פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות בדיקה אודיולוגית לילד בן 8 ח
    רינת דריקס
    04/02/2010

שלום רב!

מאחר ובני לא עבר בדיקת שמיעה בטיפת חלב רופא אא"ג הפנה אותנו לבדיקה אודיולוגית מאחר ולא מצא נוזלים או בעיה כלשהיא.

תוצאות הבדיקה היו אוזן ימין 35

אוזן שמאל 55

כעת הפנו אותנו לבדיקת ברה.

ברצוני לדעת מהי אמינות הבדיקה האודיולוגית מאחר והממצאים לא טובים

והאם בבדיקת ברה הממצאים יהיו דומים האם זה מצריך מכשיר שמיעה או טיפול מיוחד?

ברצוני לציין שבני נולד פג במשקל של 1800 בשבוע 32

ועוד דבר ששמתי לב הוא שתמיד היה לו, עד לא מזמן, כמויות גדולות של שעווה באוזן.

יש לציין שהוא עבר בדיקת סינון שמיעה כשנולד .

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמינות בדיקה אודיולוגית לילד בן 8 ח

חגית שגיא
    07/02/2010

רינת שלום,
    בדיקה לילד בן 8 חודשים אינה מדויקת כמו בדיקה של מבוגר מכיוון שהתגובות של ילד בן 8 חודשים אינן מדויקות וברורות כמו אלו של מבוגר, אך לרוב אנו רואים כי התוצאות משקפות את מצב התפקוד השמיעתי של הילד.
    בדיקת הברה, מכיוון שלא מסתמכת על תגובות של הנבדק, מדויקת יותר אך בודקת צלילים מסויימים ולא מקיפה כמו בדיקה התנהגותית.
    והיה והממצאים של בדיקת הברה יהיו דומים לאלו של הבדיקה ההתנהגותית - הכל תלוי במצב האוזן, במידה ויש שעווה או נוזלים (יתכן והשעווה מנעה מהרופא לראות את הנוזלים) יש לטפל בהם ואז לבדוק שנית.
    במידה ואין בעיה של חסימת צליל (דלקת/שעווה/נוזלים/בבעיה מבנית באוזן וכד') והתוצאות נשארות כפי שתיארת, אז יש לברר על אפשרויות טיפול אחרות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת FF לילדה בת 2.5 שנים
    יאיר
    31/01/2010

קיבלנו תוצאות של כל התדרים 35 בשתי האוזניים
    והערה כי ב-85 דציבלים נצפתה תגובה של STARTLE
    האם ניתן לקבל הסבר קצר לצורך הבנת התוצאות וקצת שקט נפשי
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת FF לילדה בת 2.5 שנים

ענת כוכבא
    31/01/2010

ליאיר שלום! תוצאה של 35 דציבל בכל התדרים בגילה של בתך מצביעה על ליקוי קל בשמיעה. צריך לחבר את התוצאה למצבה הבריאותי: האם סובלת מנוזלים באוזניים, דלקת אוזניים, הצטננות חזקה? אם כן, זה יכול להסביר את התוצאות . לכן עליכם לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא א.א.ג.
    אשר יבדוק אותה ויתאים לה טיפול לפי הצורך. חשוב לחזור על בדיקת השמיעה לאחר הטיפול ע"מ להתרשם מהשפעתו על השמיעה.לגבי ההערה אודות תגובה ל-Startle : בדיקה זאת מבוצעת עד גיל שנה בלבד מאחר ומעבר לגיל זה אין לה משמעות, לכן מוזר לי שהבדיקה בוצעה לבתך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יאיר
    31/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות פתאומית
    מיה
    31/01/2010

לפני כשבוע בעלי הרגיש שנסתמה לו האוזן. לאחר מספר ימים הוא הגיע לרופא שהפנה אותו לבדיקת שמיעה ולאחר מכן שלח אותו לבי"ח מחשש לתקיפת וירוס שגורם לחרשות פתאומית. לאחר מספר בדיקות והתייעצות עם רופאים לאור תוצאות הבדיקות, הומלץ לחכות מספר ימים ולבצע בדיקת שמיעה נוספת ולאור תוצאותיה להחליט על טיפול. שאלתי היא, במידה וזה אכן וירוס/חיידק - האם זה מדבק? היום משעות הבוקר גם אני מרגישה שאוזן שמאל שלי סתומה ללא סיבה (צינון, קינוח אף וכו') האם יש סיכוי שנדבקתי מבעלי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרשות פתאומית

הוספת תגובה

• חרשות פתאומית

ענת כוכבא
    31/01/2010

למיה שלום! אינני מומחית לאפידמיולוגיה, לכן אני ממליצה להפנות את השאלה לרופא א.א.ג.. לגביך-עליך לפנות מיידית לרופא א.א.ג., כי אם אכן גם את סובלת מאותה בעיה,קיימת חשיבות מרבית לטיפול במים הראשונים. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיית שמיעה?
    מרגה
    28/01/2010

שלום,

יש לי תינוקת בת 4 חודשים.
    היא מגיבה לרעשים חזקים, מקשקשת הרבה (אר,בא וכו'), מביעה רגשות שמחה והתלהבות ומביעה חוסר רצון מדברים, אך לא מפנה את הראש למקור הרעש בדרך כלל.

האם נראה שיש לה בעיית שמיעה או שזה עניין של זמן והתפתחות?

אני מאוד מודאגת ואשמח לתשובה במהרה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש בעיית שמיעה?

הוספת תגובה

• האם יש בעיית שמיעה

ענת כוכבא
    28/01/2010

למרגה שלום! הדרך היחידה לוודא את מצב שמיעתה של התינוקת היא בדיקת שמיעה. לכן פני לרופא ילדים ובקשי הפנייה לבדיקה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לענת
    אברהם
    26/01/2010

לענת שאלה חשובה ביותר, לגבי תשובתך אלי התאמה מכשיר שמיעה לריקודי עם, לי נח להגיע לסניף הדים בקריון שבקרית ביאליק , בזבולון , מה לומר להם איזה מכשיר לקחת , ואיך יתאימו לי, במחיר סביר אני בן73 תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לענת

הוספת תגובה

• שאלה לענת

ענת כוכבא
    26/01/2010

לאברהם שלום! התאמת סוג המכשיר מתבצעת על סמך נתוני השמיעה שלך וגם הצרכים שלך. לכן כאשר אתה פונה לקבוע תור, עליך לציין בפני המזכירה אם יש בידך בדיקת שמיעה עדכניץ (מחודשים אחרונים) - אם אין, יקבעו לך תור שיכלול זמן לבדיקת שמיעה. חשוב שתביא איתך את בדיקות השמיעה מהעבר. בפגישה עם קלינאית התקשורת עליך לפרט לגבי הצורך שלך לתכנית שמיעה מיוחדת לשימוש בעת השתתפותך בחוג ריקודי העם. פתרון כזה קיים במספר רמות מחיר, כך שאני בטוחה , כי יימצא הפתרון המתאים לך אישית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלצול באוזן כתוצאה מבדיקת שמיעה
    עמרי
    23/01/2010

שלום.
    נערכה לי בדיקת שמיעה (תא סגור, אוזניות ונתבקשה תגובה למגוון של צפצופים שהושמעו..) הבדיקה העלתה שהשמיעה שלי תקינה ואפילו "טובה" (תוצאה לא פורמלית שנאמרה על ידי הטכנאית שערכה את הבדיקה). כשהסתיימה הבדיקה החלה הרגשת אטימות באוזן שמאל + צפצוף קבוע.. כעת יומיים לאחר הבדיקה הצפצוף וההרגשה נמשכים ללא שינוי. מה עושים?

הוספת תגובה

• צלצול באוזניים כתוצאה מבדיקת שמיעה

חגית שגיא
    23/01/2010

עמרי שלום,
    בדיקת שמיעה לא חושפת את הנבדק לפגיעה בשמיעה. חשיפה לצפצופים השונים בבדיקה יכולה בהחלט לגרום להופעה של טנטון (הצלצולים אותם אתה שומע) אשר אמורים לחלוף לאחר תקופה מסויימת.
    אני מציעה שתגש לרופא אא"ג ולבדיקה חוזרת. במידה והכל ימצא תקין כל שיוותר לך הוא לחכות שהתופעה תחלוף.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילצולים באוזניים
    נט
    21/01/2010

שלום
    אני מקווה שאני שואלת את השאלה במקום הנכון.
    אני לא סובלת בדרך כלל מליקוי שמיעה, אבל היום השתתפתי בניסוי שבמשך שעתיים מבצעים בדיקה בעזרת MRI, וכעט אני שומעת צילצולים באוזניים.

האם יתכן וזה יהפוך לסימפטום קבוע ויפגע בשמיעה שלי?
    יש משהו שאפשר לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צילצולים באוזניים

הוספת תגובה

• צילצולים באוזניים

ענת כוכבא
    23/01/2010

לנט שלום! צלצולים באוזניים יכולים להופיע ולחלוף מעצמם ,לכן נדרשת תקופת התאוששות למערכת השמע ע"מ לראות מה קורה. אני ממליצה לך להמתין כשבוע ימים ואם התופעה אינה חולפת מעצמה, פני לרופא א.א.ג. , אשר יפנה אותך גם לבדיקת שמיעה. יתכן שיומלץ לך בהמשך ובמידת הצורך לעבור אבחון טנטון (כך נקראים צלצולים באוזניים).אלה האופציות העתידיות, ובינתיים - סבלנות! בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל וכבדי שמיעה
    עינת
    20/01/2010

האם יש אנשים כבדי שמיעה בעלי יכולות שיווי משקל גדול

לקביעת תור
    סגירה
    שיווי משקל וכבדי שמיעה

הוספת תגובה

• שיווי משקל וכבדי שמיעה

חגית שגיא
    20/01/2010

עינת שלום,
    האם הכוונה לאנשים כבדי שמיעה שבזכות הפגיעה הזו קיימת יכולת שיווי משקל מפותחת יותר?
    אם זו אכן שאלתך אז ראשית אני לא כ"כ בטוחה למה הכוונה בשיווי משקל מפותח יותר
    ושנית אין כל סיבה מדוע פגיעה באבר השמיעה תגרור יכולת שיווי משקל טובה יותר
    ההפך הוא הנכון יש גורמים שונים שיכולים לגרום לירידת שמיעה ופגיעה בשיווי המשקל בשל הקשר שבין אבר השמיעה ואבר שיווי המשקל

מקווה שזה עונה לשאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה מיוחד?
    אברהם
    20/01/2010

נכבדי אני בן 72 רוקד ריקודי עם , וזקוק למכשיר שמיעה, רוקד עים אטמים שנים רבות, לאחרונה גם זה לא עוזר, ושאלתי האים יש מכשיר שמיעה שהוא עמיד לרעשים מהסביבה,? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה מיוחד?

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה מיוחד?

ענת כוכבא
    20/01/2010

למר אברהם שלום! תחילה , על מנת להיעזר במכשירי שמיעה, עליך לסבול מליקוי בשמיעתך. אם זהו המצב, ניתן לתכנת במכשירי השמיעה שתרכוש תכנית מיוחדת לחוג ריקודי עם, בה יבצעו מערכות שבמכשיר השמיעה פעולה של הנחתת רעשי רקע עד לרמה ,שנוחה לך,מכיוון שהיום מכשירי השמיעה הינם דיגיטליים, קיימת גמישות רבה בתכנות שלהם עבור סוגים שונים של סביבות שמיעתיות. אין לי ספק, שתוכל להינות יותר עם מכשירי שמיעה (אם אתה אכן זקוק להם)מאשר עם אטמי אזניים.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם לא משתמשים במכשיר שמיעה
    לימור
    20/01/2010

בני בגיל 17 הוא ליקוי שמיעה מגיל 3 והרכיב מכשיר עד גיל 12 בערך ומאז הוא לא מוכן להרכיב מכשיר,עשינו בדיקת שמיעה והמצב השמיעתי לא הדרדר אבל הבוחן הפחיד אותי בזה שהוא אמר שהשמיעה שלו תלך ותדרדר עד לאיבוד השמיעה בכלל אם הוא לא ירכיב מכשיר ובעתיד המכשיר לא יעזור לו בבקשה רוצה תשובה האם הוא צדק ועלי להכריח את בני להרכיב מכשיר לפחות כמה שעות ביום אודה לתשובה מהירה אני מאוד לחוצה

הוספת תגובה

• מה קורה אם לא משתמשים במכשירי שמיעה

ענת כוכבא
    20/01/2010

ללימור שלום! כאשר קיים ליקוי שמיעה ולא נעזרים במכשירי שמיעה, עשויה להווצר ירידה ביכולת פענוח הדיבור וזאת עקב העדר גרייה מתאימה לאוזניים. כמות הגירויים שמגיעה למרכז השמיעה במוח מופחתת עקב הליקוי ולכן מתרחש הליקוי הנוסף. לכן אם בעתיד בנך ירצה להרכיב שוב מכשירים, הוא עשוי ליתקל בבעיה של יעילות פחותה של המכשירים עבורו.אולי ניתן לשקול התאמת מכשירי שמיעה אסטטים יותר, איתם בנך ירגיש נוח יותר מבחינה קוסמטית וכמובן חברתית. אין ספק כי הרכבת מכשירי השמיעה חיונית עבורו מכל הבחינות ואסור לאפשר לו לברוח מזה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה "פתאומי" ילדה בת 7
    יעל
    19/01/2010

אני כותבת "פתאומי" כי ככה זה מבחינתי. היום זה נפל עליי כרעם ביום בהיר. ביתי בת 7 והתלוננה בחודשים האחרונים שהיא לא שומעת טוב. לפני יומיים עשינו לה בדיקת שמיעה שאבחנה שהילדה לא שומעת כלל באוזן שמאל ובאוזן ימין יש גם ירידה קטנה. אני חייבת לציין שהילדה בכיתה א'. התפתחה כמו שצריך. הן מבחינת דיבור והן מכל שאר הבחינות.
    הבוקר היינו אצל רופא א.א.ג ששלל נוזלים באוזניים ופשוט בישר לי שהילדה לקוית שמיעה!!!!!!!?
    הופנינו לבדיקת שמיעה נוספת שאני ביקשתי (לא מיוזמת הרופא) ולבדיקת CT אוזניים.
    אני נורא מבולבלת ונסערת. אני פשוט לא מבינה איך פתאום הילדה שלי מוגדרת כ"לקוית שמיעה"? איך לא עלינו על זה שהיא לא שומעת באוזן אחת?הגננת, המורה?....
    ואם זה לא מום מולד, האם איבוד שמיעה באוזן יכול להיגרם פיתאום ככה?הילדה בריאה, לא סובלת משום דבר לא שיגרתי.
    אני די אובדת עצות.
    תודה.

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה "פתאומי" ילדה בת 7

ענת כוכבא
    19/01/2010

ליעל שלום! קשה לי מאוד לענות על שאלתך. את התשובות צריך לחפש בכל הבדיקות ובכל ההיסטוריה הרפואית של בתך.מה שחשוב כעת זה להתייחס ללא פניקה למצב. אם הבדיקות הנוספות יחזקו את האבחנה הנוכחית, עליכם לפנות בהקדם לארגון "שמע" לקבלת עזרה מקיפה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרש בבדיקת שמיעה בין pta לבין srt
    יוחאי
    16/01/2010

האם יתכן שבבדיקת שמיעה pta יצא 35db וה-srt יהיה 40db.
    והאם זה יכול להיות גם ההפך: pta=40db ו srt=35db

הוספת תגובה

• הפרש בבדיקת שמיעה בין pta לבין srt

17/01/2010

ככלל, SRT ו-PTA צריכים להיות זהים. הבדל של 5 אינו משמעותי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק לקוי שמיעה
    נופר
    10/01/2010

בני בן השנתיים לקוי שמיעה מולד. יש לו מכשירי שמיעה שאתם מצליח לשמוע. לא שתל.
    כמו כן סובל מפרכוסים ולכן מקבל טיפול תרופתי קבוע של למיקטל.
    אני בהתלבטות האם להשאירו בגן רגיל או להעבירו לגן מיחא. הייתי רוצה לקבל תשובות של בעד ונגד עמ שאוכל להחליט.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לקוי שמיעה

הוספת תגובה

• תינוק לקוי שמיעה

חגית שגיא
    10/01/2010

נופר שלום,
    אינני מכירה את בנך, את ירידת השמיעה שלו, את תפקודו השמיעתי בעזרת מכשירי השמיעה את העירנות השמיעתית שלו לסביבה ואת מצבו השפתי וההתפתחותי, וכן אין אני מכירה את גן הילדים בו הוא מבקר (או יבקר) מספר הילדים שמבקרים בו, העירנות של הצוות לבעיית השמיעה של ילדך וכיצד הוא מתפקד שם.
    ולכן אין באפשרותי לתת לך טענות בעד מסגרת חברתית זו או אחרת.

לשם כך קיים במיח"א צוות תומך שיכול לתת לך את כל העובדות והנקודות אותן עליך לקחת בחשבון לפני שאת מקבלת את ההחלטה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שתוף פעולה בבדיקת שמיעה
    אביב
    07/01/2010

שלום
    בני בן 4. בהיותו עובר נדבק ב CMV.
    הוא נולד בריא, היינו במעקב שמיעה ליתר בטחון שכלל בדיקת ברה ושתי בדיקות בתא אקוסטי, כולן היו תקינות, ושוחררנו ממעקב בגיל שנה וחצי.
    לאחרונה אני ואביו מתרשמים שהוא שואל הרבה "מה" ואנחנו צריכים לחזור על דברינו.
    בגלל הCMV החלטנו שנבצע בדיקת שמיעה (בקופ"ח), אך בזמן הבדיקה הילד סרב לשתף פעולה ולחבוש אזניות (הכנתי אותו לבדיקה אך לא לאזמניות מכיוון שבגיל שנה וחצי לא נעשה בהן שימוש ולא ידעו אותי כיצד תתנהל הבדיקה כיום).
    אני מעונינת בעצה- האם להתעקש על הבדיקה? הילד מדבר שוטף, הוגה את כל ההגאים, שר שירים, אינו נוחר, וחוץ ממני ומאביו איש לא הבחין שיש בעיה.
    אם לבדוק בכל זאת- האם בדיקה במכון פרטי עשויה להיות יותר ידידותית?
    אשמח לקבל המלצות על מכונים פרטיים באזור רחובות
    וכן עצות כיצד להתמודד עם אי שיתוף פעולה.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• אי שתוף פעולה בבדיקת שמיעה

ענת כוכבא
    07/01/2010

לאביב שלום! צר לי שנחלתם אכזבה בחווית בדיקת שמיעה התנהגותית של בנכם. הדרך הכי טובה להכינו לבדיקה היא דרך משחק קולות עם אוזניות: תרכיבו לבנכם אוזניות גדולות על האוזניים ואם אפשר גם אתם תרכיבו אוזניות. תשמיעו בתורות קולות שונים ומשונים וכל פעם שמישהו שומע- מניח משהו כמו חלק ממגדל או פאזל. בדיקת שמיעה התנהגותית בגיל 4 הינה חוויה של משחק ולא צריכה לגרום לילד לסרב לשתף פעולה. אינני יכולה להמליץ בפורום על מכון ספציפי, אך הכי פשוט תבדקו בקופה, בה אתם מבוטחים את האפשרויות, העומדות לרשותכם. וכן - כדאי לחזור על הבדיקה למען השקט הנפשי שלכם. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    רועי
    07/01/2010

שלום רב ביום שבת האחרון בלילה נחשפתי לצופר -סירנה של ניידת משטרה בצורה חד פעמית וחזקה צמוד לאוזני השמאלית במרחק של כחצי מטר לערך מאותו רגע הרגשתי תחושת סתימות באוזן השמאלית ולחץ יום למחרת הלכתי לבדיקה אצל רופאת אאג שאמרה לי שחיצונית הכל בסדר ושלחה אותי לבדיקת שמיעה ביום שלישי בבדיקות שעשיתי שלושה ימים לאחר המקרה אובחנה שמיעה בגדר הנורמל באוזן השמאלית וירידה של 5 דציבל באוזן ימין הרופאה אמרה לי שמבחינה אובייקטיבית הכל בסדר ואמרה לי להגיע למעקב בעוד שלושה חודשים שאלתי היא מהי אותה תחושת אטימות ולחץ באוזן שלא עוברת לי האם זה זמני או קבוע וכצד יכול להיות שאני מרגיש הרגשה זו למרות בדיקת שמיעה תקינה האם עלי לפנות למיון או לגורם אחר כדי להציל את האוזן או לחכות שה יעבור מעצמו אם בכלל אודה לכם אם תענו לי על שאלותי לציין שהייתי עם שמיעה מצויינת לפני המקרה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ענת כוכבא
    07/01/2010

לרועי שלום! חשיפה לרעש חזק יכולה בהחלט ליצור תחושה של אטימות ללא נזק ממשי בשמיעה. אם השמיעה לא נפגעה סביר להניח , כי האטימות תחלוף מעצמה ללא כל טיפול. עליך להמנע בינתיים מלהחשף לרעשים חזקים, כולל מוסיקה רועשת ע"מ לאפשר לאוזן להתאושש. אם בכל אופן בעוד מספר ימים תמשיך לחוש אותה אטימות, פנה שנית לרופא א.א.ג לברור נוסף של מקור האטימות.
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רועי
    08/01/2010

תודה ענת על המידע רופאת האאג אמרה לי להגיע לביקורת רק בעוד שלושה חודשים האם לחכות את משך הזמן הזה במידה וזה לא יעבור כמו כן תופעה נוספת שיש לי מאז אותו מקרה היא רגישות גבוהה באוזן שמאל כאשר אני בקרבת צעקות או רעש חזק אני ממש מרגיש כאב באוזן בלתי נסבל האם גם תופעה זו קשורה ויכולה לחלוף מעצמה או מדובר בתהליך בלתי הפיך חשוב לי לציין שאני מאוד מוטרד שיש לי נזק בלתי הפיך באוזן ואבקש ממך לחוות דיעה האם לפי כל התופעות אכן זה כך או שיש מקום לאופטימיות בתודה רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

08/01/2010

רועי שלום
    אין ספק שחשיפה לרעש חזק מזיקה לאוזן. הפגיעה היא פגיעה ממשית באוזן שעשויה להחלים בחלקה או במלואה תוך פרק זמן מסוים. עם זאת, תהליכי החלמה לוקחים זמן. אם נפצעת יקח מספר ימים או שבועות לפצע להחלים. כרגע אין דרך לשפר את הריפוי על-ידי התערבות כלשהי ולכן אין ברירה אלא להמתין לתהליך ההחלמה הספונטני. ההמלצה היחידה היא להמנע מחשיפה נוספת לרעש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה דחופה

רועי
    09/01/2010

תודה רבה על העזרה אבקש לדעת שוב בהמשך לבעיה שהצגתי יש לי רגישות גבוהה באוזן שגורמת לי להתרחק מצלילים חזקים שממש מכאיבים לי באוזן תופעה שלא היתה לי לפני הפגיעה האם זה אופייני לפגיעה שחוויתי והאם זה יסתדר מעצמו לציין שממש איני יכול לשמוע רעשים חזקים באוזן שמאל מבלי שתכאב לי האוזן תודה רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה דחופה

09/01/2010

רועי, אני מבינה את דאגתך, אך כרגע אין מה לעשות בנידון. ולגבי האם תחושת הרגישות לקולות חזקים תעבור (בשפה מקצועית-היפראקוזיס) לא ניתן לדעת - יתכן שכן ויתכן שלא. לשוטים ניתנה הנבואה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה