מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהריימון26/06/2010
שלום רב,
האם הרעש העוצמתי שיש במועדונים עלול לפגוע בשמיעה?
יש לציין שאינני מרבה לבלות במקומות הללו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
חגית שגיא27/06/2010שלום,
בהרבה מהמועדונים הרעש אכן חזק מדי ועלול לגרום לירידה בשמיעה זמנית או קבועה כתלות בכמות ובתדירות החשיפה לעצמת המוזיקה המושמעת שם.
ניתן להשתמש באטמים נגד רעש בהתאמה אישית וכך ניתן להמשיך ולהנות במועדונים וגם לשמור על השמיעה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BERA אצל פגאביגיל21/06/2010
שלום
ילדתי את בני בשבוע 25. בבדיקת הסקר בביה"ח - הבדיקה האקוסטית יצאה תקינה.
שבוע שעבר, בבדיקת ברה בגיל מתוקן חודשיים ושבוע (גיל כרונולוגי 5 חודשים), נמצא כי אין תגובות בשתי האוזניים. יותר נכון - אין תגובות עקביות.
נאמר לנו שזה יכול להיות ענין של הבשלת המערכת אצל פגים ואנו מוזמנים לבדיקה חוזרת בעוד חודשיים וכן לבדיקה התנהגותית.
האם בפגים המערכת יכולה להבשיל מאוחר יותר והבדיקות הבאות יכולות להיות תקינות? איך יודעים אם הלקות היא באוזן הפנימית, בעצב השמיעה או בקליפת המוח? איך יודעים אם שתל קוכליארי יכול לעזור? האם העובדה שהבדיקה האקוסטית היתה תקינה ואילו ה-BERA לא מעידה ששתל קוכליארי לא יכול לעזור?
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BERA אצל פג
23/06/2010אביגיל שלום.
ממכתבך עולה כי את מודאגת, אך בהחלט הרחקת לכתעם מחשבותיך.
העובדה שבתך עברה את בדיקת סינון השמיעה בילודים טובה מאד ותוצאותיה מעודדות מאד.
בדיקת ה- BERA, היא אומנם בדיקה מהימנה מאד אך בילודים ובעיקר פגים היא מושפעת מהבשלה. כלומר, עצב השמיעה הוא כמו חוט חשמל שתפקידו להוליך את האות מהאוזן למוח. במהלך החודשים הראשונים לחיים העצב מתכסה בשכבת בידוד המכונה מיאלין המאפשרת לאות החשמלי לעבור בצורה יעילה יותר.
העובדה שהתקבלה תגובה בבדיקת הסינון מעידה שכנראה האוזן הפנימית תקינה. לגבי הפעילות הסינכרונית של העצב , צריך להמתין עוד חודשיים ולראות.
היום אני יכולה לומר שגם אם הבדיקות לא תקינות חלילה תמיד, תמיד תמיד ימצא פתרון לבעיית השמיעה.
פעילות לא סינכרונית של עצב השמיעה יכולה לבוא לידי ביטוי במיגוון אופנים. לעיתים הם מסתדרים מצוין ומתנהגים כמו שומעים לחלוטין. במקרים קיצוניים יש צורך בשתל השבלול- אבל אז לרוב הוא נותן מענה טוב.
אז אין ספק שיש לך סיבה טובה לשמור על אופטימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..
שס02/02/2011ברצוני לשאול את אביגיל האם עשיתם שוב את הביקה, מה הממצאים.?..התינוקת של ... נמצאת במצב דומה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעשים נוראיםתמי17/06/2010שלום, לאמא שלי שהיא אישה מבוגרת, יש לה רעשים נוראים באוזניים,היא לא יכולה לישון יותר משעתיים מתוך 24 שעות ביממה, אנה ממכם פתרון דחוף לבעיה...ודה לכם מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעשים נוראיים
חגית שגיא17/06/2010תמי שלום,
אנא פנו לרופא אא"ג המתמחה בטנטון, הגיעו אליו עם כל מידע רפואי רלוונטי (תרופות, טיפולים, מסמכים על מחלות שונות) הוא יפנה אתכם לבדיקות שמיעה והערכות של הרעשים שבאוזן. בעזרת כל הבדיקות הוא יוכל לומר לכן מה ניתן לעשות בנושא
בברכה
ד"א בינתיים אמך יכולה לישון עם רדיו דולק על מנת לנסות ולמסך מעט את הרעשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגביי שמיעהדודי15/06/2010בזמן האחרון אני שם לב שאני לא מבין את המילים שמדברים איתי אנשים בשיחות וזה די מוזר כי אני שומע ולא מבין הכול או שומע מילים אחרות, עשיתי בדיקת שמיעה לפני חודשיים ולא גילו שום בעיה, האם יכולה להיות בעיה אחרת? או שזה משהו נוירולגי?
