פורום הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצבנות
    ימית
    16/08/2010

אבא שלי סובל מירידה בשמיעה לאחר אירוע בעבודה שלו לפני כעשר שנים. שמתי לב שהרבה פעמים הוא לא מבין ועצבני. האם עצבנות מתלווה לחרשות בדרך כלל? אני חושבת שמאז שהוא לא שומע הוא יותר עצבני והוא לא מוכן לשים מכשיר שמיעה למרות שהלך והוציא הרבה כסף על מכשיר טוב מאד (בהשפעת אמא שלי כמובן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

• עצבנות

ענת כוכבא
    16/08/2010

לימית שלום! אינני פסיכולוגית, כך שהתשובה שלי תהיה מבוססת על נסיוני מעבודה עם אנשים עם לקות שמיעה.
    לקות שמיעה גורמת לאדם להרגיש חסר בטחון עקב חוסרים במידע השמיעתי. הוא גם יכול להימצא במתח במצבים חברתיים וברור, כי יכול גם כתוצאה מכך להיות עצבני. אינני מכירה את אביך, לכן אין ביכולתי לעוץ עצה, אך לדעתי המצב יכול להשתנות אם תשכנעו אותו להתחיל להרכיב את מכשיר השמיעה באופן עיקבי. התקשורת שלו עם הסביבה תהיה הרבה יותר קלה וזורמת וזה בהחלט יכול לשפר את מצב רוחו. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גילה
    08/08/2010

לפעמים אני שומעת במשך כמה רגעים מעין צליל גבוה באוזניים ואז זה מפסיק. מה זה? איך מטפלים בזה? זה מסוכן? זה משהו מוכר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ענת כוכבא
    08/08/2010

לגילה שלום! צלילים אותם את מתוארת נקראים טנטון. התופעה מוכרת ויכולה לנבוע מסיבות רבות, כמו חשיפה לרעש, ליקוי בשמיעה, מחלות אוזניים, בעיות בעמוד שדרה, תגובה לצריכת קופאין או עישון ועוד.עקב ריבוי הסיבות להופעת הטנטון רצוי לבצע בדיקות, אשר ישפכו אור על מקור המטרד. מומלץ להתחיל אצל רופא א.א.ג. וממנו להמשיך לבדיקת שמיעה מקיפה. במקביל כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לילד בן שנתיים ו-9 חדשי
    שוש
    31/07/2010

נכדי נשלח לבדיקת שמיעה עקב דיבור לא ברור-באחד מבתי החולים. בדיקת השמיעה היתה קצרה מאוד והתשובה היתה 40/40 וללא גרף. האם תוצאת בדיקת השמיעה לילדים היא ללא גרף? האם היא באמת קצרה כ-5 דקות?הקלינאית שמה לו את האוזניות על 2 האוזניים ואח"כ רק על אוזן אחת ולא החליפה ביניהן?לפי הבדיקה הזו+צילום האדנואיד הרופא המליץ על ניתוח.
    אנחנו חושבים על בדיקת שמיעה חוזרת? האם יש טעם לבדיקה חוזרת?
    תודה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה לילד בן 2:9

