פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פס חום בבטן
    אביה
    22/10/2011

שלום. אני בת 20 ושמתי לב (האמת כבר מזמן, אולי שנה אולי יותר) שיש לי פס חום מהפופיק ומטה - ממש כמו בהריון. רק שאני לא בהריון ולא עברתי הריונות.
    ממה זה יכול להיות?
    יש צורך לגשת לבדוק?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פס חום בבטן

הוספת תגובה

• פס חום בבטן - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    24/10/2011

שלום,
    פיגמנטציה יכולה לנבוע גם מהשפעה של הורמונים בגלולות.
    אבל כדאי לבדוק.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מצריך בדיקה?
    אנונימי
    22/10/2011

שמתי לב בשנה או אולי יותר האחרונה שנרדמים לי חלקים בגוף בצורה קיצונית, קורה לי לפחות 3-4 פעמים ביום שנרדמת לי הרגל בגלל ישיבה או שנרדמת לי היד אם אני קצת נשען עליה יותר מדי, האם זה מסמן שיש לי בעיה בוורידים או בלב?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מצריך בדיקה?

הוספת תגובה

• האם זה מצריך בדיקה? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/10/2011

שלום לך,
    בד"כ הפרעות בתחושה מעידות על בעיה בעצבים. לפעמים הגורם לכך פשוט לאבחון ולטיפול כגון מחסור בויטמין בי12 . לפעמים יש צורך בבדיקה שנקראת EMG שהינה
    בדיקה של מוליכות העצב , לשם אבחון.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלסת תחתונה
    אריק
    22/10/2011

שלום רב,
    אני בן 28 בחור בריא בדרך כלל
    מזה חודש ימים אני סובל מכאבים באזור לסת תחתונה בעת מגע קיים כאב.
    אך הכאב והתחושות בלי קשר למגע הם של כבדות בלסת וכאב.וכמו שיתוק אזורי,שכל האזור אולי תפוס.האם זה יכול להעיד על בעיה של הלב? או על בעיות שיינים?
    אודה לתגובה.
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלסת תחתונה

הוספת תגובה

• כאבים בלסת תחתונה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/10/2011

שלום לך,
    כאב במגע בלסת מצביע על בעיה מקומית באיזור - אולי דלקת, אולי שניים, לא לב.
    כדאי לבדוק.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופן ומיקרופירין
    צביקה
    20/10/2011

בן54
    נוטל מיקרופירין עקב היצירות קרוטיס 25%צד אחד
    השבוע לפתע הופיע ביד פס אדום מהאמה עד כמעט הכתף נפיחות קלה בכף היד וכאב בזמן ישור היד
    הרופא אמר שזו דלקת ב וריד היד ורשם לי אטופן 400 7 כדורים
    וביקש ממני להפסיק זמנית את נטילת המיקרופירין
    הרוקח אמר שאינו רואה בעיה בהמשך לקיחת מיקרופירין בזמן הטיפול באטופן
    רוקח נוסף אמר דבר דומה
    השאלה איזו דעה נכונה הרופא או הרוקח? מה מקובל לעשות במקרה כזה?
    כיצד עליי לנהוג?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אטופן ומיקרופירין

הוספת תגובה

• אטופן ומיקרופירין - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/10/2011

שלום צביקה
    נראה לי שצדק הרופא וכדאי זמנית - עד הפסקת האטופן, לא לקחת מיקרופירין כדי לא לייצר בעיות במערכת העיכול
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן גושיים חזקים ושורפים
    א-א
    20/10/2011

שלום,
    בת 26,
    לפני כשבוע וחצי, 4-5 ימים אחרי סיום המחזור החודשי שלי,קיימתי יחסי מין מוגנים בקונדום בלבד (הפסקתי גלולות מזמן), הגבר גמר בתוך הקונדום וכבייכול אין שום סיבה לדאגה... אך מאז כואבת לי מאד הבטן, הרגשה של התכווצויות ושריפה באיזור הבטן התחתונה מצד ימין ושריפה באותו הצד בגב.
    ממצאים נוספים: גזים פנימיים וחיצוניים, בחילות וסחרחורות.
    בנוסף ישנם הפרשות ריריות חלקן , הייתה אחת כמו מחזור מדומה
    אין לי מושג מה יכולות להיות ההשלכות , האם קיימת איזו סכנה,
    היום אחרי שבוע וחצי בדקתי בבדיקת הריון ביתית למרות שכבייכול לא אמורה להיות בעיה או חשש מסויים ובבדיקה יצא שאני לא בהריון , רציתי לדעת אולי מישהו יכול להסביר לי מה זה יכול להיות ואלו השלכות יש לזה?? כמובן שללכת לרופא באופן מסודר אני אעשה אך רציתי לשמוע דעות ואולי הצעות לבדיקות מסויימות אצל רופא המשפחה או רופא הנשים,
    תודה והמשך סופש נעים וחג שמח