תודה
דודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלגביי שמיעה
חגית שגיא16/06/2010דודי שלום,
קושי בשמיעה עשוי להתבטא כירידה ביכולת הבנת דיבור בעיקר במצבי שמיעה קשים (על רקע רעש למשל) עוד לפני שיש ביטוי לירידת שמיעה בבדיקת שמיעה בחדר אטום.
בדיקות של הבנת דיבור על רקע רעש יכולות לבטא את הקושי הזה.
אתה יכול לפנות למכון שמיעה לבצע בדיקות אלו ולקבל הסבר על אפשרויות תמיכה לקושי שלך.
לגבי האפשרות שמדובר בבעיה נוירולוגית - בפורום זה לא ניתן להתייחס לכיוון הזה, אתה יכול לפנות לרופא נוירולוג ולהתייעץ איתו גם בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שמיעה לילדה בת 3 וחודשייםליאור14/06/2010שלום רב,
לפני כחצי שנה הבחנו שבתנו הגדולה חוזרת הרבה על המילה "מה?" ופעמים רבות נראה כי אינה שומעת מה אנחנו אומרים לה. הופנינו לבדיקת שמיעה. בבדיקה התגלתה ירידה בשמיעה יותר בצד ימין מאשר שמאל. בימין סף 35-40 די.בי, בשמאל 20 די.בי. כמו כן- יש לה שטף ואוצר מילים, אך עדיין לא לגמרי ברור. יש לציין שממש לפני כשבועיים נגמלה ממוצץ.
בעקבות תוצאות הבדיקה הופנינו לרופא א.א.ג ילדים שלא מצא בעיה כלשהי באוזניים כגון נוזלים. המלצת הרופא לחזור על בדיקת השמיעה כעת, בחודשי הקיץ (הבדיקה היתה בחודש אפריל) ולחזור אליו שוב.
שאלתי- בהנחה שהתוצאות יחזרו על עצמן- מה הסיבה לירידה בשמיעה ומהו הטיפול המומלץ בדרך כלל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיית שמיעה לילדה בת 3 וחודשיים
חגית שגיא14/06/2010ליאור שלום,
לגבי הסיבה לירידה בשמיעה - שאלה זו יש להפנות לרופא אא"ג
לגבי הטיפול המומלץ - זה תלוי בסיבה לירידה. קשה לפרט כאן את כל אפשרויות הטיפול לכל סיבה אפשרית לירידה בשמיעה.
אני מציעה לחזור על הבדיקה, ולהמשיך בהתאם לתוצאותיה.
נשמח לשמוע מה יהיו תוצאות הבדיקה הבאה ולנסות לעזור לך בהתאם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרשות באוזן שמאללי-את10/06/2010שלום אני בת 36 ולא שומעת באוזן שמאל מאז ילדותי אמי לא יודעת בוודאות אם זה מולד או לאחר מחלת ילדים (נולדתי פג).
תמיד בבדיקות אמרו לי שהבעיה עצבית ואין פתרון האם היום יש?
תודה לי-את* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרשות באוזן שמאל
חגית שגיא10/06/2010לי-את שלום,
כאשר יש אוזן ללא שרידי שמיעה על בסיס עצבי לא ניתן לשקם את האוזן עצמה בעזרת מכשיר שמיעה, אך ניתן לשים על האוזן מיקרופון אשר קולט את כל הצלילים שהאוזן הזאת אמורה לשמוע ומעביר אותם למכשיר הנמצא על האוזן השנייה - השומעת.
בצורה כזו אמנם אנחנו לא גורמים לאוזן שלא שומעת להתחיל לשמוע, אך אנו מאפשרים למוח לקבל מידע גם מהצד של האוזן שאינה שומעת, ולשפר בכך את ההתמצאות והתקשורת.