חגית שגיא
    01/08/2010

שוש שלום,

בבדיקת שמיעה לילדים צעירים מאוד לרוב לא ניתן להגיע לגרף שמיעה (אנו מכנים אותו אודיוגרמה) ולכן בודקים תגובה לדיבור, כלומר, מוצאים מה העצמה החלשה ביותר בה הילד מסוגר להצביע על חפצים שנאמרים לו באזניות. כנראה אלו המספרים המצוינים- 40, כלומר העצמה הנמוכה ביותר בה נכדך עדיין היה מסוגל לזהות את המילים שנאמרו לו היא 40dB. עצמה זו שווה לירידה קלה-בינונית בשמיעה, ובהחלט כדאי לטפל בצורה כלשהי במידה וירידה זו ממושכת.
    אינני בטוחה מבלי להיות נוכחת בבדיקה או לראות את התוצאות מה נעשה בבדיקה ולכן קשה לי לענות לך על שאלותייך אך אורך הבדיקה לא תמיד משנה אלא עד כמה התגובות היו עקביות. אם התגובות של נכדך היו עקביות, יתכן והבדיקה הייתה קצרה יותר וקל היה לקלינאית לקבוע כי זו רמת השמיעה.
    במידה והצילום של האדנואידים מראה כי הם מוגדלים, יתכן ורק על סמך צילום זה הרופא יקבע ניתוח מכיוון שאדנואידים מוגדלים יכולים להפריע לנשימה תקינה דרך האף, דבר שיכול לגרור תופעות לוואי שונות ולא רצויות, וגם אם השמיעה תקינה הרופא יכול להמליץ על ניתוח, לכן הייתי נפגשת עם הרופא שואלת אותו מה גרם לו להחליט על ניתוח, האם ירידת השמיעה מתאימה למצב הנוזלים שהוא רואה באוזן ולמצב הכללי של נכדך.
    אם התחושה שלכם היא שהבדיקה אינה משקפת ואתם מרגישים כי אתם רוצים לבדוק שוב את נכדך על מנת להיות בטוחים יותר בנחיצותו של הניתוח, בקשו מהרופא בדיקה חוזרת על מנת לוודא את התוצאות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזניות סיליקון
    נועה
    30/07/2010

שלום לכן
    אני בת 39 וסובלת מילדות מבעיות באוזניים,נקב,שמיעה ירודה,כאבי אוזניים נוראיים בנחיתות/ירידות של ים המלח,לפי מה שהבנתי יש לי בעיה של אוורור באוזניים ועד היום לא הצליחו לפתור את הבעיה שלי,הייתי אצל מס' רופאי אף אוזן גרון אבל אף אחד מהם לא ממש עזר לי, רופאה אחת המליצה לי לסתום את האף ולהוציא אוויר דרך האוזניים בערך 20 פעמים ביום,וזה ממש לא נראה לי פתרון,זה דיי כואב,אני עושה את זה רק כשאין לי ברירה בזמן טיסות,ולדעתי זה מה שגרם לנקב באוזן, שבמקרה שלי זה אולי טוב,כי בזמן שיש לי נקב אין לי כאבי אוזניים,לפי הרופא זה מאין כפתור טבעי,וכאן מתחילה הבעיה השנייה שאסור לי להכניס מים לאוזניים .האם יש מכון שמתמחה בבעיות כמו שלי?אני גרה באזור אשדוד.
    שמעתי שיש אוזניות סיליקון בהתאמה אישית שאיתן אפשר להיכנס למים,איפה ניתן להשיג אוזניות כאלו?
    תודה לכן מראש,נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזניות סיליקון

הוספת תגובה

• אטמים נגד מים

חגית שגיא
    01/08/2010

נועה שלום,
    אכן ניתן ליצור אטמים לפי מידה נגד מים. אנא בררי על מכון המתמחה בשיקום שמיעה ליד ביתך. קלינאיות התקשורת שם יוכלו לקחת מידה ולהכין לך אטמים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו7 חודשים
    נטלי
    30/07/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו7 חודשים, אינו מדבר כלל ובכלל כל ההתפתחות שלו קצת איטית אך לא בעיכוב. בבדיקת שמיעה מגיב ל50 DB דו צדדי. הרופא של אף אוזן גרון בקופ"ח בדק וראה כי ":תעלות תקינות, תופיות מעט מעובות" והפנה לבדיקת שמיעה חוזרת וטימפנומטריה.
    העיניין הוא שהתור הכי קרוב הוא רק בספטמבר והשאלות שלי הן:
    1. מה לדעתך אני יכולה לעשות עד אז? כדאי ללכת לבדיקה פרטית?אני לא רוצה לחכות עד אז.
    2. מהי הבדיקה "טימפנומטריה"?
    3. בפורום אאג הומלץ לי בדיקת BERA. רציתי לדעת בבקשה מהי הבדיקה הזו והאם רופא אאג מפנה אותי לבדיקה או שצריך להזמין תור באופן פרטי?
    רב תודות.
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו7 חודשים

