פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקויי שמיעה באוזן אחת
    סופי ראובן
    26/03/2010

שלום, לבני בן ה-4 אובחן לאחר בדיקת ברה פגיעה חמורה באוזן שמאל, לא רשמו מהי הסיבה ולאחר שהתייעצתי עם מומחה א.א.ג וביקשתי לדעת מהיכן זה מגיע ,הוא הפנה אותי למרכז מיכה ללקויי שמיעה? שאלתי היא איזה בדיקות נוספות עלי לעשות כדי לדעת מאיפה באה הפגיעה הזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליקויי שמיעה באוזן אחת

הוספת תגובה

• לקוי שמיעה באוזן אחת

27/03/2010

ראשית, הרשה לי לתקן אותך - הפנה אותך למיח"א.
    ברור מקור לקו השמיעה הוא מורכב ולא תמיד ניתן לגלותו. לרוב הברור כולל בדיקה גנטית, בדיקות דם ושתן וצילום CT. יתכן שגם בסוף הברור לא תהיה תתשובה לשאלתך. לפיכך כדאי כעת למקד את האנרגיות בטיפול בלקוי השמיעה.
    שיהיה בהצלחה
    וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה בתינוקות
    מלכה
    25/03/2010

שלום,
    ביתי בת 5 חודשים נכשלה באוזן שמאל בבדיקת שמיעה שנעשית עם הלידה.
    נשלחנו לעשות את הבדיקה שוב, בבדיקה הנוספת בחלק שבודק שמיעה הילדה הגיבה אך כשהשמיעו רעש חזק היתה תגובת יתר.
    לכן בצעו אח"כ בדיקה במכשיר והבודקת אמרה שיש לחץ שלילי באוזן שמאל.
    בדף שקיבלתי רשום compliance
    volume 0.4
    בימין type =a -50
    בשמאל type C-150
    זמנו אותי לבדיקה חוזרת.
    אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה אומרות התוצאות.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה בתינוקות

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוקות

ענת כוכבא
    25/03/2010

למלכה שלום!תוצאות הבדיקה שתיארת שייכות לבדיקת טימפנומטריה. מטרתה של בדיקה זו להתרשם ממערכת ההולכה של הצלילים דרך האוזן התיכונה. כאשר קיימת הפרעה על רקע אוורור של האוזן התיכונה, מתקבל ערך של לחץ שלילי. הדבר עשוי לנבוע מנזלת או סיבה אחרת במערכת א.א.ג, אשר תפריע לתפקוד התקין של האוזן התיכונה. עליכם לפנות לרופא א.א.ג, המתמחה בטיפול בילדים ע"מ לקבוע את סיבת ההפרעה ולקבל טיפול בהתאם. תת לחץ באוזן גורם לאי- נוחות לתינוקת וחבל שתסבול מכך, ביחוד שהדבר ניתן לטיפול. בברכת חג שמח ובריא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון בשתי האוזניים עקב תאונת דרכים
    חגית שגיא
    17/03/2010

שלום לכולם ,

אני סובלת מטינטון תמידי בשתי האוזניים עקב תאונת דרכים , אחת הבדיקות שנדרשצי לעבור היא מאפייני טינטון .

אשמח לדעת ,איך מבצעים את הבדיקה ?

תודה מור

הוספת תגובה

• בדיקת מאפייני טינטון

ענת כוכבא
    17/03/2010

למור שלום! בדקת מאפיני טנטון נערכת בהמשך לבדיקת השמיעה בחדר אטום בעזרת אוזניות. הבדיקה כוללת מספר שלבים, בהם מושמעים לך גירויים שמיעתיים שונים. התוצאה מאפשרת להגדיר את האפשרויות הטיפוליות, העומדות בפניך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מור
    19/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאפייני טינטון

עדנה
    09/05/2010

גם אני אמורה לעבר בדיקה כזו והייתי מעונינת לדעת יותר פרטים על שלבי הבדיקה.
    אנא....
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאפייני טינטון

