מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתאורית16/11/2010
ערב טוב
אני מקווה שאני בפורום הנכון בכדי שתוכלו לעזור לי
אני בת 24, בריאה בד"כ.
מזה כ4 שנים אני סובלת משיעול כרוני שתוקף אותי למשך כמה חודשים במהלך השנה.
זה מתחיל מיום יומיים בהם אני מרגישה חולשה כללית, ליחה, תחושה שכאילו יש לי חום (מין תחושה של תחילת הצטננות או שפעת), אך מהר מאוד תוך יום יומיים התסמינים האלה עוברים ואני מתחילה להשתעל (שיעול כמו של כלב) שיעול יבש, שלא עוזב אותי לתקופה של אפילו עד כמה חודשים טובים.
פניתי לרופאת המשפחה שלי אשר הפנתה אותי למומחה ריאות ולאלרגולוג ונתנה לי תכשירים להקלה על השיעול (כפי שהוסבר לי אין תכשיר שמונע שיעול אלא רק הקלה)
בבדיקת תקינות הריאות הכל נמצא תקין לגמרי ובבדיקת האלרגיה נמצאה אלרגיה קלה לפריחת עצי זית, ניתנו לי כדורים אשר היו אמורים לטפל באלרגיה (לורטדין, אירוס וכו'..), ניסיתי אף תכשירים להקלת השיעול
עד כה שום דבר לא עזר, לאחר כחודש חודשיים (אף יותר) השיעול חולף מעצמו.
השיעול הוא שיעול טורדני, מציק, מפריע לי בתפקוד היום יום, מפריע לי לישון בלילה (לוקח לי שעות להירדם), וגורם לי לכאבים בצלעות עד לחוסר יכולת לזוז (הופנתי פעמיים לצילום בגלל חשש לסדק בצלעות בגלל עוצמת השיעול)...
יש לציין שאינני מעשנת ואינני נוטלת כדורים אף לא גלולות.
בנוסף לפני כ4 שנים אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה (חליתי בה בעבר בצבא בווירוס אחד ולאחר השחרור אובחנתי כחולה בווירוס השני)...
אני כבר מיואשת..לאיזה רופא עליי לפנות? האם יכול להיות שמדובר באלרגיה (למרות שהכדורים האמורים למנוע אלרגיה לא באמת עוזרים)...
אשמח להתייחסות מהירה
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/11/2010שלום,אורית
המהלך יכול להתאים לאסטמה. האם עברת בדיקת תפקודי ריאה כולל מבחני תגר?
לאסטמה יכול להיות רקע אלרגי , אך טיפול אנטיאלרגי בלבד יכול לא להספיק.
כדאי להבדק שוב ע"י מומחה ריאות.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיוון אפשריתמי16/11/2010
שלום רב
בת 39 עברתי כריתת שחלות מניעתית עקב הסטוריה משפחתית.
במשך שנה רמת אלקליין פוספטז גבוהה - עלה עד ל180 ורק לאחרונה ירד ל145
אך עדיין מעל לנורמה , כאשר תפקודי כבד היו גבוהים לפני שנה ל3 חודשים
ומאז בנורמה.
עברתי בדיקות דם מרובות בתחום הכבד,כולל וירוסים ומחלות אוטואימוניות שונות וכולן תקינות. שוקלים לבצע ביופסית כבד.
עברתי מיפוי עצמות -תקין
יש לציין שבשל יובש בפה ובעיניים וכאבים מידי פעם בפרקי האצבעות עברתי
גם בירור ראומטולוגי שבו לא נמצא דבר מלבד חשד לסיוגרן . בוצעה ביופסיה
לסיוגרן ונמצאה שלילית אך למרות זאת לא שוללים קיום סיוגרן.
יש לי מגיל צעיר תת פעילות של בלוטת התריס (משפחתי)
אבקש את עזרתכם במציאת כיוון אפשרי לעלייה -האם יתכן קשר כלשהו לאנדוקרינולוגיה? מלבד בדיקה תקינה של TSH פעם בחצי שנה לא נבדקתי .
אודה מאוד להתייחסותכם,ולהמלצתכם לגבי המשך בירור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון אפשרי - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/11/2010שלום לך
ALKP הוא אנזים שמקורו ברקמות שונות בגוף, ישנה בדיקה לאיזואנזימים שמאפשרת לדעת מה מקורו. כתבי לי אם בוצעה ומהי התוצאה,
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יעל כוכבי-המשך..
