מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהמיכל22/12/2011
אין לי מושג אם זה שייך לפה אם לא למי אני פונה הבטן שלי מאוד מאוד נפוחה הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד בטן עליונה ויצאה לי מיימת רציתי לדעת מה זה אומר שחמת ? מחלה? הרופאה בנתיים שלחה אותי לעוד בדיקת דם אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/12/2011שלום לך,
שחמת : הכוונה לשנויים בתאי הכבד . ממימת: הצטברות נוזלים בבטן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפינות של שפתייםויקי22/12/2011
שלום!
בשבועיים אחרונים יש לי פצעים בשתי הפינות של השפתיים.
כמו כן התחלתי לקחת פרנטל.
חוץ מי זה לא הייתי רוצה לקחת עוד ויטמינים.
איזה ויטמינים חסרים לי? הייתי רוצה לדעת איזה סוגים של אוכל כדאי לי לאכול ומה יש באוכל הזה כדי שהפצעים יעברו.
שמעתי שיש את זה בחלב? האם נכון?
איפה עוד יש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפינות של שפתיים - תגובה
כדאי לבדוק רמות ויטמינים, בעיקר חומצה פולית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בגוףצ.א.21/12/2011
בת 38, מזה כמה שבועות שבשעות הלילה יש לי גירוד בכל חלקי הגוף (מקצות האצבעות ועד לראש) וזה מאוד מציק ומעיר אותי משנתי. יש לציין שלא נוטלת תרופות כלשהן, לא עשיתי שינוי באורח החיים, כגון אכילת מאכלים חדשים או שימוש בסבון גוף או שמפו חדשים. בשעות היום יש קצת גרד אבל בשעות הלילה זה ממש מתגבר וקשה לי לישון. רציתי לדעת מה יכול לגרום לכך ומה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלה
צ.א.22/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בגוף - תגובה
אם יש פריחה כלשהי בעור - תתכן גרדת או בעיית עור אחרת, תתכן אלרגיה כלשהי
כדאי גם לבדוק תפקודי כבד וכליה ורמות ברזל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך ד"ר כוכבי
צ.א.23/12/2011אמנם יש גרד כמו שציינתי אבל ללא פריחה או אודם. רק מגרד ולא עשיתי שינוי באורח החיים אז אני לא יודעת איך פתאום יש אלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך ד"ר כוכבי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/12/2011שלום,
אלרגיה היא אחת האפשרויות. אפשר לפתח אלרגיה לדברים מוכרים.
כדאי לפנות ליעוץ.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדובשנית21/12/2011
ישלי שאלה מעט מוזרה, אני בת 17 ויוצא לי נגיד לשכב (לא סקס) על הבטן ויוצא שהבטן שלי מקרקרת (לא מרעב) ועושה קולות מוזרים, כאילו יש גזים אצלי בבטן, וקרה אפילו שבן שישב על הבטן שלי שמע וזה היה מצב לא נעים. למה זה ? ואפשר לעשות עם זה משהו ? זה אומר משהו באופן כללי או שזה טיבעי לגמרי כי זה ממש מוריד לי את הביטחון כי זה קורה הרבה.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
את שומעת את התנועות של המעיים (פריסטלטיקה) יתכן בגלל שהן מוגברות על רקע בעיה כלשהי כגון רגישות למזון, בליעת אויר וכו' או שאת מודעת לכך יותר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני צריכה לעשות לטפל בבעיה ?
דובשנית23/12/2011שלום,
אולי לבדוק את התזונה שלך בעזרת תזונאית (דיאטנית)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בצד ימין עליונהנטע20/12/2011
ד"ר שלום, אני בת 30+1 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת, לוקחת גלולות קבוע. מזה שבועיים סובלת מכאבי בטן שהתחילו בבטן שמאלית תחתונה, בהמשך עברו לאחור בגב מעל המותן ובהמשך נשארו עד היום בכאבי בטן בצד ימין עליונה. לקחתי ספסמלגין להרגעה ולא עזר לי הגעתי לרופא והוא הפנה אותי לבי"ח שם עברתי בירור ועשו לי אולטרסאונד שפורש כתקין לבטן ימין עליונה כולל חיפוש אם ישנם אבנים, בדיקות הדם יצאו תקינות וגם צילום חזב שעשו. שוחררתי עם כאבי הבטן כמו שנכנסתי לבית חולים כאשר אני מתאמצת הם מתגברים בהליכה, כאשר אני מרימה את בתי התינוקת וכדומה..יש איזשהו קושי גם בנשימה שוב הלכתי לרופא והוא הפנה אותי לבית חולים אחר, שם עשו לי ct חזה+בטן הבדיקה בוצעה בשאלה של pe ובשאלה של פקקת בורידים הפורטלים (pvt) הבדיקה בוצעה עם חומר ניגודי תוך וורידי בשלב עורקי וורידי. בתוצאות חזה ובטן הכל תקין ואין עדות ל-pe ואין עדות ל- pvt. בנוסף עשו לי בדיקת דם מעל כף היד גזים בכדי לראות קצב נשימה כל הבדיקות דם יצאו תקין. הא.ק.ג קצב סינוס 81 לדקה ללא סימני איסכמיה חריפה. ושוב שוחררתי עם המלצה שעם כל החמרה לפנות לרופא קבעו לי תור לאיבחון מהיר בלין בעוד כמה ימים, ואנלגטיקה.. רציתי להתייעץ איתך ד"ר מה לעשות עם הכאבים שנמשכים בבטן ימין עליונה, קצת סחרחורות, וחסר תיאבון שהתלווה מתחילת הכאבים. כאשר אני מתאמצת בהליכה, או פעילות אחרת הכאב מתגבר.. אשמח לשמוע את חוות דעתך.( עד עכשיו טופלתי ע"י רופא משפחה ובבתי חולים בפנימיאים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בצד ימין עליונה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי20/12/2011שלום לך,
כדאי להמשיך את התהליך עם רופא המשפחה.
נבחנו כיוונים שונים אבל לא כולם: גניקולוגי? דרכי עיכול? כאב בתנועה דוקא מתאים למקור אורטופדי (שרירי- גרמי) וכדאי להיעזר באנלגטיקה פשוטה.
לבריאות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני חסר של B12רוני20/12/2011
שלום רב ד"ר,
במידה ורמה נמוכה של B12 גורמת לתסמיני חסר כמו עייפות, חולשה וכדומה, האם זה אמור להתבטא גם ברמה נמוכה של ברזל או פריטין או המוגלובין ערך אחר שמראה על אנמיה? (פרט לכך שבבדיקת מעבדה יראו שיש רמה נמוכה של B12).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני חסר של B12 - תגובה
חסר ממושך בויטמין בי12 אכן יכול לגרום לאנמיה , אי בהכרח קשר לחוסר ברזל, אלא אם הסיבה משותפת: חוסר תזונתי, חוסר ספיגה. יתכן חוסר רק של בי 12 ללא כל הנ"ל .
לבריאות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות וליחה לא יפה בלי סוףאביגיל19/12/2011
מתחיל עם שעול, וחולשה גדולה , אחרי כמה ימים יתכן עם חום , הלכתי לרופאה, אמרתי כרגע אין לי חום אבל הרבה ליחה, האם אפשר לעבור א זה בלי אנטיביוטיקה אני בגיל 60 +
זה יותר משבועיים הליחה פשוט לא מפסיקה , בית חרושת לליחה, למה זה ממשיך , האם הייה עדיף לעצור את זה עם אמטיביוטיקה, או לתת לזה להגמר,, מה גורם שה עדיין ממשיך ליחה ירוקה
הרופאה אמרה שהראות בסדר, אז כנראה בגארון עמוק,,,, התופעה הזאת יש לי מדי פעם
השאלה היא ,, האם להוציא ולהוציא ,, יהיה לזה סוף, או עדיף הייה לקחת אנטיביוטיקה,
[יש לי , שומנים בכבד, וגם היפו טירואידין , אני לוקחת הרבה שנים,] , לא תמיד בא לי ללכת למרפאה,,, [ היא נתנה לי אוטוהלר, שלא לקחתי, אני לא רגילה לנשיפות, בכלל זה לא מרפא, את הליחה אני יודעת להוציא , רק הבעייה שזה לא נפסק תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות וליחה לא יפה בלי סוף - תגובה
כדאי לחזור לרופאה לבדיקה ואולי גם צילום- יתכן שטיפול אנטיביוטי יועיל.
בברכת בריאות וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מדאיגאיציק18/12/2011
בן 49 .לפני כארבעה שבועות התחלתי לקחת אסטו לטיפול בחרדות.
לאחר מספר ימים התחילו כאבי חזה ודופק מהיר שהתיחסתי אליהם כתופעת לוואי .
לאחר מספר ימים נוספים הפסקתי ליטול אסטו כשהכאב בחזה לא עבר.
מאז יש לי כאבים ו/או לחץ בחזה מדי יום באיזור מתחת לפטמה השמאלית
וגם מתחת לבית השחי ולעיתים בגב השמאלי ללא בחילות או קוצר נשימה או הזעה.
הכאב מטריד למרות שהוא לא בעוצמה חזקה מאוד .
ביצעתי אקג אצל רופא משפחה שיצא תקין.בדיקות דם מחודש יולי תקינות .
אקו לב מחודש יולי האחרון תקין. לחץ דם מעט גבוה התאזן על ידי נורמלול 25 .
הכאב מוקל כשאני נוטל קסנאקס ומשכך כאבים.
אני לא שמן ואני לא מעשן כבר כשבע שנים ולא פעיל גופנית.
הרופא הפנה למבחן מאמץ אבל אני קצת חושש בשל הכאב ובגלל שבמאמץ אין לי אוויר
ואני חש קוצר נשימה. ( עלייה במדרגות למשל)
אודה על חוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מדאיג - תגובה
מבחן מאמץ הוא פרוצדורה פשוטה בהשגחה רפואית.
הכאב שאתה מתאר אמנם לא נשמע ממקור לבבי אבל כדאי לעבור את הבד'קה.
מקורות אחרים אפשריים לכאב: חרדה, שרירים.
לבריאות וחגש מח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםמשה18/12/2011
בן 65, בספירת דם נמצא:המוגלובין 13.4 ,rdw16 ,יתר התוצאות תקינות. מרגיש טוב,שומר על תזונה נכונה,מאוזן לחלוטין בתרופות ללחץ דם וכולסטרול. האם יש כאן מקום לדאגה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום משה
אין מקום לדאגה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת..רייצ'ל18/12/2011
שלום ושבוע טוב,
אני מקוררת מזה 3 ימים זה התחיל בכאב קל בגרון ותחושת שריטות וכאב באוזנים לאחר מכן הגיע גם הצינון חום גבוה לא היה הוא הגיע רק ל-37.5 הכאב בגרון חלף אבל הכאב באוזנים החריף ואיתו הצינון..התלווה לזה גם הקאות (פעמים בסה"כ) ובבוקר כאב פנימי באזור הצוואר והחזה ...
יש מצב שמתחילה לי דלקת ריאות????
תודה מראש ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת.. - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום ריצ'ל
לרוב דלקת ריאות מתאפיינת בשיעול גובר ובחום גבוה
נשמע יותר כמו שפעת רגילה, אך אם המצב מחמיר חשוב שתגשי להבדק אצל רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות לא סדירות - שואלת שובאני רק שאלה18/12/2011
שלום ד"ר,
כל חיי סבלתי מחוסר סדירות ביציאות, לעיתים גם הייתי עוברת שבוע שלם בלי להרגיש רע.
אממה, עם השנים זה הולך ומטריד אותי יותר ויותר מהבחינה הפיזית.
אני צורכת סיבים תזונתיים (בנפייבר שאני מוסיפה למשקאות) וגם שזיפים מיובשים ושום דבר לא עוזר לי! עברו שבעה ימים מהפעם האחרונה שביקרתי בבית השימוש
קצת נתונים עליי שאולי יעזרו:
אני בת 25, בריאה בדר"כ (מעט מצוננת בימים אלו, אבל לא מאמינה שקשור), לא נוטלת שום תרופות או ויטמינים.
בשנה האחרונה הצלחתי בעזרת תזונה נכונה ואכילה בזמנים קבועים להסדיר את הקצב, אך מידי פעם, נניח אחת לחודשיים, אני חווה כמה ימים "יבשים".
אני לא דוחה כניסה לשירותים כשאני לא בבית. ואני עושה פעילות גופנית בערך פעמיים בשבוע.
עזרה!!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות לא סדירות - שואלת שוב - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011ההמלצה להסדרת היציאות הינה:
סלט גדול 1-2 ביום עם כף שמן זית
ושתיה של לפחות 10-12 כוסות נוזלים ביום
לעשות פעילות גופנית של לפחות 3/4 שעה כל יום
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרנספריןרוני17/12/2011
שלום רב,
בן 23 וסובל מעייפות. עשיתי בדיקות דם שגרתיות שכללו בין היתר iron, hemoglobin, feritin, tsh, glucose ואלו יצאו תקין. אך לא בדקו לי טרנספרין. האם יש צורך בכך או במידה והמדדים הקודמים תקינים הכל בסדר?
שאלה נוספת: במידה ויש רמה נמוכה של B12 וזו גורמת לעייפות האם זה יתבטא בנוסף ברמה נמוכה של ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנספרין - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום רוני
אין צורך לבדוק טרנספרין ואין קשר לרמת הברזל
יש צורך בבירור מתאים לנושא העיפות ורמת הויטמין הנמוכה - אם אכן
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותרוני17/12/2011
שלום רב,
בן23. סובל מעייפות זה זמן רב.
בבדיקות דם שעשיתי לפני שנתיים כמעט התגלה אצלי B12 ברמה 236. עקב המלצה של רופאת המשפחה התחלתי ליטול תוסף B12 ו7 חודשים אחר כך עשיתי בדיקה חוזרת שהראתה רמה של 947 ובשל כך הפסקתי ליטול את התוסף
. שנה אחר כך עשיתי שוב בדיקה והייתה ירידה והרמה יצאה 383.
שאלתי: מאיזה רמה של B12 יש צורך ליטול תוסף ומאיזה רמה של B12 אפשר להרגיש תסמיני חוסר כמו עייפות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום רוני
הבעיה המרכזית היא אבדן הויטמין או חוסר ספיגתו מהמזון - בעיקר מצוי בבשר אדום.
עליך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי הצורך בבירור מתאים ולא רק נטילת התכשיר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציום גורם לבעיות קיבהטל17/12/2011
שלום רב,
בת 50. בהמלצת הרופא התחלתי לקחת קלציום וויטמין D.בחרתי קלציום ציטרט( 250מ"ג)+ויטמין די (150 יחב"ל) של חברת סולגר ובנוסף על מנת להגיע למינון הרצוי ויטמין D בטיפות (1000 יחב"ל). ונוטלת עם האוכל לפני השינה ללא מוצרי חלב. לא לוקחת שום תרופות או תוספים אחרים. מאז (כשבוע) החלו תופעות של כאבי בטן, גזים. התחושה היא כאילו המעיים מודלקות. מתמיד יש לי מעי רגיש. איזה תחליפים מומלצים במקרה כזה?
תודה מראש, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציום גורם לבעיות קיבה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום טל
תנסי להשתמש רק בטיפות ויטמין D ודיאטה עשירת סידן - מוצרי חלב, ירקות סרדינים ומוצרי שומשום
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין Dדניאל17/12/2011
שלום,
עשיתי בדיקות דם ובסך הכול היו לי תוצאות תקינות, למעט ויטמין D
הערך יצא לי ממש על הגבול הנמוך והתוצאה הינה 18 (המינימום הוא 20 והמקס' 100). יש לציין שאני בן 28 ובסך הכול בריא.
כיצד אפשר להעלות את הרמה של הויטמין.. האם זו סיבה לעייפות כל הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויטמין D - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/12/2011שלום דניאל
מעבר לתוספת אכילת מאכלי חלב ודגים, וחשיפה לשמש כשעה בשבוע, לא הייתי ממליץ לך על תרופה
ובוודאי שערך זה לא מסביר עייפות
כדאי שתתייעץ עם רופא המשפחה לגבי ברור נוסף לעייפות או שתתייעץ עם אחד המומחים שלנו (ראה למטה)
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
דניאל20/12/2011התייעצתי עם רופא המשפחה והוא המליץ על 5 טיפות של ויטמין D כדי להעלות את הרמה.
האם מומלץ להכנס לזה או עדיף משהו טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית20/12/2011בהחלט מומלץ
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)