הוספת תגובה

• כאבי בטן גושיים חזקים ושורפים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    21/10/2011

שלום רב
    התופעות יכולות להתאים לזהום ויראלי חולף של דרכי העיכול ואולי גם דרכי השתן
    ללא קשר בהכרח ליחסי המין שהיו
    כדאי לשתות הרבה מים ולהעזר בכדור אקמול יחד עם קל-בטן עם את יכולה להשיג.
    במידה ולא יעבור, כדאי לפנות לבדיקת רופא המשפחה
    בברכה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים כחולים
    עדי
    19/10/2011

בשנה האחרונה אני שמה לב שיוצאים לי הרבה סימנים כחולים כתוצאה ממכה קטנה על הגוף. מספיק שאני ארכון על בירכיי למשך כמה שניות על הריצפה וזה ישאיר לי אחרי זה סימן כחול סימטרי בשתי הבירכיים לתקופה מאוד ארוכה. ממה זה נובע והאם זה מצריך בדיקה? אני בת 34 מאובחנת עם היפרגליקטנומה קלה ומטופלת בדוסטינקס. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים כחולים

הוספת תגובה

• סימנים כחולים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    20/10/2011

שלום עדי
    רצוי לבצע בדיקת דם לתפקודי קרישה
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    חנן
    19/10/2011

שלום לכולם

מזה חודשים רבים סובל מעייפות רבה שיכולה להופיע בכל שעה משעות היום ואפילו כמחצית השעה שלאחר הקימה בבוקר.
    אם אני בבית אני פשוט נזרק על הספה ויכול בקלות להירדם.

לפני כשבועיים ביצעתי בדיקות תקופתיות ללא ממצא מיוחד וזאת למעקב אחרי הסוכר והקולסטרול שלי.

לוקח באופן קבוע 2 כדורי מטהפורמין (אחד בבוקר מיד עם הקימה ואחד בשעות הערב המאוחרות לאחר ארוחת ערב), כדור סטאטור 10 לפני השינה וכדור סרנדה בבוקר עם הקימה אחת ליומיים (ירדתי במינון בשנה וחצי האחרונות בהדרגה מ-2 כדורים ליום, לכדור ביום ועכשיו לכדור אחת ליומיים כבר מעל חצי שנה).

גיל 40+ לא שותה ולא מעשן, שוקל 67, גובה 164 (יוצא BMI 24.9)

רציתי לדעת ממה יכולה לנבוע העייפות הרבה הזו שגורמת לאיכות חיים ירודה כאשר לעייפות מתלווות לפעמים חולשות ?
    האם יתכן כי הדבר נגרם מהכדורים או מוחמר על ידן ?
    האם ישנן עוד בדיקות שמומלץ לעבור ?
    אספק תוצאות לבדיקות רלוונטיות לשאלתי עפ"י בקשה.

המון תודה על היעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• עייפות - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    20/10/2011

שלום חנן,
    מהמידע המצומצם שסיפקת ניתן להניח אחת משתי אפשרויות בסבירות הגבוהה יותר:
    1. התופעות נגרמות מהסיבה בגללה אתה נוטל את הסרנדה ואולי הפחתת המינון גורמת להגברת הבעיה הזו.
    2. תתכן עייפות מהסרנדה עצמה למרות שהפחתת המינון היתה אמורה להפחית את העייפות אם אכן זו היתה הסיבה.
    ממליץ להוסיף פעילות גופנית סדירה - כשעה הליכה למשל כל יום בקצב עולה משבוע לשבוע. רצוי שתתייעץ עם הרופא שרשם לך את הסרנדה, או לחליפין תתייעץ עם אחד מהמומחים במוקד שלנו (ראה למטה)
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מספר פרמטרים ...

