מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלונקסחיים25/09/2011
שלום רב,
קראתי בעלון לצרכן של הקלונקס כי עלול לגרום לדיכוי נשימה. אני נוטלת אותו מזה שבוע, במקביל ל-SSRI ולא היו אירועים חריגים.
בעוד שבוע הפסיכאטר אמר לי להפחית במינון ולרדת 0.25 מ"ג. אני חוששת עד אז... האם הסיכוי לדום נשימה הוא גבוה במינון של 0.5 מ"ג? האם היו מקרים כאלה בארץ?
תודה מראש:_)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/09/2011שלום לך,
לחלוטין לא נראה לי סביר במינונים האלה ובבני אדם בריאים .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Non-gr.A positive בבדיקהרות25/09/2011
Non-gr.A positive זוהי תוצאת הבדיקה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Non-gr.A positive בבדיקה - תגובה
בד"כ הכוונה לחיידק סטרפטוקוק מהסוג שלא גורם סיבוכים ולכן לא דורש טיפול אנטיביוטי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולדקסטורין24/09/2011
האם יש סכנה בנטילת קולדקס למי שיש נטיה לסינוסיטיס ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולדקס - תגובה
אין סכנה, כמובן במינון ומשך הזמן המומלצים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ראריק23/09/2011
שלום רב,
אני בן 29.
אתמול בשעה 3 לפנות בוקר אני מתעורר כולי מזיע,עם כאב בחזה באמצע החזה,בחילות נוראיות,וצרבת.חשתי שאני הולך להקיא אבל בסופו של דבר לא הקאתי.הייתי בשירותים
לא היו שילשולים אבל היו יציאות ופחדתי שם שלא אתעלף.נשארתי ער עד שעה 6 והלכתי לישון לשעה וחצי.ושקמתי עדיין לא חשתי בטוב והלכתי לעבודה.אמרתי לעצמי ואולי זו טעות אין לי מושג.
אמרתי עם היה לי דום לב,או התקף לב הייתי מזמן כבר אמור להיות בריצפה.
במשך היום היו צרבות ותחושה של חום ושריפה בבית החזה.אתמול מה שכן הפריע לי גם כן
בזמן דיבור היה לי קשה לדבר אם כל דיבור החזה כאב לי.
בבוקר חלק מהצוואר,גרון כאב לי והרגשתי צרבת .
האם יכול להיות משהו לבבי שהיה לי,שיש לי?
אין לי מושג אם הזיעה היתה קרה או חמה.אבל היא עברה לי אחרי כ - 10 - 30 דקות.
אודה לתגובה
רומן
נ.ב
לפני שהלכתי לישון ,אכלתי 2 פיתות,סטייק ,קבב,ו2 חתיכות של פרגית.
אני לא יודע אבל אולי,אולי זה מה שגרם לי לבלאגן? רק בקבב היה שמן.שומן.
אולי זה עשה לי את הצרבת והכל .בשילוב של השתייה קולה.
האכילה היתה בשעה 10 בערב,הלכתי לישון בשעה 12 בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר - תגובה
אתה רציני? חסר רק שהיית גם שותה בירה...
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אריק27/09/2011כן אני רציני לחלוטין.
לפי הכיתוב התגובה שלך.
להבין מכך שזו היתה בעיה ופעולה של הקיבה ולא לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי27/09/2011שלום לך,
התשובה היתה בגוף השאלה שלך: מאחר ואכלת הרבה בשר וקולה שעתיים לפני השינה סביר שחוית החזר קיבתי-ושטי .
כדאי להמנע מארוחות כאלה בערב ולהפחית כמויות.
בברכת שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרוקסין ולוסטרלתרופתית23/09/2011
שלום רב
אני נוטלת אלטרוקסין מזה כשנתיים, והחודש התחלתי ליטול לוסטרל לטיפול בחרדות ודכאון. בעלון לצרכן של האלטרוקסין נכתב כי אין לשלבו עם תרופות נוגדות דכאון. האם מותר לשלבו עם משפחת ה-SSRI? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ולוסטרל - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/09/2011שלום לך,
לא ידוע לי על בעיה כזו וגם לא מצאתי אזהרה לגבי כך.
חשוב לבדוק ולודא שמינון ההורמון מאוזן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגולוזיןשני22/09/2011
שלום רב, אני סובלת מפריצות דיסק והדבר היחיד שמקל עליי זה שימוש באלגולוזין. שמעתי מפסיקים לייצר אותו ורציתי לדעת אילו תרופות עם מרכיבים דומים ניתן לקחת? אודה מאוד על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגולוזין - תגובה
אלגוליזין מכיל בעיקר אקמול, כך שאפשר לקחת תכשיר אחר על בסיס אקמול: רוקסט,
מוסקול , אקמול פורטה- לאחר התיעצות עם הרופא המטפל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורם לצרבת?ישראל22/09/2011
ערב טוב,
היום אחה"צ אכלתי 2 צלחות מרק עוף עם שקדי מרק.
לאחר שעתיים+ התחלתי להרגיש צרבת מטרידה.
האם מאכל זה גורם לצרבת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם לצרבת? - תגובה
מאכלים שומניים יכולים לעורר צרבת באנשים שרגישים לכך, וגם אבקת מרק עוף ותבלינים מסוימים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאולגה22/09/2011
שלום רב עשיתי בדיקות ורציתי לדעת מה אומרות התוצאות: הכל בטווח התקין חוץ מ:
Urea (B) - 16
Triglycerides - 176
Amylase (B) - 171
(בדרך כלל בריאה)
בנוסף מצאו אצלי פירורים בכיס המרה (אם זה עוזר הבנת התוצאת).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
אין דרך להתייחס לתוצאות בלי הכרת ערכי הנורמה של המעבדה הבודקת . חשוב לא פחות הוא ההקשר הקליני.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם לאנשים זריםציון22/09/2011
שלום,
כיצד הוא שישנם אנשים רזים בעלי עודף שומנים בדם ולעומתם שמנים הנהנים מרמה תקינה שלהם? לתשובה מוסמכת אודה, ציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם לאנשים זרים - תגובה
הדרך שבה הגוף מטפל בשומנים מורכבת ותלויה בגורמי תורשה, תזונה ופעילות
ולא בהכרח רק במשקל הגוף.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדני22/09/2011
בן 32 משקל 76
עברתי בדיקת אקו לב TTE
בפירוט הבדיקה רשום:
מסתם טריקוספידלי - דלף מינמלי .
והיה רשום -אוושה ססטולית נושפת קצרה בחוד 2/6
מה זה? האם תקין? והאם צריך מעקב בהמשך?
שאר הפירוט רשום תקין
לסיכום הבדיקה רשום- GOOD LV FUNCTION
GOOD SYSTOLIC RV FUNCTION
NORMAL VALVES* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
יתכן שיש קשר בין האוושה לדליפה הקלה של המסתם בין העליה לחדר הימניים של הלב.
הכל תלוי בהקשר ויתכן שאין לכך משמעות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלשלומית21/09/2011
שלום
בשלושת החודשים האחרונים אני סובלת מכאבים ברגל (בירך ובאזור המפשעה לעיתים גם בברך) עפ"י בדיקת הרופא הכאבים אינם נובעים מהעצמות אלא מהשרירים לפני כשבוע ערכתי בדיקות דם מקיפות והתגלה מחסור חמור בברזל (פרוטין-3 מיקרו-14) האם יש קשר בין הדברים?
* יש לי VP SHUNT עקב הדרוצפלוס האם הענין יכול להיות קשור לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל - תגובה
חוסר ברזל- צריך לברר סיבה ולטפל, ללא קשר לבעיות האחרות.
כאבים ברגל- יתכן שמקורם בגב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת שתןמירון21/09/2011
שלום,
אני בן 23 וביצעתי השבוע בדיקות שתן.
אודה לכם על חוות דעתכם.
הבנתי שיש לי כנראה דם סמוי בשתן, ישנו ערך אחד שחורג.
תודה.
GLUCOSE - U STRIP , תוצאה-NORMAL
BILIRUBIN- U STRIP , תוצאה-NEG
KETONES- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)
SPECIFIC GRAV-U STRI , תוצאה 1.012 (נורמה 1.001-1.030)
PH- U STRIP , תוצאה 5.5 /µl (נורמה 4.8-7.4)
PROTEIN- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה 0-30 מיליגרם לדציליטר)
UROBILINOGEN-U STRIP , תוצאה-NORMAL
ERYTHROCYTES-U STRIP , תוצאה 10 /µl (נורמה-פחות מארבעה תאי דם אדומים לכל דגימה הנבדקת במיקרוסקופ)
NITRITE- U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)
LEUCOCYTES - U STRIP , תוצאה-NEG (נורמה-שלילי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת שתן - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/09/2011שלום לך,
למיטב זכרוני, 10 הוא התחום העליון של הנורמה לכדוריות אדומות בבדיקת שתן לכללית, כשאין מדובר בספירה במיקרוסקופ אלא בתשובה אוטומטית של המכשיר ליחידת נפח. לסיכום: הבדיקה תקינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםריקי20/09/2011
שלום וברכה!
(אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום הספציפי הזה...)
אני בשבוע 39 להריון, הלכתי להסיר שיער בשעווה באיזור המפסעה אצל קוסמטיקאית לקראת הלידה. הטיפול כאב לי בצורה יוצאת דופן (במהלך ההריון טופלתי אצל קוסמטיקאית אחרת והכאב היה נסבל לכן לא חששתי הפעם)
מאז הטיפול עברו כמה שעות והאיזור עדיין כאוב מאוד, נפוח ונראה כאילו יש שטפי דם ווורידים בולטים במקום.
דבר ראשון רציתי לשאול אם זו תופעה נורמלית? שנית איך אפשר להקל על הכאב וכן אם זה לא מסוכן לבוא בצורה כזו ללידה.
מחכה לתשובה!
תודה רבה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
כנראה שהטיפול היה יותר נמרץ או שהאיזור עדין ורגיש יותר בשלב מתקדם יותר של ההריון.
אפשר להקל ע"י קירור (קרח), מריחת אלוברה קרה.
הבעיה היחידה לדעתי היא הכאב , שאני מקווה שיעבור עד ללידה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מאוד מציקה מתחת ללשון???מיקה20/09/2011
היי,
מזה חודש שקיימות תחושות של יובש בחלל הפה מלוות בתחושה מאוד לא נעימה מתחת ללשון...כמו שריטה .. חריכה מתחת ללשון...
מה עלי לבדוק? מה לא בסדר?
בתודה מראש
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מאוד מציקה מתחת ללשון??? - תגובה
כדאי לבדוק קודם כל את הפה, אולי באמת יש שריטה, פצע, פטריה , אפטה וכו'.
הבדיקה יכולה להתבצע אצל רופא המשפחה או רופא אא"ג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותתרצה בן עמי20/09/2011
שלום רב
בני בן השנתיים מקיא כבר חמישה ימים ברציפות
העניין הוא שההקאה רק בלילה ולא במהלך היום
בנוסף להקאות היו גם שילושלים לא היה לו חום
האם זה משהו שלא קשור לוירוס?
הוא ירד במשקל ואני דואגת
אשמח לתשובה מרגיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות - תגובה
פעוטות מקיאים ומשלשלים בתגובה לזיהומים שונים, ברובם וירליים.
בכ"ז , כדאי לקחת אותו לבדיקה כדי לשלול התייבשות וכן לברר את הסיבה באותה הזדמנות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)