מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקוי שמיעה לילד בן שנתייםעלאדין27/09/2010
בהתחלה לחשתי מ"מ שלא יתעורר
היה לו דלקות אוזניים חוזרות
היתי מרגיש ראש שלו כמו אש אבל אין לו חום
הילד בלבל אותי,לפעמים גיב ולפעמים לא
בדיקות עשיתי לילד
תוצאת בירה שאני ממליץ לכל ההורים שיעבירו בנם בדיקה זו קבעה
אוזן ימין 45DB
אוזן שמול 55-60 DB
בבדיקת בהולת עצם בגירו נקישה בעוצמה 40DB אין תגובה
ישלי הרבה שאילות
1- יתכן שישנה דלקת בעצב?
2- איך נין לדעת?
3-איזו בדיקה צריך?
4-החום שרגשתי בראש לו אשר היה מזיע היה סיבה לאובדן השמיעה ?
5- איך ניתן לדעת אם הוא נולד כך או ניהיה לו?
6- אם הנזק נהיה עקב דלקת האם ניתן לרפות?
7- איזי תכונות צריך לקחת בחשבון ע"מ לקבוע סוג מכשיר השמיעה?
8- האם ישנם עוד בדיקת שניתן לבציע?
9- צילום CT אומר משהו?
10- באיזי חלק בעצב לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
27/09/2010עלאדין שלום
יש לך שאלות רבות ואני מבינה את דאגתך, אך כעת צריך לפעול צעד צעד בכמה מישורים:
מתיאורך נשמע כי לילדך יש ליקוי שמיעה בינוני תחושתי עצבי בשתי האוזניים. עם זאת, עד כמה שאני מבינה כרגע יש בידך בדיקת ברה בלבד וזה לא מספיק בכדי לענות לכל השאלות.
שאלות רבות שהעלת נוגעות למקור הלקוי: קשה מאד לדעת מה המקור. אך יש דברים שיעזר לנו להבין. לדוגמא: ברוב בתי החולים באץ יש בדיקת סינון שמיעה - חשוב לבדוק אם הוא ביצעבדיקה זו. אם הוא ועבר את הבדיקה בהצלחה - סימן שליקוי השמיעה הופיע מאוחר יותר בחייו. בנוסף נהוג להפנות את הילד לברור של אאג שיבדוק אם יש נוזלים באוזניים. הרופא מפנה לבדיקות נוספות בנוגע למקור בדיקות דם ובדיקות CT. כמו-כן, האם אתם בצעתתם בדיקות גנטיות ללקוי שמיעה?
עם זאת, יתכן מאד שאחרי ברור מקיף עדין לא יימצא גורם ברור לליקוי השמיעה.
מאד חשוב לא להתמקד בעבר - במה היה ומה גרם אלא לנסות להסתכל קדימה ולראות איך ניתן לעזור לילד. מכון שמיעה מוכר יכול בהחלט לסייע לך לבחור מכשיר שיתאים לילדך ולליקוי השמיעה שלך. יסבירו לך אילו תכונות קיימות ומה רלוונטי.
כמו-כן אני מציעה לפנות למיח"א שזו מסגרת של משרד החינוך לילדים לקויי שמיעה. הם יעזרו לך למצוא את דרכך בסבך הבירוקרטיה ויידעו אותך לגבי הזכויות שלכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
עלאדין27/09/2010תודה רבה
אני מתמקד בעבר כיוון שמתכננים להביא עוד ילדים
אם הוא נולד כך אז נדאג לבדיקות לפני ובזן ההריון
אם לא נוד כך אז אני אעשה המקסימום לדעת הסיבה ע"מ להמנע עם הילדים הבאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקוי שמיעה לילד בן שנתיים
ענת כוכבא27/09/2010שלום לך! על מנת לתכנן את העתיד עליכם לעבור יעוץ גנתי, אשר יקל עליכם בקבלת ההחלטות.
נכון להיום יש לכם ילדון, שזקוק לכל עזרתכם ותשומת לבכם על מנת לעלות על הדרך הנכונה בתהליך ההתפתחות התקין ביותר שרק ניתן. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן שנה ושבעה חודשים הומלץ ברהמיטל24/09/2010זה אכן מה שנעשה אך יש לי מס' שאלות
הילד נעמד רק לאחר ניתוח כפתורים לפני היה לו ניתוח שקד שלישי יש מסכת של א.א.ג .
