מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגע אקוגני בבלוטת הלימפהרפי06/11/2011
שלום,
בבדיקת אולטראסאונד התגלה נגע אקוגני בבלוטת הלימפה בצוואר בגודל של 16 מ"מ.
מה משמעות הדבר? האם יש ממה לחשוש?
תודה
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות: בעורף ולא בצוואר
רפי06/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע אקוגני בבלוטת הלימפה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/11/2011שלום,
תלוי בהקשר הקליני- כמובן כדאי לחזור לרופא השולח לשם המשך אבחון וטיפול.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםצא06/11/2011
מדי פעם יש לי גירודים ברגליים ללא כל סיבה (לא שנעקצתי ממשהו לא קשור לבגד מסויים שלובשת) ולאחר שאני מגרדת מופיעים שטפי דם, גם בידיים יש לי גירודים לפעמים אבל שם לא נהיים לי שטפי דם. רציתי לדעת ממה זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/11/2011שלום לך,
לא ניתן לאבחן לפי התיאור בלבד- כדאי לפנות לבדיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא משפחה ברעננהרוני05/11/2011
מחפש המלצה על רופא משפחה טוב ברעננה (מכבי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא משפחה ברעננה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/11/2011שלום לך,
מצטערת, איננו יכולים להמליץ על רופאים במסגרת הפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וברכה!א04/11/2011
מה שלומך דוקטור?
אני א' ואני בת 20 .
שלשום הרגשתי קרירות וחום יחדיו,ובשעות הערב מדדתי חום היה לי 37.5 , 37.8 ולאחר מכן זה ירד ל 37 .
היום אין לי כבר חום ברוך ה', אך יש לי כאבי בטן עליונה נוראיים!!אתמול הלכתי הרבה פעמים לשירותים,נתתי בדיקות שתן לאחות לצורך העניין,אני דורשת מאמץ בזמן ההשתנה מעצם ההרגשה שיש שם עוד.
אני נוטלת גם OMAPRADEX בגלל כאבי בטן, ואכילה אי נכונה רוצה לאכול אך אין לי כ'כ תאבון ,אוכלת לא הרבה, אפי קצת סתום ,
הכאבים שלי בבטן העליונה באים והולכים, הם נוראיים, הבטן העליונה יותר נפוחה מהמשך הבטן .
סליחה על הסיפור הארוך פירטטתי הכל כדי לשמש מידע.
תודה ואשמח לתגובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
א04/11/2011אני הולכת כל חצי שעה לשירותים כאשר יש לי דקירות בבטן עליונה מלווים בצמרמורת ומנסה להטיל צואה ומדי פעם אכן מטילה,
וירוס?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית05/11/2011אכן נשמע ומתנהג כמו וירוס
ההמלצה - כדור אבץ 25 מ"ג כל 4 שעות (לא צריך מרשם רופא)
ושתיה מרובה - כ 14 כוסות נוזלים ביום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
א05/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!גיא04/11/2011
שתיתי בטעות אפר של סיגריות מכוס שאיפרו לי בה, לקחתי לגימה דיי גדולה.. אני לא מרגיש חולשה או כאבים...זה מסוכן? יכול לקרות לי משהו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/11/2011שלום לך,
היתה פעם שמועה כזו, שאם רוצים "להקפיץ" חום כדאי לשתות אפר של סיגריות.
לא ידוע לי אם זה נכון או אם יש בכך איזשהו נזק.
אפשר להתיעץ גם עם מרכז הרעלות בבי"ח רמב"ם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפי הטבעתשיר03/11/2011
בת 25, כבר יותר משבועיים שיש לי גירוד מעצבן בפי הטבעת, אשמח ללכת לאבחון כלשהו אך האם עליי לפנות לרופא המשפחה בעניין? האם עליי לקבל הפנייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בפי הטבעת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי04/11/2011שלום לך,
את בהחלט יכולה להיעזר ברופא המשפחה לבדיקה ראשונית.
גרד לילי מתאים יותר לתולעים , גרד גם ביום- יותר לבעיה מקומית כגון פטריה או אלרגיה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ובחילותאליס02/11/2011
בת 45, בריאה, סובלת בכמה ימים אחרונים מסחרחורת ובחילות,כמו תחושה של התנדנדות באוניה בים עם גלים לתקופות קצרות. בבדיקות א.א.ג לא נמצאו ממצאים אבל לא הצלחתי בבדיקה ללכת על קו ישר בעינים עצומות. נפלתי לצדדים. מה המשמעות של בדיקה זו ? על מה היא יכולה להצביע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת ובחילות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011שלום סנדרה
יתכן ומדובר בדלקת ויראלית של האוזן הפנימית שבה מרכז שווי המשקל
לרוב חולף לבד תוך כשבוע, אך אם מחמיר כדאי שתפני לרופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לבדיקת TSHרננה01/11/2011
שלום רב,
קיבלתי לא ממזמן תשובות לבדיקת TSH שביצעתי והתשובות נראות לי לא הגיוניות כל כך
הערך שיצא לי גבוה פי כמה וכמה מהרצוי. יצא לי 125.45 - האם זה ייתכן???
יש לציין שנבדקו גם T3 וT4 והם יצאו תקינים!. הערכים מאוד גבוהים ומדאיגים אותי...
מה זה אומר??????
תודה
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבדיקת TSH - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011שלום רננה
במצבים הקשורים לבלוטת התריס, המצב הקליני חשוב לאין ערוך מבדיקת המעבדה. האם יש אצלך סימנים לתת פעילות של בלוטת התריס? כמו למשל תאבון ירוד, עצירות, עליית משקל ונפיחות ודופק איטי?
בכל מקרה רצוי שתפני לרופא המשפחה לבדיקה גופנית ואולי לחזור על בדיקת הדם או לשנות טיפול תרופתי (לאחרונה נמצאו מספר בעיות בחלק מהתרופות לבלוטת התריס)
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםיוסי01/11/2011
בן 41.
מצ"ב קובץ עם בדיקות הדם שלי.
רציתי לשאול לגבי מה שמוגדש בצבע אדום.
יש לציין שאני ממוצא תימני ויתכן שיש נטיה ללויקופניה.
האם יש משהו שדורש התיחסות במיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011שלום יוסי
הבדיקות לא מצביעות על משהו מסוכן או דחוף
אין לי מספיק פרטים אודותיך כמו תוצאות בדיקות קודמות וכד' ולכן רצוי שתתייעץ עם רופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור על כדור רפואירותי צ01/11/2011
בוקר טוב ברצוני לדעת למה משמש כדור הניקרא PVK500 ומה ההשלכות שלו?והאם יש לו תופעות לוואי?
כי לקחתי אותו בטעות ואני קצת לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור על כדור רפואי - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011לא מוכר לי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות-שיתוק בחצי מהפניםאריק31/10/2011
שלום רב,
ברצוני להתייעץ
ביום שישי החלו לי כאבים בחצי מהפנים צד שמאל,תוך כדי כאבים באזור של עקירה כירוגית של שן בינה שעברתי לפני שנתיים,השיתוק בהרגשה של רידום חצי מהפנים,כאב ואי יכולת לפתוח את הפה ממש גדול ואי יכולת לפתוח את העיינים נראה כאילו משהו גורם לי לסגור אותם בכוח.ואני כן מצליח לסגור אותם.יש כאבים במצח חזקים מאד,ובאזור הלחי.כמו נמלים על חצי מהשפה כולל בלחי.באזור הלחי מעלה גם קיים כאב.ואתמול נראה לי שהיה גם מעיין הקרנה לצד השני.באזור של העין היה מעיין כאב.הכאבים של האזור של השן נעלמו עד אתמול שהייתי אצל רופא שיינים.
הרופא שיינים ביצע שני צילומים הוא לא מצא כלום ובדיפקה על השיינים שאמרתי שיש כאב הוא טוען שבשן שליד השן שעוקרה ככל הנראה בטיפול שורש שהיה לפני שנתיים נשאר עדיין שורש ויש דלקת בקצה השורש ואולי צדק.זהו רק חשד והביא לי אנטיבוטיקה.משם הלכתי ישירות לרופאת משפחה ואמרתי לה שמיום חמישי יש לי חצי פנים משותקות וכמו מורדמות והרגשה שהן נפוחות .וכאבי תופת יש לי .כולל הראש ומאחורי הראש אבל רק בצד אחד חוץ מהמצח שכולו כואב.היא אמרה שזה יכול להיות
פציאליס .אבל היא נוטה ללכת עם הרופא למרות שלא הבינה למה הוא אבחן אותי בצורה זו אם בצילום לא ראו כלום.ולגבי הפצילאיס היא אמרה לי כל עוד אין לך פנים נפולות אין לך את זה.אבל אולי בעוד כמה ימים זה יקרה.רוצה לדעת האם זה נכון? והאם אפשר לשלול את הפציאליס?
לפי מה שרשמתי מה יכול להיות שיש לי
אודה לתגובה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות-שיתוק בחצי מהפנים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011שלום עמית,
יתכן ומדובר בפציאליס- אם יש סימנים אופיניים כמו צניחת עפעף וקשיים לסגור את הפה. אך סביר יותר להניח שהתופעות נגרמות בשל דלקת מקומית של שורש השן. במקרים כאלו אנטיביוטיקה יכולה להועיל. רצוי שתפנה בנידון לרופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחדד את השאלה בשניתי31/10/2011
בן 44 עם כאבי ברכים כבר חודשיים (185 שוקל 68)
אני מתאר לעצמי שזה דלקת
בדיקות הדם שאני מתכוון לעשות זה הבדיקות התקופתיות שצריך לעשות - ורק רציתי לדעת שבמידה ובאמת יש לי דלקת בברך אז יראו זאת בבדיקה
ולא לוקח שום כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחדד את השאלה בשנית - תגובה
ד``ר אלון מרגלית02/11/2011אכן צםוי שיראו זאת בבדיקות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלאורטל31/10/2011
האם מחסור בברזל גורם לתשישות,חולשה,סחרחורות לעיתים קרובות,לדופק מהיר ואפילו לקושי קל לנשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בברזל - תגובה
ד''ר יעל כוכבי31/10/2011שלום לך,
יתכן, בעיקר אם החוסר כבר גרם לאנמיה משמעותית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתי31/10/2011
בן 44 אני מתכווןן לעשות בדיקת דם תקופתית (לא עשיתי כשנה)
נראה שיש לי דלקת בברך (מכדורסל או משהו)
האם יש השפעה על בדיקת דם עקב דלקת מקומית?
כמו כן האם יש השפעה על בדיקות דם עקב לחץ נפשי/מתח/סטרס/חרדה וכל שאר ירקות
לא נוטל שום כדורים בטח לא SSRI למיהנם - שותה הרבה מים ומיצים טבעים
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי31/10/2011שלום,
בדיקות המעבדה הן כלי עזר אבחנתי של המטפל.
אני לא מאמינה ב"בדיקות כלליות" .כמובן שצריך לטפל בבעיות שהעלת בלי קשר
לבדיקות הדם, כי אם יש דלקת בברך למה צריך בדיקת דם להוכיח את זה?
מאידך, כשנוטלים תרופות באופן קבוע כדאי לעשות בדיקות מעקב תקופתיות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסיןרונית אמר31/10/2011
בוקר טוב
אני לוקחת אלטרוקסין מזה 18 שנה כדור אחד של 100 מ"ג. (אין לי בלוטת תריס) תוצאות הבדיקה הלפני אחרונה היתה 1.8 עקבות שינוי מבנה הכדור תוצאת בדיקת הדם שלי TSH עלתה ל- 4.75
האם צריך להעלות לי את מימון האלטרוקסין או להוריד ?
אודה על תשובתכם המהירה .תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין - תגובה
ד''ר יעל כוכבי31/10/2011שלום,
עלייה בTSH מעידה על צורך להעלות מינון ההורמון בד"כ.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)