אורי
    20/10/2011

1. נישאתי לפני כ-7 שנים, לפני 6 שנים נולדה ביתי הראשונה, מאז החלפתי 3 מקומות עבודה והספקתי להיות מובטל כחצי שנה לפני כ-3 שנים, עכשיו במקום עבודה די יציב. (אינני חושב שכל זה קשור כי זה היה די מזמן ואני גם לא זוכר שהייתי בדיכאון אם זו הכוונה)
    2. סרנדה התחלתי לפני כארבע שנים בגלל תחושות של טיקים, קפיצות פתאומיות כמו שמישהו מבהיל אותי ותחושות דומות לאלו ללא הסבר כולל חוסר יציבות ותחושה של אי שקט, קטעים של הרגשה כאילו אני במין בועה כשאני מודע לכל מה שקורה מסביב. רופא המשפחה החליט שנתחיל עם סרנדה החל מחצי כדור ועד לשניים ביום, אני חייב לציין כי התופעות הנ״ל נעלמו כמעט כליל אבל להערכתי תחושת העייפות התגברה מאז התחלת הכדור. כאמור לפני שנה וקצת התחלתי להוריד את מינון הכדור מאחר ולא רציתי להיות תלוי בו יותר מידי וכעת אני על כדור אחד אח ליומיים, קשה לי לומר אם מאז הפחתת המינון העייפות גברה (זה קשה למדידה והערכה כעת בדיעבד ובכלל)
    לפני תחילת הכדור אני זוכר שהיתה עייפות אך ככל הראה היא התגברה מעט לאחר תחילת הטיפול.
    3. מסתבר שמאז ומתמיד, שנים רבות, היה לי סוכר ברמה של 100-110 אך בשנים האחרונות הסוכר עלה כול קולסטרול. ערכי הבדיקות הנ״ל לפני תחילת הטיפול הגיעו עד ל-120 כאשר לפני שנה עלה אף ל-160 סוכר, קולסטרול היה סביב 240, hdl היה סביב 45, LDL סביב 160 וטריגליצרידים סביב 260.
    התוצאות הנ״ל לפני שבועיים בבדיקות האחרונות: סוכר 118, קולסטרול 142, hdl כרגע 37, LDL כרגע 51 וטריגליצרידים 270.
    אין את הבעיות שציינת כתגובה לסוכר פרט לצואה מעט שונה אבל זה הבנתי שנגרם מהמטפורמין.
    שוב, קשה לי לדעת אם העייפות התגברה כתוצאה מערכים אלה אך יש מצב שהיא החמירה.
    4. לגבי שינה, אני ישן עד 7 שעות בלילה, הסדין בבוקר די מבולגן מה שמראה על תנועתיות בלילה ?, אישית והבת אומרות שאני נוחר תמיד וכמו שציינתי משקלי כרגע 67 ק״ג (ירדתי מ-71 בחודשים האחרונים). (bmi עומד על 24.9)
    דום שינה בנשימה לא ידוע ולא נבדק אף פעם, אישית אומרת כי היא לא שומעת שאני מפסיק לנשום בלילה אך לנוחר היא טוענת שתמיד.
    5. יתר הבדיקות מלפני שבועיים ששאלת עליהן: המוגלובין 14, a1c עומד על 6.3, tsh הערך 1.56, t4 הערך 15.8, b12 הערך 284 וחומצה פולנית כרגע 12.3, מיקרואלבומין בשתן 3.45.

סליחה על אורך התשובה, כמו כן רוצה לציין כי מידי פעם מטרידות אותי מחשבות על מחלות, זקנה ודברים שיכולים לגרום לי לכל מיני תסמינים שיש לי אבל חייב לציין כי הנ״ל לא פוגע בתיפקודי אלה אם אני מרגיש לא טוב ואז המחשבות חוזרות.
    כמו-כן מעסיק את עצמי באפשרות למחלות קשות ולא סימפטיות בשל התסמינים -האם זה בכלל בה בחשבון לפי הנתונים ? האם יתכן שתהיה מחלה כזו כאשר הבדיקות הכלליות תקינות (ספירת דם וכימיה)
    פשוט המון ת׳ודה על המאמץ והרצון לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקים מתחת לעיניים
    גדעון
    19/10/2011