הוספת תגובה

• בן 1:7

חגית שגיא
    01/08/2010

נטלי שלום,
    לגבי מועד בדיקת השמיעה, איני יכולה להחליט בשבילך האם ללכת לבדיקה פרטית, אני יכולה להמליץ לך לפנות לכל מכוני השמיעה העובדים עם קופת החולים אליה את משתייכת ולבדוק מי מהם מציע לך את התור הקרוב ביותר. בכל מקרה, ספטמבר הוא עוד חודש, אם מדובר בתחילת ספטמבר ההמתנה אינה ארוכה מדי.
    בדיקת טימפנומטריה היא בדיקה הבודקת את מידת האוורור של האוזן התיכונה, ואני מניחה שהרופא רוצה בעזרתה לברר האם קיימים נוזלים באוזן התיכונה הדורשים טיפול על מנת לנקז אותם ולשפר את השמיעה של בנך.
    בדיקת ABR היא בדיקה אובייקטיבית, הבודקת את תקינות השמיעה בצלילים מסוימים בלבד ללא צורך בשיתוף פעולה מצד הנבדק. בבדיקה זו צריך לשבת מבלי לזוז, ולגבי ילד בגיל של בנך, אם הוא לא מסוגל לשבת מבלי לזוז יהיה צורך לתת לו הרגעה מסוימת על מנת שהבדיקה תוכל להתבצע. לכן, עדיף לנסות ולמצות את הבדיקות הרגילות לפני שנגשים לבדיקה כזו.
    בררי מה המועד הקרוב ביותר לבדיקת שמיעה, חזרי לרופא המטפל ותוכלו להחליט ביחד כיצד להמשיך את הטיפול בבנך לפי תוצאות הבדיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אני מאוד מודה לך על ההסבר

נטלי
    01/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    שירית
    24/07/2010

שלום,
    ביתי בת שנתיים וחודשיים, במרץ עברה בדיקת שמיעה והתגלתה בעיית שמיעה סף 40-45. היינו שוב לפני כשבועיים בבדיקת שמיעה והתשובה הייתה שיש שיפור קל ל35.
    אני מרגישה שביתי משתפרת אבל לאט, היא אומרת מילים אבל את חלקן משבשת.
    הרופא דיבר איתנו על ניתוח כפתורים. אני באינטואציה של אימא מרגישה שאין צורך בניתוח. הילדה עירנית, מגיבה, ישנה מצוין בלילה, יש הוספה של מילים כל הזמן, מסוגלת לחזור על חלק מהמילים. אני חושבת שזה יעבור מעצמו כפי שהיה ברוך השם עם אחותה.
    שאלותיי:
    1) האם מישהי יכולה להמליץ על רופא מהכללית שדוגל בגישה יותר טבעית? (יש לציין שהרופא לא נתן אף תרופה לילדה).
    2) מה זה איירפןפר והאם זה מתאים לילדה בגילה?
    3) האם יש טעם להתחיל טיפול של קלינאית תקשורת?
    הרופא המליץ לי לקחת את הילדה לים הרבה על מנת שהאוויר המלוח יפתור את הבעיה ואני אכן עושה זאת שלוש פעמים בשבוע. אשמח לשמוע על עוד פתרונות טבעיים ותרופות סבתא.

תודה רבה, בשורות טובות שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

24/07/2010

שירית שלום,
    רוב השאלות ששאלת מתאימות לפורום של אאג, אך אנסה לענות לך בקצרה
    נוזלים באוזניים אינם מטופלים בטיפול תרופתי וזו הסיבה שאף רופא לא רושם לך תרופה. לרוב אין גם פתרון טוב טבעי - אבל את מוזמנת לבדוק - איננו נוהגים להמליץ בפורום על רופא ספציפי.
    איירפופר זה מכשיר שמזרים אויר דרך האף לאוזן ועל-ידי כך מפנה את הנוזלים. נראה לי כי השימוש בו עדין מורכב לילדה בת שנתיים (צריך להחזיק מים בפה ולבלוע אותם ב-3 לגימות על-פי הנחייה.
    לגבי טיפול קלינאית תקשורת - כדאי קודם לפנות לאבחון ויראו אם דאגתך לחינם. בכל מקרה, אם שמיעתה לא תקינה -הטיפול יתקדם בקצב איטי - בהתאם.
    לעיתים ממליצים על כך שהילדה תנפח בלונים - את יכולה לנסות גם את זה...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה
    ליאת
    22/07/2010

שלום רב,

בני בן ה- 7 שבועות לא עבר את בדיקת סינון השמיעה באוזן שמאל.
    רופא אף אוזן גרון אישר שאין לו מיים באוזן.
    האם ניתן להסיק בהכרח שיש לו בעית שמיעה?
    בני היה מאושפז בטיפול נמרץ תינוקות ושוחרר לאחר 6 שבועות. האם יש קשר בין האשפוז לבין הסבירות לליקוי שמיעה? במידה וכן - מדוע?

תודה

ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סינון שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת סינון שמיעה

ענת כוכבא
    22/07/2010

לליאת שלום! בדיקת סינון הינה ראשונית ביותר ומטרתה להתריע על אפשרות של קיום בעיה.במידה והתינוק נכשל בה באוזן אחת או בשיהן, ממשיכים לבירור שמיעתי דרך ביצוע בדיקת ABR (ברה) לגילוי סף השמיעה .רק על סמך בדיקה זאת ניתן להגיע למסקנות משמעותיות. לכן תבקשו מהרופא המטפל הפניה לבדיקה זאת ורק אז תדעו בוודאות מה המצב. לגבי מקור אפשרי לבעיה אפשרית -זה לא הזמן לשבור את הראש בנושא. רק במידה ויתגלה באמת ליקוי, תוכלו לחפש את הגורם לכך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חירשות עקב טיסה
    אורן
    20/07/2010

הייתה לי ירידה בשמיעה באוזן ימין כתוצאה משירות צבאי בחיל האוויר
    הומלץ לי לקנות מכשיר שמיעה אך לא קניתי
    בנסיעה האחרונה לארה"ב (בטיסת פנים) כ 8 שעות אחרי הנחיתה נסתמו לי שתי האוזניים
    והפסקתי לשמוע לחלוטין. נלקחתי לרופא וקיבלתי טיפול בסטרואידים (מינון נמוך ) .
    כל זה קרה לפני 10 ימים מאז אין שיפור. אתמול בבוקר נחתתי בארצנו ומאז אני מאושפז
    ומטופל בסטרואידים (הפעם מינון גבוה יותר) אשמח לחוות דעתכן

לקביעת תור
    סגירה
    חירשות עקב טיסה

הוספת תגובה

• חרשות עקב טיסה

חגית שגיא
    20/07/2010

אורן שלום,
    קודם כל נאחל לך שהטיפול יצליח ותרגיש טוב
    השאלה שאתה שואל הינה שאלה על יעילות טיפול רפואי וזה לא הפורום לענות לך על שאלה כזו.
    לגבי ירידת השמיעה באוזן ימין, לא ראיתי את ירידת השמיעה אך אם איש מקצוע המליץ לך לרכוש מכשיר הייתי ממליצה לבדוק את הנושא מכיוון שירידת שמיעה שאינה מטופלת עלולה לגרור החמרה בשמיעה באוזן הזו וירידה בלתי הפיכה ביכולת התפקוד של האוזן
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרשות בעקבות טיסה

ענת כוכבא
    20/07/2010

לאורן שלום!רגישות אישית של מערכת השמיעה עלולה לגרום לתופעות של ליקוי שמיעה כתוצאה מלחץ לא מווסת בעת הטיסה. לרב הבעיה חולפת כתוצאה מטיפול מתאים. לא נותר לך אלא להתעזר בסבלנות ולבצע מעקב שמיעתי , על מנת לאמוד את מידת השיפור בספי השמיעה. כאשר תגיע למצב יציב, כדאי לך בכל זאת להתענין ברכישת מכשיר שמיעה כפי שהומלץ לך בעבר.
    איחולי החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת BERA
    יעל
    12/07/2010

שלום,
    בתי בת 7 חודשים, לפני כחודש ערכנו בדיקת BERA עקב היסטוריה של ליקוי שמיעה במשפחה של בעלי.

תוצאות הבדיקה אומרות כי אוזן שמאל תקינה אך באוזן ימין ישנו ליקוי שמיעה קל חד צדדי.

עד כמה זה רציני ועל מה זה יכול להשפיע? האם יש דרך לפתור את העניין?
    יכול להיות שהבדיקה יצאה לא נכונה? תקינה?

הופננו ל- א.א.ג. אך התור הוא לעוד הרבה זמן ויש לי כ"כ הרבה שאלות...

תודה רבה,

יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת BERA

הוספת תגובה

• בדיקת BERA

13/07/2010

יעל שלום.
    בדיקת BERA היא בדיקה מהימנה. עם זאת, היא רק חלק ממכלול בדיקות המסייעות לנו לקבוע אבחנה סופית ולתת המלצה מתאימה.
    בהחלט יתכן כי ליקוי השמיעה הקל נובע מנוזלים באוזניים. לפיכך כדאי לפנות לרופא אאג בכדי שיסתכל באוזניים ויראה אם יש נוזלים באוזניים. במידה ויש נוזלים, לשיתייבשו יחלוף הליקוי. כדאי ללכת לרופא אאג בסמיכות ל- BERA כי הממצא שלו יכול להסביר את תוצאות הבדיקה ובעוד חודש יתכן שאם היו נוזלים הם יתייבשו.
    העובדה שישנה אוזן אחת תקינה מעודדת ואומרת שהילדה שומעת. גם אם הליקוי אינו נובע מנוזלים באוזניים משמעות הממצאים כרגע היא שיש לעקוב אחר ההתפתחות השמיעתית והשפתית של בתך.
    אני מבינה כי יש שאלות רבות המטרידות אותך, אך רק לאחר שיתקבל מידע מלא - כוללאאג ובדיקות נוספות יוכלו לענות על כולן בצורה יסודית
    בינתיים נותר לי לאחל לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    14/07/2010

יסמין שלום,

ראשית, תודה רבה על תגובתך,

שנית, איך אפשר לקבוע תור כמה שיותר מהר לרופא א.א.ג
    הרופאה שלנו שלחה אותנו לשניידר,

אחרי ויכוחים יש להם תור רק לאמצע ספטמבר...

יש לך אולי רופא טוב שאת ממליצה עליו (פרטי)?

אשמח לתשובה,

יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא אאג

14/07/2010

אינננו נוהגים להמליץ על רופאי אאג בפורום.
    אך אני בטוחה שאם תתקשרי לקופת החולים ותסיברי להם שבתך עברה בדיקת ABR שיצאה לא תקינה והמליצו לך לראות רופא בהקדם ימצא לך אחד כזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה
    מאיר
    10/07/2010

לפורום שלום ערכתי בדיקת שמיעה והתוצאה היתה ירידה בשמיעה בשתי האוזנים ל55DB .מה זהאומר מבחינת יכולת השמיעה והאם אני צריך להרכיב מכשירי שמיעה בשתי האוזנים לאור התצאות. בברכה מאיר...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שמיעה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

חגית שגיא
    10/07/2010

מאיר שלום
    שמיעה תקינה היא מצב אשר הנבדק מגיב בבדיקת השמיעה לכל הצלילים בטווח שבין 0-15dB. שמיעה של 55dB מוגדרת כירידת שמיעה בינונית. כמובן שיש להתייחס לבדיקה בשלמותה, איני בטוחה למה מתייחס הנתון 55dB האם לממוצע תדרים באודיוגרמה או לבדיקות דיבור.
    ירידות שמיעה בינוניות, פוגעות בדרך כלל ביכולת התפקוד השמיעתי היום יומי וביכולת לנהל שיחה בסביבות שמיעתיות שונות ולכן נחוץ להרכיב מכשירי שמיעה בירידות כאלו. האם אתה חש קושי שמיעתי כלשהו? אם כן, כדאי שתרכיב מכשירים על מנת להקל על הקושי
    אני מציעה שתיגש לקלינאי תקשורת המתמחה בשיקום שמיעה ותקבל ממנו ייעוץ מקיף לגבי מצב השמיעה שלך והאפשרויות המתאימות לך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

מאיר
    10/07/2010

לחגית שלום ראשית תודה על התשובה המהירה.לגבי יכולת השמיעה שלי בתפקוד היום יומי שלי אנני חש בבעיות שנובעות משמיעה לקויה .לעיתים אני מתקשה לשמוע דברים כמו שיחה של אנשים שיושבים במושב האחורי של האוטו כשאני נוהג.או שהשעון היד שלי מצלצל אנני שומע ואחרים מפנים את תשומת ליבי.האם לדעתך אני חייב להתחיל להרכיב מכשירי שמיעה בשתי אוזני ואיזה מכשירים ממולץ אוזני רגילות ביותר. בברכה מאיר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שמיעה

חגית שגיא
    11/07/2010

למאיר,
    על מנת להתאים מכשיר שמיעה בצורה הטובה ביותר יש לראות בדיקת שמיעה מלאה, לבדוק את מבנה האוזן ולקבל פרטים מקיפים על ההיסטוריה הרפואית ועל חיי היום יום שלך. לכן, אין באפשרותי לתת לך המלצה לא לגודל מכשיר ולא לטכנולוגיה מתאימה.
    רק לשם דוגמה: אתה מדווח כי אוזניך רגילות, אך האם התעלה ישרה או מפותלת, האם יש הפרשת צרומן (שעווה) או לא, ויש עוד דברים שעלינו לדעת על מנת לבחור מכשיר מתאים.
    אני אחזור על המלצתי. הדרך הטובה ביותר היא לגשת למכון לשיקום שמיעה - ברוב המקומות היעוץ למכשיר שמיעה הוא ללא תשלום וללא התחייבות לרכישה - ולקבל המלצה מתאימה על פי הנתונים המדוייקים שלך.
    דרך אגב, העובדה שאחרים בסביבתך שומעים את שעון היד שלך ואתה לא - נובעת בדיוק מהירידה בשמיעה, וכך גם הקושי לנהל שיחה בסביבה רועשת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת שמיעה
    רוחלה
    09/07/2010

חדה ובנוסף לכך סחרחורות,בחילה ולעיתים הקאה. בעלי סובל ממניאר ,בבדיקות בבית חולים היו תשובות מנוגדות של רופאים לגבי המצב. פרופ ידוע אמר שהתןפעה אינה מאנייר ושני רופאים אמרו שזאת בדיוק התופעה............ בעלי לוקח אגיסרק 3 פעמים וכבר שבועיים סובל ללא הטבה....האם יש פתרון אחר,תרופה שונה או כל דבר להקלת המצב????????? היו לו בעבר התקפים אך הפעם הזמן ארוך מהרגיל ובעלי מנוטרל ונמצא במיטה רב שעות היום. אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידת שמיעה

הוספת תגובה

• ירידת שמיעה

חגית שגיא
    10/07/2010

רוחלה שלום

שאלות אלו יש להפנות לרופא/פורום אא"ג, אנו לא הגורם לספק תשובות במקרה זה

הרבה בריאות
    חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה
    גילה
    06/07/2010

אני מרגישה שאני שומעת פחות טוב מאחרים. למשל, בזמן שאנשים אחרים שומעים צלצול טלפון רחוק, אני לא שומעת אותו. איפה ואיך אני יכולה לבדוק את זה? האם ירידה בשמיעה היא ביחס לאיך שאני שומעת או ביחס לאחרים? אציין שאני בחורה בת 28 ללא בעיות בריאות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בשמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

חגית שגיא
    06/07/2010

גילה שלום,
    על מנת לבדוק את מצב השמיעה שלך עלייך לגשת לרופא אא"ג ולקבל הפנייה לבדיקת שמיעה. בדיקת שמיעה מבצעים במכון המתמחה בכך על ידי קלינאי תקשורת מוסמך. לקבלת רשימה של מכונים באזורך העובדים עם קופת החולים בה את מבוטחת, עלייך לפנות לקופה
    לגבי בדיקת השמיעה. תגובה לצלילים בטווח עצמות מסוים נחשבת כשמיעה תקינה וכל תגובה ירודה מכך תחשב כירידת שמיעה- הטווח עצמו נקבע כמובן על פי אוכלוסיה עם שמיעה תקינה.
    במידה ויש בדיקות נוספות אנו משווים אליהם ורואים האם יש החמרה ביחס לאיך ששמעת בבדיקה הקודמת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנטון, האם זה מה שאני שומע לאחרונה?
    דוד
    03/07/2010

שלום לכבוד המומחה!
    בחודשים האחרונים התחלתי לשמוע (בתחילה באוזן אחת,וכיום בשתי האזניים),רעש רציף דמוי צפצוף בתדר גבוה,שהלך והתגבר וכעת הוא מאד מטריד,פשוט אין הפסקה,או הנמכה בצליל.
    אוסיף נתונים עלי שיכולים אולי להסביר את התופעה.
    אני בן 68 חולה לב שנים רבות ומטופל בתרופות שונות ,ולאחרונה גם הושתל בי קוצב דפיברילטור.
    אני פעיל מאד, מלא חיוניות וכושר, (בהתאם למגבלותי,) ,
    התרופות: לוסק,טרטייס,סימוביל,קרטיה,אלקטרוקסין,אנדוספירול ונאובלוק,משתמש בתדירות גבוהה באזניות במחשב (מוסיקה ודבור)
    ומאד מקווה שהתופעה אינה כרונית ותחלוף,באם יש איזו עצה אני אשמח מאד
    בתודה רבה
    דוד אריה

הוספת תגובה

• טנטון, האם זה מה שאני שומע לאחרונה?

04/07/2010

טנטון כולל בתוכו כל שמיעה של רעש שאיינו ממקור חיצוני. לפי הגדרה זו מה שאתה שומע זה אכן טנטון.\
    כדאי לפנות לרופא אאג שטנטון זו התמחותו ולהציג לו את התלונות ורשימת התרופות שאתה נוטל והוא יסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות באוזן, ורגישות בשמיעה
    רועי
    28/06/2010

שלום,
    אני בצבא והיה מקרה בו רץ לידי חייל אחר ובצחוק צעק משהו לתוך אוזני. כיוון שזה היה תוך כדי ריצה זה היה לזמן קצר, אבל זה היה די קרוב לאוזן (הוא ניסה להפחיד אותי). אח"כ האוזן קצת כאבה לי.
    1) האם צעקות באוזן, שהאוזן רק קצת כואבת, יכולות לגרום לירידה בשמיעה?

בנוסף, אני לאחרונה מרגיש שהאוזניים נהיו רגישות הרבה יותר לרעש. כשאני שומע מוזיקה עם אוזניות, גם בווליום נמוך מאוד האוזניים אח"כ כואבות לי. בהתחלה שמעתי עם אוזניות עורף והאוזניים היו כואבות, שיערתי שזה בגלל שהן לא מסננות רעשים חיצוניים אז עברתי מהן לאוזניות IN EAR אבל הבעיה נמשכה. יש לציין שכשאני בחדר לבד והכל שקט, ואני שומע מוזיקה עם אוזניות, הן העורפיות והן IN EAR האוזניים לא כואבות.
    2) האם אוזניות שמסננות רעשים חיצוניים יעזרו?
    3) האם הרגישות באוזניי תעבור, וממה סביר שהיא נגרמה?
    4) האם ספוג לאוזניות יעזור? האם ספוג שמתלבש על האוזנייה מסנן רעשים צורמים מהאוזנייה ומסייע בהפחתת רעש חיצוני?
    5) באוזניות עורף שמתי לב שנקרע קצת הספוג בשתי האוזניים. האם זה יכול להוות גורם לכך שהחלו לכאוב לי האוזניים עם אוזניות אלה? (או שוב, האם הספוג של האוזניות משחק תפקיד?)

תודה =].

הוספת תגובה

• צעקות באוזן, ורגישות בשמיעה

ענת כוכבא
    28/06/2010

לרועי שלום!רגישות לרעש או מגע הינה אישית וכל אחד צריך לנהוג לפי תחושותיו על מנת למנוע אי נוחות. תחושת הכאב , אשר נוצרה אצלך באוזן כתוצאה מהצעקה שייכת לרגישות האישית שלך, ומאחר והינך מודאג, הייתי במקומך פונה לבדיקת רופא א.א.ג. ולבדיקת שמיעה. כך תוכל לדעת האם נגרם לך נזק כלשהו.
    עכשיו לגבי האוזניות: אוזניות המסננות רעש חיצוני מאפשרות לשמוע רק את מה שאנו רוצים ובעוצמה נוחה לנו וזאת בזכות מערכת ביטול רעשים אקטיבית. ברור כי אוזניות מסוג זה הן המומלצות, מכיוון שמונעות מאיתנו להגביר את עוצמת השמע ובכך לפגוע בשמיעה. ישנן אוזניות בעלות מבנה שונה וכל אחד צריך למצוא לעצמו את המבנה, שנוח לו באוזן. תפקידו של ספוג הינו לרכך את המגע בין האוזנייה לאוזן ולאפשר בזכות גמישותו להתאים טוב יותר את הצורה לצורת האוזן. תרומתו האקוסטית של הספוג מזערית ,לכן לא הייתי מתיחסת אליו כלבולם רעשים.
    מקווה שעניתי על שאלותיך. בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה
    ענת
    26/06/2010

לפני כחצי שנה רכשתי מכשיר שמיעה עבור בעלי שאינו שמוע אוזן שמאל. ימין יצאה מכלל שימוש.
    השתמש כמה חודשים במכשיר ולאחרונה סובל מדלקות אוזניים וכאבים. מטופל אצל רופא שנתן לו כדורי אנטיביוטיקה וטיפות. הפסיק את השימוש במכשיר השמיעה.
    האם יתכן שזה נגרם לו כתוצאה בשימוש במכשיר? יש אחריות על המכשיר לשנה. במכשיר הצטבר שעוה (צהוב) מהפרשת באוזניים. לא ניתן לנקות. המכשיר נרכש באלפי שקלים מפירמה ידועה
    שמפרסמת מעל גלי האתר לגבי המכשירים הטובים שלה.
    בינתיים לא משתשמש במכשיר ומקווה להחלים אחרי הטיפול הרפואי.
    מה דעתכם? האם לתבוע את הפירמה שקניתי אצלהם או לנסות להתפשר אתם להחזרת הכסף?
    כמו כן עקב הבעיה שנוצרה הוא גם לא יכול לשפר את השמיעה שלו ואת איכות חייו.

בתודה לתשובתכם,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר שמיעה

הוספת תגובה

• מכשיר שמיעה

ענת כוכבא
    27/06/2010

לענת שלום! מכשירי שמיעה מיוצרים מחומרים היפואלרגניים, לכן הסבירות לתגובות כמו התפתחות דלקת באוזן עקב נוכחות המכשיר בה נמוכה ביותר. המכשיר ממוקם בחלקה החיצון של האוזן, לכן אם התפתחה דלקת באוזן התיכונה ולא החיצונית, סביר להניח כי אין לה קשר להתפתחות הדלקת. אם הדלקת התפתחה באוזן החיצונית יתכן והיא קשורה לתחזוקה יומיומית של מכשיר השמיעה ושל תעלת האוזן החיצונית. על המשתמש במכשיר שמיעה לדאוג לנקיון שותף של תעלת האוזן - לנקות אותה מעודפי שעווה וכל סוג אחר של לכלוך , שעשוי להצטבר בה ולסתום או אפילו לגרום לתקלה במכשיר השמיעה. בעת רכישת מכשיר השמיעה מקבל הרוכש כלי ניקוי, בהם עליו לנקות את פתחי המכשיר באופן יומיומי ובכך למנוע את סתימתו בשעווה. גם כאשר נוצרה סתימה, ניתן למסור את מכשיר השמיעה למעבדה ולבצע ניקוי מקיף ע"י טכנאי מוסמך. מאחר ומיקום המכשיר בתעלת האוזן הופך אותה לחלל חם יותר, פחות מאוורר ולכן לח יותר, קיימת סכנה של זיהום עקב תחזוקה לקויה . קיימים תכשירים כמו ספריי מיוחד , אשר מחטא את פני המכשיר ומונע התפתחות זיהום.
    תחזוקה נכונה ושותפת של מכשיר השמיעה הינה תנאי בסיסי למתן אחריות ע"י כל ספק. אם מכשיר השמיעה סיפק לבעלך את צרכיו השמיעתיים לפני הופעת הדלקת, לא הייתי שוקלת את החזרתו, אלא הייתי בודקת איך לשפר את הטיפול השותף בו על מנת למנוע מצבים דומים בעתיד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה