מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםיהודה05/12/2011
שלום בן 32 משקל 77 גובה 1.75
במדידה בייתית של לחץ דם היה לי 115/65 דופק 77
האם תקין?? האם זה נמוך?האם להיות במעקב?
אני ברוך ה אדם בריא
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/12/2011אתה צודק,אתה בריא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותחני04/12/2011
שלום
אני בת 27 ולאחרונה אני סובלת מסחרחורות ובחילות כול יום לאיזה כמה שעות אבל אנימתפקדת כי אין לי ברירה
עשיתי היום ספירת דם ובדיקת הריון והריון יצא שלילי
ובבדיקת דם יצא plt מתחת לנורמה.
רציתי לדעת אם זה משהוא לא טוב
יש לי 2 ילדים הקטנה בת 9 חודשים והפסקתי להניק לפני חודשים בערך ועדיין לא קיבלתי מחזור לכן עשיתי בדיקת הריון כדי לשלול את ההפשרות הזאות
ולאחרונה אני בקושי שותה כי אני שוחכת או שאין לי זמן וגם לגבי אוכל
להלן התוצאות :
7.1 K/µl
RBC 4.48 M/µl
HB 13.2 g/dL
HCT 37.5 %
HCT/HGB Ratio 2.8
MCV 83.7 fl
MCH 29.6 pg
MCHC 35.3 g/dl
RDW 13.6 %
MPV 8.7 fl
PLT 147.0 K/µl
MACRO% 0.1
MICRO % 1.5
HYPER% 0.7
HYPO % 0.5
MICRO%/HYPO% 3.00
CH 28.40
NEUT% 71.5 %
LYM% 19.4 %
MONO% 5.4 %
EOS % 1.7 %
BASO % 0.3 %
LUC% 1.7 %
LYMP.abs 1.4 K/µl
NEUT.abs 5.1 K/µl
MONO.abs 0.38 K/µl
EOS.abs 0.1 K/µl
BASO abs 0.02 K/µl
LUC abs 0.12
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/12/2011שלום חני
הבדיקות לא מסבירות את הסחרחורות
אך חוסר השתיה מסביר ועוד איך
מציע שתרגילי עצמך לכוס כל שעה-שעתיים
לבריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להורדת כלורסטרולגלית04/12/2011
אני חברה בקופ"ח כללית. איזה תרופה הכי חדשה שיצאה שמורידה כלורסטרול ואינה גורמת לתופעות לוואי למשל: לכאבי שרירים. בעבר נתנו לי: סימבסטטין, פרבסטטין, ליטורבה וכלן גרמו לי כאבי תופת בשרירי הגוף. כשהרופא נתן לי ליפידור הכאבים נעלמו אך הפסיקו לתת לי ליפידור בבית המרקחת בטענה שכבר לא מקבלים. חוץ מליפידור איזה כדור אינו גורם לתופעות לוואי שנמצא בסל בכללית להורדת כלורסטרול??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה להורדת כלורסטרול - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/12/2011שלום גלית
אין תרופה שניתן לחתום עליה שלא עושה תופעות לוואי כאלו.
אם ליפיטור מתאים לך, תסבירי לרופא ובוודאי ירשום לך אותה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולקוס או מעי רגיזי04/12/2011
בן 44 בריא ללא תרופות
לאחרונה דקירות בבטן בחלק התחתון השמאלי (לא בטוח אבל נראה לי כשאני רעב) הרגשה או של דקירות או שורף מבפנים כאילו חתך מסכין יפאני אבל פנימי
בשבועים האחרונים מקביד על תזונה מס' פעמים ביום אוכל קל וכו' והרבה שתיה (לא בהגזמה)
האם בבדיקות דם שאני מתכוון ללכת לעשות מכיון שלא עשיתי כשנה וחצי צריך להגיד לרופא או לבקש בדיקה ספציפיצ נוספת (עשיתי דם סמוי לפני שנתיים-תקין),לב במאמץ לפני שנה וחצי-תקין
אסמתי בהפוגה כשניתיים.
האם אולקוס או מעי רגיש ניתן לראות בבדיקת דם?
(הערה:לחוץ+סטרטס+חרדתי -ללא טיפול תרופתי מלבד ספורט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולקוס או מעי רגיז - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/12/2011שלום רב
ספורט היא התרופה הבריאה ביותר כאשר נעשה במידה הראויה.
אין לומר מה בדיקת הדם שאתה צריך, אך אפשר לבטח לומר שהרופא יבדוק אותך ויציע לך איך לטפל ואיזה בדיקות לעבור
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצחי04/12/2011
בן 48 בריא בד"כ. בתקופה האחרונה סובל מסטרס וחרדות
שינה לא טובה . בבדיקה אצל הרופא לחץ דם 140/90 .
אין בעברי היסטוריה של לחץ דם גבוה אבל ברקע אם שמטופלת בלחץ דם גבוה כבר שנים.
התחלתי ליטול לפני שבועיים ציפרלקס/אסטו אבל ללא שיפור בינתיים ויש תחושות של לחץ דם גבוה גם בזמן שינה
וכאבים באיזור החזה ויד שמאל מדי פעם.
מה שעוזר לי זה כדור אלפרליד שמרגיע ומשפר שינה אבל כשהשפעתו חולפת התחושות הנ"ל חוזרות.
האם אלפרליד יכול לשמש כתרופה ליתר לחץ דם לפחות זמנית ?
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית04/12/2011שלום צחי
אלפרליד הוא טיפול מצוין נגד חרדה
כאשר החרדה פוחתת תחושת לחץ הדם יורדת
מציע שתמצא את השילוב המועדף יחד עם הרופא שאתה סומך עליו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות בנידון?אריק02/12/2011
שלום רב,
אני בן 28 לאחר כל ארוחה אני מרגיש שהאוכל עולה לי או מתיישב לי בגרון ולא נותן לי לנשום הוא עושה לי גירוי שבעקבותו אני מרגיש תחושה של אין אוויר .והגרון יבש בנוסף יש צרבת.מה אפשר לעשות בנידון? והאם זה מסוכן?
בתודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות בנידון? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/12/2011שלום לך,
קרוב לודאי יש לך רפלוקסכלומר החזר של מזון וחומצה מהקיבה לושט.
כדאי לעבור גסטרוסקופיה , לאכול פחות ולעתים קרובות יותר, פחות שומן, יותר חלבון, פחות לפני השינה וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאיםנטלי02/12/2011
שלום.
אני בת 19.
לפני מספר ימים גיליתי גוש קטן בשני צדדי הצוואר וכמו כן גוש דומה בבית השחי, כל הגושים נורא כואבים כשנוגעים בהם..
אני מצוננת כרגע ואולי זה צירוף מיקרים שהגושים הופיעו באותו הזמן אך אני יודעת שאלו הם אזוריים עיקריים של בלוטות הלימפה ..
האם יש לי סיבה לדאגה או שזה יכול להיות תופעות לוואי של הצתננות ועייפות יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים - תגובה
הגדלת קשריות לימפה יכולה להיות משנית למחלה וירלית.
בכ"ז אני ממליצה לך לגשת להבדק.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות כולסטרולאפרת01/12/2011
אני בת 46 גובה 1.60 שוקלת 60 .
כתוצאות כולסטרול - 236 . לפני שנה זה היה 260
triglycerides - 103 . . לפני שנה זה היה 123
colestrol hdl - 45 לפני שנה היה 48
colesterol ldl - 170 לפני שנה זה היה 186
non hdl cholestrol - 191 לפני שנה היה 211
א. האם יש שיפור. כי חודשיים שאני אוכלת רימון ונראה לי שזה עוזר. אם נמשיך כך האם יש סיכוי להוריד לגמרי בלי תרופות. ומה הכי חמור?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןצאות כולסטרול - תגובה
אכן יש שיפור בכל הפרמטרים פרט לHDL שירד (קולטרול "טוב" רצוי שיעלה)
חשוב מה הרקע שלך, האם יש סוכרת או מחלת לב? אילו תרופות את נוטלת?
הערך החשוב הוא LDL הקולסטרול ה"רע" שאמור להיות פחות מ130 ובחולי סוכרת
ולב פחות מ80 .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לכולסטרול
אפרת04/12/2011כל הבדיקות שלי מצויינות ואין לי שום מחלה. אני בריאה לחלוטין ב"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ליטורבה 10גלית01/12/2011
האם כדור ליטורבה 10 גורם לכאבי שרירים עזים??. כשקיבלתי ליפיטור 10 לא היו לי כאבי שרירים,, הרוקח בקופ:ח הכללית טוען שאין יותר ליפיטור למרות שרופא המשפחה כותב לי במרשם ליפיטור, הוא התחיל לתת לי לטורבה 10 ואומר שזה כמו ליפיטור. כעבור חודשיים התחלתי לקבל כאבים עזים בשרירי הבטן, ירכיים וגב ולפני כן לא היו לי שום כאבים. אני מצביעה על הכדור החדש שנתנו לי. מה עושים? האם זה יתכן מהכדור, ומדוע זה גורם לכאבי שרירים??, ומה עלי לעשות שהרופא רושם ליפיטור והרוקח מתעקש ונותן לי ליטורבה?? האם כדור זה יותר זול לקופה ועושים עלינו ניסויים??? אנא תיעצו לי מה עלי לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ליטורבה 10 - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום גלית
בהחלט יתכן והכדור הזה גורם לכאבי שרירים, אם כי במינון כזה התופעה נדירה.
מציע שתפני לרופא המשפחה ותעמדי על כך שאת זקוקה לכדור הקודם שלא גרם לתופעה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברורנועם01/12/2011
שלום דוקטור
אני שואל בענין אבי בן 83 שסובל מלחץ דם גבוה.
לפני שנתיים עבר אירוע של דמם מוחי על רקע של
לחץ דם גבוה שלא טופל. מאז אבי מטופל בכדורים
להורדת לחץ דם. השבוע ערכי הלחץ דם סיסטולי של אבי
הגיעו ל180-190... כשהוא נבדק במצב מנוחה.
הוא הלך לרופא המשפחה שלא בדק לו כלל לחץ דם
ורק הוסיף לו כדור שלישי לקחת בלילה.
היתה לי ציפיה שהרופא יבדוק אותו לעומק בעיקר על
רקע האירוע המוחי והגיל שלו,אבל הוא רק נתן לו מרשם.
מה נכון לאבי לעשות על מנת שנבטיח שהוא מאובחן
בצורה טובה ביותר?
תודה סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום אביב
מציע שתלוו אותו לרופא המשפחה ותבקשו בדיקה יסודית
תוודאו שאתם מגיעים בזמן שהרופא לא לחוץ
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכל הגוףשיר01/12/2011
שלום
אני בת 33 ( ברקע לופוס, קרישיות יתר ופסאודוטומר צרברי). מזה כשבוע מופיע לי גרד בכל הגוף אך רק בשעות הערב וזה נמשך עד הלילה ( לא מעיר משינה). הגרד טורדני ביותר ואין פריחה. לא התחלתי תרופה חדשה, לא שיניתי תזונה ולא משתמשמת בתכשירים חדשים. ממה הגרד יכול לנבוע? לאיזה רופא עלי לפנות לבירור? האם זה יכול להיות פסיכוסומטי ( בגלל שזה מופיע רק בערב)? זה מוציא אותי מדעתי
התרופות שאני לוקחת- פלקווניל, פרדניזון, אספרין, אורומוקס, סימבלתה, סרקוול. הדבר היחידי שאני יכולה לחשוב עליו זה שהורדתי במינון הסרקוול הורדה משמעותית ( מ 300 ל 100 מ"ג כמובן בהדרגה)
אשמח להכוונה ועזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בכל הגוף - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום שיר
את מטופלת בתרופות רבות וכמעט כל אחת בצרוף גורם אלרגי זה או אחר יכולה לגרום לגרד. חשוב שתתייעצי עם רופא המשפחה או אחר שאת סומכת עליו ושרואה את התמונה הכללית
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שטן בגיל צעיר דחוף !!!!אלין30/11/2011
שלום
אני בת 33 ולאחרונה כשאני מתעתשת או משתעלת יש לי בריחת שטן כמות קטנה מאוד לא ממש האם זה מהווה בעיה כלשהי?
אני צריכה לעשות בדיקות כלשהן?
לעזרתכן אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שטן בגיל צעיר דחוף !!!! - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום אלין
אם זה זמן קצר, יתכן ויחלוף מעצמו
אם לא, רצוי שתפני לייעוץ אורוגניקולוגי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחוה30/11/2011
שלום,עשיתי בדיקות דם והכמות יצאה לי יותר מהנורמה 13,000כדוריות דם לבנות למיקרוליטר מעוקב דם.
אלקליין פוספטאז נמוך מהנורמה הוא אמור להיות בין 50-162 ובבדיקות יצא לי 40.3.
לימפוציטים יצא לי% 21.1 כאשר אמור להיות בין %22-43.
נויטרופילים יצא לי 8.47 # כאשר אמור להיות בין 1.8-7.7 # .
אאוזינופילים יצא לי 0.78 # כאשר אמור להיות 0-6 # .
אשמח אם תכתבו לי האם משהוא חריג או הכל תקין ולא כל כך משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום חווה
בדיקות דם ללא תמונה קלינית או הסיבה מדוע נתבקשו - חסרות משמעות
בכל מקרה אין בהן משהו מאד משמעותי בהתייחס למגבלה שציינתי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהאלכס30/11/2011
שלום רב לכם
אני רוצה לשאול אותכם, אני צריך לעשות בדיקת צואה כי יש לי כבר יומיים רצופים של שלשולים.
עכשיו שאלה שלי יש חשבות מתי לקחת דגמתי, שפוט לא יצא לי בבוקר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית01/12/2011שלום אלכס
לרוב השלשול הוא וירלי ולכן אין טעם בביצוע הבדיקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורת קורמירי29/11/2011
במשך כל היום אני מרגישה קור בכל הגוף, ועייפות, האם זה קשור לתת פעילות או למערכת החיסון? כידוע החליפו את האלטרוקסין, מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורת קור - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום מירי
לא הבנתי אם את נוטלת אלתירוקסין או לא
בכל מקרה כדאי שתבצעי בדיקת תפקודי תריס
ותחממי את הבית
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)