תמי19/11/2010כן בוצעה הבדיקה מספר פעמים והתוצאה לפי הבנתי לא העלתה דבר:
AP fast liver% 0.6
AP BONE % 50.2
AP.intestine % לא נמצא
% AP LIVER 49.2
אודה לדעתך בנושא, אלו כיוונים יכולים להיות לחריגה באלקליין פוספטז?
בנוסף, איני יודעת אם קשור או לא-
בשל כאבי ראש שהיו לי לתקופה מסויימת שמדי פעם קצת חוזרים ביצעתי גם בדיקת
EEG שבה נרשם "תרשים חולני לגיל עקב הכילו פעילות איריטטיבית ומוקד תטא פרונטו
טמפורלי שמאלי . ביצעתי גם MRI מוח שהיה תקין. יש לציין שעברתי זעזוע מוח קשה
לפני 3 שנים שבו בדיקת הסיטי היתה תקינה ונבדקתי גם ע"י נויירולוג והכל תקין.
יש לי מדי פעם כאב בשכמה הימנית -בדיקת אוטרסאונד תקינה וגם צילום רנטגן
צילום ריאות שביצעתי במסגרת הבדיקות במחלקה הראומטולוגית תקין גם הוא
סליחה מראש על עומס הנתונים אשמח מאוד לדעתך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד המשך..
תמי19/11/2010סליחה, נזכרתי בנתונים נוספים:
גם בדיקת לסמנים בדם ca125 ca19-9 cea תקינים
בדיקת אולטרסאונד של הכבד לא מצאה דבר מלבד-"כבד מרקם מגורגר כנראה על רקע
הסננה שומנית כתמית" (אני אוכלת די בסדר אבל באותו זמן גם כולסטרול
היה 215 -עכשיו כשקצת יותר הקפדתי -195)
ויטמין די -70.7 (אני לוקחת ליום 400 מג)
סידן בדם - 9.83 (לוקחת 500 ליום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תמי19/11/2010פרוטאין טוטאל- היה 8.4 ועכשיו 8.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/11/2010שלום, תמי
הבדיקה של האיזואנזימים אומרת שמקור האנזים בכבד ובעצמות בעיקר- האם נבדק הכוון של העצמות? (מיפוי עצמות, צפיפות עצם?)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' כוכבי- המשך..
תמי22/11/2010כן בוצע מיפוי עצם והכל היה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' כוכבי- המשך.. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי22/11/2010שלום תמי,
רעיונות נוספים: עלייה בפוספטזה בסיסית עקב אוסטיאופורוזיס עקב כריתת שחלות ומנופאוזה מוקדמת.
במקרה כזה יעזור לבדוק צפיפות עצם.
אולי העלייה באנזים קשורה לעלייה הזמנית בתפקודי כבד מכיוון שגם הפוספטזה הבסיסית החלה לרדת אולי עדיף לחכות ולחזור על הבדיקה בעוד זמן מה ורק אז להחליט לגבי ביופסיית כבד.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר כוכבי-תודה רבה!שאלה אחרונה..
תמי23/11/2010רק לוודא שהבנתי נכון-המיפוי עצמות שעשיתי לא מלמד על מצב אוסטאופורוזיס?
הבדיקה של צפיפות עצם היא בדיקה שנותנת נתונים אחרים?
לפני שנתיים וחצי-לפני שהוצאתי את השחלות ביצעתי את הבדיקה והנתונים היו-
צוואר הירך T= - 0.9 בדיקה תקינה
עמוד השדרה T= - 1.5 גבולית-אוסטאופניה
לפי מה שהבנתי ממך- נתונים של אוסטאופורוזיס גם יכולים לגרום לעלייה באלקליין?
ושאלה אחרונה חביבה- יתכן שתפקודי הכבד עלו עקב וירוס מסויים שלא אותר בבדיקות
ואלקליין פוספטז לוקח לו יותר זמן לרדת? האם בד"כ לוקח לו יותר זמן לרדת מאשר תפקודי הכבד?
מודה לך מאוד על סבלנותך והתשובות ההגיוניות הרגשתי כבר די "נופלת בין הכיסאות"..
לפני זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר כוכבי-תודה רבה!שאלה אחרונה.. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי26/11/2010שלום, תמי
כדאי לחזור על בדיקת צפיפות העצם. אוסטיאופורוזיס יכולה לגרום לעלייה בפוספטזה בסיסית.
מיפוי עצמות בודק יותר נזקים בעצמות, שברים וכיו"ב.
יתכן שעברת זיהום וירלי ולוקח אכן זמן לאנזים זה לחזור לתקין, כפי שכתבת.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ferritin גבוה מאדהילי16/11/2010
כל בדיקות הדם השגרתיות שבצע בעלי היה תקינות אולם יש לו פריטין 431
אציין כי לוקח סטטינים
גם ה alt gpt קצת גבוה 41
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ferritin גבוה מאד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010שלום רב
אין חשיבות לתוצאות אלו, בהנחה שהוא מרגיש טוב ולא סובל מכל תופעה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHTOM16/11/2010
שלום.
בזמן האחרון אני מרגיש מאוד עייף ונרדם בכול מקום שאני יושב , באם אני לא בתנועה אני נרדם .
עברתי בדיקת TSH והתוצאה 2.97 , האם זו הסיבה ?
האם יש סיבות אחרות שיכולות להיות שגורמות לי להיות עייף כל הין .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010שלום
רמת TSH כזו לא מסבירה את התופעה
רצוי שתפנה לבדיקת רופא המשפחה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאמיליה16/11/2010
שלום ד"ר, אני בת 53, סובלת כמה שנים מלחץ דם גבוה. כרגע אני מטופלת ברסילז. אני סובלת מעודף משקל של בערך 25 ק"ג, והחלטתי החלטה אמיצה: להתחיל דיאטה (לא כסאח, כזו שארד במשקל ואצליח לא לעלות חזרה). רציתי לדעת אם יש מזונות שמומלצים לאנשים עם לחץ דם גבוה בדיאטה, וגם לדעת אם יש סיכוי שהדיאטה תשפיע לי על הלחץ דם.
תודה רבה, וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
הורדת המשקל ללא ספק תעזור באיזון לחץ הדם
המזון המומלץ ביותר הוא ירקות, יחד עם שתיית מים רבה
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןלימור16/11/2010
שלום,
מיום שישי, בעקבות דלקת שקדים אני נוטלת אנטיביוטיקה pen-rafa vk 500,
2X2 ביום למשך 10 ימים. אתמול התחילו מידי פעם כאבי בטן+קיבה רכה.
האם יכול להיות שזה מהאנטיביוטיקה? יצא כמה פעמים שלקחתי כדור לאחר ארוחה (אני אמורה שעה לפני האוכל).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
בהחלט יתכן שזו תופעת לוואי של האנטיביוטיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש..או משהו בסגנון.גבי15/11/2010
אני בן 17 ובזמן האחרון כשאני שותה או משהו בסגנון ,אני מרגיש מין הרגשה כזאת של לחץ בחלק מסויים בראש.
לפעמים גם יש לי סוג של לחצים כאלה בלי קשר כמו למשל היום ,רציתי לשאול אם יש לכם מושג מה זה
תודה מראש על תשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש..או משהו בסגנון. - תגובה
רצוי לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין DTOM15/11/2010
שלום ד"ר .
אני לוקח ויטמין D טיפות -5 ביום בגלל שהערך אצלי היה נמוך .
בבדיקה האחרונה לאאחר שלקחתי זמן מסוים את הטיפות הערך עלה ל" 103 כאשר התחום הוא 75-250 .
האם להפסיק לקחת את הטיפות או להמשיך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010כדאי להמשיך ובעוד כחודש להפחית מינון לפעם בשבוע, קבוע תוך בדיקת דם לביקורת כעבור 3 חדשים נוספים
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום למשך 4 ימיםאנה מ.15/11/2010
שלום רב,
אני בת 25, בריאה בדרך כלל.
מיום שישי בערב נמדד אצלי חום (כאשר בשיאו הוא מגיע ל38.4 מ"צ), אין לי כאבי גרון או נזלת ויש רק מעט שיעול יבש וכאבי שרירים בעיקר בעורף ובכתפיים בעת עליית החום.
החום יורד עם נטילת אקמול אבל עולה חזרה עם תום השפעת התרופה.
הרופא לא מצא אף סמנן אחר ואמר כי כנראה מדובר במשהו ויראלי והמליץ על שלושה ימי מנוחה.
מכיוון שאנחנו ביום הרביעי ואני מרגישה חלשה מאוד, רציתי להיוועץ במישהו נוסף.
האם כדאי לחזור לרופא ולבקש בדיקה נוספת, על מה חום קבוע באיזור 38.4 מ"צ עלול להעיד?
יש משהו שכדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום למשך 4 ימים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010שלום אנה
מחלה וירלית בהחלט יכולה להתמשך מעבר לשלושה ימים
אם את חלשה מהמחלה אך אין תופעות שהולכות ומחמירות בנוסף לחולשה, הייתי ממליץ על המשך מנוחה ושתיה מרובה של נוזלים עד שהמחלה תעבור
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה בעיותיוסף15/11/2010
1. אתמול ניקתי את הדירה שלי ובטעות ניכנס לי לעין מסיר שומנים שטפתי את העין במהירות עם מים קרים האם עדיין קיים סיכון כלשהו זה רק צורב קצת עדיין ?
שאלה 2.לא יודע למה פתאום כואב לי באיזור המיטפות ממה זה יכול לנבועע
שאלה 3ץ בזמן האחרון יש לי הפרשות מהפין שמלוות בריח רע מה אני יכול לעשות ולמי עליי לפנות
האם רופא המשפחה יכול לטפל בכל הבעיות הללו
ניתן לציין אני בן 20 בדרך כלל בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי כמה בעיות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010אכן כן,
יש לפנות לרופא המשפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בטוסיקליאת15/11/2010
אני בת 22
במהלך היום האחרון .. לאחר שאכלתי בערב גבינות (אני יודעת שהבטן שלי רגישה מאוד למוצרי חלב ) יש לי כאבים חזקים מאוד בטוסיק. זה בא לידי ביטוי בעובדה שלפעמים אני לא יכולה לשבת וגם לשכב מאוד כואב.
זה מקרין כאבים לכיוון הבטן - מזכיר התכווצויות בעת מחזור.
בנוסף הכאבים באים והולכים - אז אפשר ללכת לשירותים אבל שזה תוקף זה ממש בלתי אפשרי לזוז לפעמים.
אין דימום בעת עשיית הצואה.
הייתי שמחה לחוות דעת . מה צריך לעשות ?
בתודה.
ליאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטוסיק - תגובה
ד``ר אלון מרגלית16/11/2010ערב טוב
את חייבת להבדק - זו לא שאלה לפורום
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעות למטהיהודה14/11/2010
שלום,
אני בן 31 גובה 1.75 משקל 83
התחלתי לעשות כושר הליכה אופני כושר + תרגילים + משקולות (של קילו)
מיום שלישי התחיל לכאוב לי הצלעות למטה רק מתי שאני לוחץ עליהם
או שאני מתכוףף. לעיתים יש לי דקירות ממש קטנות של שניה ועובר.
האם זה מהכושר הגופני שהתחלתי לעשות? ומה עליי לעשות?
ראוי לציין שלא עשיתי מעולם כושר גופני.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות למטה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/11/2010ברכותיי יהודה על שהתחלת לעשות כושר גופני
הסביר ביותר הוא שמדובר בהתכווצות שרירים
תוך כדי ש"החלודה יורדת"
בהצלחה ואל דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןאורן14/11/2010
שלום רב,
כשרוקח/ת כותבים על תרופה 2X1 האם הכוונה לקחת כדור אחד פעמיים ביום או שני כדורים פעם אחת ביום?
כמו כן, כאשר כתוב 2X2 האם הכוונה היא לקחת 2 כדורים בבת אחת ולעשות את זה פעמיים ביום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/11/2010שלום אורן
התשובה לשאלה השניה פשוטה יותר: אכן, 2 כדורים פעמיים ביום
לגבי הראשונה צריך לברר אם הכוונה לשני כדורים פעם ביום או כדור פעמיים ביום
רצוי לשאול את הרופא שרשם
לבריאות וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטון
אורן14/11/2010התרופה נקראת "לנטון" 30 מ"ג והיא חלק מטיפול בהליקובקטר. האם מקובל שלוקחים 2 כדורים פעם אחת ביום, או כדור אחד פעמיים ביום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/11/2010כדור אחד פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LDHסוזן13/11/2010
שלום.לאחר שאובחנתי כחולה בליכן בעור.הומלץ לי על המשך מעקה של הבדיקה הזו שיוצאת גבוה.
מה זה מעיד ערך גבוה?ואיך זה קשור לעור?
אציין שסובל מעוד מחלות ולוקח תרופות רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LDH - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/11/2010שלום רב
לא ידוע לי על קשר בין LDH לליכן פלנוס.
LDH גבוה יכול להיות קשור למספר מערכות. חשוב לדעת כמה גבוה כי לעיתים אין לכך משמעות.
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש בשכיבהTOM13/11/2010
שלום.
אני בן 60 ובזמן האחרון אני משתעל שעול יבש במיוחד בזמן שכיבה .
מה הסיבה לכך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יבש בשכיבה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/11/2010שלום
אין מספיק פרטים - כמו זמן התופעה, מצב בריאות כללית וכד'
רצוי לפנות לבדיקת רופא או להתייעץ טלפונית עם המומחים שלנו (בתשלום)
לבריאות וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)