פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכשיר שמיעה לילדה בת 5
    חגית
    25/12/2010

שלום רב ... ביתי לקויית שמיעה גילינו את זה רק בסביביות הגיל 4
    היא מדברת חלק ושוטףףף.. ובגן הגננת לא שמה לב אפילו לבעיית השמיעה רק אני אם הזמן הבנתי שמשהו לא בסדר ... יש לה ירידה עיצבית בשני האוזניים בסביביות ה- 40 ..
    השאלה היא ... אים יש מכשיר שמיעה בתוך האוזן לילדים בלתי ניראה .... ?????
    יש הטוענים שהיא יכולה להיסתר לבד אם היסתדרה עד עכשיוו .. ויש הטוענים שחייבת מכשיר ... עדין לא החלטנו מה שכן שככול שהיא גודלת קשה לה יותר ויותר קוראת שפתים ושואלת המון מההה !!!!!!!!! מעונינית במכשיר קטן ככל שאפשר האם יש לילדים כאלה או רק למתבגרים יותר.??? תו דה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה לילדה בת 5

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה לילדה בת 5 - תגובה

ענת כוכבא
    26/12/2010

למיכל שלום! אוזנו של ילד הינה קטנה מדי על מנת לבנות מכשיר שמיעה נסתר - הוא פשוט יהיה בולט יותר מאשר מכשיר נסתר וקטן מאחורי האוזן.לכן לא הייתי ממליצה על מכשירי שמיעה תוך אוזניים בגיל זה, אם הקריטריון המוביל הינה אסטטיקה. אין בכלל ויכוח על כך, שהילדה נענשת על לא עוול בכפה אם היא מסתובבת בלי מכשירי שמיעה! לכן גשו בהקדם ותרכיבו לה מכשירי שמיעה, שיהפכו את חייה לקלים בהרבה ויאפשרו לה להתקדם בלימודים ולנהל חיי חברה עשירים ללא מאמץ וללא תלות בקריאת שפתיים! בברה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל שבלול
    תמר
    25/12/2010

אני בת 27. בגיל 20 איבחנו אצלי ליקוי שמיעה בינוני ב-55 דציבל סימטרי בשתי האוזניים. מאז אני מנסה להסתגל למכשיר ואפשר לומר שעדיין לא באמת הצלחתי. מצד אחד הוא כן עוזר לי. מצד שני הוא מאוד רועש וקשה לי ללכת איתו כל הזמן. רציתי לברר בקשר לניתוח להשתלת שתל שבלול. האם אני מועמדת מתאימה לניתוח כזה? או אם יש איזושהי אלטרנטיבה אחרת אשמח לשמוע.
    תודה תמר

לקביעת תור
    סגירה
    שתל שבלול

הוספת תגובה

• שתל שבלול - תגובה

ענת כוכבא
    26/12/2010

לתמר שלום! רעשים אותם את שומעת דרך מכשירי שמיעה ואינך מסתגלת אליהם אינם סיבה לשתל השבלול. לפי תאורך את עדיין לא נכללת בקטיגוריה של לקויות שמיעה , שמועמדות לשתל. נסי לבקש כיוון אחר של מכשירי השמיעה שלך( אני מקווה שאת מרכיבה שניים) או לחליפין תנסי מכשירי שמיעה שדשים, בהם אולי וויסות רעשי רקע יהיה יותר משביע רצון. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השמיעה שלי תקינה? ושאלה נוספת
    טל
    22/12/2010

שלום,

עשיתי בדיקת שמיעה עצמית (לוח תדרים, אוזניות) וראיתי שבאוזן ימין אני שומע את כל התדרים עד 16 קילו הרץ, ובאוזן שמאל אני שומע גם כן את אותו התדר אבל עם עלייה מסויימת בעצמה (+6/8 דציבל) האם זה תקין כי מדובר בתדר מאוד גבוה? האם הפרש בין אוזניים הוא דבר תקין במידה ולא מדובר על הפרש גדול? האם זה מרמז על התחלה של ירידה בשמיעה?