09/05/2010

מטרת הבדקה לאבחן את סוג הטנטון, מקורו ודרכי הטיפול בו.
    הרופא אינו יכול לשמוע את הטנטו והבדיקה הזו יכולה לסייע לו בכך.
    במהלך הבדיקה מושמעים צלילם שונים במטרה לבחון מי מהם דומה לצליל שאת חשה באוזן. לאחר מכן הצליל מושמע בעוצמות שונות בכדי לאבחן כמה חזק הטנטון. לבסוף, משמיעים לך כל מיני רעשים ובודקים איך הטנטון שלך מגיב להם.
    הבדיקה נמשכת כ- 30 -40 דקות ודורשת מעט ריכוז וסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מביקת מאפייני טנטון

עדנה
    10/05/2010

האם יתכן שהטינטון שאני חשה לא מתגלה בבדיקה ?
    מה עלי לעשות על מנת שהבדיקה תצלח ותאמת את טענותיי ?

לעיתים הטינטון חזק ולפעמים הוא פחות חזק. כאשר אני לחוצה הטנטון מתגבר
    וכשאני במצב של מנוחה הוא לעיתים חלש יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאפייני טנטון

חגית שגיא
    10/05/2010

עדנה שלום,
    בדיקת מאפייני טנטון לא מאשרת או שוללת קיום טנטון, הבדיקה מסתמכת על דיווח הנבדק לגבי עד כמה הצלילים שהבודק נותן דומים או לא דומים לטנטון שהנבדק שומע.
    הבדיקה לא תאמת או תפריך את טענותייך לגבי הטנטון
    מטרת הבדיקה - לאפיין את הטנטון.

על מנת שהבדיקה תצליח - עלייך להתרכז ולהשוות את הצלילים שאת שומעת עם הצלילים שמוגשים לך בבדיקה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאפייני טינטון

עדנה
    11/05/2010

רב תודות על ההסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה לליקוי אחרי גידול
    רותי
    17/03/2010

לפני כשנתיים, בעקבות ירידה בשמיעה, מצאו אצלי גידול שפיר (נוירינומה אקוסטית) בתעלת השמע. לפני כשנה עברתי רדיו סרג'רי, וכעת יש לי 24% שמיעה (בקטגורית 'הבנה') באוזן שמאל (ימין שומעת כרגיל). ויש טינטון. השאלה אם יש טעם לנסות מכשיר שמיעה? אומרים שהוא עוזר לשקם את העצב שנפגע, האם זה ייתכן? תודה, רותי

הוספת תגובה

• מכשירי שמיעה לליקוי אחרי גידול

ענת כוכבא
    17/03/2010

לרותי שלום! בואי נתחיל מהסוף : אין מכשיר שמיעה או אביזר כלשהו אחר, שביכולתו לשקם את עצב השמיעה, אך שימוש במכשיר שמיעה יכול להועיל . אינני יודעת מה עוצמת הפגיעה בשמיעה כתוצאה מניתוח, לכן קשה לי לכוון אותך יותר ספציפית לאופן שיקום באוזן הפגועה, אך קלינאי התקשורת שמתמחה בשיקום שמיעה יכול לייעץ לך במה לבחור. חשיבות השמיעה הדו-צידית גדולה בתחום התמצאות שמיעתית במרחב וגם במצב של פגיעה ביכולת פיענוח הדיבור לא הייתי מוותרת על נסיון להרכיב מכשיר. לכן אני ממליצה לנסות ולהתרשם מתרומת מכשיר השמיעה, אשר יוכל גם לעזור לך במידת מה להתמודד עם הטנטון. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

