מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס,צרב וכועמי28/08/2011
בוקר טוב
הלילה סבלתי מכאבים שנראים לי כצרבת - כאבים במרכז עצם החזה שבאים והולכים, נראה לי גם שמושפעים מהתנוחה עצמה כשבחלק מהפעמים הכאב (יותר נכון תחושה של משהו תקוע ולוחץ) הופיע גם בגרון.
בבוקר התופעה נמשכה וכללה גם פליטת קצף מהפה לאחר שיעול ותחושה של מועקה ומלאות בבטן, במרכז עצם החזה ובגרון, עייפות ורצון ליציאות כדי להשתחרר.
אכלתי ארוחת בוקר קלה (לחמניות עם חמאה וביצה קשה) ומספר שקדים. (הבנתי ששקדים מקילים על צרבות).
האם התיאור מתאים לרפלוקס/צרבת ? האם כל הסימפטומים מתאימים לכך ? כיצד יש לפעול בשעות הקרובות ? האם ארוחת הבוקר שאכלתי ומרכיביה טובים או לא למצב שתואר ?
תודה על ההסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס,צרב וכו - תגובה
ד''ר יעל כוכבי29/08/2011שלום לך,
התיאור יכול להתאים לרפלוקס.
כדאי לבצע גסטרוסקופיה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםיהודה25/08/2011
שלום בן 32 משקל 77
במשך היום היו לי כאבים הולכים ונעלמים (לא חזקים)
באיזור הסרעפת באמצע מייד מתחת לעצם.
ממה כאבים אלו יכולים להיות?
ראוי לציין שעשיתי לפני חודשיים ע"פ בקשת הרופא בדיקת אקו לב מאמץ
בדיקת מאמץ, וברוך ה הכול תקין.
(אני עדיין דואג)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית25/08/2011שלום יהודה
אין אפשרות לתת תשובה מבלי לבדוק אותך
פנה לרופא המשפחה לבדיקה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לך, עוד שאלה אחתירון25/08/2011
דבר אחרון, טווח הנורמה הוא סטנדרטי או שהוא מושפע מכל מיני פרמטרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לך, עוד שאלה אחת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/08/2011טווח הנורמה מושפע מגורמים שונים הקשורים לאוכלוסיה הנבדקת (גיל, מוצא ) ומגורמים טכניים הקשורים במעבדה הבודקת (סוג מכשיר, סוג בדיקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת קלונקס במינון נמוךיאיר24/08/2011
שלום.אני בן 30 ומזה שלוש שנים יש לי תופעה של קפיצות/התכווצויות שרירים לא רצוניות בגוף אשר ניתן להבחין בהן בעין.
התופעה גרמה לי להכנס לחרדה עצומה מחשש למחלה וקיבלתי כדורים לטיפול בחרדה מסוג
MIRO 45MG אשר די עזרו לי להרגע.
לאחר בירור רפואי/נוירולוגי, הכל יצא תקין.
בנוסף לכדורי ה-MIRO עליהם המליצה הפסיכיאטרית, ממליץ הנוירולוג להוסיף חצי כדור קלונקס 0.5 מ"ג להרפיית שרירים למשך מספר חודשים ואז לחזור לביקורת.
האם אין סכנת התמכרות לכדורי הקלונקס?האם צפוי קושי רב עד בלתי אפשרי להפסקתם בעתיד?
האם השילוב בין שני הכדורים אפשרי ולא יגרום לי להיות רדום מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת קלונקס במינון נמוך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/08/2011שלום לך,
מנסיוני, אלה שפוחדים להתמכר, דוקא לא יתמכרו.
קלונקס במינון נמוך יעיל , אפשר להפסיק לאחר זמן מסוים, אמנם רצוי בהדרגה.
בד"כ יש לקחת בערב , לפני השינה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיתי בטעותע24/08/2011
יש לי שאלה בבקשה:נפל לי כדור אדויל לכוס מים ולא שמתי לב אחרי כשעתים לערך שתיתי מהכוס מעט ושרף לי ואז הבחנתי בכדור.האם זה מסוכן זה שרף יש לי מעט חיכוך וצריבה לקחתי כדור סטרפסיליס.לשכוח מזה?הרי זה לא משהו מסוכן אם זה לבליעה למרות שרשום לא ללעוס..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיתי בטעות - תגובה
אפשר לשתות חלב להקלה .
לא נראה לי מסוכן.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נשיקה???ציפי24/08/2011
בעלי עבר בדיקות דםלאחר תקופה ארוכה בה הוא מרגיש לא טוב. האם זו מחלת נשיקה? מה צריך לעשות אם כן? הוא עובד בעבודה פיזית
CMV ab LgG 198.9
EBV EBNA ab LgG:600* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת נשיקה??? - תגובה
יש לו נוגדנים לשני הוירוסים מהדבקה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ציפי25/08/2011אז מה עוד יכול יכול להסביר את מצבו: חולשה גדולה, עייפות, בחילות, כפות רגליים חמות בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/08/2011שלום לך,
הסימפטומים שתארת מאד לא ספיציפיים ויכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות: חוסר דם,
חוסר ויטמינים ומינרלים, הפרעות הורמונליות, בעיות שינה, דכאון וכו וכו .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
ציפי27/08/2011האם את כל האפשרויות שציינת ניתן לאתר בבדיקות דם? (פרט לדיכאון כמובן). כיוון שבעלי עבר סדרת בדיקות וכולי תקינות. האם זה יכול להיות קשור ללב? או חלילה גידול? מה עליו עוד לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך... - תגובה
זהו בדיוק תפקידו של רופא המשפחה לכוון את המטופל לבדיקות וליעוצים המתאימים בהתאם לתלונות ולבדיקה הגופנית ותוצאות הבדיקות הראשוניות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך-עוד שאלה אחרונה
ירון25/08/2011דבר אחרון, טווח הנורמה הוא סטנדרטי או שהוא מושפע מכל מיני פרמטרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםירון24/08/2011
שלום,
ביצעתי בשבוע שעבר בדיקות דם כלליות כי הרבה זמן לא עשיתי.
משום מה הפעם לא נתנו לי תוצאה של ויטמין D, מדוע?
יש כמה ערכים שחורגים מהנורמה, אודם לכם אם תוכלו לתת לי את דעתכם בנושא.
(אני נוטל פרופסיה אם זה משנה)
CHOLESTEROL- HDL - 39 mg/dl (הנורמה בין 40 ל-120)
IRON - 48 µg/dl (הנורמה בין 60 ל-160)
GOT (AST) - 37 U/L (הנורמה בין 0 ל-35)
MCHC - 32.9 g/dl (הנורמה בין 33 ל-36.7)
זה לא חורג אך זה גבולי:
GLUCOSE - 97 mg/dl (הנורמה-בין 70 ל-100)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
HDL נמוך הקולסטרול ה"טוב" .
חוסר ברזל .
עלייה קלה באנזים כבד אחד.
העלאת HDL: פעילות גופנית אירובית, קצת יין אדום.
העלאת ברזל: בשר אדום, כבד, ירקות ירוקים עליים, קטניות, שומשום (טחינה וחלבה)
יש בקרה על בדיקות דם בחלק מהקופות , כך שאם בוצעה בדיקה מסוימת לאחרונה, לא ניתן לחזור עליה, למשל ויטמין D.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-האם עליי לעשות משהו
ירון24/08/2011עם האנזים שעלה בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-האם עליי לעשות משהו - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/08/2011העלייה קלה מאד, רק לעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ירון25/08/2011בינואר ביצעתי בדיקה וזו התוצאה של ויטמין D:
VITAMIN D (25-OH) -תוצאה 30.1 nmol/L (נורמה 75-250)
הפעם לא נתנו לי תוצאות של זה.
האם עליי לדאוג מערך נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/08/2011לדאוג לא , לטפל כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגו-מתחh23/08/2011
בן 44 בריא (אסמתי בנסיגה). 2 דברים קרו לי במקביל ביומים האחרונים ואני לא יודע האם יש קשר.
1 דימום ביציאות (נראה לי שזה טחור חדש) - אף פעם לא היה לי מלבד אפיזודה יחידה לפני כשנה -לאחר בדיקת רופא ובדיקה דם סמוי בצואה - עבר. כאמור זה היה לפני שנה ועכשיו שוב.
2תחושת ורטיגו בלילה בזמן שכיבה יש לציין לא רק בתזוזה של סיבוב הגוף אלה גם במצב סטטי לחלוטין -פתואם משהו כמו פולס/זרם חשמלי בדם ותחושת הסחרחורת שהחדר מסתובב. גם זה קרה לי פעם אחת כשבועיים לפני כ10 שנים ורןפא עשה לי תרגיל עם הראש ועבר מידיית.
יש לציין שאת תחושת הורטיגו הרגשתי שהיא הולכת להגיע מזה כשבובעיים - לא היה סחרחורת אבל הרגשתי שאוטוטו יש סחרוחות - עד לליה הנוכחי שבו היו לי כ - 4 התקפות כאלו.
האם יש קשר לחרדה ומתח נפשי שנראה לי עקב עבודה בלחץ וקצת חרדה טבעית לגיל 44 (הרופא שלי אומרת לי כבר שנתיים קח SSR למינהם ואני לא מעונין). השאלה העיקרית שלי
האם להתחיל מעגלי בדיקות רפואיות וכו' (יש לציין שכרגע ראשי סחרחר קלות ואני מרגיש קצת לא יציב מבחינת שיוי משקל)
מצטער על האורך של המייל - תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו-מתח - תגובה
ד''ר יעל כוכבי23/08/2011שלום לך,
דמם טרי בצואה - כדאי לבדוק אצל פרוקטולוג מה מקורו, קרוב לודאי טחורים וכדאי למנוע ולטפל.
ורטיגו- סימפטום שכיח , בד"כ בנלי. אפשר לבקש מהרופא טיפול סימפטומטי.
מנסיון שלי, לא כדאי להכנס כבר בהתחלה לבירור מקיף, שבד"כ לא מגלה דבר, אלא אם נמשך זמן רב ומלווה בהפרעות נוספות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפהגיא22/08/2011
שלום. אני בן 43. גיליתי לפני כחצי שנה בלוטת לימפה נפוחה מעט בצד ימני אחורי של הצוואר (בערך באמצע גובה הצוואר) - ללא שינוי בגודל מאז. לאחרונה בוצע אולטרסאונד בצוואר – סונוגרפית תקינה גודל 1.4 על 0.4 ס"מ. שאר הבלוטות אינן מוגדלות. כחודשיים לפני שגיליתי את הבלוטה התגלה במשטחים סטרפטוקוקוס וסטפיליקוקוס. טופלו באנטיביוטיקה. פחות או יותר מאותו הזמן שגיליתי את הבלוטה, התחלתי לסבול מכאבים באצבעות (לאחר עבודה על מקלדת או נגינה על פסנתר – שתי מיומנויות שאני עוסק בהם הרבה מאוד שנים) – הכאבים "מרגישים" יותר ככאבי שרירים ולאחר מאמץ של כמה שעות מופיעים נימולים (הבעיה בעיקר באצבעות 4 5 של יד ימין אבל לא רק) – בהתחלה זה היה אקוטי (פשוט לא יכולתי לעבוד על מקלדת) ועתה המצב מעט יותר טוב אבל לא משהו... בכל אופן הסימפטומים הם כתגובה ל-"מאמץ" של האצבעות. בנוסף בחודשים האחרונים הופיעו כווצים בכפות הרגליים ובאצבעות הרגליים (כולל זרתות "קופצות"). במשך התקופה בוצעו בדיקות דם יחסית סטנדרטיות – תקינות (פרט אולי ל CK של כ 200 – מעל הנורמה – שתי בדיקות, כל אחת לאחר כמה ימים ללא פעילות גופנית – אני רץ פעמיים שלוש בשבוע כ 2 ק"מ כל פעם). בנוסף, נבדקתי ע"י שני נוירולוגים טובים – ללא כל אבחנה.
שאלותי הן:
1. האם יש צורך בבירור נוסף לגבי בלוטת הלימפה?
2. האם יכול להיות קשר בין הסטרפטוקוקוס / סטפילוקוקוס לבין בלוטת הלימפה?
3. האם יכול להיות קשר בין הבעיה באצבעות ו/או ההתכווציות ברגליים לבלוטה או לחיידקים?
4. איזושהי עצה לגבי האצבעות(?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפה - תגובה
קשרית לימפה מוגדלת ממושכת דורשת בירור בהתאם למיקומה, גודלה, מאפייניה, גיל וסימפטומים נוספים.יתכן קשר לזיהום חיידקי שעברת.
לא ידוע לי קשר להתכווצויות. כדאי לבדוק רמות אלקטרוליטים כולל מגנזיום וויטמינים כגון בי12 , אפשר להתיעץ עם נוירולוג.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול במוח?אני22/08/2011
שלום
בשבועות האחרונים אני נזכרת בהרבה זכרונות מהילדות
בהתחלה זה לא הטריד אותי אבל עכשיו זה לא נגמר
אני נזכרת בדברים שלא חשבתי עליהם שנים
אני יודעת שזה נשמע טיפשי אבל האם חוסר שליטה במחשבות יכול לנבוע מגידול במוח או זה משהו נפשי
יש לציין שהייתי בלחץ בתקופה האחרונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במוח? - תגובה
המחשבות והזכרונות אינם קשורים לגידול מוחי. יתכן שאת מוצפת רגשית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה- שאלותדורית22/08/2011
שלום,
גיליתי לאחרונה שיש לי את מחלת הנשיקה. הדעות על מה מותר ומה אסור בזמן שחולים חלוקות.
1. האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית מאומצת? (ריצה, שחיה)
2. האם התזונה נשארת כרגיל? מותר הכל? עדיף משהו מיוחד?
3. בנוסף איך יודעים כאשר המחלה עוברת? או שעדיין מדבקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה- שאלות - תגובה
בד"כ כשאומרים "מחלת הנשיקה " מתכוונים לאחת משתי מחלות שונות ודומות, כשהאחת נגרמת ע"י וירוס EBV והשנייה CMV.
כשיש הגדלת טחול יש המלצה להמנע מפעילות ספורטיבית שיכולה לגרום לחבלה , דמם וקרע בטחול, בעיקר כשהגורם הינו EBV, ובד"כ סביב השבוע השלישי למחלה.
כשיש הפרעה בתפקודי כבד, בד"כ ממליצים להמנע ממאכלים שומניים.
הוירוס מופרש לסביבה זמן רב לאחר ההבראה, לפעמים חודשים או שנה. כשמרגישים טוב, מרגישים טוב.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- כלבתygknj21/08/2011
לפני 8 ימים הייתי במגע עם חתול רחוב שנראה מאוד חולני
השתדלתי להימנע ממגע במקומות ישירים כמו פה ועיניים
אבל קרה במקרה שהוא הזיל ריר וליקק את ידי שהיו עליהן באותו הזמן שריטות בנות כשעה
אני בחורה בת 18 ובואו נגיד שיש לי נטייה חזקה להיפוכונדריה
לא יודעת למה אבל בימים האחרונים לקחתי לראש שאולי לחתול הייתה כלבת ובגלל המגע
שהתקיים יכול להיות שנדבקתי.
יצאתי לחפש את החתול אבל לא מצאתי אותו,
אני כבר 3 ימים מלאת חרדות ולא מצליחה לישון, לאכול או לעשות כל דבר אחר.
היום ביום השמיני התפתחו אצלי תסמינים דמויי שפעת (כאבי גרון בעיקר) שעליהם קראתי לפני כמה ימים באינטרנט, שהם במקרה גם תסמינים מוקדמים של כלבת.
אני שוקלת לפנות מחר בבוקר לרופא כדי לסיים עם כל החרדות ולבקש זריקה נגד כלבת, או בדיקה.
השאלה שלי היא עם באמת קיים קשש, האם לא מאוחר מידי לקבל זריקה? האם יש בדיקה חוץ מלשים את החתול בהסגר של 10 ימים? כי לא ידוע לי היכן החתול נמצא כעת. ואם הכל בסדר ואתם מייעצים לי לקבל חיסון בשביל השקט הנפשי שלי, האם החיסון לא מסוכן?
נ.ב- אנשים שבאתי איתם במגע במשך כל הזמן הזה (נשיקות, אכילה מאותם הכלים) האם גם עליהם לקבל חיסון?
אני יודעת שאולי אני קצת מגזימה כאן אבל אני בן אדם מאוד חרדתי, וזאת דרך אגב לא הפעם הראשונה שאני חוששת מכלבת או מחלות אחרות. הרופאים שלי כבר לא מתייחסים אלי ברצינות אפילו כשיש תסמינים ברורים או כאבים חזקים.
אני באמת אבודה ואין לי מושג מה לעשות, כל מי שמסביבי אומר שאין חשש להידבקות בכלל אבל אני בכל זאת רוצה לדעת בבירור שהכל בסדר. תודה רבה לכל מי שיענה לי במהרה, אני כותבת את ההודעה הזאת בידיים רועדות ודמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ygknj21/08/2011אני רוצה שתבינו מדוע לקחתי את זה ברצינות... אם זה יעזור למישהו
החתול נראה מאוד חולני וניגש אלינו בהתלהבות מוזרה, ליטפתי אותו מתוך רחמים
ובמקרה יצא שהוא ליקק והזיל ריר על ידי שהיו עליהן פצעים פתוחים באותו הזמן....
לכן יכול להיות חשש להידבקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון נוסף- חשוב!!
עיענשגכ21/08/2011הייתי אצל אחות בקופת חולים היא אמרה שאין דרך לבדוק ושאי אפשר לקבל חיסון כי כבר מאוחר מידי! היא אמרה שאם נדבקתי אז זהו..... אני משתגעת.......... אני ממש ממש על סף היסטריה ולא יודעת מה לעשות עם עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף- כלבת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/08/2011שלום לך,
אני לא מתרשמת שהגור המסכן התנהג כמו חולה כלבת וגם לא ננשכת.
הבעיה היא החרדה הגדולה שלך והעיסוק המטריד בחשיבה על מחלות מפחידות וזה בהחלט דורש טיפול.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובכל זאת....
הגכ22/08/2011באתרים כתוב שהתסמינים מופיעים שבועיים עד שנה אחרי המקרה
בספרי רפואה כתוב שתסמינים מאוד קשים מופיעים כבר יום עד שלושה ימים אחרי המקרה
באינטרנט מצויינים תסמינים התחלתיים שדומים לשפעת ובספר מדובר בתסמינים כמו גירוי העור, חום ופחד ממים
איזה מהדברים נכון?
אם הסופר צודק אז לאחר 9 ימים בלא תסמינים כבדים חוץ מהרגשה לא נעימה בגרון (הרגשה של חום ויובש) ושיעולים לעיתים נדירות למדי, וקשיים בנשימה (שאולי כל זה תוצאות של החרדות הקשות שהיו לי בימים האחרונים) זה אומר שכבר אין לי מה לחשוש בכלל!
מעתה והלאה לא אתקרב לחתולים עד שאטפל בבעיות הטיפשיות שלי.
אני מצטערת שאני ממשיכה להטריד אותכם אבל אני מבולבלת, כרגע נרגעתי יותר לאחר שקראתי בספר הרפואה וראיתי את תגובתכם.
ובכל זאת התחילו אצלי תסמינים של שפעת וקשיים בנשימה (ללא חום) ממש כאבים בחזה בזמן שאני נושמת,שנמשכים יותר מיום.... בקיצור, רק רציתי לשאול איזה מידע נכון יותר, בספר או באינטרנט? האם אחרי 9 ימים כבר אין סיבה אמיתית לדאוג במידה ואין תסמינים קשים או שעדיף ללכת לקבל חיסון ולהירגע? או שכבר מאוחר מידי לקבל חיסון?..... כאבי גרון, שיעולים וקשיים בנשימה לא קשורים לכלבת נכון? תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה..
עכי22/08/2011אני מרגישה יובש וחמימות לא נעימים בגרו שלא כוללים שיעולים, כרגע הופיעו גם כאבי ראש בצידי הראש ומאז אתמול בערב קשיים בנשימה... אני חושבת שזה מהחרדות ואני יודעת שאני ממש מציקה אבל אנא מכם רק תענו לי על השאלה ששאלתי בהודעה הקודמת,
האם באמת אחרי1-3 ימים יש תופעות ברורות כמו פחד ממים ובעיות דיבור וכו' שאחרי 9 ימים עם לא הופיעו אז הכל בסדר או שהתופעות מופיעות רק לאחר שבועיים עד שנה?
סביר להניח שמה שיש לי כרגע (חוץ מההרגשה המטרידה-כואבת בגרון ) זה בגלל החרדה של הימים האחרונים ובכל זאת הייתי רוצה להיות בטוחה. התשובה היחידה שקיבלתי מהרופא שלי זה משיכת כתפיים ושאם נדבקתי אז נדבקתי, שאין בדיקה ומאוחר מידי לעשות חיסון.
אז רק תענו לי מתי מופיעים התסמינים ומהם....... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה.. - תגובה
כלבת בד"כ באה ממגע עם בעל חיים נושך או שורט, שמתקיף ללא התגרות. תתכן גם ממגע של רוק נגוע בריריות .
את מתארת מגע עם חתול חמוד, שלא תקף אותך. חתול אינו מוגדר כחיית בר ולכן התקרבותו לאדם אינה מפתיעה. הוא ליקק לך את הידיים וזו גם לא צורה אופיינית להדבקה.
בעקרון, יתכן מצב ממושך של נשא , אפילו עד שנה.
אבל, חבל "לחיות בסרט" ! לא נראה לי שנדבקת בכלבת, וההתעסקות שלך בענין ממש אובססיבית . במקרה של ספק אפשר להתייעץ עם משרד הבריאות או יועץ למחלות זיהומיות.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת אומרת בעצם
געי27/08/2011שיש לחשוש רק כשהחתול מאוד אגרסיבי ותוקף בלי סיבה?
הרי כלבת גורמת לשינויים בהתנהגות של הבעל חיים, וזאת לא סיבה אמיתית לחשוש שחתול רחוב מוזנח וחולני יהיה ידידותי יתר על מידה בחברת בני אדם?
במידה ואלך לאן שאמרת, האם תיהיה דרך לבדוק עם נדבקתי או לא? האם עדיין אפשר לקבל חיסון וזהו? אני לא רוצה לחיות כל השנה הזאת בחששות.
עד כמה נדיר שהמחלה תופיע רק בעוד זמן רב?
הרי זאת מחלה במערכת הדם?
תודה שאת סבלנית כלפי, אני יודעת שמה שעובר עלי זה לא בסדר... גם בזה אני אטפל. אבל קודם אני רוצה שבאמת העניין עם הכלבת ייגמר.
נ.ב- אם אני גרה בערד לאן עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
געי27/08/2011כשאת מדברת על חתול שתוקף באיזה כוונה זה?
החתול שבגללו כל החששות שלי התנהג מוזר, בגלל זה התחלתי לחשוש.
יישבנו על המדרכה והוא פשוט בא אלי והתחיל להסתובב מסביבי ולהתלטף בי, למרות שלא קראתי לו בכלל! התחלתי ללטף אותו אבל אחרי פעמיים שפתאום המצב רוח שלו השתנה והוא ניסה לנשוך ולשרוט אותי שיניתי את דעתי והלכתי לשבת במקום אחר, אבל הוא בא אחרי! אני מפחדת כי לפני זה היו לי פצעים פתוחים על הידיים ויכול להיות שהם באו במגע עם הרוק שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
חתול רחוב מקבל לפעמים אוכל מבני אדם מזדמנים וזה מסביר את רצונו להתקרב אליהם.
בתיאור הראשון שלך, לא ספרת ששרט ונשך אותך, ואם עשה זאת ללא התגרות מצידך,
זה כבר סיפור אחר.
אני בכל זאת חוזרת על דעתי , שהסיכויים לכלבת בסיפור שלך הם קלושים, אבל את כנראה לא תסתפקי בפחות מ100 אחוז בטחון , בגלל החרדה שלך, ולכן הנחיתי אותך לפנות למשרד הבריאות, אפשר למחלקה האפידמיולוגית בבאר-שבע בקריית הממשלה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאפ
כגי29/08/2011הבעיה שאני חושבת שבאיזשהו מקום הוא התנהג כמו כל חתול שמלטפים, אני לא בטוחה! תודה על כל הסבלנות שיש לכם בשבילי, ולא כמו הרופא שלי שצעק עלי שאני מטומטמת.
מדוע לא שולחים אותי לחיסון וזהו?
אז בעצם עם לחתול לא היה קצף מהפה (כן נזל לו ריר או רוק....) והוא לא תקף אותי באגרסיביות מוחלטת אין סיבה לחשוש? הייתי בטוחה שידידותיות יתר היא אחד התסמינים של הכלבת אצל בעלי חיים ולכן נבהלתי, כי כפי שמתואר זה השלב שמקדים את האגרסיביות.
בכל מקרה הכאב גרון שלי התפתח למשהו יותר רציני והייתי אצל הרופא שאמר שזאת כנראה דלקת, אבל הוא לא מצא הסבר לבחילות וההקאות שלי (בהתחלה חשבתי שזה מהלחץ, אבל זה ממשיך לחזור על עצמו) זה מרגיש כמו לחץ על הגרון שגורם לבחילות ואני לא עומדת בהן ומקיאה. תודה ענקית למי שעזר לי, הצלחת להוריד ממני לפחות רבע מהלחץ הזה, האמת, שאני לא ארגע עד שלא תחלוף השנה והדבר יישכח או כשאדע בוודאות, הלוואי וגם היה לי כסף מיותר לנסוע לב"ש להיבדק או לעשות חיסון ולשכוח מהכול. אשמח עם תגידו לי מה לדעתכם אומרת הבחילה (הרופא שבדק אותי אמר שהכול בסדר חוץ מאדמומיות קלה בגרון וזהו, לחץ דם וחום תקינים) לדעתו מדובר בדלקת גרון והבחילה היא תסמין שלפני מחזור, אבל המחזור שלי עוד לא קרוב ללהתחיל.... שוב תודה רבה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאפ - תגובה
ד''ר יעל כוכבי30/08/2011שלום לך,
מכיוון שדרגת החרדה כ"כ גבוהה ובאמת אי אפשר למצוא את החתלתול ולהוכיח אם בריא או נגוע, למה שלא תפני לוטרינר של עירית ערד ותדרשי חיסון?
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהאריק20/08/2011
לצוות שלום רב, משום מה אני חש שקשה לי לנשום ועייפות רבה. אני בן 29 זה מלווה אותי כבר שבוע שלם אני חוזר הביתה מהעבודה כאשר בעבודה אני על הרגליים כל היום .ונמצא בין חדר עם מיזוג לבין מקרר.אני עובד בבית מלון בקצביה.רוצה לדעת האם יכול להיות שמדובר בבעיה בריאותית של הלב,סיבולת לב או משהו כזה או שיכול להיות שפשוט אני לא בכושר? וגם המשקל העודף תורם להרגשה הכללית בתודה גילי
בנוסף לכך יש לי כאבים בחזה באמצע גם במהלך סתם ישיבה .
ולכן רציתי לשאול שאלה זו בפורום רפואי זה.
אודה לתגובה
יניב
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
הסימפטומים שאתה חש ומתאר אינם ספיציפיים , אך כדאי לגשת לרופא לבדיקה .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PL RENIN ACTIVITYמוריה20/08/2011
שלום
בת 33 חולת לופוס 12 שנה מטופלת בפלקווניל פרדניזון וMTX בזריקה שבועית. נשלחתי לעשות בדיקות דם על ידי הרופא סכרת ( בעבר הייתה סכרת תלויית מינונים של סטרואידים). אחת הבדיקות היא פלסמה רנין אקיטיביטי שיצאה גבוה ( הערך התקין עד 2.8 ולי יצא 4.89) לציין שעשיתי את הבדיקה בעבר והיא חרגה רק קצת מהנורמה אז הייתה 2.98. מה מעידה בדיקה זו? האם יש פגיעה כלייתית והאם זה מהלופוס? לציין שאיסוף שתן לחלבון תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PL RENIN ACTIVITY - תגובה
העלייה בפעילות הרנין יכולה להיות קשורה ליתר לחץ דם או לאלדוסטרון גבוה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי זה שייך?דן19/08/2011
שלום
ברגל קצת מעל הקרסול במקרה שמתי לב ל "סימן " - מצורף צילום-
לא מגרד - לא מדמם - לא כואב.-- כלום . היה לפני שנה בערך - וכמו שהופיע לאט לאט נעלם
שראיתי צילמתי ושולח .
לא נדקרתי , לא נחבלתי אני פנסיונר , בבית כל היום -מה זה ? - סימן למשהו מהגוף?
תודה
רופא עור בפורום לא ענה . אולי לא שייך אליו.
הסבר לצילום:
בתמונה למטה גיליתי במקרה לפני שלושה שבועות והתחיל " להרפא" ושלחתי -ולא ענו.
בתמונה למעלה : הסימן -----חדש --- מאתמול אולי שלשום?
מה זה??...???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי זה שייך? - תגובה
אני רואה רק תמונה אחת. קשה לאבחן בצורה כזו. כדאי לפנות לרופא עור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)