שאלה שניה, האם קיים מכון בדיקה שבודק את השמיעה לתדרים גבוהים יותר מהתדרים הרגילים שנבדקים (4/8 קילו הרץ)?

תודה

הוספת תגובה

• האם השמיעה שלי תקינה? ושאלה נוספת - תגובה

ענת כוכבא
    22/12/2010

לטל שלום! השמיעה בשתי האוזניים אינה סימטרית לחלוטין אצל כולנו- גם אלו ששמיעתם תקינה. הפערים הקטנים בכל תדר ותדר יכולים להתגלום רק כאשר הבדיקה תבוצע בעליית עולמה של דציבל אחד כל פעם. הדבר אינו מקובל ברוטינה הקלינית- הבדיקות מבוצעות בעליות עוצמה של 5 דציבל וזה התהליך המקובל בכל העולם. כמו כן הטווח של התדרים ,אשר נבדק סטנדרטית בבדיקות קליניות הינו בין 250 עד 8000 הרץ- טווח קליטת צלילי הדיבור. ישנם כמובן מכונים, אשר מצוידים באוזניות לתדירויות גבוהות ( עד 20000 הרץ), אך בדיקה כזאת אינה כלולה בסל הבריאות.
    לגבי שמיעתך : אם הליקוי שמצעת הינו של 6-8 דצ' בתדר מסוים, אינך לקוי שמיעה, אפילו לא ברמה של ליקוי מזערי. שמיעה תקינה מוגדרת בטווח בין 0 ועד 15 דציבל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת!

טל
    22/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטוסקלרוזיס - האם אני מתחרשת?
    חגית שגיא
    19/12/2010

שלום, אני בת 43 עם בת אחת בת 6. לאחרונה חלה אצלי ירידה משמעותי בשמיעה (לכ-40 דציבלים) זה קרה ב-8 חודשים האחרונים. הרופאה שלי העלתה את האפשרות של אוטוסקלרוזיס. היום, לאחר בדיקות שונות עברתי בדיקת "רפלקס אקוסטי". הקלינאית אמרה שלפי הבדיקה אין לי רפלקס וזה מחזק את האפשרות של התפתחות המחלה - אוטוסקלרוזיס. אני די בהיסטריה לגבי זה. מה זה אומר? האם אני מתחרשת? האם אין מנוס מניתוח במקרה שזה המחלה? האם מכשיר שמיעה יכול לעזור גם במקרה של פגיעה בעצב השמיעה עקב המחלה? העריך מאוד כל תגובה! אורלי.

הוספת תגובה

• אוטוסקלרוזיס - תגובה

19/12/2010

אורלי שלום,
    מחלת האוטוסקלרוזיס היא מחלה של הסתיידות עצמות השמע, רק בשלבים מאוחרים של המחלה קיימת מעורבות של פגיעה בעצב. במחלה זו אכן יש נטיה לשמיעה לרדת עם הזמן, אך קצב ההחמרה שונה מאדם לאדם ויתכן שמצבך כיום ישאר לעוד שנים רבות. בכדי לשמוע ניתן באמת או לנתח או להרכיב מכשיר שמיעה.
    עם זאת, חשוב שתדעי שיש חלון הזדמנויות מסוים בכדי לנתח (כשהעצב תקין מספיק ושהליקוי גדול מספיק), כך שאם זו אופציה רלוונטית מבחינתך ורופאת האאג ממליצה, עליך לקחת נתון זה בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת אגאוזן תיכונה

מרב
    23/07/2013

שלום לפי כל הסימפטומים אני חושבת שיש לי את המחלה ולא יודעת למי לפנןת איזה רופא אוזניים או שמיעה אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת אגאוזן תיכונה - תגובה

חגית שגיא
    23/07/2013

מירב
    פני לקופה לברר על רופאים בסביבתך, או תתיעצי בפורום אא"ג

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

אורלי
    20/12/2010

סימונה שלום, תודה רבה על תגובתך! מה שעדיין לא ברור לי , כמה משמעותית הירידה בשמיעה שלי והאם ניתן לקבוע לפי זה באיזה שלב/מצב המחלה נמצאת? כיום, לפי בדיקות השמיעה אני שומעת כ- 40 דצ בכל אוזן, מה זה אומר? האם זה כ- 20-30 אחוז ירידה בשמיעה או יותר? בעבר שמיעתי היתה תקינה לחלוטין! תודה, אורלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    21/12/2010

לאורלי שלום! באודיולוגיה אנו לא משתמשים באחוזים על מנת להגדיר את חומרת הליקוי, אלא בטווחים של עוצמות. לדוגמה שמיעה תקינה מוגדרת בין 0 עד 15 דציבל, בין 15 עד 25 דציבל מדובר בירידה קלילה, בין 25 עד 40 דציבל זאת ירידה קלה ,בין 40 עד 55 דציבל זו כבר ירידה בינונית וכו'. עוצמת שיחה רגילה הינה בסביבות 55 דציבל, לכן ליקוי של 40 דציבל מביא אותך למצב, שאינך יכולה להשתתף בשיחה, אשר מתנהלת בעוצמה רגילה. אין לי ספק, כי הקושי מורגש והוא יכול להשפיע משמעותית על איכות חייך ואיכות התקשורת שלך עם הסובבים אותך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה.ניתוח צינוריות?
    מיטלי
    17/12/2010

שלום,

בני בן חמש . כתינוק סבל מגיל שנה וחצי -שנתיים מדלקות אוזניים חוזרות שלוו בחום גבוה וטופל באנטיביוטיקות חזקות שהוזרקו לו.
    כיום בן חמש וחצי ,ומגיל 3 אין בעייה של דלקות אוזניים אך יש בעייה של נוזלים. בבדיקות שמיעה שעבר יש ירידה בשמיעה באוזן ימין 30 אחוז ובשמאל 35 אחוז. הרופא לא מיהר לנתח אך מפני שעולה לכיתה א' ממליץ כעת לנתח ניתוח צינוריות. הרופא אמר שאפשר לחכות שזה יחלוף לבד ובכך לקחת סיכון. אני חוששת מהניתוח , מההרדמה ומסיבוכים אפשריים.
    שמעתי שיש מכשיר שנקרא איירפופר. האם זה יכול לעזור ולמנוע ניתוח?

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה.ניתוח צינוריות? - תגובה

19/12/2010

מכשיר האיירפופר עשוי לעזור, אך עשוי גם שלא. יש להתצמיד בטיפול עם האירפופר לאורך זמן וגם אז לא תמיד מובטחות תוצאות חיוביות.
    עליך לקחת בחשבון בסל השיקולים שלך ששמיעתו של ילדך אינה תקינה מזה זמן רב (הן בשל הדלקות והן בשל הנוזלים) וטיפול באיירפופר עשוי להאריך פרק זמן זה.
    אני חושבת שלא משנה מה תחליטי - ההחלטה צריכה לצאת לפועל מהר. גם אם את מחליטה לנסות אירפופר, נסי חודש, חזרי על בדיקת השמיעה ואם אין הטבה נסי פתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    הדס
    14/12/2010

נאמר לי שעקב צריכת סוכרזית יש ירידה בשמיעה.
    האם זה נכון? יש מחקרים בעניין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

ענת כוכבא
    14/12/2010

להדס שלום! לא נתקלתי בפרסומים בנושא. אני מציעה לך להפנות את שאלתך לפורום, העוסק בפרמקולוגיה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזן
    דיקלה
    12/12/2010

שלום, בתי בת 4 מדברת קצת בצעקות ועדיין יש כמה אותיות שהיא לא מבטאה אותן בצורה נכונה: ז, צ, ש ומדברת עם ב דגושה באות פ אין לה את הבעיה היא יכולה להגיד ספר בצורה נכונה אבל כלב או חבר יהיו עם ב דגושה.
    מבדיקת שמיעה שעשינו לה עולה שיש ירידה בשמיעה באוזן אחת. בדקנו ומצאנו שיש נוזלים באוזן אבל הרופא אמר שהם ממש במידה מועטה כנראה בגלל נזלת ואין מה לעשות חוץ מלנסות לייבש את הנזלת. אני נותנת לה סירופ שנקרא אפלפי, רק התחלנו השבוע.
    מה המלצתכן בעניין? יש מקום להתייעץ עם קלינאית תקשורת בנושא האותיות שהיא לא מבטאה נכון או שעליי לחכות לגיל מתקדם יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזן

הוספת תגובה

• נוזלים באוזן - תגובה

חגית שגיא
    12/12/2010

דקלה שלום
    לגבי האותיות ז' ש' ו- צ' - אני לא יודעת מה השיבוש אבל אם היא הוגה אותם אבל יש שיבושים באותיות אלו שתקינים לגיל 4 ויש שיבושים שמצריכים התערבות טיפולית
    אני חושבת שכדאי לקבוע תור לאבחון אצל קלינאית תקשורת על מנת לקבל תמונה ברורה
    במקביל יש להישאר במעקב רופא אא"ג ובמעקב שמיעתי ולוודא שמצב הנוזלים באוזן וירידת השמיעה נפתרים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגן על האוזן
    אני
    05/12/2010

שלום רב. קניתי אטם מיוחד לאוזן שמותאם אישית, עם "מסנן" שלא אוטם את הרעש לגמרי, אבל 'מוריד' דציבלים. (במכון פרטי). אני מרגישה שזה עוזר בחתונות/במקומות רועשים. שאלותיי: 1-האם יש עוד דרכים "להגן" על האוזן? 2-איך מנקים אטם כזה? (מדי פעם שמה וזלין לריכוך האטם). תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    להגן על האוזן

הוספת תגובה

• להגן על האוזן - תגובה

ענת כוכבא
    05/12/2010

שלום רב! הדרך היחידה להגן על האוזניים בפני נזקי רעש היא להפחית ככל האפשר את עוצמת הקולות, אליהם את נחשפת. לגבי הניקוי: מאחר ולא מוכר לי סוג חומר האטמים, הזקוק לשימון לצורך ריכוך אינני יודעת מהו חומר הניקוי המומלץ. עליך לשאול במקום בו רכשת את האטמים אודות דרכי הניקוי הנכונות, שלא פוגעות באטם.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

אני
    05/12/2010

תודה על המענה המהיר. שאלה נוספת- האם יש אטם מיוחד גם נגד מים, מלבד אטמים שקונים בסופר שהם לא מותאמים אישית לאוזן? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

ענת כוכבא
    05/12/2010

בכל מכון, בו עוסקים בהתאמת מכשירי שמיעה ניתן להזמין אטמים אישיים נגד מיים לפי מידת האוזן. ישנם אטמים שקופים ואטמים צבעוניים,בעלי תכונה מיוחדת של ציפה במיים. תחזוקת אותם האטמים הינה רחיצה במיים וסבון וייבוש טוב בין שימוש לשימוש על מנת למנוע היווצרות עובש. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    חיים
    29/11/2010

שלום:
    במהלך בדיקת רופאה תעסוקתית בתאריך 04.10.10 אובחן לי ירידה בשמיעה באוזן שמאל של 80 דציבל ובאוזן ימין 40 דציבל האישור העסקה אורך לי רק לחצי שנה שבהם ביצעתי שני בדיקות שמיעה ומרפאת א.א.ג והובחן לי ירידה בשני האוזניים של 70+ דציבל וא.א.ג ממליץ על התאמת מכשירי שמיעה אני עוסק בצבא בתחום הרק"מ וציוד ייעודי ופנאומטי
    וכמו כן הוגדר לי שיש לי ירידה בטונים גבוהים בעקבות זאת.
    רציתי לדעת האם אוכל להמשיך ולעסוק במקצועי הקיים או שיש מגבלות עקב תוצאות הנ"ל
    ונאם יש טיפול מונע לנושא.
    אשמח לקבל תשובתכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה - תגובה

חגית שגיא
    30/11/2010

חיים שלום

לגבי מניעה, אתה צריך להשתמש במיגון המתאים לרמת הרעש שיש במקום עבודתך - איני בקיאה בפרמטרים.
    לגבי המשך העסקתך במקצוע - את זה עליך לברר מול הרופא התעסוקתי

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמיעת רעש מסויים
    ענת
    29/11/2010

אני שומעת רעש קבוע באוזניים. (מעין טסס...לא חזק).
    האם שמיעה ב-MP3 במשך לילה שלם, מספר פעמים, כאשר האוזניות עשויות מסיליקון סטנדרטי בחנויות המותאם לגודל האוזן, יכלה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    שמיעת רעש מסויים

הוספת תגובה

• שמיעת רעש מסויים - תגובה

חגית שגיא
    29/11/2010

ענת שלום
    רעשים באוזניים - הידועים כטנטון - יכולים להופיע מסיבות שונות, אחת מהם היא חשיפה לצלילים ולרעש חזק. הקשבה ל- MP3 בעצמה חזקה בהחלט יכולה עם הזמן לגרום לנזק לשמיעה אשר יכול להתבטא בירידת שמיעה ובטנטון
    אני מציעה ליתר ביטחון להחליש מעט את עצמת השמע בנגן ה- MP3 שלך ובמקביל לגשת לרופא אא"ג ולדווח לו על הטנטון שאת חווה ולבקש הפנייה לבדיקת שמיעה.
    האוזניות עצמן לא אמורות לגרום לתופעה של טנטון קבוע באוזניים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    רחל
    27/11/2010

שלום

אני בת 48 ולאחר סחרחורות חוזרות ואי יציבות של לחץ הדם התבקשתי לעבור בדיקת שמיעה ביצעתי את בדיקת השמיעה והייתי רוצה לדעת מה התוצאות אומרות נאמר לי ע"י הבודקת כי יש ירידה בשמיעה

r 15 dick100% db 50
    l 20 dick 100% mask level 50 db55

המלצות לחזור לרופא א.א.ג למעקב והמשך בירור
    הערות כלליות
    מעט הבדל בין האוזניים בבדיקה ה- וב- srt
    וכן ירידה מזערית בתדרים הנמוכים.

עלי לשאול מה אומרת הבדיקה וכמו כן עדין יש לי סחרחורות ולח דם שאינו תקין בדרך כלל נוטה כלפי מעלה.
    כמו כן יש לי סוכר כולסטרול וכן טרגליצלירם, אני נוטל תרופות.
    בבדיקות הדם חלק מהבידקות יצאו אינזימים בכבד.
    האם הכל קשור אחד לשני
    מחכה לתשובתכם.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה - תגובה

חגית שגיא
    27/11/2010

רחל שלום

בהודעתך את מציינת את תוצאות בדיקות הדיבור בלבד, על מנת לקבל תשובה מדויקת על מצב השמיעה ועל תוצאות הבדיקה (בעיקר אם התלונה היא חוסר יציבות וסחרחורות) חייבים להתייחס גם לנתונים המפורטים בגרף האודיוגרמה עצמו (האיקסים הכחולים העיגולים האדומים וכו')
    על סמך בדיקות הדיבור אני יכולה לומר לך שתוצאה של 15dB ב- SRT כפי שמופיע באוזן ימין נחשב בתחום הנורמה, SRT של 20dB נחשב כירידת שמיעה קלה מאוד, העובדה שבבדיקת הדיסקרימינציה הצלחת לחזור על כל המילים (100%) היא דבר טוב
    אך שוב, ללא ידע על האודיוגרמה עצמה אני לא יכולה לספק תשובה מלאה לגבי האם יש או אין ירידה בשמיעה מכיוון שסף חזרה על מילים יכול להיות תקין ועדין נראה בצלילים מסוימים ירידה בשמיעה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חדיש
    לילך
    21/11/2010

שלום רב
    בעלי נולד אם ליקוי שמיעה ומסתובב אם מכשיר שמיעה .
    רופא אף אוזן גרון המליץ לנו על לעבור ניתוח שתל (אני לא זוכרת את שמעו ")שישפר את השמיעה שלו . אני מעוניינת לדעת אם יש ניתוחים חדשים בארץ אשר מבוססים על שתלים במערכת העצבים שבתוך האוזן . אנחנו חיים בארצות הברית וניתוח יקר מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חדיש

הוספת תגובה

• ניתוח חדיש - תגובה

21/11/2010

לילך שלום,
    ניתוחי שתל קיימי בארץ, ואף בארץ פתחו שיטת השתלה בה משתמשים המקומות רבים בעולם. עם זאת, ההשתלה כרורכה בתהליך הערכה, לבדוק אם המועמד מתאים להשתלה ובתהליך שיקום לאחר מכן. המושתל לא קם שומע יום לאחר הניתוח. לכן עליכם לשקול טוב-טוב אם התהליך מתאים לכם ואם מתאים לכם לעבור אותו בארץ....אלו הם שיקולים מעבר לשיקולים כלכליים גרידא. בנוסף, האם אתם חברים בקופת חולים ומשלמים דמי חבר. אם לא, גם בארץ תאלצו לממן את השתל, הניתוח והשיקום באופן פרטי.
    בהצלחה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות אוזן שמאל
    צביה
    19/11/2010

שלום רב,
    הקטנה שלי בת חודשיים וחצי מאז שנולדה עברה המון בדיקות בגלל שלא עברה סינון שמיעה בבית חולים באוזן שמאל. עברה בדיקות דם לשלילת וירוס ה CMV עברה בדיקת שתן ומספר בדיקות שמיעה שבהן עודדו אותנו כי אלו כניראה רק נוזלים וזה יעבור, הרי אוזן ימנית שומעת מושלם אז שמאלית זה עניין של זמן.
    היא ילדה מקסימה, חייכנית, מתפתחת יפה ויונקת בלי סוף.
    ביום שני ביצענו לה את בדיקת הברה, הילדה לא שומעת בכלל באוזן שמאל ואוזן ימין תקינה לחלוטין נאמר לנו כי אין מה לעשות ואת הסיבה לא ניתן לברר לעולם ושהיא ילדה רגילה לכל דבר וזה משהו שאף אחד לא צריך לדעת ולא ישימו לב.
    אני ממש בהלם אין לנו במשפחה גנטיקה של חרשות.
    האם באמת אין מה לעשות? חוץ מברה לא בדקו כלום, אולי אלו באמת נוזלים? אולי ניתן לנתח? משהו? אף אחד לא נותן לי שום תשובה חוץ מזו שאין מה לעשות חוץ מלעקוב אחרי אוזן ימין...
    יש לנו ילד בן שלוש שנים ששומע ושר ואף פעם לא שמנו לב לשום בעיה, האם לעשות לו בדיקת שמיעה גם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות אוזן שמאל

הוספת תגובה

• חרשות אוזן שמאל - תגובה

חגית שגיא
    19/11/2010

צביה שלום
    קודם כל על מנת לבדוק האם יש מרכיב תורשתי בבעית השמיעה ניתן לבצע בדיקת דם על מנת לברר קיום מוטציה בגנים הידועים כגורמי לירידת שמיעה. בהחלט יתכן כי לא תדעו לעולם מה הסיבה לירידה באוזן שמאל.
    לבצע בדיקה לבנך הגדול זה רעיון טוב, הבדיקה אינה פולשנית וידידותית ולכן אין מניעה לבקש הפניה מרופא אא"ג או רופא ילדים ולגשת למכון שמיעה ולברר את מצב השמיעה של בנך
    לגבי בתך, אמנם ילדים בעלי ירידת שמיעה באוזן אחת מנהלים חיים רגילים לחלוטין ולרוב מראים גם התפתחות שפתית תקינה,אך עדיין לילדים אלו קשיים מסוימים הקשורים לירידה בשמיעה כמו תפקוד על רקע רעש (כמו בכיתה ובגן ילדים) ולכן אני ממליצה לך לגשת עם בתך למיח"א ולקבל שם המלצות כיצד לעזור לבתך בחיי היום יום.
    כמובן שגם חשוב להשאר במעקב שמיעתי עד לקבלת מידע מלא ומקיף על מצב השמיעה (ככל שבתך תגדל היא תוכל לשתף פעולה בבדיקות שמיעה וכך הבדיקות יהיו מהמימנות ואינפורמטיביות יותר) ואז התמונה תהיה ברורה הרבה יותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלצולים באוזניים ובדיקת BERA
    לימור
    18/11/2010

שלום רב
    אמי סובלת מצלצולים באוזן שבאים והולכים (בדר"כ מחמירים עקב רעשים מסוימים כמו הורדת מים בניאגרה למשל...). בדיקת שמיעה יצאה תקינה לחלוטין וכרגע נשלחה לבדיקת BERA.
    מה יכולות להיות הסיבות וכיצד מטפלים?
    תודה!

הוספת תגובה

• צלצולים באוזניים ובדיקת BERA - תגובה

חגית שגיא
    18/11/2010

לימור שלום

לפני שיש תוצאות של בדיקות מקיפות ובלי מידע נוסף, קשה לומר ממה הרעשים יכולים לנבוע. עדיף להשאיר את השאלות לרופא שמכיר היסטוריה רפואית כללית (לחץ דם, תרופות היסטוריה של חשיפה לרעש, מחלות וכד')
    כנ"ל לגבי הטיפול עד שלא יודעים מה הבעיה לא יודעים מה הטיפול

עדיף לחכות לברור המקיף ואז אני מניחה שיהיו לך יותר תשובות

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה עקב פיגוע
    סיגל
    17/11/2010

בשנת 03 היתי נוכחת בפיגוע כאשר הפיצוץ היה מאוד קרוב אלי ובמקום סגור.
    כעבור מס' ימים חזרתי לשמוע אך פחות מלפני האירוע.
    ביטוח לאומי הכירו בי כבעלת 10% נכות שמיעתית.
    אתמול עשיתי בדיקה לאחר שזמן ארוך אני מרגישה ש"לא שומעת טוב"
    ואלו הממצאים: ליקוי שמיעה SMדו"צ, סף שמיעה בין בינוני(ג.תחתון) לת.חמור עיקר ההחמרה בתד' גבוה. אין GOR משמעותי בין האזניים.

אשמח לפרשנות מה משמעות הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה עקב פיגוע

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה עקב פיגוע - תגובה

חגית שגיא
    17/11/2010

סיגל שלום,

על סמך מה שאת כותבת אני מבינה שיש לך ירידה בשתי האוזניים שבהחלט יכולה להשליך על הלתפקוד היום יומי שלך. על פי תיאורך הירידה אינה הפיכה - כלומר, אין אפשרות לטיפול רפואי שישקם את השמיעה.
    אני חושבת שאת צריכה לגשת עם הבדיקה למכון המתמחה בשיקום שמיעה ולקבל שם הסבר מקיף על הקושי ועל האפשרויות לשיקום, מכיוון שקיימות היום אפשרויות רבות אשר יכולות להביא אותך לתפקוד שמיעתי משביע רצון בחיי היום יום שלך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה