חודשים (כיום אני בת 26) עשיתי שוב בדיקת שמיעה והשמיעה הייתה פחות טובה מהפעם הקודמת. כמו כן ה-BC היה יותר טוב מה-AC. האם יכול להיות שיש לי ירידה הולכתית בשמיעה? והאם זה יכול להיות קשור לדלקות אזניים שהיו לי? כמו כן, בתקופה האחרונה אני לעיתים קרובות מרגישה שפתאום אחת האוזניים נסתמות לי או שפתאום יש לי צפצופים באחת האוזניים. ולפעמים אפילו דקירות מאוד כואבות שבאות במפתיע ונעלמות לאחר כמה דקות. מה אפשר לעשות במצב הזה? האם הייתן מייעצות לי ללכת לרופא אא"ג?
תודה רבה
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא ירידה בשמיעה - תגובה
חגית שגיא20/10/2010דפנה שלום,
כן, עליך לגשת לרופא אא"ג עכשיו ובכל פעם שאת חשה שינוי בשמיעה, אטימה באוזניים וכד'.
כאשר BC בבדיקת שמיעה טוב יותר מ- AC קיימת חסימה כשלהי (נוזלים, שעווה, דלקת וכד') המפריעה לצליל להגיע לאוזן הפנימית וזהו מרכיב הולכתי. אם ספי ה- BC תקינים מדובר בירידת שמיעה הולכתית, אם ספי ה- BC ירודים גם הם מדובר בירידה מעורבת (מרכיב תחושתי עצבי ומרכיב הולכתי בירידת השמיעה)
דלקות שמיעה מזדמנות לרוב לא פוגעות באוזן הפנימית, אך מצב כרוני של דלקת באוזן עשוי במקרים קיצוניים לגרום לסיבוכים נוספים ולהגיע עד כדי ניתוח ופגיעה במבני האוזן התיכונה ולכן לירידה בלתי הפיכה בשמיעה ועל כן כדאי לפנות לרופא אא"ג ולא להזניח.
כמו כן, מצב כרוני של נוזלים או דלקת באוזן גורם לירידה בשמיעה המפריעה לתפקוד היומיומי ואם ניתן לשפר את המצב חבל להזניח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה דחוףשי15/10/2010
ילדתי בת 10 בילדותה דלקות אוזניים חוזרות מזה שנים ידוע על נקב באוזן שמאל וכן ירידה בשמיעה בבדיקת שמיעה שבוצע החודש באוזן ימין( במקום בו מצוי הנקב ישירידה קלה בתדרים הנמוכים ובאוזן ימין אין נקב אך יש ירידה בינונית בשמיעה מעורב בבדיקת נוזלים TYMPANMETRY נמצא באוזן ימין 1.2 ובשמאל 7.1 פרופורציה מה עליי לעשות ובמיוחד איזה בדיקות לבקש מא.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה דחוף - תגובה
ענת כוכבא16/10/2010לשי שלום! הערכים שציינת מתוך בדיקת טימפנומטריה מתיחסים כנראה לנפח התעלה מה שממסביר את הערך הגבוה , שנמדד באוזן השמאלית עקב המצאות הנקב בעור התוף. צריך להתייעץ עם רופא א.א.ג. על מנת לקבל תשובה מה ומתי ניתן להתערב על מנת לסגור את הנקב. מבחינה אודיולוגית ( אבחון שמיעה) אין לי על מה להמליץ לך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי רעש סביבתייואב14/10/2010
מדוע אין מכשירי שמיעה שמתפקדים היטב בתנאי רעש סביבתי ואולמות גדולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי רעש סביבתי - תגובה
ענת כוכבא16/10/2010ליואב שלום! מכשירי שמיעה נבנים על מנת לאפשר לאנשים עם לקות שמיעה לתפקד בדומה לאנשים שומעים במצבים תקשורתיים. גם אנשים ללא ליקוי בשמיעתם מתקשים לשמוע במצבי רעש סביבתי חזק . עבור האזנה באולמות גדולים מומלץ לתכנת במכשיר השמיעה תכנית מיוחדת, שעשויה לענות על הצרכים. אם בכל זאת מצב השמיעה לא מאפשר להגיע לתוצאות טובות , ניתן להיעזר בנוסף למכשירי השמיעה במערכות FM המתחברות למכשירי שמיעה. מומלץ לקבל יעוץ מקלינאי תקשורת, המתמחה בשיקום שמיעה ומכשירי שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושמונה חודשיםשרית13/10/2010
בני, בן שנה ושמונה מעוכב התפתחותית.
זחל מאוחר , לא הולך עדיין, לא כ"כ משתף פעולה, לא חוזר על מילים , לא אומר כלום מלבד מס' הברות.
נשלחנו לבדיקת שמיעה + טימפונומטריה ובה נמצא כי יש ליקוי שמיעה אך לא ידוע אם קיים בגלל כל העיכוב ההתפתחותי או אכן בגלל שמיעה לא טובה ( בהערות כתבה : " יתכן שהיו תגובות הקשבה בעצמה חלשה יותר, באופן כללי התגובות שלו לא היו עקביות" .
שכחתי לציין כי יש לו גם נוזלים באוזן אחת
קבעתי תור אצל רופא אף אוזן גרון כיי ביקשו לעבור אצלו ולאחר מכן להחליט אם לעשות את ה- ברה.
אני לא ישנה בלילות וחרדה מאוד מה הטיפול? האם הילד שלי שומע קצת? שומע מעומעם? השאירו אותי באוויר בלי לתת הסברים ואני מיואשת מחכה לא.א.ג בשבוע הבא .
מהו הטיפול בד"כ במצב כזה? האם יכול להיות שכל העיכוב ההתפתחותי שלו נובע מבעיית אוזניים???
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
שרית13/10/2010שבהפניית רופא הילדים לא.א.ג הוא כתב : "הערכה וטיפול ב- somויתכן היפרטרופיה אדנואידלית בילד מעוכב תקשורתית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין... - תגובה
ענת כוכבא16/10/2010SOM משמעותו נוזלים באוזניים. אדנואידים - מה שנקרא שקד שלישי, שיכול להפריע בנשימת אף ולאוורור תקין של האוזן התיכונה וכתוצאה מכך להיווצרות נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ושמונה חודשים - תגובה
ענת כוכבא16/10/2010לשרית שלום! מאחר וישנו כנראה קושי לבדוק את שמיעתו של בנך בצורה מדויקת עקב קושי במתן תגובות עיקביות, הייתי ממליצה לך להתעקש על ביצוע בדיקה אובייקטיבית כמו ברה. בבדיקה זאת ניתן לראות את תפקוד עצב השמיעה ותפקוד שמיעתי כללי, שמשקף את הפער בין הולכת הצליל את תוך האוזן לבין תפקוד העצב. יתכן כי הליקוי בשמיעה שנצפה בבדיקה נובע רק מהמצאות הנוזלים באוזניו של בנך ומצב זה ניתן לטיפול. יחד עם זאת הליקוי, כל עוד קיים, עשוי לעכב התפתחות של דיבור , שפה ותקשורת בכלל, לכן כל כך חשוב לטפל בו ולאפשר לבנך שמיעה תקינה.חשוב גם שתשארו במעקב שמיעתי ומעקב א.א.ג. גם בגמר הבירור והטיפול. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
שרית17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על מכון שמיעהציפורה10/10/2010
קודם כל שלום. אני עומדת לרכוש מכשיר שמיעה ומעונינת בחוות על מכון לשמיעה מסוים א. "אופק" בקרית ביאליק והשני "הדים" גם בקרית ביאליק. איך היחס והשירות שלהם גם אחרי שמסיימים את העסקה? אני מודה מראש ציפורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על מכון שמיעה - תגובה
ענת כוכבא10/10/2010לציפורה שלום! אסור לנו להמליץ במסגרת הפורום על בעלי מקצוע או מוצרים. לכן אין ברירה,אלא להתרשם בעצמך. גשי לפגישת יעוץ, תשאלי באופן ישיר על השרות ותתרשמי מנותני השרות, אשר אמורים להיות קלינאי תקשורת מנוסים בתחום התאמת מכשירי השמיעה. תחושתך היא זאת שצריכה להנחות אותך, כי מדובר בקשר ארוך טווח עם נותן השרות ואמינותו/זמינותו חשובה ביותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר שמיעה לאדם מבוגריסמין08/10/2010
שלום.
סבא שלי בן 85 והוא לא שומע כבר המון שנים (לדעתי יותר משלושים) וללא מכשירים.
בשנים האחרונות הוא ניסה מכשירי שמיעה אך הוא שומע בעזרתם נהדר רק בחדר קטן ושקט כאשר רק אדם אחד מדבר. ברגע שהוא יוצא החוצה, או אפילו בחדר גדול הוא שומע בעיקר את רעשי הרקע וטוען שלא שומע אותנו כלל
.
האם ישנם מכשירים שיכולים להתאים לו? שמסוגלים לסננן את רעשי הרקע?
לאן עלי לפנות?
הוא מאוד רוצה לשמוע את הנינות מדברות איתו אך מצד שני קנה כבר פעמיים מכשירים בעשרות אלפי שקלים שלא מועילים לו.
בתודה מראש
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר שמיעה לאדם מבוגר - תגובה
חגית שגיא08/10/2010יסמין שלום
כאשר מרכיבים מכשיר אשר מגביר את השמיעה לאחר שנים רבות של ירידה בשמיעה רעשי הסביבה אשר התרגלנו לחיות בלעדיהם בהחלט יכולים להטריד. אך אין ברירה ויש להסתגל אליהם. יתכן וסבא שלך העדיף להסיר את המכשירים בכל פעם שהרעשים הפריעו לו וכך לא הסתגל אליהם, והתקשה לתפקד בנוכחותם.
אפשרות נוספת היא כמובן, שהמשירים אינם מכוונים כראוי זאת ניתן לבדוק בצורה אובייקטיבית בעזרת מדידה תוך אוזנית של הצליל אשר מגיע לעור התוף ולכוון את המכשיר בהתאם.
לכן, אין צורך שסבך יפספס את מה שהנינות של מספרות לו.
כדאי לגשת לקלינאית תקשורת ולברר כיצד סבך מתפקד בעזרת מכשירי השמיעה שלו, האם ניתן לכוון אותם בצורה טובה יותר ואם לא לקבל מידע על המכשיר המתאים לו ביותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינטון בעקבות תאונת דרכיםעופרR07/10/2010
שלום רב ,
בעקבות תאונת דרכים שעברתי בחודש מאי האחרון [קיבלתי מכה חזקה בראש , וויפ פלאש ]
מאז התאונה השתנו חיי אני שומע באוזניים כול הזמן רעשים אשר בשעות הלילה נשמעים יותר חזק מהבוקר
לא מסוגל לישון לילה אחד !!!!טוב עד הבוקר ללא הפרעה בדרך כלל אני ער כבר בסביבות השעה 02.30 ומסתובב עד 05.00 ורק אז נרדם לשעתיים
נשלחתי לבדיקת שמיעה ויש ירידה משמעותית בשמיעה שלי וכל זאת לאחר התאונה
אני רוצה להדגיש שלפני התאונה הכל היה בסדר גמור שמעתי טוב וללא צילצולים באוזניים
הפכתי לאדם קצת עצבני
לעזרתכם המאוד נחוצה
אודה מראש
עופרR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון בעקבות תאונת דרכים - תגובה
ענת כוכבא10/10/2010לעופר שלום! מומלץ לעבור אבחון הטינטון (הרעשים באוזנייך) ואבחון מקיף של א.א.ג. ושל נוירולוג.הם יוכלו להגיד לך האם קיימת דרך רפואית לעזור לך.ישנם רופאים, המתמחים בטיפול בטינטון.
במיקרים, בהם אנשים סובלים מטינטון יחד עם ליקוי בשמיעתם מומלץ להתאים מכשירי שמיעה, אשר דרך שיפור מצב השמיעה חושפים אותך לרעשי היומיום ובכך ממסכים את הרעשים שבאוזנייך. ניתן גם לתכנת במכשירים מיוחדים תכנית רעש מיוחד, המותאם לטינטון שלך, אשר תחשף אליהם לפחות פעם- פעמיים ביום על מנת לטפל בטינטון.ישנם גם אביזרים, המפיקים רעשים מיוחדים, אותם שמים ליד המיטה או מתחת לכרית על מנת להקל על המצב בלילה. כפי שאתה רואה, קיימים פתרונות רבים, לכן עליך להתחיל באבחון ולמצוא את הדרך הטיפולית המתאימה לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לכיוון מכשיררונה05/10/2010
שלום,
יש לי מכשיר מחברת יוניטרון שנרכש מ"הדים" בראשון לציון. לאחרונה אני מרגישה שההגברה של התדרים הגבוהים במכשיר לא מספיקה לי. משום שיש לי אוזן בעייתית שעברה שינוי מבנה בתעלה, אני רוצה לעבור בדיקה של מדידה תוך אוזנית לקבלת תוצאות מדויקות יותר. אני מתגוררת כרגע בתל אביב, ולכן אני רוצה לבצע את הבדיקה בסניף תל אביב. האם צריך לבדיקה הפניית רופא או רק אדיוגרמה עדכנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לכיוון מכשיר - תגובה
חגית שגיא08/10/2010רונה שלום
תמיד טוב לגשת לרופא אא"ג לפני כל בדיקה הקשורה באוזניים וזאת משום שבמידה ויש שעווה או הפרשות באוזן לא ניתן יהיה לבצע את המדידה.
אין צורך בהפנייה אנו נבצע בדיקת שמיעה עדכנית ואת המדידה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)