שלום.
    אני בן 60 שנה וסובל לאחרונה ממחלת מנייר , מקבל כדור 1 ביום שנקרא URAMOX 250mg
    שמתי לב לאחרונה כי יש לי שקים קטנים מתחת לעיניים .
    האם יש קשר לכדור הזה ?
    אם לא ממה יכולות לצוץ שקים מתחת לעיניים .
    מה המלצתך עלי לעשות .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקים מתחת לעיניים

הוספת תגובה

• שקים מתחת לעיניים - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    20/10/2011

שלום גבי
    לא מוכרת לי התופעה של שקים מתחת לעיניים בתגובה לאורמוקס
    זו תופעה שיכולה לחלוף מעצמה. אם לא, כדאי שתתייעץ עם רופא המשפחה
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם - פרשנות נוספת
    NETA
    18/10/2011

שלום, אני בת 43 ,גובה 1.72 משקל 90 (ק"ג).ביצעתי הבוקר בדיקות דם כלליות - חלק מהתשובות , למרות קריאת ההסברים אני מוטרדת ממספר ההשלכות הרב שיש לכל בדיקה ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת.7 בדיקות המטולוגיה נמצאו לא תקינות : Erythrocytes, Red Blood Cells - 5.3
    10.1 (Hemoglobin (Hb -
    34.2 (Hematocrit (Hct -
    64 (Mean Corpuscular Volume, Mean cell volume (MCV
    19.1 (Mean cell Hemoglobin (MCH
    29.5 (Mean cell Hemoglobin concentration (MCHC
    20 (Red Blood Cell Distribution Width (RDW

שאר הבדיקות נמצאו עם ערכים תקינים.
    והשאלה!!!! אני בסכנה???

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם - פרשנות נוספת

הוספת תגובה

• בדיקות דם - פרשנות נוספת - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    19/10/2011

שלום נטע
    לא, אינך בסכנה. יש לך בעיקר אנמיה שחשוב למצוא מקורה ולטפל בה
    אין דחיפות לנושא - את יכולה לפנות לרופא לאחר החג
    בברכה ולבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קור
    רונית
    18/10/2011

אני סובלת מקור יותר מאנשים אחרים, לדוגמא היינו בחוף היום - לכולם היה נעים, ולי היה קריר.
    במזגנים אני קופאת ולהרבה חם...

לא חסר לי לי ברזל, מה יכולה להיות הסיבה?

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קור

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קור - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    19/10/2011

שלום רונית
    זו נטיה אישית, אם אכן מלווה אותך מאז ומעולם. בעיקרון גם נשים סובלות מקור יותר מגברים. אם זו תופעה חדשה, רצוי לבדוק תפקוד בלוטת התריס
    לבריאות וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Creatine Kinase גבוה בילד
    Chana
    18/10/2011

שלום -
    בננו מתלונן על חולשה ועייפות כבר זמן רב, ואנחנו רואים שהסיבולת שלו (בהליכה עד סוף הרחוב למשל) מאד מאד נמוכה. לאחר כמה דקות הוא מתחיל "לצלוע" ואחרי כמה דקות נוספות להתלונן ש"אין לו כח ללכת". בדיקות שונות (אורטופד - יש לו סקוליוזיס קל, רופא ילדים, נוירולוג) לא העלו כלום. יש לציין שהוא בן 8, עם תסמונת ויליאמס, עבר ניתוח לתיקון SVAS לפני כשנתיים וכחודשיים לאחר מכן, ניתוח חרום לפריקרדיטיס (מזוהם) בו לא הצליחו להוציא את הנוזלים אך היום ב"ה ממש בסדר גמור ועם לב "בריא לגמרי" בבדיקה האחרונה.
    כעת לאור התלונות, הנוירולוג שלח אותו למספר בדיקות דם חדשות. בבדיקת הCREATINE KINASE, התוצאה היא 357 (במקום 38-174). מצד שני גם הTSH שלו מעט גבוה - 5.44. האם אפשר "להאשים" את ההיפותאירודיזם בקריאטין הגבוה או שמצב אכן מדאיג מבחינת הלב? בינתיים לא הצלחנו להשיג תור לקרדיולוג עד יולי (!!) - ננסה להשיג תור דרך השר"פ אבל בינתיים אשמח לשמוע תשובה האם יש מקום לדאגה מצד הלב או לא.

תודה!
    דינה

* עוד משהו שאולי כדאי לציין - לא היה ברור לאחר הסיפור עם הפריקרדיטיס (הוא היה מאושפז אז במשך כמה חודשים) אם היה מדובר בפעם אחת ארוכה, או שמדובר היה בפריקרדיטיס שחוזר על עצמו ויתכן ומצביע על בעיה ראומטולוגית. המדד היה אמור להיות אם זה יקרה שוב. בינתיים היו לנו כמעט שנתיים "שקטות" עם לב שנראה מצוין בבדיקות האקו התכופות שעשינו. כעת לא עשינו אקו כבר כ-8 חודשים.

שוב תודה!
    - אמא מודאגת קצת..

לקביעת תור
    סגירה
    Creatine Kinase גבוה בילד

הוספת תגובה

• Creatine Kinase גבוה בילד - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    19/10/2011

שלום חנה
    צר לי על הסבל והדאגה המלווים את בנכם.
    אני תקווה שיש לכם רופא משפחה טוב שמלווה אתכם בתהליך קבלת ההחלטות ובנווט למומחים הנדרשים, מכיוון שלא ניתן לתת תשובות מקצועיות לבעיה כל כך מורכבת במסגרת הפורום, מבלי להכיר יותר לעומק ולבדוק. אם אין לך רופא כזה תוכלי להעזר בשרות הזהב שלנו ראי באתר רופא מומחה.
    אינני חושב שהתוצאה של תפקוד בלוטת התריס או הקריאטינין קינאז מסבירים את התופעה בצורה שלמה.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חיסונים והריון
    נועה
    17/10/2011

שלום רב,

אני בת 39. מתכננת הריון בקרוב.
    ביקשתי מרופאת המשפחה שלי הפנייה לחיסון נגד דלקת ריאות (לחיסון זה נדרשת הפנייה).
    יש לציין שכבר קיבלתי חיסון נגד שפעת.

רופאת המשפחה,מסרבת לתת לי הפניה לחיסון של דלקת ריאות, בטענה שלא נותנים חיסון לנשים שמתכננות הריון, אלא רק לאנשים מעל גיל 65 (או אנשים בעלי מחלות כרוניות) בלבד.

מה דעתכם?
    האם נכונה דעת רופאת המשפחה?
    איך אפשר להשיג חיסון שכזה?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חיסונים והריון

הוספת תגובה

• שאלה על חיסונים והריון - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    19/10/2011

שלום נועה
    רופאת המשפחה צודקת על פי קריטריונים בינלאומיים לחיסון ולרפואה מונעת
    אם יש סיבה מיוחדת לרצונך זה להתחסן, חשוב שתציגי אותה לרופאת המשפחה לשקול דעת נוסף
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    15/10/2011

שלום יש לי שאלה כזו מדיי פעם יש לי כאבים מוזרים באזור הצוואר.לסת תחתונה. וזה מלחיץ ומפחיד כאחד.האם יכול להיות תופעה של צרבת שגורמת לכך? אני יודע שתסמין זה יכול להעיד חס וחלילה על התקף לב. האם זה נכון או שלא תמיד? מה יכול להיות תסמין של לסת כואבת .
    בתודה
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    16/10/2011

שלום עמית
    הפורום לא יכול להחליף ייעוץ רפואי כאשר קיימת בעיה מסוג זה
    מציע שתפנה לרופא המשפחה או למוקד המומחים שלנו
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ל
    15/10/2011

שבת שלום

WBC-5.6
    המוגלובין-10.9
    HCT-36.8
    MCV-76.6
    MCH-22.7
    MCHC-29 קטן מ-8

אשמח לקבל התייחסות על בדיקות אלו

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    16/10/2011

שלום רווית
    הבדיקות מעידות על נטיה לאנמיה
    כדאי לברר מדוע ולשם כך לפנות לרופא המשפחה
    או למוקד המומחים שלנו
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף פריטין
    ויקי
    14/10/2011

שלום רב,
    האם יש דרך להוריד את רמת הפריטין בגוף?
    בתודה
    ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    עודף פריטין

הוספת תגובה

• עודף פריטין - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    16/10/2011

אין צורך להוריד רמת פריטין
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה