מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח תוצאות הולטרגליה19/09/2011
שלום רב,
הופניתי לבדיקת הולטר לאור מספר מקרים בהם הרגשתי שהלב כאילו "קופץ" ומחסיר פעימה.
תוצאות הבדיקה: סינוס 58-113, קצב ממוצע 73
APB's 12
VPB's 75 (avg 3/hr
Ventricular Total - 74 (avg 3/hr
האם התוצאות מצביעות על בעיה כלשהי?
תודה מראש
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות הולטר - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/09/2011שלום לך,
ההולטר תקין . לכל אחד יש את ה"קפיצות " האלה . לא להבהל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהמשך לתשובהיהודה19/09/2011
תודה על התשובה.
האם הבדיקות דם שעשיתי תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בהמשך לתשובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/09/2011אילו בדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנשיכת כלבשאלה19/09/2011
הכלב שלי תפס הבוקר ברחוב שקית שהיה נראה שיש בה בשר לא מבושל. בניסיון להוציא מפיו את השקית, ננשכתי קלות - שן אחת שלו ננעצה בבוהן שלי וירד קצת דם.
חיטאתי את המקום בפד ספוג אלכוהול ושמתי פלסטר.
אציין כי הכלב מחוסן באופן סדיר בכל החיסונים הנדרשים, ושאני עצמי קיבלתי זריקת טטנוס לפני כחודש.
האם יש צורך בטיפול נוסף, בקופת החולים, מחשש שאכן מדובר בבשר מקולקל שעלול לגרום לי לזיהום כלשהו?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנשיכת כלב - תגובה
עברו אמנם יומיים ואני מקווה שהכל בסדר.
בעקרון , אפשר לעקוב אחר מצב הפצע ואם יש סימני זיהום- לטפל.
מאידך, כדאי לבדוק את הענין של החיסונים של הכלב במשרד הבריאות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרדניאלה18/09/2011
בת 14,שיעור יתר,נשירת שיער ,אקנה קלה ,מחזור לא סדיר (החל בגיל 12 וחצי)ברקע מקרואלבומינוריה במעקב בלבד.
בוצעו הבדיקות:
LH - Luteinizing Hormone 10.4
FSH 4.9
Estradiol Child (E2 Low) 502
0.5(-----)* 2.6 Testosterone Total 3
0.95(-----*-----)11.7 DHEA-S 3.8
0.2(--------)*2.9 Androstenedione 3.14
מה אומרות התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עליי ...?
דניאלה19/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור יתר - תגובה
קשה להתייחס לתוצאות גם מכיוון שאין את ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת וגם כי הערכים תלויים בפאזה במחזור החודשי שבו נלקחה דגימת הדם.
לפי התיאור לפחות, נראה שיש חוסר איזון הורמונלי שכדאי לבררו ולטפל בו. לא ברורה סיבת המיקרואלבומינוריה. מה מצב הסוכר?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ?יגאל18/09/2011
אחר צהריים טובים,
היום כשעה לאחר ארוחת הצהריים התחלתי להשתעל (שיעול שטחי) אחת לדקה/שתיים וזאת לזמן רב.
לאחר כשעה של שיעול קמתי ממושבי והתחלתי ללכת כאשר לפתע השיעול התגבר ובנוסף פלטתי 2-3 פעמים כיח מאוד צמיגי ושקוף.
השיעול המשיך עוד כשעה בהפסקות גדלות וכעת הוא מופיע אחת למספר דקות.
** האם התיאור מתאים לתופעת ריפלוקס ?
** האם יתכן כי חלק מהמאכלים שאכלתי מגרים את הקיבה וגורמים לריפלוקס ? כוונתי למאכלים הבאים:
- פסטה
- כרוב לבן
- נקניקיות
- אורז
- שתיית 3-4 כוסות תה ליום
** האם ישנם מאכלים נוספים שגורמים לריפלוקס, מגבירים אותו או מעוררים אותו ?
להוסיף שבימים האחרונים אני סובל אחת למספר ימים מצרבת שמתחילה במהלך הלילה ונעלמת בשעות הבוקר המאוחרות - כך אגב היה גם הלילה !
תודה על חוות הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס ? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום יגאל
מהתאור שלך לא לגמרי בטוח שמדובר ברפלוקס ורצוי להבדק אצל רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסיפור ...
יגאל19/09/2011בשעות אחה״צ תדירות השיעול ירדה מעט, אך עדיין נמשכה מאחר והרגשתי תחושה של דקירות בלוע, דבר שגרם לי להשתעל מידי פעם (יתכן כי השיעול מקודם גרם לפציעה כלשהיא בלוע שגורמת כעת לדקירות ובעקבות זאת לשיעול ?)
בנוסף לכך החלו התעטשויות מידי פעם ואף מנוזל.
לקראת ערב לכל המתואר כאן הצטרף עיבוי של הקול (קול בסי נמוך) והשיעול יבש יותר, כמעט נבחני. (יתכן שהשיעולים במשך היום עיבה את מיתרי הקול וגורם לקול נמוך ?)
האם כל המתואר בא כתוצאה מהשיעול שהיה לי במשך היום או שפשוט לכל החגיגה הצטרפה גם הצטננות ?
האם יתכן כי כל הסימפטומים במהלך היום היו הקדמה להצטננות שבאה לאחר מכן, או שאין קשר בין התופעות ?
האם יש צורך בבדיקה כלשהיא או שלנהוג עכשיו בתופעות כבהצטננות ?
אני מודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותשרון18/09/2011
שלום. הייתה לי דלקת ריאות ארוכה כעט הצילום חזה קצת השתפר אבל הכאבים בריאות עדיין קיימים במיוחד בשיעול או תזוזה וזה מגביל אותי. אני כבר כמעט חודשיים ככה.אחרי כמה זמן בערך זה עובר לגמרי? ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב? ניסיתי למרוח ולטרן אך לא עזר... מקווה שהכאב עובר מהר כתודה מראשי עוד חודש אני מתחתנת והכאב ממש לא מתאים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ריאות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום שרון
הכאב יכול אכן להתמיד לאורך תקופה של מספר שבועות
אם מחמיר, צריך לפנות לבדיקת רופא
בינתיים להעזר במשכחי כאב כמו אקמול וכד'
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםדני18/09/2011
שלום ד"ר
ראשית אני רוצה להודות לך על התשובות והסבלנות.
אני בן 32 גובה 1.75 משקל 76
יש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים וכולסטרול בדם
אבי בן 62 עבר צינטור לב, ואחי בן 39 עם גורמי סיכון רבים כגון השמנת יתר,
לחץ דם גבוה,ועישון עבר צינטור לב.
עשיתי בדיקות דם ולהלן הערכים:
כולסטרול כללי- 179
כולסטרול LDL -110
כולסטרול HDL 45
טרגלצידים - 118
סוכר 92
האם הערכים תקינים לגורמי הסיכון שלי? (גנטיקה)
ומתי הייתה ממליץ לי שוב לעבור על בדיקת דם?
תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום רב
בהחלט חשוב במקרה שלך לטפל בעודף הכולסטרול ובעיקר להפחית LDL
ניתן לעשות זאת ע"י תזונה מתאימה, פעילות גופנית קבועה ויתכן וגם תרופות
ואז לעשות בדיקה חוזרת לאחר 3 חדשים
לבריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומציותגדי18/09/2011
שלום רב,
לפני שנתיים הייתי אצל נטורופתית שבין היתר פתרה לי "חידה" בקשר עם פצעי אפטות מרובים שהיו יוצאים לי בחלל הפה, כאשר היא אמרה לי שאסור לי לאכול תפוזים, עגבניות ושאר מזונות חומצתיים. אכן, צדקה ומאז שהפסקתי פחתה כמות האפטות משמעותית מאוד, וכשאני כן אוכל לרבות שותה למשל רדבול עם חומציות אני חוטף אפטות תוך שעות או למחרת.
שאלתי- אני מאוד אוהב מיץ תפוזים ובמיוחד טרי סחוט.
שמעתי שישנם תרופות או תוספי תזונה נוגדי חומצה. האם אלו נועדו לטפל רק ביתר חומציות או שהם יכולים כמו במצב שלי לאפשר לי לחזור ולהנות ממזונות חומצתיים בתמורה לבליעת התרופות לפני\אחרי או באופן קבוע ???
לתשובתך בהקדם אודה מאוד
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומציות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום רב
לצערי לא מוכרות לי תרופות הנוגדות בפה את חומציות הפירות.
אולי לנטורופתית פתרונים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באצבעות הידייםתקוה17/09/2011
יש לי נפיחות באצבעות הידיים לא מצליחה לסגור עד סוף וכשאני הולכת אצבעות הידיים מתנפחות עוד יותר. האם יש סיבה לכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות באצבעות הידיים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום תקוה
יש סיבות רבות לנפיחות כזו
רצוי להבדק אצל רופא
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחות בסטרפקוקוק Aשלומית16/09/2011
מזה כשנה כלל והחצי השנה בפרט אני כמעט כל חודש נדבקת בסטרפקוקוק a מסיימת את כל האנטיביוטיקה וחוזר חלילה. ביום הראשון יש לי בנוסף כאבי ראש ושרירים עזים.
אני בת 40 בריאה בד"כ. למעט זאת...
אשמח לתגובתכם
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיחות בסטרפקוקוק A - תגובה
ד``ר אלון מרגלית19/09/2011שלום שלומית
ישנם אנשים/משפחות שהם נשאים קבועים של סטרפטוקוקים.