מערכת כזו נקראת CROSS
את יכולה לקבל עליה פרטים במכונים המתמחים בשיקום שמיעה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרשות באוזן שמאל
12/06/2010ניתן לשקול גם שימוש בשתל מסוג BAHA בכדי להעביר את הצלילים לצד השני ובכל זאת לקבל מידע על המתרחש בשדה השמיעה השמאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בשמיעה - רופא מומחהשירה10/06/2010שלום,
מזה מספר שנים אני מרגישה ירידה בשמיעה ואכן הייתי בבדיקת שמיעה לפני כחודש שלפי התוצאות שלה אז השמיעה שלי ברמה ירודה מאוד וההמלצה היתה לשני מכשירי שמיעה בשתי האוזניים, אבל הקלינאית אמרה לי שלפי תוצאות הבדיקה לא נראה לה שהפגיעה היא כתוצאה מחשיפה לרעש (עבדתי מספר שנים בסביבת מטוסים...) אלא כתוצאה מפגיעה עצבית (?). לפני שארכוש מכשירי שמיעה, אם בכלל, אני רוצה לבדוק את עניין הפגיעה העצבית אם קיים ואם כן האם אפשר על ידי ניתוח כירורגי לפתור או לעזור לבעיה במקום מכשירי שמיעה. אני מנסה למצוא בחיפוש באינטרנט רופא מומחה לבעיה מהסוג הזה ולא ממש מוצאת תוצאה מתאימה לחיפוש שלי. אולי תוכלו לעזור לי? מחפשת רופא מומחה, בלי קשר לקופה כלשהי, שיהיה מקצועי בתחומו ויכול לעזור לי בעניין כזה, באזור המרכז. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרירידה בשמיעה - רופא מומחה
חגית שגיא10/06/2010שירה שלום,
אין אנו נוהגים להמליץ על אנשי מקצוע או מרפאות/מכונים בפורום הזה. ובמידה וקיימות שאלות רפואיות את מוזמנת להפנותם לפורום רופאי אא"ג
לפי מה שאת מתארת: ירידת שמיעה תחושתית-עצבית, אין אופציה ניתוחית לירידה כזו והפיתרון הוא אכן הרכבת מכשירי שמיעה.
אין לך מה להבהל מפיתרון של מכשירי שמיעה מכיוון שמכשירים אלו היום הם אסטטיים מאוד ומשוכללים מאוד ולכן מאפשרים שמיעה נעימה וברורה ותפקוד טוב במצבים חברתיים שונים.
אני ממליצה לך לגשת למכון המתמחה בשיקום שמיעה ומכשירי שמיעה ולקבל מידע על מכשירי השמיעה על מנת שתוכלי להכיר את התחום ולהווכח בכך בעצמך, ולהגיע להחלטה מושכלת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקות שמיעה חד צדדית מסוג תחושתי עצברן07/06/2010שלום..
יש לי ילדה בת 5 שנים עם לקות שמיעה חד צדדית חמורה מסוג תחושתי עצבי,רציתי לדעת איזה קשיים תוכל לפתח בבית הספר ואיך זה ישפיע על יכולתה השפתית והלימודית
יש לציין שאין לה מכשיר שמיעה והילדה לא מודעת לקושי שלה וישנם קושי בהיגוי כמה אותיות,אני בדילמה איך לעזור לה או במה היא מתקשה מה התסמינים ומה הפתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקות שמיעה חד צדדית מסוג תחושתי עצב
ענת כוכבא08/06/2010לרן שלום!
ליקוי שמיעה חד צידי משפיע על שמיעה היקפית - קושי במיקום מקור הצליל במרחב, מקשה על הבנת דיבור על רקע רעש, מקשה על התפתחות קוגניטיבית תקינה - דבר העלול להשפיע על הישגים לימודיים. ציינת, כי אין לילדה מכשיר שמיעה - האם לא ניתן להתאים מכשיר עקב מצב השמיעה או האם זאת החלטתכם האישית? אם מצב השמיעה כן מאפשר הרכבת מכשיר שמיעה, אני ממליצה על כך בחום. הרכבת מכשיר שמיעה תקל על הילדה על התמודדותה בחיי יומיום ובייחוד במסגרת החינוכית. האם אתם נמצאים בקשר עם ארגון מיח"א או "שמע"? הדבר חשוב על מנת לאפשר לילדה קבלת עזרה מרבית במסגרת החינוכית.בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שומעת ככ טובמישהי06/06/2010אני מרגישה שאיני שומעת ככ טוב. אני בסך הכל בת 28 ועם זאת אני מרגישה שכששאנשים אחרים שומעים למשל צלצול טלפון חלש או שיחת בטלפון של מישהו שמדבר בקול חלק, אני איני שומעת. זה לא ממש מפריע לי אבל אני תוהה האם זה נורמלי או שזה מצביע על בעיה? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא שומעת כ"כ טוב
ענת כוכבא06/06/2010שלום רב! תפקוד שמיעתי הינו קודם כל תלוי ביכולת פיזיולוגית לשמוע , אך בנוסף הוא מושפע ממידת בקשב והריכוז שלנו . על מנת להסיר ספק אני ממליצה לך לעבור בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי מוסמך . בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לרעשסיגל01/06/2010שלום,
לפני מספר שבועות נחשפתי לצליל מאוד גבוה שנכנס ישירות לתוך אוזני כאשר הצמדתי (בטעות ) את הסלולרי לאוזני בעוד זה מצלצל. בתגובה לכך ובצורה אינסטקטיבית הזזתי מיד את הטלפון מאוזני).
לפי תחושה אישית, לא מצאתי שיש בעיות בשמיעה, למעט בזמן שהייתי בהופעה שאז הצלילים הגבוהים שנמשכו זמן רב מאוד הפריעו לי עד לכאב אוזניים.
האם לאור המתואר, יש צורך בבדיקת שמיעה או בבדיקה אחרת כלשהי? האם חשיפה חד פעמית לצליל גבוה, כמו במקרה הנ"ל, עלולה לגרום לירידה בשמיעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשיפה לרעש
01/06/2010סיגל שלום,
התלונות שאת מתארת על רגישות לרעש הם כתוצאה מאיזשהי פגיעה באוזן ולכן כדאי לפנות לאאג ולבדיקת שמיעה כדי לבדוק את האוזן. יתכן עם זאת גם שהרגישות תחלוף מאליה עם הזמן.
רעש רגעי חזק מאד בהחלט יכול לגדרום לירידה בשמיעה (למשל רעש של פיצוץ). אני לא יודעת מה העוצמה המדויקת של הרעש ששמעת ולכן קשה לי לומר אם הרעש הספציפי הזה עשוי לגרום לירידה בשמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת שמיעה לבתי בת השנתיים ו-9נטלי29/05/2010שלום,
לפני כשבועיים לערך שמנו לב,אני ובעלי, כי ביתי בת השנתיים ו-9 מתחילה לשאול בתדירות גבוה "מה אמרת?..לא הבנתי..אני לא שומעת אותך..תגבירי את הטלוויזה.." וכו'.יש לציין כי לביתי שפה עשירה ולא מצאנו אצלה פגם בהתפתחות בדיבור והבנה.
אני מאוד מתוסכלת מהעניין כי אני לא יודעת אם זו בעיה בקשב וריכוז או באמת בעיית שמיעה.
אציין גם שהיא סבלה לעיתים מדלקות אוזניים כשהיתה תינוקת אך זה עבר והיא לא סובלת מדלקות אוזניים בשנה האחרונה.
אשמח אם תעזרו לי ותפנו אותי לטיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת שמיעה לבת שנתיים ו-9
חגית שגיא29/05/2010נטלי שלום
נוזלים באוזניים אינם תלויים בדלקות אוזניים והם יכולים להופיע ללא כל סימן או כאב. יתכן ואכן לבתך ירידת שמיעה בשל נוזלים. הנוזלים הללו יתכן והיו שם כל הזמן ברמה זו או אחרת ורק כעת הגיעו לרמה שמפריעה לה או שהופיעו לאחרונה מסיבה כלשהי
עליך לגשת עם בתך לרופא אא"ג הוא יבדוק את אוזניה, יפנה אותך לבדיקת שמיעה ולאחר מכן יהיה קל יותר לדעת האם מדובר בבעית שמיעה, אם כן מה הרקע לה, ואם לא לפנות לברורים נוספים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונים לבדיקת שמיעה 20000 הרץאבי27/05/2010אני מבקש לדעת כתובת של מכונים לבדיקת שמיעה של 20000 הרץ, האזור הדרום.
תודה על הענותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמכונים לבדיקת שמיעה 20000 הרץ
28/05/2010שלום,
איננו נוהגים להמליץ על מכונים ספציפיים. יהיה עליך להתקשר למכוניםם השונים ולשאול אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לעזרתכם הדחופה בקשר לאטמיםאריאלה27/05/2010שלום רב
השארתי הודעה בפורום הגולשים ואני חוזרת גם כאן על בקשתי ליצור איתי קשר בדחיפות המירבית מחר החל מהשעה 10:25 בבוקר.
הסיבה שאני כותבת מסר גם כאן היא שניסיתי לשלוח פניה במקום אחר באתר - איני זוכרת כרגע בדיוק איפא - בספר אורחים/שרות כמדומני...ולא הצלחתי - היתה שם כיתובית שלא הצלחתי בצורה תקינה את הקוד...
בתודה מראש.
אריאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבקשה דחופה
חגית שגיא27/05/2010אריאלה שלום,
נשמח ליצור איתך קשר, אנא השאירי פרטים (כתובת מייל) ואת איזור מגורייך על מנת שנדע איזה סניף להפנות אליך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוזן נסתמהרחלי23/05/2010שלום רב.
לפני יומיים האוזן השמאלית נסתמה לי ללא כל סיבה- לא נכנסו לי מים לאוזניים ולא טסתי.
ניסיתי לשחרר את הסתימה ע"י לעיסת מסטיק ופיהוקים אך ללא הצלחה.
מה עליי לעשות?
זה ממש מפריע....
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוזן סתומה
חגית שגיא23/05/2010ענת שלום,
אנא גשי להיבדק אצל רופא אא"ג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי כאבי אוזניים.אריאלה20/05/2010שלום
אני תקליטנית במקצועי .בשנה האחרונה התרבו לי כאבי האוזניים(לאחר קריירה של כ15 שנה).
עשיתי בדיקות שמיעה שהתוצאות היו טובות(אמרו לי שחל אצלי ירידה קטנה ולא משמעותית באוזן אחת),
הייתי בבדיקות אצל רופא מומחה שאמר שזה קשור למבנה הלסת שלי וסגירת הפה שלי .
הכאבים אחרי עבודה עם ווליום גבוה לפעמים בלתי נסבלים ,ומצד שני זו הפרנסה שלי ושל ילדיי ואין לי חלופה.
אני משתדלת לעבוד עם אטמים לאחרונה וזה קצת מקל אבל לא בהרבה.
אשמח לשמוע עוד כיוונים או המלצות בעניין כיצד אני יכולה להתמודד עם התופעה הזאת.
אולי אתן מכירות רופא מומחה שיש לו נסיון של עבודה מול מוסיקאים,תקליטנים וכו שידע לשים לב לתופעות הקשורות בנושא.
בבדיקות שעשיתי אין דלקת,אוזניי מרגישות פקוקות ובאוזן שמאל אני מרגישה סוג של כאב שקשה לי לתאר אבל אם הייתי מתארת אותו זה כך:
כאב חד,שומעת קצת בדיסטורשן,אי נוחות וכו.
אין לי סחרחורות,אבל אם זאת אני מאו דעייפה לאחרונה.
מה עלי לעשות???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה לגבי כאבי אוזניים
חגית שגיא20/05/2010אריאלה שלום
גם ללא הכאבים שהופיעו באוזניים, ותחושת השמיעה המעוותת - בשל העבודה שלך אני מקווה שאת משתמשת באטמים הבנויים לפי מידת האוזן שלך מכיוון שהם מסוגלים להנחית את העצמות החזקות בצורה הטובה ביותר. את האטמים יש להרכיב לאורך כל זמן החשיפה למוזיקה חזקה.
לגבי הכאבים והעייפות - זו באמת שאלה רפואית - אין ביכולתינו להמליץ שום דבר בנושא.
כמובן שעליך להשאר גם במעקב שמיעתי על מנת לראות שאין התדרדרות נוספת בשמיעה.
האם רופא אא"ג ראה את תוצאות בדיקת השמיעה? אם לא אנא גשי לרופא אא"ג עם התוצאות, יתכן והוא ירצה להפנות אותך לבדיקות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)