מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת הירדמות בפניםדקלה22/11/2010
במשך שלושת הימים האחרונים הייתי עם חום גבוה (38.5-39) היום הוא סוף סוף ירד אבל נשארתי עם תחושה מוזרה בחלק השמאלי של הפנים (כמו אחרי רופא שיניים) מהרקה ועד ללסת, חוץ מזה משתעלת, גודש באף ועדיין חלשה, אבל דווקא תחושת ההירדמות מטרידה אותי, האם אני באמת צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת הירדמות בפנים - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/11/2010שלום דקלה
כדאי להבדק- אולי סינוסיטיס.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששירי.א21/11/2010
במשך כמעל שבוע יש לי כאבי ראש חזקים מאוד- לחצים באיזור המצח והגבות, מדי פעם גם ציפצופים שמשדרים לחץ.. וזה משפיע על חולשה כללית של הגוף, חשוב לציין כי אני גם אלרגית אם זה קשור, אין לי ממש כאבים כשאני מורידה את הראש ומעלה.. מה זה יכול להיות?
פרטים נוספים: 5 חודשים אחרי לידה.. אם זה קשור איכשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר אלון מרגלית21/11/2010שלום שירי
נשמע כמו סינוסיטיס על רקע גודש בריריות כולל באזניים. יתכן על רקע אלרגי
לא נראה שקשור ללידה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןיעל21/11/2010
שלום
אני בת 22, לפני שבועיים בלעתי בטעות רוכסן מתכתי, לאחר שלושה ימים חשתי כאבי בטן
ולכן הלכתי למוקד, עשו לי צילום וראו אותו במעי הגס והרופא אמר שהוא יצא
נכון להיום עוד לא ראיתי אותו יוצא(הגיוני?)ויש לי כאבי בטן קלים, בחילות ושלשולים
יש קשר? אם כן מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית21/11/2010אכן סביר שייצא מעצמו ללא גרימת נזק או כאבי בטן (יתכן ונגרמים ממשהו אחר.)
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהאברהם20/11/2010
ערב טוב,
הערב הרגשתי צורך לצאת פעמיים (בנוסף לפעמיים עד הצהריים) כאשר בד"כ יש לי 1-3 יציאות ביום.
לאחר כחצי שעה התחלתי להרגיש עייפות רבה, תשישות וחולשה, כאילו יצא מהגוף האויר, רצון לשכב ועיניים שרוצות להיעצם.
בנוסף התחלתי להשתעל מספר פעמים כשבחלקם עלתה לי ליחה לגרון.
מבקש לדעת, ממה יכולות להגרם התופעות הנ"ל, האם משהו שדורש בירור רפואי ו/או יעוץ רפואי ?
מאחר וכבר קרו לי מקרים כאלה בעבר, רציתי גם לדעת האם לשיעול ולחולשה וליציאות יכול להיות איזה קשר כי כולם די מגיעים ביחד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית21/11/2010שלום דרור
לרוב אלו סימנים של שפעת וירלית. רצוי לנח במידת הצורך ולשתות כמות גדולה של נוזלים
ואז זה חולף מעצמו תוך ימים ספורים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRI גב מותני עם ובלי ח.נ.שירי20/11/2010
שלום רב!!!
דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי.
L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי.
אין פריצה בכל השק.
אין הצרות השק או הנקבים.
אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי.
בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5.
אודה לכם אם תעזרו לי מה כל מה שמצאו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI גב מותני עם ובלי ח.נ. - תגובה
ד``ר אלון מרגלית21/11/2010שלום שירי
לא ניתן לתת פירוש לתוצאות בדיקה כזו באופן מנותק מהתמונה הקלינית בעטייה נשלחת לבצע את הבדיקה.
מציע לשאול את הרופא שהפנה אותך
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח MRI ע"ש מותני עם בלי ח.נ.
שירי21/11/2010דר אלון שלום רב!!!
אני הופנתי מרופאת ראומטולוגיה בי"ח שרון אנה קופרמן הסיבה :
הייתי מאושפזת בי"ח באורטופדיה בכלל כאבי גב חתחון עשו לי 2 בדיקות
1. CT ע"ש תחתון - מצאו לי בלט דיסק ונוזל האגן הקטן.
2. מיפוי עצמות עשו לי וגם שמה מצאו את מה הראה להם הבדיקת CT דלקת באגן הקטן והבלט דיסק בנוסח המיפוי(מקווה שהבנת אותי).
שלחה אותי לעשות MRI גב כמו שרשמתי לך ו MRI אגן לכיוון SIJ.
הגב עשיתי האגן רק יום רביעי שעברה עשיתי מחכה לתשובה.
יש לי תור אליה רק עוד 2 חודשיים רק תסביר לי בערך מה זה כי יש לי כאבים איומים בלילה וברגל ימין מאחורי. קושי הליכה ממש קשה לי.
אני עכשיו בטיפול פיזוטרפיה ונראה לי שזה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישהלימור19/11/2010
ד"ר שלום שבוע 28 שאלה לגבי בדיקת ANTICARDIOLPIN IGG AB בדיקה זו לפני כ 10 שנים לבירור קרישות יצא 0.74 ולפני כשנתיים בדיקה זו יצא NEGTIVE מה המשמעות של 0.74 לאחותי יש את זה
אני הומוזיגוטית ל MTHFR מטופלת בחומצה פולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית21/11/2010צריך להתייעץ עם המטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי19/11/2010
אין טווח נורמה, האם תוכל לבדוק לי את הבדיקות:
BILIRUBIN INDIRECT - 0.59 mg\dl
NON-HDL_CHOLESTEROL - 112 mg/dl
תודה רבה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי
שי21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם אותי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/11/2010סליחה!
נראה תקין , לאדם בריא.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי רגעיחסויה18/11/2010
לפני כמה ימים קרה לי מקרה בו פתאום הרגשתי לא טוב, הרגשתי שאני עומדת להתעלף, ראיתי שחור..
לאחר מכן התחלתי להקיא
לאחר שהקאתי מספר פעמים הכל חזר להיות בסדר
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולי רגעי - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/11/2010שלום רב
יתכן הרעלת קיבה, תגובה אלרגית, זיהום ויראלי ועוד...
העיקר שחלף
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית ליחהיואל18/11/2010
שלום רב
בעקבות ליחה ושיעול רבים נשלחתי לתרבית ליחה
רציתי לברר האם תוצות תרבית הליחה תקינות, או שיש לחזור לראות רופא
SPUTUM-BACT NORMAL FLORA
SPUTUM MICROSC.
EPITHELIAL CELL +
LEUKOCYTES ++
PULM.MACROPHAGE +
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית ליחה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית18/11/2010תקין יואל
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולגלי17/11/2010
שלום רב,
מקווה שאני שואלת במקום הנכון...
מספטמבר האחרון יש לי תחושות של נמלים/זרמים בכפות הרגלים ובכפות היידים. תחושות של חולשה ביידים כמעט כל הזמן בא והולך , עם "הבזקים" כאב קטנים (כמו חשמל)...היד והרגל לא נרדמות -אבל במהלך היום ,בעיקר בזמן רגיעה -כל הזמן התופעה מורגשת..אני מרגישה בכפות הרגלים והייידם כל הזמן זרמים..נמלים..פעימות..
כבר שלחו אותי ל MRI דחוף של מוח ועמוד שדרה צווארי - נמצא תקין , בדיקות דם מקיפות - הכל תקין, הייתי אצל אורטופד ומס' נורולוגיים - כולם אמרו שאין כלום...אין דלקת ואין כלום...
מה זה יכול להיות ביד? מה עוד עלי לעשות? אני מאוד מודאגת וכבר לא יודעת למי לפנות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/11/2010שלום לך,
התופעה שאת מתארת נקראת פראסטזיה ויכולות להיות סיבות רבות לה. לא תמיד מוצאים את הסיבה, ופעמים רבות זה חולף מאליו.
אני מבינה שזה מאד מטריד ומדאיג אותך. הייתי מציעה לעבור בדיקת EMG טובה אצל מומחה לכך, וגם לנסות לטפל בפן הרגשי - חרדתי.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"כ עצביםמ17/11/2010
שלום ד"ר,
אני מקווה שאתה מבין מעט בתחום.
בנוגע לחל"כ עצבים- כיצד הוא מגיע אל מערכת המוח האם הוא "מטפס" דרך העצבים או דרך הדם?
אני אודה לך אם תפרט ותסביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"כ עצבים - תגובה
האם כוונתך לחומר לחימה כימי?
תנסי להיות יותר ספיציפית לגבי הסוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מ21/11/2010כן הכוונה לחומר לחימה כימי למשל החומר סארין (פוגע בעצבים). כיצד בדיוק הוא מגיע למערכת הראשית (המוח) כשאדם בא במגע עם החומר- דרך מערכת הדם, העצבים? וכיצד בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי21/11/2010שלום לך,
גז הסארין חודר דרך מערכת הנשימה והעור,משם לדם . הוא פוגע במערכת העצבית ע"י דכוי האנזים כולין אסטראז, כך שמעוכב פירוק אצטילכולין ונפגעת יכולת מערכת העצבים לפקד על השרירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצהאבריק17/11/2010
שלום,
אובחנתי לפני 3 שנים כחולת טרשת ואני נוטלת את הקופקסון. לאחרונה שמעתי כי אושרה על ידי הFDA תרופה לטרשת שניתנת דרך הפה (גילניה?) האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יעל כוכבי19/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_נוירולוגיה_שבץ_מוחי_אירוע_מוחי' id=link]נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12נטע17/11/2010
בת 43, צימחונית מזה 5 שנים, בתקופה האחרונה, מרכישה עייפות כללית, חולשה, מרגישה שאין כוח לעשות פעילות, הרבה פעמים גם בזמן עבודה וגם בלילה מרגישה באצבעות הידיים עיקצוצים, ובחודש האחרון יש כאבים ברגליים, בכריות כף הרגל, וכן בשרירים באיזור השוק ובחלק הקדמי של הרגל.
בבדיקות דם שנעשו נמצא:
המוגלובין 13.1 , לא נמצאו בעיות בתפקדי כליות, או חוסר בברזל
ויטמין B12 נמצא 167 PMOI/L
בגרף של הויטמין ראיתי שהנורמה היא 148-616, האם תוצאה של 167 לא נחשבת יחסית נמוכה? אומנם היא עדין בטווח הנורמה, אך בחלק הנמוך?
האם יתכן שזהו מחסור שיכול לגרום לכל תופעות הלוואי שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B12 - תגובה
יש מקום לטיפול בויטמין גם בערכים כאלה, במיוחד אם יש סימפטומים כפי שתארת, זה גם ימנע ירידה נוספת בויטמין ושיפור יאשר את האבחנה .
חשוב שתקפידי על לקיחה קבועה של תוספים, בהיותך צמחונית.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותחיה17/11/2010
בת 29. עשתה בדיקות תקופתיות, כולן נמצאות בתוך התחום מלבד הבדיקות האלו:
ויטמין D = 35.7
MCHC = 32.
UREA = 14
אודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/11/2010שלום,
אנא צרפי את תחומי הנורמה של המעבדה הבודקת לצורך התייחסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH והליכהhhh17/11/2010
שלום רב!
מקווה שתדעו לענות לשאלתי.
לפני 3 שנים עשיתי TSH והוא יהיה תקין כיום אני עושה הליכה והTSH שלי גבוה
האם TSH גבוה(תת פעילות של בלוטת התריס) יכול לנבוע מהליכה קצת מרובה או שזה לא שייך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 26
hhh17/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH והליכה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/11/2010שלום לך,
לא מוכר לי קשר כזה.
TSH גבוה מלווה בFT4 תקין או נמוך מעיד אכן על תת פעילות בלוטת התריס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת
hhh18/11/2010הייתי אצל רופאת המישפחה שלי והיא אמרה לי שבערך כזה לא נותנים טיפול רק אם הTSH הוא 10 , 15 .
הTSH שלי היה בסדר ב 2008 3 ושנה לאחר מכן 2.24
ולפי מה שהבנתי היא אמרה שאפשר להיכנס להריון במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת - תגובה
ההחלטה לגבי טיפול תלויה בהרבה גורמים, ביניהם הערך של TSH אך גם ההתרשמות הקלינית , הגיל וכו'.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואולי זה נובע לחץ ומתח נפשי?
hhh18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)