צריך לדעת יותר על התמונה הקלינית וההשלכות ולכן כדאי להתייעץ עם מומחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםשיר15/09/2011
שלום,
אני בת 30 .הייתי אצל רופא נתן לי מרשם לורמוקס כדור אחד וכדור נוסף כעבור שבוע.
אתמול לקחתי את הכדור הראשון ולא עזר כלל.
האם אני צריכה להחליף לתרופה אחרת?
תודה מראש,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/09/2011הרופא בוודאי המליץ על החלפת המצעים וכיבוס הבגדים
פעמים רבות רצוי שכל בני המשפחה יקבלו את הטיפול בו זמנית כדי שהטיפול יועיל
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון ?שיר15/09/2011
שלום!
מזה שלושה ימים שיש לי כאבי גרון, בעיקר בבליעה. אין חום או סימנים נוספים. היום הבחנתי בסימנים לבנים על הגרון בצד אחד. לצערי לא הצלחתי לקבוע תור לרופאת משפחה בזמן הקרוב ומאחר ונכנס סוף השבוע רציתי לשאול האם כדאי להתחיל ליטול אנטיביוטיקה ללא היוועצות רופא ? יש לי מרשם בתוקף מחשש לסטרפטוקוק מלפני שבועיים (הבדיקה יצאה שלילית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגרון ? - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/09/2011אם קיימת וודאות שזו התמונה של סטרפטוקוקוס אפשר להתחיל אנטיביוטיקה
אך אני בספק לגבי האבחנה כאשר אין חם
סביר יותר שמדובר בזיהום ויראלי
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםדני14/09/2011
שלום
בן 32 משקל 76
במסגרת בדיקה שנתית.
היה לי לחץ דם 110/74 דופק 67
האם תקין? לא נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/09/2011שלום לך,
הכל תקין.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא לא לדלג על השאלה- תודהליאור14/09/2011
שלום
אני בת 33 וברקע יש לי לופוס וקרישיות יתר ( ללא ארועים טרומבוטיים). כבר תקופה שאני חשה ירידה קוגנטיבית שמתבטאת בירידה בזיכרון, שכחה, בלבול מילים במשפט ולזה מתווסף גם התקפים של טשטושו ראייה ולפעמים כאבי ראש. בדיקה אצל רופא העיניים הייתה תקינה והנוירולוגית שלחה אותי ל MRI ראש. היום קבלתי את התוצאות ואני לא מבינה את כולם- אשמח אם תוכל להסביר לי מה משמעות הממצאים, האם הם קשורים לתסמינים שלי והאם זה חמור? אני מודאגת
בגדול רשום בדיקת מוח תקינה אך מצוין שעצבי הראייה קצת מתוחים, ושיש חשד להעמקה של הסלה והגדלה של הציסטרנה הסופרא- סלרית.
אני רוצה גם לציין שעשיתי MRI מוח לפני שנה וחצי ואז לא הופיעו ממצאים אלה. האם זה חמור?
תודה וסליחה על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לא לדלג על השאלה- תודה - תגובה
כדאי לחזור אל הנוירולוגית עם תוצאות הבדיקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציםמאיה14/09/2011
ראיתי את הכתבה הזו ששודרה במבט וזה גורם לי לא לרצות לאכול יותר ביצים לעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים - תגובה
אני לא מצליחה לראות את הסרטון.אשמח אם תפרטי מה הפריע לך בכתבה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
מאיה15/09/2011בכתבה מדובר על מה שעוברים אפרוחים במשקים מתועשים כדי שאנחנו נאכל ביצים (ובשר).
מראים בכתבה ששודרה ב'מבט' איך כל אפרוח שנולד במדגרה מובל על סרט נע באינספור מסלולים במטרה למיין בין האפרוחים הבריאים לחלשים.
האפרוחים המפוחדים מוסעים במהירות גבוהה על גבי מסילות, מושלכים ומתגלגלים מאחת לאחרת מגובה רב, נתפסים בכנף ומועפים באוויר בקשת, נחבטים במתכת ומחליקים לתוך לוע משפך המוביל אל שרשרת מסועים נוספת.
המיון מתבצע בזמן שהאפרוחים מוסעים על מסוע. ה'סלקטור' מפיל את רובם בתנועות נפנוף או בחישה בידיים. כמעט כולם נופלים מעצם ההתנגשות ביד או באפרוחים אחרים שנפלו. 'סלקטורית' אחת הסבירה שהמטרה היא לראות מי לא מצליח לקום מספיק מהר אחרי שהיא מפילה אותו, או סובל מפגיעות או דימומים גלויים. כשהיא מוצאת אחד כזה היא משליכה אותו לארגז של אפרוחים "פגומים" שמונח על הרצפה.
הם מושלכים לגסוס לאיטם בארגזים, אשר מפונים למכולות אשפה לאחר שהם מתמלאים. כולם מסיימים בסוף במכל האשפה.
לא מזעזע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)