אין משהו שמעיד על בעיה ישנו מעקב של פזיוטרפיסטית אךיחד עם זאת ישנו עיכוב מחסום הוא הולך מסביב לקיר או חפץ אך לא מהתהלך לבד רק נעמד רוצה ולא רוצה
שאלתי העיקרית:
מה אם הבדיקה יוצאת תקינה ואין בעיה בשמיעה מה אז הילד לא מדבר רק אבא
הוא לא נראה בבועה הוא מגיב משחק במשחקים מוסיקה חייכן ומשום מה הכל בעיכוב אני לא חיה עפ"י הספר אך אני בהחלט מתחילה לדאוג אין לי בעיה להתמודד עם הכל אך האי וודאות זה מוציא אותי מן הדעת יכול להיות שבגיל הזה הילד יכול להבין שזה מעסיק אותנו סביבו יש לו אחות בכורה והיא מאוד אוהבת אותו ומשחקת איתו מה עליי לעשות האם יש מידע מכוון
אני אובדת עצות
אשמח לתשובה תודה מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנהושבעה ודשים
חגית שגיא25/09/2010מיטל שלום
כשש חשד תמיד כדאי לאבחן
את אומרת שבנך במעקב פיזיותרפיה וזה טוב - הם יוכלו לתת לך הנחיות כיצד לקדם את ההתפתחות המוטורית של בנך
כך גם לגבי השפה,כדאי לקבוע אבחון קלינאית תקשורת, כמובן שעדיף שהאבחון יעשה לאחר שיש מידע על מצב השמיעה. באבחון תוכלי קבל תשובות טובות יותר והנחיות כיצד לקדם את ההתפתחות השפתית
שלו
אם את מרגישה שיש עיכוב כללי בהתפתחות שלו, את יכול לפנות למכון להתפתחות הילד שם הוא יוכל לעבור אבחון מקיף הכולל את התחומים שהזכרתי קודם ותחומים נוספים, ואז תקבלי את התשובות המקיפות ביותר.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת אוזניים ונוזליםאמא20/09/2010שלום...
התינוק שלי כמעט בן 7 חודשים הוא סובל הרבה מדלקת אוזניים בנוסף יש לו נוזלים באוזניים...
רציתי לברר האם זה יגרום לו בעתיד לליקוי שמיעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדלקת אוזניים ונוזלים
ענת כוכבא20/09/2010לאמא המודאגת שלום! נוזלים ו/או דלקות אוזניים מהווים גורם מפריע לשמיעה, אך אם הם מטופלים בזמן ובצורה הנכונה , שמותאמת לילדך סביר להניח, שיחלפו מבלי לגרום לליקוי בשמיעה בעתיד. תהיהי עם יד על הדופק ותקפידי שילדך יבצע בדיקות שמיעה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטינטוניםצחי14/09/2010מהשרות הצבאי (30 שנים) יש לי טינטונים בשתי האוזניים וירידה בשמיעה - לפני כ - 10 שנים הלכתי לבדיקת מומחה ממשרד הבטחון והוא אמר שמכשיר שמיעה לא יועיל ואולי אף יזיק.
האם מאז יש התפתחות בנושא - האם יש היום מכשירים משופרים שעשויים לתת מענה בעיקר לבעיה הירידה בשמיעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בטינטונים
ענת כוכבא16/09/2010לצחי שלום! הופתעתי מאוד ממה שכתבת , מכיוון שידוע מזה שנים רבות, כי אחת הדרכים המוצלחות לטפל בטנטון, אשר מתלווה לירידה בשמיעה היא הרכבת מכשירי השמיעה. הטנטון הינו צליל הנשמע מתוך הגוף והוא בעל עוצמה נמוכה ( מספר דציבלים)לכן הוא מורגש יותר, כאשר ליקוי בשמיעה מונע מהאדם לשמוע את סביבתו.זה כמו שנאטום את האוזניים ואז נשמע חזק יותר את הנשימה שלנו או את קולות הדופק. ברגע שמרכיבים מכשירי שמיעה, נחשפים יותר למציאות הקולית היומיומית ואז הטנטון מורגש ומטריד פחות. נכון להיום כל מכשירי השמיעה מבוססים על תכנולוגיה דיגיטלית, המאפשרת להגיע לתוצאות מדויקות מאוד על מנת לפצות את המשתמש על ליקוי בשמיעתו. לכן אני ממליצה לך בחום לעבור התאמת מכשירי שמיעה ולהתנסות בהם. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית שלוםמאיה13/09/2010מה שלומך?בטח אינך זוכרת אותי עבדתי איתך במיח"א ת"א לפני מס שנים
רציתי להתייעץ איתך בנושא הגנטיקה שאינה מובנת לי
קצת רקע על עצמי והמשפחה: בעלי חרש בן להורים שומעים (שהם בני דודים) ולו אח שומע ואח נוסף חרש שנשוי לאישה חרשת ונולדה להם בת חרשת.
