מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ברזלת10/12/2011
שלום אני נוטלת 3 שבועות כדורי ברזל והיום הפסקתי לקחת אותם בגלל תופעות לוואי קשות כמו שלשולים ובלאגן בבטן.הבעיה היא שכל היום אני מסתובבת עם לחץ בראש וזה משגע אותי.מה אפשר לעשות כדי שזה יפסיק, כמה זמן לוקח בדר"כ עד שמאגר הברזל מתייצב עד כדי כך שכאבי הראש יפסקו? אני רוצה להתחיל לקחת את התוסף של סולגאר אבל הוא 25 מ"ג ולא 100 כמו שאני צריכה לקחת אז אקח ממנו 3 או 4 כדורים ליום.בכל מקרה אשמח לקבל תשובה בהקדם.אגב, החוסר בברזל נוצר בעקבות מחזורים כבדים וקשים.תודה רבה מראש ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל - תגובה
ד''ר יעל כוכבי12/12/2011שלום לך,
חוסר ברזל לכשעצמו, ללא ירידה משמעותית בהמוגלובין (אנמיה) הוא כנראה לא הסיבה לכאב הראש שאת חשה.אולי זה קשור להתייבשות עקב שלשולים?
בכל מקרה, את יכולה לקחת כמה כדורי סולגאר, לצרוך יותר ברזל בתזונה או לקבל טיפול לוריד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצחי10/12/2011
מה הם טווחיי לחץ הדם והדופק התקינים
במנוחה לאדם בן 50 בריא בד"כ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
לחץ דם בין 100/60 ל140/90 , בערך, דופק : 60 -100 . כל זה במנוחה וללא טיפול תרופתי או מחלות רקע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאריק09/12/2011
שלום רב,
אני בן 29 מזה שבועיים-4 שבועות.
שאני סובל מעיין חנק בגרון.
כל הזמן משתעל יבש ונראה ומורגש שאין לי אוויר
אני מדבר כרגיל אבל מרגיש ממש שאין לי אוויר בגרון.
ומחנק בו.ואז מופיע לי סחרורות שאולי בגלל סטרס מהפחד יחד עם הרפלוקס .ויש גם כאבים באמצע החזה.ידוע בעבר על אילובקטר.יש בקע בסרעפת.
אני כל הזמן מפחד חס וחלילה שאחנק.כי ככל הנראה יש לי רפלוקס .ואני מפוחד לא יודע כבר מה לעשות.
אומפרדקס שאני לוקח בבוקר לא עוזר לי וגם לא טאמקס .
מה אפשר לעשות ? והאם הגיוני וזה יכול להוביל לחנק אז יש סיבה להילחץ?
בתודה אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
לא ידוע לי מהי סיבת השיעול, אך החרדה מוגזמת: גם אם קיים רפלוקס לא נראה לי
שזה יגרום למחנק. כדאי להתיעץ עם הרופא ולנסות להירגע- בשיטות שונות, כולל תרופתיות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכים בצד שמאול ורגל שמאולמירי09/12/2011
שלום רב,אשמח לעזרה
כבר תקופה ארוכה מעל שנה וחצי אני סובלת לסירוגין (כל תקופת זמן) מכאבים בצד שמאל מתחת לצלעות ,בד"כ זה מתלווה יחד עם כאב ברגל שמאל עד הברך ולפעמים כל הרגל,לעתים כאשר מיששתי באזור הצלעות יכולתי להרגיש מן גיד שנע.
אני היום נמצאת בהריון בשבוע 25 והכאב חזר וממש מציק לי עד כדי כך שקשה לי לישון בלילה,יש לציין שלא מדובר בסוג של כאב לב או בטן,עברתי אולטסאונד והכול היה תקין,הרופאה טענה שזה יכולה להיות עצב שתפוס,אני ממש נואשת כי הכאבים לא עוברים ושבים עלי כל הזמן בייחוד עכשיו שאני בהריון
אשמח מאוד לכל עצה
בברכת תודה ענקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממושכים בצד שמאול ורגל שמאול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/12/2011שלום,
הסיבה לכאב לא ברורה לי, וגם ההריון מגביל את אפשרויות האבחון והטיפול.
אולי פיזיותרפיה או רפואה משלימה?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןאברהם09/12/2011
בדיקת שתן תקינה חוץ מאריטרוציקין (כדוריות דם אדומות) 150.
בתרבית שתן אין צמיחה.
בדיקה למחרת חוזרת, כדוריות דם בשתן 250 פרוטין 75, וחלבון 100.
עדיין מחכים לתשובה לתרבית.
הבדיקות נעשו לנערה בת 14.
מה זה מביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן - תגובה
דם בשתן אצל נערה יכול להיות קשור למחזור או לבעיה בדרכי השתן (דלקת בשלפוחית,
בעיה בכליה וכו') , הכל לפי ההקשר והקליניקה כמובן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרט אותי חתול רחוב - ירד דם האם....שאלה09/12/2011
שרט אותי חתול רחוב ירד דם האם יש צורך ללכת לקופת חולים לעשות זריקה?
*עשו לי חסונים בצבא לפני שנתיים וחצי שלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרט אותי חתול רחוב - ירד דם האם.... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/12/2011טטנוס- אתה מחוסן כנראה, כדאי לבדוק אם יש סימני זיהום ואם מופיעים בהמשך חום או בלוטות לימפה- לבדוק ל"קדחת שריטת החתול" ולטפל בהתאם.
לבריאות\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OMEGA3 PLUS DHA70ארי שרמן08/12/2011
OMEGA3 PLUS DHA70%
אם עוזר לזיכרון לגיל60+
ואם טוב נגד אלזחיימר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OMEGA3 PLUS DHA70 - תגובה
אין לי דרך לדעת לגבי תוספי מזון, שאינם תרופה רשומה, ולכן קשה למצוא מחקרים מבוקרים לגבי יעילותם. (יתכן שיש , אבל אני לא מצאתי כאלה). ניתן לשאול בפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה ו....ת08/12/2011
האם יש צורך במרשם מרופא לכדורי ברזל? אני בכל זאת צריכה להמשיך לקחת את הכדורים אז מה עושים? יש סוגים של כדורים שלא עושים תופעות כאלו? עכשיו נזכרתי שבשנה שעברה לקחתי גם כדורי ברזל אחרי הריון וזה עשה לי אותן תופעות לוואי ואני חייבת לקחת כדורי ברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה ו.... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי09/12/2011ישנם תכשירים שונים עם פחות תופעות לואי, וניתן גם לקבל ברזל בערוי.
בכל מקרה כדאי לפנות לרופאך.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים וכדורי ברזלת08/12/2011
שלום.אני נוטלת כבר 3 שבועות כדורי ברזל עקב מחסור שהתגלה בבדיקות דם.בשבועיים האחרונים יש לי שלשולים ונורא שורף לי בפי הטבעת אחר"כ.אחרי כל דבר שאני אוכלת אני רצה לשירותים.האם יכול להיות שזו תופעת לוואי מכדורי הברזל? אני יודעת שבדר"כ יש עצירות בגלל הכדורים ולא ההיפך.
הקיבה שלי רגישה ואני סובלת מריפלוקס אז אולי בגלל זה התגובה המוגזמת הזאת?
בנוסף, כשאני אוכלת דברי חלב התופעה הזאת מתגברת ופעם מישהו אמר לי שזו תגובה שכיחה כשלוקחים כדורי ברזל.האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים וכדורי ברזל - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/12/2011יתכן שזוהי תגובה לברזל. כדאי לנסות להפסיק לזמן מה ולדווח לרופא המשפחה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלולאיציק08/12/2011
בן 49
התחלתי ליטול נורמלול 25 מ"ג בעצת רופא המשפחה
בגלל לחצי דם שנעו לאחרונה בין 140/90 -150/86 .
כמה זמן עד שיהייה שיפור ולחץ הדם ישוב לנורמה?
עד לא מזמן לחץ הדם היה בסביבות 120/80 !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/12/2011בד"כ אפשר לראות השפעה תוך שבועיים-שלושה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OMEGA3 PLUS D70ארי שרמן07/12/2011
אם יש תואלת ואיזה בלקיחת OMEGA3 PLUS D 70 AHUZ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OMEGA3 PLUS D70 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/12/2011לא מכירה את התכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוןמיכל07/12/2011
כרגע חזרתי ממיון והביאו לי לשתות 3 פעמים ביום במשך 10 ימים כדורי מלח מה זה בדיוק אומר? ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/12/2011שלום מיכל
יתכן ומצאו מלח (נתרן) נמוך
אין אפשרות לנחש מדוע - אין לנו מספיק מידע עלייך
כדאי להתייעץ ולקבל תשובה מרופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה06/12/2011
שלום בן 32 משקל 77
במדידה במכשיר הבייתי נמדד לחץ דם 130/82 האם תקין?
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות.
ואיזה ערכים בגיל שלי תקינים?
תודה על הכול!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/12/2011תקין לגמרי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטינין נמוךרוני06/12/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם , ותוצאת ה- CREATININE הינה 0.65, שהמינימום הינו 0.67. יש לציין כי החל משנת 2008 התוצאות ירדו בהדרגה מ-0.8.
עברתי ניתוח צינתור ומאז אני לוקח נורמלול, אספירין, סימבאסטין.
1. מה מעיד CREATININE נמוך? מה זה מסת שריר נמוכה ?
2. מהי הדרך להעלות את ה-CREATININE ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין נמוך - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/12/2011שלום רוני
אין לערך זה חשיבות ואין צורך לתקן
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגצחי05/12/2011
האם אק"ג תקין מבטיח
בסבירות גבוהה יחסית שאין בעייה לבבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג - תגובה
ד''ר יעל כוכבי05/12/2011שלום לך,
לתרשים האק"ג יש יתרונות רבים אך גם מגבלות רבות.
האבחון חייב להתבסס על הקליניקה (הסיפור של החולה בראש וראשונה , הבדיקה הגופנית) ועל בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)