יוסי
    13/04/2010

שלום אני יוסי ואנין בן 14 וחצי . בגיל 4 הייתה לי ירידה ממש חמורה בשמיעה אז עברתי ניתוח צינוריות , וזה עזר אבל שהגעתי לגיל 9 חזרה בעיית השמיעה והיא הייתה ירידה של 40 מעלות ב2 האוזניים. ומלפני חודש וחצי עשיתי שוב בדיקת שמיעה והיא הראתה שבאוזן ימין יש לי ירידה בשמיעה של 28 מעלות , ובשמאל הכל בסדר . יש לציין שבאורך כל ילדותי עד עכשיו תמיד סבלתי מדלקות חמורות באוזניים , נוזלים וכו' ..
    אז השאלות שלי הם:
    1. אני מרגיש שהשמיעה שלי טובה חוץ מההבדלים שאני מרגיש בין האוזניים , ותמיד באוזן ימין אני כל יום מנקה מחדש ויש לי כל הזמן לכלוכים מחדש (הרבה) , ובאוזן שמאל אין כלום . שאלתי היא האם אני צריך לטפל בזה או שלא?
    2. האם זה גורם לאיזה מחלות או משהו כזה בעתיד?
    3. אני אשמח עם תגיד לי מה מצבי , ועם יש צורך לדאגה .. ועם יש פיתרון , או עם צריך להתייחס לזה בכלל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

חגית שגיא
    14/04/2010

יוסי שלום,
    אם הבנתי את תיאורך נכון אתה חש ירידת שמיעה באוזן אחת ומקורה הוא כנראה בדלקות.
    לגבי ההפרשות - את שאלותיך לגבי הניקוי ונזק אפשרי יש להפנות לרופא אא"ג
    לגבי השמיעה במידה והירידה ממושכת ניתן בהחלט להעזר בהגברה על מנת להינות מתפקוד שמיעתי תקין.
    אני ממליצה לגשת לרופא אא"ג ולאחר מכן לקלינאי תקשורת שמתמחה בשיקום שמיעה, והוא יוכל להמליץ לך על השיקום הטוב ביותר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לתינוקת
    ליאור מרגלית
    11/03/2010

שלום רב,
    ביתי בת 4 חודשים אשר נולדה פגית במשקל 1.300 עברה בדיקת ברה אשר הממצאים הם:
    סף השמיעה באוזן - 75
    סף שמיעה באוזן התיכונה - 40
    לדעת הבודקת הפער הוא כתוצאה מנוזלים באזניים ובנוסף יש לה ליקוי שמיעה עיצבי.

האם יש סיכוי שלאחר ייבוש הנוזלים הבעיה תיפתר?
    ובמידה ולא האם ליקויי השמיעה הנ"ל הפיך?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ברה לתינוקת

הוספת תגובה

• בדיקת ברה לתינוקת

ענת כוכבא
    11/03/2010

שלום רב! נוזלים מהווים הפרעה בשמיעה, אשר ניתנת לטיפול רפואי - תרופתי ו/או ניתוחי. לעומת זאת ליקוי שמיעה עיצבי הינו בלתי הפיך והפתרון הינו שיקומי דרך מכשירי שמיעה וטיפול צמוד ע"י קלינאי/ת תקשורת במסגרות כמו מיח"א. הייתי ממליצה לטפל בהקדם בנוזלים ואז לחזור על בדיקת השמיעה + ברה לווידוא סף השמיעה. טיפול מוקדם בבעית השמיעה הינו מכריע לגבי ההתפתחות העתידית של ביתך, לכן כדאי לפעול בהקדם. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מבדיקת הברה

ליאור מרגלית
    14/03/2010

SN10 75dB - left 60dB
    SN10 75dB - right 70dB

Bone Conduction SN10 left 40dB
    Bone Conduction SN10 right 35dB

לדעת הבודקת הפער הוא כתוצאה מנוזלים באזניים ובנוסף יש לה ליקוי שמיעה עיצבי.

מה משמעות המספרים הנ"ל ?
    האם יש סיכוי שלאחר ייבוש הנוזלים הבעיה תיפתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מבדיקת הברה

ענת כוכבא
    14/03/2010

שלום רב! כפי שכבר כתבתי בתגובתי לפנייתך הראשונה ניתן להשפיע על נוזלים דרך טיפול רפואי, אך אם אכן קיים ליקוי בתפקוד העיצבי של מערכת השמיעה,ליקוי זה אינו ניתן לטיפול. צריך לבצע בדיקה חוזרת על מנת לוודא את מצב השמיעה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות מטורפת לרעש וטינטון
    חסוי
    11/03/2010

שלום,בעקבות טינטון ורגישות לרעש מהם אני סובל(בין היתר כואב לי באוזן אפילו כשאני עצמי צועק), הלכתי לעבור בדיקת שמיעה שיצאה תקינה תודה לאל,ובסופה הבודק אמר לי שאין מה לעשות נגד הבעיות שלי רק ללכת עם אטמי אוזניים..
    הערתי את תשומת ליבו לטיפול הTRT והוא אמר לי שהוא לא יכול להמליץ לי עליו או לא להמליץ לי עליו מכיוון שהוא מאוד יקר ויעילותו מוטלת בספק..הוא אמר שהם ערכו ניסוי בשניידר ולכ-60 אחוז זה עזר במידה כלשהי.