אני בת להורים שומעים,אחות גדולה שומעת ואח קטן חרש שנשוי לחרשת ולו 2 בנות שומעות.
לי ולבעלי יש 2 בנים שומעים ובן שלישי לקוי שמיעה.
לפני כ3 שנים עברתי ייעוץ גנטי ובו נאמר לי כי אני בעלת סיכויים של 50 אחוז להביא ילד חרש ולא כל כך האמנתי עד שלבסוף כן נולד לי ילד חרש (שאני גאה בו מאד)רציתי לדעת למה התכוונו שאמרו 50 אחוז?זה אומר שהילד הרביעי שאני אביא יהיה גם חרש?כי לפי ההגיון שלי ולפי הבנתי ולפי מה שאמרו 50 אחוז זה שניים שומעים ושניים חרשים?
מה את חושבת על כך?
מאד מסקרן אותי...
תודה מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחגית שלום
חגית שגיא13/09/2010הי מאיה - זוכרת גם זוכרת, מה שלומך?
כשאומרים שיש 50% סיכוי להולדת ילד לקוי שמיעה אין הכוונה ש- 50% מהצאצאים יהיו לקויי שמיעה בפועל.כשמתייחסים למטען הגנטי שיש לך ולבעלך מתייחסים לעובדה שיש לשניכם גן פגום וגן תקין הקשורים לשמיעה והשילוב ביניהם - שלא ניתן לשלוט בו אלא אם מבצעים הפריית מבחנה ובוררים עוברים בעלי מטען גנטי במתבטא בשמיעה/חרשות - הוא שמספק 50% סיכוי לעובר שומע או חרש.
כלומר לכל הריון מחדש מתחילה ההסתברות של 50% סיכוי שהוא ישמע או לא ויתכן שגם הילד הבא ישמע.
שיהיה בהצלחה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!!
מאיה13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצות אוזניה רכה של מכשיר שמיעהרונה12/09/2010שלום,
האוזנייה הרכה באחד ממכשירי השמיעה יוצאת לי באחרונה כל הזמן מהאוזן, ואני חושבת שזה בגלל שהיא התקשתה. אולם בנו לי את האוזניה הזו באפריל 2010, זה סביר שצריך להחליף אוזניה רכה כל כמה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתכווצות אוזניה רכה של מכשיר שמיעה
חגית שגיא12/09/2010רונה שלום
תדירות החלפת אוזניה תלויה במספר גורמים, לכן קשה להגדיר מראש כל כמה זמן צריך להחליף אותה. בעיקרון אוזניות רכות מתבלות מהר יותר מאוזניות קשות ויש מקרים רבים בהם לאחר שנה של שימוש יום יומי באוזניה רכה יש צורך לבנות חדשה.
האוזן עצמה יכולה לשנות את צורתה אפילו בעת ירידה ועלייה במשקל, ויתכן שהאוזניה יוצאת מהאוזן בשל משהו הקשור לאוזן ולא לאוזניה. הייתי ממליצה לך לגשת למכון בו רכשת את האוזניה ולברר יחד איתם את הנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצות אוזניה רכה של מכשיר שמיעה
ענת כוכבא12/09/2010לרונה שלום! אוזניות רכות מתקשות עקב השפעת החום ,הלחות והפרשות של האוזן ובד"כ אנו רואים שינויים כאלה בסביבות 9-12 חודשים. מוזר לי כי אוזנייה מתקשה תוך 5 חדשים, אך יתכן כי הדבר נובע ממצב האוזן שלך.אחד הגורמים, שיכולים להחיש את קצב ההתקשות הינו ניקוי האוזנייה באלכוהול, אשר אסור בשימושב אוזניות ומכשירי שמיעה. פני למקום, ממנו רכשת את האוזנייה והיוועצי איתם.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש באוזניותשמרית06/09/2010האם שימוש באוזניות במשך רוב היום מפריע לשמיעה ופוגם בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש באוזניות
חגית שגיא06/09/2010שמרית שלום
האזנה דרך אוזניות למוזיקה כשלעצמה לא אמורה להזיק אלא אם את מאזינה בעצמה חזקה. במידה ואת מאזינה בעצמה חזקה את בהחלט יכולה לגרום לנזק לשמיעתך. במידה ואת לא בטוחה האם המוזיקה לה את מאזינה היא בעצמה חזקה מדי, הנמיכי ליתר בטחון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של שתל באהא + מכשיר שמיעהרונה30/08/2010יש לי שאלה שאני מכוונת לסימונה מאחר ואני מטופלת על ידה במכון הדים בראשון לציון. עוד מעט אני הולכת להיות מנותחת בתל השומר, בניתוח של שתל הבאהא. ואחרי שיותקן לי המעבד אצטרך לכוון את המכשיר באוזן ימין. שאלות:
אם המעבד מגביר גם קצת את אוזן ימין, אז איך מכוונים את המכשיר? הרי התוכנה של הבאהא היא בבית החולים, והתוכנה של המכשיר הרגיל היא ב"הדים", אז איך יודעים איך להגביר את המכשיר כך שלא יפריע לשתל? או להיפך? האם ניתן לבקש בבית חולים שיתנו לי העתק של הכיוונון כדי לכוון טוב את המכשיר אחר כך?
שאלה נוספת נוגעת להאם בכל מכון של "הדים" הקלינאיות יכולות לעבוד עם מצב של שתל באהא + מכשיר בצורה מוצלחת מבחינת כיוונון המכשיר. אני שואלת כי עברתי לא מזמן לת"א, וקצת מסובך לי להגיע מבחינה תחבורתית למערב ראשון (שלושה אוטובוסים ולפחות 4 שעות הלוך וחזור במצטבר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשתל באהא+מכשיר שמיעה
31/08/2010הי רונה,
התשובות לגבי שאלתך הן שלכל הבעיות יש פתרון. הקלינאיות, רובן ככולן יודעות לכוון מכשיר שמיעה בשילוב עם BAHA. לגבי כיווני ה- BAHA, אם ינתן לך דגם INTENSO, כפי שאני צופה הוא אנלוגי ולכן אין לו כיוונים במחשב.
בנוגע לכל מידע נוסף את מוזמנת לפנות אלי בטלפון או במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.גל24/08/2010הגברתי בימים האחרונים את המכשירים בתדרים מסויימים של הדיבור אני מרגיש שאני שומע טוב יותר ומבין יותר אך מרגיש כאב קל ולחץ באוזניים...
האם יש סיכוי שהאוזן תתרגל וזה יהיה בסדר? או שלבדוק אפשרות של הורדת ההגברה הזו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
ענת כוכבא25/08/2010לגל שלום! אין סיבה בעולם שתסבול מכאבים עקב הגברה. הדבר יכול להוביל לפגיעה בשמיעתך. אינני יכולה להתייחס ספציפית להגברה, לה אתה זקוק, אך ללא ספק עליך לגשת לקלינאי התקשורת , המטפל בך ולשנות את המצב בהקדם! צריך לחפש את הדרך הנכונה לאפשר לך לשמוע טוב דיבור , ללא סבל ויתכנות של נזק עתידי.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שמיעהגל20/08/2010אני מרכיב מכשירים שמיעה דיגיטליים בתוך האוזן כבר שמונה שנים.
לפני כן הרכבתי מכשירים אנלוגיים מאחורי האוזן.
לאחרונה התחלתי לחשוב שעם האנלוגיים שמעתי טוב יותר ותפקדתי טוב יותר, השאלה שלי האם זה הגיוני ? האם זה יכול להיות מצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכשירי שמיעה
ענת כוכבא21/08/2010לגל שלום!
ההבדלים העיקריים בין מכשירי שמיעה אנלוגים לבין הדיגיטליים הם איכות עיבוד הקולות (גבוהה ומדויקת יותר בדיגיטליים) , וויסות רעשי רקע, הדגשת קולות דיבור , קולות טבעיים יותר ונוחים יותר לאוזן. ניתן לתכנת מכשירי שמיעה דיגיטליים לפי נוסחאות שונות והדבר חשוב ביותר עבור אנשים, העוברים ממכשירי שמיעה אנלוגיים לדיגיטלים, מכיוון שבעזרת נוסחה מתאימה ניתן לתכנת את המכשיר כף, שייתן תחושת שמיעה כמו במכשיר האנלוגי, אך ללא הפרעות של המכשיר האנלוגי. כדאי לך להגיע לייעוץ מקצועי לקראת רכישת מכשירי שמיעה חדשים ובעת הפגישה תעלי בפני קלינאי התקשורת את הנושא. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהריימון20/08/2010שלום,
כאשר אני שותה משקה חריף השמיעה שלי מתחילה לזייף באופן מפחיד למדיי, לאחר חצי שעה הכל נרגע וחוזר לקדמותו. ידוע לכם על התופעה?
שאלה שנייה, במהלך אימוני במכון כושר אני מרגיש שהאוזניים קצת נאטמות או אפילו עם קצת לחץ.
האם משהו נשמע לא תקין לאור מה ששאלתי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
20/08/2010ריימון שלום,
לגבי השתייה החריפה - אלכוהול בהחלט יכול לגרום לעיוות בתפיסה תחושתית ואצל כל אחד יש לזה ביטוי מעט אחר. בהחלט יתכן כי אצלך זה גורם לעיוות בשמיעה
לגבי האטימות בזמן אימון - ראשית הייתי ממליצה לפנות לרופא אאג שיבדוק את אוזניך. חשוב גם לדעת מה התנאים בהם אתה מתאמן. האם יש רעש או שאתה מאזין לנגן בזמן האימון? נסה להמנע ממוזיקה חזקה ואולי זה יקל על תחושתיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
ריימון21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ריימון24/08/2010האם התחושה שאני מרגיש (עיוות בשמיעה) בזמן שתיית אלכוהול הוא משהו לא מסוכן וזמני? או שיש להמנע מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ענת כוכבא24/08/2010לריימון שלום! תחושתך הינה זמנית - כל עוד אתה נמצא תחת השפעת אלכוהול, אך מערכת השמיעה באותו הזמן עלולה להיות פגיעה יותר לנזקי רעש, לכן מומלץ לשקול את צעדיך בהמשך. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על נזק בשמיעהדוד19/08/2010שלום.
אני הולך מדי פעם למשחקי כדורסל והרבה פעמים יוצא עם צפצופים באוזניים.האם נגרם לי נזק לשמיעה בכל פעם כזאת? האם אטמים יכולים לעזור במקרה כזה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה על נזק בשמיעה
ענת כוכבא19/08/2010לדוד שלום! חשיפה חוזרת לרעש עלולה בהחלט לגרום לנזק מצטבר ובלתי הפיך בשמיעה. הופעת צפצופים באוזניים יכולה להתלוות לליקוי בשמיעה, אך ידבר אינו הכרחי - ישנם אנשים, הסובלים מצפצופים ואין להם ירידה בשמיעה. יחד עם זאת הופעת הצפצופים מצביעה על רגישות לרעש, לכן בהחלט מומלץ לך להצטייד באטמי אוזניים - רצוי אישיים לפי מידה - על מנת להגן על אוזנייך ולא חהחמיר את המצב. בנוסף אני ממליצה לך לבצע בדיקת שמיעה וזאת על מנת לדעת איפה אתה עומד. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד20/08/2010שלום ענת ותודה על התשובה.
אין לי צפצופים ביום יום אלא רק פעם בכמה חודשים שאני הולך למשחקי כדורסל או הופעות.השאלה זה אם פעם בכמה חודשים זה בסדר או שזה גם יכו להיות בלתי הפיך?(אני מדבר על מצב שאני בלי אטמים)תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
20/08/2010ידוע כי מה שמתחיל כצפצוף מידי פעם עלול להפןך לטנטון כרוני "(טנטון זה המושג המקצועי לרעשים באוזניים) ולכן מומלץ שתגן על אוזניך מבעוד מועד. העובדה שאתה חש טנטון מיד אחרי המשחק מעידה כי העוצמות בו חזקות ועלולות לפגוע בשמיעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפנומטריהאביגיל17/08/2010שלום
בני נולד בשבוע 25. היום הוא בן 4 וחצי חודשים מתוקן.
הבדיקה האקוסטית בביה"ח היתה תקינה, אך בדיקת ABR היתה לא תקינה באוזן אחת.
בגיל חודשיים וחצי מתוקן עשינו BERA שיצאה ללא תגובות בשתי האוזניים, אך בבדיקת שמיעה התנהגותית נמצא כי יש תגובות עקביות. בבדיקת טיפנומטריה נמצא TYPE A דו צדדי.
היום - בגיל 4 חודשים וחצי מתוקן - נבדקנו ע"י רופא אאג כי במכון השמיעה ביקשו שנעשה זאת לפני BERA נוספת. רופא אאג אמר שהאוזן לא בסדר ויש חשד לנוזלים. הוא ביקש לדעת את תוצאת הטיפנומטריה שלא היתה איתנו כשהלכנו אליו.
מה משמעות הטיפנומטריה הנ"ל? האם היא קובעת אם יש או אין נוזלים באוזן? האם אי אפשר לראות בבדיקה פיזיקלית שיש או אין נוזלים? ואם יש נוזלים - האם יש משהו שאפשר לעשות?
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטימפנומטריה
ענת כוכבא17/08/2010לאביגיל שלום! בבדיקת טימפנומטריה נמדדת הענות של עור התוף ללחץ מדוד. תגובה אשר מוגדרת כ-type A הינה תגובה תקינה ומעידה על כך, שאין שום חומר מאחורי עור התוף, אשר עלול להפריע לתנועתו - כמו נוזלים למשל. חשוב לציין, כי אם הבדיקה מתבצעת שבוע- שבועיים לפני שרופא א.א.ג. רואה את הילד, יתכן כי בפרק זמן זה כן נוצרו נוזלים באוזן התיכונה. לכן חשוב כי ביקור אצל הרופא יתבצע בסמוך לבדיקת טימפנומטריה, בדיקת שמיעה ו/או בדיקת ABR.
אצל תינוקות לא תמיד מצליחים לראות בבירור את מצב עור התוף . אם אכן קיימים נוזלים, קיימים טיפולים לייבושם. לגבי אפשרויות טיפול מומלץ לפנות לפורום רופאי א.א.ג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה..גל16/08/2010יש לי לקות שמיעה עיצבית עם סף שמיעה של 55 דציבלים בשתי האוזניים ואני מרכיבה מכשירי שמיעה..
הבעיה היא, שברגע שאני בשיחה יותר מאיש אחד אני מתחילה ללכת לאיבוד,
אני שומעת אותם (!) אני פשוט לא מבינה את המילים, הן כאילו מתוועתות לי ואני כל הזמן בלחץ במרדף כזה להבין הכל, זה מצריך ממני המון אנרגיות ובסופו של דבר אני מוצאת את עצמי הרבה מאוד פעמים לא מבינה את תוכן השיחה או חלקים ממנה.
אשמח לעזרה להבנת הבעיה לעומק.
מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה...
ענת כוכבא17/08/2010למיקה שלום! התופעה , עליה את מתלוננת תלויה ביכולות של מכשירי השמיעה שלך וניצולן עבורך בעת התכנות. ישנם מכשירי שמיעה, המצויידים בפוקוס דינמי, אשר משתנה בהתאם למצב - מתרחב או נהיה צר יותר. תכונה זו מאפשרת שיחה נוחה בקבוצה קטנה. כמובן גם למכשירי שמיעה יש מגבלות תכניות והם לא מאפשרים לנו לספק משהו מעבר לטבעי -כלומר גם לאדם עם שמיעה רגילה קשה לנהל שיחה שוטפת עם מספר אנשים במקביל. כדאי לך להתייעץ עם קלינאי התקשורת המטפל בך ולשאול מה ניתן לשפר בתכנות מכשירי השמיעה על מנת להיטיב את מצבך. אם לא ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר, אולי כדאי לך לנסות מכשירי שמיעה אחרים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעהמיטל16/08/2010מזה כמה שנים אני מרגישה שאני שומעת פחות טוב מאחרים. השאלה שלי היא איפה בודקים כזה דבר - רופא אף אוזן גרון או מקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה בשמיעה
ענת כוכבא16/08/2010למיטל שלום! עליך לפנות תחילה לרופא א.א.ג. על מנת שיבדוק תחילה את תקינות האוזן. לאחר מכן עליך להיות מופנית לבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי - כל זאת דרך קופת החולים שלך. עם תוצאות הבדיקה מומלץ לחזור לרופא א.א.ג. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)