מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת קנדידהאורטל29/11/2011
ביקשתי מרופאת המשפחה בדיקת צואה לאיתור קנדידה או עקבות לקנדידה במעיים/במערכת העיכול מאחר ובשלושת השבועות האחרונים יש לי מדי פעם כאבים באזור הבטן העליונה והתחתונה וחוסר תיאבון לפרקים.
היא נתנה לי לעשות בדיקת צואה פשוטה והתקבלה התוצאה הבאה:
STOOL-DIRECT NO PARASITES FOUND
האם מדובר בכך שאין שום עקבות לקנדידה או שאין שום עקבות רק לטפילים וחיידקים?
כמו כן,היא נתנה לי לבצע בדיקת שתן (עקב הפרשות וגינליות ירוקות) ומשטח לשון -לא גרון,אבל התוצאות יגיעו בעוד יומיים-שלושה.
אשמח בינתיים להתייחסות לגבי בדיקת הצואה,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קנדידה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/11/2011שלום לך,
לכולנו קנדידה במערכת העיכול ולכן לא תקבלי תשובה שיש קנדידה בצואה .
לא כך לגבי משטח וגינלי.
כל הקונספט של קנדידה במערכת העיכול אינו מקובל ברפואה הקונבנציונלית למיטב ידיעתי. שמעתי על כך ממטופלים שלי, בהקשר של רפואה משלימה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בדםללה28/11/2011
האם יתכן שיש חיידק בדם למרות שהספירה תקינה? 7
מלבד חום והרגשה רעה אין עוד תלונות ולמרות זאת ב 2 סטים של תרביות הייתה צמיחה. אנטרוקוקוס
מה לעשות?????
בינתיים התחילו טיפול אנטיביוטי, האם כדאי לבדוק שוב או שזה כבר לא יעיל בגלל שניתנה אנטיביוטיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בדם - תגובה
אני מבינה את דאגתך, אבל מבינה שאת מקבלת טיפול אנטיביוטי וזה מה שצריך לעשות.
אם החום נמשך, כמובן שצריך לחזור על הבדיקות.
לא ידוע לי גילך, מצבך הרפואי ואיך הגיע לך חיידק לדם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטוצחי28/11/2011
כבר שבוע שאני נוטל אסטו חצי כדור 10מ"ג
תופעות לוואי כמו דופק שינה לא טובה מתח ועצבנות
(נוטל במקביל אלפרליד להרגעה)
לא יודע אם להמשיך כי אני מרגיש יותר גרוע מאשר לפני.
אודה על עצתכם מה לעשות ואולי להעלות מינון ל 10 מ"ג או דווקא לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/11/2011שלום,
חשוב לדעת מתי אתה נוטל את התרופה- בבוקר או בערב.
לפעמים שינוי מועד הלקיחה של התרופה יכול לשפר מבחינת תופעות הלואי, לפעמים פשוט הזמן עוזר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר לידההדס28/11/2011
שלום אני בת עשרים וכבר ארבעה חודשים לאחר לידה רגילה, הריון תקין, מאז הלידה אולי קצת אחרי יש לי כאבים בשעת קיום יחסי מין הכאב נפסק מייד אח"כ שמעתי שבין הסימנים לסרטן צוואר הרחם הוא כאב בזמן קיום יחסי מין, יש לי סיבה לדאגה? (ד"א אני מקפידה על אי קיום יחסי מין בזמן הווסת ושבוע לאחריה) אשמח לתשובה מהירה אני ממש דואגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר לידה - תגובה
האם פנית לגניקולוג לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין זמן
הדס29/11/2011לא פניתי, אני אישה נורא עסוקה רציתי לדעת אם זה נורמלי והבדיקה יכולה להעשות בזמני הפנוי או שזה דורש בדיקב ממש דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשמו לי 21 כדורים וקיבלתי 20?אביעד28/11/2011
שלום וברכה.
רופא המשפחה רשם לי טיפול אנטיביוטי לשפעת לשבוע, 3 פעמים ביום. כלומר, סה"כ
21 כדורים.
בבית המרקחת נתנו לי קופסת כדורים המכילה רק 20 כדורים.
האם זה משמעותי בטיפול אנטיביוטי ליטול את כל ה 21 כדורים או מחסור של כדור
אחד לא יזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשמו לי 21 כדורים וקיבלתי 20? - תגובה
אני לא מכירה טיפול אנטיביוטי לשפעת, שנגרמת ע"י וירוס.
התשובה תלויה בטיפול ובסיבה.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיה28/11/2011
רציתי לשאול ולהתיעץ לגבי נטילת גלולות במצבים משקל עודף, האם זה מותר ואם כן יש גלולות עדיפות למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי29/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלל28/11/2011
בוקר טוב
אני בת 40 במשקל תקין ממוצא אשכנזי ילידת הארץ
ביצעתי בדיקות דם
המוגלובין 11.1
פריטין קטן מ-8
IRON-26
HCT-34.4
MCV-74.9
MCH-24.2
MCHC-32.3
RDW-17.1
MACRO עכשיו לא בלעתי כדורים לקחתי בסירופ ברזל פלורודיקס ברזל כל הזמן שלא שיפר לי את ערכי הברזל - הרופא לימד אותי לקחת תרופות בהיפנוזה ונתן לי כדורי ברזל של דרך חיים לקחת 3 כדורים ביום ובמקביל ללכת להמטולוגית לשקילת עירויי ברזל מה דעתך האם הכדורים יספגו וישפרו לי את הערכים יש לציין שעברתי בירור גסטרו וקולונסקופיה והתגלה בקע סרעפתי קטן עם רירית בקיבה מודלקת היפרמית האם זה משפיע
תודה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בברזל - תגובה
אין לי דרך לדעת אם הכדורים ייספגו , כי אולי יש בעיה בספיגה?
כדאי לנסות לקחת כדורים ואם לא תהיה עלייה- לקבל דרך הוריד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמיקי27/11/2011
שלום,
אשתי צרכה עד לפני שבועיים כ- 6 שנים ריטלין בכמות מקסימלית עקב בעיות קשב וריכוז.
הכמות ירדה בהדרגה בחודשיים האחרונים עד להפסקה מוחלטת לפני שבועיים.
האם קיים זמן בו עלינו להמתין מרגע הפסקת נטילת הכדור ועד שננסה להכנס להריון?
האם נטילת הכדור במשך תקופה כל כך ארוכה עלול להשפיע בעתיד על העובר שיוולד או על ההריון שתעבור אשתי?
תודה,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
יש מכון בירושלים ששיך למשרד הבריאות - שמו מכון טרטולוגי של פרופ' אורנוי. אפשר
למצוא טלפון באינטרנט, להתקשר למסור את כל הנתונים ולקבל יעוץ מעודכן חינם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית על דלקת גידסקרן27/11/2011
שלום.
שאלה כללית ביותר:
כשיש דלקת גיד או מתיחת שריר, אז ממליצים לשים תחבושת. קראתי באינטרנט שהתחבושת מאיטה את זרימת הדם.
רציתי לשאול למה זה טוב? הרי כשיש דלקת, רצוי להפך להמריץ את זרימת הדם במקום, לא?
תודה,
הסקרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית על דלקת גיד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011החבישה תפקידה למנוע תנועות חוזרות של הגיד או השריר וכך לאפשר לאיבר להבריא מהר יותר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בבטןי27/11/2011
בן 44 185 שוקל 70
(כשנתים אני בסטרס עקב לחץ טבעי של עבודה ילדים וכו+חרדה כללית -משבר גיל 40 כנראה)
לא מסכים (למרות המלצת רופאת המשפחה) לקחת SSR למיהנם.
יש לי הכל בשנתיים האחרונות: קוצר נשימה,דופק חזק,בלבולים שיכחה,רצון עז לישון כל הזמן,וכו'
(כלפי חוץ אני "משחק אותה" הכל פיקס אבל בפנים קרוע.
בשבועים האחרונים תחושה חדשה שאני כבר לא בטוח שזה ממתחים
מדובר בשריפה בבטן בתחתונה כאילו חתך מסכין יפני - אבל זה קורה בעיקר לאחר אוכל ו/או שתיה
האם להתחיל את סבב בדיקות הדם וכו' (עשיתי לאחרונה בדיקות דם לפני כשנה-תקין)
או שזה עוד סימפטום של מתח
כי זה קורה לאחר ארוחה או שתיה ולא ברגעי מתח ממש תחושה של דקירות
(היה לי דמום לפני כחודשים בצואה-עבר לאחר שבועים של טיפול - רופא אמר זה חתך עקב צועה קשה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בבטן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011אתה צריך להגיע לבדיקת רופא שיבדוק את הבטן - כשלב ראשון
בשלב הבא להחליט לטפל במצב לפני שיחמיר עוד יותר
אם אינך מעונין בטיפול תרופתי, ישנן אופציות נוספות
מציע שתדבר עם אחד המומחים שלנו במוקד המומחים ותתייעץ
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור העיניים והראשמיכה27/11/2011
שלום רב
במשך היומיים האחרונים סבלתי מכאב ולחץ באזור העיניים שמקרין כאב לראש,הלכתי לרופא ואמרה שחושבת שזה וירוס,אציין שאניי יכול להזיז את העיניים לצדדים כי אני מרגיש כאב חזק,הרופא שללה סינוסיטיס היא אין כאבים במצח ובארובות העין,שאלתי היא האם יכול להיות שזה לא וירוס ומשהו רציני יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור העיניים והראש - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום מיכה
אם יש שיפור והתופעה הולכת ודועכת - אכן יתכן וירוס
אם מחמיר, גש לבדיקה חוזרת
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה דמיתנטע26/11/2011
שלום לכם. בת 35. בריאה בד"כ. הפסקת עישון לפני כשנה. לפני כחודשיים במהלך צחצוח שיניים בבוקר ישנה כמות מזערית של דם (אחת לשבועיים לערך) בכיח. ללא צינון וללא שיעול. רקע של אב שחלה בסרטן ריאות. בהתייעצות עם רופא המשפחה אמר שזה חסר משמעות אלא אם כן מדובר בקלחת של דם משמעותית ורק אז לפנות לא.א.ג. אני מודאגת עדיין. האם כדאי לפנות לרופא ריאות....ועל מה יכול להעיד ממצא זה? בתודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה דמית - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום נטע
מבין את הדאגה הרבה בעיקר לנוכח ההסטוריה המשפחתית.
סביר שהדם מקורו בדלקת חניכיים או דלקת קלה בדרכי הנשימה העליונים.
אני סבור שרופא המשפחה שלך צודק
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי26/11/2011
שבוע טוב,
אימי אישה בת 80 חולת סוכרת, מטופלת באינסולין. בחודשים האחרונים, כשבחודש וחצי האחרונים במיוחד ובעיקר בשבועיים האחרונים, החלה לסבול מהתקפים שלא ברור לי בדיוק מה טיבם. מהתאור שלה עולה תחושה של דופק מואץ, לחץ על איזור הראש, חולשה רצינית. לעיתים מדובר בהתקף קצר של כמה דקות ולעיתים זה נמשך כמה שעות ואפילו יום שלם. היא מתארת שהיא חשה טשטוש, מעין ערפול, וחוסר יציבות, הולכת לאט יותר. לעיתים לדבריה היא חשה בעיקר דופק מואץ וחולשה, לעיתים לחץ על אזור מסויים בראש לכיוון ימין יותר של הראש, לדבריה: "זה כואב אך ללא כאב, מעין לחץ שמופעל הראש" לעיתים את כל חבילת הסימפטומים הללו ולעיתים חלק מהם. ממה שאני מצליחה להבין ממנה זו אולי תחושה של טרום התעלפות מעין ירידה בלחץ דם אולם היא עברה כמה פעמים בדיקות של לחץ דם, סוכר , בדיקות לב מקיפות, הכל על פניו תקין. בהתחלה ייחסו זאת לסוכר אך אנדוקרינולוג שלל זאת ואני חוששת שאולי זה סיפטום למשהו נוירולוגי. לדבריה אין לה סחרחורת. אני חוששת שאולי זה ביטוי ל - LAS??? האם אלה הסימפטומים? אני מאוד מודאגת. אודה על חוות דעת עד שתראה את רופא המשפחה ונוירולוג. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום חלי
התמונה שאת מציגה מאד מורכבת וזאת תהיה יומרה רבה לנסות לענות לעניין באופן מקצועי בפורום. עדיף להגיע לרופא המשפחה ואם עדיין תרצי הכוונה תוכלי לקבל אותה ברצון במוקד המומחים שלנו בשיחה רצינית עם מומחה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור26/11/2011
153/103 89 דופק
137/82 71
158/94 65
136/83 69
143/102 83
151/94 85
158/132 63
134/87 76
137/94 94
156/93 88
150/82 80
161/85 87
136/86 77
137/79 74
159/110 85
153/80 80
132/109 69
136/89 66
153/87 73
142/91 80
133/85 82
לילה
120/74 77
115/67 70
127/75 77
107/63 75
118/66 70
132/75
142/80 66
120/79 63
123/73 61
131/71 61
בןקר 126/76 65
האם מצריך כדורים??
האם נסיעה ברכב קצת קפיצות של הכביש משפיעים על המכשיר??
אם הסתובבתי עם לחץ דם כזה 3 שנים יכול להיות שנגרם כבר נזק כלשהו?
אני בת 38 עם עודף משקל BMI 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום לימור
אין ספק שהורדת המשקל חשובה ביותר מכיוון שבין היתר היא גם מורידה לחץ דם, מייצבת אותו ללא צורך בתרופות נוספות פעמים רבות ומורידה תחלואה בשטחים רבים.
מציע להשקיע בנושא זה ולידיעתך מוקד המומחים שלנו מספק "ליווי אישי" של מומחה בנושא זה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים לאחר מאמץאליזבט26/11/2011
שלום,
בני בן 24,בריא, ומתברר שלאחר מאמץ גופני הוא סובל מהתקף ארוך (שעה) של שיהוקים.
מאחר ואני לא מעוניינת להלחיץ אותו לשווא,חשבתי לברר האם יש סיבה לדאגה, לפני שאייעץ לו לפנות לרופא.
התודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוקים לאחר מאמץ - תגובה
ד``ר אלון מרגלית29/11/2011שלום אליזבט
לרוב השיהוקים הם כתוצאה מהתכווצויות של הסרעפת לאחר המאמץ
אם זה מפריע לו, כדאי שיפנה לבדיקת רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)