השאלות שלי הן:
    1)אני בן 19, ולכן אין לי את הסכומים הגבוהים הללו, האם ניתן להשיג איכשהו הנחה כלשהי?

2)האם ישנן עוד דרכים כלשהן לטפל בבעיות שלי?

3)האם כדאי לי לעבור עוד בדיקות כלשהן מלבד הבדיקה הזו?

3)איפה אפשר לעבור את הטיפול במרכז הארץ?

רק אציין שאני סובל מעוד הרבה בעיות רפואיות ואני כבר ממש מיואש ומדוכא משום שלא יכולים לעזור לי בשום בעיה שיש לי, ואני כבר כמעט לא יוצא מהבית בין היתר בגלל הרגישות המטורפת לרעש ושאר הבעיות..

מקווה לקבל את עזרתכם בהקדם,תודה.

הוספת תגובה

• רגישות מטורפת לרעש וטינטון

11/03/2010

הי
    אני חייבת לציין שהמקרה שלך מורכב, בעיקר לאור בבסטוריה הרפואית שאתה מציין, ולפיכך נראה לי שזה קצת נמהר מידי לקבל החלטה טיפולית ע"ס בדיקת שמיעה בלבד.
    TRT עשוי להיות טיפול טוב, אבל בטח שלא לבדו ובטח שלא לפני שעברת הערכה אודיולוגית ורפואית מלאה, אצל רופא אאג ואודיולוג שזו מומחיותם. חוץ מזה יש שיטות רבות נוספות לטיפול בטנטון ויעילותם תלויה בממצאי הבדיקות
    חלק מהטיפולים ממונים ע"י קופות החולים וחלקם צריך לממן באופן פרטי.
    אנו לא נוהגים להמליץ על מקום ספציפי, זה או אחר, באתר זה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למי לפנות?

חסוי
    11/03/2010

אני בטיפול אצל רופא א.א.ג , הוא זה ששלח אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה.. מה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למי לפנות?

ענת כוכבא
    11/03/2010

עליך לחזור לרופא א.א.ג. , אשר הפנה אותך לבדיקת השמיעה ולהפנות אליו את שאלותך, כולל שאלות בנושא המשך האבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לפנות לרופא ספציפי?

חסוי
    11/03/2010

רופא א.א.ג שמתמחה בבעיות שמעיה וטינטון או שזה לא משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לפנות לרופא ספציפי?

13/03/2010

כדאי לפנות לרופא אאג שמטפל בטנטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוק
    ענת
    09/03/2010

שלום, נולד לי בן עם פס לבן בשיער בבית החולים בדיקת שמיעה יצאה תקינה.אבל הפנו אותו לבדיקה BERA למה?אמרו בגלל פס הלבן בשיער כדי לשלול מחלת וינברגיר??מזה???מזה מחלה זות?.במשפחה אין הפרעות שמיעה ליקוי שמיעה חרשות.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה לתינוק

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוק

חגית שגיא
    09/03/2010

ענת שלום,
    ישנם מספר גורמים המחשידים לקות שמיעה, ביניהם הופעת תלתל לבן או קווצת שיער לבנה אשר יכולה להוות אינדיקציה לקיום תסמונת בשם וונדרבורג.
    מידע על תסמונת זאת את יכולה לקבל מרופא גנטיקאי או רופא אא"ג
    קיום תסמונת זו אינו מחייב ירידה בשמיעה אבל על מנת להיות בטוחים רצוי לבצע בדיקת שמיעה. מכיוון שתינוקות רכים לא יכולים לשתף פעולה באופן מלא בבדיקת שמיעה מפנים לבדיקה בשם BERA אשר נותנת מידע אובייקטיבי על השמיעה - כלומר לא תלוייה בתגובות של התינוק.
    אני מציעה לך לפנות לייעוץ רפואי על מנת להבין האם אכן ילדך סובל מתסמונת זאת ואם כן מה זה אומר, וכן לבצע את בדיקת השמיעה בהקדם האפשרי - אם תגלי שהשמיעה תקינה, זה ירגיע אותך יותר מהר, ואם תגלו ירידה בשמיעה תוכלו להתחיל בתהליך שיקום שמיעה כמה שיותר מהר ובכך תגיעו לתוצאות טובות יותר.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

חגית שגיא
    09/03/2010

טעיתי באיות התסמונת - התסמונת נקראת וורדנבורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לשמיעה של תינוק בן שלושה חודשים
    יעל
    09/03/2010

הבן שלי בן 3 חודשים.
    מאז שנולד יש לי חשד שהוא לא שומע. לפעמים הוא נבהל מרעשים ולפעמים לא.
    כשאני שרה אליו ומדברת אליו הוא מחייך אבל אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא רואה אותי או שומע אותי.
    מה שהכי מדאיג אותי זה שאם הוא לא רואה את מקור הקול הוא לא מפנה את הראש בכלל אלא רק ממצמץ.
    הוא לא עבר בבית חולים בדיקת סינון שמיעה מכיוון שלא היה שם בדיקה שכזאת.
    פניתי לרופא ילדים שלי והוא לא המליץ לעשות בדיקת ברה כי לדעתו יש זמן בשביל לבדוק את העניין ועד שלא מתעורר חשד בטיפת חלב לא כדאי להתסכן בהרדמה ולכן לא הסכים לתת לי הפניה.
    האם לחכות או שעדיף ללכת לרופא אאג כי חשוב לאתר את הבעיה מוקדם ככול האפשר?

הוספת תגובה

• חשש לשמיע של תינוק בן שלושה חודשים

חגית שגיא
    09/03/2010

יעל שלום,
    בגיל 3 חודשים אנו לא מצפים מתינוק להפנות ראש לכיוון מקור הקול, אנו מצפים לראות יכולת כזאת אצל תינוקות סביב גיל 4 חודשים ומעלה.
    גם לגבי התגובות האחרות - קשה לבודד תגובה של תינוק בגיל זה לגירוי ספציפי מכיוון שהוא חשוף לגירויים - חדשים מבחינתו - מכל החושים.
    מצמוץ או מציצת מוצץ או הפסקת פעילות - אלו התגובות אותן אנו מחפשים גם בבדיקת שמיעה לתינוקות בגילאים אלו
    אבל על מנת להיות בטוחה את יכולה לגשת לרופא אא"ג שמתמחה בגיל זה, לבקש שיבדוק את אוזניו של בנך ולהפנות אותך ל בדיקת שמיעה התנהגותית ולא ברה (על מנת לא להשתמש בחומרים מרגיעים) ולפעול בהתאם לתוצאות הבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בידקת שמיעה לתינוקות
    ב
    03/03/2010

היי,

רציתי לשאול, ביתי נכשלה בבדיקת ההדים הקוכליארים שנעשת עם שחרור התינוק מבית החולים

הבדיקה בוצעה פעמיים בבית החולים עפי דרישתי (בהפרש של יום) ויצאה כלא תקינה.

אני מאוד חוששת מאחר ואני נשאית של גן הקונקסין. אין לנו במשפחה אף אחד שהוא לקוי שמיעה וכן בעלי אינו נשא של הגן.

הפנו אותי לבדיקה חוזרת בעוד כחודש ואם תיכשל שוב יעשו בדיקת BERA

אני מאוד בלחץ... וחוששת מהתוצאות.. מה הסיכויים שביתי תהיה חרשת?.... ומה הסיכויים ללקוית שמיעה.... האם ייתכן כי בעוד חודש הבדיקה תהיה בסדר? או שניתן לומר כי מדובר בלקות שמיעה ....

אודה לתשובה בהקדם

בתודה בתיה

לקביעת תור
    סגירה
    בידקת שמיעה לתינוקות

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לתינוקות

03/03/2010

בתיה שלום
    ראשית רציתי לציין כי על-פי החוק תינוקות נבדקים פעמיים בבית החולים כשגרה, כך שגם אם לא היית מבקשת היא הייתה נבדקת פעם נוספת. בכל אופן, זה שהיא נכשלה פעמיים עדין לא אומר דבר על השמיעה שלה.
    הרבה פעמים מי שפיר נכלאים בחלל האוזן ומפריעים לנו לקלוט את התגובה של האוזן. לכן 95% מהתינוקות שנכשלים בבדיקת סינון השמיעה בבית החולים, עוברים בהצלחה את הבדיקה החוזרת (בעוד חודש).
    אני יודעת שההמתנה קשה, אך היא חשובה כי בפרק זמן זה מי השפיר יוצאים מחלל האוזן.
    אם את מאד לחוצה, תנסי להתקשר לבית החולים ולהקדים במעט את הבדיקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת -בדיקת שמיעה שנכשלה

ב
    04/03/2010

היי,
    תודה על התגובה המהירה,

מה זה אומר אם אני נשאית של גן הקונקסין (חרשות) ובעלי אינו נשא כמו כן אין אצלנו במשפחה אף אחד חרש או לקוי שמיעה,
    האם צריך ש-2 ההורים יהיו נשאים של הגן בכדי שהצאצא יהיה חרש? ואם אחד מההורים נשא אז מדובר בליקוי שמיעה בלבד במקרה הכי גרוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת -בדיקת שמיעה שנכשלה

04/03/2010

בתיה שלום
    כשלאדם יש 2 אללים של קונקסין (כלומר 2 הוריו היו נשאים), אז הוא יכול להיות לקוי שמיעה או חרש (לא ניתן לנבא). אלל אחד (מאחד ההורים), פירושו שגם הוא יהיה נשא שומע.
    עם זאת, התורשה של חרשות מאד מורכבת וישנם גנים רבים האחראים על חרשות ולא את כולם אנו מצליחים לזהות. וגם יתכנו מוטציות חדשות.
    לכן, אני נשארת עם תשובתי הקודמת, אל תעסיקי את עצמך במחשבות סרק. בהחלט יתכן שחששותיך הם לריק. המתיני בסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקלינאיות תקשורת
    נטע
    01/03/2010

הי , שלום לקלינאיות.
    רציתי לשאול אם מבחינת שיקום שמיעתי יש הבדל בין שיקום בעזרת מכשיר שמיעה לבין שיקום עם שתל כוכלארי?
    אני מושתלת ישנה- לאחרונה אני מרגישה שיש לי ירידה בשמיעה, אני חוששת אם טיפולי תרפיה אכן יוכלו להועיל לי. בנוסף, אני מרגישה טינטון לאחרונה. האם יש קשר???
    תודה רבה:-)

לקביעת תור
    סגירה
    לקלינאיות תקשורת

הוספת תגובה

• שקום שמיעתי

01/03/2010

הי נטע,
    משאלתך אני מבינה שאת מתכוונת לאימוני שמיעה ותוהה אם אימוני השמיעה לאחר שיקום עם מכשירים שונים מאלו עם השתל.
    אז התגובה בגדול היא שלא-אין הבדל . ההבדלים בעיקר הם בינאישיים בהתאם ליכולתיו השמיעתייות של המושתל/בעל מכשירי השמיעה.
    לגבי השתל - כדאי לחזור למרכז המשתיל ולעבור הערכה שמיעתית מלאה. יתכן ושינוי בכיווני השתל גם ישפר את הטנטון. לעיתים שתלל קוכלארי מוצע כטיפול לטנטון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאורינומה באוזן ימין
    ספיר
    27/02/2010

לפני כחודשיים אבדתי את השמיעה באוזן ימין .
    הופנתי לבי"ח לקבלת טיפול ( בדרך לבי"ח חזרה לי השמיעה)
    בבדיקת MRI התגלו הממצאים הבאים : ב RT CPA מודגם תהליך עוטף עצבים VII ו - VIII ומערב פתח פנימי של תעלת השמע בלבד ללא הרחבה משמעותית , בעלת אות איזואינטנסי בערכי T1 ו FLAIR והפיראינטנסי ב - T2 , מראה הגברה בולטת לאחר הזרקת גדולניום .
    ממדי התהליך כ - 10 *11*15 מ"מ .
    לסיכום מתאים לנאורינומה .
    שאלתי האם זה מסוכן וכיצד ניתן לטפל בבעייה זו ?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נאורינומה באוזן ימין

הוספת תגובה

• נאורינומה באוזן ימין

27/02/2010

את שאלתך את צריכה להפנות לרופא אאג.
    הממצאם מצביעים על-כך שעליך לחזור לרופא אאג בהקדם!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות ללקויי שמיעה
    רונית
    21/02/2010

שלום רב,
    אני פונה אליכם חברי פורום זה בבקשה לעזרה.
    אינני יודעת אם זה המקום הנכון לכתוב בו, אני ממש מקווה שכן כיוון שאני כבר אובדת עצות.
    יש לי אח בעל לקות שמיעה קלה, אשר אותה גילו כאשר היה בגן חובה.
    בבית הספר הסתדר ללא צורך במכשיר שמיעה וכן לכל אורך התיכון. כיום אחי בן 19 משרת בצבא בתפקיד לא קרבי כמובן אך בעייתו היא זו- הוא מעולם לא יצר קשרים חברתיים עם אנשים מעבר למסגרת בה הוא נמצא, כלומר בבית הספר ובצבא היו לו חברים אך רק לאותם השעות בהם הוא נמצא שם ולא מעבר אליהן . הוא מתבייש בלקות השמיעה שלו, לא מוכן לספר על כך לאף אחד ולכן מכיוון שהרבה פעמים לא שומע שיחות במלואן (אם מדברים למשל בטון נמוך) הוא מתרחק ואינו מתערב בשיחה. יש לציין שהוא בחור יפה תואר ואינטילגנט מאוד, אך בעל ביטחון עצמי מאוד מאוד נמוך בעקבות הלקות וכל היום לאחר שחוזר מהצבא מסתגר בחדרו עם המחשב עד שהולך לישון. הוא אינו מנסה ליצור קשרים חברתיים (אלא וירטואלים בלבד) . לאחרונה דיברנו על כך (לאחר הרבה שנים שהנושא לא נפתח) ונוכחתי לדעת שהנושא מפריע לו מאוד, אך הוא אינו יודע איך להתחיל וכיצד הוא יכול להתמודד.. יש לציין שאנחנו גרים בצפון הארץ.
    אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי מה אוכל לעשות בכדי לעזור לו, יש לציין שלגביי קבוצות חברתיות שונות כמו בשמע או בארגון בקול, אין הוא מעוניין ללכת כיוון שהוא מעוניין להשתלב בחברה השומעת כדבריו, והוא מרגיש כי הלקות והכרה בה מעצימה את תחושותיו שהוא לא אדם רגיל.
    ממש אשמח לתשובה בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    אחות ללקויי שמיעה

הוספת תגובה

• אחות ללקוי שמיעה

ענת כוכבא
    21/02/2010

לרונית שלום!הצטערתי מאוד לקרוא על מצוקתו של אחיך ועל מצוקתך כתוצאה מכך. חבל שאחיך נותן ללקות שמיעה קלה לנהל לו את החיים. הרי לכל אחד מאיתנו יש מגבלה כלשהי - בולטת יותר או פחות. אדם אינו יכול לחיות את חייו דרך המגבלה אלא עליו ללמוד לחוית עם המגבלה, שהינה חלק אינטגרלי ממנו. ברגע ההשלמה עם קיומה היא מפסיקה לשלוט בחייו וניתנת לטיפול. לגבי הטיפול הייתי ממליצה על יעוץ פסיכולוגי ועל התאמת מכשירי שמיעה נסתרים, בהתאם לצרכיו של אחיך. רק ברגע ההשלמה עם הלקות והטיפול בה יוכל לדעתי אחיך לפתוח דף חדש בחייו. לכן שוב - תחילה יעוץ פסיכולוגי , אשר יוכל להביא אותו לשלבים הבאים והמאושרים יותר בחייו.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - המשך

רונית
    24/02/2010

תודה רבה על התגובה
    השאלה שלי האם את מכירה שם של פסיכולוג מהצפון (אזור נהריה קריות חיפה) שמתמחה בתחום כזה ויוכל לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה- המשך

ענת כוכבא
    24/02/2010

רונית! אסור לי להמליץ בפורום על מקומות / אנשים/ מוצרים. בחירת פסיכולוג הינה מאוד אישית ,כי מדובר בבחירת מטפל, שנחשפים בפניו ולכן חייב להיות חיבור בין המטפל למטופל. כדאי להסתכל באינטרנט באתרי פסיכולוגים ופסיכוטרפיסטים ולמצוא מספר אנשים, איתם אפשר ליצור קשר ראשוני ולהתרשם ממידת ההתאמה לאחיך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא של גלי
    15/02/2010

הילד שלי בן 5 וחצי. מגיל צעיר סובל מנוזלים באזניים למרות שמדי שנה יש שיפור במצב. לפני כשנה עשינו לו בדיקת שמיעה, שהראתה ירידה של 30דצ' בשתי האזניים. הרופא המליץ על ניתוח כפתורים ואנחנו החלטנו לחכות בלי שום טיפול.
    השנה הגננת טענה שיש לו "בעיה בהקשבה" בפעילויות שונות ולכן בדקנו שוב והתוצאה היא שבאוזן ימין יש ירידה של 10 דצ (תקין) ובאוזן שמאל ירידה של 20 דצ. מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה? עוד חצי שנה הוא עולה לכיתה א'...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ענת כוכבא
    15/02/2010

לאמא של גלי שלום! ליקוי של 10 דציבל נכלל עדיין בתחום הנורמה עבור ילדים, אך ליקוי של 20 דציבל נכלל כבר בליקוי שמיעה - אמנם קליל,אך בהחלט מהותי עבור התפתחות תקינה ותהליכי למידה תקינים, שמאפשרים למצות את הפוטנציאל של הילד. מכיוון שליקוי בשמיעה, שמקורו באוזן התיכונה אינו קבוע ועקבי, אי אפשר לדעת בכל רגע נתון מה מצבו השמיעתי של בנך. לכן אם הייתי אמו של גלי, הייתי עושה כל הנחוץ לשיפור וייצוב של שמיעתו וזאת ע"מ למנוע ממנו להשקיע מאמצים בשמיעה במקום בתהליכי למידה רגילים. תתיעצו שוב עם רופא ואל תחכו, כי ההמתנה הינה על חשבונו של בנך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שמיעה
    לולי
    10/02/2010

מה מקור טינטון באוזניים והאם יש פיתרון.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שמיעה

הוספת תגובה

• הפרעות שמיעה

ענת כוכבא
    10/02/2010

ללולי שלום! מקורו של טנטון אינו אחיד וחד משמעי. לכן חשוב ביותר לאבחן אותו בהסתכלות רחבה מאוד על ממצאים רפואיים שונים. אני ממליצה לפנות לרופא א.א.ג. המתמחה באבחון וטיפול בטנטון, אשר יידע גם להפנות אותך לבדיקות מתאימות. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקות שמיעה באוזן אחת
    חיה
    04/02/2010

מהם הגורמים ללקות שמיעה באוזן אחת?האם יתכן שהבעיה על רקע גנטי?

לקביעת תור
    סגירה
    לקות שמיעה באוזן אחת

הוספת תגובה

• לקות שמיעה באוזן אחת

ענת כוכבא
    07/02/2010

לחיה שלום! ליקוי חד צדדי בשמיעה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו מחלות, סיבות מבניות מולדות או סיבות תורשתיות.צריך להתיחס לאופי הליקוי וזמן הופעתו על מנת להחליט מה מקורו. לשם כך רצוי להתייעץ עם רופא א.א.ג. מומחה,אשר יחליט באילו בדיקות להיעזר על מנת להגיע למקור הבעיה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה